MTV3 osaa Big Brotherin

tatipensio - 29.08.2005 20.00 - televisio 

On se hienoa että MTV3 laittoi aikalaskurin tuohon Kohti Suomen Big Brotheria -ohjelmaan. Lopussa sitten näytettiin kuinka enää muutama sekunti aikaa ja käännä äkkiä kanavaa. Olivat vaan sitten ehkä unohtaneet mainokset, sillä SubTV:ltä ei vielä viiteen minuuttiin alkaisi koko ohjelma. Ehkä kannattaisi miettiä pari kertaa ennenkuin laittaa moisia laskureita, voisivat olla sitten kohdallaankin...

Toinen omituisuus on se, että taloon astumista ei näytetä suorana. Brittiversiossa aina on suorana näytetty tällaiset, mutta näköjään Suomessa ei uskalleta tai osata. Tai sitten haluttiin rahastaa niitä, jotka haluavat suorana nähdä. 25 eurollahan saa 24/7 jotain nähtäväkseen. Kuinkahan moni on ottanut?

Kommentoi

Windows Media Center

symbiatch - 25.08.2005 08.15 - IT-ala televisio 

Microsoftilta on Suomessa odoteltu päivitystä Windows Media Centeriin jo jonkin aikaa. Nykyisellään kun tukea digivastaanottimille ei kovin laajalti ole, virallisesti taisi olla vain maanpäälliseen verkkoon, kaapeliin ei ollenkaan. Myöskin EPG puuttuu Suomesta kokonaan. Itse järjestelmä toimii vallan hienosti, jos koneessa on TV-viritin, ilman sitä koko systeemi muuttuu turhaksi.

Ystävälläni on kaksikin digiboksia kiinni kaapeliverkossa ja niitä ohjaamassa Media Center kahdella kaapparikortilla. Järjestelmä on ihan mainio, mitä nyt kanavan vaihdossa tulee viivettä kun kanava kerrotaan digibokseille infrapunalla ja niissä on oma viiveensä, samoin Media Centerissä. Ohjelmien nauhoitus, leikkailu ja katselu on vallan mukavaa, käyttöliittymäkin on kiva zoomailuineen, ei vain vaihdeta ruudusta toiseen.

Sen sijaan kun kokeilin järjestelmää ilman mitään virittimiä tai kaappareita, ihan vain kodin viihdekeskuksena, en pitänyt siitä ollenkaan. Voin selailla videoita ihan Explorerilla, en tarvitse siihen mitään kummempia käyttöliittymiä. Sielläkin näkyy videosta pieni kuva jne. Media Centerin käyttöliittymä myös vilkkui aina kun se napsi videosta esimerkkikuvia, joten käyttö oli rasittavaa. Välillä myöskin se jumittui joksikin aikaa tekemään jotain. Puhumattakaan siitä, etten keksinyt mitään muuta tapaa hypätä videossa tiettyyn kohtaan kuin kelata sitä 30 sekunnin hyppäyksissä eteenpäin (taaksepäin pääsi pienemmällä välillä, joten suht tarkka haku onnistui, oli vain hidasta).

Taitaa jäädä moisen käyttö vähälle, ehkä käytän vain kaukosäätimelläni normaalia Windowsia ja katselen siitä videoita. Toimii paremmin.

Kommentoi

Grandiosa pizzavaalit

tatipensio - 25.08.2005 07.05 - ruoka 

Kaikki varmaan törmäsivät Grandiosan pizzavaaleihin jokin aika sitten. Vaalien voittajaksi sitten tuli mozzarella, jauheliha&sipuli jäi toiseksi. Hieman ihmetytti tämä tulos aikoinaan ja kyllä vieläkin.

Jauheliha&sipuli katosikin kaupoista hetkeksi, mutta nyt sitä on näköjään isot kasat taas pakastealtaissa. Paketeissa ei sanallakaan puhuta pizzavaaleista, eli ovat aivan uutta erää. Myös mozzarellaa löytyy runsaasti, mutta kaikissa paketeissa puhutaan vielä pizzavaaleista. Eli onko kulutus siltikin ollut suurempaa jauheliha&sipulissa? Mahdollistahan on, että koko vaalitulos on määritelty siten, että ihmiset kuvittelisivat mozzarellan olevan parempi ja ostaisivat sitä enemmän. Tai sitten on tullut runsaasti palautetta ja jauheliha&sipuli otettiin myös valikoimiin.

Joka tapauksessa hieman outoa toimintaa, eihän kukaan tietystikään sanonut etteikö toiseksikin tullut tulisi valikoimiin, mutta senhän kuvan saa kun sanotaan "valitse kumpi jää valikoimiin."

Kommentoi

Kännyt elokuvissa

tatipensio - 22.08.2005 19.22 - elokuvat 

Kävin katsomassa Sin Cityn ja taas tuli vastaan näitä ajattelemattomia (tai itseään todella tärkeänä pitäviä) ihmisiä, joiden kaaliin ei mene kännykän sammuttaminen elokuvissa käydessä. Ja vieläpä vastasi tähän puheluun. Selkeästi siis piti itseään tärkeämpänä kuin muiden elokuvanautintoa (tai ehkä soittaja oli presidentti tai muu tärkimö?), kun kerran viitsi alkaa puhua elokuvissa. Toisellakin henkilöllä taisi känny soida, mutta tajusi nopeasti vain katkaista puhelun ja sammuttaa kännykän.

Toisaalta tämä ei edes ollut niin paha kuin muutama vuosi sitten kärsimäni tapaus. Olimme porukalla intiimissä pikkuteatterissa katsomassa Evitaa, kun kahden ihmisen päässä ollut henkilö sai puhelun. Tietysti kännyä kaivettiin jostain laukun pohjalta, sitten alettiin selittää että ollaan elokuvissa ja mitähän sulla oli asiaa jne. Sitten katkaisi puhelun ja eiköhän soittaja soita hetken päästä uudestaan ja nainen taas selitteli ummet ja lammet elokuvissa olemisestaan. Tämänkään jälkeen ei känny mennyt kiinni vaan takaisin laukkuun. Nainen kylläkin lähti, nimittäin kesken elokuvan hakemaan lisää naposteltavaa ja muisti kysellä ääneen seurassaan olevilta haluavatko he jotain.

Itselläni ei kännykässä edes ole kenttää elokuvateattereissa, silti muistan sen sammuttaa (ei sinänsä, soittoääneni on yleensä pelkkä piippaus muutenkin, en halua terrorisoida kanssaeläjiäni). Yrittäkää tekin nyt muistaa sammuttaa ne kännyt tai laittakaa ne äänettömälle, ette te oikeasti niin tärkeitä ole. Tai sitten pysykää poissa elokuvista.

Kommentoi

Ilotulitus 2005

tatipensio - 19.08.2005 23.09 - viihde 

Ilotulitus_1.jpg

Kaivopuistosta tunnelmakuva. Brittiläiset eivät oikein osanneet tehdä musiikkiin sopivaa esitystä, kyllä suomalaiset sentään osaavat.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu