Lost sekä Battlestar Galactica

tatipensio - 05.01.2006 07.59 - televisio 

Kukaan ei ole varmaan voinut välttyä Nelosen Lost-mainoksilta ja hyvä niin. Lost on sentään merkittävin sarjauutuus vuosikausiin. Olen nähnyt jo hieman toistakin kautta (tämähän Ruotsin TV4:llä pyörii pari viikkoa jenkkilän perässä, Suomessa vasta alkaa) ja voin sanoa, että jokainen jakso antaa uutta ihmeteltävää ja kierouttaa tarinaa entisestään.

Lost perustuu vahvasti takautumille. Kun ihmisiä haaksirikkoutuu (onkohan oikea termi kun kyseessä on lentokone eikä laiva?) saarelle, kukaan ei tunne toisiaan ja kaikki voivat aloittaa uuden elämän. Katsojille silti kerrotaan taustoja tarkemmin ja melkein kaikilla on menneisyydessään jotain, jonka haluaisivat jäävän salaisuudeksi. Mutta jääkö?


Alkamassa on myöskin Battlestar Galactica, uusilla jaksoillaan. Tätä löytyisi jo katsottavaksi, mutta en ole ehtinyt katsella kun on paljon muutakin nähtävää. Vuosien takaa muistan kun tätä sarjaa odotettiin, mutta pääseekö uusi sarja nostalgian tasolle jää nähtäväksi.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

NRJ:n tutkimus

tatipensio - 04.01.2006 10.28 - radio 

Radio NRJ heitti viestillä ja pyysi osallistumaan tutkimukseen. Olipa aika ikävä osallistua kun "tutkimuksessa" oli jätetty kokonaan huomiotta monia radiokanavia. Miten kerron mitä kanavaa olen kuunnellut eniten kun Radio Sputnikia ei ole listalla enkä juuri muita kuuntele? Piti sitten valita jotain. NRJ ei varsinkaan kuulu vakiokamaan, en muista olenko kuunnellut sitä ainakaan vuoteen, edes vahingossa.

Lopussa kysyttiin haluaako vastata vielä viiteen lisäkysymykseen. Kysymyksissä kyseltiin iltapäivälähetysten musiikkipitoisuutta, hauskuutta jne. Vaihtoehtoina oli Uusi Kiss, Nova, NRJ, City ja YleX. Tietysti vastakkain oli laitettu nämä rasittavaa hittihömppää mukamas suoltavat (paitsi City vähän erilainen), mutta enpäs mitään noista pidä hauskana tai kuuntele mieluiten.

Kommentoi

Sonyn outo hyvittelymalli DRM-touhussa

tatipensio - 02.01.2006 11.49 - kuluttaja musiikki 

Sony on nyt yrittämässä sovittelua kuluttajien kanssa USAssa. Sovittelussa tarjotaan poistosoftia ja poistetaan markkinoilta näitä DRM-tekniikoita jne. Outoa on vain se, että sovittelussa mainitaan, ettei Sony valmista ainakaan kahteen vuoteen tällaisia levyjä. Sen jälkeenkö taas saa sitten tehdä rootkittejä ja muuta?

Toivottavasti sovittelu ei mene läpi tällaisen klausuulin kera vaan vaaditaan kokonaan poistamaan moiset roskat markkinoilta.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu