Idols on kuollut

tatipensio - 19.12.2005 11.49 - musiikki 

Kansa sitten äänesti Ilkan voittamaan Idolsin. Se siitä sitten. Ilkka itsekin YleX:n haastattelussa vastasi niin mukavasti kun kysyttiin miltä tuntuu olla koneiston osa. Vastaus oli kutakuinkin "ilman tätä koneistoa ei meistä olisi tullut mitään." Ja se ei olisi ollut Ilkan osalta yhtään huono asia kyllä.

No, näkee josko joskus oppii laulamaan kunnolla vai käykö kuten Ind-x:lle ja Janelle. Eipä ole mitään kuulunut aikoihin ja levyjä on myyty alelaareissa pitkään. 15 minuuttia julkisuutta menee nopeasti ohi.

Kommentoi

Mahdollisesti elämäni paras ateria

tatipensio - 16.12.2005 11.30 - ruoka 

Sattumalta eksyin Forumin Rendez-Vousiin syömään muutama päivä sitten ja olin erittäin tyytyväinen vahinkooni. Päädyin tilaamaan listalta valkosipulikanaa sen kummemmin miettimättä, olenhan valkosipulin ja kanan ystävä. Pöytään tuli erikseen viipaleperunat ja lautasella erittäin murea kanafile (pelkällä haarukalla koskettaessa liha "hajosi"), tummaa valkosipulikastiketta valkosipulimurskan kanssa, muutama valkosipulin kynsi, papuja sekä muita kasviksia.

Perunat olivat suussasulavia, kirjaimellisesti. En ole kovin suuri perunan ystävä, mutta nämä oli valmistettu aivan upeasti. Pehmeitä, mutta eivät silti hajonneet heti. Kastike oli todella maukas ja siitä jäi hyvä jälkimaku suuhun. Papujakaan en normaalisti kovin himoitse, mutta nämä maistuivat todella hyvin minullekin.

Aterian jälkeen olinkin melkein hurmostilassa jonkin aikaa, parempaa makuelämystä saa hakea. Suosittelen.

Kommentoi

Videoseven LTV32H

tatipensio - 16.12.2005 11.26 - televisio 

Testailin hieman Videoseven LTV32H -LCD-televisiota. 32" ja 1366x768 resoluutio, komponenttiliitäntä, DVI ja VGA löytyy.

Tietokonekäytössä näyttö ei DVI:n läpi suostunut antamaan kuin 1280x768 parhaaksi resoluutioksi nVidia GeForce FX 5600:lla. En ole varma johtuiko näytönohjaimesta vai paneelista. VGA-liitännän kautta sai 1360x768 resoluution ja sitä sai hieman säädettyä, selkeästi 1:1 pikselikokoon näyttöä ei saanut, mutta kuva oli silti loistava. Jos käyttötarve olisi Media Center PC, televisio olisi hintansa väärti (~1100 euroa).

Xbox 360:n kanssa komponenttiliitännällä kytkettynä televisio antoi myös hyvän kuvan. 720p ja 1080i molemmat näyttivät hyvältä, vaikkakin olisi mukavampi jos resoluutio olisi 1280x720 ja käyttäisi 720p:tä. Tällöin pikselisuhde olisi 1:1 ilman skaalausta. Jostain syystä vain televisiovalmistajat ovat lähteneet 1366x768-linjalle, joka HDTV-käytössä ei anna parasta kuvanlaatua. Joka tapauksessa kuvanlaatu oli erinomainen.

Digiboksin (Topfield 5100 kaapeliversio) kun kytki komponenttiliitännällä kuva tuli eri kirkkaustasolla kuin RGB-SCARTin kautta. Televisiossa on vain yhdet säädöt kirkkaudelle ja kontrastille, joten eri lähteistä tulevan erilaisen kuvan joutuu säätämään aina uusiksi. DVD-soittimesta tuleva komponenttikuva oli myös eritasoinen, joten säätämistä olisi joutunut tekemään jonkin verran. RGB-SCART kuitenkin riittää nykyiselle digiteeveelle ihan hyvin.

Digiteeveekäyttöön tämä televisio ei sovellu kovin upeasti tällä hetkellä, kuten eivät juuri muutkaan LCD:t. Tämä johtuu ihan vain siitä, että esimerkiksi MTV3 pakkaa kuvan niin surkeaksi, että kaikki virheet näkyvät LCD-ruudussa aivan liian selkeästi. Vanha kunnon pehmeä CRT päihittää kyllä kuvanlaadussa televisiokäytössä uudet LCD:t.

Kontrasti oli myös hankala saada paikoilleen, monissa ohjelmissa tuntui olevan todella jyrkkä kontrasti, jolloin esimerkiksi puolivarjossa olevat kasvot olivat toiselta puolelta ihan hyvät, mutta hämärä puoli meni todella pimeäksi. Tähän kyllä tottui muutamassa päivässä, mutta oli se silti ärsyttävä ominaisuus.

Hintataso kun on tuo ~1100 euroa, voi vain miettiä miksi ostaisi melko tuntemattoman Videosevenin kun Samsungin vastaavan mallin (ja paremmalla kuvalla) saa pari kymppiä kalliimmalla. Tietysti voi olla mukava käydä noutamassa Videoseven suoraan myymälästä eikä odotella Samsungia postitse (myymälöissä Samsungin hinnat ovat hieman enemmän), mutta itse en pidä parin päivän odottelua niin pahana.


Unohdin vielä mainita sellaisen asian, että (ainakin Topfieldin) digiboksin kanssa tämä televisio jätti kuvasta osan pois. Tämä oli kovin selkeää, sillä digiboksin infoikkunat olivat aiemmin normaalitelevisiolla (ja toisella LCD-televisiolla katsottaessa) reippaasti reunoista sisällä, tällä televisiolla ne koskivat reunoja. Eli kuvaa jää näkymättä jos tähän tarjoustuotteeseen satut haksahtamaan. Vaikka tätä ja "Kansalaisboksia" mainostetaan nyt kovasti Helsingin katukuvassa, älkää sortuko. Kansalaisboksiinkaan ei saa päivityksiä suoraan verkosta, vaan se pitää tehdä vaikeamman kautta.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu