Pikaruoka boikottiin!

kebax - 26.05.2006 19.40 - henkilökohtaiset 

Kreikassa kun sanoo 'thio giros, mia mitos' niin lähes ennenkuin saa sanotuksi 'parakalo' saa eteensä pikaruuan taideteoksia kahdelle. Annokset kasataan pitatötteröihin silmien edessä pikavauhtia. Kokoliha viilletään tuoreeltaan tirisevinä viipaleina grillivartaasta joka pyörii näkösällä online . Kasvikset ovat tuoretta ja varmaan saman päivän aamuna korjattuja. Isot paistetut perunalohkot tuovat järeyttä kokonaisuuteen. Girokset uppoavat samantien nälkäisiin suihin kylmän oluen saattelemana. Efkharisto.

Tuli erehdyttyä sitten taas Hesburgeriin. Ihan kuin sade ei harmittaisi tarpeeksi tuo ainaiselta tuntuva sade, niin pitää sitten vielä odottaa varttitunti syötäväksi kelpaamatonta ravintoa. Ruoka ei viehätä silmää ja ranskalaisia popsiessa on katketa hampaat. Epämääräiseksi muotoillun kääreen sisältä löytyy outo mötti jonka purilaiseksi tunnistaa vain myyntinimestä. Etuliitettä, megaa, korostetaan kietomalla 'tuote' liian pieneen paperiin. Kasaanpainuvassa paperimuksissa kolajuoma väljähtyy jääpalojen seassa. Koko touhusta jää öklöttövä olo.

Seuraavan kerran hampurilainen löytyy edestä nautinnollisen alle sadan kierroksen jälkeen. Paikka tulee olemaan tietenkin Golf Talman klubiravintola. Tuo loistava annos on ryyditetty pekonilla, tuoreella salaatilla ja herkullisella majoneesilla unohtamatta sopivan rapeita ranskalaisia perunoita.  Huuhdellaan tietenkin alas arvolleen sopivasti kylmällä huurteisella. Olo tulee olemaan hyvä ja usko grillituotteisiin palaa taas.

Lue kommentit (7) | Kommentoi

ADHD-positiivinen, ensimmäinen viikko

tatipensio - 16.05.2006 14.04 - henkilökohtaiset terveys 

Nyt sitten on viikko takana todistettua addiutta. Aluksi lääkitys sekoitti hieman päätä ja varsinkin "vieroitusoireet" tuntuivat pari päivää todella ikäviltä. Alakuloinen ja väsynyt. Tuli kauhea migreeni kun ei syöminen kiinnostanut ja verensokeri laski.

Viikon jälkeen olo on paljon parempi, päässä ei enää pyöri kolme asiaa yhtä aikaa (oikeastaan kaipaan tuota, tuntuu ettei päässä pyöri nyt mitään). Voi katsoa televisiota ja yhtäkkiä huomata ettei ole varttiin ajatellut mitään, katsonut vain. Normaalisti koko ajan miettii jotain.

Musiikki sen sijaan soi päässä koko ajan. Ennen se oli vain puolet ajasta, nyt se on aina. Ympäri vuorokauden. Ja samat biisit. Mutta ei siihen sentään ihan sekoa, ainakaan enempää kuin oli ennen sekaisin :)

Kommentoi

Olen ADHD-aikuinen

tatipensio - 11.05.2006 09.26 - henkilökohtaiset terveys 

Harvoin tulee hyvälle tuulelle kun lääkäri kertoo itsellä olevan jonkun sairauden. Nyt kuitenkin tulin. Olen F90.0. Olen ADHD-aikuinen. Olen addi. Mutten addikti.

Niin kauan kuin olenkin kuvitellut vain olevani erittäin saamaton ja asioita välttelevä ja se on aiheuttanut suuria ongelmia. Nyt onneksi ystäväni vihjeestä tajusin, että kyse voi oikeasti olla ihan lääketieteellisestä tilasta. Ja niinhän se olikin.

Yritin ensin päästä terveyskeskuksen kautta hoitoon, sain kuukauden päähän lääkäriajan. Lääkäri oli nuori, tuntui melkein äskettäin valmistuneelta. Sanoi ettei tiedä mitään ADHD:sta mutta teetti lyhyet kyselytestit ja sanoi puhuvansa vanhemman lääkärin kanssa. Sain sitten masennustestistäkin korkeat pisteet ja lääkäri ehdotti masennuslääkkeitä, josko olisikin siitä kyse.

Itse olen tuntenut kyllä masennusta, mutta enemmänkin siksi että saamattomuusongelmat aiheuttavat sitä. Ei niin, että masennus aiheuttaisi saamattomuutta. Joten päätin hankkia itse ajan erikoislääkärille enkä aloittaa masennuslääkkeiden käyttöä.

Yllättäen erikoislääkärille sain ajan heti, lääkäri teetti pitemmät, maailmanlaajuisesti käytössä olevat testit, kyseli asioita laidasta laitaan sekä tutki mahdolliset neurologiset ongelmat ja kilpirauhasen. Oireita kun voi tulla muistakin.

Mitään muuta neurologista syytä ei ollut, joten sain diagnoosiksi ADHD:n. Ja se oli helpotus. En olekaan laiska, saamaton ja asioita välttelevä!

Nyt sitten yritetään lääkityksellä ja kuntoutuksella saada asiat kuntoon. Pelkkä diagnoosi jo auttaa paljon.

Lue kommentit (9) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu