Tallentavien digiboksien kasettimaksu

tatipensio - 31.01.2005 20.21 - televisio yhteiskunta 

Opetusministeriö suuressa viisaudessaan päätti asettaa tallentaville digibokseillekin 15 euron kasettimaksun. Liikenne- ja viestintäministeriö on asiaa vastaan, varsinkin kun tuleva laki muuttaisi asioita joka tapauksessa. Opetusministeriö perustelee asiaa lailla.

Mielenkiintoiseksi asian kuitenkin tekee se, että normaaleissa tallennusmedioissa maksu menee tallennuskapasiteetin mukaan. Nyt tallentaviin digibokseihin taasen asetetaan kiinteä 15 euron maksu. Miten tämä voi olla mahdollista? Miksi medioista maksetaan eri hintoja, mutta digibokseista ei?

Nyt odotankin milloin markkinoille tulee digibokseja jotka tallentavat materiaalin vaikkapa UPnP:llä koti-PC:n levylle ja näin välttävät maksut, tai sisältävät USB- tai FireWire-liitännän, jolloin kiintolevyn voi kytkeä ulkoisesti. Tällöinhän ei näitä maksuja joutuisi maksamaan.

Kommentoi

Koiranäyttely ja tupakoinnin ihanuus

tatipensio - 31.01.2005 10.14 - eläimet terveys yhteiskunta 

Ah ihanuutta, päätinpä käydä Turussa kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Omakin koira oli esillä, mutta ei ollut hänen mielestään mukava paikka, joten sijoitus ei ollut kehuttava. Ehkäpä hänkin häiriintyi samasta asiasta kuin minäkin. Nimittäin savusta.

Näyttely järjestettiin Turun messukeskuksessa ja täällä olivat järjestäjät älykkäästi päättäneet, että kun kerran B-salissa on kaksikerroksinen kahvila, laitetaanpa ylemmässä kerroksessa tupakointi sallituksi. Ja niille jotka eivät ole paikassa käyneet kerrottakoon, että tämä toinen kerros ei ole mitenkään eristetty hallin muusta tilasta, siellä ei ole erillistä ilmastointia, ei mitään. Savu siis pääsee kulkeutumaan koko halliin täysin esteettä ja kuten tiedämme, tupakansavu tarttuu vaatteisiin helposti ja pienissäkin määrin haisee pahalle.

Otin yhteyttä näyttelyn toimistoon, josta sanottiin, että laittavat järjestysmiehet tutkimaan asiaa, arvelivat ilmastoinnissa olevan jotain vikaa, jos kerran hallissa haisee. Niin, varmaankin on, siellä kun ei sitä erillistä ilmanvaihtoa ole, joka saisi olla tupakointipaikoilla.

No, olihan ulkona jopa -10 C, joten eihän sinne voinut tupakoimaan mennä (no joo, aika moni kyllä kävi ulkona, koska se oli heitä lähempänä kuin kyseinen "kahvila"). Kiva siis että häiritään isoa ihmismassaa ja koiria. Sai näyttelyjärjestäjät näyttämään entistä enemmän amatööreiltä, sen kuvan kun sai jo näyttelyjärjestelyistä: sisääntulossa oli koirien puolella huutamassa järkyttävän lujaa tapahtuman sponsorin mainosvideo. Varmasti koirat nauttivat. Samoin itse kehät olivat äkkiä kasaan kyhättyjä, tietöissä käytetyillä kartioilla ja nauhalla erotettuja. Ja tästä sitten sai maksaa yhdeksän euroa sen lisäksi mitä koiran ilmoittautuminen maksoi. Koiran kanssa kun pääsee vain yksi sisään.

No, palautetta meni Kennelliitolle ja Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskukseen, katsotaan mitä sanovat.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu