Ojasta allikkoon kai..

tompsukka - 27.07.2005 13.22 - henkilökohtaiset 

,

Eilisen jälkeen päätin, että edes yksi päivä ilman raivoamista ja nyt vähän yli puolenpäivän, tuo kaunis ajatus on kadonnut kuin tuhka tuuleen..

Eilen olin kirjastossa poikien kanssa ja ehkä olisi pitänyt vain jäädä kotiin. Ehkä olisi pitänyt tajuta, että yksin kahden lapsen kanssa, kun esikoinen on vain seisomalaudalla, ei reissusta tule kovinkaan nautinnollista. Eikä tullut. Eihän tuo yksi pysynyt paikallaan sekuntiakaan, kun yritin etsiä itselleni muutamaa kirjaa. Vaikka pyysin kauniisti, vähemmän kauniisti, ja erittäin rumasti. Olisi pitänyt vain jo kotona tajuta, että toinen aikuinen olisi sittenkin ollut erittäin järkevä juttu mukana..

Esikoinen on siis 2-vuotias vasta ja uhma aluillaan. Vielä ei pääse mihinkään kerhoihin tai muihin vastaaviin ilman äitiä. Välillä harkitsen ajatusta tuon hoitoon laittamisesta, mutta sekään ei kuitenkaan tunnu hyvältä vaihtoehdolta.

Yritän jaksaa laskea edes viiteen ennen kuin räjähdän, mutta en yleensä pääse edes niin pitkälle. Mistä saisi ostettua kärsivällisyyttä itselleen? Tunnen vajoavani samalle tasolle esikoiseni kanssa raivoamisteni suhteen, sillä erotuksella, että esikoisella on syy raivota. Äiti vain raivoaa omaa pahaa oloaan ja väsymystään..

Sitä vaan on niin h*****n huono omatunto omasta käytöksestäni.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Aamusta iltaan.

tompsukka - 26.07.2005 22.13 - henkilökohtaiset 

,

Kiitos rohkaisevista kommenteista Rosa ja Katja. Tiedän olevani menossa oikeaan suuntaan vaatiessani itselleni hiukan omaa aikaa. Äiti taitaa loppujen lopuksi olla se perheen kivijalka, jonka varassa koko perhe on. Jo perheen hyvinvoinnin kannalta on kai tärkeää että äitikin voi hyvin..

Ehkä mies ei ennen tätä ole ajatellut minun tarvitsevan hengähdystaukoja. Ehkä tuo oikeasti on kuvitellut minun nauttivani tästä hullunmyllystä täysin rinnoin aamusta iltaan. Ennen en ole vaatinut mitään. Tiedän, että mies haluaisi töiden jälkeen viettää aikaa koko perheen kanssa, mutta tällä hetkellä on pakko olla itsekäs ja sysätä huono omatunto syrjään..

Tänään olin taas runsaan puoli tuntia ulkona. Yksin. Ihanaa vain olla, ajattelematta yhtään mitään.

Illat menee siis hyvin, kiitos pienen tauon. Mutta mitä sitten päivisin?

Jossain vaiheessa kun alkaa väsyttämään. Esikoinen uhmaikänsä kanssa on välillä vähän hankala, enkä tässä olotilassa ole ehkä se rakentava ja rohkaiseva äiti, mikä minun pitäisi olla. Poikien päiväunet eivät yleensä osu samaan aikaan, joten hengähdystaukoa ei ole. Kuopus on melko suuritarpeinen ja vaati paljon äidin huomiota ja seuraa. Kotityöt menee yleensä vauva joko sylissä tai kantoliinassa, koska suuriman osan ajasta tuo ei viihdy lattialla tai sitterissä.

Ja sitten tulee huono omatunto, kun tuntuu, etten ehdi huomioimaan kumpaakaan pojista tarpeeksi. Tuntuu että aina toinen jää vähemmälle.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Jatkoa vielä

tompsukka - 25.07.2005 22.01 - henkilökohtaiset 

,,

Kiitos kommentista Tellu. On mukava tietää, ettei ole tuntemuksiensa kanssa yksin.

Itselläni alkoi alakuloisuus myös jo kuopuksen raskausaikana, synnytyksen jälkeen pari ensimmäistä kuukautta meni mukavasti, mutta nyt kuopuksen ollessa 4kk ikäinen, alakuloisuus on palannut.

Ehkä se on tämä arki, mene ja tiedä. Se vaan on niin outo olotila, kun mieli on maassa, vaikka lapset ovat rakkaampia kuin mikään muu maailmassa ja rakastan heitä yli kaiken. Silti välillä tuntuu, ettei mikään tunnu miltään.

Olin tänään puoli tuntia ulkona ihan yksin. Mies ei ollut kauhean innostunut asiasta, mutta lähdinpähän kuitenkin. Pakko kai alkaa olemaan itsekäskin välillä. Loppuilta menikin heti mukavemmin lastenkin kanssa kun olin edes hetken aikaa saanut hengähtää.

Pitäisi vain saada mies vielä ymmärtämään että tarvitsen tätä todella jaksaakseni arkea. Vaikka rakastan lapsiani yli kaiken, 24 h vuorokaudessa yhdessäoloa on liikaa, jos ei edes hetken aikaa saa hengähtää, irtaantua arjesta. Pitäisi saada mies ymmärtämään, että seksiäkin on tiedossa kunhan saan apua arjen pyörityksessä ja aikaa itselleni..

Oma äitini on sairastanut masennusta n. 7 vuotta ja olenkin välillä pelännyt, että josko se onkin perinnöllistä. On vaikeaa seurata toisen sairastamista pystymättä loppujen lopuksi tekemään asian eteen mitään muuta kuin olla tukena. Senkin takia tahdon pinnistellä loppuun asti masennusta vastaan, en tahdo kokea samaa..

Ehkä tämä on vain väsymystä, joka helpottaa ajan kuluessa. Ehkä.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Masennustako?

tompsukka - 25.07.2005 13.57 - henkilökohtaiset 

,

Äiti on vähän väsynyt, aina.

Hermot kireällä ja tiuskiminen herkässä. Rakastan lapsiani yli kaiken, mutta välillä arki tuntuu liian raskaalta. Välillä en kestä kuunnella lasten itkua, en sitten tippaakaan.

Lapset hoidan toivottavasti hyvin, puhtaat vaatteet, ruokaa, syliä, hellyyttä ja paljon yhteistä aikaa. Muiden tarpeita tyydyttäessäni tuntuu vain, että omat tarpeeni on unohtunut jonnekkin. Olen täällä vain muita varten ja teen kaikkeni, että muilla olisi hyvä olla ja asiat kunnossa.

Välillä mietin onko tämä synnytyksen jälkeistä masennusta, mistä sen tietäisi. Vai johtuuko kaikki vain tästä kamalasta väsymyksestä. Jos joskus saisi nukkua vuorokauden ympäri, olisinko sitten paremmassa kunnossa?

Tunnen muuttuneeni täydellisyyden tavoittelijaksi. Tahdon olla hyvä äiti, haluan jaksaa ilman muiden apua ja hoitaa lapseni, kotini ja asiani itse, oman jaksamiseni kustannuksella.

Mies sanoo, että olen nykyään aina kärttyinen ja kiukkuinen esikoiselle. Mutta jos minulla ei ole omaa aikaa päivisin ollenkaan, onko se ihme?

Asiaa ei taida auttaa se, että miehen sisko on omasta mielestään parempi äiti kuin minä. Hänen mielestään teen kaiken väärin enkä osaa hoitaa lapsiani kunnolla, niin kuin hän. Minun pitäisi kai olla häpeissäni siitä että olen väsynyt, enkä jaksakkaan täydellä energialla tätä arkea, niin kuin hän varmasti tulee kahden pienen lapsen äitinä tekemään..

Ajattelin katsella tilannettani tässä hetken aikaa vielä. Aion ottaa omaa aikaa joka päivä, lähden pihalle kävelemään, yksin, joka päivä. Mies saa ottaa myös vastuuta lapsista enemmän. Yritän saada itseni kuntoon kotikonstein ennen kuin teen mitään muuta. Vertaistuki olisi tervetullutta..

Lue kommentit (17) | Kommentoi

Saunalahti vs TeleFinland

symbiatch - 25.07.2005 07.34 - mainonta mobiili 

Olen myös aika yllättyneenä seurannut TeleFinlandin FUD-kampanjaa Saunalahtea vastaan. Osa mainonnasta varmasti on ihan ok, mutta itseäni ihmetyttää se, että TeleFinland kehtaa tehdä vielä hintavertailun ja vieläpä eri tuotteiden välillä. Sinänsä en ymmärrä kuka Saunalahden asiakas käyttäisi tuota Tasahinta-liittymää, kun kerran se on kalliimpi kuin halvin vaihtoehto, joten jos maksaa ylimääräistä Saunalahdelle, on oma moka tosiaankin. Olisivat verranneet suoraan vastaaviin liittymiin ja sanoneet ettei ole mitään eroa hinnassa.

Puhumattakaan esimerkiksi kaverisoiton viiden euron kytkentämaksuun ja jokaisesta muutoksesta peritään myös viisi euroa. Halpa ja hyvä TeleFinland, todellakin.

Itsellenikin yrittivät muuten soittaa, mutta löin luurin siinä vaiheessa valitettavasti kiinni kun sanoivat "N.N. TeleFinlandista hei, olisko aikaa puhua liittymäasioista?" Sanoin vain "ei oikeastaan" ja katkaisin puhelun. Jos olisin tiennyt tästä, olisin nauhoittanut puhelun ja toimittanut suoraan Saunalahdelle. En yhtään hyväksy tällaista FUD-markkinointia, ennemminkin tästä saisi sen kuvan, että TeleFinlandilla menee huonosti ja tartutaan oljenkorsiin.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

7710 päivittyi

symbiatch - 25.07.2005 07.27 - mobiili 

Huomasinpa Nokia 7710:aan tulleen 4.01-päivityksen, omassa puhelimessa näytti olevan vielä 3.06. Välissä on ollut 3.26, joka kuulemma jo tehosti puhelinta, joten tietysti kiinnosti laittaa vähän uudempi softa sisään. Vielä mielenkiintoisemmaksi asian teki se, että kameran piti parantua myös tässä prosessissa.

Kokeilinpa ensimmäisenä Töölössä Kisahallia vastapäätä olevaa Päämiestä kun siellä päin satuin liikkumaan. Sanoivat 3.26:n olevan uusin versio heillä ja kun sanoin että taidan ensin katsoa jos uudempi löytyisi muualta, vastaus oli: "tuskinpa löydät." No, ensimmäinen liike keskustassa (Soneran huoltopiste Citykäytävässä) ja heti löytyi 4.01. Tunnissa lupasivat hoitaa, joten jätin puhelimen sinne. Tunnin päästä softa olikin päivitetty. Teki melkein mieli käydä uudestaan tuolla Päämiehessä näyttämässä, että kyllä se uudempi sieltä löytyi hetkessä...

Versiopäivitys todellakin nosti nopeutta. Kovasti tuli mieleen, että Nokian piti vain saada puhelin pihalle aikoinaan ja viilauksia tehtiin jälkikäteen. Toisaalta ihan hyvä että edes sitten, välillä ulosheitetty tavara on ollut mitä sattuu, eikä edes päivityksillä ole korjattu asioita. Pitäisikin tutkia onko muihin puhelimiin päivityksiä ja miten ovat takuun piirissä vielä.

Heti päivityksen jälkeen kun otti varmistukset takaisin, puhelin ei saanut itseään pystyyn ilman akun irroittamista. Sen jälkeen kyllä nousi ja tuntui toimivan ihan ok. Mitään kauhean ihmeellistä uutta ei ole löytynyt, mutta eipä sen väliäkään, kunhan puhelin ei sekoile.

Kommentoi

Valio mainostaa hallusinogeeneja?

tatipensio - 19.07.2005 11.30 - mainonta 

Itselleni ei ainakaan ole tullut kovin positiivista kuvaa Valion jäätelömainoksista. Mainoksissahan siis henkilö syö jäätelöä ja alkaa jutella ja naureskella pingviinin kanssa ja muut ihmettelevät. Nyt uusimmassa isä muistelee omia hallujäätelökokemuksiaan tenavana samalla kun lappaa hallujäätelöä kulhoon. Ja tietysti siellä sitten oma tenava alkaa jahdata hallupingviiniä.

Haluaako Valio siis antaa kuvan, että heidän jäätelöään syömällä näet olemattomia ja alat käyttäytyä aivan oudosti?

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Saunalahden sopimukset

tatipensio - 14.07.2005 10.36 - mobiili 

Saunalahti irtisanoi sopimuksensa Soneran kanssa. Tiedotteessaan ilmoittivat, että mikään ei muutu palveluissa, mutta jos verkko vaihtuisi Elisaan, palvelu tietyillä alueilla muuttuisi rajustikin. Lähetin siis kyselyä heille mitä tämä nyt tarkoittaa.

Saunalahti ilmoitti, että Soneran verkossa pysytään ainakin 30.9. asti, jos liittymä on sitä käyttänyt. Saunalahti neuvottelee kuulemma parhaillaan jatkosta, joten verkko voi säilyä tämänkin jälkeen.

Ihmetyttää hieman miksi sopimus piti saada nurin, maksaa miljoonien korvaukset ja sitten alkaa heti neuvotella uudelleen sopimusta. Eikö olisi kannattanut neuvotella ensin ja selvittää josko sopimuksen voi muuttaa? Ainakin itsestäni tuntuisi järkevämmältä kuin tuhlata iso kasa rahaa ja sitten lähteä uudelleen puhumaan verkon käytöstä. Mutta eihän noita isoja pomoja voi ymmärtää...

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Ihania koiranäyttelyihmisiä

tatipensio - 10.07.2005 09.45 - eläimet harrastukset 

Tulipahan törmättyä koiranäyttelyssä vallan ihanaan ihmisjoukkoon. Oikein ylpeillen isoon ääneen höpistiin porukalla kuinka yksikin on 30 vuotta jo keksinyt tekosyitä että pääsee autolla aina mahdollisimman lähelle. Milloin joku on ajanut invamerkityllä autolla ja leikkinyt vammaista että pääsee laivaankin helposti ja vaikka mitä. Joku on valehdellut sisääntulossa tuovansa lisätavaraa yhdelle lemmikkitavaramyyjälle niin pääsi ajamaan alueelle. On myös tallessa kaikenväriset parkkiliput ettei missään nimessä tarvitse maksaa sitä muutamaa euroa pysäköinnistä. Onhan se vallan kauheaa, jos pitää jostain maksaa!

Näyttely oli nurmikentällä, jonne oli luonnollisesti autolla ajaminen kielletty. Tämä porukka oli tietysti sitä mieltä, ettei nyt pieni autolla ajaminen mitään haittaa, ainakaan jos he ajavat. Kun ei kerran ole kylttejäkään ettei saa ajaa niin tietysti sen pitäisi olla sallittua! Entäs kun muutkin ajattelevat näin? Tai ei tietenkään, tämähän olisi vain heidän erivapautensa.

Samoin jo valiteltiin kun tuomari on niin hidas kun sattui useamman minuutin arvioimaan kymmentä erirotuista koiraa BIS-kehässä. Tuomari kun ei ollut näistä arvostellut aiemmin kuin korkeintaan pari, joten ihan normaalia se on että aikaa ottaa. Näköjään olisivat halunneet oman porukan koiran voittavan automaattisesti, mitä sitä turhaan arvioimaan.

Niin, ja olipahan hyvä kun jo ilakoitsivat kuinka tietysti afgaaninvinttikoira voittaa kun oli neljän parhaan joukossa. Mutta mitenkäs kävi, jäi toiseksi. Ihan oikein. Saisivat vähän miettiä muutenkin tekemisiään, jos niin heikolla on rahatilanne ettei voi parin euron parkkimaksua maksaa, ehkä kannattaisi keksiä joku toinen harrastus. Enemmän rahaa niihin koiriin menee ihan muutenkin.

Kommentoi

Huuto.net myyty

tatipensio - 04.07.2005 15.35 - IT-ala 

Ilta-Sanomat on ostanut Huuto.netin. Merkitseeköhän tämä lopun alkua myös muille TeliaSoneran ostamille sivustoille, mukaanlukien Muropaketit ja muut? Toisaalta, Muropakettiahan ajettiin jo rankasti alas samalla kun eDome meni, joten tiedä häntä.

Jäämme odottamaan josko samalla tehtäisi jotain toiminnalle (eli siis laitettaisi sivusto toimimaankin joskus) vai jatketaanko samalla linjalla ylikuormitetuilla järjestelmillä ja surkealla koodilla. Todennäköisesti mikään ei muutu, paitsi yläpalkki.

EDIT 10.7.2005:

Warning: fopen(): php_hostconnect: connect failed in /services/www-data/www.huuto.net/www/fi/showlist.php3 on line 258
Warning: fopen(http://pisces3.prod.soneraplaza.fi/swish/hakutulos9.php3?keywords=n-gage&order=&seller=&&&status=N&bidder=&location=): failed to open stream: Yhteys torjuttu in /services/www-data/www.huuto.net/www/fi/showlist.php3 on line 258
Warning: fgets(): supplied argument is not a valid stream resource in /services/www-data/www.huuto.net/www/fi/showlist.php3 on line 273

Näin lahjakkaasti ainakin toimii nyt taas, eiköhän ensimmäisenä kannattaisi parannustoimet aloittaa sillä, että rakentaisi koko homman uusiksi ja heittäisi Soneran serverit mäkeen...

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Politiikkablogia kun sitä kaipasin

tatipensio - 03.07.2005 18.26 - bloggaus politiikka 

Juuri tuossa pari päivää sitten puhuin ystäväni kanssa kuinka olisi mukavaa jos poliitikot ehtisivät pitää esimerkiksi blogia, jossa kertoisivat työstään. Nyt sitten törmäsin Jyväskylän kaupunginvaltuustossa olevan Sami Kettusen blogiin, joka on juuri tätä. On erittäin hienoa, että joku kertoo asioista myös niiden käsittelyvaiheessa ja valottaa mitä kaupunginvaltuustossa oikeasti tehdään. Kunnanhan pitäisi tällaista tietoa jakaa, mutta monesti se jää jakamatta ja on kuntalaisten oma asia lähteä kaivelemaan tietoa. Yleensä sitä tietoa ei myöskään saa muuta kuin kunnantalolta vanhanaikaisesti kaivelemalla.

Lisää tällaista, kiitos!

Kommentoi

Blogilistalla top-lista

tatipensio - 02.07.2005 20.10 - bloggaus 

Blogilista on saanut top-listan taas toimintaan näköjään. Tiedän, olen hidas, en jaksa seurailla tapahtumia kauheasti joka päivä. Mielenkiintoista listassa on esimerkiksi se, että sijalla 101 on nyt blogit.fi-sivu, jossa viimeisin kirjoitettu juttu on 20.10.2004. Luulisi moisen sivun olevan paljon alempana, kun ei siellä mittään tapahdu koskaan. 63 "tilaajaakin", eli selkeästi ihmiset vain "tilaavat" eivätkä sitten jaksa poistella kun mitään ei tapahdu.

Saisivat laittaa tuonne vielä valinnan "älä tunge sivuani mihinkään top-listaan", tätä tätiä kun ei kiinnosta yhtään mille sijalle sijoittuu moisessa listassa.

Edit: Täti onkin sokea, onhan siellä valinta jolla saa pois top-listalta. Kiitoksia, Wilhelmiina, kun kerroit!

Kommentoi

Blogisanomat missaa pointtia

tatipensio - 02.07.2005 17.04 - bloggaus 

Blogisanomat nappasi kiinni kirjoituksestani A-studion blogihöpinästä. Kirjoittaja kuitenkin missasi ns. pointin hienoisesti tässä analyysissaan: "Paitsi tietenkin Täti Pensiö, joka on pahoillaan siitä, että taas sekoitettiin blogit ja journalismi. Blogithan eivät hänen mielestään ole journalismia, joka tietenkin on hienointa maailmassa, vaan typerät ihmiset vain esittelevät niissä tylsää elämäänsä ja kuvittelevat että se muka kiinnostaisi muita. Täti Pensiötä ei kiinnosta, eikä hän voi käsittää että muitakaan kiinnostaisi.".

Hieman palautetta: journalismi ei tosiaankaan ole hienointa maailmassa, sitä ei saa lukea minun sanomakseni. Blogit yleisesti ovat tylsiä, en ole sanonut etteikö muita saisi kiinnostaa. En vain pidä siitä, että hehkutetaan journalismia yleisesti bloggauksessa, kun suurin osa blogeista todellakaan ei sisällä mitään journalismia. Ja kun otetaan esiintymään ihmisiä, jotka kirjoittavat listoja viikon aikana tekemistään asioista tai kuvailevat alkoholipulloja, en näe tässä mitään journalistista. Ehkä olen väärässä.

Kommentoi

Verkkokauppa.com ja Wintel palvelevat

symbiatch - 01.07.2005 17.40 - IT-ala kuluttaja 

Tuttava osti Verkkokauppa.comista Navicore-paketin. Esittelyssä kerrottiin tämän olevan Wintel GPS Kit, joten tutkailimme hieman mitä täsmälleen sisältää. Verkkokauppa.com kun sanoi vain "Rikaline Bluetooth GPS", mutta mikähän malli? Wintelin esite kertoi heti Wintelin käyttävän mallia 6033, joten mieluusti tietysti tuon osti. Mutta eipä se näin helposti käynytkään.

Paketin kun sai matkaan (oli kiire lähteä matkalle, ei ehtinyt kaupassa tutkailla tarkemmin eikä Verkkokauppa.com yllättäen sähköposteihin vastannut aiemmin), huomasimme hetken päästä että kyseessä olikin GPS-malli 6030, joka on ihan eri tuote, hieman huonompi.

Tänään sitten ehti käydä kaupassa kysymässä että mitäs mitäs (kun ei sähköpostiin vastattu tietystikään). Setvivät asiaa ja vastaus oli: "ei meillä noita nyt ole niin ei voi vaihtaa ja ei tota voi palauttaa kun se on softaa, soita Navicorelle ja kysy jos ne vaihtais." Se siitä. Palveluhalukkuutta löytyy siis ja tietoakin: Navicore kun ei pakettia kasaa eikä GPS-modulien kanssa pelaa, softan vain tekivät. Wintel hoitaa paketin kasauksen.

No, siitä sitten soittamaan Winteliin asiasta ja siellä setä mietti että "en kyllä muista onko tota missään mainoksissakaan enää tota 6033:a, mutta kai se pitäs vaihtaa." Sovittiin että haetaan oikea GPS sitten heiltä Suomenojalta. Ja sieltähän se saatiin hetken setvimisen jälkeen ja elämän pitäisi hymyillä. Jos vaan tuo GPS sitten on niin hyvä kuin puhutaan.

Mutta eipä tuon kaupan palveluhalukkuus (taaskaan) positiivista kuvaa antanut. Se on totta, että softatuotteita ei ole pakko ottaa takaisin, mutta ei tässä sitä haluttukaan vaan se oikea GPS. Mutta kumman onkaan vastuu, "valmistajan" joka paketoi kamat ja mainostaa vai myyjän, joka ei anna tarkkoja tietoja? Puhumattakaan siitä, että Wintelin oma lehti jota noutopisteessään jakavat hehkutti takasivullaan juuri tuota 6033:a kuuluvana Wintel GPS Kitiin...

Kommentoi

Navicoreko hyvä?

symbiatch - 01.07.2005 17.40 - mobiili 

Testailinpa tuttavan hankkimaa Navicorea kun sitä on hehkutettu niin kauheasti. Eipä kovasti vakuuttanut tämä softa kyllä minua.

Kaikkia virheitä en aio edes kertoa, koska en tee ilmaistyötä moiselle firmalle. Tietysti onhan kyseessä vasta toinen versio, joten kai kehitystä joskus tapahtuu. Välttämättä ei, kun kerran itsekin huomasin suurimman osan virheistä jo vartin käytöllä.

Selkeitä törkeitä virheitä olivat esimerkiksi ehdotus kääntyä Sallinkadulta Mannerheimintielle vasemmalle, vaikka liikennemerkit sen kieltävät. Samoin monesti jos ajat ohi siitä mistä käskee mennä, tulee heti "yritä tehdä U-käännös." Ajapa nelostietä niin softa hokee koko ajan "kilometrin päästä pidä vasen kaista", jonka jälkeen "400 metrin päästä pidä vasen kaista" ja sen jälkeen tietysti "pidä vasen kaista." Mieti kun ajat useamman kilometrin tätä tietä ja softa koko ajan huutelee moisia, ihan kuin olisi ollut mielessä vaihtaa kaistaa. Vasen kaista muuten tarkoittaa oikeasti "joku muu kuin liittymään menevä kaista", ei oikeasti vasemmanpuoleisin kaista.

Kieliasusta sen verran, että puhujat sanovat "ota liittymä vasemmalle." Tarkoittavatko nyt kännyliittymää vai nettiliittymää, mitä muita liittymiä voi ottaa? Ja Salovaara on rasittava. Muut puhujat (Sani, Taru Valkeapää ja Tuomas Reunanen [Salattujen Elämien Ami]) puhuvat paljon rauhallisemmin ja neutraalimmin. Puheet muuten tulevat myös siten, että vähän väliä jää alusta pätkä pois. Eli "stä oikealle." Hyvä homma.

Turussa päin ohjelma myös ehdotti oikealle kaistalle ryhmitystä oikealle mennessä ja oikealla kaistalla olisi pakollinen kääntyminen oikealle. Hienoa. Reitti mökiltä keskeltä metsää Turun lähistölle löysi nopeimpana reittinä 40 km / 30 min -reitin, kun pyysi etsimään lyhyemmän reitin, löytyi 35 km / 25 min -reitti. Kai sitten 30 minuuttia on nopeampi aika kuin 25 minuuttia tekijöiden mielestä.

Niin ja tietysti kun kyseessä on suomalainen tuote, tarkoitettu myös suomalaisille jne, luulisi tuossa otetun huomioon tämä. Mutta etsipä reitti vaikkapa Kööpenhaminaan. Softa sanoo ettei tunne sellaista paikkaa kuin Kööpenhamina. Ei tietenkään, sehän on København. Kaikkihan sen tietävät. Samoin Tukholma on Stockholm jne. Eli on otettu jokaisen maan paikannimet vain sen maan omassa kirjoitusasussa. Halpaa ja helppoa, muttei yhtään kivaa käyttäjälle.

Kielistä puheenollen, softa ottaa kielen puhelimen kielestä. Entäs kun tanskalainen tuttavani haluaisi käyttää softaa välillä kun minä en käytä? Pitäisi bootata puhelin jatkuvasti kun vaihtaa kieltä. Mutta kun puhelimessa ei edes tanskaa löydy kielivalikoimista, ei sitä voi siis käyttää. Virheellistä mainontaa siis, Navicorelta voisi kysyä korjaavatko kun kerran lisenssiehdoissa lupaavat korjata dokumentaation mukaiseksi. Vai jättävätkö korjaamatta kun eihän siellä sanota, että se puhuisi tanskaa kaikille?

Kyllä tuosta hyötyäkin oli, esimerkiksi kun piti löytää eräs firma Suomenojalta (seuraavassa jutussa muuten tästä asiaa), oli ihan mukava kun sai ohjeet tuosta. Mieluummin melkein olisin silti ollut ilman puheita, kun niissä ei ole kaikkea tarpeellista ja osaa hoetaan ihan liikaa.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

McDonalds-laatua

tatipensio - 01.07.2005 12.24 - kuluttaja 

Tuttavaperheen pojat kävivät Ruoholahden McDonaldsissa hakemassa janoonsa juotavaa (muuta paikkaa ei ollut auki lähistöllä, eihän muuten moisessa paikassa kukaan kävisi). Tiskiltä pyyntö oli Spriteä mukillinen. Pöytään päästessä ja maistaessa ei tuntunut Spriteä olevan, joten yrittivät ohi menevää tarjoilijaa kohteliaasti pysäyttää ja kysyä. Tarjoilija käveli vain ohi. Takaisin mennessä sama yritys, sama tulos. Tarjoilija ei edes katsonut päin vaikka selvästi kuuli.

Sitten ohi menee toinen tarjoilija, sama homma. Mitään reagointia ei asiakkaisiin ollut, kai kello oli tarpeeksi ettei "mä oon töissä täällä"-tyyppien tarvitse reagoida mihinkään. Joten puhumaan ravintolapäällikölle jotta asia selviäisi.

Selvityksen tulos: limu on todellakin Sprite Zeroa, joka on makeutusaineilla kyllästettyä pahanmakuista litkua. Ja tiskillä ei tästä kerrota tietenkään yhtään mitään. Turhaahan se olisi, myydäänhän joissain paikoissa joko Coca Colaa tai Pepsiäkin pelkästään ja jos pyytää toista, saa vain mukillisen tätä toista tuotetta eikä mainita että "meillä on vain Pepsiä, käykö se?" Onpa jossain myyty Spriteä pyytäessä 7Upiakin. Ja niissäkin on iso ero.

Tämä kuvastaa hyvin McDonaldsin linjausta työntekijävalinnoissa ja koulutuksessa. Kunhan jotain ostavat, väliä sillä mitä saavat. Saa vain pois siitä tiskiltä. Ja ei, ei tullut uutta limua tilalle eikä rahoja takaisin eikä moisesta jaksaneet pojat jäädä valittamaan enempää siihen aikaan illasta.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu