7710 kädessä

symbiatch - 30.04.2005 09.05 - mobiili 

Nyt on Nokia 7710 kädessä, ensikokemukset hieman ristiriitaiset. Tätä puhelintahan ei varmasti myydä miljoonia, hintakin kun on mitä on. Eikä ole tietoa aikooko Nokia ikinä tehdä toista vastaavaa.

Puhelimessa ensimmäisenä pistää silmään hitaahko toiminta. Käynnistys kestää jonkin aikaa, käyttöliittymä piirtyy välillä osissa ruudulle ja antaa aika huonon kuvan puhelimesta. Muuten käyttöliittymä on ihan mukavan näköinen ja hyvin erilainen esimerkiksi Series 60:een nähden. Series 80:n käyttäjille taas liittymä on melko tuttu.

Häiritseviä asioita ovat muunmuassa se, että ohjelmissa on monesti oikeassa reunassa kommunikaattorityyppiset valintapainikkeet (kommukassa neljä, tässä kolme). Puhelimessakin on oikeassa reunassa kolme painiketta, joten voisi olettaa näiden toimivan kuten kommukassa, eli valitsevan näitä valintoja. Turha luulo. Valintoja pitää painaa kosketusnäytöstä, kolme nappia ovat melko turhia. Yksi vaihtaa fonttikokoa (melkein kaikissa ohjelmissa on kolme eri fonttikokoa, jokainen ohjelma muistaa oman fonttikokonsa), yksi tekee mitä milloinkin ja kolmas ei tunnu yleensä tekevän mitään.

Monessa ohjelmassa kaipasi back-nappulaa. Oikean reunan alin nappula näyttää sellaiselta, mutta ei tunnu olevan. Esimerkiksi jos lisäät kalenterimerkintää ja haluatkin peruuttaa sen, ei se onnistu suoraan. Merkintä on jo kalenterissa, joten se pitää poistaa. Erittäin epäloogista. Sama ilmiö esimerkiksi taulukkolaskimessa. Uuden luonti luo samantien muistiin tiedoston, joka pitää poistaa, jos et sitä tarvitsekaan.

Poissa on myöskin Series 60:stä tuttu prosessilistasta ohjelmien tappaminen. Pitämällä sovellusnäppäintä pohjassa tulee lista neljästä viimeksi käytetystä sovelluksesta. Se siitä. Ei enempää, ei voi tappaa, eikä suurimmassa osassa sovelluksia ole poistumisvalintaa. Jäävät sitten taustalle ajoon tai eivät. Samantyylinen siis kuin Motorola MPx220:n Windows Mobile tältä osin.

Näppäin- ja kosketusnäyttölukko menee vakiona päälle automaattisesti, ihan kiva. Mutta näyttö on niin pimeä, ettei näytöstä saanut mitään selvää mitä piti painaa että sai lukon pois. Virtanapin painallus sytyttää valot (kuten yleensäkin Nokialla) ja sitten tiesi (ohjekirjaahan nyt ei aleta moisissa asioissa konsultoida tietenkään). Napit ovat vastakkaisille reunoilla, joten vahingossa tuskin painuvat (miten voisivatkaan, ei tätä luuria taskussa pidetä), mutta yhden käden käyttö on melko mahdotonta.

Puhelintoimintokin on vain erikseen käynnistettävä, sitten voi naputella numerot ruudulta. Puhelimena tuota ei vielä ole tullut käytettyä, pitänee sekin koettaa.

Kommentoi

Piilomainonta on pop

tatipensio - 29.04.2005 07.56 - mainonta yhteiskunta 

Juuri kun on päästy kauhistelemasta "piilomainontaa" Sillä silmällä -televisiosarjassa (mitä ihmeen piilomainontaa se on kun ohjelman pointti on kertoa mitä tuotteita hankittiin, jotta muutkin voivat niitä ostaa?), Kuningaskuluttajakin teki törkeää piilomainontaa. Oli vinkki kuinka tippaleivät tehdään helposti kun otetaan ketsuppipullo ja sillä ruiskitaan taikina öljyyn. Kauniisti olivat onnistuneet pesemään ketsuppipullon siten, että ulkopinnan tarrat olivat hyvässä kunnossa ja valmistajan nimi keikkui isona ruudussa. Luulisi edes kuluttaja-asiaan keskittyvän ohjelman vähän miettivän mitä tekee.

Kai nyt sitten myös kaikki Tilat ja Innot ja muut laitetaan kuosiin ja kauhistelun kohteeksi, niissäkin käydään kaupoissa, kerrotaan mistä ostettiin mitä jne. Törkeää piilomainontaa on siis joka paikassa. Pelastakaa meidät äkkiä!

Kommentoi

Blogitutkimusta

tatipensio - 28.04.2005 09.11 - bloggaus 

Olen jonkin verran tonkinut suomalaisia blogeja (itsehän en pidä itseäni "bloggaajana" edes, ennemminkin kolumnistina, suurin osa bloggareista kun kirjoittaa tylsää asiaa vain itsestään). On tullut huomattua kuinka itse sisällöllä ei ole väliä, kunhan on sopiva henkilö.

Esimerkiksi Schizoblog. Kauheasti kaikki hehkuttaa ja kirjoittaja on puolijumala. Silti teksti on tylsää, kerrotaan mitä viikolla tehty, kuvaillaan viinaa ja muutenkin sisältö on aika laimeaa. Mutta kun kerran kirjoittaja on itse Hän, on se parasta mitä on.

Toinen on Pinseri. Mitään oikeasti kiinnostavaa en sieltäkään ole löytänyt, mutta silti se on hehkutusten kohde. Vain siksikö, että yksi kirjoittaja teki Päivän Pamauksen ja Blogilistan? Vai miksi? Internet-pioneeriksikin jo kutsuttu, eikä mitään perusteluja löydy mistään.


Kultainen Kuukkeli -palkinnotkin jaettiin. Moni pitää varmasti kateellisten panetteluna niitä tekstejä, joita kirjoittavat kritisoijat. Mielestäni tuo touhu vaikuttaa piiri pieni pyörii -touhulta, niinkuin moni muukin. Äänestetään niitä samoja joita palvotaan, välittämättä onko mitään sanottavaa.

Kallioblogi kylläkin vaikutti ihan kiinnostavalta, en kyllä pitäisi tuota mitenkään kauhean innovatiivisena (kuten raati), mutta teksti on mukavaa ja palkinnon lienee ansainnut.

Paras viilaus -kategorian voittaja (Pnuk!) sen sijaan ei iske. Mitä viilausta siellä nyt on? Jos leiska vaihtuu koko ajan, mitä sitten? Ei nykyinen ainakaan näytä hyvältä. Ja raadin kommentoinnin jätän omaan arvoonsa, näkee heti että kyseessä eivät ole älykkäät ihmiset. Toimii myös IE:llä, huoh.


Kiinnostavaakin tavaraa löytyy, vaikken yleensä jääkään pitemmäksi aikaa lukemaan ihmisten kirjoituksia. Esimerkiksi Ihan kiva elämä on mukavaa tekstiä kahden pienen lapsen äidiltä. Itse kun en äidiksi kai koskaan pääse, mukava joskus lukea mitä se on.

Muita ei heti edes tule mieleen, satunnaisilla sivuilla vain tulee käytyä. Kunhan tämä sivusto joskus tulee kunnolla valmiiksi, voisi useampi alkaa käyttää tätäkin ja olisi mukavampi lukea kategorioidusti kirjoituksia. Ei tarvitsisi ihmetellä onko jostain asiasta kirjoitettu jossain niistä miljoonista sivuista, sen tiedon kun löytäisi ihan yhdestä kategoriasta.

Kommentoi

Ensin ulos, sitten sisään

tatipensio - 28.04.2005 07.43 - matkustus yhteiskunta 

En ymmärrä miten paikallisjunien matkustajilla ei mene perille se, että on huomattavasti sujuvampaa kun ensin annetaan junasta poistuvien tulla rauhassa ja sitten vasta mennään itse sisään. Joka päivä törmää ihmisiin, jotka parveilevat heti oven eteen junan pysähtyessä ja melkein pahoinpitelyn asteelle pitää mennä että pääsevät poistuvat ulos. Mikä ihme on vikana?

Omituista on vielä se, että tämä ryhmä on hyvin heterogeeninen. On nuorta, vanhaa, keski-ikäistä, miestä, naista ja vaikka mitä. Onko siis yleinen käytösopastus jäänyt saamatta koko väestölle? Miksei VR järjestä kampanjaa tästä aiheesta? Pysähtymisajat lyhenisivät varmasti kun ihmiset ymmärtäisivät antaa tietä ja kulkea sulassa sovussa. Mutta ei, kauhea on oma kiire ja sitten pahennetaan sitä olemalla tyhmiä.

Kommentoi

Olen Roosevelt, whoa

tatipensio - 27.04.2005 17.06 - henkilökohtaiset 

Piti sitten sekaantua näihin testeihin ja selvisi että olen Ameriikan ensimmäinen leidi, tai siis entinen.

I'm a lesbian first lady. Woo

Kommentoi

Alex Nieminen fan club

tatipensio - 27.04.2005 16.50 - bloggaus 

Olenpahan vähän ajastani jäljessä, mutta pitää vielä nostaa ylös Alex Nieminen ja hänen typerä kitinänsä. Aiheesta on kirjoitettu mainiosti esimerkiksi Humanistinörtin kitinää Alex Niemiselle, isosisko ja mitvit.

Paljoa ei noiden jäljiltä jää sanomatta, joten voinkin yhtyä edellisiin. Opettelisi ensin käytöstavat ja sitten ei suuttuisi heti kun huomaa ettei pisnes menekään niinkuin haluaisi. Tuntuu vähän kuin olisi kännipäissään tehty kauppa ja nyt krapulassa huomaa ettei homma tulekaan toimimaan. Sitten pitää alkaa aukoa päätä muille.

Onnea vain, Alex. Pysyttele vain siellä korkealla tornissasi äläkä puutu meidän tavallisten ihmisten elämään. Voit sitten kuvitella tekeväsi hienoja asioita, eikä tarvitse välittää osuvasta kritiikistä mitään, saati parannuehdotuksista. Miljoonadiilit jo valmiina sanomasi mukaan lienevät, joten mitäs väliä muilla.

Kommentoi

Nokian uudet luurit

symbiatch - 27.04.2005 15.17 - mobiili 

Nokia on hylännyt vanhan numeroinnin näköjään ja lanseerannut uuden N-sarjan. Puhelimissa on esimerkiksi gigatavujen kiintolevyä, kahden megapikselin kameraa Carl Zeiss -optiikalla ja niin edelleen. Series 60:a hehkutetaan, mutta varmaankin Symbian 9:ään perustuva, joten taas menee osittain softat uusiksi.

Yksi puhelimista on selkeästi ämptskärimarkkinoille tarkoitettu mediasoitin, normaali näppäimistö on piilossa ja vakiona vain eestaassoitastoppinappulasto. Toisessa hehkutetaan tätä kameraa ja joka suuntaan kääntyvää ja vääntyvää sitäjatätä.

Hintoja ei tietenkään kerrota, yksi malli tulee tällä neljänneksellä, yksi seuraavalla ja yksi viimeisellä. Olettaisin hintojen olevan lähempänä tuhatta euroa kuin viittäsataa, mutta aika näyttää. Mitään erityisen mullistavaa näissä puhelimissa ei siis ole, ainoastaan muotoilu on taas laitettu vähän uusiksi ja yhteen lisättu enemmän tilaa musiikille.

Kommentoi

Taas lastentarhassa ulkoilupäivä

tatipensio - 27.04.2005 08.55 -

Tätipä oli menossa töihin kun yllättäen ulkona hyökkäsi taas kimppuun todennäköisesti lastentarhasta ulkoilemaan päässeitä otuksia. Ainakin haalarit heillä oli päällänsä, eikä moisia haalareita oikein muut pidä kuin lastentarhaikäiset. Työhaalareita kun eivät olleet. Yrittivät kaupitella jotain lehtiä vielä, mutta eihän tällainen täti uskalla moisia ostaa, tiedä mitä siellä sisällä on.

Näitä vappulehtiä vastaan on yrittänyt taistella muutama henkilö, ei sinänsä ideaa vastaan, mutta sisältöä. Esimerkiksi Tampereen Teknillisessä Yliopistossa (tai TTKK kuten se siihen aikaan oli) eräskin henkilö kävi kovaa taistoa rasistista sisältöä vastaan. Lehdissä kun on hyvin paljon vitsejä ulkomaalaisista ja homoista, eikä tällaista lehteä haluttaisi toimittaa liittyen kouluun. Antaahan se aika huonon kuvan koulusta, jos moinen hyväksytään. Mutta eipä asialle ole mitään tehty.

Jäänen odottamaan puuttuuko asiaan koskaan kukaan, lehdykät kun ovat aika turhia, saman asian toistoa ja rahoittavat vain näiden lastentarhalaisten hurvitteluja.

Kommentoi

Täti menee festareille

tatipensio - 27.04.2005 08.14 - musiikki 

Aivan unohtui, että onhan kesällä sentään Õllesummer, tuo eestiläisten loistofestari. Vaikka pääosassa onkin olut ja musiikki, ainakin viimevuotinen tapahtuma oli täysin rauhallinen. Suomalaismassat eivät liene löytäneet tätä vielä, muutenhan näkisimme känniääliöitä joka nurkassa.

Festivaali järjestetään Tallinnan Lauluväljakalla ja tarjolla on oluen lisäksi muutakin juotavaa, ruokaa joka puolelta maailmaa, musiikkia laidasta laitaan ja hyvää tunnelmaa. Lisätietoja löytyy tapahtuman kotisivuilta.

Kommentoi

Muutkin uskaltavat puhua

symbiatch - 27.04.2005 08.04 - mobiili 

Tietoviikossakin jopa vihdoinkin mainitaan Symbianin ongelmista. Tampereen Teknillisen Yliopiston professori Tommi Mikkonen sanoo rajapintojen määrän kasvun olevan ongelma kehittäjille. Myös ympäristön heterogeenisyys on suuri ongelma. Parhaiten asian tiivistää kommentti Nokiasta: "Nokian halu tehdä hienoja uudenlaisia puhelimia on ollut suurempi kuin halu tarjota muille mahdollisuus tehdä pitkäaikaisia sovelluksia." Näinhän asia juurikin on.

Nokialta vastataan, että viesti on kuultu ja asiaan ollaan puututtu. Forum Nokiassa kuulemma on yhdenmukaistettu eri kehitysalustojen rajapinnat. Puhuupa vielä Series 40/60/80-alustoistakin, joten tarkoittaakohan näitä? Kun ei edes Series 60:n rajapinnat ole yhteneväiset puhelimesta toiseen, saati että toteutettaisi tarpeellisia Java-rajapintoja, miten nyt sitten kuvittelevat yhdistävänsä muita? Nokialla taitaa olla oma käsitys yhtenäisestä. "Yhteiset rajapintamäärittelyt ovat saaneet hyvää palautetta kehittäjiltä", niin varmasti saisivat, kunhan niitä olisi vielä enemmän. Vai unohtaako Nokia kaikki myymänsä vanhat puhelimet ja kuvittelee kaikkien ostavan uudet laitteet heti?

Professori Mikkonen puhuu myös .NETistä. Ongelmana tälle näkee sen, etteivät laitevalmistajat vielä halua käyttää Windows Mobilea, vaikka Microsoftin panostus kehittäjiin on huomattavasti suurempi kuin Symbianin ja Nokian. Aika näyttää miten käy.

Erään yrityksen edustaja kaipaisi myös sertifiointijärjestelmää Symbianille, jotta voitaisi erotella jyvät akanoista. Epäilen, että oikeasti haluaa erotella isommat ja rahakkaammat pienemmistä, kuten Nokiakin tahtoo. Vain isojen halutaan leikkivän Symbian-hiekkalaatikolla, pienemmät voivat jäädä pois. Malli on vallan toinen Windows Mobile -puolella.

Kommentoi

Käytöstapoja löytyy vielä

tatipensio - 27.04.2005 06.28 - yhteiskunta 

Olin eräässä pizzeriassa salaatilla, kuten joskus on tapana. Tämä paikka on niin pieni, että siellä on sallittua tupakoida missä tahansa pöydässä. Tämä on aika iso miinus välillä, varsinkin kun tupakoijat sattuvat aina ihan eri puolille ravintolaa, joten koko paikka on savussa.

Tällä kertaa kuitenkin tapahtui jotain, joka järkytti minua aika paljon. Yhdessä pöydässä istui tavallisen parikymppisen nuorukaisen näköinen tyyppi tupakoimassa tullessamme sisään. Istuuduimme parin pöydän päähän syömään, emmekä kiinnittäneet huomiota tähän henkilöön sen enempää. Ruokailun loppupuolella huomasin tämän nuorukaisen nousevan, menevän kahden pöydän päässä ruokailevien äidin ja lapsen luokse ja erittäin kohteliaasti kysyvän haittaako heitä jos hän tupakoi pöydässään.

Tässä vaiheessa kyllä pari kertaa tuli mietittyä onko nyt oikeasti hereillä vai ei. Tällaista kohteliaisuutta ei ole tullut havaittua aikoihin, varsinkin kun kyse on tupakoinnista. Nuorisolla siis on käytöstapoja vielä, jostain syystä niitä ei vaan aina käytetä. Nostan hattua tälle nuorukaiselle.

Kommentoi

Kauhujuttuja leikkauksista

lasik - 25.04.2005 16.19 - terveys 

Netistä löytyi sivusto, jossa kertoillaan kaikenlaista silmien laserleikkauksista. Osa jutuista tuntuisi aika vanhoilta, eikä täyttä varmuutta ole edes kokemuksista kerrottaessa siitä, ovatko aitoja. Kannattaa kuitenkin tutustua Silikonitieto.net-sivustoon, kunhan pitää lähdekritiikin mielessä.

Yksi pahimpia esimerkkejä on toimittaja Heli Viikin tarina, jossa suurimpana vikana on selkeästi henkilö itse. Uskotaan ilmaiseen leikkaukseen, ei tarkisteta edes lääkärin ja sairaalan tietoja ja sitten uskotaan kun lääkäri sanoo kaiken olevan ok, vaikka selvästi tuntuu että homma meni pieleen. Luulisi terveen järjenkin sanovan, että mietitään ensin eikä lähdetä ilmaistarjousten perään. Kuten hän itsekin sanoo: "Vasta myöhemmin tulin ajatelleeksi, että hän ei tutkimuksen aikana edes laajentanut pupilleja eikä tutkinut silmänpohjia. Hän ei myöskään kysellyt sairauksistani eikä katsonut aikaisempia silmälasireseptejäni. Riskejäkään hän ei ottanut puheeksi."

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Keskustele Valtikassa?

tatipensio - 22.04.2005 15.11 - yhteiskunta 

Nuorisolle tarkoitettu vaikuttamissivusto Valtikka yrittää vaikuttaa nuorison kiinnostukseen vaikuttamisesta. Aika huonosti onnistuu, keskustelusivulla kun tälle tädille ainakin tarjoillaan vain tyhjää. Kirjoittajien tekstit puuttuvat, näkyy vain että on kommentoitu. Miksei voida ottaa toimivaa järjestelmää hoitamaan hommia, vaan jotain satunnaisia virityksiä, jotka sitten toimivat miten sattuu?

Kommentoi

Täti tahtoo festareille

tatipensio - 22.04.2005 14.12 - musiikki 

Täti olisi halunnut mennä katsomaan Nine Inch Nailsia Provinssirockiin, mutta festareilla on niin paljon moskaa ettei sinne taida viitsiä mennä. Perjantaina olisi kolme kuunneltavaa yhtyettä, lauantaina yksi ja sunnuntaina yksi. Tästä sitten 77 euroa maksaa ja kärsiä känniääliöistä (tai olla muualla kunnes nämä esiintyvät) on aivan liikaa.

Todennäköisesti hyviä yhtyeitä olisivat tietysti:

  • Nightwish
  • Kotiteollisuus
  • Apulanta
  • Marilyn Manson
  • Nine Inch Nails

69 Eyes on soitellut yhtä hyvää kappaletta, mutta täti ei tiedä onko useampia hyviä kappaleita. Muut sitten ovatkin joko tuntemattomia tai huonoja. Ja välillä on tullut petyttyä kyllä live-esiintymisiin, Apulanta ainakin Kaivopuistossa männä vuonna hieman sai pettymään keikkaan, vaikka kappaleet olivatkin hyviä.

Täti taitaa siis olla ilman festareita tänäkin kesänä.

Kommentoi

.NET 2.0 beta2 ulkona

symbiatch - 22.04.2005 08.45 - IT-ala 

Visual Studio 2005 ja .NET 2.0 beta2 tulivat ulos jo yli viikko sitten, oudon hiljaisissa merkeissä. Kyseessä kuitenkin on melkein valmiit tuotteet, grafiikat ovat kohdallaan jne. Tiedossa on myös APIt jotka poistuvat lopullisessa tuotteessa, muuten kaikki pysyy samana. Nämä versiot sisältävät myös Go Live -lisensoinnin, eli voit käyttää tuotantokäytössä kunhan rekisteröidyt.

Visual Studiossa on ASP.NETin puolella vielä pienoinen ongelma, josta juttelin Brian Goldfarbin kanssa aiemmin. Voi olla että huomioni tuli liian myöhään eikä sitä enää korjata lopulliseen versioon.

Ongelma on siinä, että normaalisti sivusto luodaan tietysti webjuureen. Visual Studion mukana tuleva webserveri taasen komennetaan käynnistymään siten, että sivusto näytetäänkin muualla, eli http://localhost:12345/projekti/. Tässä on sitten hieman hankalaa tehdä sivustoa, jossa kaikki linkit viittaavat juuren kautta, kun ne eivät toimikaan omalla koneella testatessa. Sama tulee myös jos käyttäjä haluaa tehdä useita applikaatioita, joista yksi onkin http://domain.tld/mun/projekti/. Eipä onnistu senkään testaaminen tällä.

Toivottavasti ehtivät tämän korjata, yksinkertainen asetuksen lisäys ei pitäisi olla kauhean iso asia, muuten joutuu asentamaan serverin testikäyttöön että voi oikeasti tutkia toiminnan.

Kommentoi

Nykynuorten käsitys yrittämisestä?

symbiatch - 21.04.2005 16.29 - IT-ala yhteiskunta 

Pistipä silmään Sumean ex-toimitusjohtajan Ilkka Paanasen kommentti yrittämisestä. Heidän perustaessaan yritystä heillä oli tähtäimessä myydä yritys viiden vuoden sisällä. Hänelle yrityksen myyminen on "ilman muuta oleellinen osa yrittäjyyttä." Onkohan tällainen kuvitelma yleistä nuorien keskuudessa?

Kyllä yrittäjyyden oleellinen osa on pyrkiä tekemään oman halunsa mukaan juuri haluamaansa työtä. Tuottaa itselleen elanto, mieluiten vielä muutamille muillekin. Jos tarkoituksena on vain nostaa firma pystyyn, myydä äkkiä pois ja kääriä rahat, en kyseistä henkilöä pidä yrittäjänä. Ja en taida olla ainoa.

Kommentoi

Tekes vaatii korvauksia

symbiatch - 21.04.2005 09.20 - IT-ala yhteiskunta 

Tekes on ilmoittanut, että ulkomaille myydyiltä suomalaisyrityksiltä voidaan periä takaisin annettuja tukia ja muuta rahoitusta. Esimerkkinä mainitaan Smartner, jota on tuettu ja lainaa annettu, nyt sitten yritys myytiin ulkomaille.

Mielestäni on itsestäänselvää että tällaisissa tilanteissa rahaa otetaan takaisin. Jos tarkoitus olisi ollut toimia Suomessa suomalaisena, asia on ok, mutta nostaa firma pystyyn Tekesin tuella ja sitten myydä suurella rahalla ulkomaille, se ei aivan tunnu sopivalta. Toivottavasti Tekes oikeasti vaatii rahoitusta takaisin kaikilta näiltä yrityksiltä, jotta rahaa riittää oikeasti suomalaisille yrityksille.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

LASIK edessä

lasik - 20.04.2005 13.12 - terveys 

Idea olisi päästä eroon silmä- ja piilolaseista lopullisesti ja LASIK + aaltorintama näyttäisi olevan avain päämäärän saavuttamiseksi. Kirjoittelen tässä kokemuksiani asiaan liittyen, toivottavasti näistä on jotain hyötyä jollekin.

Silmien näkö on tällä hetkellä -4.5/-5, eli pitäisi onnistua mainiosti korjaus hyvinkin lähelle nollaa.

Kommentoi

Puhelinten ei kuulu toimia kotona

symbiatch - 19.04.2005 11.51 - mobiili 

Verizonin toimitusjohtaja heitti mielenkiintoisia kommentteja haastattelussaan. Hänen mielestään on aivan turhaa, että puhelimet toimivat ihmisten kotona, tai hississä tai kellareissa. "Ihmiset ovat oppineet vaatimaan liikaa." Jep.

Onhan se niinkin, matkapuhelinhan se on, miksi sen kotona pitäisi toimia. Hankitaan lankaliittymät takaisin, jotta voidaan puhua kotonakin...

Kommentoi

ASP.NET ja If-Modified-Since

symbiatch - 19.04.2005 07.55 - web 

Jos rakennatte itse ASP.NETillä If-Modified-Since -otsakkeen tarkistuksen ja haluatte lähettää 304-vastauksen kun muutosta ei ole tehty, muistakaa käsitellä tämä PreInit-vaiheessa, ei Loadissa! ASP.NET 2.0 beta2 tällä hetkellä näyttäisi toimivan siten väärin, että Loadissa asetettu 304 ja SuppressContent kyllä aivan oikein asettaa statuksen ja ei lähetä sisältöä, mutta asettaa Content-Length -otsakkeen. Ja tämähän on väärä toiminta.

Pitänee kysyä Microsoftilta onko tämä tarkoituksella, tietysti voisi tyhjätä koko ulostuksen, mutta tuntuisi turhalta kun voi vain suppressata sen.

Kommentoi

Alkutaipale

symbiatch - 19.04.2005 07.48 - mobiili 

Kuten tuossa sivussa sanotaankin, Nokia 9210 oli ensimmäinen kokemus Symbianista ja ajattelin hieman kertoa miksi siitä kärsimys alkoi.

Kyseessä oli asiakkaan tarve viestittää puhelimelle ja puhelimelta tietoa yksinkertaisesti SMS:n avulla sopivasti koodattuna. Pitäisi siis olla hyvinkin yksinkertaista, eikös? Ei suinkaan.

Asiakas oli itse yrittänyt jo tätä tehdä ja kääntyi sitten meidän puoleemme kun ei ottanut onnistuakseen. Siinä sitten yritimme hankkia dokumentaatiota asiasta ja jotain Symbianilta löytyikin, mutta aika kaukana oli tämän päivän dokumentaatiosta (joka sekin on vielä todella huonoa). Nokian omat esimerkit eivät edes kääntyneet, SDK:sta puuttui otsaketiedostoja, eikä Nokia ollut forumissaan vastannut asiaan mitään (luonnollisesti, sehän olisi asiakaspalvelua).

Kuitenkin löytyi tieto, että viestintäjärjestelmä alustetaan kutsumalla alustusfunktiota, jolle ei anneta parametreja. Yllätys oli suuri kun kyseinen funktio vain kaatoi koko softan, sekä emulaattorissa että itse laitteessa. Mitenköhän tästä eteenpäin? Nokian kääntymättömät esimerkit käytiin läpi, kaikki oli omassa koodissa kuten esimerkissä, netistä ei löytynyt mitään tietoa miksi näin kävisi. Ja siinä sitten samalla 9210:n protoversio jumitti itsensä totaalisesta, joten jouduimme odottamaan uutta laitetta.

Loppujen lopuksi ilmoitimme asiakkaalle, että ei onnistu, tämä vain ei toimi kuten dokumentaatiossa sanotaan. Asiakas ymmärsi vallan hyvin, sanoi että ihan samoja olivat itsekin yrittäneet eikä toiminut, joten jättivät sitten projektin siihen. Nokian tappio, kyseinen yritys kun on aika iso maailmmanlaajuinen ratkaisutuottaja ja noita kommunikaattoreita olisi mennyt aikamoinen kasa, jos vain sovellus olisi onnistunut. Mutta kun ei niin ei.

Kommentoi

Hollannin demokratia

tatipensio - 18.04.2005 08.07 - EU uskonto 

Pari viikkoa sitten katsoin 60 Minutesin jakson, jossa puhuttiinn Theo van Goghin raa'asta murhasta Hollannissa. Hän ohjasi kiistellyn elokuvan Submission, jossa puututaan islamin hyväksymään naisen alistamiseen ja pahoinpitelyyn. Elokuvan kirjoittaja on kansanedustaja Hollannissa, entinen muslimi.

Eräs haastateltava sanoi jotain, joka sai minut miettimään vahvasti Hollantia yhtenä mahdollisena maana asua. Hän kertoi kuinka Hollannissa demokratia on tärkein, eikä minkään uskonnon pyhät kirjat tai muutkaan mene sen edelle. Näinhän sen pitäisikinn olla.

Meillä Suomessa on uskonnonvapaus, ihan lailla taattu. Mutta onko se samaa tasoa Hollannin kanssa? Ei todellakaan. Täällä uskonnonvapaus tarkoittaa pääasiassa "saat uskoa mihin haluat kunhan se ei eroa liikaa kristinuskosta eivätkä tapanne häiritse oikeassa uskossa olevia." Ja pelkästään valtionkirkon olemassaolo kertoo vahvasti tätä sanomaa.

Itse haluaisin asua maassa, jossa oikeasti voi kuka tahansa uskoa mihin tahansa, mutta myös kuka tahansa voi kritisoida toisen uskoa, pyhää kirjaa tai mitä tahansa. Suomessahan jumalanpilkasta voidaan vieläkin rankaista ja tietystikin ainoastaan tämän ainoan oikean kristityn jumalan. Ei väliä vaikka herjaat Brahmania, Vishnua, Buddhaa tai mitä tahansa. Ei se ketään haittaa. Mutta sanopa jotain pahaa Jeesuksesta tai ainoasta oikeasta jumalasta niin saat tuta lain voiman.

Eikö olisi aika jo puuttua tähän?

Kommentoi

Pojat mätkimässä poikia

tatipensio - 16.04.2005 23.32 - urheilu 

Täti kävi tänään katselemassa Kallion Urheilutalolla poikia mätkimässä poikia. Oli siellä kyllä tyttöjäkin, mutta eihän täti sellaisia katso. Ikävä oli huomata, että karate on SM-tasolla kovin nyrkkeilyn tuntuista. Kovin paljoa ei potkuja eikä kaatoja näkynyt, mutta sitä kai karate nykyään on.

Kommentoi

Nokia 6260 vastaan Motorola MPx220

symbiatch - 15.04.2005 14.49 - mobiili 

Päätin tehdä pienen vertailun Nokia 6260:n ja Motorola MPx220:n välille. Kyseessä ei ole suoraan mikään Windows Mobile vs Symbian, enemmänkin käytössä huomattuja asioita, jotka ainakin minulle ovat aika tärkeitä.

(listaa päivittelen kun uusia asioita keksin)

Nokia 6260Motorola MPx220
Läpän pehmustesuoja suljettaessaonei
Pikanäppäimet valikoissaeion
Pikanäppäimet ohjelmavalikossavain 9 ensimmäistäkaikille
GPRS-yhteys aukeaa puhelun jälkeen takaisinkylläei
Näytön laatuhyväkohtalainen, suuren kontrastivaihtelun takia näyttö "elää" silmissä
KameraVGA, ok1.3Mpix, sumea
Synkkausokhyvä
Verkkoyhteys PC:n läpieion
Kieliasu, suomihyväkohtalainen
Kieliasu, englantihyvähyvä
IMAP-kansiotvain inboxkaikki
Useat IMAP-palvelimetonon
Kalenteriokok
Muistutuksetvain kokouksistaok
Yhden käden avausonnistuutuskaa
Puhelun tulon ilmoitusnopeamiettii
Äänenvoimakkuuden säätöokvaatii hyväksynnän
Ulkoinen näyttöeion
Profiilin vaihtovirtanäppäin vaikea painaa, muuten olisi helppohelppo
Automaattinen profiilinvaihtoonei
Ohjelma pysyy ruudussa läpän sulkemisen jälkeeneikyllä
C++ SDKonon
MIDPonon
.NETeion
Debuggaustuskaasuoraan Visual Studiosta

Täytyy sanoa, että Motorola häviää aika pahasti Nokialle puhelimen käyttäjän näkökulmasta, sen verran käytettävyysongelmia on. Ulkoinen näyttö olisi ollut mukava plussa Nokiassa, samoin vääntyilevä sarana on oikeastaan aika turha. Korjauksia Motorolalta kuulemma tulossa joskus lähiaikoina.

Kehityspuolella taas Symbian/Series 60 jää selvästi Windows Mobilelle, sen verran eri tasoa on dokumentaatio ja kehitysvälineet.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Bugaavaa listailua

tatipensio - 15.04.2005 13.37 - bloggaus 

Yllättäen blogilista.fi-palvelu on tehty aika tyhmästi, kuten tuttavani huomasi. Jos sille sattuu antamaan vaikkapa järkevän osoitteen, joka kertoo last-modified -otsakkeella milloin on sivua muutettu, ja sisällössäkin vaikka muutosajan, katsoo se vain tiedoston kokoa ja päättelee, ettei muutosta tapahtunut. Vaikka osaa sen last-modified -headerin palvelimelta hakea. Ei näin. Tämäkin sivusto antaa mahdollisuuden käyttää moista tietoa juuri tarkistamaan onko uutta sisältöä tullut, jottei tarvitse latailla jatkuvasti isompia tiedostoja vain huomatakseen ettei mitään uutta ole tullut.

Listaus on muutenkin älyttömän hidas, näkee nyt antaako raha parempaa mahdollisuutta tehdä asioita kunnolla vai jatkuuko sama vanha touhu. Joku voisi muuten kertoa millä perusteella blogilistan tekijä on "internet-pioneeri", itse kun en löydä mitään tietoa mistään mitä hän olisi nyt pionerisoinut. Tuskin yhden listasivuston tekeminen moiseen nimeen oikeuttaa?

Palautetta kuulemma on laitettu menemään, pitää odotella mitä kuulevat.

Kommentoi

Mistä en kirjoita

tatipensio - 15.04.2005 10.55 - henkilökohtaiset trendit 

Minulta on kyselty miksi kirjoituksissani eivät esiinny Marika Fingerroos, Juhana Helmenkalastaja, paavi, Jari Sarasvuo tai muutkaan mukamasjulkimot. Siitä yksinkertaisesta syystä, että he eivät ole kiinnostavia minun mielestäni. Jos olet eri mieltä, tilaa Seiska tai Katso.

Kommentoi

Jääkiekon syvin olemus

tatipensio - 15.04.2005 07.11 - televisio urheilu 

Aamuteeveessä näytettiin juttua Turkin jääkiekosta. Oli sitten haastateltavana joku suomalainen, joka opetti nuorille tätä uljasta lajia. Kertoi kuinka vapaaehtoistyönä kun tehdään hommaa, saadaan se syvin olemus varmasti opetettua hyvin.

Seuraavaksi ohjaaja tai leikkaaja oli päättänyt näyttää kuvaa kahdesta jäällä tappelevasta pelaajasta. Oikein ovat siis nykyjääkiekon syvimmän olemuksen saaneet vietyä, olen kanssaan samaa mieltä.

Kommentoi

Rahastusta a la Symbian

symbiatch - 14.04.2005 14.59 - IT-ala mobiili 

Symbian-leirissä yritetään viedä eteenpäin kovaa vauhtia Symbian Signed -toiminnetta. Tässä yritetään varmentaa softan valmistaja ja toimivuus Symbian-järjestelmissä. Ihan hyvä idea, mutta Symbianin ollessa kyseessä tähänkin isketään kunnon rahastus väliin.

Jos haluan allekirjoittaa esimerkiksi Windows-ympäristössä softan, senkun ostan koodiallekirjoitussertifikaatin ja hoidan homman. Tämä takaa, että softa tulee minulta (tai joku on varastanut sertifikaattini, joka on minun vikani). Se siitä. Näinhän voisi toimia ihan Symbianinkin kanssa, vai mitä? Ei suinkaan.

Symbian vaatii ensimmäiseksi koodiallekirjoitussertifikaatin hankinnan. Ja tietysti VeriSignilta (yleensä esimerkiksi Thawten sertifikaatit kuitenkin käyvät, vaikka tällainen vaatimus olisi, Thawten sertifikaatit ovat 75% halvempia, vaikka onkin VeriSignin tytäryhtiö!). Sen jälkeen softa pitää lähettää testausorganisaatioon, joka veloittaa testauksesta arviolta $560 (Symbianin materiaalin mukaan). Tämän jälkeen voit levittää softaa puhelimiin.

Mutta entäpä kun teet seuraavan version softasta? No tietysti lähetät uudestaan testaukseen, maksat uudestaan maksut jne. Eli rahaa palaa vaikka kuinka.

Miksi vaivautua, voihan softaa levittää muutenkin? Pian ei välttämättä voi. SonyEricsson ja Nokia ovat jo ilmoitelleet kuinka heidän puhelimensa pian alkavat vaatia sertifikaattia, Nokia ei hyväksy omiin levityskanaviinsa softaa jota ei ole allekirjoitettu jne. Eli teepä siinä ohjelmistoja kun pian eivät edes asennu laitteisiin.

Näin sitä pitää, eikä EU vieläkään näe mitään pahaa Symbianin toiminnassa...

Kommentoi

Nordealla oikeaa ulkomaanasiakaspalvelua

tatipensio - 14.04.2005 11.49 -

Nordean WTC-konttorissa mainitaan kassapalveluissa "foreign customer service", kuten tänään huomasin. Sattumalta samalla sinne meni eräs saksankielinen asiakas. Hyvin mielenkiintoista oli kuunnella kuinka häntä palvella yrittänyt poika lähti kyselemään muilta kassahenkilöiltä osaavatko saksaa. "Ei, en minä osaa kuin pari sanaa, luulin että sinä osaat" ja muuta mukavaa.

Nordean ehkä kannattaisi oikeasti miettiä josko varmistaisivat, että edes yleisimpiä kieliä puhuvia henkilöitä olisi tällaisessa "ulkomaalaisasiakaspalvelussa", ettei ihan saisi naurettavaa mainetta. Kyseessä kuitenkin oli WTC:n konttori, ei joku takahikiän asiamiespankki.

Kommentoi

Matti Vanhanen ja Tanja Karpela hotellissa yöllä!

tatipensio - 14.04.2005 11.13 - yhteiskunta 

Hui kauhea, nyt pitää kyllä tähän puuttua! On se nyt järkyttävää että kaksi aikuista ihmistä sattuisivat olemaan hotellihuoneessa yöllä yhdessä! Ei tällainen peli vetele, tästä saattavat nuoret oppia että ihmiset saattavat a) käyttää hotelleja, b) olla siellä yöllä ja c) siellä saattaa olla useampi ihminen kuin yksi!

Nyt äkkiä pääministeri viralta, tämä on sen verran järkyttävä asia. Ei hänen asemassaan oleva ihminen voi käyttää hotelleja!

Kommentoi

Oranssitakit ulos ruudusta, iloitkaa!

tatipensio - 14.04.2005 11.02 - televisio urheilu 

Ah ihanuutta, enää ei siis nähdä MTV3:lla jatkuvasti rasittavia oranssitakkeja, ei jatkuvaa hehkutusta SM-liigasta jne. Hermo lepää. Tiedän, ei niitä ohjelmia ole pakko katsoa, mutta MTV3 on ottanut asiakseen tunkea jokaiseen mainoskatkoonkin "kaikki rakastavat formulaa", "SM-liiga nyt heti kohta" jne. Ei, minä en rakasta formulaa, enkä ole ainoa. Onko tämä siis virheellistä mainontaa?

Kommentoi

Rax yllätti, positiivisesti

tatipensio - 13.04.2005 13.35 -

Kerran Raxissa käydessäni oli jotkut hömpötijenkkiviikot ja mainoksesta sai kuvan, että tarjolla olisi myös jotain uusia ruokia. Yllätys olikin ikävä kun samalla oli heitetty lasagne pois ja pari pizzaa. Valittelin tilannetta sitten kassaneidille ja webissä laitoin palautetta. Mitään ei kuulunut, tietenkään.

Tänään sitten huomasin, että ainakin lähimmässä Raxissa oli otettu palautteesta mummon. Oli texmex-päivät ja mitäs muuta tiskillä oli kuin lappunen: "texmex-viikkojen aikana ei ole tarjolla näitä normaalituotteita" (tai jotain sinnepäin) ja lueteltu suoraan mitkä on laitettu pois että saadaan uudet mahtumaan. Erittäin positiivista että palautteeseen reagoidaan, vaikkei siihen mitään vastausta ikinä annettukaan.

Kommentoi

Verkkomainonta, ei minulle?

symbiatch - 12.04.2005 14.17 - web 

Näyttäisi vahvasti siltä, että verkkomainonta ei ole minulle tarkoitettu. Näin ainakin voisi päätellä RE: ja M&M:n Grand One -kisan tilannetta katsoessa. Melkolailla kaikki sivut ovat ärsyttäviä, suurimmassa osassa on Flashia, pahimmillaan koko sivusto jne. Batteryn sivusto laittaa selaimen koko ruudun kokoiseksi, vain näyttääkseen sitten alle neljänneksen alalla omaa flässiään. N-Gage One esittelee surkeimman navigointikeksinnön aikoihin, ei noista teksteistä saa mitään selvää. Ja niin edelleen.

Selkeästi minun ei ole tarkoitus näiltäkään yrityksiltä ikinä ostaa yhtään mitään, en ainakaan heidän sivuillaan viihtyisi. Ei sillä että Battery koskaan kiinnostaisikaan, mutta eipä nuo muutkaan yritykset tämän jälkeen.

Jos joku osaa sanoa yhdenkin verkkopalveluja tekevän yrityksen joka osaisi tehdä oikeasti toimivia palveluja, saa kertoa. Itse en niitä oikein löydä ja saattaisi tarvettakin jossain välissä olla enemmänkin.

Kommentoi

Ostaisitko kurssin tältä yritykseltä?

symbiatch - 12.04.2005 13.56 - IT-ala 

Telewaren blogissa kerrotaan tietokannan kaatuneen ja siksi blogi alkaa uudestaan. Sivuilla on myös linkki W3C:n validaattoriin, linkin teksti "virheetön xhtml-sivu." Hassua, sillä W3C:n validaattori löytää sivuilta useammankin valituksen.

Kysymys kuuluukin, ostaisitko esimerkiksi tietokantakurssin yritykseltä, jonka omat tietokannat kaatuvat eikä varmistuksia liene? Ja joka mainostaa valideja sivuja, muttei sellaisia silti osaa tehdä...

Kommentoi

Työtä isossa paikassa

tatipensio - 12.04.2005 13.10 - työ 

Oma Nurkka II kirjoitteli työnteosta isossa firmassa ja pitihän tuossa yhtyä sanomaan.

Herranjestas, että kiitosta pitäisi saada? Älä nyt hulluja puhu! Sehän tulisi kalliiksi, maksaisi ainakin... tuota... niin. Pitäisi olla ihminen ja huomioida toiset! Niinhän se olikin. Eihän se käy, missään nimessä.

Onneksi ei ole monenkaan pakko moisessa töitä tehdä, mutta yritykset kasvavat, perustajat joskus ahnehtivat jne, joten voi olla edessä potkut vaikkei alunperin meinannutkaan isoon mennä.

Outoa on kyllä että kiitosta harvemmin saa, vaikkei se tosiaan mitään maksa ja auttaa työntekijää pysymään töissä ja paremmalla tuulella. Onneksi joissain paikoissa vielä osataan näin sanoa, kuten omissa töissäni. Ehkä tarvittaisi joku iso kampanja taas toitottamaan tätäkin asiaa, niin saisimme kuukaudeksi asian kuntoon (tai oikeastaan siihen että kaikki kiittäisivät kaikesta -> inflaatio) ja sitten voisivat pomot taas unohtaa kaiken...

Kommentoi

Operaattoreille ilmoituspakko liittymän sulkemisesta!

tatipensio - 11.04.2005 12.15 - yhteiskunta 

Tuttavaperheessä oli puhelinlasku jäänyt vahingossa maksamatta. Tietysti sitten puhelinliittymä meni kiinni aivan yllättäen. Puhelimesta ei tietenkään voi soittaa edes Saunalahden asiakaspalveluun, ainut toimiva on hätänumero. Mitenkäs siinä selvität mikä vikana, jos et itse edes hoida laskuja?

Saunalahti onnistuu kyllä lähettämään tekstiviestejä kaikista venetapahtumistaan ja vaikka mistä, silti heiltä ei voida lähettää yksinkertaista viestiä: "tämä liittymä suljetaan 12.3., ottakaa yhteyttä asiakaspalveluun." Tämä saattaisi pelastaa monta ihmistä ongelmilta. Miksi tätä ei vaadita operaattoreilta? Palvelu voisi olla vielä erikseen pyydettävissä pois päältä, jos joku ei halua tällaisia saada. Epäilen kuitenkin, että kukaan ei pahastuisi siitä, että saa ilmoituksen liittymänsä sulkemisesta. Joskus vika kun on operaattorinkin päässä. Kuten Saunalahdella, jossa esimerkiksi johtaja Panu Lehti naureskelee: "ei laskutusvirhe ole rikos", siinä vaiheessa kun useita reklamaatioita oli lähetetty eräästäkin "laskutusvirheestä" ilman mitään vastausta heidän yritykseltään. Eikä kyllä Panu Lehtikään vastausta toimittanut, vaikka kuinka lupasi.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Armeija alta pois nuorena?

tatipensio - 11.04.2005 12.12 - armeija 

Tuttavapoika haki aikoinaan lykkäystä armeijaan jotta saisi hoideltua elämää alta pois ensin. Nyt sitten huomasikin, ettei töitä oikein saa kun on armeija käymättä ja voisi ehkä olla hyvä muutenkin hoitaa alta pois. Peruipa lykkäyksensä ja toivoi pääsevänsä pian armeijaan.

Mitenkäs sitten kävikään. Armeija ilmoitti että katsotaan nyt mitä tapahtuu. Poika ei vieläkään löytänyt töitä, kun eivät ota lyhyeksi aikaa lojumaan armeijan käymätöntä. Sitten armeija ilmoittaa, että ei heillä ole tilaa nyt hetkeen vielä.

Nyt sitten on mennyt työpaikkoja ohi kun luuli pääsevänsä armeijaan pian, opinnot saattavat jäädä katkolle, jos joutuu ensin aloittamaan ja sitten menemään armeijaan lyhyellä varoitusajalla. On se hyvä, että armeija käskee hoitamaan ajoissa pois alta, kun eivät sitten edes ota ja pitävät epätietoisuudessa milloin pääsisi.

Milloinkohan tämä epäkohta saataisi korjattua ja armeija pakotetaan ottamaan vastuu niistä henkilöistä, jotka eivät saa töitä armeijan takia? Olisi aivan oikein, että jokainen voisi mennä armeijaan heti kun haluaisi, jos ei töitä tai muitakaan kerran saa ja armeijan vastuulla olisi hoitaa heidät. Jos ei ole paikkoja, sitten keksitään jotain muuta, mutta palvelusaika vähenisi joka päivä. Helposti nuori syrjäytyy kun ei mikään onnistu, ihan vain mielivaltaisen järjestelmän takia.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Pelit ovat pahoja

tatipensio - 11.04.2005 09.17 - tietokonepelit 

Törmäsinpä sitten sivustoon, joka esittelee piilotettua seksuaalista sisältöä peleissä. Ja järkytyksekseni huomasin, että jo vuosia on nuorisoa turmeltu tällaisella sisällöllä! Eikö kellään ole enää häpyä!

Kommentoi

Lisää softapatentointia Suomessa

symbiatch - 11.04.2005 08.08 - IT-ala 

Plenware on saanut pari softapatenttia Suomessa. Yllättävintä näissä on se, että kumpikin tuntuu olevan tekniikasta, jota on käytetty vuosikaudet. Liekö sitten syynä patentin saamiseen ollut se, että tekniikka on liitetty matkaviestimeen?

Yksi patentti (115277) esimerkiksi kuvaa menetelmän, jossa otetaan kaksi kuvaa, verrataan niiden pikseleitä ja selvitetään onko tarpeeksi muutosta jotta kuvassa olisi liikettä. Tämä on perusalgoritmi liikkeentunnistukseen ja sitä on käytetty vuosikaudet. Silti sille myönnettiin patentti, miksi?

Patenttia on haettu vuonna 2002, pitäisi selvittää pitääkö patentin peruuttamiseksi olla ennen tuota tehtynä "matkaviestimeen" kyseisenlainen ohjelmisto vai vain ennen patentin myöntämistä vuonna 2005. Joka tapauksessa tällaiset patentit pitää saada kaadettua, kyseessä on kuitenkin täysin yleisessä tiedossa olevan tekniikan patentointi ilman mitään omaa keksintöä.

Kommentoi

Taisteluun vaikeuksia vastaan

tatipensio - 11.04.2005 07.07 - terveys 

Nyt on valtakunnallinen Parkinson-viikko, osallistu sinäkin taisteluun vaikeuksia vastaan ja auta hoitamaan apua tarvitsevia.

Kommentoi

Nautinnollista kehitystä

symbiatch - 09.04.2005 09.34 - mobiili 

Nyt sitten on tullut tehtyä softaa .NET Compact Frameworkilla ja täytyy sanoa, että eroa Symbianiin on kuin yöllä ja päivällä. Vakiokirjastoja löytyy vaikka mitä, kehitysympäristö on toimiva ja dokumentaatio on loistavaa. Voi kun Symbianillekin saisi tämän...

Visual Studio 2003 ei kylläkään jostain syystä anna vaihdella kaikkia ominaisuuksia, kuten listboxien fontteja jne, mutta ne voi koodilla kyllä vaihtaa. Visual Studio 2005 antaisi nämäkin vaihtaa, mutta tuossa betassa ei vielä emulaattori oikein toimi, joten kehitys on mukavampaa 2003:lla.

Niin ja testaus on siksikin mukavampaa, että verkkoyhteyden saa puhelimesta suoraan ActiveSyncin läpi hoidettua, joten ei tarvitse maksaa GPRS-yhteydestä. Nokia taas on alkanut nuolla operaattoreita ja on estänyt verkon käytön PC:n läpi. Myöskin debuggaus on hieman mukavampaa, senkun käynnistää softan Visual Studiosta puhelimeen ja hoitelee sen debuggerilla hommat. Ei tarvitse miettiä toimiiko emulaattori varmasti oikein, voi testata kunnolla itse laitteella.

Tuli kylläkin löydettyä yksi erokin, emulaattorissa ei saanut nuolinäppäimiä napattua kiinni, itse puhelimessa sai. Ikävä pieni vika...

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Syyllistys puree aina

tatipensio - 09.04.2005 08.11 - televisio 

Nähtiinpä taas miten paljon ajatellaan nuorien tunteita kun heitä halutaan riistää. Mallikoulu 2005:ssä eilen Jaana halusi lähteä kotiin kun tunsi ettei homma ole häntä varten, ainakaan vielä. Siinä sitten homman pyörittäjät soittelivat vanhemmat ja poikaystävänkin läpi ja käskivät yrittää saada Jaana jäämään. Eipä onnistunut kun ei tyttöä haluttanut. Ja pitäähän tytöllä olla oikeus valita mitä tekee.

No, tyttö lähti, mutta ei tietenkään yksin autolla, vaan rasittava juontaja lähti mukaan selittämään kuinka "tajuathan sä että sä olisit päässyt pitkälle, kun pääset kotiin niin katso peiliin ja mieti mitä teit" ja muuta mukavaa. Näinähän sitä pitääkin antaa nuorille kuva, että heidän valintansa ovat vääriä ja muut tietävät paremmin.

Hyvän kuvan siis annoitte Suomen malllitoiminnasta, ohjelman tekijät. Onnea valitsemallanne tiellä.

Kommentoi

Motorola suomentaa

symbiatch - 08.04.2005 15.33 - mobiili 

Tässä sitten kokemusta MPx220:sta: suomi on kauheaa. Paras suomennos löytyy kamerasta. Yritetään sanoa muistin tilasta "80% left", sehän on tietysti suomeksi "80% vasen." Kyllä, olen aivan tosissani!

Muutenkin puhelimen suomennokset ontuvat, onpahan jopa asetuksissa valinta "Vastaa" ja vaihtoehdot käytössä/ei käytössä. Mitähän sekin tarkoittaa? Tietysti sitä että vastataanko tulevaan puheluun avaamalla läppä vai ei! Nokian tuotteissa sentään suomi on toimivaa, Motorola jo sai palautetta.

11.04.2005 - Motorola vastasi jenkkipäästä: "meillä ei täällä oikein tiedetä mitään noista asioista kun asut siellä kaukana, etsi lähempää joku meidän osasto ja kysy sieltä." On se hyvä etteivät puutu tällaisiin, toinen ilmoittamani asia kun oli GPRS-yhteyteen liittyvä. Se tuskin on erilainen eri maissa myytävissä puhelimissa.

Kommentoi

Insinöörit marssimassa

tatipensio - 08.04.2005 08.49 - terveys yhteiskunta 

Insinööriopiskelijat marssivat tänään ulos vastalauseena liian suurille sisäänottomäärille kouluissa. Sisäänottomäärät ovat jo 25 % ikäluokan suuruudesta ja liian alhaisista sisäänottovaatimuksista johtuen 50 % lopettaa koulun kesken. Loppuun päässeistäkin moni joutuu suoraan kortistoon, työpaikkoja kun ei oikeasti ole.

Toivotaan siis että sanoma menee perille. Ei ole kenenkään etu päästä kouluun vain huomatakseen ettei pärjää, tai että tuleva ura on sossussakävijänä. Mieluummin sitten etsivät jonkin toisen uran itselleen, ei sen aina tarvitse se suuri unelma olla. Ja mistäs sitä tietää oliko se edes oikeasti se unelmatyö, kun ei sitä ole vielä tehnytkään, eikä kaikki annettu tieto ole kovinkaan realistista. Varsinkin jos katsoo opiskelijajärjestöjen höpötyksiä työllistymisestä ja palkoista opintojen jälkeen...

Kommentoi

Motorola MPX220 kourassa

symbiatch - 07.04.2005 09.34 - mobiili 

Tuli hankittua kokeeksi Motorola MPX220 -älypuhelin. Ensikosketus oli aika outo, käyttöliittymä on todella erilainen verrattuna muihin käyttämiini puhelimiin. Sinänsä SonyEricssonin P-sarjan puhelimissa on samantyylinen valikko, eli kaikki valinnat vain listassa ja pikanumeroilla tai nuolilla valitaan. Ensimmäisenä tietysti kaipaisi hipellysnäyttöä, mutta eiköhän tällä pärjää. Ainakin softakehitys on mukavampaa, lisää kokemuksia kunhan niitä kertyy.

Kommentoi

Blogilista kaupallistuu, mitähän seuraa...

tatipensio - 07.04.2005 09.30 - bloggaus 

Jostain syystä gurunkin mainetta saanut Alex Nieminen on hankkinut blogilista.fi-palvelun yritykselleen. Saas nähdä miten kauan pysyy siistinä, ilmaisena jne. Yleensä näiden ostosten jälkeen tuntuvat muuttuvan ihme räpellyksiksi, mutta ehkä tämä on poikkeus. SoneraPlazan, Elisan jne touhut nähneenä en kuitenkaan pidätä hengitystäni.

Kommentoi

Nokia jatkaa Microsoftin kiusaamista

symbiatch - 07.04.2005 09.26 - EU 

Nokia taitaa oikeasti pelätä Microsoftin tuloa puhelinmarkkinoille, vai miten muuten voi perustella halua saada EU valittamaan MS:lle kaikesta? Mediasoitin jo vaadittiin pois, vaikka Nokialla ei ole mitään tekemistä PCiden mediasoitinmarkkinoilla. Nyt sitten ollaan avoimesti mukana koalitiossa valittamassa kaikesta.

Milloinkohan nähdään päivä jolloin Nokialta vaaditaan tarpeeksi dokumentaatiota ja avoimet rajapinnat jotta voidaan tehdä korvaavia ohjelmistoja vakio-ohjelmille? Eipä kovin hyvin onnistu kalenterien ja muiden vaihtaminen omiin, siten että kaikki muut ohjelmat voisivat käyttää näitä tietoja ilman muutoksia. Silti tämä on täysin hyväksyttävää EUssa. Olisi oikeasti jo aika lähteä Nokiaa vastaan ja vaatia toimivia puhelimia ja avoimia rajapintoja. Symbiankin mainostaa järjestelmäänsä avoimena, eipä se siltä tunnu kun yrittää dokumentaatiota tavata ja keksiä miten asiat toimivat (tai yleensä eivät toimi).

Jos on kiinnostusta lähteä mukaan vaatimaan Nokialta avoimuutta, heitä postia!

Kommentoi

ASP.NET roskiin, PHP tilalle

symbiatch - 06.04.2005 11.44 - web 

Minulle referoitiin artikkelia, jossa henkilö perusteli yrityksensä vaihtoa ASP.NETistä PHP:hen. Kommentoin asiaa hieman, sillä kyseinen artikkeli oli otettu vähän liian vahvasti "jumalan sanana", vaikka kirjoittaja itsekin totesi asian olevan vain heidän näkökantansa ja heidän tarpeidensa sanelemaa.


I was referred to this article as an example of people switching to PHP from ASP.NET. I'd like to point out a few things since most of the comments are overly positive about this switch.

1. It's not a problem with the platform that people aren't available for it. People learn new things all the time, but I know it's not a solution when you need 20 people for a project yesterday.

2. Naturally "simple and quick" solutions might be possible with PHP, but they are as possible with ASP.NET. Many real world applications aren't "simple and quick." And also remember: the right tool for each task.

3. Cost is not that big of an issue. You don't need SQL Server, you've got for example PostgreSQL. You don't need MSDN, or at least any part of it that requires paying. Visual Studio is great, but not necessary for development. Just use any editor you like. And you can always deploy Web Server Edition or purchase hosting solution. If you want your own server, it's the only thing you pay for. Everything else you need is free. Really.

4. If you can't get servers to work, look in the mirror and in the hardware first. Think what are the only common nominators: you as the developers and admins. What could be the problem then, since others can do it without problems. People can run development machines for years without problems, they can run servers for months without reboots and software they wrote doesn't stop working suddenly. Funny, isn't it?

5. Security is a problem everywhere and as someone already stated, it's strange that you'd leave your servers without upgrades while stating that Linux/Apache/PHP have vulnerabilities.

6. Platform independence is better with PHP, so if you need that, it is a good reason. Mono has gone a long way and might even be a possibility for ASP.NET hosting nowadays.

7. This relates to the point 1, since there are not that many people using it, communities are smaller. But also there is a lot of crap in the larger PHP communities, so you must be careful in believing everything you see in forums and using all the code samples you find. There have been lots of problems when people don't understand the code they use.

8. Lots of samples for ASP.NET too, but naturally PHP has been around for a lot longer. Also lots of crappy samples for PHP out there. People must be careful.

9. There is nothing IE specific about ASP.NET nor is PHP any better in this sence. So this is total FUD and should be treated as such. Web site developers do the code, not the platform.

10. As known for so long, superstars are usually comets. Many times they don't last that long and many times they aren't that great. They only appear to be, but after a while you realize the truth. I'm not saying your guy isn't an exception, just that there are lots of people in trouble because they blindly trust random people. (Yes, I don't expect anyone to blindly trust me either, that's not what this writing is about ;)

I hope people read the second to last paragraph and undestand it, since it's where you state the most important: this is the situation where you and only you are, so this is your decision. I respect that and even more I respect the fact that you understand it. Without that paragraph the whole text could've been random rantings, but now it's a description about your findings.

Hope you'll be happy with your new platform, I know I will be with ASP.NET and won't go back to PHP (which I used for many years before ASP.NET came out). Still my database of choice isn't MS's and I'm not paying them lots of money just because I use their stuff. Why should anyone else? You have the choice.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu