Muotti alkaa hahmottumaan

mjormana - 29.11.2007 21.36 -

Perustusten muotti alkaa pikkuhiljaa muodostumaan. Tuo ylempi kuva on tiistailta joten tänään siellä on jo hieman enemmän tehtynä. Huomenna varmastikin alkaa olemaan lähempänä valmista. Siitä enemmän siis huomenna.

Kävin tänään itsekin tekemässä jotain muuta kuin patsastelemassa. Aloin täyttämään kaapeliojaa. Hyvään alkuun pääsin, en sen pidemmälle. Pimeys pääsi yllättämään. Oman osan valoisasta ajasta vei kottikärryjen kasaaminen. Nyt nekin on kasattu joten seuraavan kerran kun menen hommiin on nekin valmiina. Taitaa mennä lauantaihin seuraava kerta... Skodillac päätti sitten tänään sytyttää moottorin/pakokaasujen häiriövalon ja sain ajan luettuttamaan vikamuistin huomenna klo 15 joten ei sen jälkeen ehdi enää valoisassa tekemään mitään. Pitää kuitenkin käydä katsomassa mitä tontilla on huomenna tapahtunut...

Kommentoi

N95:n uusi firmware / N95 New Firmware

symbiatch - 29.11.2007 16.48 - mobiili 

Nokia on näköjään julkaissut uuden firmwaren N95:lle, v20.0.015. Tässä versiossa on sanottu olevan nyt on-demand paging, joka parantaa muistinkäsittelyä ja vähentää kulutusta. Jopa vapaan muistin määrä käynnistyksen jälkeen on kuulemma saatu nostettua 18 megasta 30 megaan. Eli nyt vain puolet muistista menee käyttikselle entisen yli 70 prosentin sijaan! Ja ohjelmia ei kuulemma tapeta taustalta niin äkkiä vaan oikeasti voi moniajaa!

Akunkesto on kuulemma parempi, koska uusi versio alikellottaa prosessorin jos mitään erityistä ei tehdä. Erittäin hyvä, tätähän on muissa laitteissa nähty jo pitkään. Ja kamerakin kuulemma toimii heti eikä vartin päästä.

Nämä kaikki "kuulemma" koska juuri vasta huomasin asian enkä ole ehtinyt omaa luuria päivittää. Erittäin innolla kuitenkin odotan josko vihdoinkin luuri oikeasti toimisi.

Nokia seems to have released a new firmware for N95, v20.0.015. This version is said to include on-demand paging, which results in a better memory handling and reduces memory usage. The amount of free memory after boot is increased from 18MB to 30MB. So now only half of the memory goes to the operating system compared to the over 70 percent in the previous firmware. And people have said that applications aren't killed that much, so you can even multitask!

Battery also lasts longer because the new firmware underclocks the CPU when not doing much. Very good, we've seen this before in many devices. And the camera is said to work fast and not after a 15 minute wait.

This all is hearsay since I just noticed this and haven't yet updated my own phone. But I'm very excited, maybe now the N95 will actually work the way it should.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Showhat

suoppi22 - 29.11.2007 14.53 - henkilökohtaiset 

Lisää, lisää, lisää....
Tuollaisia esityksiä kuten eilen nähtiin; Jarkko Valtee & Osku Heiskasen Best of Showhat... oli kerrassaan mainio. Tällä kertaa heillä oli StepUp tanssijaryhmä mukana. Olihan siinä paljon samaa kuin viime vuonnakin, muuta aina se naurattaa. Huulenheitto, yleisön mukaanottaminen, ilmeet, eleet jne. oli aivan mahtavaa. Lavalle pääsi myös Tehyläinen ja Helena joukostamme. Siellä ne esiintyi musikaalissa Soud of Music, saivat jopa diplomin. Sen voi sit lisätä cv.seenkin!
Työmotivaatio on täysin nollassa, mua ei huvita mikää tai opettaa mitään. Joka päivä raahaudun pimeessä tähän laitokseen ja lähen taas pimeessä kohti kotia. Lasken päiviä, milloin joululoma alkaa, monta päivää jäljellä, kiroan vetämättömiä liikuntaryhmiä ja teen huolimattomasti tt-tunteja. Ei vaan nyt yksinkertaisesti enään jaksa!
Huomenna pikkujoulut...

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Version 0.5.1 out

mirggi - 29.11.2007 01.27 - mobiili 

Ok, I finally got the 0.5.1 version out. There was some problem with compiling and getting it to run, but after installing Carbide.c++ 1.3 beta it seems to work just fine.

This one fixes the problem with empty lines (very apparent with im.bitlbee.org), adds support for Slovenian language (thanks Tadej!) and also fixes the previously written lines -buffer.

Lue kommentit (11) | Kommentoi

Good Excuse Not to Release 0.5.1

mirggi - 28.11.2007 09.08 - IT-ala 

Now I finally have a plausible excuse why I haven't released 0.5.1 yet, although I have made a couple of fixes weeks ago. Macbook Ate My Hard Drive. Crap.

Another thing is that when using the debugger I get one panic, on the device another. So the whole project doesn't run at the moment. Crappety crap.

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Macbook Ate My Hard Drive

symbiatch - 28.11.2007 09.07 - IT-ala 

On ollut raportteja kuinka Macbookit tappavat Seagaten kovalevyjä. Itse hankin Seagaten kiintolevyn Macbookiini oston jälkeen. Tarkistin että minulla ei ollut tuota firmwarea josta ongelmia on ilmoitettu. Mutta mites kävikään. Eilen kone jumahti ja uudelleenkäynnistyksen jälkeen levy pitää kauheaa ääntä eikä boottaa. Eli levy on sitten hajalla. Hienoa. Ensimmäinen hajonnut kiintolevy minulle vaikka olen kyllä käyttänyt aika reippaasti levyjä.

Nyt pitää sitten ottaa Appleen yhteyttä. Todennäköisesti sanovat evvk koska ei ole heiltä hankittu levy, vaihda takuussa. Nähdään miten käy.

Ja kyllä, varmistukset löytyy edelliseltä päivältä mutta tämä on silti todella ärsyttävää kun tuo kone oli pääasiallinen työkone. Mutta ehkä tuo onkin se ongelma. Macceja ei ole tarkoitettu työntekoon, ellei kyseessä ole jokin graafinen suunnittelu (niinhän Applen mainokset antavat ymmärtää ;). Oma vika. Ehkäpä pysyttelen Dellin tuotteissa tästä lähtien. Latitude D800 käytössä neljättä vuotta, alkuperäiset osat, vain näppäimistö vaihdettu kun yksi näppäin irtosi. Ja kaikki palvelimet ovat Delliä, 2-3 vuotta käytössä eikä mitään vikaa. Koputetaanpa puuta...

There have been reports of Macbooks destroying Seagate hard drives. I did get a Seagate drive for my Macbook after I bought it. I checked that I did not have the firmware version mentioned on that site. But what do you know. Yesterday the machine froze and after rebooting the drive just makes horrible noises and won't boot. So it seems that my drive is dead. Woohoo. The first drive to fail on me since forever and I have used lots of drives.

I have to contact Apple and ask about this. They'll probably say they don't care, just get the drive replaced on warranty since it's not their drive. We'll see.

And yes, I do have backups of most of the data on the drive from the previous day, but still it's a huge inconvenience for me since it was the machine I did most of my work with. But maybe that's the problem. Macs aren't meant for work, unless it's graphic design and stuff (that's what their ads say at least ;). My bad. Maybe I'll stick to Dell from now on. Latitude D800 going on fourth year, original parts, only keyboard changed after one key fell off. And all my servers are Dell, 2-3 years old, no problems there either. Knocking on wood...

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Mummon asunto myynnissä!!!

suoppi22 - 27.11.2007 21.24 - asuminen 

Naapurin täti soitti ja kerto et mummon asunnossa on ollu tänään päivällä asuntoesittely. Lähimmäiset ovat pistäneet tuulemaan..Tuntuu kyllä ihmeelliseltä, että ovatko saaneet muka näin nopeesti mummolle paikan vanhustentalosta, vai mihinköhän ne hänet sijoittavat?
No-seuraavaksi saa sit jännittää kuka siihen muuttaa?? Baby S; se voit olla sä joka sen ekaks näkee!!!!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Kasa styroksia

mjormana - 26.11.2007 23.07 -

Tontille oli sitten ilmestynyt iso kasa styroksia. Piti käydä sitä hieman purkamassa jos yöllä tulee luvattu myrsky. Voi pahimmassa tapauksessa levitellä ne pitkin tonttia ja katuja. Oli siellä näköjään myös hieman muutakin tapahtunut. Kaikki putket oli piilossa ja perustusten muotteja varten oli isketty maahan tukipuita. Huomenna pitäisi tulla sähköt... Katsotaan kuin käy.

Kommentoi

Päihdepäivä

suoppi22 - 26.11.2007 20.19 - opiskelu 

Olin tänään koulutuksessa (jonka olin suunnitellut kollegani kanssa). Aika jännittävää, että paikalla oli kaikista Helsingin yläasteen kouluista vajaa 10 tt-opettajaa! Taitaa olla sit asiat päihteistä hyvin hallussa . No anyway, vaikka olinkin yksi järjestäjistä, minusta oli ihan aiheellista päivittää tietoja mm. siitä mitkä huumeet ovat tällä hetkellä nuorten keskuudessa inn. Arvatkaapa mitkä ja paljon yksi kerta annos maksaa?
Baby S kaipasi tänne äänestyksiä joten tuossapa yksi!
Toivoisin todella, että saisin Pompadour kengän kuvan tänne, mä jopa yritin saada sitä eilen blogiini, mutta en vaan onnistunut!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Kuvia ja tapahtumia

mjormana - 25.11.2007 22.51 -

Tontilla on vielä viime viikon lopulla pientä edistymistä tapahtunut. Viemärit on paikoillaan ja täytettynä. Sadevesiputket on myös laitettu mutta vielä peittämättä samoin kuin sähkö-, puhelin- ja kaapelitvkaapelit. Sähköjen pitäis tulla tontille huomenna maanantaina tai tiistaina... Sit saa nekin peittoon.

Kävin tänään tontilla katsomassa ja kuvaamassa. Kiva katsella tonnin maksavaa muoviputkea pitkin poikin tonttia :) ei se kyl ihmeelliseltä näyttänyt mut kaippa se sit on hyvä siihen mihin se on tehty eikä lämpö karkaa minnekään. Kuvia olen muuten laittanut näytille enemmän ja vähemmän järjestyksessä osoitteeseen: http://storage.1g.fi/kuvat/sekalainen/Rakentaminen/2007/. Käykää ihmettelemässä...

Kommentoi

Pompadourin korot!!

suoppi22 - 25.11.2007 19.18 - ihmissuhteet 

Eilen oltiin "Pakose" luona (sen uusi nimi on muuten Avocado - tunkee sitä joka paikkaan). Tehtiin susheja oikein sarjatyönä ja niitähän tulikin sitten koko "lestaperheelle". Olis pitäny olla Etana ja Ms Jefukin syömäs niin olis kevyesti niillekin riittäny!
Ne oli aika erikoisen makuisia- mutta kyllä me niitä syötiin. Tässä erilaisa kommentteja susheista: " Tää merilevä haisee etovalle, se tässä tökkii!" "Mua taas kiehtoo toi tulinen dippi soijakastikkeen kera, kyllä näitä syödä voi!" "Kerrankin saa syödä tarpeekis näitä, että tarvi pelätä et rittääkö kaikille!"
Testattiin myös Avocadon uutta 1001 erilaista drinkkiä - kirjaa! Jestas mitä makuelämyksiä! Koverrettiin ananakset ja sahattiin jopa kookos, jotta päästtin siihen oikeeseen fiilikseen (miltä ne drinkit sit siellä Thaimaassa maistuukaan ). Vaaleaa rommia, jäämurskaa, passion hedelmämehua, passion likööriä makeutusaineeksi niin AVOT!
Pelattiin uutta lautapleiäkin, joka oli sekoitus monesta eri pelistä (piti näytellä, hyräillä kappaleita, muovailla vahalla jne). No sain tehtäväksi piirtää Pompadourin korot ( ei ollu hajuakaan millaset ne on...)! Mähän sit nopeesti piirsin sellasen vanhanajan kengän (luistimen näköisen, ilman terää) ja parini huusi; "Pompadourin korot!" Naurulla eikä ihmetyksellä ollut rajaa! Kuka A) voi siitä kuvasta arvata Pompadourin korot ja B) peli on opeteltu ulkoa, tietty - pelin omisti se mun pari C) millaset ne Pompadourin korot on oikeesti! Hitto, me naurettiin!
Yöllä oli tuparit asuntoautossakin, siellä tarjolla oli kuoharia! Hauskaa oli ja myöhäseen meni. Tää päivä on menny sängyssä maatessa, mut ei haittaa. Kolme viikkoa jäljellä!!

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Mukavia hetkiä!

suoppi22 - 23.11.2007 20.19 - henkilökohtaiset 

Eilen oli kiva päivä! Aamulla "Rauha" sai tiedon, et vihdoin on vakituinen työpaikka! Huippua!! Tänäpäivänä niitä ei ole niin helppoo enään saada!
Blues kohtasi Kalpan Länsi-Auto Areenalla. "Liinatukka" ei tällä kertaa tehny maalia, eikä saanu syöttöpistettäkään, tuskaili ku ei ole saanu omia mailoja tehtaalta. pelaa muiden mailoilla ja taiteilee niistä omanlaisia...no, eihän se oo sama asia!
"Pakone" pitää huomenna Rappakalja iltamat! Mukavaa päästä näkeen kavereita, juomaan eksoottisia drinkkejä ja maistamaan kotitekoisia susheja!Odotettavissa on varmaankin "sahalaitaa" sunnuntaina!!!

Kommentoi

"Viimeinen kohtaaminen"

proggis2007 - 23.11.2007 11.46 -

Tämä on luultavimmin viimeisimpiä, ellei itse Viimeinen blogi-kirjoitus.

On tapahtunut paljon tällä viikolla, näytelmän ensi-ilta oli perjantaina 16.11, kello 19. Näytelmän jälkeen oli karonkka, jonka meidän media-ryhmämme järjesti. Siitä on tullut paljon hyvää palautetta! Karonkassa oli syötävää ja juotavaa, sipsejä ja limuja. Jouduimme olemaan koko perjantai-päivän koulussa. Ei se kuitenkaan haittaa, koska hauskaa oli!
Kun pilkoimme vihanneksia ja kuorimme porkkanoita Mira sai idean pizzeriaan ja minä leikkasin sormeeni juustohöylällä. Porkkanoita oli kamalasti ja melkein oksetti, kun kotona oli porkkanoita. Muillakin ryhmillä oli varmasti paljon tehtävää.

Muut esitysajat olivat tällä viikolla, tänään viimeistä kertaa. Maanantaina, keskiviikkona ja tänään, perjantaina, oli päivänäytökset. Torstaina ja tiistaina oli ilta-näytökset, joissa ylläpidimme kortti-, paita-, kassi- ja buffet-myyntiä. Se meni ihan hyvin, vaikka paitoja on vielä muutama jäljellä. Buffet onnistui hyvin, varsinkin kun leipojat olivat niin taidokkaita. Kahvin kanssa oli välillä vähän ongelmia, kun se suosittuna tuppasi loppumaan koko ajan.

Näytös nostatti mielipiteitä ja moni katsoja liikuttui aidosti. Osa tuli kertomaan meille myyjillekin, kuinka hyvin näytelmä oli hoidettu. Osa ei pitänyt esityksestä niin paljoa, mutta eihän pieni kritiikki saisi ketään lannistaa. Mira sekoilee tässä välissä.

Kommentoi

Lisää tapahtumia

mjormana - 21.11.2007 22.48 -

Tänään oli vuorossa viemäreiden ja kaivojen asennus. Paljon siellä oli tapahtunut lyhyessä ajassa. Huomenna pitäisi viimeistellä ne. Sitten pitäisikin maassa olla kaikki kaapeleita myöten paitsi salaojat.

Tilasin myös 1000 eurolla puutavaraa perustusten muottia varten, 500m pattinkia, 200m lautaa ja 43 neliötä muottivaneria. Toinen tonni meni talon ja talousrakennuksen väliseen lämmitysputkeen... Olisko sittenkin pitänyt tyytyä sähkölämmitykseen... Olishan se ollut halvempi mutta toivotaan että tuo ratkaisu säästää sähköä ja samalla maailma pelastuu :) Kulujen puolesta positiivinen uutinen oli paalutusten hinta. Hinta oli noin 700e halvempi kuin alustava arvio. Hyvä näin. Tällaisia uutisia saisi tulla enemmänkin kustannusten suhteen.

Kommentoi

Marraskuun toka merkintä.

satu350 - 21.11.2007 22.30 -

Minkähänlainen juttu tästäkin syntyy, kun kello on 22:17 ja väskää.

Viikonloppuna oli Maata Näkyvissä ja siellä tuli seikkailtua. Kivaa oli ja mukavat muistot jäi.

Huomenna on terveystiedon koe ja arvaa, kuka on kerran lukenut vihkon ja kirjan tekstit läpi. Noo, huomenna linkassa ehtii lukemaan ja koulussa...

En minä keksi, mitä minä kirjoittaisin. Taas tämä ainainen ongelma.

No, tulipahan kirjoitettua ja se on pääasia! Enemmän tekstiä ehkä ensi numerossa.


Kommentoi

Ruskeasuon voimailusali

stix - 21.11.2007 10.17 - golf 

tuli korkattua eilen. Sanotaanko nyt vaikka näin, että Ruoholahden sali ei ollut ihan yhtä kiva kuin esimerkiksi autotalon Motivus, jossa olen jonkin kerran käynyt, pääasiallisesti johtuen siitä, että polkupyörää lämpimikseen polkiessa ei voi katsoa tv-ruudusta Kauniita ja rohkeita, luonnollisesti aivojen nollaamiseksi, kuten kaikki sitä puolustelevat. Siis myös ne, jotka katsovat kyseistä sarjaa jo n+1:n kertaa sohvan pohjalta ja tässä 500 < n < 1500... Ja toisekseen, ei siellä Ruoholahdessa tainnut ollakkaan kuin yksi kuntopyörä, missä satulan korkeutta voi nostaa - toinen oli tarkoitettu noin kaksisataaviisi senttimetriä pitkille ruipeloille, joita ei salilla kuitenkaan jostain syystä kovin montaa näkynyt.

Mutta siis tämä Ruskeasuon voimailusali... Olin joitain viikkoja aiemmin käynyt kurkkaamassa ovelta saliin sisään, lähinnä vain todetakseni, että oveen messinkikirjaimin kirjoitettu "voimailusali" todella tarkoittaa, että oven auetessa edessäsi on miehiä ja rautaa. Paljon rautaa. Tiedustelukeikalla en siis kuitenkaan mennyt peremmälle sen kummemmin, muistelin vain, että kyseessä on semi-karu, jopa Rocky-elokuvista tuttu tunnelma askeettisuudessaan.

Eilen mentiin sitten virtaa täynnä tähän meille uuteen kuntoilutilaan. Sana voimailusali todellakin otti paikkansa ovessa. Tarkoitan siis tämän sopivan kyseisen huoneen kuvaukseksi huomattavasti paremmin kuin esimerkiksi kuntosali, täällä ei nimittäin mitkään metroseksuaalit pitäneet itseään kunnossa seuraavia ja taas seuraavia kokkareita varten, jotta heillä olisi parempi sauma lohkasta kuin sillä kilpailijan Svantella, vaikka kaikki naisetkin olivat sitä mieltä, että homohan se on. Mutta juuri tällä illuusiolla Svante pääsi helposti juttuun kenen tahansa naisen kanssa, hurmasi ja jätti tämän ennekuin nainen edes ehti ajatella kotona olevaa miestään ja 1,47:ää lastaan.

Ei. Tämä sali oli miehille tarkoitettu ja sellaisille miehille, jotka ovat jo kokeneet eron tai kaksi, ajavat isoa tai pientä autoa työkseen ja puhuvat vain sellaisille salilla oleville, jotka istuivat samaan aikaan tai ovat käyneet samalla salilla sitten Helsingin Tarmon perustamisen, joka taitaa olla 1931. Täällä on niin monta tankoa seinällä, että tällainen vasta aloittanut ei osaa edes valita minkä niistä pikku kätösiinsä ottaisi. Kahden euron sisäänpääsy maksuun sisältyi toki muutama kukkakepeillekin sopiva niinsanottu laite: jalkaprässi, talja, pohjeloukku (keksin äsken - aika kuuvaava vai?) ja pari muuta. Pointtini on, ettei tuonne mahtunut mitään humpuukimaakareita, jotka peileistä katsovat, että liikesarjat suoritetaan oikein ja että ryhti pysyy koko suoritteen ajan, eikä alaselkä notkahda, koska vaarana on, että siinä ihaillaankin itseään, eivätkä nämä "jätkät" kyllä sellaista tee. Saattaa olla, että näistä syistä ei salilla ollut peilin peiliä.


Tämä koko plokihan on enemmän tai vähemmän omistettu golfille ja nyt kun pitäisi valita tuo kategoria listalta edelleen haistaen todellisten heteromiesten aidon hien mielikuvissa, en ole ollenkaan varma, että tätä voin tehdä, sillä se ei tekisi oikeutta kenellekään; ei golfille, golfareille eikä varmasti näille Ruskeasuon voimailusalin karjuille. Mutta, mutta, koska minä olen plokini oikeutettu yksin- ja itsevaltias, haistatan (anonyymisti) kaikille edellä mainituille paskat ja kerron näitä juttuja lukeville, että kyseessä on urheiluun ja vielä tarkemmin golfiin liittyvä kirjoitus, vaikkei tämä liity kolopalloon sen enempää kuin jääkarhu pohjoisnapaan.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Paalua pukkaa...

mjormana - 20.11.2007 23.21 -

Nyt alkoi tontille tulemaan paalua. RR116 24 kappaletta ja RR90 9 kappaletta. Hintakin on sen mukainen. Arvio on 13ke. No rahaa se vain on... Ja ihan kuin sitä ei muutenkin tarvitsisi tässä projektissa.

Huomenna kaivetaan viemäreitä ja vesijohtoja paikoilleen. Pitäisi myös pitää KVV-aloituskokous. Toivottavasti Kvv-vastaava saa sellaisen huomiseksi järjestettyä.

Pakko vielä lopuksi mainita että on muuten hankala löytää netistä firmaa joka omistaa puhelinkaapelin runkoverkon ja jota liittymä pitäisi tilata. Sama kaapeli-tv:n kanssa. Ei niitä vielä tarvitse mutta olisi ihan kiva selvittää liittymishinnat jotta saa budjettiin mukaan. No, pitää katsoa mitä huomenna selviää... Nyt nukkumaan.

Kommentoi

Joulukortti & kirje

suoppi22 - 20.11.2007 18.55 - asuminen 

Naapurin mummo on niin sekasin, et sen oma seinäkellonkin voi varmaan peremmin... Voi sitä raukkaa, oikeesti. Tänään olin viemässä puutarhakalusteita varastoon, pari naapurin tätiä tuli aiheesta sit juttelemaan. He olivat käyneet mummolla ja hallituksen nimissä saaneet mummolta omaisten (kahden pojan) puhelinnumerot. Nuoremmalle pojalle oli soitettu ja kerrottu korteista ja mitä täällä on nyt tapahtunut. Poika oli kyllä kuunnellut, mut vastaillu kyynisesti "joo, niin, joo, niin."
Tänään oli tullut sitten hallitukselle osoitettu kirje ja joulukortti. Sanoma oli kutakuinkin näin: "Miten tämä näin kääntyi, että minä kun menen 8 nukkumaan, mitkään unilääkkeetkään ei auta. Aina rehellinen ihminen kärsii. Miksi nämä naiset seuraavat Takaniitynkujalta miehineen asustaneet kun minä pesueineen alakerrassa."
- Eli mummo on joko saanut jo kirjallisen varoituksen isännöitsijätoimistolta tai poika on soittanut asiasta. Mummo kuvittelee nyt et me ollaan miehineen asuttu Takaniitynkujalla (missä sellanen kuja muuten on??) mummon yläkerrassa ja seurattu häntä sitten tänne, asetuttu naapuriin! Give me a break!!
Taas soitti isännöitsijälle ja hän lupas soittaa pojalle, et on oikeesti ryhdyttävä nyt omaisten tekemään jotain, et saadaan mummolle lääkkeet! Onhan hänenkin mukavempi elää ja olla kun ei "venäläiset hyökkää, kukaan ei aja hänen päälleen ja loppuu se pauke täältä meiltäkin" jne, jne...
Oli ihan pakko ottaa siideri tähän hätään!

Lue kommentit (5) | Kommentoi

Vanhat kalsarit kiertoon..

suoppi22 - 18.11.2007 20.45 - henkilökohtaiset 

Unohdin eilen kertoa, et Björn Borg:n liikkeessä, Kampissa oli sellasia minigrip-pussin tapaisia pussukoita seinustalla (Börn Borgin alkkareiden vieressä) ja niiden sisällä oli lappu: "Kenelle haluat luovuttaa vanhat kalsarisi? Luovuta vanhat kalsarit ja ansaitse 5 e!"
Voi kauhistus, ajatteleppa Enrique jos säkin laittaisit ne meille jääneet lenkkialkkarit minigrip-pussiin ja lähettäsit vaikka Etanalle!! Saisit siitä vielä 5 e rahaa, varmaan enemmän kuin ne on oikeesti maksaneet!Tekisitkö sen?

Lue kommentit (5) | Kommentoi

Nikkarointia

mjormana - 18.11.2007 18.32 -

Ei vielä suuria muutoksia tontilla mutta kävin nikkaroimassa sähkökaapille telineen sunnuntain kunniaksi. Eiköhän se sähköyhtiölle kelpaa. Vielä pitäis siirtää paikalleen mutta pitää odottaa että kaivuri käy tontilla kaivamassa viemärit ja kaivot ensi viikon lopussa. Ja tietty sähkökaapelille ojan.

Kommentoi

Pellolla suhisee

mjormana - 17.11.2007 19.52 -

Tontilla alkaa tapahtumaan. Maat on kuorittu ja sora levitetty. Nyt siellä on myös rakennusten paikat merkitty sekä paalut. Paalut pitäisi ilmestyä maanantain. Siitä lisää maanantaina.

Kommentoi

Kaupungilla...

suoppi22 - 17.11.2007 18.04 - viihde 

Olin tänään pitkästä, pitkästä aikaan kaupungilla (sitä kun on jo niin mukavuuden haluinen, et käy vaan Jumboss tai Sellossa "Kaikki kun on saman katon alla"). Oli mukavaa, viel kun en ole "Mikkeä" nähnyt herran vuosiin. Käytiin lastuannoksilla,  kyllä se oli taas vaan niin hyvää..aijai! Mitään en osatnut mut "Mikke" löysi takin, housut ja kengät ja HALAVALLA tietty!
Oon tässä kuukauden ainakin etsinyt sopivaa yösijaa Thaikkulasta. Eka viikko kun tutustutaan maahan saaristoa läpikäymällä. Vielä ei oo tärpänny, aika täynnä on kaikki ja jos on tilaa niin hinta on käsittämättömän korkea! Toivottavsti löytyy joku kiva bungalowi!Lue kommentit (1) | Kommentoi

Joulukortti...

suoppi22 - 16.11.2007 22.47 - ihmissuhteet 

Ensimmäinen joulukortti oli pari päivää sitten jo postilaatikossa. Naapurin mummo oli se ihan postin kautta lähettänyt; sisältö ei ihan hyiä joulua koskenut vaan yllättäen täällä meillä on taas metelöity ja kai myös tavoiteltu perintöä! Joo-o, näin se mummo kirjoitti!
Nyt alkaa meikäläiselläkin tulla piste I;n päälle tässä hourailussa ja kävin isännöitsijätoimistoon ilmoittamassa mummosta faktaa. Taloyhtiön hallitukselle meni sähköpostit samantien ja nyt katellaan mitä seuraavaksi tapahtuu... Yks naapurin nainen lupas käydä jututtamassa mummoo huomenna.

Kommentoi

Salikausi alkoi

stix - 16.11.2007 08.04 - golf 

jo keskiviikkona itseasiassa, kun käytiin kaverin kanssa tutustumassa Ruoholahden saliin. Niin, ihan kaupungin salilla käytiin ihmettelemässä ja sitä tosiaan se oli, ihmettelimistä. Pari vuotta vanha ohjelma vaikutti ensin vähintäänkin kryptiseltä, kunnes sitten katseli ympärilleen, että milläköhän noista helvetinkoneista voisi tämänkin tehdä... Tänään olisi tarkoitus mennä niin sanotusti "suoja-salille", ettei tule lähdettyä - ainakaan suoraan töistä - oluelle. Mielestäni salin päälle voi hyvällä omalla tunnolla ottaakin sitten yhden palauttavan, eikö vain.

Tänään olisi siis vuorossa tuo sali-B Ruskeansuon salilla - keskiviikkona kävin sali-A:n läpi ja tuli siinä tehtyä jotain muutakin. Ihmeellisen näköinen ja tuntuinen laite oli sellainen olikos se nyt vatsanväännin vai mikä, jossa istuttiin ja siitä sitten jalkaa ylös ja yläkehoa alas, pelottava oli juu. Uusi tuttavuus, kuten melkein kaikki, oli myös alaselän voimistamista varten suunniteltu härveli, jonka toimintaa en ala tässä verbaalisesti selostamaan, johtuen ihan vaan siitä pikku seikasta, ettemme kaverin kanssa meinanneet sitä aluksi paikan päälläkään tajuta, sen verran oudosti tämän huvipuistolaitteen kyytiin kammettiin.

Nyt kuulen taas kysymyksen, miten tämäkin jorina liittyy golfiin? Noh, saliohjelmat, kuten myös kotona tehtävät jumpat on tehty golfswingiä, harjoittelua ja lajikohtaista lihaskuntoa silmällä pitäen.

Kommentoi

Ja sitten se alkoi...

mjormana - 13.11.2007 22.15 -

Eilen, maanantaina, se sitten alkoi. Jotain konkreettista alkoi tapahtumaan kun maanantai aamuna klo 9:10 menin tontille. Kaivinkone oli jo kuorinut hyvän alan maata. Paljoa ei maata tarvitse poistaa. 30cm on riittävästi.

9:30 paikalle saapui rakennustarkastaja. Olimme vastaavan kanssa sopineet aloituskokouksen maanantaille jotta pääsemme perustuksia tekemään ilman viivytyksiä. Aloituskokous oli ok vaikka ihan kaikkea ei valmiina ollutkaan valmiina mitä kunta edellyttää.

Tänään tiistaina kaivettu kuoppa olikin täytetty soralla. Ensimmäisen kerran tuli ajettua autolla omalle tontille :) Vielä olisi muutama muutos tekemättä rakenne ja Lvi-suunnitelmiin ja sitten eikun raakaa rakentamista. Jos vaikka joululomalla pääsisi pystyttämään talousrakennuksen seiniä...

Kommentoi

Koirankarvoja...

suoppi22 - 13.11.2007 21.47 - henkilökohtaiset 

Talvi tekee tuloaa ja niin myös talviturkki koirilla! Aivan käsittämätön karvanlähtö!!! Niitä on siis joka paikassa, myös mitä ihmeellisimmissä paikoissa. Päivän kysymys onkin, että arvaatkaapa mistä kodinkoneesta löysin niitä tänään?

Kalpalle kävi kalpaten eilen, ajassa 59.59 Kimmo Kuhta teki voittomaalin!! Huono tuuri senkun vaan jatkuu.. Huomenna Kuopion pojat saapuu Jokereiden vieraaksi, pääsee katsoon viilettääkö "Poika" tukka putkella muilta karkuun vai pitääkö jokeripakka "Pojan" pihdeissä!

Oispa jo joulukuun 15 päivä!!!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Hell Froze Over with Android

symbiatch - 13.11.2007 15.05 - mobiili ohjelmointi 

I actually didn't think I'd see the day when I'd find a system that's worse than Symbian. But yesterday the day came: Google released the first SDK and information about Android. And I can say it's horrible.

The whole "open" system is programmable with Java. Well, we do have JavaME etc, so it's not that big of a deal. Especially if you get more functionality out of it. But wait! It's not really Java! It's Java compiled to Java Bytecode compiled to Google's own bytecode. Great.

The classes available, terminology (Intents, whattaheckarethey?) and coding style is extremely perverted and horrible (yes, that's my opinion, but I've heard other people say so too).

You want to make a user interface? Cool. Write an XML resource and use that. Want to get the object that represents a button? Use findViewById(R.id.buttonid). Want to know when the user clicks on the button? Use an instance of the class OnClickListener and implement a method there and then find a way to tell other classes what's happening and...

What about security? Surely Google has seen what Symbian and others have done and made a nice cool security API? In our dreams. The same "on install time show user what the app wants to do, after that don't care about anything." Cool. So if I get to inject code into the system (in which all applications have the same permissions), you can do whatever you want. Cool. Security by... not enforcing any?

And how about sandboxing applications? Well, since it's Linux running under the UI, let's create separate user accounts for each application! This way applications can't share data. But... I'd like to share data between my applications, how do I do that?


All this is the result of ~30 minutes of checking out the samples and documentation on Google's Android site. But that was enough to ensure me that this is going to be such a mess. But since Google has lots of money, they are getting people to develop apps for Android by offering $10 millions in prizes. Why make a cool platform that really works and solves the problems in current ones, let's just hack something together and use the market hype and pocket change to get the ball rolling, right?

Just go ahead, check the NoteEditor sample from the Android site. See how the onCreate method works. getIntent(), get some URIs, get a note by the highly logical mCursor = managedQuery(mURI, PROJECTION, null, null); call etc. Could you understand this without reading lots of docs first? At least with JavaME, Symbian, Win32API etc you can understand most of the things just by the method, function and class names. But what is managedQuery, what is PROJECTION, what URIs are used and why there are nulls everywhere? (Yes, I know. Java+virtual machine+multiple methods with different parameters calling each other == slow, let's not do those).

Argh. That's all I can say.

Kommentoi

Mitä tänään

proggis2007 - 13.11.2007 10.26 -

Hei.

Tänään on aika yrittää ihan tosissaan tehdä järkevä kirjoitelma tänne. Siispä kokeilkaamme.

Olemme ryhmämme kanssa aloittaneet proggispaitojen myynnin. Se alkoi perjantaina ja loppuu keskiviikkona. Ensi-illasakin paitoja ja kasseja myydään. Kasseja on mennyt reilusti ja paitojakin on saatu myytyä ihan mukavasti. Monet tosin kyselevät olisiko jotain väriä toisen mallisena tai kokoisena. Tukusta otimme kaiken, minkä voimme.

Olemme latoneet, taittaneet ja niitanneet paljon käsiohjelmia. Se oli raskasta...

Olemme myös suunnitelleet karonkkaa, mutta siitä ei sen enempää, että kaikki kasit saavat yllättyä...

Pianhan tämä blogi loppuu, koska ensi-ilta lähestyy vauhdilla. Proggis loppuu kohta ja sen jälkeen tähän blogiin ei enää ole kirjoitettavaa. Toki vielä muutaman kerran saamme kirjoitettua, mutta sitten se on hei hei.

Tämä oli lyhyt.

Kommentoi

Naisvalmennuksen seminaarissa

suoppi22 - 12.11.2007 18.52 - urheilu 

Olin lauantaina kuuntelemassa naissalibandyn uuden mj koutsin ajatuksia&ideoita pelikirjasta ja pelaajavalinnoista. Samassa tilaisuudessa esiintyi myös Ruotsin mj valkku. Huomioni kiinnittyi ensisijaisesti siihen millä eri perusteilla Suomi ja Ruotsi valitsee tällä hetkellä maajoukkuepelaajat. Suomi on korostanut viimeiset 1,5 vuotta fyysisiä ominaisuuksia sekä aktiivista pelitapaa. Nyt uuden valmentajan myötä on tullut uusi ajatusmalli passiivisesta pelitavasta ("kuitenkin pyritään hallitsemaan palloa", mitenköhän se muuten onnistuu passiivisella pelillä???) sekä pelaajien pelikäsitys tulee näyttelemään suurta roolia maajoukkuevalinnoissa, fyysisillä ominaisuuksilla ei ole nyt niin suurta merkitystä. "Panostamme laatuun kentällä "- oli koutsin terveiset meille.
Ruotsin pelaajavalinnoissa korostuu taas seuraavat asiat ja seuraavassa järjestyksessä;
1. Fysiikka
2. Taktinen kypsyys
3. Tekniikka
4. Psyyke
5. Sosiaalisuus

Viesti Jan-Erik Vaaralta (Ruotsin mj koutsi) oli selkeä; Jos pelaaja ei ole leirillä fyysisesti kovassa kunnossa, hän saa poistua, Samasta paikasta kun heillä saattaa kilpailla 40 muuta pelaajaa. Jos pelaaja on maailman parhaita teknisesti, mutta fysiikka ei ole kohdallaan, ei tarvitse leireille vaivaantua!
Matti Kaipion teesit eivät olleet vielä uponneet kaaliin ja tuloksena oli suurin numeroisin tappio Ruotsille sitten vuoden 1993!

Kommentoi

Tuloskortti

stix - 12.11.2007 15.22 -

Liittenä oleva tuloskortti on lähetetty Fonecta pistebogeylaskurilla Golfpisteen sivuilta http://www.golfpiste.com/pb Lähettäjä: StiX Viesti: Summittainen arvio luultavasti kauden viimeisestä kierroksesta. Fonecta tuloskortti
Sait 32 pistettä!
Tasoituksesi nousi 0,1, uusi tasoituksesi on 18,1.
Reikä123456789Out
Par54534343435
Pituus4503174681563841283251543912773
Hcp7911331511175
Tulos53746644948
Pisteet34221032017
Reikä101112131415161718InTotal
Par4435444453772
Pituus34928912541837136433632646830465819
Hcp68181410121624
Tulos55356665105199
Pisteet2233111201532
 
Nimi:StiX
Päivämäärä:12.11.2007
Kenttä:Vuosaari Golf Helsinki (VGH)
Tii:Keltainen
Tarkka hcp:18
Pelitasoitus:19

Kommentoi

Mitä on parantuminen?

stix - 12.11.2007 12.41 - golf 

Ainoa mitä tein edellisellä viikolla, oli golfkierros lauantaina Vuosaaressa. Tämä oli siis ainoa asia, jonka voi hyvällä omalla tunnolla tuohon kuntoilun aloittamislistaan laittaa edes jonkinlaisena suoritteena. Viikonloppuna tuli ammuttua terroristeja monitorilta (ja juotua samalla kaljaa), pelattua golfia, kuten jo mainitsin (ja juotua kaljaa) sekä vietettyä pokeri-iltaa (ja juotua kaljaa). Oli nimittäin sen verran vielä flunssainen olo, ettei viitsinyt sen enempää rehkiä, ettei vaan tule mitään jälkitauteja.

Bullshit!

Laiska paska, etten paremmin sano. Sen verran annan vielä siimaa, että tänään saan lintsata sählyn, koska olen aika väsynyt tuosta kaikesta viikonlopun pelaamisesta (ja kaljanjuonnista).

Eilen tuli dokkari naisesta joka laihdutti. Se oli sairasta ja lääkärinkin mukaan erityisen epäterveellistä. Ainoa käyttökelpoinen idea siinä oli ennen ja jälkeen valokuvat, olen nimittäin huomannut, että jokapäiväisissä tilanteissä kun näkee itsensä - peileistä, ikkunoista jne. - ei huomaa kuinka iso oikeasti on, tai silmä on tottunut. Kun taas näkee itsestään valokuvia, niin tekee mieli aloittaa syömälakko. Onneksi tämä tila poistuu samalla kun laskee ko. kuvan pois. Tästä voisikin tehdä minielokuvan ja laittaa vuoden kuvat (52 kappaletta, jos ottaa joka viikko) pyörimään peräjälkeen. Siitähän tulisi jopa kahden sekunnin elokuva, jos käyttää vanhan filmin pyörityksessä olevaa frekvenssiä. Okei, kaksi sekuntia ja yksi kuudesosa. Nipo.

Tässä ei siis ole kysymys vain itselleen tehtyjen lupausten pettämisestä vaan paljon suuremmasta asiasta. Mistäkö? No enhän minä sitä voi tietää - jos tietäisin, niin en varmasti tänne tällaista soopaa kirjoittaisi, vaan elelisin onnelisena kyseisen tiedon kanssa ja naureskelisin niille, jotka eivät tiedä. Tällä hetkellä voin vain naureskella niille, jotka eivät edes tiedä, etteivät tiedä jotain, joka on siis tämä, josta edellä kirjoitin.

Terveellinen elämä alkakoon (taas) ja viva la revolution, zapata ja niin edelleen...

Kommentoi

23 työpäivää lomaan

suoppi22 - 09.11.2007 22.14 - henkilökohtaiset 

Kai tässä on vaan pakko kääntää katseet kohti aurinkoisempia asioita järkyttävistä tapahtumista huolimatta! On nimittäin 23 päivää jäljellä ja sit enää vaan pelkästään unelmoi Thaimaasta vaan siellä sitä sit ollaan konkreettisesti! Ei sitä vielä tajua...joka päivä mä sitä aattelen. Tänäänkin kun kävin tossa koiranilmassa juoksemassa 50 min, ajattelin että satakoot saakeli - kohta ei sada, se on varma! Vielä siihen päälle ulkoilutin koirat 40 min ja jouduin tietenkin pesemään ne kurasta ja hiekasta...Pari kirosanaa tuli kieltämättä. Kävin illalla vielä höntsäämässä kiekkoo, kypärä kallellaan ja jalat solmussa. On ainakin liikuttu tarpeeksi tänään. Meillähän on koulussa sellanen pistekilpailu (kuntokortit)- 20 min liikkumisesta asaa 5 pistettä ja eniten pisteitä keränneille on luvassa hyvät palkinnot! Tavoittelen tietenkin pääpalkintoa - Suunnon sykemittaria!Pakko voittaa - olishan se noloo jos liikkamaikka ei tota kisaa voittais! Joudun a,tamaan jopa viikon tasoitusta muille...Tiukille vetää!Kannustakaa mua!

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Leijonan kita

symbiatch - 08.11.2007 15.49 - televisio työ 

Olen nyt katsonut pian kaikki BBC:n Dragons' Den -sarjan jaksot ja pitää kyllä sanoa että eroa suomalaiseen vastineeseen on kuin... en edes osaa mitään analogiaa sanoa.

Katsoin ensin uusimman kauden (5. jo brittilässä) ensimmäisen jakson ja olin todella innostunut. Lohharit olivat oikeasti ansainneet paikkansa. Kaikilla oli rahaa (ja paljon, toisin kuin Suomessa), kaikilla oli kokemusta useilta aloilta ja kaikki osasivat käyttäytyä. Jos idea ei kiinnostanut, sanottiin helposti negatiivisiakin asioita, mutta rakentavasti. Selitettiin miksi ei kiinnosta, onko idea huono vai eikö esitys ollut hyvä vai onko numerot ihan sekaisin.

Sitten katsoin ensimmäisen kauden ensimmäisen jakson miettien että ehkä viidennessä kaudessa jo homma pelaakin. Ja eikö mitä. Ensimmäinen jakso oli ihan samanlainen. Eli osattiin alusta asti toimia järkevästi!

Ties kuinka monta ihmistä on lähtenyt lohhareiden edestä ilman rahaa, mutta saaneet erittäin hyvää kokemusta, kannustavia sanoja, rehellisiä "älä jatka tätä, tee jotain muuta" ja "älä nyt herranjestas myy taloasi tämän idean takia, mieti lapsiasi" -kommentteja ja - mikä varsinkin suomalaisesta puuttuu - "et sinä tarvitse nyt pääomasijoittajaa, tuotteesi on tuossa vaiheessa, ota yhteyttä näihin ja näihin ja tee näin niin pärjäät ihan omillasikin." Tätä ei suomalaisessa tietenkään nähdä.

Onpa nähty myös pari työpaikkatarjousta rahaa hakemaan tulleille sekä kerran jopa yksi lohhari osti tuotteen rahaa kaipaavalta (siis yhden kappaleen) vaikkei sijoittanutkin. Eli selvästi annetaan ymmärtää, että tuote ja idea on hyvä, mutta ei ehkä ole tarpeeksi kannattava pääomasijoittajalle. Kunnioitukseni lohhareita kohtaan on suurta, vaikken heistä paljoa tiedä enkä heitä tunne. Pelkkä käytös kaikkien näiden jaksojen läpi on ollut uskomattoman kohteliasta ja hienoa.

Mitä sitten suomalaisesta olen oppinut? Sen, että Kakkonen ei halua olla mukana missään muussa kuin valmiin tuotteen myymisessä halpaketjussaan. Sen, että tämä brändinaikkonen ei halua laittaa rahaa mihinkään. Sen, että Suomesta ei joko löytynyt monialaosaajia, tai he eivät halunneet mukaan. Sen, että teknologialla ei ole merkitystä kun yksikään leijona ei ole teknologia-alasta mitään tietävä. Ja sen, että kyseessä on tosiaan viihdeohjelma, jossa mollataan hullujakin summia pyytäviä soittamalla taustalla musiikkia, joka antaa selvästi ymmärtää että tämä henkilö taitaa olla vähän vinksahtanut.

Itsekin muuten tuohon hain mukaan, teknologia-alan idealla. Onneksi en päässyt. Siellä olisi heti ensimmäisenä haluttu tietää paljonko rahaa tulee heti huomenna ja onhan tuote valmis. Siinä kun olisin sanonut että ei kun pitäisi kehittää vielä niin saman tien olisi vähintään kolme menettäneet kiinnostuksensa ja loput halunneet 125 % pääomasta.

Suosittelen kovasti katsomaan BBC:n versiota jos bisnes kiinnostaa. Siitä oppii todella paljon miten pitäisi esittää idea, mitä pitää tietää yrityksen rahatilanteesta ja mistä pääomasijoittajat ovat kiinnostuneita. Ja sen, että ei kannata arvottaa omaa firmaa miljooniin euroihin jos kehitys on alkuvaiheessa. Ei se mene läpi. Mutta jos joustoa löytyy, rahaakin saa.

Jos tuosta toinen kausi tehdään, toivottavasti sinne otetaan vaikka sitten ulkomailta leijonat. Saisi vähän jotain järkeäkin touhuun.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Google Released Android

symbiatch - 07.11.2007 22.47 - mobiili 

Google released Android a couple of days ago. Naturally it caused a lot of interest and lots of media space was used. But there's not really that much real information available. Maybe this will change after the SDK is release next week.

I see some problems with this platform. Google says that the platform will be open to all 3rd party developers and all internal applications will be changeable. This means that anyone can make software that will do anything. So where is security? Even though I really dislike Symbian's Platform Security, it still does something for security. At the moment the information that is available for Android doesn't say anything about this.

Also, how much of the system will be open source and can anyone rebuild the operating system? I would think that at least some drivers could (and should) be closed so that not anyone can change e.g. the functionality of the GSM stack. But we'll see when more information is available.

Who will give support if the user installs applications that alter the basic functionality and the phone won't work? How are the default applications restored? Can anyone change everything? Too many open questions.

I personally don't think this will be that big a deal, at least not in the near future. There are only a couple of device manufacturers in the Android camp at the moment and it all depends on the device price and that kind of things how the consumers will see it. The price of operating system license is so low when compared to the device prices today that it will not be a major factor in the market. Also the current systems (Windows Mobile, Symbian etc) are quite modifiable by the manufacturer, so that won't be a big factor either. But reliability, ease of development etc can be a factor.

So I won't be holding my breath, but I'll comment more after the SDK is released and more information is available.

Kommentoi

Järkyttävää ja surullista

suoppi22 - 07.11.2007 21.03 - yhteiskunta 

Jokelan koulun ammuskelutapahtumat ovat järkyttävät. Huomenna on koko maassa suruliputuspäivä. Opetushallitus neuvoi kaikkia koulua käsittelemään asiaa kouluissa huomenna. Tosi asia on kuitenkin se, että 7 oppilasta ja yksi opettaja eivät palaa koulumaailmaan enään koskaan. Se on järkyttävää. Tämä päivä oli  musta ja pysyy mustana suomalaisessa historiassa.

Kommentoi

Maitokahvia ja golfia

kebax - 06.11.2007 14.30 - golf 

Viikko Panoramicassa kului kuin siivillä ja perjantaina sitä havahtui huomaamaan että tämähän oli tässä. Onneksi siinä kohtaa sentään ymmärsi viimein olla hätäilemäti ja viimeisestä kierroksesta sai näin enemmän irti. Reissun jälkeen iski totaalinen väsymys ja näin vasta nyt ehtii kirjoittamaan pienen jutun.

Keli Epsanjassa oli päivisin mitä parhain ja auringonpaisteessa sai palloa hutkia. Ei päässyt vilu yllättämään ennenkuin aurinko päätti laskea. Illat olivatkin sitten todella kylmiä. Ulkona tuntui olevan vähintään pakkasella vaikka auton lämpömittari kymmenen asteen nurkilla lukemaksi näyttikin.

Epsanja on allekirjoittaneelle täysin vierasta maastoa. Luonnon suttuisen pehmeät värit lämmittivät silmää. Sinne tänne ripotellut mäet tekivät suuren vaikutuksen maalaispoikaan. Hyvää oli eväät myös: Bocadillot, Sant Miguel ja mitä kaikkia herkkuja niitä olikaan. Hieno maa.

Panoramican kenttä on hieno ja siitä huomaa että suunnitteluun on satsattu kunnolla. Esteet ja pinnanmuodot ovat tarkoin harkittuja. Kenttä on aivan julmetun vaativa satunnaiselle sutijalle. Klubitiiltä pallo ei tahdo oikein mitenkään ehtiä lyöntiaikataulussa perille. Tourleveyteen leikattuun väylään osuminen vaatii melkoista tarkkutta. Kun pallo pomppii firstcutin ohi raffiin, niin saattaa tulla ongelmia. Vaikka tuon raffin korkeus oli suomen semiraffin luokkaa niin ei sieltä normisutija oikein ulos tahdo päästä. Syöttänevät liimaa sikäläiselle ruoholle. Kentästä pidetään myös hyvää huolta niin että jopa lähipelialueella oli paikattu edellispäivän treenaajien divotteja.

Matkalla allekirjoittaneelle kehkeytyi kaksi intohimoa. Nimittäin cafe con leche sekä puttaaminen. No intohimo jälkimmäiseen saattaapi olla hieman liian jyrkkä ilmaisu. Greenit tuolla vaan ovat niin hienot että siellä puttaa mielellään useampaankin kertaan. Ja vaikkapa keskellä yötä. Vastaanottavaisia ovat myös nuo greenit. Jos niihin nimittäin osuu. Pompuilla pallo saa morjenstaa lippua ja vaikea paluuchippi odottaa.

Harjoitusmahdollisuudet kentällä ovat monipuoliset eikä niille suomesta löydy vastinetta lainkaan. Rangea voi lyödä molemmista päistään. Tämän lisäksi löytyy monipuolinen ja laaja lähipelialue kuten myös parkolmekenttä. Parkolmosella on vain kolme reikää, mutta jokaisella griinillä on 3 lippua targetteina jolloin kentän voi kiertää vaikkapa ysinä. Jokaisella reijällä on myös kolme eri tiitä. Kuullostaa erään suomalaisen arkkitehdin luomukselta vaan enpä kyllä nähnyt siellä 12 palloa yhtä aikaa ilmassa. Jokatapauksessa jokainen reikä on tarkkaan rakennettu golfkentän malliin. Vain vesiesteet puuttuvat, mutta muuten täysin oikeaan golfkenttään verrattava harjoitusalue. En ole vastaavaa nähnyt aiemmin.

Eväät harjoitteluun reissulla olivat nekin hyvät. Uutta asiaa olisi ollut mahdollista koettaa ymmärtää, vaan eipä vanha koira ymmärrä oppia mitään. No ehkäpä niitä vielä jossain kohtaa pureskellaan täällä kotomaassa hallissa tahi muuanna.

Kiva reissu oli.
Leena, Pekka, Anni,Harri, Anu, Eero ja Veli-Matti: lämpimät kiitokset kivasta seurasta Epsanjan auringon alla.

Jaa niin, pitäisköhän Tapsaakin kiittää?
No eiköhän se ole paikallaan vaikkakin erään opetussession jälkeisellä swingillä onnistuin kasaamaan 18 reikän kierrokselta peräti 6 boogipistettä.
Eikun siis joo. Kiitos järjestelyistä vailla vertaa. You're the man!

Mieli tekisi palata tuonne pikaisesti, vaan nähtäväksi jää milloin se olisi mahdollista. Viitosreikä jäi selättämäti ja palloja sinne meni tonneittain mukaan lukien se yksi ainoa paluuchippi. Manjana.


Edellinen juttu Espanjan reissusta eli "8h tähteillä"

Kuvakoosteita: (tulossa)

Mein Kampfh
Suomigolfareita Epsanjassa
Näkymiä kentiltä

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Mehua= 14 osaa vettä, 1 mehuatiivistettä

proggis2007 - 06.11.2007 10.43 -

Peteti Pateti (Peter Pan-tervehdys)

On mennyt aikaa viime kirjoituksesta. Sekin oli vain huomautus blogin ulkonäön muutoksista. Ja sitten leijona sanoi matalalla äänellään. On itseasiassa mennyt melkein kuukausi viime kirjoitelmasta. Jotta emme jumittuisi pikkuseikkoihin, kerromme tässä tapahtuneista asioista.

Haastattelimme eri proggisryhmiä tässä muutama viikko sitten. Nyt muuten soi Village peoplen Y.M.C.A (kukaan EI halunnut tietää!). Haastattelimme mm. mediaryhmäläistä, näyttelijää ja musiikkiryhmäläisiä.


Mediaryhmäläisen haastattelu oli erittäin vapaamuotoinen ja haastateltava oli sosiaalinen. Haastattelua oli hauska tehdä. Ei muissakaan haastatteluissa vikaa, hauskoja nekin. Tässä seuraavaksi muutama vastaus mediaryhmäläiseltä.

Mitä teette? Videokuvaamme. Osa on painattamassa paitoja.
Mitä olette tehneet? Videokuvaneet...
Mitä tulette tekemään? Videokuvaamaan, sitten myös leikkaamme videon.
Mikä on proggiksen sanoma? Radioaktiiviset tomaatit...
Sana on vapaa: Räikkönen korjasi/söi Sadon.

Eilen kävimme viemässä julisteita ympäriinsä tai ainakin näihin lähikauppoihin. Muutaman julisteen kohtalona taisi olla poisrepiminen, mutta kyllä niitä on kaupan ilmoitustauluilla sun muualla. Oli hauskaa juosta ja kipitellä ympäri talvista kaupunkia. Löysimme jääsydämen, joka piti olla Lynniltä Alexille. Tosin Armeli rikkoi sen. Olemme pahoillamme, jos ette ymmärtäneet, mutta se on oma vikanne! Katsokaa Amazing Racea! Taisimme järkyttää ohikulkioita vähän oudoilla jutuillamme. Muut ryhmäläisemme saivat pysyä lämpöisessä koulussa kirjoittamassa kutsukortteja ja lähettivät lehtijuttua eteenpäin. Meitä aina juoksutetaan, kun muut saavat kirjoitella ja sen sellaista. Ei se tosin haittaa, meillä on ihan hauskaa. Mirva ja Laura kävivät kaupoissa karonkkaan sopivia ruokia tsekkailemassa.
Kuuntelemme nyt Darinia, Mira ei pidä siitä, mutta Hilla on tainnut mennä sekaisin, kun haluaa kuunnella sitä. Biisi on muuten Insanity (se on hyvä!).Tässä vaiheessa Hilla "tuulettaa".. Ja se makaa koneen vieressä että kuulisi jonkun kappaleen kunnolla.. ei siitä sen enempää.. Kappale oli Sia- Breathe me! (Hilla taas näppiksillä)

Olemme puhuneet tänään liikaa musiikista. Tosin sehän on ihan päivän sana! Musiikissa on kaikkea hienoa.

Vitsien aikaa ei tule.

 


Kommentoi

Sähköikkunat....

suoppi22 - 05.11.2007 22.11 - henkilökohtaiset 

Just joo, mulle on vakuutettu moneen kertaan et Nissan se vasta on hyvä auto!! Mä en enää usko mihinkään puheisiin; joka autossa on riskinsä, huolensa ja vikansa!
Tultiin kössistä kaupan kautta ja laskin autonikkunan alas sähköisesti, jotta saan työnnettyä parkkilipukkeen siihen pömpeliin. Ensiksi ikkuna jumittui puoliväliin ja kun painoin nappia uudestaan, koko ikkuna rojahti alas! Huippua, aika vilposet kydit Teboilille ihmettelemään että mitä mitäs nyt??? Soitto Nissanin 24 h huoltoon, ei siinä muuta voinut tehdä. 40 min ränkläyksen jälkeen lasi saatiin nostettu paikoilleen, thank God! Toivottavsati tää lasku menee vakuutuksen piikkiin, muuten saattaa olla aika nihkeet tuliaiset Baby S:lle Thaikkulasta!

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Marraskuun eka merkintä

satu350 - 04.11.2007 01.07 -

Viikko on siitä, kun olen viimeksi kirjoittanut. Voisi kai nyt taas kirjoitella jotain. Voisin kehua itseäni, sillä olen kirjoittanut tätä blogia kolme kuukautta ja yhden päivän!

En keksi oikeastaan mitään kirjoitettavaa. Enkä edes sitä turhaa jaarittelua.

No nyt keksin! Olen merkinnyt lukuvuosikalenteriin kokeiden numeroita ja laskin eilen niiden keskiarvon ja se oli jotain 8,9:n pintaan. Taitaa siis joulutodistuksen keskiarvo pysyä samana kuin kevään todistus (ja vielä viime syksynkin) todistus oli.

13 päivää ja 15 tuntia ja MNF alkaa! Jee! Siitä viikonlopusta on tulossa kyllä yksi syksyn parhaimmista. Meidän vaeltajaryhmän retki vol. 2 on toinen syksyn parhaimmista viikonlopuista. Tuntililjan suorittaminen on silloin ikimuistoista. Pitäisi vielä suunnitella loppuun liljan anti ja suunnitelma olisi valmis.

Loppukevennys suoraan Suomen kuumimmilta eroottisilta hetkiltä #huminalta:
23:00:49 <@ZeiP> josu haluaa vatun!
23:00:50 <@ZeiP> :P
23:01:02 <+josu> emmä tie. Taitaa olla turhan hankala nainen

- Kiitti vaan pojat. Niin mäkin teitä.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Suunnitelmat valmiit

mjormana - 02.11.2007 23.11 -

Tänään tuli haettua viimeinen suunnitelma kopiosta. Rakentaminen voisi siis alkaa melkein heti. Toivottavasti kaivuri tulee alku viikosta niinkuin eilen lupasi. Nyt tuntuu olevan hankalin löytää perustusten tekijä tälle vuodelle. Olisi mieli tehnyt aloittaa piharakennuksen teko jo tämän vuoden puolella. Olisi ollut varastotilaa valmiina kevättä varten. Sitä kuitenkin tarvitaan. Ainakin jos meinaa tavaraa hankkia etukäteen sopivien alennusten sattuessa kohdalle. No katsotaan mitä ensi viikolla selviää. Silloin pitäisi tulla ikkuna- ja ovikauppias käymään sekä saada tarjoukset Warmialta ja Nereukselta lattialämmityksestä. Palaan siis asiaan viimeistään silloin uudestaan.

Kommentoi

Haastattelussa Barbara K: Oulusta

suoppi22 - 02.11.2007 20.25 - ihmissuhteet 

1. Hei Barbara, joko talavirenkaat on vaihettu?
- Kuule, eipä oo. Muttei oo ollu liukastakkaan, vielä. Sitä se ilimastonmuutos teettää.

2. Entisenä Kärppien pellaajana miten Kärppien menestys näkkyy
Oululaisten itsetunnossa?
- No, en ole oikiastaan huomannu. Kyllä se kuitenkin on kiva puhua jääkiekosta, siinä
pääsee ainakin sanomaan, jos joku rupiaa jottain muuta.

3. Kaupungin työtekijänä, miltä näyttää Oulun seuvvun kaavoitus?
- Upialta tietenkin. Tontteja on ja palijo. Muuttakaa Ouluun kaikki vaan!

4. Olet Maailmamestari hankifudiksessa, mitä muistoja tuo arvokas ja
tunteellinen turnaus tuo mieleen?
- Tähän heti alkuun rehellisenä ihimisenä pitänee tehdä ihan pieni, merkityksetön korjaus. En siis ole maalimanmestari. Vain Em-hopijaa löytyy muutaman vuoden (10v)takaa. Mutta mun kaverit on kyllä vai oliko sekin sitten suolta... Mistä noita enää muistaa...
Mutta olihan se reissu (muistaakseni)! Nyt ois kyllä tarkotus mennä helemikuussa kattoon, että vieläkö se on yhtä hauskaa.

5. Mitkä ovat Oulussa INN tällä hetkellä? Kerro miten trendikkäät
elävät Oulussa...
- No sää sanosit varmaan tähän että ne, mitkä sun kulmilla oli 2 vuotta sitten, eikö!?
En pysty vastaamaan, kun en tunne yhtään trendikästä, sori kaverit.  
a) Millane vaatetus?  - Sopiva, merkki rinnassa. No ei, en osaa vastata.
b) Miten viikonloppua kuuluu viettää? - Nykyisin joutuu ottamaan univelat kiinni, että jaksaa taas seuraavan viikon. Mutta normielämäsä tietenkin pelejä, kymppikassia ja ehkä vinksejä (juuri niin, luit oikein). Mutta normielämää ei oo ollu oikein moniin vuosiin.
c) Misä käyvään syömäsä? - Oisko se Pannu, (misä Pirttihirmuaki pittää käyttää aina), Amarillo, löytyyhän niitä.
d) Kuka julkkis on INN Oulusa?  - Oisko Jere nykysin.
e) Kene keikoilla käyvään?  - No jaa, jos sissään pääsee ja mahtuupi niin esim. Tähkän (ei janne), Erikssonin (ei lasse) tai taispa viimeksi olla Jenni Vartiaisen keikka, soli kuitenki City-lehden iltamat Onnelassa, (muistatko muuten joulurauhan julistus illan siellä parivuotta sitten, etpä taija muistaa...)jouduin kuitenkin lähtemään ajoissa kotiin, kun aamulla piti taas herätä.
f) Misä istutaan kahavilla ja töllätään ihimisiä?
- Bisketti, Stocka ja tietenki kesällä ykköspaikka on tori ja pallo.

7. Kerroppas joku KIVA muisto meistä ala-asteelta tai lukiosta,
sellanen jota muut ei ole vielä kuullut!
- Yeah, päästiin asiaan. (En oo koskaan näitä kertonukkaan :))
Olin ollut ihan hirveän isossa leikkauksessa (tunteja kesti, tietenkin) koskien hampaita. Noo, urheasti menin seuraavana päivänä suu täynnä tikkejä ja muuta kamaa kouluun. S ja R -kirijaimet senkun suhahteli vain puhuessani. Sitten tuli Pirttihirmu ihanasa valkokarvahatussaan (soon kulkaatte näkemisen arvonen, voin kertua) koulukiusaamaan mua. Sano S, sano R ja päälle räkäset naurut. En oo siitä päässyt vieläkään yli.

No toinen tarina sitten vuosia tuon tapahtuneen jälkeen, Pirttihirmu pöllähti vajaa 90 kg tonnifisuna  lukioon ja samalle luokalle. Tietenkään hän ei meikää tunnistanut (hyvä kun mahtu Ouluun ylipäätään).  Lankkulattia nitisi vain, kun Pirttis pomppas tuolistaan ylös ja julisti, Olen pirttihirmu ja olin vuoden Jenkeissä! Aha, ajattelin. No, on se sitten jälkeenpäin ihan porissukkin ja onhan meillä ollu ihan hauskaakin vuosien (tai vuosikymmenien)saatosa. Vai?

8. Ja vielä lopuksi valitseppas seuraavista parempi vaihtoehto ja
perustele lyhyesti valintasi:

Karvalakki vai pipo?
Karvalakki (vrt. valkokarvahattu)

Rössypotut vai kärkkäri?
Rössypotut, ehottomasti, ihan tajuttoman hyvvää.

Marketit vai Stockman?
Paha nykysin. Sanoin menneille muistoille Marketit.

Onnikka vai polokupyörä?
No oikiastaan auto. Mutta jos valita pittää nii polokupyörä.

Patio vai kymppipussi?
Patijo.

Kössi vai tennis?
Kössi

Kommentoi

N95 Sensor Demoed

symbiatch - 02.11.2007 10.23 - mobiili ohjelmointi 

Some people have been quite surprised that N95 has a built-in accelerometer. I'm not, I've known that since the first day I got it, since the camera knows in which position it is. However, I wasn't sure if it's 1D, 2D or 3D and how accurate it is.

Now there are some information and demos available of the accelerometer. Unfortunately Nokia hasn't released the whole API (you only get information about one axis, and only 4 values). I hope they will soon. This will enable us to do many cool things with the N95.

Kommentoi

Nokia MOSHasi Warnerin ulos / Nokia MOSHed Warner Out

symbiatch - 02.11.2007 10.17 - mobiili 

Nokia ja Warner pitävät neuvotteluja sen jälkeen kun Warned ilmoitti etteivät aio ottaa osaa Nokian tulevaan musiikkikauppaan. Warner pelkää että heidän sisältöään levitetään MOSHin kautta (Nokian sisällönjakopalvelu). Tällä hetkellä MOSHissa on useita tekijänoikeuden suojaamia teoksia jaossa mutta Nokia ei poista niitä ellei oikeudenomistajalta tule pyyntöä. Tällä tavoin heitä ei voi pitää syyllisenä tekijänoikeusrikkomuksiin.

Toisaalta, EMI on pyytänyt että kaikki Beatles-sisältö poistettaisi, mutta mitään ei ole vielä tapahtunut. Joten näkee mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Nokia and Warner are having discussions after Warner announced that they will not be taking part in Nokia's upcoming music store. Warner is concerned that their content will be distributed via MOSH, Nokia's content sharing system. Currently MOSH contains many copyrighted items, but Nokia's legal standing is that they will only remove the content if the copyright holder asks them to. This way they cannot be held liable for any copyright infringements.

On the other hand, EMI has requested that all Beatles content should be removed from MOSH, but it hasn't yet been done. We'll see what happens in the future.

Kommentoi

Symbian pins

symbiatch - 02.11.2007 09.21 -

Symbian seems to have at least some sense of self irony...

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu