Ensimmäiset rungon tarpeet saapuivat

mjormana - 26.02.2008 21.57 -

Tänään niitä alkoi sitten tulemaan. Kattotuolit ja rungon puutavara tuli tänään. Alkaa selkeästi asennus lähenemään. Ei malttaisi odottaa. No ensi viikolla alkaa tapahtumaan. Toivottavasti arvioitu aikataulu 3sta viikosta pitää ja sen jälkeen pääsee sisätöihin.

Kommentoi

Microsoft avaa WinCE-emulaattorin koodit / Microsoft Released Source to WinCE Emulator

symbiatch - 26.02.2008 12.14 - mobiili 

Microsoft on julkistanut Windows CE -emulaattorin lähdekoodin. Kyseinen paketti sisältää esimerkiksi JITin ARM->x86, muistinhallinta on emuloituna jne. Tämähän on ollut se ihana puoli WinMobile-kehityksessä: oikeasti emuloidaan hyvin lähellä oikeaa laitetta.

Symbian voisi ottaa mallia tästä ja tehdä fiksun emulaattorin, joka oikeasti ajaisi ARM-koodia. Jos kerran QEMUlla voi ihan nätisti pyörittää nykykoneilla ARM-kamaa Maemokehityksessä, miksei Symbiania?

Microsoft has released the source code for Windows CE emulator. The package includes e.g. JIT for ARM->x86, memory management is emulated etc. The emulator has been one of the great things in WinMobile development. It really emulates the actual device quite closely.

Symbian could take note and provide a decent emulator that would really run the ARM code. If QEMU can emulate ARMs on normal computers when doing Maemo development, why not Symbian?

Kommentoi

Olen vieläkin herkkusieni / I'm Still a Champion

symbiatch - 26.02.2008 12.06 - mobiili 

Juuri saamani tiedon mukaan minut on valittu täksikin vuodeksi Forum Nokia Championiksi, eli tuttavallisesti herkkusieneksi. Kivakiva.

I just received information that I've been selected to be a Forum Nokia Chimp...err...Champion for this year also. Goodygoody.

Kommentoi

Kausi 2007, osa 2: Kesä

kebax - 25.02.2008 22.13 - golf 

Kesä kului enimmäkseen kahden pyörän päällä golfin jäädessä selkeästi kolmanneksi. Sen verran ymmärtäväinen otus oli mörrimöykky että tajusi ajoittain viedä kuskinsa vehreyden ääreen.

Yöllinen moporeissu suosikkikentän kupeeseen.

Mopokuume senkuin yltyi ja golfreissujen kohokohta olikin melkeinpä juurikin kahden pyörän päällä.  Pian mörrimökykkykin alkoi tuntua sananmukaisesti mopolta ja vaati päivitystä.

llta-aurinkoa Aulangolla.

Päivitetyllä mopelilla tuli päristeltyä rinkkuun Partin 5v kisaan sekä Tanbesteriin tutkaamaan Tammer. Toinenkin vanha kenttä, nimittäin Tali, tuli bongattua, tosin sinne mentiin neljällä pyörällä. Sutiminen oli ankeampaakin ankeampaa - suoraan raivostuttavaa puhdetta. Vanne alkoi tämän suhteen kiristää päätä. Mopossa renkaat sen sijaan pysyivät hyvin vanteilla vaikkakin mörrimöykystä takarengas vaihtui jo alkukesästä.

Elokuussa sitten pätkähti Tawastilla satkun alistus jonka ajatteleminen pelkästään on ollut työlästä. Numerot 96 eivät tietenkään merkitse yhtään mitään mutta allekirjoittaneelle se oli kova juttu sillä suhteellinen tulos tuli olleeksi kovin juttu kuin koskaan ennen. 18 reikää +24 elikkäs alle oman tasoituksen ilman lapsilisiä. Hieno homma. Hieno peli. Haluan syleillä sinua maailma!!1

No ei se siihen loppunut. Viikko tuon jälkeen vuorossa oli 6 lyöntiä pienempi tulos omalla kentällä. Ensimmäinen buugivauhdin tulos sekoitti pasmat lopullisesti ja kausi pilalla. Edelleen paskoja numeroita mutta takalenkin +7 tulokseen on allekirjoittanut edelleen melkolailla tyytyväinen, jo pelkästään sillä että #15 reijälle pärähti typerä tripla. Viimeistä ohimennyttä meetrin puttiakaan ei sovi unohtaa käsien täristessä kymppien paukkumisen vuoksi. Se oli tasan 90, kaikkien katastrofien äiti. Hieno homma silti.

Tästäpä sitten siirryttiin mestiksien kautta luontevasti kohti syksyä ja kauden kuolemaa. Sutiminen jumiintui totaalisesti. Samoin hiipui usko tekemiseen.

Kommentoi

Mielenrauhaa..

suoppi22 - 25.02.2008 19.48 -

Työt alkoivat; jippii! Musta oli pitkästä aikaa kiva mennä töihin. Kaksi viikkoa mennään löysällä lukkarilla kun 8-luokkalaiset ovat työharjoittelussa, mutta aina siellä koulussa tekemistä riittää. Tänään tein arvostelut ja uusin valinnaisen liikunnan kurssia ens vuotta varten.
Ajattelin kysästä neuvoa lukijat; ennen kun seuraava armoton V....tus tai masennus tulee niin kuinka te piristätte itseänne? Tai kuinka te pääsette sen olotilan ohi, mitä keinoja käytätte? Mä oon tossa miettiny, että mitkä ne mun keinot on. Tässä muutama mikä tuli viime viikolla mieleen; urheilu, älä ajattele sitä asiaa (yritä olla ajattelematta), liiku - ole liikkeessä - yritä tehdä jotain, puhu - yritä selvittää paha olo pois puhumalla, laihduta - vaikka vaan ajankuluksi (sekin on muuta ajattelemista). Kirjoittakaapas omia keinoja! Olis kiva kuulla mitä muut tekevät!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Helmikuun toka merkintä, jauu!

satu350 - 23.02.2008 21.41 -

MTTEV-listasta on jo melkein toteutunut kolmos- ja neloskohdat. (3. Käydä EA- tai ET-kurssin ykkösosa. 4. Lenkkeillä ja kuntoilla muutenkin). Oon ilmoittautunut EA I:lle ja se on kuukauden päästä. Odotan jopa sitä. Ja oon lenkkeillyt ja kuntoillut ihan sikana, ihmettelen sitä.

Tänäänkin oon kuntoillut! Olin keilaamassa ja se meni... vähän niin ja näin... Mutta ruoka ja seura oli parasta ikinä! Se on pääasia.
Suvi ja Niilo repeili ainakin munamiesjutuille.

Tänään lounaspöydässä oli mielenkiintoiset jutut. Isä ja äiti selitti jotain, että olivat Sokkarilla nähneet syksyisen TET-paikan keittäjän ja soli kehunut mua. Päiväkodin lapset oli silloin melkein juosseet mun perässä, kun mulla oli uskallusta jutella ja leikkiä niiden kanssa. Nyt tammikuussa siellä oli ollut joku sellainen, joka ei ollut uskaltanut paljon mitään puhua niille tai tehdä mitään niiden kanssa ja se tettiläinen oli ollut siellä vain "ilmaa". Keittäjä oli kysellyt vanhuksilta, että aionko minä alalle ja mitäs peruskoulun jälkeen. Äidille oli kuulemma myös kevään postikukkauppasta nainen kehunut mua tettiläisenä. Mua ei ollut montaa kertaa tarvinnut käskeä, kun tein tarvittavat hommat. Tollaset kehut aina lämmittää.

Äsken repeilin vanhoille, erityisesti elokuun merkinnöille.

Kommentoi

Helmikuun juttu

satu350 - 22.02.2008 23.52 -

Tänään alkoi loma hiihtoloma, tai no mun kohdalla tämä on talvilomaa. En mä hiihdä kuin pakon edes, jos en silloinkaan. Huomenna meen Suvin ja Niilon kanssa keilaamaan. Mitähän siitäkin tulee? Varmaan miljoona epäonnistunutta heittoa vai mitä ne onkaan. Mitä muuta aion tehdä hiihtolomal... eiku siis talvilomalla? Tiistaina tai keskiviikkona (en muista kumpanako) menen äidin ja isän kanssa Galaxylle ja käväistään Tallinnassa. Perjantaina menen lpk:n vuosikokoukseen ja musta tehdän yhdistyksen sihteeri, hurjaa. Isi haluaa kai joku päivä käydä Alavudella katselemassa Yamahan skopoja. Pitkin lomaa ja maaliskuuta voisi mietiskellä lukion valintakorttia ja valintoja. Muuta ohjelmaa ei vissiin ole lomalle. Se on ehkä ihan hyväkin homma.

Olin äsken tosi aktiivinen nuori ja päivitin kotisivujani. Eilen tein blogin, jonne laitoin Postcrossingista saamani kortit ja sen teon yhteydessä päätin, että kotisivujani pitää päivitellä.

Keskiviikkona köksän tunnilla mentiin Hennan kanssa opolle. Oikeestaan mä olin puhunut ja varannut opolle ajan, mutta Henna suostui helposti matkaan ja ajattelin, että opolla käynnistä on Hennalle enemmän hyötyä kuin mulle. Ja luulen, että siitä oli ainakin himppasen. Opo siis puhui Hennan asioita 40 minsaa ja mun asioista viimeiset viis minsaa.

Tiistaina oli koulussa liikuntapäivä ja olin Hennan kanssa laskettelemassa. Ärsytti, kun Simpsiöllä oli melkein kymmenen linkallista ihmisiä, yksi rinne ja kaksi hissiä. Ei laskettelusta oikein tullut mitään. Rahanahneet.

Tänään oli äikän tunnilla jonkun opiskelijan opinnäytetyöhön liittyen kyseltiin murresanoja. Rasat, sosimet ja killerön mä tietysti tiesin. Krannia ja prunnia kans kyseltiin ja tiesin niiden olevat tuttuja sanoja, kun äiti ja isä puhuu murresta, mutta en saanut päähän, mitä ne. Tarkistin nyt, että kranni on naapuri ja prunni on kaivo. Veikkasin krannia taloksi ja prunnia ojaksi. Melkein tiesin.

Josko tämä ei jäisi tämän kuun ainoaksi merkinnäksi. Toivotaan parasta. Nyt meen repeilemään demi.fi:lle.

Kommentoi

Day 5

suoppi22 - 22.02.2008 19.46 - henkilökohtaiset 

Tänään oli vuorossa aamusta ensin Rauhan kuskailua ku Lagunassa pyyhkijät lopetti toimintansa. "Etanan" kanssa hakattiin hampaat irvessä tunti kössiä ja saunottiin sen jälkeen. Pyörittiin huonekalukaupoissa ja kävästiin syömässä kunnon burger ateriat! Hyvää oli! Baby S. tuli seuraksi kiertelemäämn kauppoihin, mutta mitään järkevää kukaan meistä ei löytänyt/ostanut.
Täytyy sanoo, et oon enemmän ku tyytyväinen ku tää helvetin hiihtoloma loppuu. Voin myös taata, että ens vuonna en ole täällä Helsingissä vaan lähden pois. Loman kohokohta oli ehdottomasti Himoksen reissu ja kaikki urheilut, muu onkin ollut syvältä sieltä. Annetaan asian olla ja toivotaan parempaa ens viikkoa.

Kommentoi

Days 2-4

suoppi22 - 21.02.2008 13.41 - henkilökohtaiset 

Tiistaina oli koko hiihtoloman mahtavin päivä (vaikka lomaa on vielä jäljellä, en usko että sellaista päivää tulee enää tällä viikolla)! Oltiin Baby S;n kanssa aamusta liikenteessä ja matkattiin Himokselle korkkaamaan tämän talven laskut! Porukkaa oli, mutta ei liikaa, hisseihin pääsi mukavasti ja rinteissäkin oli kuitenkin tilaa tehdä kurveja! Aurinko paistoi ja  oli kivaa ulkoilla koko päivä.
Keskiviikkona kävin aamusta lumilenkillä (lunta tuli muutaman tunnin ihan pirusti). jalat oli kuin lyijyt eileisestä laskettelusta ja siitä lumen määrästä. Silti sitkuttelin 55 min lenkin!
Päätin viettää kotipäivän ja siivosin 11-15 ja en saanu kaikkea valmiiksi mitä olin ajatellut, joten ne odottamaan seuraavaa suurta inspiraatiota! Sain kuitenkin vahattua perketin, joka on aikamoinen urakka (voin kertoo) ja käsiteltyä myös nahkasohvan jne... Illalla mua ei huvittanutkaan yhtään mikään... Menin kuitenkin katsomaan pari erää miesten salibandyä ja loppuillan makasin sängyssä.
Tänään torstaina olin "lääkärillä". Se käänteli ja väänteli mun niskat kuntoon.Toivottavasti käden puutuminen ja "hhamukivut" lähtee pois. Kiertelin vähän kaupungilla, mutta kun mieli on maassa ei siitä  mitään tullut...Olis paljon kirjoitettavaa, mut en mä jaksa. Olkoot!

Kommentoi

Viimeaikojen tapahtumia...

mjormana - 20.02.2008 22.41 -

Hetki on jo vierähtänyt edellisestä viestistä. Nyt on perustukset valmiit myös terassien osalta. Ja melkein niidenkin muotit purettuina. Perjantaina olisi tarkoitus laittaa loput routasuojaukset paikoilleen. Viikonloppuna onkin sitten siivousta luvassa sekä hieman betonin hiontaa ja piikkausta. Sitten saa talon tarvikkeet ja rakentajat tulla.

Ensi viikolla tiistaina tulee kattotuolit, keskiviikkona rakennustarpeet ja maanantaina 3. Maaliskuuta tulevat rakentajat. Kolmessa viikossa pitäisi valo olla lämminvalmis. Toivottavasti. Silloin se olisi Kastellin osalta valmis juuri ennen pääsiäistä. Sit eikun sisätöihin... No vielä on kuitenkin valmistelevia hommia jäljellä.

Kommentoi

Salilla ruuhkassa ja ei

stix - 19.02.2008 20.36 - golf 

Sunnuntai-iltapäivänä käytiin Ruoholahden salilla ja oli kyllä erittäin rauhallista, mikä sopi minulle ja ystävälleni vallan mainiosti. Muita raudan herroja oli paikalla vain muutama, eikä laitteille näin ollut tunkua. Tänään ajattelimme, että kun menemme salille jo neljäksi, niin meitä kohtaa sama auvoinen tilanne - väärin. Ruoholahden kuntotalon kuntosali odotti meitä täydempänä kuin koskaan aiemmin - normaalistihan olemme olleet paikalla puoli viiden, viiden aikaan ja silloinkin on toki ollut ruuhkaa, muttei mitään vastaavaa. Ei pelkästään se, että kaikki laitteet olivat varattu, myös vapailla painoilla harjoittelevia oli sen verran, ettei mukaan meinannut mahtua. Niin ja olin unohtanut aamupöpperöissä shortsit, kun ne eilisen sählyn jäljiltä olivat kuivumassa. Kaikeksi onneksi sain vahtimestarilta jostain löytötavara ämpäristä paikkaavan vaatteen - tosin hiukan naftit, mutta kuitenkin.

Kuten sanottu paikka oli kuin ammuttu, mutta saimme tehtyä hommamme normaalissa ajassa. Johtui varmaan osaksi siitä, että kun laitteelle pääsi, niin teki homman ripeästi ja oli jo seuraavaa laitetta haukan katseella hakemassa. Sählyssä noin tulitikkuaskin kokoinen auennut rakkokaan ei pahemmin haitannut, mitä nyt suihkussa sitä joutui vähän varomaan. Näytin sitä ystävälleni, joka tämän nähtyään meinasi oksentaa. Poistuessamme kävelimme vielä salin sisäänkäynnin ohi ja huomasimme sen olevan tyhjä. Tyhjä! Tai siis tyhjä verrattuna siihen, mitä se oli tuntia aiemmin neljältä. Ja nyt viideltä siellä oli noin viis ihmistä. Ei vaan tajuu... Onhan toki hiihtoloma viikko, mutta silti - neljältä täynnä, viideltä tyhjä. Note to self: tiistaisin mene myöhemmin.

Eilen tuli Golf-lehti ja kylläpä tulikin pitkästä aikaa kaipuu Pikkalan väylille. Tämä oli siis se pakollinen kaksirivinen, jotta saan kategoriaksi golfin. Hähää!

Jälkihuomio: itseasiassa luulen, että kuntoilu ja kirjoittaminen menee aika samoihin; energiataso nousee ja haluaa kertoa maailmalle, kuinka on jälleen kunnioittanut kehoaan. Molemmissa aiheissa toivon hartaasti tämän hyvän tahdin jatkuvan.


Kommentoi

SymbianSigned jumissa

symbiatch - 19.02.2008 18.57 - mobiili 

SymbianSigned-sivusto on ollut jonkin aikaa nurin esimerkiksi kehittäjäsertifikaattien hankinnan osalta. Nyt maanantaina asian piti korjaantua, mutta koko päivän oli ilmoitus "korjaantuu maanantaina." Nyt on päästy jo niin pitkälle, että ilmoitus on vaihtunut ja kuulemma maksulliset allekirjoittamiset jne toimivat.

Jonossa on kuulemma kymmeniätuhansia sertipyyntöjä eikä uusia näköjään saa menemään läpi. Nättiä. Eivät tainneet oppia kesäisestä vaikka kovasti väittivät että asioita on parannettu. Niin typerää että pitää näin vaikeasti hoitaa asiat.

Nimim. odottelenpa neljättä päivää että saisin haettua devsertin jotta voisi testata ja testauttaa softaa...

Lue kommentit (5) | Kommentoi

Hiihtoloma; day 1.

suoppi22 - 18.02.2008 21.14 - henkilökohtaiset 

Auton tuunailua; Pesu, lampun osto ja vaihto, pesunesteen osto ja lisäys, koirapeitteen osto ja vaihto. Siinäpä sitä olikin ihan tarpeekis. Nuo asita on myös niitä jotka jää roikkumaan viikoiksi. Päivään mahtui myös aamulenkki, koirien kanssa pitkälenkki ja sapuskan tekoo.
Huomenna startataan aamusta Baby S:n kanssa Himokselle laskettelemaan! On luvannu hyvää pikku pakkasta ja auringonpaistetta! Huippua!

Kommentoi

Elisa suodattaa rikollisesti

symbiatch - 18.02.2008 11.56 - yhteiskunta 

Elisa/Saunalahti filtteröi ADSL-liittymissä "lapsipornoa." Filtteröinti on tehty täysin idioottimaisesti väärentämällä DNS-tietoja. Tähän syy on helppo keksiä: HTTP-filtteröinti vaatisi raskaita toimenpiteitä ja rautaa, nimipalvelujen väärentäminen on helppo säätötoimenpide. Mutta, katsotaanpa mitä siitä seuraa esimerkiksi:

  • kukaan ei voi ottaa yhteyttä samassa hostissa toimivaan POP/IMAP-palvelimeen hakeakseen sähköposteja
  • kukaan ei voi ottaa yhteyttä pikaviestipalveluun kyseisessä hostissa

Miksi nämä esimerkit? Siksi, että meillä on sellainen pieni laki kuin Rikoslaki ja siinä 38. luvun 5. ja 6. pykälä:

5 § Tietoliikenteen häirintä. Joka puuttumalla postiliikenteessä taikka tele- tai radioviestinnässä käytettävän laitteen toimintaan, lähettämällä ilkivaltaisessa tarkoituksessa radiolaitteella tai televerkossa häiritseviä viestejä tai muulla vastaavalla tavalla oikeudettomasti estää tai häiritsee postiliikennettä taikka tele- tai radioviestintää, on tuomittava tietoliikenteen häirinnästä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

6 § Törkeä tietoliikenteen häirintä. Jos tietoliikenteen häirinnässä

  1. rikoksentekijä käyttää rikoksen tekemisessä hyväksi asemaansa teletoimintalaissa tarkoitetun yleistä teletoimintaa, kaapelilähetystoiminnasta annetun lain (307/87) mukaista kaapelilähetystoimintaa tai yleisradiotoimintaa harjoittavan laitoksen palveluksessa tai muuta erityistä luottamusasemaansa taikka
  2. rikoksella estetään tai häiritään hätäkutsujen radioviestintää tai muuta sellaista tele- tai radioviestintää, jota harjoitetaan ihmishengen turvaamiseksi,
  3. ja tietoliikenteen häirintä on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä tietoliikenteen häirinnästä vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

Eli hupsista. Estetään viestiliikennettä ja vieläpä siten että hyödynnetään omaa asemaansa (vaikkakin näissä yleisemmin tarkoitetaan luonnollisia henkilöitä, mutta eivät yritykset ole mitenkään erityisasemassa). Mitenköhän tällainen on päässyt lakimiehiltä ohi? Ai niin, ei sitä varmaan ole tarkistettukaan.

Lähetin selvityspyynnön Saunalahdelle, mutta epäilen ettei sieltä mitään selkeää selitystä tule. Arvelisin että suurin selitys on "no miksi kukaan lapsipornosivustoille lähettäisi/vastaanottaisi postia" tai muuta vastaavaa. Mutta sehän ei ole selitys eikä mikään.

Katsotaan miten käy. Jos asia ei selkene, pitää siirtää asia poliisin tutkittavaksi. Ehkä jotkut muut ovat jo asian siirtäneetkin, kertokaa toki jos tiedätte.

Niin, mielenkiintoista on myös se, että GPRS-yhteyksissä tätä suodatusta ei ole. Eikä tuntuisi olevan yritysliittymissäkään.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Upuntu syö miestä

kebax - 17.02.2008 20.40 - IT-ala 

Upuntu desktop löysi läppärin sisuksista wlanadapterin ja pienen painimisen jälkeen tuo auttavasti toimaa. Työpöytä tavaroineen sensijaan ei mahdu ulkoiselle ruudulle. Langattoman hiirinäppismysteerion osa on vieläkin surkeampi - niistä upuntu ei tykkää ollenkaan vaan kiukuspäissään jumixtuu.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Rasittava Rautiainen

tatipensio - 17.02.2008 12.32 - televisio 

K-70 -ohjelmaa vetävä Rautiainen ärsyttää kovasti. Ei muuten ole ikinä ärsyttänyt, eikä niissä kohdissa jossa on oma itsensä ja puhuu. Mutta ne selityspuheet päällä. Onko pakko vetää ne niin tönkösti ja suoraan paperista? Voisi vähän luontevuutta olla eikä noin vaikeasti höpistä. Hankalaa katsoa ohjelmaa kun karvat nousee pystyyn moisesta tankeroinnista.

Kommentoi

Aurinkosirkus taas

symbiatch - 16.02.2008 14.58 -

Piti sitten tulla toisen kerran katsomaan Cirque du Soleil, tällä kertaa Turkuhalliin. Eiköhän ole yhtä hieno tälläkin kertaa.

Kommentoi

Uusi lelu/6 - Uusi päivä tabletin kera

kebax - 16.02.2008 13.08 - mobiili 

Eilen tuli kokeiltua hieman laitteen mediaominaisuuksia. Pubissa wlanin yli mopovideota ja näin rauhalliselle kaverille tuo kelpaa kummasti  (soi muuten taustalla tätä kirjoittaessa). Tänään  musiikkia ja videota usbin yli muistikortille (läppäristä kun ei löydy tarpeeksi pientä reikää). Musa soi kivasti taustalla kun surfaa ja irkkaa. Videoita ei saanut auki,  mikälie kodekkiprobleemi.

Inputin suhteen tuli tehtyä lisäkokeiluja, virtualkeyboard auki,  toimiihan se näinkin. Virtual keyboardin uumenista löytyi myös hwr joka vaikuttaa hyvin tarkalta ja nopealta. Jos osaa kirjoittaa nokiaa. Pitää opettaa tuolle jossain vaiheessa graffiti.

Mutta kaikenkaikkiaan: on tämä kiva lelu.

Kommentoi

Uusi lelu/5 - Outo tilarivi syö tilaa

kebax - 15.02.2008 18.14 - mobiili 

Irskiin sopinee osson mustalle pohjalle 12 pinnan fontti. Näin niistä saa vielä jotain tolkkua. 23 riviä mahtuu irkatustesktiä. Menis enemmänkin mutta tiellä on tuo pöljä "tilarivi".

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Uusi lelu/4 - Kanaktwori testdrive

kebax - 15.02.2008 16.36 - mobiili 

Tabletti tutustuu pubimiljööseen.

Kommentoi

Uusi lelu/3 - Ensikokemuskia

kebax - 15.02.2008 09.40 - mobiili 

Onhan tämä hauska vekotin.

Akun suojakansi vaikuttaa aika heppoiselta, samoin muistikortin liuska.No eipäs noita varmaan tarvitse kovin usein räplätä, että pieni murhe se. Laitteen yleistä olemukseen voisi liittää kuvauksen: köykäinen. Pieni murhe sekin, on tämä niin hauska vekotin.

Käyttöönotto sujui leppoisasti ja luurin sai naitettua helposti pariksi. Nettiyhteys pelaa luurin tai wlanin kautta hienosti. Tosin wlania tykkää tyrkätä liiankin innokkaasti peliin, jopa silloin kun ei välttämättä haluaisi. No worries, this is so joyful and happy device.

Softan  lisääminen onnistui mutkattomasti, opensshclient asentui kliksuttelemalla. Osson localet on tosin päin persettoa ja ääkköset siis hukassa. Korkeussuunnassa on tilanahtautta jota fullscreen moodi avittaa vain hieman. Säätämisen tarvetta löytyy, mutta homma etenee.

Lue kommentit (5) | Kommentoi

Uusi lelu/2 - Paketti auki

kebax - 14.02.2008 18.02 - mobiili 

Pakkauksen sisältö pikavilkaisulla näyttää olevan sitä mitä on luvattu.

Kommentoi

Uusi lelu/1 - Paketti tuli

kebax - 14.02.2008 17.51 - mobiili 

Siinä se ny pitkän odottelun jälkeen on ärräpaketti.

Kommentoi

Nokia "tarjoaa vaihtoehtoja" / Nokia "Offers Choices"

symbiatch - 12.02.2008 14.36 - mobiili 

Nokia ilmoitti tunkevansa Googlen hakumoskan ainakin joihinkin kännymalleihinsa. Tätä sitten hehkutettiin "vaihtoehtojen tarjoamisella." Onkohan Nokialla omituinen sanakirja käytössä, minusta kun se ei ole mitään vaihtoehdon tarjoamista jos käyttäjä pakotetaan ottamaan tuote X. Oikea tapahan olisi tehdä yhtenäinen rajapinta, johon kuka tahansa voi tehdä omia modulejaan. Ja voisi valita myös vaihtoehdon "ei mitään." Itseäni kun ärsyttää N95:n idleruudussa väkisin roikkuva hakukohta joka väittää hakevansa Internetistä ja Omasta Sisällöstä. Ja olen säätänyt ettei hae oikein mistään. Grr.

Nokia released information about adding Google searchcrap into selected phone models. This was touted as "offering choices." Nokia must have a strange dictionary since I don't understand how it is "offering choices" if the user is forced to take product X. The correct way would be to make an API that anyone can use and create their own search product. And there should also be an option for "none." I'm totally annoyed by the search field in N95's idle screen that says it's searching the Internet and Own Content. And I've set the settings that it won't search almost anything. Grr.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

N95 päivitys

kebax - 11.02.2008 23.34 - mobiili 

Ihmettelin että missä LifeBlog luuraa jotta saa sen asennettua. Sehä kuuluukin vakiokokoonpanoon, mutta dementian vaivaama hatara muistini käsitti softan uudelleensijoittelun hämäämänä toisin.

Mutta näin sitä luurin päivityskellä vaan avataan latua tabletille.

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Lätkää pelaamassa

suoppi22 - 11.02.2008 20.29 - ihmissuhteet 

Historian toinen Womens`s hockey night pidettiin launtaina Länkkärillä!! Kokoontumisajot oli klo 18 pukkarissa, jossa tutustuimme toisiimme ja kaivoimme jälleen vuoden kellarissa olleet kamat  esiin samasta kassista kuin viime vuonna. Sumppia sekä HARD SPORTia juodessa meni 1,5 h jonka jälkeen kaikki sai varusteet kutakuinkin oikein päällensä (hyvän opastuksen kera).
Itse peli oli tasainen ja jännittävä. Team Anneli painosti rajusti alusta alkaen, mutta Tesoman Fetisovien maalissa "Tommy Salo" piti joukkuetta pystyssä (tais siellä pari kaatumistakin tapahtua). Värikkäät peliasut tekivät Tommyllekin tepposen ja "Tikkasen Esa" pääsi kuin varkain pamauttamaan räpyläkäden puolelta 1-0 johto-osuman, "Tommyn" luullessa omien hyökkäävän häntä vastaan!
Tuomarit olivat päättäneet olla tässäkin ottelussa näkyvässä roolissa, joten vauhdikas peli kärsi ihmeellisistä rankkareista sekä muutamasta omituisesta jäähystä. Team Annelin "Guolla" pääsi haurhauttamaan Salon rankkareissa, tilanne oli kannaltamamme jo huolestuttava 2-0. Synttärisankari pääsi itsekin kokeilemaan rankkua, mutta oli ilmeisesti liian vähän Raahen Raanavettä vielä siinä kohdassa iltaa nautittu, sillä sen verran heppoinen harhautus oli. Sen sisään "Tytär" sai kavennettua heti perään komennetusta rankkarista tilanteeksi 1-2. "Mama" oli muuten 45 peliminuutin jälkeen saanut vain pari hipaisua kiekkoon...ja kerran oli sanonut "Etanalla" -  "Moi".
Peli päättyi lopulta tasan 2-2, taytyy myöntää, että tuomareiden hyvällä avustuksella!
Sauna oli kuumana ja tarjottavat esillä kun pääsimme aitioon. Mukavaa rupattelua ja läpänheittoa. Illan kisa oli "paras pukukoppijuttu"; osallistuimme "Pakosen" kanssa kisaan ja PirttiHirmun vanha tarina pian 40-vuotta täyttävästä ystävästä arvostettiin parhaimmaksi pukukoppijutuksi.SE tarina on tosi...kuulette sen joskus taas uudestaan...

Kommentoi

Upuntu söi miehen

kebax - 10.02.2008 21.34 - IT-ala 

Loppuvuodesta iski ajatus tehdä juttuja shellissä. Jotain muuta kuin cygwin tai puuseen sisään vmwaren sisuksiin upotettu linugs. Asiat rullaantuivat sitten pikkuhiljaa omalla painollaan ja päädyin vuoden alusta hallinnoimaan  tätä.

Ihastusken ensivaiheet ovat aina kiihkeän intensiiviset ja nyt tätä meininkiä on kestänyt kuukauden päivät. Kuusi buuttia on mahtunut tähän väliin, tosin ajallisesti ovat osuneet kahteen päivään ja melko tiuhaan persetti. Koneesta ei tahdo nyt kuitenkaan irki päästä oikein millään, mutta sepä se kai alunpitäenkin tarkoitus oli.


Jahka tässä nyt kevät koittaa niin alkuinnostus arvatenkin lopahtaa. Vaan tuskin täysin laantuu.Tässä sitä nyt jokapauksessa ollaan toistaiseksi jumissa shellissä, ellei peräti lukittuna upuntuputkassa.

Niin mitään ihmeellistä upuntussa ei tällä haavaa tapahdu. Vaan se ei alunperinkään tarkoitus ollut. Puhtaasti omaan ajanhaaskaukseen suunniteltu on kebaxhouse.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Miksi huippu-urheilijoiden avio-onni ei kestä?

suoppi22 - 08.02.2008 18.12 - viihde 

MTV3 sivut otsikoi noin... tuohan on vanha juttu: Sitä on aikoinaan mietitty Kurrin, Tikkasen ja lähivuosina Myllylän kohdallakin. Nyt listaan liittyi Häkkinen (Mikallahan oli alkoholi-/avioliitto-ongelmia jo heti F1 uran jälkeen). Saapa nähdä milloin Selänteen Sirpa pistää paperia liikkeelle??? En toki toivo sitä heidän kohdalleen, mutta eikö se ole jo aika odotettavaa?
Jännä juttu, mutta en muista et tuota olis muuten mietitty aikoinaan Nykäsen Matin kohdalla...Miksköhän?? Masa-Hiiri on ehtiny menee aika monesti naimisiin ja siinä samalla erotakin.
Mutta itse asiaan: Avio-onni ei kestä siksi kun huipulla ollut urheilija lopettaa, alkaa olemaan oikeesti kotona enemmän kuin 100 vuorokautta vuodessa.Yhtäkkiä huomataan miten helkkarin tylsää se "leikitään kotia" - leikki onkaan; pyykinpesu, vaipanvaihto / yleisesti lapsista huolehtiminen, ruoanlaitto, kaupassakäynti, siivous jne jne...
Alkaa pärstäkerroin tympäännyttää; ei hotellielämää, ei joukkue-/tiimikavereita ympärillä joiden kanssa pystyy vaan heittään mukavaa läppää, ei leirejä josta soitellaan kotiin ja lähetellään lentosuukkoja. Yhtäkkiä kaikki onkin todellista...sitä ei oo vaan tajunnu kun on eläny omaa uraa - uhrannu toki siihen paljon, mutta niin on vaimokin!!Onhan se kivaa lapsistakin saada iskältä reissun päältä aina tulkkuja - iskä kun on sen reilut 200 päivää aina maailmalla...ehtii samaan aika monta mukavaa pakettia. Joskus tietty olis kivaa varmaan viettää aikaakin koko perheen kesken...Ei ne vaimotkaan kaikkee kestä.

Kommentoi

Radioiden non-stop

tatipensio - 07.02.2008 17.29 - radio 

On se niin hienoa kun Radio Aaltokin on oppinut mitä non-stop tarkoittaa. Viime viikonloppuna tuli hieno jingle jossa sanottiin "nyt 12 kappaletta non-stop." No, tuli yksi kappale ja heti sen jälkeen joku neiti-ihminen selitti pari minuuttia tulevia ohjelmia ja muita. Sitten tuli seuraava kappale ja sen jälkeen sitten taas maininta tästä "12 kappaleen non-stopista" ja jotain muita jinglejä. Ja sitten taas kappale. Ja sitten taas kerrotaan mitä kappaleita on soinut ja mitä tulee soimaan jne.

Ihmetyttää mistä sanakirjasta ovat keksineet non-stopin tarkoittavan jotain tyyliin "kappaletta ei keskeytetä kesken mutta kappaleiden välissä voi höpistä vaikka puoli tuntia mutta keskeytyksiä musiikissa ei silti ole." Samanlaista käytöstä on kuulunut muillakin asemilla.

Haloo, radioasemat. Onko niin hienoa hehkuttaa non-stoppia vai miksi sitä pitää hokea? Ja miksei niitä kappaleita oikeasti voi soittaa ilman mitään muuta välissä? Minä kysyn vaan.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

"Salaviisas"

suoppi22 - 07.02.2008 14.08 - työ 

Sain tänään uuden lempinimen - "Salaviisas". Pidin opettajille fronterista esityksen, että mitä olen saanut aikaiseksi oppilaiden kanssa ja miten olen kokenut tämän uudehkon opetusmuodon. Mun esitys oli niin vakuuttava, että status ja auktoritteetti on noussut tänään kohisten! Arvostettu äidinkielen opettaja tokaisi; "Tuokin antaa itsestään ihan vääränlaisen kuvan, tuollaisen säheltäjän kuvan, mutta sehän onkin SALAVIISAS!"
Ja mähän tein sen "mahtavan" power point esityksen illalla klo 21 jälkeen...hädissään!
Jokohan oon huomenna jalat maassa??? Pudottakaa mut maan pinnalle!!heh!

Kommentoi

Asiat jotka hoidetaan viime tipassa

suoppi22 - 06.02.2008 22.35 - henkilökohtaiset 

Jotkut asiat on vaan niin kauheen vaikee "suorittaa"... Mulla sellasia on mm.
- auton tankkaaminen, pari kertaa oon jäänyt tien päällekin...;)
- kampaamoajan tilaaminen
- käteisen nostaminen automaatista
- luennon suunnitteleminen tai
- oppitunnin suunniteleminen

Mitkä tehtävät sinulla tahtoo jäädä roikkumaan?

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Helvetin hyviä valmentajia...

suoppi22 - 04.02.2008 21.35 - harrastukset 

Järjestettiin valmentajille tilaisuus tulla katsomaan uutta tekniikka dvd:tä. Varasimme loistavat tilat ja tilaisuus oli kaikille ilmainen. Lisämausteena oli, että dvd:llä esiintetyt harjoitteet olisi käyty samantien harjoituksissa läpi, jotta ne olisivat jääneet mieleen (ja valkut olisivat saaneet nipun uusia harjoitteita, mitä ne aina kitisee). Arvatkaa monta oli paikalla????????????????????????????? EI YHTÄÄN!
Kävin sitten kiertelemässä kolmet eri treenit ja tsekkaamas, et onko ne oikeesti niin helvetin hyviä koutseja et ne ei tarvi minkäänlaista koulutusta enään ikinä, koskaan!!
Näin yhteensä 4 valmentajaa ja istuin kolmissa eri treeneissä; no ainahan on parannettavaa, mutta parilla valkulla oli aika paljonkin...Siellä 17 tyyppiä jonotti ja katto ku muut suoritti. 11 pelaajalla tehtiin kahteen päätyyn sellasta harjoitetta jossa kolmen pelaajan piti liikkua yhtä aikaa...tuli aika kiire ja palautuminen oli olematonta. Palautteen antaminen tai siis sitä ei juurikaan esiintynyt ja vaatimustaso oli surkea!
Mutta ei kannata kouluttautua - sehän menee omalla painolla ja 10 vuoden kokemuksella!
Joopa joo ja trallalallalei!!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Olenko mä kamala ihminen?

nienna - 03.02.2008 19.44 - televisio 

Subilla on nyt taas alkanut uudet American Idolit ja mä rakastan niitä alkukarsintoja. Se on kiva kuunnella kun jotkut on tosi hyviä ja kaikeista hauskinta on kun jotkut oikeasti luulee osaavansa laulaa ja ne on ihan surkeita. Mä en tiedä mistä se johtuu, mutta mulla tulee jotenkin hyvä olo kun Simon sanoo niille ilkeesti. Mä vaan tunnen suurta mielihyvää. Tarkoittaako se että mä olen kamala ihminen? Mä melkein hymyilen kun ne itkee. Mä en vaan voi sille mitään. Mitä mun pitäisi tehdä?

Kommentoi

Juhlimassa "Rauhaa"

suoppi22 - 02.02.2008 17.06 - henkilökohtaiset 

Olipa mukava nähdä "lauma" kavereita eilen! Aika rauhallisesti juhlittiin, mutta yksi penkiltä tippuminen nahtiin ja juhlakaluhan oli sitten jättänyt lompakon baaritiskille! Onnex Enrique ja Pakone saivat sen tunnisteita vastaan haltuunsa! Iso kiitos kaikille mukana olleille ja lahjaan osallistuneille!

Case Varis: Baby S:n pyynnöstä tästäkin on mainittava. Voiko tyhmempää urheilijaa löytyä?!? Että yritti pelata itselleen aikaan haluamalla paikalle oman tutkijan, naurettavaa!
Onko K-P Kyrö sekoittanut kaisan pään niin totaalisesti, että oikea on sekoittunut väärästä; vaiko onkohan varis liikkunut omasta mielestään siellä surullisen kuuluisalla "harmaalla alueella!?"

"Larssonin" tassu on niin kipee, että nousessa ja laskeutuessa se ulahtaa sydäntä raapivasti! Mitään varsinaista kipukohtaa ei ole löytynyt, joten oliskohan lihasvenähdys kyseessä...ressukka on ihan maansa myynyt!

"Poika" pelaa sitten ruottinmaalla. Oli ollu kuulemma paskat housussa ekassa pelissä kun "Du gamla, Du friia" oli pyörähtänyt soimaan. Tänään kotipeli ja odotettavsissa 7000 katsojaa; "liinatukka" saa laittaa hokkarit kiitoon!!

Kommentoi

Version 0.56 out

mirggi - 01.02.2008 21.47 - mobiili 

I added support for showing messages on top of other programs for private messages in mIRGGI. Should work on 2nd and 3rd ed, not tested that much.

Also, there are no vibrations, sounds, light going on or dot turning red if the action on a channel is just a join, topic change, mode change etc. Only messages will cause notifications.

Oh, and at the moment the query window that is selected in mIRGGI won't cause messages, even if mIRGGI is in the background. This will be fixed in the next version, as well as a setting for the notification.

Lue kommentit (40) | Kommentoi

Version 0.55 out

mirggi - 01.02.2008 01.09 - mobiili 

I've just released version 0.55 (changed the versioning since 2nd ed phones don't show the third part of the version). It adds support to /quote command and also fixes the problem with the process hanging after exit. Thanks for the reports.

There are also some other minor changes but nothing noticeable. Those of you that only got the flash and mIRGGI didn't start, please report if this version works better.

Also the volume keys scroll the screen, even while input box is open. This should work in all 2nd and 3rd ed devices that have dedicated volume keys. This is why the installer says it can read user data. It doesn't read anything else, only the button data. Don't understand why getting info about multimedia buttons is "reading user data"...

Lue kommentit (12) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu