Nightwish vs teinitytöt

tatipensio - 28.02.2005 17.08 - musiikki trendit 

Ah ja voih. Nightwish meni voittamaan Emmoja ja basisti Marco Hietala meni mainitsemaan kuinka hienoa on että palkitaan bändi, joka tekee itse musiikkinsa ja vielä omien halujensa mukaan. Menipä sanomaan vielä miten nämä ylituotetut formaattibändit eivät oikein ole mitään muuta kuin rahastusta teineiltä. Siitäpä soppa syntyi.

Tulipa jopa joiltain kommentteja, että Emma-palkinnoille pitäisi saada katto. Eli siis jos bändisi on niin hyvä että voittaa useamman palkinnon, vaikka vielä useina vuosina, pitäisi heti saada kielto ettei voi antaa. Eli siis määritetään monopoli/määräävä markkina-asema -säännöt tännekin? Ja samantien on Nightwishilla noussut pissi päähän kun menee moista sanomaan. Hoijoi. Marcohan sanoi vain totuuden, vihdoinkin joku uskalsi.

Sopii muuten katsoa paljonko maksaa esimerkiksi Popstars-bändi Indxin levy Anttilassa plussa-kortilla. Taisi olla 6,95 euroa. Normaalihinta 21,95. Eikö mene kaupaksi vai miksi noin halvalla? Pakko kai saada myyntiluvut ylös keinolla millä hyvänsä...

Niin ja jos olisi Antti Tuisku ollut vaikka viidettä vuotta viemässä seitsemän Emmaa, varmasti fanit olisivat olleet hiljaa palkintokatoista. Tietystihän sen oman lempibändin pitää saada voittaa vaikka miten.

Täytyy kyllä sanoa, että kunnioitukseni Nightwishia kohtaan kasvoi, ennemmin pidin heitä vain bändinä joka menestyy hienosti ja tekee omanlaistaan musiikkia. Nyt näkee, että siellä taustalla on oikeasti paljon hyviä ajatuksia. Ja miksei olisi, ei bändi muuten menesty.

Niin ja möihän se Antti Tuiskukin melkein 64000 levyä. Ei sekään huonosti ole, mutta tähänhän vaikuttaa paljon formaatin tuoma kuuluisuus. Pikku G jäi sen sijaan 36000 levyyn, teinitytöt näköjään tykkäävät enemmän poppareista kuin hoppareista.

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Nokian uusi aluevaltaus: vatsastapuhujat

tatipensio - 22.02.2005 08.50 - mobiili 

Jos joku on joskus nähnyt esimerkiksi Nokia 6260:n mukana tulevat kuulokkeet (HDS-3) voi vain miettiä onko Nokian insinööreillä ollut huono päivä, vai onko heillä paljonkin vatsastapuhujia asiakkainaan. Kyseiset kuulokkeet nimittäin ovat sellaiset, että mikrofonin sisältävä klöntti roikkuu ainakin tällä tädillä tuossa vatsan päällä, johon ei varmasti suusta tulevat äänet kovin hyvin kuulu. Oletettavasti tuote onkin tarkoitettu vatsastapuhujille, muut eivät sillä juuri mitään tee.

Toinen vaihtoehto on tietysti se, että tämä täti on niin tyhmä eikä keksi miten tätä tuotetta pitäisi käyttää, mutta tuskinpa se on mahdollista.

Kommentoi

Olen sisarkuntalutkabarbi

tatipensio - 18.02.2005 15.33 - henkilökohtaiset 

Otin elämää suuremman kysymyksen takia testejä ja selvitin asiat kerralla. Mitä kaikkea olisin, jos en olisi penseä täti. Vastaus: sisarkuntalutkabarbi, homohalinalle. Olen itsenäinen enkä tarvitse miestä. Ja olen Betty Grable.

Vallan penseää.

Sorority Slut
You're Sorority Slut Barbie!
You're easy and you're really cheesy!  Have fun with the entire football team.
If You Were A Barbie, Which Messed Up Version Would You Be?

Gay Bear
Which Dysfunctional Care Bear Are You?

You are Betty Grable!
You're Betty Grable!

Kommentoi

Ficora rahastaa lisää

tatipensio - 18.02.2005 08.59 - IT-ala yhteiskunta 

Onkohan Ficoralla ongelmia saada rahoitusta tai tietoturhamaksua kaikkien yritysten maksettavaksi kun on nyt keksinyt uuden tavan rahastaa: maksulliset tekstiviesti-ilmoitukset CERT-FI -ryhmän ilmoituksista. Eihän siinä mitään, on näitä hyvä saada, mutta hinta on järkyttävä: 90 senttiä per viesti! Viestin lähettäminen maksaa Ficoralle alle kymmenen senttiä, joten voittoa tulee aika mukavasti.

Niin ja laskeakin osaavat, tai sitten yrittävät huijata: yksi viesti 90 senttiä, 20 viestin paketti 19 euroa. Eli maksat ylimääräisen euron siitä että otat 20 viestin paketin samalla kertaa. Näin ainakin Digitodayn uutisen mukaan, mutta heidän uutisointinsa taso onkin aika heikko.

Kommentoi

Nokia kertoo vitsejä

symbiatch - 14.02.2005 22.32 - mobiili 

Nokian edustaja kertoi Soneran Best Developer -palkintotilaisuudessa erittäin huvittavan vitsin. Hänen mukaansa Nokialla ja Symbianilla on maailman paras ohjelmistoalusta, nimittäin Series 60. Jostain syystä tämä ei herättänyt huvitusta kovinkaan monessa henkilössä kuitenkaan.

Oikeasti tämä on kovinkin huvittavaa, sillä Series 60 on kasa eri Symbian-versioita epäyhteensopivilla kirjastoilla, näytön resoluutioilla ja värimäärillä. Eri versioille pitää tehdä omat versiot ohjelmista, esimerkiksi värimäärä aiheuttaa ongelmia, kameran käyttö on erilaista Symbian 6.x/7.x-sarjojen välillä, 6.x-sarjassa oli WAP-pino, 7.0:sta se poistettiin ja niin edelleen. Lista on erittäin pitkä.

Ja jos dokumentaatiota kaipaa, sitä on turha mistään kaivella. Nokian dokumentaatio on puutteellista ja muutenkin tuskallista lukea, paremmin saa selvää tutkimalla suoraan otsaketiedostoja. Esimerkit eivät aina käänny, emulaattorit jumittelevat ja ajavat koodia joka ei toimikaan puhelimessa, eikä vakiona edes sisällä verkkotukea. Puhumattakaan yleisesti kehitysvälineistä, jotka ovat purkalla kasatut perl-hässäkät ja käyttävät sitä sun tätä palikkaa apunaan.

Tätä Nokia siis pitää parhaana alustana. Voi miksi ei Microsoftin Windows CE -pohjaiset älypuhelimet lyö läpi, siellä olisi kunnon dokumentaatio ja kehitysvälineet. Jostain syystä vain valmistajat eivät sitä ota valikoimiinsa. Ja kuluttaja kärsii.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Kuubakin ilman tupakointia

tatipensio - 08.02.2005 12.31 - terveys yhteiskunta 

Joku voisi pitää maailmanloppua jo lähellä, sillä sikareistaan tunnettu Kuubakin on julistanut tupakointikiellon kaikille julkisille paikoille. Elämme vieläkin toivossa että jonain päivänä täällä "sivistyneessä Pohjolassa" keksittäisi tehdä samanlainen päätös...

Kommentoi

Tasa-arvo toteutuu poliisikoulussa

tatipensio - 08.02.2005 06.33 - opiskelu yhteiskunta 

Jo vuosia olen ihmetellyt miksi poliisikouluun vaaditaan armeijan käyminen, miehiltä tietysti. Vaikka naisilla on ollut pääsy armeijaan jo pitkään, ei heiltä tätä vaadita. Kyseessä on siis selkeä epätasa-arvo, niin miesten ja naisten välillä kuin myös eettisistä syistä armeijan käymättömien ja käyvien välillä. Lain mukaan eettiset valinnat eivät saa olla esteenä monille asioille, jostain syystä poliisikouluun pääsemiselle on saanut. Miksiköhän? Kyseessä ei voi olla mikään oleellinen asia, kun kerran naiset pääsevät ilman armeijaa, vai onko armeija ollutkin paikka jossa miehistä tehdään naisia? Nyt onneksi tämäkin on muuttunut, tasa-arvo nostaa päätään.

Kommentoi

Jasc osaa

tatipensio - 05.02.2005 01.41 - IT-ala 

Yritinpä sitten tehdä pientä kuvankäsittelyä Paint Shop Pro 9:llä. Loin 13000x20000 pikselin kuvan ja softa sanoi muistia tarvittavan noin 747 MB. Ok, kyllähän se noin paljon voi viedä. Tässä vaiheessa kaikki siis hyvin.

Seuraavaksi otin ruutukaappauksen, kokoa 1920x1200 pikseliä. Muistintarve siis 6,6 MB. Paste as new image ja hupsista, muistia kuluu 1,8 GB! Osa muistista kylläkin vapautui kunhan paste oli valmis. Hieman jo mietitytti mitähän Jascilla on vedetty että tuollainen saatu aikaiseksi.

No, leikkaamaan kaappauksesta reunoja pois ja sitten kopio kuvasta, kuva kiinni ja pastaamaan "as a new selection" tähän isoon kuvaan. Yllättäen taas meni 1,8 GB, mutta nyt sitä ei vapautettukaan. Sitten yritetään siirtää kuvaa isossa kuvassa. Siis siirtää, eihän sen pitäisi viedä yhtään enempää muistia, siinä vain muutetaan koordinaatteja? Väärin. PSP sanoo ettei ole tarpeeksi muistia (virtuaalimuistin ja fyysisen muistin raja menee tässä koneessa vähän yli kahdessa gigassa). Joten eipä onnistu.

Jos joku osaa sanoa minulle miten ihmeessä itseään softakehittäjäksi kutsuva saa aikaiseksi sen, ettei alle 800 MB tilaa vieviä kuvia saa yhdistettyä kahden gigan muistiavaruudessa, laittakoon heti viestiä. Itse en ymmärrä. Varsinkaan sitä en ymmärrä miksi uuden kuvan luominen vie 1,1 GB jos avoinna on jo toinenkin kuva, mutta muuten ei.

Voitte miettiä miksi tässä valitan enkä Jascille. No meinasinpa, mutta arvatkaapa vain pitääkö heillä rekisteröityä ennenkuin saa tukea tai edes lähetettyä heille sähköpostia. Luonnollisesti pitää. Onhan tämä hyvää asiakaspalvelua, on. Taitaa jäädä hankkimatta mitään enää heiltä, ei tuo PSP 9:n käyttöliittymäkään mikään hyvä ole, PSP 7:ssa oli paljon parempi vielä.

Kommentoi

Norjan tupakkalaki menestys

tatipensio - 01.02.2005 10.00 - terveys yhteiskunta 

Norjassa on puoli vuotta ollut tupakointikielto ravintoloissa. Alussa oli suuri pelko konkursseista ravintola-alalla, mutta hassusti konkurssit ovat jopa vähentyneet. Samoin arvellaan 40 000 norjalaisen lopettaneen tupakoinnin. Aivan kuten on oletettavissakin. Ja silti Suomessa ei asiaa saada eteenpäin. Irlanti ja Norja näyttivät että tämä on mahdollista, tehdään se täälläkin!

Kommentoi

EU rahastaa Microsoftia

symbiatch - 01.02.2005 09.58 - EU IT-ala 

EU sai tahtonsa läpi, Microsoft maksaa sakot ja poistaa mediasoittimen Windowsista. Kaiken pitäisi siis olla täydellistä. Mutta ei sentään, elämmehän EUssa.

Nyt EU on ottanut hampaisiinsa Microsoftin kaavaileman nimen uudelle versiolle, Reduced Media Edition. Se ei kuulemma kelpaa, kun se antaa kuvan huonommasta versiosta, eikä kukaan halua moista ostaa. Yllätys! Eikö se ollut selvää alusta asti että kuluttaja kärsii, eikä halua mediasoitinta pois käyttöjärjestelmästä. Näköjään ei EUn virkamiehille.

Nyt sitten uhkaillaan uudella sakolla ja kuvitellaan sen auttavan. Huvittavinta koko hommassa on se, että suurimmat kuluttajakoneita tuottavat yritykset ovat jo pitkään toimittaneet koneiden mukana muitakin mediasoittimia kuin Windows Media Player, mutta tämä ei näköjään kelpaa. Ja lyödäänkö vetoa että laittavat vakioasennuksessa kuluttajille WMP:n kuten ennenkin. Joten mikä muuttui? EU sai rahaa turhien toimintojensa kattamiseen ja sai leikkiä jumalaa. Ja kuluttaja maksaa viulut. Näin sitä pitää, EU.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu