2 päivää - ei tää lopu koskaan!

suoppi22 - 31.05.2007 22.23 - henkilökohtaiset 

Tänään oli 9-luokkalaisten kahvitusta, pyykinpesua ja yleistä varastojen siivousta! Vaikka en yhtään normaalia tuntia pitänyt, päivä meni kuin siivillä!
9-luokkalaiset hurmaantuivat meidän luokanvalvojien muoti show:sta. Osalla tuli jo tippa linssiin, sillä päivät ovat vähissä ja vasta nyt he ymmärtävät, että tää kaikki "turvallinen ympäristö, opettajat, koulukaverit" on pian taaksejäänyttä elämää. Varmasti lisää kyyneliä vuodatetaan kevät juhlissa. Itselläkin on loppujen lopuksi aika haikee olo. Kolme vuotta luokanvalvojana ja nyt se taival on takana. Tie on ollut kivinen toisten kohdalla, kaikki kuitenkin saavat päästötodistuksen ja siitä olen iloinen.
Tänään kävin lenkillä ja kyllä oli tuskaista..niin on vaan kunto päässyt rapistumaan!!
Mä kaipaisin urheiluseuraa aamupäivisin, kenellä olis aikaa "urheiluttaa" mua?
"Huoltajalle" isot kiitokset kuvista Tanskan reissusta, oli mukava katsella niitä, KIITOS!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

4 päivää -retkipäivä!

suoppi22 - 29.05.2007 20.00 - henkilökohtaiset 

No niin, sain liikuntapäiväkirjat tänään käteen ja toiseen oli kerätty viikossa 27,5 h liikuntaa! Paljon golfia, joten aika uskottavaa! Toiseen oli kerätty kuntopiiristä - kävelylenkkiin kaikenlaista liikuntaa 36 h ( 3 viikossa)- se oli vähän epäilyttävä, mutta päästin molemmat läpi arvosanalla 5!
Vietimme retkipäivää tänään ja ihmeellistä kyllä 9-luokkalaiset halus Lintsille!Kävivät syömässä siellä makkaraperunat tai ylikalliin heseaterian&jäätelön. Sen jälkeen suurin osa halus lähtee kotiin. Huomasivat varmaan itsekin että rollercoster aika on mennyt jo ohi!
Aloitin oman kunnon kehittämisen tänään (kauankohan tätä intoo kestää?) rullaluistelulla! Mahtava keli ja luistin kulki, mukavaa!!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

5 päivää - säpinää!

suoppi22 - 28.05.2007 21.59 - työ 

Mahtavaa saada oppilaisiin säpinää kun ilmoittaa niille: "Tiesitkö muuten, että saat oikeesti nelosen valinnaisen liikunnankurssista?" - tai että: "Päästötodistusta et saa käteen, ennenkuin kaikki poissaolot ja jälki-istunnot on suoritettu!" On muuten alkanut tapahtumaan: 36 tunnin kurssi pitänyt suorittaa viikossa...hmmm...Mitenköhän se tyyppi on kerenny nukkumaan, syömään ja käymään vielä koulussakin?? Sehän tekee reilu 5 h urheilua päivässä!!HUH, HUH!Mitäs luulette onko tää tyyppi oikeesti tehny ne liikuntasuoritukset vai onko sinne päiväkirjaan lisätty "kalajuttuja"?- Aika jännittävää saada huomenna se päiväkirja käteen!
Valvon huomenna jälki-istuntoja ihan vaan siksi, että ne 9-luokan oppilaat jotka eivät ole niitä suorittaneet, saisivat oikeesti sen päästötodistuksen käteen. Saa nähdä kuinka moni käyttää huomisen aamun hyväkseen ja tulee istumaan 8-10!!Toivottavasti mahdollisimman moni!

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Energiaa

suoppi22 - 27.05.2007 18.56 - henkilökohtaiset 

Tanskan reissun jälkeen oon tuntenut itseni jotenkin tosi energiseksi, tuntuu kuin jaksais tehdä vaikka mitä, paitsi lenkkeillä!! Vaikka flunssa on yrittänyt nitistää mua välillä oon touhunnu kaikenlaista! Liekkö tää valoisuus, kesäfiilis ja pieni breikki työteossa tuonut sitä lisävoimaa??
Perjantaina oli vetelät paskat oottamassa parilla matolla työstä saavuttuani!! Olipa helvetin hauskaa alkaa mattopyykille samantien! Illalla päätin sitten vähän sisustaa olohuonetta uusiks ja kävin ostamassa taulutelkkarin, tv-tason ja olohuoneen pöydän Ikeasta! Niitä koottiin ja ruuvattiin sitten iltamyöhään asti! On ne vaan kivat!
Lauantaina vein vanha romut kierrätyskeskukseen ja siinä samalla matkalla imuroin auton - pari koirankarvaa oli meinaa...!Näin Rasva Rositaa, Sinikkaa ja muita ystäviä pitkästä aikaa!
Tänään sunnuntaina otin projektiksi terassikalusteet: hioin ne, pesin ja maalasin - ja taas kelpaa! Aikamoinen urakka sekin kyllä oli!Lämmintä on tänään piisannu ja nukahdinkin lepotuoliin takapihalle - ihanaa kun kesä on tullut!! Vai onko?
Toivottavasti tämäkin kesä on lämmin, yhtä lämmin kuin viime kesä, olis huippua!

Kommentoi

Viikko koulua jäljellä!!

suoppi22 - 25.05.2007 10.20 - henkilökohtaiset 

Kiirettä on pitänyt sen jälkeen kun kotiin oon tullut! Koulussa saa juosta tukkaputkella; on arvosteluja, arvostelukokouksia, terveystiedon teemapäivää, kevätjuhlaharjoituksia, luokkienvälisiä fudisotteluita jne.jne.Jotenkin tuntuu, että kaikki kasaantuu viimeisille päiville - miksköhän? Osa oppilaista on jo aloittanut keäloman - ei ole reppua mukana, saati kynää tai kumia, no ei se haittaa, tässä alkaa itsekin olemaan niin puhki lukuvuodesta, että IHAN SAMA!

Flunssa iski sitten kisojen jälkeen!! Pitäis päästä vähän urheilemaan, ei oo tullu paljon huolehdittua omasta kunnostan sitten viime kuukausiin! Pakko alkaa säännöllisesti tekemään jotain!!

Veli painiskelee uuden ravintolansa kanssa Pohjoisen pikku kylässä! Kylähullut ovat kuulemma ottaneet mukavasti hänet vastaan ja toistaiseksi sapuskastakin on tullut pelkää positiivista kommenttia!Tänä viikonloppuna siellä alkaa karaokeillat (yleisön pyynnöstä)!! Saa nähdä vetääkö se väkee!!

Osa kavereista on lähdössä heti kesäkuun alussa Thailandiaan pariksi viikoksi lomailemaan - voi niitä onnellisia!! Mulla on vielä muutama kuukausi siihen ihanuuteen!Onneksi kesäloma alkaa viikon kuluttua ja jos te ystävät ette muista montako viikkoa mulla on sitä kesälomaa niin voin sen tässä vielä kerran teille sanoo!! Sitä on 10 viikkoa!!Paljonko sulla on??

 

 

 

Kommentoi

Mitä minä sanoin...

symbiatch - 24.05.2007 12.51 - mobiili 

Montako kertaa olen sanonut, että on typerää luottaa vain kolmannen osapuolen testitaloihin ja pitäisi luottaa enemmän käyttäjään? Nyt sitten nähdään että olin taas oikeassa.

F-Secure raportoi spywaresta S60-alustalla. Ja mielenkiintoisia tietysti ovat nämä kohdat:

An interesting fact is that the spyware for the Symbian 3rd Edition platform is Symbian signed. Therefore it can be installed without any warnings and is capable of operating without Symbian security alerting the user that something is going on.
The fact that the spy tool authors could get their software certified indicates a potential issue when using digital signatures and certificates as the only security measure.

Että näin. Jokohan pikku hiljaa siellä Symbian-maailmassa tajutaan tehdä ehdotukseni mukaan, tai edes vähän sinne päin? Ja vielä samalla korjataan vanhat alustat, eikä vain mainosteta "nyt Symbian 10 - entistä turvallisempi, osta uusi känny!"


Ja sitten toinen poiminta See Into S60 -blogista:

I found out that there is a trojan horse program out there that sends messages to a premium SMS number in the background, thus costing you a ton of money.

Ja tämä tietysti pystytään tekemään ihan ilman testausta, vaikka kuinka on platseccia. Nättiä.

Lue kommentit (8) | Kommentoi

Propertyt Javaan - paremmin kuin C#ssa?

symbiatch - 24.05.2007 11.56 - ohjelmointi 

Törmäsin tässä aika huvittavaan pätkään tonkiessani nettiä ihan muista asioista. Cay Horstmannin sivuilla (näyttää kirjoittaneen useita kirjoja Javasta jne eli tietänee sentään jotain, toisaalta on opetusvirassa) on linkki hänen oppilaansa tekemään viritelmään jolla saisi propertyt Javaan. C#:ssahan moiset ovat oikein mukavia. Hän kylläkin mainitsee tästä viritelmästä: "Like C#, just better." Ja toivoo että Java 7 sisältäisi nämä. Katsotaanpa miten ovat parempia.

Ehdottavat seuraavaa muotoa:

@Property
private String name;

Joka sitten tuottaisi tällaisen Java-koodin:

private String name;

public String getName() {
  return name;
}

public void setName(String name) {
  this.name = name;
}

Ok. Eli siis parempaa kuin C# lienee se, että C#:lla joutuisi tekemään näin:

private string _name;

public string Name()
{
  get { return _name; }
  set { _name = value; }
}

Eli hieman vaikeampaa, mutta helpompaa kuin Javassa nykyään. Mutta jos sitten mietitään mikä se pointti on: propertyjen idea on suojata dataa ja hallita miten sitä käsitellään. Heidän esittämänsä yksinkertainen esimerkki on järjetön. Vaikka kuinka olioinnin paradigmat sanoisivat, ettei ikinä saa päästää suoraan kiinni muuttujiin, minä en sitä syö. Jos kerran saa lukea ja kirjoittaa mitä tahansa, miksi tehdä toimintaa hidastavat getterit ja setterit? Ja kun heidän esimerkkinsä todellakin vain tekee tuon!

Myöskin ihmetyttää miten tuo heidän makroviritelmänsä on parempi kuin C# kun sillä ei näytä saavan tehtyä edes tällaista perustoimintoa:

private int _length;

public int Length()
{
  get { return _length; }
  set
  {
    if (value < 0)
    {
      throw new ArgumentException("Value cannot be negative");
    }
  }
}

Saati sitten vaikkapa metodikutsuja tiedon päivittämiseen kantaan tai laskentarutiinia joka palauttaa sisäisen metrisen mitan maileina tai...

Mutta tokihan tällaisia ei kukaan kaipaa, joten heidän esittämänsä propertyt riittävät. Vai pitäisiköhän heidän miettiä hieman uudestaan miten homma pitäisi tehdä?

Argh. Juuri huomasin että tyyppi on todellakin käsittänyt asiat ihan väärin:

Properties are useful for specifying, that is, marking certain aspects of the entity that are to be highlighted to a client of this entity, and in doing so, allowing this client to deduce special behavior from these markings. For example, a Widget class can define properties to represent its visual aspects, which can later be used by a GUI builder tool.

Tuota... Ehkä kannattaisi laajentaa maailmankatsomusta. Kyllä niitä noihinkin voi käyttää (ja C#:ssa on sitten vielä attribuutit joilla määritellään mukavia lisäjuttuja), mutta kyllä niillä on ihan tärkeämpiä perustoiminteita kuten juurikin datan eheyden varmistus.

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Tuloskortti

stix - 23.05.2007 21.48 -

Liittenä oleva tuloskortti on lähetetty Fonecta pistebogeylaskurilla Golfpisteen sivuilta http://www.golfpiste.com/pb Lähettäjä: StiX Viesti: Tulihan se sieltä! Fonecta tuloskortti
Sait 38 pistettä!
Tasoituksesi laski 0,6, uusi tasoituksesi on 17,5.
Reikä123456789Out
Par54344345436
Pituus4673961693354061853624943823196
Hcp12141664818210
Tulos69455565550
Pisteet20233114218
Reikä101112131415161718InTotal
Par4354435443672
Pituus38312052535537218348635435531336329
Hcp9171133715511
Tulos8575536444797
Pisteet0122332432038
 
Nimi:StiX
Päivämäärä:23.5.2007
Kenttä:Pickala Golf (PGC) - Park
Tii:Valkoinen
Tarkka hcp:18,1
Pelitasoitus:24

Kommentoi

Åland Golf&Scooting, osa 1: Reissuun!

kebax - 23.05.2007 09.14 - golf mopoilu 

Idea reissuun alkoi syntyä kun parisen viikkoa sitten työkaveri istahti mopon kyytiin maanantain ruokiksella. Keskiviikkona kaverilla olikin jo oma mopo ja perjantaina se alkoi jo suunnitella reissua. Kohteeksi tuli sitten myöhemmissä valittua Ahvenanmaa jotta saatiin vähän vaikeusastetta.

Tie saaristoon kulkee Kustavin kautta jonne tulevana perjantaina töitten jälkeen mopot suunnataan kymppitien kautta täältä Hämeenlinnasta. Lautta Osnäsistä Åvaan lähtee klo 19:30. Veden ylityksen jälkeen on vuorossa matka halki Brändön Torsholmaan. Tästä lauttayhteys Kumlingeen jossa yöpyminen.

Lauantaiaamuna lähtee lautta kohti pääsaarta jossa määräsatama on Hummelvik. Seuraa kymmenen kilometrin reissu Puttes Camping leirintäalueelle. Tästä on vain kymmenen kilometriä Kungsbanalle jossa tiiaika 13:30. Lauantai meneekin allekirjoittaneen osalta enämpikin golfin parissa; 18 reikää ja illallinen klubilla. Illan hämärtyessä voipi vähän ehkä skootteroidakin.

Sunnuntain ohjelma onkin täysin vapaa eli skootterointia sinne minne nenä näyttää. Etäisyydet saarella näyttävät lyhyiltä, mutta tuskin nyt joka kolkkaa ehtii tutkimaan.

Maanantaina takaisin Maarianhaminasta klo 14:25. Tämä on normi ruotsinlautta ja mennään suoraan Turkuun; on siinä jo vähän ulkomaanreissun tuntua, heh. Kotiin tullee saavuttua puolenyön tienoilla.

Varusteet reissuun:

 • varavaatteet & sadevehkeet
 • makuupussi
 • liina mopon sitomista varten lautalle sekä muut remmit ja mustekalat
 • golfbägi
 • kamera
 • luuri & laturi
 • rahaa & kortit
 • rillit
 • matkasuunnitelma & lauttavaraukset

Mopon tuunaaminen alkoi suurinpiirtein reissun idean synnyn aikoihin. Tarpelliisin lisävaruste eli takaboxi on edelleen hukassa. Kovin montaa päivää ei lootaa ehdi enää odotella joten tavaroiden kiinnityksestä voipi tulla mielenkiintoinen projekti.

Kolme työpäivää ja matka alkaa! Sääennusteet näyttää perskutan huonoilta tässä vaiheessa. Mutta yrittänyttä ei laiteta.


Edit 25.5 klo 15:00

Tästä sitä porhalletaan kymppitielle ja matka kohti Kustavia alkaa.

Lue kommentit (5) | Kommentoi

Tyhjäkäynnillä

kebax - 23.05.2007 08.39 - bloggaus 

Jääny ny blogi vähän huomiotta tässä mopoillessa. Pariin otteeseen on ollut tarkoitus kirjoittaa golfreissuista, joista muuten viimeisin tuli tehtyä menneenä viikonloppuna Viroon. Täytyypä ottaa itseään niskasta kiinni ja kirjoittaa tulevan viikonlopun Ahvenanmaalle suuntautuvasta scooting&golf reissusta.

Hutien yksivuotissynttäritkin menivät tuossa hiljattain ohi. Allekirjoittanut onnittelee itseään siitä että keskimäärin lähes juttu per viikko tuli rustattua ja kiittää lukijoita kärsivällisyydestä.

Kommentoi

Projekti ohi!

suoppi22 - 23.05.2007 07.26 - henkilökohtaiset 

No niin, tässä on menny palautumisessa jonkin aikaa ja edelleen menee! Ei millään pääse rytmiin!
Kisoista muutamalla sanalla vielä; Joukkueemme oli loppuun asti yhtä positiivinen kuin edellisen kerran kirjoitin. Kaksi kertaa nousimme siis 1-5 tilanteesta tasoihin ja tulihan se voittokin sitten lopulta viimeisessä pelissä Espanjaa vastaan. Pelaajat halusivat todellakin voittaa sen pelin minulle. Olen tyytyväinen että lähdin tähän erikoiseen "projektiin", sain paljon uusia ystäviä, itseluottamista ja opin myös itsestäni uusia puolia. Pelillisesti pelasimme joka ottelun paremmin ja se oli yksi tavoitteistamme!Joukkue kokonaisuudessaan toimi mainioisti (ilman mitään riitoja) ja kaikki oli todella iloisia ja tyytyväisiä kokonaisuudessaan turnauksesta, uusista ystävistä ja valmennuksesta!
Loppubileet kesti kolme päivää ja uskon että joukkueemme jäi monen  kisajärjestän, kilpakumppanin, erotuomarin ja medianedustajan mieliin iloisena, hymyilevänä, ystävällisenä, koko salibandyväen yhdistävänä "tipsy cups" kisan järjestäjänä ja ennen kaikkea COMEBACK JOUKKUEENA!
Olo on helpottunut, mutta samalla hieman surullinen - tuo aika oli hienoa ja olisi todella kiva tavata loistavia tyyppejä vielä jossakin vaiheessa elämää! Toivottavasti siihen avautuu joskus vielä mahdollisuus!


Lue kommentit (3) | Kommentoi

N95:n kamera - vitsi?

symbiatch - 18.05.2007 21.18 - mobiili 

(On mennyt taas "vähän" valittamiseksi tämä, mutta minkäs teet kun saa ylihypetettyä tavaraa käteensä ja näkee realiteetit)

Testailin tässä ohimennen nyt iltasella N95:n paljonhehkutettua autofocusta. Vaikutti olevan aika vitsi.

Ulkona on valoa reippaasti, vaikka onkin jo ilta. Silti kamera ei pysty tarkentamaan mitenkään. Ei taloa valossa, puolivarjossa tai varjossa. Ei autoa. Ei ihmistä pihalla. Ei puita. Ei nurmikkoa. Ei lähellä, ei kaukaa. Eikö N95:ttä ole tarkoitettu käytettäväksi Suomen kesäilloissa ulkona?

Sisällä autofocus toimi paremmin, valoa vähän väläytteli ja onnistui hämäriäkin lähellä olevia kohteita kuvaamaan. Mutta kauempana olleet eivät tarkennu ollenkaan.

Kokeillaanpa sitten ottaa lähikuvia ja tietysti laitetaan asetukseksi lähikuva (tarkoitettu 10-60 sentin päässä olevien kohteiden kuvaamiseen). No hupsista, eipä tarkennu ainakaan kasveihin tai muihin. Automaatilla tarkentui aika mukavasti.

Eli onko autofocus tarkoitettu sisäkuvaukseen ja kaikki muu saa mennä miten menee? Näemme lisää huomenna kunhan kokeilen vielä päivänvalossa kuvata. Tähän mennessä ei vakuuta.

Siirsinpä sitten kuvia koneelle ja katselin. Puolikoossa näytti ihan ookoolta, mutta otetaanpa 1:1 ruudulle. Hyi hemmetti! Ei kestä katsella yhtään. Jopa N93 otti parempia kuvia. Laitanpa tähän muutamia esimerkkikuvia hetken päästä niin näette mitä tarkoitan.

Ensimmäisessä kuvassa on esitteen kannessa oleva talo, kuvattu parin metrin päästä. Ei mikään paras valaistus, myönnetään. Toisessa näkyy nätisti miten sutataan kaikki mukamastarpeettomat yksityiskohdat pussissa ja Pernod-pullon raja pussia vasten on aika hurja. Kukkaset on kuvattu hyvässä luonnonvalossa noin 1-1,5 metrin päästä ja suttua tulee. Ja viimeisessä näkee taas blokkiartefaktit.

Onko se oikeasti niin vaikeaa saada sieltä kameralta siedettävää kuvaa ulos? Tuntuu että data pakataan heti JPEGiksi mahdollisimman kovalla pakkaussuhteella ja kuvitellaan sen riittävän :P

Tässä vertailun vuoksi N93:lla sama Pernod-pullo ja pussi. Ei mikään huippulaatuinen tämäkään, mutta selvästi vähemmän sutataan ja kuvassa on vain kohinaa. Mieluummin tätä katselisi vaikka JPEG-pakkaus tässäkin luurissa on vedetty ihan liian kovalle.

Ja ei, en odota känn[yi]kameroiden olevan mitään huipputavaraa mutta jos jaksetaan mainostaa N93:a kamerana enemmän kuin puhelimena ja N95:ttä viiden megapikselin kamerana niin voisi jotain substanssiakin olla takana.


Kokeilinpa sitten päivänvalossa ulkokuvausta. Eipä tarkennu vieläkään. N93:lla ei ollut mitään ongelmia tarkentamisessa ja kuvien ottamisessa. Pitääköhän tämä luuri viedä huoltoon, jos vaikka olisi maanantaikappale. En ainakaan ymmärrä miten tuollaista muuten ulos päästettäisi.


Pari testiä lisää:


Autofocus onnistui, käsivaralta otettu, ei tuntunut tärähtävän. Kuva on kylläkin tärähtänyt.


Autofocus onnistui, pöytään tuettu, ei tuntunut tärähtävän. Kuva on kylläkin vähän tärähtänyt.


Autofocus onnistui, pöytää vasten, 2 sekunnin itselaukaisin (suositeltiin jossain käyttämään). Kuva on parempi. Mutta katsokaa taustalla olevan vihreän osan JPEG-blokkiartefakteja. Näistä juuri olen valittanut N93:nkin kanssa, miksei voida käyttää kunnollista pakkauskirjastoa? Samoin Jaffa-pullon tekstit ihan suttua, eikä johdu vain tarkennuksesta. Nasu sen sijaan näyttää joltain.

Eli kunhan tukee kameran johonkin, käyttää viivettä jne niin jotain saa aikaiseksikin. Kunhan silti pienentää kuvat vähintään puoleen. Ja kunhan ei kuvaa ulkona jossa en vieläkään ole saanut tarkennusta onnistumaan.


Tässä vasemmalla pienennettynä kuva terävimmällä asetuksella. Ei näytä kovin hyvältä, virheitä vihreässä ja muualla näkyy vieläkin. Klikkaapa ja katso 1:1-koko. Yrgh :G Oikealla sama Nasu N93:lla käsivaralla otettuna. Paljon parempi kuva vaikka vähän sumeampi mutta ei tällä kertaa blokkiartefakeja edes, niitä monesti tälläkin näkee.

(Kyllä, tuo Nasu on työpisteessäni, samoin kuin pinkkejä PostIt-lappuja, kaksi pinkkiä hörhelökynää, pinkki karvapenaali jne...)

Lue kommentit (7) | Kommentoi

Kevät

tara - 17.05.2007 09.54 -

Chatissa juttelin tos pari viikkoa sitten miehen kanssa, joka asuu lähellä mua. Nähtiin yöllä koirapuistossa, kaveri lähti ulkoiluttamaan koiraansa. Oli ihan hauskaa, spontaania. Bongasin chatista myös toisen miehen, jonka kanssa ollaan juteltu pariin otteeseen puhelimessa. Kolmannen kanssa ollaan kirjoiteltu sähköposteja, näin kuvansa, ja täytyy sanoa, että ei ole kyllä tippaakaan mun tyylinen.. 

Nyt on kyllä noussut tatuointikuume, kävin yhdessä liikkeessä hakemassa ideoita, muttei oikein sytyttänyt. No, eiköhän se idea vielä jostain nouse.

On ollut mainiota, kun Helsingissä on ollut niin paljon tapahtumia euroviisujenkin takia. Senaatintorilla oltiin katsomassa Crashia ja Don Johnson Big Bandia, sekä sitten ihan euroviisuja. Pikkasen alkoi peppu puutumaan tuomiokirkon portailla istuessa kasista yhteen..Mutta oli se sen arvoista, ainutlaatuista. Lätkän MM-kisat myös olivat huikeita jännitysnäytelmiä.

Eilen taisin tehdä mokan, tai miten sen nyt ottaa. Oli ystäväni synttärit Keravalla, pelkkiä pariskuntia ja tuli ikävä toista ihmistä. Laitoin viestit parille tyypille (koska ne kännisuodattimet tulee puhelimiin??). Ja päädyin sitten yöksi Maununnevalle. Tai ihan itse maksoin taksin sinne.. Kyseinen mies siis ilmoitti mulle aiemmin, ettei ole valmis perinteiseen seurusteluun tällä hetkellä. No, seksiähän siitä tietenkin seuras, kai mä sitä menin hakemaankin. Ei kyllä nyt tuntunut niin buenolta kun silloin aiemmin?! Pitää pyytää että terkkari laittaa lähetteet, niin saan käydä labrassa. Terkkarin aika onkin jo varattu opiskelemaan lähtöä varten. No, lähdin sitten kävelemään sieltä aamulla ennen kasia kotiin päin. Tunti siinä meni, mutta onpa kyllä hieno ilma!!!! Ilmoitin jo yöllä miehelle, että varmaan häippäsen aamulla. Mulla on vähän se, etten saa unta miehen vieressä, ellei ole tosi läheinen. Kai se on joku luottamusjuttu. Koska ei se vieraasta paikasta ole kiinni.

Haluaisin täällä kotona ottaa tapetit pois ja maalata seinät, sekä katot. Näin kotivinkissä kuvia ihanan värikkäästä kodista. Haluaisin jotain punasta, jotain vihreetä. Hirvee urakka vaan.. Tyhjään kämppään se ois vielä helppoa tehdä, mutta tätä kamaa meikäläiselläkin on. On se kumma, miten joka kerta kun siivoaa kappejaan, niin aina löytyy jotain pois laitettavaa. Vaateostoksillakin pitäis käydä, mutta se on mulle aika vastenmielistä touhua.

Kesää tässä odotellaan, ja lomalle pitäis tekemistä kehitellä. Haluaisin lähteä Brysseliin. Näin joskus jostain artikkelista, että siellä on kaduilla esim. seiniin maalattu paljon sarjakuvia. Sain käsiini Brysselin kartan, ja siihen oli merkattu ihan sellanen Comic walk-reitti. Samalla reissulla vois junailla Luxemburgiin hakemaan äiteelle eurokolikoita... No, suunnitelmia on, mutta toteutus voi olla toista..

Se, mikä on upeeta, niin Sinkkuelämää alkoi subilla uusintana! Katsoin kaikki jaksot ekalla kerralla, mutta en mä kyllä noita alkujaksoja muista..

 

 

Kommentoi

N95 saapui

symbiatch - 16.05.2007 10.32 - mobiili 

Sain juuri käteeni N95:n, surku vain ettei ole pinkki. Mutta kai tälläkin pärjää. Kirjoittelen tässä nyt aluksi tajunnanvirtaa kun tuota päivän aikana tökin ja ehkä sitten jossain välissä siistin vähän konsistentimmaksi.

Puhelimessa aluksi softa 10.0.018, juuri päivitän uudempaan jos löytyisi. Netissä ainakin maininta että olisi 11-sarjaa.

Ensimmäisenä tietysti huomasin mediamenun hitauden. Yli 5 sekuntia saada valikko ruutuun! Ei kiitos! Tämän pitäisi korjaantua 11-sarjassa. Ja korjaantuikin, nyt vie sekunnin. Ok.

Automaattinen näppäinlukko myös ärsyttää. Varmasti asetuksissa on aikaraja ja pois otto ja suurin osa käyttäjistä tuntuu tätä halunneen, itselleni tuo on vain haitta kun näppäimet on koko ajan lukossa kun puhelinta haluaisi käyttää.

Näppäinlukon asetukset ovat Yleiset - Suojaus - Puhelin ja SIM-kortti. Ei heti ensimmäisenä tuolta sitä etsi, mutta kai se on jonkun mielestä looginen. Ja näköjään tänne on tehty sitten muutos minunkin valittamaani asiaan, eli valintavaihtoehtoihin. E61:ssä esimerkiksi jotkut aika-asetukset ovat vakiot, eikä käyttäjä saa valittua mitä haluaa (esimerkiksi kauanko valoa vilkutetaan sähköpostin tultua). Nyt voi näppäinlukon viiveen säätää sekunnin tarkkuudella haluamakseen. Hyvä.

Kuulokeliitäntä standardiplugilla on pop. Mini-USB on pop. Nyt voin käyttää yhtä aikaa PC-liitäntää ja kuulokkeita, aiemmin pop-portin kanssa ei voinut. Ja se että ohjausyksikkö on erillinen kuulokeosasta on oikein hyvä idea. Kuulokkeet eivät vain oikein tunnu pysyvän jos laittaa johdon niskan takaa, kuten aiemmat kuulokkeet on laitettu.

GPS ei löytänyt parissa minuutissa sijaintia, mutta GPS-tekniikassahan vaaditaankin melko pitkä aika jos ei ole hetkeen ladattu tietoja radoista. Pitää kokeilla tarkemmin kun on taas taivasalla ja saa kunnon signaalit.

Näyttö vaikuttaa kirkkaalta ja tarkalta. Hieman pienempi kuin E61:n mutta ei tällaisessa luurissa pidäkään olla mikään jättiruutu.

Ja päivitys 11-sarjaan onnistui kolmannella yrityksellä...

Bluetooth toimii aika heikosti, ei löydä vieressä olevaa E61:ä (10-sarja löysi), välillä sanoo ettei mitään laitteita löydy jne. Yritän siis synkata tietoja puhelinten välillä. Katsotaan josko se nyt jotenkin löytäisi tuon luurin :P

Musiikkisoitin ei lopeta soittamista heti kun menee taaksepäin sivuissa vaan pitää painaa stoppia. Ihan hyvä muutos.

Asetuksissa oli fonttivalinta, tykkään pienistä fonteista niin valitaanpa se. En heti kyllä huomaa mitään pientä esim. active idlessä, ihan liian isot tekstit ovat. En yleensä lue kännyn ruutua metrin päästä, nyt sekin onnistuisi. Mitenköhän isot isot fontit olisivat, vai vaikuttavatko yhtään tuohon ruutuun.

Visual Radio vakiona yritti hakea tietoja wapin kautta ja vilkutteli hetken ja sitten itki järjestelmävirhettä. Intternettiyhdynnän kautta onnistui hakemaan. Radion laatu heikko, YleX, NRJ jne suhisevat monona, Aalto ei meinaa löytyä automaattihaulla (ei ollut listalla). Iskeläm kuuluu ok, välillä jopa stereona, muttei aina. Puhelimen nosto pystyyn vähän auttaa, mutta ei se oikein onnistu laturin ollessa kiinni. Heikkoa. Olen sisällä, mutta ikkunarivi on parin metrin päässä. Tietysti lähetin voi olla ihan muualla päin, kyllä edellisissä kännyissä silti kuului radio täälläkin.

EDGE-yhteys näkyy E-kirjaimena, kiva ominaisuus (tämähän taisi olla uusissa kommukoissa jopa). Näkee vähän minkätasoinen yhteys on.

Rakenne on vähän löyhä, tuo liukuva kansi lonksuu ja naksuu käytettäessä ikävästi. Olisi voinut hieman tukevammaksi tehdä.

Valikossa on kiva kun näkyy mitkä ohjelmat ovat käynnissä. Myöskään punainen nappula ei tässä tunnu sulkevan kaikkia softia. Epäloogisuutta taas Nokian taholta.

GPS löysi sijainnin ulkona aika nopsasti kun oli esteetön näkymä taivaalle. Pysyi mukana ihan hyvin bussissakin jopa. Nokia Maps näköjään tiputtaa GPS:n pois jos ohjelman laittaa taustalle, ihan ok sisäisten kanssa, mutta ulkoisten kanssa ongelma jos laite ei osaa käynnistää itseään kun yhteyttä yritetään. Yritin myös reitittää Nokia Mapsilla Innopoli 2:sta Kiloon ja hupsista kun mentiin metsään. Tai siis lumenkaatopaikalle, jossa on puomit ja joka ei tosiaan ole yleinen tie. Eipä taida muut navigaattorit noin typerästi tehdä, en usko että TeleAtlaksen data olisi noin huonoa. Sain myös puhelimen buuttaamaan kun yritin asettaa lauttoja pois reitinhausta kokeeksi. Myöskin Nokia Maps on täysin typerä valikoiden suhteen monissa kohdissa, ärsyttää.

Toisen reunan soittonappulat tuntuvat totaalisen turhilta, tai ainakin väärin toimivilta. Kun ne ottaa esiin, tulee vieläkin hitaasti turha multimediavalikko. Jos soittimen laittaa päälle, sitä voi ohjata D-padillakin, joten napit on turhia. Vain jos haluaa ohjata taustalla olevaa soitinta tekee noilla jotain, mutta minä yleensä silloin käytän ITU-näppistä, joten on aika hankalaa vääntää nuo napit esiin, odotella valikkoa, sitten painella stoppia tai muuta jne. Näytön kääntyminenkin on rasittava kun näyttö jää vaakatilaan ellei liu'uta ITU-näppistä esiin ja taas kiinni.

Sivunapit ovat aika jäykät. E61:ssä taas nauhoitusnappi oli liiankin herkkä, ottaa luurin käteen ja nauhuri on aina ruudussa. Tässä taas saa painaa voimalla että mitään tapahtuu. Myöskin tuo outo nappi kameranapin vieressä tuntuu turhalta (en vielä lukenut manuaalista miksi se on olemassa. Nappia painamalla tulee Galleria ja viimeisin otettu kuva ruutuun. En keksi hyötyä. Sen sijaan ohjelmoitavana nappina se olisi kiva. Mutta miksi antaa valinnanvapautta käyttäjälle, kyllä Nokia tietää paremmin.

Kaiuttimien sijoittelu on myös vähän hassu. Jos liu'utan medianapit esiin ja pidän kaksin käsin kiinni menee itselläni sormet kaiuttimien päälle automaattisesti. Pitäisi siis opetella pitämään nappien päältä kiinni, joka on aika tyhmää.

Nokia myös mainosti tätä tyyliin "what PCs have become." Minun PCissäni kylläkin voi ajaa useita softia yhtäaikaisesti, musiikinsoitto ei katoa taustalta jos selaan veppiä jne. Tässä taas veppisivujen selailu helpostikin tiputtaa esimerkiksi radion taustalta pois. Voisiko vihdoinkin joku tajuta että sitä muistia saa aika halvalla lisää ettei tarvitsisi toimia näin typerästi. Tai edes kysyisi käyttäjältä saako noin tehdä vai jätetäänkö veppisivu selailematta.

Tähän mennessä siis löytynyt aika reippaasti sontaa. Kädessä laite ollut 9 tuntia ja olen ehtinyt tehdä työpäivänkin tässä. Joten nämä eivät ole edes kaivamalla kaivettuja juttuja vaan ihan ensikokemuksia. Näkee mitä löytyy kun tuota enemmän käyttää.

Positiivista! USBin kautta käytettäessä muistikorttia ei enää pakoteta luuria offline-tilaan!

Miksi muuten E-sarjassa (ainakin E61:ssä) olevaa kaiuttimen päällekytkemistä heti soiton alettua voi tuoda N-sarjaan? Omituista että pitää tehdä sekin eri tavalla näissä. Itse soittelen satunnaisesti lyhyitä ilmoituksia autosta ja luonnollisesti kaiuttimen kautta (kun en ole jaksanut hankkia uutta handsfreeta). E61:ssä senkun painoi pari kertaa vihreää ja sitten oikeaa pehmoa ja odotteli vastausta. N-sarjalaisten kanssa saa odotella että puhelu saadaan alkuun ja sitten vasta voi valita kaiuttimen.

Jostain syystä Valikossa on tehty karsintaa. Enää ei ole esimerkiksi Yhteydet-kansiota vaan tavarat on siirretty parin valinnan alle. Ja luonnollisesti jos noita tuosta siirtelee ja sitten joutuu puhelimen päivittämään tai formatoimaan, ne siirtyvät takaisin. Joten vähän turhaa.

Ikinä en ole tajunnut miksi Viivakoodi-sovellus on Toimisto-kansiossa. Miten se liittyy toimistoon? Myöskään N95:llä ei lukeutunut yksikään testikoodini vaikka kuinka heilutteli, sen sijaan oma softa luki kaikki hetkessä. Ei hyvä. Ja kun tuo vakiosofta ei osaa edes lukea QR-koodista kuulemma tietoja ulos vaan näyttää ne pelkkänä tekstinä niin hyöty on hurja.

En ole aiemmin huomannut asiaa, ainakin N95 tallettaa tiedostojen aikaleimat UTC:nä muistikortille. Hyvä idea, ovatpahan aina helposti näytettävissä täsmälleen oikein on aikavyöhyke sitten mikä tahansa. Voipi olla että näin oli aiemmissakin versioissa.

Tein tuossa myös testin Location APIn kanssa ja oli yllättävän yksinkertaista. GPS myös alkaa antaa dataa aika nopsasti ja ei tunnu huojuvan eikä heiluvan. En vielä testannut kaupunkikanjoneissa kylläkään mutta epäilen että sielläkin toiminee vähintään riittävästi.

Softien asennus ja viestien käsittely tuntuu nopeammalta kuin E61:ssä, olen vieläpä synkannut nämä keskenään joten viestimäärät jne ovat samat. Asennettuja softia on vähän vähemmän mutta nopeusero on niin iso ettei selittyne sillä.

En ole varmaan aiemmin maininnutkaan, mutta olen erittäin tykästynyt synkkaussoftaan uusissa S60-puhelimissa. Tai uusissa ja uusissa, taisi olla jo N70:ssä tuo, ellei aiemminkin. Kun itse käytän 2-3 eri puhelinta riippuen tilanteesta, on oikein kiva kun saa synkattua tekstiviestit ja soitetut puhelutkin eri luureihin. Suuri kiitos sille joka tuon on keksinyt tehdä.

Yksi kiva pikkujuttu käyttöliittymässä: jos painelet liikaa valintalistassa johonkin suuntaan, vilkutellaan nätisti että "hei, tonne suuntaan vaan voi enää mennä, ei tänne." Ihan mukava lisäindikaattori.

On muuten myös otettu mallia vanhoista Siemensin luureista (tai sitten keksitty itse tai luettu miun höpinöitäni tai...). USB-asetukset löytyvät sekä Asetuksista että erikseen Työkaluista. Toisaalta vaan vähän hassu, luulisi USB-kuvakkeen löytyvän Työkaluista helposti jos Asetuksetkin löytää. Mutta ei huono ollenkaan. Vielä kun jotenkin saisi sanottua että menepäs USB-kuvake pois siitä ilman että täytyy tehdä kansioita.

Kaiuttimesta kuuluu puheluissa ärsyttävä sirinä, onkohan tämä kappale rikki vai mitä?

Positiivisena asiana pitää mainita kuitenkin koko, puhelin ei ole liian pieni muttei liian isokaan. ITU-näppäinten kaarevuus on hyvä asia, täysin litteät näppäimet olisivat liian tunnottomat ja joutuisi tuijottamaan mitä painelee. Näyttö on tosiaan selkeä ja värikäs. Ulkoisia reunanäppäimiä ei painele vahingossa (vaikka välillä tuntuvat hieman liiankin jäykiltä). Sen sijaan D-padia painellessa painan liian usein valikkonäppäintä tai muuta vieressä olevaa kun ovat liian lähekkäin.

Eli seuraavaa softaversiota odotellessa taidan käyttää luurin huollossa katsomassa josko olisi jotain vikaa tarkennuksessa ja ainakin tuo sirinä puhelussa pitää saada pois.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Oi voi Carbidea

symbiatch - 15.05.2007 11.16 - mobiili ohjelmointi 

Carbide.c++ 1.2 tuossa jokin aika sitten tuli valmiiksi ja laitettiin pihalle. Voisi nyt betan jälkeen kommentoida hieman asiaa kun tuolla aiemmin jo positiivissävytteisesti jotain sanoinkin. Arvannette että tämä ei ole niinkään positiivinen kirjoitus.

Ensinnäkin, olen aina ollut pitämättä Eclipsestä ("inhota" olisi ehkä liian vahva sana tähän). En pidä workspace-ideasta, varsinkaan siksi että kaikki asetukset joutuu tekemään joka workspaceen erikseen. Miksei voi olla jotain globaaleja asetuksia? En myöskään pidä siitä että pikanäppäimet eivät toimi aina (esimerkiksi joskus Eclipse ei ihan tiedä mikä projekti onkaan valittuna joten build-nappi ei toimi ellei valitse Outlinesta/muusta projektinäkymästä projektia). Ja näppäinten "kontekstuaalisuus" on ikävää. Jos minä painan F5, haluan että se käynnistää debugin olen sitten editorissa tai siellä tai täällä. Eclipsen tekijät näköjään eivät tätä oikein halua. En tajua miksi.

Puhumattakaan CDT:n indeksoijan jumittumisista, Intellisense-kopion surkeudesta jne. Joka tapauksessa Eclipsen minullesopimattomuudet, bugit ja misfeaturet pois jättäen, yritänpä päästä itse asiaan eli Carbideen.

UI designer oli kiva idea, mutta omat kokemukseni siitä ovat sellaiset, että helpompi tehdä käsin. Nokia on kovasti puhunut "scalable UIsta" ja vaikka mistä. Enpä sitä Carbidessa näe. Voit lätkiä kontrolleja ruutuun, mutta mitenkäs nyt teinkään sellaisen ruudun jossa kontrollit toimivat oikein kun vaihdan näytön vaa'asta pystyyn? En keksinyt, olenko vain tyhmä? Muutenkin puuttuu paljon asioita joita itse tarvitsen ja designer tuottaa paljon rumaa, turhaa ja tehotonta koodia (kontrollien paikkoja asetellaan ihan turhaan monissa tilanteissa jne).

Debuggeri on käytännössä vitsi. Laitteen kanssa debuggaus toimii monesti, mutta usein ei. N93:ssa pelkkä näytön kääntäminen jumittaa koko systeemin. Ja kun Carbide kaatuu debuggaussessiossa, koko puhelin on jumissa ja pitää repiä akku irti. Myöskään muuttujatietoja ei ole aina saatavilla, muistin luku toimii puolet ajasta jne. Emulaattoridebuggaus taas ei vastaa laitetta yhtään (voisivat miettiä uudelleen tuota emulaattori-nimeä. emulaattori viittaa samaan toiminnallisuuteen, S60 SDK:ssa sellaista ei ole). Debuggerin käynnistys jumittuu noin joka kolmas kerta ja koko Carbide pitää käynnistää uudestaan. Ja luonnollisesti emulaattori pitää käynnistää joka käännöksen jälkeen uudestaan (SDK:n vika kai, ei niinkään Carbiden?)

Käännösvirheet menevät monesti täysin ohi. Carbide kääntää, ilmoittaa että yrittää tehdä SIS-pakettia ja se siitä. Ei virheitä. Sitten ihmettelet miksi paketissa ei olekaan mitään eroa ja huomaat, että konsolissa onkin liuta virheitä jotka Carbide nätisti jätti huomiotta. Hupsista. Itse huomasin viimeksi tämän vasta kun tein projektille clean/build-operaation ja sitten Carbide huomautti että makesis ei löydäkään exeä. Muuten ei huomannut 30 linkkerivirhettä ollenkaan!

Virheitä myös tulee joskus tuplina, joskus virheilmoitus on vain "in xxx.h line 5" tai muuta vastaavaa. Ota näistäkin selvää, helpompaa lukea lokia koko ajan kuin yrittää setviä Problems-näkymään. Puhumattakaan siitä, että se skrollaa kaikissa kolmessa käyttämässäni koneessa aina Warnings-osioon eikä pidä sitä suljettuna vaikka haluaisin. Tietysti voin filtteröidä varoitukset pois, mutta miksi? Kyllä nekin haluan nähdä, mutta ehkä ne virheet ovat tärkeämpiä!

Vistayhteensopivuus on myöskin olematonta. SDK vaatii pari puukotusta että toimii Vistassa, Carbide taas vaatii että se ajetaan XP-yhteensopivuustilassa. Muuten tulee satunnaisia ongelmia, varsinkin debuggeria käynnistettäessä. Mutta eihän se Vista olekaan ollut saatavilla vielä pitkään ja eihän Carbide ole kuin Javaa, joka on täysin alustariippumatonta ja... Myöskään Carbidea ei voi ajaa 64-bittisellä Javalla vaan vaaditaan 32-bittinen. Miksei kukaan ikinä tee softaa joka oikeasti tukisi 64-bittistä JRE:tä? Tiedän, niitä on, mutta tällä hetkellä koneellani olevista Java-softista yksikään ei sitä tue.

Carbiden saa myös jumiin ihan vain lisäämällä ja poistamalla projektiin tiedostoja ja ruksailemalla "muista valintani"-bokseja. Pitää siis opetella toimimaan kuten Carbide haluaa, ei kuten itse haluaisi.

Kaiken kaikkiaan itse mieluummin teen editoinnin Visual Studiolla ja käännän komentoriviltä. Säästää hermoja. Debuggausta jos joutuu tekemään niin sitä ehkä hetken voi yrittää Carbidella. Mutta sekin tuntuu helpommin menevän ihan vain tekemällä lokia tai muuta vastaavaa. Kun debuggauksella harvemmin muutenkaan Symbianissa saa selville mikä on vikana. Jostain vain tulee satunnainen paniikki muttei mitään tietoa miksi.

Eli siis en Carbidesta maksa edes tuota $299 hintaa mitä halvin maksullinen maksaisi. Ihan siksi että se on täysin riittämätön tarpeisiini. Onko se kehittynyt 1.1:stä? On, runsaasti. Mutta vielä ollaan kaukana siitä että minä sitä haluaisin käyttää ja vieläpä maksaa siitä. Katsotaan sitten miten 1.3:n suhteen käy. Paljon on siinäkin lupailtu korjauksia ja parannuksia. Näkee pääseekö beta-ryhmään seuraamaan tilannetta.

Tällä hetkellä muuten Carbide itkee joka käännöskerralla flex-lisenssijuttuja kun poistin betan ja asensin ilmaisen Expressin tilalle. Nokiallakin oli näköjään kai huomattu epäselvyys kaupallisen käytön suhteen kun sivuillaan oikein sanoivat että Express soveltuu kaupalliseen käyttöön myös. Katsotaan jos tapan lisenssitiedostoja josko tuo tuosta tokenisi.

Kommentoi

Odotukset on aika korkealla

stix - 14.05.2007 09.27 - golf 

Avajaiskisat meni hyvin. Ehkä vähän liiankin hyvin - pelasin Parkin 95-20=75/33. En ole ko. kenttää pelannut noin hyvin tai tasaisesti aikaisemmin. Ei yhtään estettä, yksi rankku (pelaamaton paikka). Oli oikeastaa aika tylsää bogin tökkimistä, mutta silläkin näköjään pääsi puskuriin. Olen ihan tyytyväinen. Mennä viikolla pelattiin poikien kanssa Parkki takatiiltä; 99-23=76/35. Ainoa mikä jäi kaivelemaan oli #17, jolle tein 11. En jaksa tässä sitä sen enempää avata, mutta kerrottakoon, että chippasin viidennen keltaiseen tiiboksiin.

Avaukset ovat olleet ihan kondiksessa, samoin lähipelaaminen. Ysi raudasta ylöspäin on ongelmana voimakas vasemmalle kääntyminen. Huomaan tähdätessä, että lapa on hiukan kiinni. Käännän mailaa siten, että lapa suoristuu, swingailen mutaman kerran, pysäytän mailan swingin alimpaan kohtaan. Ja huomaan, että lapa on edelleen kiinni. Perkele. Koitan väkisin vääntää lapaa jopa hiukan auki ja tämä välillä toimiikin, mutta iso osan griineistä (ei välttämättä GIR) missaan vasemmalle tästä syystä. Pitää porolta kysyä irtotipsi tähän. Myös lyöntipituudet ovat vähän hakusessa, onneksi siten, että lyön pitemmälle kuin luulin.

Tästä kaikesta on nyt seitsemän kierroksen jälkeen jäänyt hyvä fiilis. Ongelmalliset asiat on suhteellisen helposti muutettavissa kontrolloiduiksi lyönneiksi. Kyllä sinne seuraavaan tasoitusryhmään pitäisi olla mahdollisuus päästä.

Kommentoi

v0.4.4b available

mirggi - 14.05.2007 08.55 - mobiili 

I've released a beta version (aren't they all...) because I found solutions to some of the annoying problems with mIRGGI. This is NOT a final version and it might be updated a lot in the future, but since these are hindering the use of mIRGGI I thought some of you might want to try the newer version. The previous one is still available through the normal download links.

At least these problems are in 0.4.4:

 • /msg is still broken for some reason, I will try to find out what's wrong (I know where it crashes but not yet why). But remember: the correct way to chat with people is to open a query window with /query nick and then type your message. It'll always work.
 • Options menu has one selection that is always too low to show on screen. Will be fixed when I find out how to calculate the extents so that the settings item list won't do this. Naturally it should calculate itself how many items can be shown, but...
 • Copy-mode won't show the cursor at the moment.
 • There seems to be some flickering when messages arrive in other channels, must investigate.

This version has at least these changes:

 • much much MUCH faster window changing, menu opening, changing to other programs and back. this is the main reason for this release
 • adds color to mIRGGI (which seems to cause the font not to be antialiased, nice work Nokia...)
 • removes the unnecessary status pane and only draws the channel name
 • draws status indicators for windows in the top right corner (gray is no activity, green is current window and res is activity after last viewing)

The versio is available here, only for 3rd edition at the moment.

Lue kommentit (21) | Kommentoi

Terveiset Tanskasta!!

suoppi22 - 13.05.2007 22.22 - urheilu 

Ekaa kertaa netissä! Mahtavaa!

Kisat ovat pyörähtänet mukavasti käyntiin, tai no mukavasti ja mukavasti.. Eilen pyörittiin Saksalaisessa pesukoneessa kunnon linkouksella ja hyvä ku osatttiin hallista ulos! Turpiin tuli kunnolla, mutta joukkue löysi aamuksi jo positiivisen ilmeen sanomalla mulle, että maaleista 8 tehtiin ylivoimalla, pelihän olis ollu ilman jäähyjä 2-3! Todellakin! Kanukit ovat juuri noin postiivisia kuin tuo lausahdus antaa ymmäretää! En ole koskaan urani aikan ollut tai valmentanut näin postiviista joukkuetta! Ihan käsittämätöntä! Osa pelaajista on pelannut muutaman kuukauden salibandya (toki ovat lätkän pelaajia) ja ovat aidosti lähdössä voittamaan jokaista ottelua (viis siitä ostaanko kaikkia tarpeellisia sääntöjä tai taktisiataitoja)!! Kyllä suomalaisilla akoilla olis ruskee vana valunu ekassa matsissa ja pukukopissa joku olisi sanonu "me hävitään!"

Tänään tehtiin historiaa ja saatiin ensimmäinen piste pelaamalla 7-7 Espanjan kanssa! Olimme jo 1-5 tappiolla, mutta niin vaan kammettiin rinnalle ja ohi, mutta 20 s. erotti meidät ekasta voitosta!

Uskon kuitenkin postitiivinen energia vievän meitä vielä eteenpäin ainakin oppimisen puolella. Ei tarvi kuin kerran pilliin viheltään niin joukkue tulee JUOSTEN eteeni! Tätä ei ole koskaan ennen tapahtunut minun valmentaja urallani!

Tunnelma kisoissa on ollut muutenkin erittäin ystävällinen, vaikka sainkin tänään pelissä mailasta silmäkulmaan (niin siis mä koutsaan, en pelaa)! Kotiin tuomisena on siis ainakin mustasilmä!!! Suomalaiset ovat hyvin edustettuna monessakin joukkueessa, joka kertoo ainakin siitä, että salibandymaana olemme kysyttyä porukkaa!

Tiukka vääntö oli myös lätkän puolella, Kanukit vei ja jäimme "jälleen" kakkosiksi!!Joukkueemme oli somistettu tänään Suomi/Canada pinssein!

Cheer for us!

Näihin sanoihin - näihin tunnelmiin!

 

Lue kommentit (2) | Kommentoi

YleX Aamu tympii taas

tatipensio - 10.05.2007 10.27 - radio 

Tänään meni yli YleX Aamun juontajien typeryydet niin lähetinpä vähän palautetta. Katsoo tuleeko mitään kommenttia, itse en tuota kuuntele ellei ole pakko (autossa työmatkalla mies kuuntelee monesti).


Aiemminkin jo kuunnellut älyvapaata höpinäänne mutta tänään meni Marjan jutut niin yli että pakko on laittaa palautetta.

Puhuitte vapaaehtoisista eläkevakuutuksista. Mikähän jatkuva mielenhäiriö saa ihmisen ihmettelemään miksi ELÄKEvakuutuksesta ei saa rahoja pois kuin vasta ELÄKKEELLÄ, tai muutama vuosi sitä ennen? Kai samalla logiikalla kotivakuutuksella pitäisi saada korvauksia autokolareista ja lemmikkivakuutuksen pitäisi korvata tulipalot?

Väittipä tyttönen myös että kun moisen ottaa, ei ole mitään mahdollisuuksia lopettaa säästämistä. Taas väärin. Senkun ilmoittaa ettei haluakaan maksaa niin siinä se. Itsellänikin on vakuutus johon maksan mitä haluan, milloin haluan. Jos en halua maksaa mitään vuosiin, en sitten maksa. Uskomatonta, eikö?

Myöskin tyttönen väitti osaavansa yhtä hyvin sijoittaa kuin ammattilaiset. Lyödäänkö veto? Laitapa kuules vuoden ajan 50 euroa kuussa vaikka kuvitteellisesti osakkeisiin, rahastoihin tai mihin haluatkin. Ja pyydäpä sitten 1-3 vuoden päästä selvitykset miltä tahansa eläkevakuutusyritykseltä miten meni. Voin lyödä vetoa että taitaa tulla vähän paremmat rahat ammattilaisilta.

Itse muuten sain ensimmäisten kolmen vuoden aikana tuplattua laittamani rahat. Hurjan huono tuotto, tiedän, pitäisihän sen tuplaantua joka kuukausi. Ja se MOTin "tutkimus" myöskin osoitti vain yhden asian: jos sinulla ei ole varaa laittaa rahaa säästöön, et myöskään juuri mitään saa. Mutta jos menet suunnitelman mukaan, raha kasvaa mukavasti vuosien saatossa. Eli mikä tässä oli ei-kannattavaa?

Ärsyttää oikeasti tuollaiset mukamastietävät ihmiset jotka kuuluttavat kuvitelmiaan ja harhaluulojaan maanlaajuisessa radiossa ja vaikuttavat ihmisten mielipiteisiin. Tietysti vastuu on kuulijallakin, mutta voisi nyt vähän käyttää päätään edes joskus. Surku vain että joka aamu Marjalta tulee ties mitä sammakoita pihalle, eikä Peltsikään pysty kaikkea korjaamaan.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Lähtö lähellä-eikun menox!

suoppi22 - 08.05.2007 10.48 - urheilu 

Huomenna on lähtö Tanskaan MM-kisoihin! Mukavaa ja jännittävää!Hauskintahan tässä on se, että en ole tavannut ainuttakaan joukkueenjäsentä vielä! Tiedän joukkueesta suurinpiirtein nimet, painon&pituus, passinnumero ja toivomus millä paikalla haluaisivat pelata (ja sehän ei välttämättä toteudu). No-pelaajia jännittää varmaan tuplaten enemmän kuin minua! "Ukko" sanois tähän: "Ota löysin rantein - älä jännitä!" Sitä mä aattelinkin toteuttaa!
On paljon asioita joita tulee vielä tehdä ennenkuin kisat pääsevät käyntiin (muilla joukkueillahan nää kaikki on jo mitä todennäköisemmin tehty, ainakin pitäis olla):
- valmentajien roolitus
- kapteenien valinta
- joukkehengen rakentaminen (yksilöistä joukkueeksi)
- kentällisten löytäminen / tutkaparit
- ruokailun ja levon merkityksen täsmentäminen pelaajille
- pelitaktiikan läpikäyminen yhdessä, sen toteuttaminen harkkapeleissä
- sinuiksi tuleminen (avoin keskustelu)
.... Huh, onko tässäkään vielä kaikki??

Onneksi mä en oo siellä yksin - senkun delekoi tehtäviä ja luottaa toisiin!
Peukut pystyyn ystävät!

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Luonto on lähellä maalla

symbiatch - 08.05.2007 08.18 - eläimet 

Täällä maalla (on tämä melkein Kehä3:n kohdalla sentään jo) on luonto lähellä. Pari otusta tulee jo kuistille syömään eikä väliä vaikka ikkunan takana on pari hauvaa.

(Ja ihan tarkistan että videonkin lähetys ATOM APIlla toimii vielä)

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Viikko aikaa..

suoppi22 - 05.05.2007 18.22 - urheilu 

Tosiaan viikon päästä alkavat naisten salibandyn MM-kisat siellä Tanskassa. Tää tuntuu aika jännältä sillä en voi vieläkään tehdä mitään joukkueeni eteen!!! Hassua, mutta mikä haaste saada 3 päivässä yksilöistä joukkue! Ja viel se, että osattais pelata oikeesti jollakin systeemillä!! En osaa oikein kuvitella, että mikäköhän joukkueemme tavoite on; onko se yksi tehty maali koko kisoissa (sekin voi olla aika kova juttu, ensikertalaisille), onko se yksi voitto vai mikä se on? Kyllä se sieltä ilmaantuu - se tavoite meinaan!
Tänään Suomi pelaa Italiaa vastaan lätkän MM-kisoissa, saa nähdä uuvuttiko Venäjän eiliisessä pelissä italialaiset vai tuleeko tuskainen peli jälleen Suomelle!? Ei oo oikein irronnut vielä Kiekkoleijonilla...Huomenna se on sitten viimeistään kuljettava, sillä vastaan tulee Hannu Hanhet! Laitetaanpa pitkästä aikaa veikkaus pystyyn tuosta pelistä!

Suomi-Ruotsi 4-3!!!

Muita veikkauksia....

Lue kommentit (5) | Kommentoi

RSS-laajennos

symbiatch - 05.05.2007 12.47 - bloggaus 

Nyt on saatavilla myös kommentit RSS-feedissä kirjoitusten mukana. Toivottavasti helpottaa elämää joillekin.

Kommentoi

Kauden ekat kisat

stix - 04.05.2007 22.24 - golf 

Vähän pääs yllättämään, niin sanotusti puun takaa. Ne on siis huomenna.Koitetaan laittaa vähän avaavampaa rapoa sitten niistä. Tänään tuli vaihdettua kesäkumit - toivottavasti ei kauhean montaa uutta lihasta löydy huomenna...

Kommentoi

Sosiaalinen media - bullshitbingo?

symbiatch - 04.05.2007 08.10 - bloggaus IT-ala 

Tänään osallistun pieneen tapahtumaan jossa puhutaan sosiaalisen median rahantekomahdollisuuksista. Oletusarvo: bullshitbingolappu täyttyy hetkessä.

Tapahtumassa on puhumassa mm. Whitevectorin edustaja, siis tuon samaisen firman jonka sivuilla kerrotaan heidän julkistavan tuotteensa aikaisin vuonna 2007 ja uutislinkin vievän ei-mihinkään. Myöskin VTT:n erikoistutkija on puhumassa. Omat kokemukseni VTT:stä ovat viitanneet vain siihen, että mitään käytännöllistä ei ikinä löydy.

Mutta katsotaan olenko väärässä tilaisuuden sisällöstä vai en...

VTT aloitti selittämällä oman käsityksensä sosiaalisesta mediasta ja sanoi ettei heillä Web 2.0 ole sama asia. Jostain syystä "ketterät menetelmät" sisälsi yhtäkkiä ajaxin ja blogit ja muuta. Mitenköhän nämä sitten liittyy toisiinsa? Itse en heti tajua.

Youtube ja Flickr tulivat esiin hetkessä, luonnollisesti. Mainosmyynti, lisämaksupalvelut jne ovat yksiä liiketoimintamalleja mutta VTT keskittyy vain niihin jotka ei perustettu ilmaisena huvikseen. Sitten esiteltiin sivustoja aika kiinnostamattomasti. VTT:n julkaisun selailin läpi ja eipä siinä juuri asiaa ollut. Mysliä hehkutettiin kun on melkein kaikkien taustamoottorina. Joillekin sitten riittää sekin, minulle ei. Kukin tyylillään, ei aloiteta tästä taas yhtä sotaa.

VTT:n mielestä ala vielä kuluttajavetoista jne. VTT tutkii kaikenlaista mutta... Idealiike mainittiin hyvänä julkisuustempauksena. Sitähän se oli mutta homma jätettiin ihan kesken. Missä jatkokehitys? Missä kerättyjen tietojen aggregointi? Eli kuten jenkkilässä sanottaisi: missä pihvi?

Yhdistäminen tiedolle, kaupallisen tiedon haku blogeista, paikkatietomainokset, mobiili tiedonvälitys jne nähdään tulevaisuuden asiana. Hyvin pitkälle sitä mitä itse olen sanonut ja tehnytkin. Mutta tarkoittaako tämä sitä, että kun tutkija pitää jotain hyvänä, se ei oikeasti ikinä toteudu ja pitäisi miettiä jotain muuta? ];)

Whitevector sitten esitteli lyhyesti mitä tekevät ja muuta sellaista. Tässäkään ei selvästi selitetty miten rahaa voi tehdä yleisesti, vain mitä he ovat tehneet ja tekevät. Ei kauhean kiinnostavaa, puhujan puheestakaan ei aina saanut selvää joten se siitä.

Sen jälkeen olisi pitänyt alkaa tehdä sosiaalista ryhmätyötä ja suunnitella swbusiness.fi-kotskaportskaalille uutta ilmettä ja liiketoimintamallia jne. Tässä vaiheessa kiinnostus lopahti täysin, varsinkin kun olisi pitänyt tehdä ilmaistyötä sivustolle, jonka ainoa "anti" on ollut spämmit satunnaisilta firmoilta. (Ja kun kerran pääsivulla "uutiset" tulevat Digitodaysta, joka on alaa tuntevampien keskuudessa tunnettu enemmänkin hupisivustona josta on kiva käydä katsomassa mitä asioita nyt on tajuttu väärin eikä itse uutisasioiden takia niin...) Sivustolla kuulemma 500 käyntiä päivässä ja "hyvin vähän" sellaisia jotka käyvät lähes päivittäin. Tiedä sitten onko se hyvä asia että sivustolla käydään harvoin, sehän tarkoittaa ettei se kiinnosta.

Mutta ehkä saivat jotain ryhmissä kasaan, itselleni aamun anti oli melkolailla nolla. Bullshitbingosta olin väärässä, olisi pitänyt ennemminkin arvata että kyseessä on brändibingo. Ja missä se otsikonmukainen asia sosiaalisen median liiketoimintamalleista tai rahan tekemisestä oli? Kai niissä parissa lauseessa joissa esiteltiin että voi myydä mainoksia, tarjota maksullisia palveluja tai yrittää tehdä firmasta sellaisen että joku ostaa. Tuon olisi voinut hoitaa yhdellä lauseella webissä, ei olisi tarvinnut noin pitkään puhua ei-mitään.

Kommentoi

Palloilumaaottelu

suoppi22 - 03.05.2007 18.23 - työ 

Koulullamme on ystävyyskoulu Tallinnasta jonka kanssa järjestetään vuosittain yleisurheilumaaottelu Tallinnassa ja palloilumaaottelu Suomessa. Tänään ottelimme koripallossa, lentopallossa ja jalkapallossa . Sääntönä on että se on suunnattu 8-luokkalaisille (nuorempia saa ottaa mukaan, mutta ei vanhempia oppilaita). Mulla on ollu stressiä jo monta viikkoa tästä, sillä mielestäni minulla oli kaikkien aikojen huonoimmat 8-luokkalaiset tytöt!! Ensinnäkin niitä on koko koulussa äärettömän vähän (n.20) ja valitseppa niistä harvoista urheilijamaisista tälllainen palloilujoukkue!?!? TUSKAA!! Otin joukkueeseen loppujen lopuksi 4 kasia ja 6 seiskaa! Voitimme jalkapallo-ottelun 3-0. Huomasin, että tallinnalaiset tytöt olivat yhtä huonoja kuin mekin! Koripallossa tuli turpiin kunnolla 6-30, koripallo on Viron pravuurilaji ollut joka vuosi! Lentopallossa otimme komean 2-0 voiton! Viel kun koulumme pojat voittivat samat kaksi lajia kuin tytötkin, voitimme yhteistuloksin 4-2 vieraamme! Hip,hip hurraa!!HYVÄ ME!
Kakkua, kynttilöitä ja suklaalevy odottti kotona - ihana yllätys! Parin vuoden päästä olis tasavuosia tiedossa...KÄÄK!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Edullista namia (kai)

symbiatch - 02.05.2007 18.13 - ruoka 

Uskomatonta miten täällä voi olla järjettömän edullista ruokatavarat. Jopa turisteille suunnattu hypermarket tarjoaa 300 g leivoksen 1,50 eurolla. Ja Fazerin sämpylöitä saa 65 sentillä, Suomessa taitaa olla pari euroa paketti. Hienoa.

Kommentoi

Tuttu hotelli metropol

symbiatch - 02.05.2007 18.08 - matkustus 

Hotelli on tuttu Metropol, täällä olen viimeksikin yöpynyt. Itse asiassa vasta toinen matkani Viroon, pitäisi käydä useammin. Ja WLAN-yhteys löytyy tietysti ja sen läpi tässäkin lähetellään kuvia ja tekstejä.

Kommentoi

Eestissä nähtyä

symbiatch - 02.05.2007 18.05 - matkustus 

Eestissä on myös karu baari, hyvänniminen kauppa, selkeitä varoituksia varkaista ja hirmu faktor!

Kommentoi

Ruokaa Arizonassa

symbiatch - 02.05.2007 18.00 - matkustus ruoka 

Käytiin syömässä Arizonassa ja en suosittele kenellekään sekä alkuruuan että pääruuan syömistä. Sen verran isoja molemmat että ahtaa piti. Ranskalaiset ihan liian suolaisia mutta tosi kiva idea tarjota burger patonkina ja suolakurkut, sipulit jne erikseen. Pekonia oli runsaasti.

Kommentoi

mitään kuulu..

tara - 02.05.2007 17.55 -

Jaa-a, toukokuuksi sitten vaihtui..

Eipä tässä mitään järisyttävää ole tapahtunut sitten viimeisen. Olin seuraamassa kavereiden kanssa pokeriturnausta. Olis ihan kiva oppia pelaamaan itsekin. Seksikäs laji. Elokuvissa meinaan, ei se niin seksikästä tuolla turneessa ollut. Vaikka paljon miehiä kyllä.

Olin myös ystäväni kanssa paikallisessa, jossa meidän seuraan liittyi keski-ikänen, kivan näköinen ja hyvin vetävän oloinen mies. Siinä se aika sitten vierähtikin mukavasti vaikka piti vaan parille lähteä. Vaihdettiin numeroita sen kanssa ja se soitti sitten aamulla. Kävästiin sen kämpillä ni oli kyllä epäsiisti asunto! Ja tais miehelle alkoholi maistua liikaakin.

Vappukin oli ja meni, Espoossa tuli vietettyä. Miesten kanssa on se ongelma meikäläisellä, ettei ikinä tunnu tarjonta ja kysyntä kohtaavan, ainakaan sopivalla tavalla. Oikeen naurattaa..

Nyt on kesärenkaat alla, kesäsäitä vaan odottelen.. Tällä viikolla alkais cruisingitkin. Jos sitä sitten joskus tulevaisuudessa pääsis jonkun kivan koslan tai pyörän kyytiin.. Haaveita pitää olla!

Kommentoi

Eestin tuhoja

symbiatch - 02.05.2007 17.05 - matkustus yhteiskunta 

Aika monessa paikassa näyttää olevan vanerit ikkunoissa, tietysti avatud-laput päällä ettei ihan luulla kiinni olevan. Muuten on rauhallista vielä tähän aikaan.

Kommentoi

Vappu paketissaan..

suoppi22 - 02.05.2007 12.09 - henkilökohtaiset 


Perjantaina se alkoi ja maanantai-tiistai välisenä yönä päättyi...HUH, HUH! Aikamoista! Eilen sitten ei enää päässytkään minnekään, en ees Kaivariin picnikille!

No pe oltiin pikku porukalla siipiä syömäss keskustassa, otettiin siitä kyytipojaksi pari tuoppia! Rasva Rosita johdatti tätä pikku porukkaa aina Roballe asti, mutta pettymys oli valtava ku kyseinen ravintola oli uusinut täysin kasvonsa (aivan paska paikka) ja siellä oli se tasan 17 ihmistä meidän lisäksi! Mä vähän kokeilin breikki mahdollisuutta siinä baarissa olleessa suihkuhuoneessa (joka on kuulemma rakennettu vaahtobileitä varten), mutta ei se oikein irronnut...
La aamu koitti ja Rasva Rosita oli Kalliossa jo 10 aikaan! Perinteeksi muodostunut aamupala Kallion kantakuppilassa venähti sitten iltaan klo 20 asti! Olipa muuten halpaa tarjota kierros kavereille - 4 siideriä ja kolme kaljaa yhteensä 16.80 e! Ihan huippua! Sinikka halus laulamaan joten siirryimme karaokekuppilaan. Laulaa luikastiin, mutta emme olleet tyytyväsisä äänentoistolaitteisiin - parempiakin on nähty!
Sunnuntain Rasva Rosita oli määrännyt LEPOPÄIVÄKSI, no muut sitä kutakuinkin toteuttikin, mutta itse Rosita oli hukassa?!? Sitä sitten jäljiteltiin, mutta mitään ei kuulunut ennenkuin illalla... Rosita kellui hengissä jossakin, en tiedä missä..!
Maanantaina osa käväs töissä. Illaksi oli sovittu taas kokoontumisajot Kallioon nyyttikestien merkeissä. Mä olin vuorokauden ainakin valmistanut texmex voileipäkakkua ja se oli siis niin hyvää, että vei kielen mennessään! Mun pitäis muuten avata Reseptisivut jossain... "Hyväksi koetut reseptit!"
Tarjoilu oli loistavaa ja hyvät ystävät ympärillä, mikäs sen hauskempaa. Viereiseen baariin siirryttämme jengi alkoi oleen jo siinä kunnossa, että kenenkään suustä ei mitään järkevää lausetta tullut!!
Maanantaina piti sit tosissaan päästä sinne Kaivariin, mutta en päässy sängystä sitten millään... 13.15 vääntäydyin väkisin ylös ja lähden hakemaan sapuskaa. Sen Kiinalaisaterian jälkeen oli naula otsassa jälleen ja ei muuta kuin sänkyyn. Muut vietti picniciä 50000 muun kanssa - et ei meitä varmaan ees kaivattu!!
Mä yhdyn Anderssoniin ja alan laihdutuskuurille! On sen verran paksu olo nyt!!!

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Pet Shop Boys, ma tulen

symbiatch - 02.05.2007 07.53 - musiikki 

Täna ma lähen Tallinnasse ja käin Pet Shop Boysi kontsertis. Toivottavasti vaan sää suosii eikä ole ihan niin märkää kuin miltä vaikuttaa :P

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu