Terkut Thaimaasta!

suoppi22 - 31.12.2007 17.57 - matkustus 

Yksi unelma on toteutettu ja olen ollut kaksi viikkoa Thaimaassa! Ajattelin laittaa tähän vähän maasta plussia ja miinuksia; sillä molempia löytyi ja itsekään en tiedä vielä kumpia enemmän. Sen olen jo päättänyt ett kävi miten kävi - matkustan sinne uudestaan.
Ekaksi miinukset:
- köyhyyttä, paljon köyhyyttä - välillä kävi niin sääliksi. Hökkelikköjä, aaltopellistä valmistettuja "asuntoja"
- vessat!! Suurimmaksi osaksi haisevia, epäsiistejä ja suorastaan iljettäviä.
- yleinen likaisuus; roskisten puute!!
- vaatteiden ylihinnoittelu, joista kuitenkin selvisi kovalla tinkaamisella. Kävi loppuviikosta jo raskaaksi!
- ruotsalaisten kansoittama! Rantatuoleja varattiin jopa 9, jotta koko suku mahtuu varmasti!
Sitten plussat:
- ilmasto; aivan mahtava!Koko ajan lämmin vaikka oli pilvisiäkin päiviä.
- veden lämpötila - pikkasen lämpimämpää kuin Oulujärvellä, ihan pikkasen vaan!
- vedenalainen maailma! Huikeeta - ei sitä voi sanoin kuvailla!
- tarjonta: paljon tekemistä ja nähtävää. Aika ei käy pitkäksi!
- hintataso - jos sinne matkustaa ja olkoonkin vaikka vähän kallis matka niin siellä ei kyllä mikään maksa mitään!
- ruoka! tulista ja maukasta, ihanaa!
- rahalla (halvalla) saa soviteltua aika paljon asioita, kuten taksin koko päiväksi jne..

Mä en tarkoituksella laita tähän plussaksi thaimaalaisia ihmisiä, koska heitäkin on monenlaisia. On niitä luotettavia ja hymyileviä, mutta on heidänkin kansalaisissa se toinen puoli. Se tuli nähtyä ja kuultua. Plussat näytti voittavan!
Hyvää uutta vuotta kaikille!
Kommentoi

Version 0.5.2 out

mirggi - 31.12.2007 12.55 - mobiili 

Ok, just decided to take some time to get the last version done for this year. This fixes the problem with /query not opening windows, adds French translation (thanks Bruno!), fixes the previous written texts (up/down in input box), adds a setting to disable screen updating while typing (so you are not realtime, but you don't miss characters or words while typing).

Can't remember if there's anything else but give it a try. I'll continue to add more features someday when I don't have so much other work to do.

Lue kommentit (21) | Kommentoi

Miksi odottaa kesää?

satu350 - 31.12.2007 00.02 -

Koska kesällä ei ole koulua.
Koska kesällä on lämmin.
Koska kesällä on vihreää.
Koska kesällä on festareita.
Koska kesällä on rentoa.
Koska kesällä pääsee kenties kesätöihin.
Koska kesä on mahtavaa aikaa!
Koska kesällä on kesäleirejä.
Koska kesällä ei tartte pitää niin paljoa vaatetta mukana/päällä.
Koska kesällä voi olla pihalla vaikka koko päivän.
Koska kesällä saa/pystyy kulkemaan paljain varpain.

Eikö voitaisi skipata tulevasta vuodesta neljä ensimmäistä kuukautta?

Tulis jo se kesä.

Kommentoi

Ilmestyn säännöllisen epäsäännöllisesti.

satu350 - 29.12.2007 23.55 -

Oon kummastunut, hidas, kummastunut

Kummastunut, koska mä kuuntelen Sydän, sydäntä ja se on jopa kiva. Ja eilen kuuntelin Mokomaa levyllisen. Voi olla, että kestin Mokomaa, koska olin niin väsyneessä tilassa.

Hidas olen, koska olen lukenut tätä yhtä Aku Ankkaa noin puolitoista tuntia ja en oo päässyt edes puoleenväliin.

Kummastunut, koska olen tänään, eilen ja ylieilen kulkenut junilla, bussilla ja metrolla ja en eksynyt! (Tosin kyllä mulle neuvottiin, että tää bussi vie Pasilaan ja että tällä metrolla pääsee Itikseen ja mun piti soittaa ja kysyä, kuinka hyvin junia kulkee Pasilasta Keravalle ja busseja Itiksestä Pasilaan...)

Olin siis Keravalla torstaista tähän päivään. Ihan kivaa oli. Siivosin yhden keittiön kaapit, yhden vessan kaapit, yhden pesuhuoneen kaapit, yhden eteisen kaapit ja kolmen huoneen kaapit! Olen varmaan joku siivooja pian. Siivosin siis kummitädin entisen talon paikkoja. Ja kävin eilen Helsingis. Setä kiusotteli, että mun täytyy mennä polleana kouluun ja puhuu oikein stadin slangii ja rehennellä, kun mä kävin oikein Stadis. Huoh, mikä setä...

Serkun tytär kymmenenvee oli antanu mun serkun kuljetettavaksi Hermannin mulle ja se on vissiin alakerrassa kulhossa odottamassa kasvua. Ens viikoksi pitää omistautua sille ja nyt voisin vaikka jatkaa Akun lukemista!


Kommentoi

Nokia lisää muistia / Nokia Increases Memory

symbiatch - 27.12.2007 11.54 - mobiili 

Jo pitkään on käyttäjiä vaivannut S60-kännyköissä muistin vähyys, varsinkin kun käyttöjärjestelmä imee nykyään suurimman osan muistista. Hassusti aikoinaan 6260:lla tuli toimeen mukavasti 8 megatavun vapaalla muistilla ja siinä ajeli irkkiä ja sähköposteja ja selainta jne (tietysti selain on yksi kehittynyt osa, joka vie enemmän muistia, mutta silti). Nyt esimerkiksi N95:n alkuversiossa muistia oli 64 megatavua, josta vain 18 megatavua oli käyttäjälle vapaana. Tämähän ei sitten riittänyt mihinkään.

Varsinkin Java-toteutus oli niin surkea että imi muistia kuin sieni (johtuen esimerkiksi siitä että jokainen luokka ladataan muistiin käynnistyksessä, ei vasta kun tarvitaan!). Ja selain oli toinen. Ja kun Symbian 9.x:ssä tapetaan kysymättä softia taustalta jos muisti alkaa vähentyä, ei moniajosta voinut puhuakaan. Ja kovasti käyttäjät huusivat lisämuistia, muistipiirien hinnat kun eivät päätä huimaa eivätkä ole se virtasyöpöin osakaan kännyssä.

Ensin tuli E90 128 megan muistilla. Nyt oli käyttäjän sovelluksille vapaana jopa 80 megaa muistia. Tällä jo tekikin jotain. Sitten tuli N95 8GB ja N95-3 NAM, joissa myös nostettiin muistin määrä 128 megaan. Ja E51. Eli Nokia alkaa tajuta ettei puhelimilla tee mitään jos muistia ei ole tarpeeksi.

N95:n omistajille kylläkin erittäin hyvä asia oli v20-sarjan ohjelmistopäivitys. Siinä tuli on-demand paging käyttöjärjestelmään, joten enää ei latailla kaikkea muistiin heti (paitsi Java-luokat) vaan tarpeen mukaan. Joten pelkkä käyttöjärjestelmän imemä muistimäärä tippui reippaasti ja muistia pitäisi olla vapaana yli 30 megaa. Ja kun kaikki käynnistettävätkin softat vievät vähemmän muistia, muistinlisäys tuntuu vielä isommalta.

Tällaisen päivityksen kun yhdistää 128 megan muistiin, aletaan jo puhua toimivasta ympäristöstä. Ohjelmistot voivat tehdäkin jotain, eikä tarvitse joka tavua viilata koodista. Ei sillä etteikö se olisi silti hyvä, jokainen hukattu tavu on Paha Asia alustasta riippumatta.

Että ehkä 1-2 vuoden päästä kaikissa S60-luureissa on tarpeeksi muistia että voi oikeasti ajaa useampia sovelluksia. Ja toivottavasti joskus tajuavat korjata tuon typerän softien tappamisen taustalta, varsinkin kun se on Symbian Signed -rikkomus jos softa ei kuole taustalta kun käyttis pyytää. Siirräpä siinä vaikka isoa tiedostoa FTP:llä samalla kun luet posteja, FTP-softa vain tapetaan ja se siitä. Hienoa, tätähän halusinkin!

For a long time people have had problems with the size of memory in S60 mobile phones, especially since the OS will hog most of the memory. It's quite funny that with 6260 you could get by with 8MB of free memory while running IRC, email, browser etc (naturally the browser has since evolved and does take more memory, but anywho). Now, for example, in the first N95 edition there was 64MB of RAM of which only 18MB was available for the user. And this wasn't enough by a longshot.

Especially the Java implementation was so crap that it used lots of memory (one reason being that all classes were loaded to memory on startup, not when needed!). And the browser was another. And since Symbian 9.x kills applications from the background without asking when memory runs low you can't really talk about multitasking. And users were screaming for more memory. Memory chips don't cost that much and aren't the most power hungry part of the device.

First came E90 with a 128MB memory. Now the user had even 80MB of memory free for applications. With this you could do something. Then came N95 8GB and N95-3 NAM, which also raised the memory to 128MB. And E51. So finally Nokia is starting to realize that you really can't use the phones without enough memory.

For original N95 owners the help came in the form of the v20 firmware upgrade. It supports on-demand paging which allows the OS not to load everything into memory (except the Java classes) but only when needed. So just the OS's memory requirements dropped drastically. Now there should be at least 30MB of free memory. And when all started applications require less memory, the actual feel of the memory increase is even greater.

This kind of an upgrade combined with 128MB of memory, that's when we're talking about a real working environment. Applications can actually do something and you don't have to check your code for every byte. Not that it isn't good anyway, every byte wasted is a Bad Thing, not depending on the platform.

So maybe after 1-2 years all S60 devices will have enough memory to actually allow the user to multitask. And hopefully someday they'll realize to fix the stupid idiotic background application killing, especially since it's a violation of the Symbian Signed requirements if the application won't allow itself to be killed. Just try to transfer a big file with FTP while reading emails. The FTP transfer is killed and that's that. Exactly what I wanted!

Lue kommentit (5) | Kommentoi

Nokia mokasi N810-promon / Nokia Messes Up N810 Promo

symbiatch - 27.12.2007 10.38 - mobiili 

Nokia julkisti 12.11.2007 500 onnellista jotka saavat N810-laitteen alennuksella. Tämän tarkoitus oli saada laitteen ympärille kuhinaa, niin kehittäjien kuin teknobloggaajien jne suunnalta. Ainakin osalle lähetettiin alennukseen oikeuttava koodi jo pari päivää tämän jälkeen ja sanottiin että laite on saatavilla "soon" ja lisätietoja tulee. Mutta kaikkihan tiedämme että pian on venyvä käsite.

Tuli sitten 15.12.2007 ja Quim ilmoitti että alennuskoodit tulevat ensi viikolla. Väki oli innoissaan, laitteen voisi ehkä saada lomaksi itselleen ja voisi sitten kehittää, testailla ja kertoilla kokemuksiaan. Mutta eipä hyvin käynyt. Viikko tuli ja meni, nyt ollaan jo seuraavan viikon loppupuolella eikä laitteita voi vieläkään tilata.

Syy ei ole Maemo-tiimin eikä Quimin, mutta on aika ikävää että tässä menetetään se suuri massa joka olisi voinut heti laitteen tultua kauppoihin mainostaa (ja vaikka hypettääkin) ominaisuuksia, kehittää softia eteenpäin jne. Varmasti ainakin suurin osa tuosta 500 henkilön joukosta on ihan kiitollinen alennuksesta, mutta silti odotukset olivat vähän korkeammalla. Nyt joistain tuntuu kuin Nokia haluaisi repiä rahat jokaisesta laitteesta joka vain saadaan kaupassa myytyä täyteen hintaan ja sitten alkuhuuman laannuttua toimitetaan laitteita alennuksella.

Aika moni nyt alennuksen saaneista ei omista N800:aa tai 770:aa, joten eivät pysty tekemään kunnolla kehitystyötä jos haluaisivat. Erittäin ikävää.

Toivottavasti Nokialta joku pian selittää miksi näin kävi ja hoitaa homman kuntoon. Olisi muutenkin mukavaa jos saisi hakea laitteen suoraan Nokian kaupasta eikä tilata postitse netistä, turhaa lisäodottelua monille. Mutta nähdään miten käy.

Nokia released on 12th November the 500 fortunate applicants that will get N810 discount. The point was to get some buzz around the device from developers, technobloggers etc. At least some of the fortunates got the discount code a couple of days after this and the device was said to be available "soon", more information to follow. But we all know that "soon" is quite a relative term.

Then came 15th December and Quim announced that discount codes will arrive next week. People were excited, the device would probably arrive for holidays and they could develop, test and tell others about their experiences. But that didn't go so well. The week came and went, now it's the end of the next week and the codes are not working.

The Maemo team and Quim are not to blame but it's very unfortunate that now we'll miss the mass of people that could have advertised (and even hyped) the device , develop apps etc the moment it came available. Probably major part of the 500 fortunate will be grateful for the discount but the expectations were a bit higher. Now some people feel that Nokia is trying to get every last cent from customers paying the full price and after that provide the devices with discount.

Quite many of the 500 don't own a N800 or 770, so they can't really develop apps, even if they want to. Very unfortunate.

I hope someone at Nokia will soon explain why this happened and take care of the problem. It would also be nice if one could get the device from a Nokia Store so you wouldn't have to wait for it to arrive. But we'll see what happens.

Kommentoi

Joulukuun kolmas merkintä!

satu350 - 26.12.2007 01.14 -

Oho, jo kolmas merkintä tälle kuulle!

Keksin, että mun pitää tehdä MTTEV-lista ja mietin minne sen tunkisin ja keksin, että tämä on hyvä paikka! (MTTEV = Mitä täytyy tehdä ensi vuonna)

1. Nähdä ainakin jotkut seuraavista yhtyeistä livenä, mieluiten kaikki: YUP, CMX, PMMP ja SMG.
2. Saada kesäleiriltä uusia kivoja tuttuja.
3.
Käydä EA- tai ET-kurssin ykkösosa.
4. Lenkkeillä ja kuntoilla muutenkin.
5.
Valita viisaasti.

Kommentoi

Nyt se on ohi

nienna - 24.12.2007 19.27 - henkilökohtaiset 

Tänään oli se päivä mitä mä olen odottanut koko kuukauden (ja enemmänkin). Ei se niin kummoinen ollut. Ei tuntunut joululta. Ei ollu luntakaan.

No, mä heräsin joskus puol yheltätoista, ja menin koirien kanssa lenkille. Varttia yli ykstoista telkkarista tuli Lumiukko, joka me katotaan aina jouluna, ja sitten me koristeltiin olohuonetta ja katottiin jotain ihme Barbi merenneito leffaa, joka tuli telkkarista (joo, joo, se oli ihan kiva :P). No joo... Sitten yhdeltä me mentiin saunaan ja uimaan. Puol kolmelta me oltiin takasin kotona, ja äiti teki jouluruokia valmiiksi. Siinä meni harvinaisen vähän aikaa. Sitten me syötiin (ennätyksellisen nopeesti) ja sen jälkeen avattiin lahjat. Me oltiin valmiita jo kuudelta.

Vaikka ketään ei varmaan kiinnostakaan (varsinkin kun ketään ei kuitenkaan ikinä lue tätä), mä kirjotan tähän nyt listan mitä mä sain joululahjaksi:

 • kaks 1000 palan palapeliä (jotka avatessani mä sanoin: Hahhah! Ketä luulee että mä osaisin, saati jaksaisin, tehä nää?)
 • Monopoli -turku-
 • 5 nuudelia (sisäpiirin vitsi)
 • lapaset
 • Geisha rasia
 • kännykkä pussi
 • jurruvillasukat (joissa on sellaset jättimäiset leijonat, vaikee selittää)
 • Nasu sukat
 • Possu sukat (sellaset "sorkat", joissa on isovarvas erikseen)
 • karvasukat
 • 3-pack sukat (sen siitä saa kun pistää joululahjatoivelistaan sukkia :D)
 • 2008 kalenteri (koira)
 • 4 purkkia ananasta (sisäpiirin vitsi)
 • Pieni koiratemppukirja
 • Koiran keittokirja
 • Koirani onni -kirja
 • 2 Aku Ankan taskukirjaa
 • Hurtta Huumoria -koira vitsikirja
 • Tapaus Punahilkka (joka on muuten paras elokuva ikinä, Lumotun Ellan jälkeen. Mä nauroin koko leffan ajan ja melkein pissasin housuuni)
 • Vihko
 • Possu yökkärit

Tänä vuonna mä sain aika vähän lahjoja. Aikasemmin mä oon saanu paljon enemmän. Äitillä ei nyt oo oikeen rahaa. No, ainakin mä sain enemmän kun yks mun kaveri, joilla ei anneta ollenkaan lahjoja. Se olis kauheeta. :S

Mun isosiskon poikaystävä (tai siis sulhanen, vai miks sitä sanotaan kun ne on kihloissa?) oli tänä vuonna meillä jouluna. Mä en kehdannut olla antamatta sille mitään, mutta mulla ei ollu rahaa, joten mä annoin sille lahjaks kaverilta saamani pähkinäsuklaalevyn (mä en tykkää pähkinäsuklaasta), koska mun isosisko sano että se tykkää mistä vaan suklaasta.

Koulu alkaa tasan kahen viikon päästä. Mä en kestä.

Kommentoi

Joulukuun toka merkintä!

satu350 - 24.12.2007 16.33 -

Niin se vain on, että nyt on jouluaatto ja ihmisille hyvää joulua, jos sattuvat tätä ajoissa lukemaan! Pientä tylsyyttä tapan ja syöpööttelemistä odottelen.

Ajan tappamista;
Kirjoita kirjaimen kohdalle puhelimesi muistissa oleva ensimmäinen sillä kirjaimella alkava ihmisen nimi ja kuka hän on.


A= Alisa  (luokkakaveri)
B=
C=
D=
E= Elina (entinen kirjekaveri, partiolaisia)
F=
G=
H= Hanna (partiolaisa)
I= Iiro (kaveri)
J= Jaakko (partiolaisia)
K= Kalle (partiolaisia)
L= Laura (partiolaisia. Eikö mulla oo kuin partiolaisia kännykässä!)
M= Mari (naapuri)
N= Niilo (kaveri)
O= Olli (partiolaisia)
P= Pankkikortin sulkemisnumero
Q=
R= Reetta (partiolaisia)
S= Saara (kaveri)
T= Taru (kirjekaveri)
U=
V= Valtteri (nuokkari)
W=
X=
Y=
Z=
Å=
Ä= Äiti (ei selittelyjä kaipaa!)
Ö=

Kommentoi

toisesta jälki jää.

vipetx - 23.12.2007 14.32 - ihmissuhteet 

Kommentoi

Kaksi yötä jouluun on....

nienna - 22.12.2007 13.10 - henkilökohtaiset 

Tänään on 22. päivä joulukuuta, eli joulu on kahden yön (eli perjaatteessa vaan yks päivä, jos tätä päivää ei lasketa) päästä. Mä en malta odottaa. Äiti tosin kertoi mulle, että mulle on ostettu paljon vähemmän lahjoja kun muille, koska sillä loppu rahat kesken. Se lupasi sitten ostaa myöhemmin jotain (just joo). Nyt mä ajattelen että ei se varmaan haittaa, kyllä mä selviän ilosena joulusta, mutta kun mä mietin sitä tarkemmin, mulla on varmaan tosi surullinen olo jouluna. Eihän niitten lahjojen pitäis olla se kivoin juttu, jota odottaa, mutta niin se vaan on. Se joka väittää muuta, valehtelee.

Meille on tulossa tänään hoitoon äitin kaverin kolme kissaa. Sillä kaverilla on jotain seitsemän kissaa, mutta ne muut menee jonnekkin muualle hoitoon. Mitäköhän siitäkin tulee kun meillä on kolme koiraa, yksi kissa ja kaiken päälle joulukuusi, joka tulee varmaan olemaan aika ruuhkainen... Ne kissat ei ole edes tottuneet koiriin. Eli meidän pitäisi totuttaa kissat koiriin ja toisinpäin (vaikka meidän koirat onkin jo tottunut meidän omaan kissaan), vahtia ettei kissat kiipeä kuuseen ja kaada sitä, katsoa että ne vieraat sisäkissat ei pääse karkaamaan ulos, vaikka samalla kun me päästetään oma kissa pihalle ja ties mitä vielä... Hitsit. Mä ajattelin lyödä perheen kanssa vetoa siitä kuinka monta kertaa kuusi kaatuu. Mä veikkaan seitsemää. Me kyllä pikkusiskon kanssa laitettiin kuuseen sitruunaa, koska kissat vissiin vihaa sitä hajua, mutta pitääköhän se ne poissa? Ehkä, ehkä ei.

 

Kommentoi

Joululoma! Wippii!

nienna - 21.12.2007 11.12 - henkilökohtaiset 

Keskiviikko yöllä alko joululoma, vihdoinkin. Mä sain kauhukseni kuulla, että loma on vaan kaks ja puol viikkoa. Hirveetä! Sitten sen jälkeen pitäis taas jaksaa olla koulussa melkeen puol vuotta. Ei jaksa! Ehkä mä kehitän itelleni jonkun vakavan taudin. Tai katkasen jalkani.

Jouluaattoon on enää kolme päivää (jos tämä päivä lasketaan mukaan, nyt on vasta aamu)! Jippii! Ensimmäistä kertaa piiiiiitkään aikaan mulla ei oo mitään tietoa mitä mä saan lahjaksi. Mä en tiedä yhtä ainutta asiaa.

Mun pitäisi loman aikana kirjottaa kaks sivua tosi pientä tekstiä Suomen sisällissodasta. Mä sain historian kokeista vähän huonot numerot (= 5 molemmista), joten opettaja anto mun tehä aineen, että mun numero paranis... Mun pitäis pistää siihen mukaan mun omia mielipiteitä ja kertoa että miksi siitä puhutaan eri nimillä ja ketkä käyttää mitäkin nimeä. Vaikeeta, tosi vaikeeta... Ehkä mä siitä jonkun seiskan saan...

Mä latasin eilen mun koneelle eMulen, jolla voi ladata netistä musiikkia, leffoja, kuvia, videoita ym. Se on ihan hyvä ohjelma. Se vaan on ärsyttävää, että mun tietokoneen äänikortissa (tai jossain, en mä tiedä, iskä sano jotain äänikortista) on jotain vikaa, eikä se suostu soittamaan niitä, tai siis ne äänet ei kuulu. Se on ihan tajuttoman ärsyttävää. Mä latasin vaikka mitä, Anna Abreuta, Arvil Lavingea, Aron Carteria, Jukka Poikaa, Anne Hathawaytä ja Smurffeja :D. (Tosta taas tajuaa miten surkea musa maku mulla on, mutta en mä sille voi mitään, mä tykkään siitä mistä tykkään). Ja nyt mä en voi kuunnella mitään niistä!! Pyh. Ja iskä on vaimonsa ja vauvansa kanssa, eikä sillä oo aikaa tulla korjaamaan  sitä äänikorttia. Oikeesti, siinä menis enintään puol tuntia, eikä sillä muka oo aikaa tulla tänne korjaamaan sitä! Me asutaan alle kymmenen kilsan päässä siitä!

Mua ärsyttää.

 

Kommentoi

Hyvää joulua!

jouni - 20.12.2007 22.22 - eläimet 

O

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Musiikki soi, kalkkuna hautuu

jouni - 20.12.2007 20.19 - bloggaus 

Laitanpa blogin alulle. Radiohead soi, kalkkunapihvit hautuvat keittiössä, ulkona ihmiset kärräävät jouluostoksiaan autoihin. Suhteellisen vapaata aikaa näyttäisi olevan ensi vuoden alkuun saakka, kun palkkatyöt on tältä vuodelta tehty. Osa mielessä olleista asioista on tullut syksyn aikana purettua teksteinä ja kuvina, mutta paljon ajatuksia ja tekemisä on jäänyt tallentamatta ylös. Tämä uusi blogi on yritys saada jotakin elämänvirrasta tarkasteltavaan muotoon.

Kommentoi

Raudat paikoillaan

mjormana - 16.12.2007 21.44 -

Nyt olis perustuspalkkien raudoitus valmis. Ei puutu kuin tarkastus ja betoni. Se menee ensi vuodelle valitettavasti. Ehtii sen silloinkin, pitää vain toivoa ettei tule kovia pakkasia ettei tarvitse lämmittää valua vaan pelkät peitot riittäis. Halvemmalla siinä selviäis.

Tänään kävin hieman lapion kanssa kaivelemassa muutamaa putkea kohdalleen ja hyvinhän se onnistui kun oli oikeat tarvikkeet ja välineet.

Ei muuten pitäisi miestä päästää ilman valvontaa ostamaan työkaluja... Perjantaina menin hakemaan vain muutamaa putkenpätkää ja mitäs tarttuikaan mukaan. Runko- ja viimeistelynaulain sekä kompura muutamilla lisukkeilla maustettuna. Viimeksi tuli ostettua jiirisirkkeli jalustan kanssa... Olen myös lisännyt kuvia tontilta tuonne kuvagalleriaan.

Kommentoi

Joulun odotusta

nienna - 15.12.2007 23.27 - henkilökohtaiset 

Mä tajusin just että joulu on vähän reilu viikon päästä! Mulla on onneksi ostettu lahjat jo kaikille, eikä niistä ole stressiä enää. Mä ostin lankakerän, josta mun oli tarkotus tehdä mun pikkusiskolle kaulaliina, mutta mullahan on aikaa enää viikko! Ja mähän olen niin patalaiska, että enhän mä sitä valmiiksi saa.
Tänään mulla on ollut vähän parempi olo taas, enkä mä ole mitenkään hirveän surullinen, mutta ehkä se siitä vielä muuttuu, kun joku typerä meidän luokkalainen tyttö sanoo taas jotain ilkeästi.
Osasyy siihen, että mä olen tänään vähän onnellisempi, on se, että mä tajusin miten paljon mun koirani rakastaa mua. Niin pieni asia. Kun mä olin saamassa sitä koiraa (meidän 3. koira), mä sanoin kaikille, että se on sitten MUN koira (sijoituspapereissakin lukee niin), ja mä haluan että se tykkää musta eniten (niin lapselliselta kuin se kuulostaakin). Nyt kun se on ollut meillä jo melkein kaksi kuukaautta, niin se palvoo mua. Se seuraa mua kaikkialle ja muutenkin osottaa että se tykkää musta. Ei se muille sillä tavalla ole. Se on vaan jotenkin niin ihanaa. Mä en kestäis jos sille tapahtuis jotain.
Meillä on koulua enää 3 päivää. Maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona on vielä koulua, ja keskiviikko iltana joskus klo. 10 meillä alkaa joulujuhla, ja se loppuu kolmelta yöllä. Siellä on yleensä ollut ihan kivaa.
Tänään mä tein toffeeta. Mä oon nyt reilun viikon sisällä tehny sitä kolme kertaa. Se vaan on niin hyvää... Tällä kertaa se vaan meni ilmeisesti pilalle. Höh. No jaa, ehkä mä kestän sen.


Kommentoi

Häsellystä

suoppi22 - 15.12.2007 16.52 - henkilökohtaiset 

Lähtöön vajaa kuusi tuntia. Kaikkea on kerenny tänäänkin sattumaan. Kävin imuroimassa autoa (jotta se jäis siistiin kuntoon Baby S:lle). Laitoin avaimet virtalukkoon ja imuroin ensiksi apukuskin puoleisen etupenkin ja sitten takapenkin. Ajattelin että ylettyisköhän se imurinjohto kiertämään auton ympäri ulkokautta sinne toiselle puolelle. Noh-laitoin oven kiinni ja lähdin johdon kanssa kuskin puolelle. Takakontin kohdalla imurinpiuha jo klikkas kiinni eli ei muuta kuin takaisin. Ajattelin, et no sitten vaan konnttausasentoon pyllistelemään et saan apukuskin puolelta imuroitua sen toisenkin puolen. Kappas vaan ovi / ovet / takakontti eivät enään avautuneetkaan...Jep, jep - soitto kotiin, ei muuta kuin vara-avainta paikalle et PirttiHirmu pääsee liikkeelle. Vara-avian saatiin paikalle nopeesti, mutta sepä ei auttanutkaan asiaa, ei se avannut ovia. Ja mulla kun on sähköikkunat ja ovet, lukkoa ei näkyvillä missään tulikin penkka poo, et mites tää kärry saadaan tästä liikkeelle."Rauhahan" sen taas keksi..Hifisti ja ATK-nörtti kun on hän nippasi avaimella kuskin puolen kahvasta sellasen suojuksen pois ja avot, sieltähän tuli avaimenreikä esille!!
Huh, onneksi!
No niin, eipä tässä sitten muuta kuin PirttHirmu vaikenee hetkeksi, antaa teille joulurauhan! Voi olla että jotain tekstiä tulee matkan varrelta voi olla että ei...
Hyvää joulua kaikille!

Kommentoi

Surullista

nienna - 15.12.2007 00.00 - henkilökohtaiset 

Mä olen surullinen.
Mä en tiedä mistä se johtuu, mulla vaan on sellanen tosi surullinen olo ja mua itkettää. Ehkä se johtuu siitä, että mä olen saamassa äidinkielestä vitosen todistukseen, ehkä se johtuu siitä, että mä en ikinä tee mitään. Kaikki menee rutiinilla.
Toi vitonen äikästä on muuten mielenkiintonen juttu. Ala-asteella opettaja kehu mua aina siitä miten taitava mä olin kirjottamaan, ja mulla oli ysi todistuksessa, kymppi jos olisin ikinä muistanut/jaksanut tehdä läksyt. Mä olin omasta mielestänikin hyvä. Kunnes: BÄNG! Typerä yläasteen äikän opettaja antaa jokaisesta aineesta jokaiselle jonkun seiskan. Sitten mä en enää jaksanut tehdä ja palauttaa niitä. En vaan yksinkertasesti jaksanu, joten mun numero laski seiskaan. Ja nyt viime jaksossa mä en ollut palauttanut yhtään ainetta, joten se laskee vitoseen. Parantaa hirveästi mun jo niin mahtavaa oloani. Just joo. Mä en kestä.
Kommentoi

"Kesälomalle" huomenna

suoppi22 - 14.12.2007 20.19 - henkilökohtaiset 

Tämän vuoden työt on tehty ja huomenna se H-hetki sitten koitta..On sitä odotettukin! Yritin etsi täältä blogistani, että milloin se matkan on varattu, mutta en löytänyt päivämäärää...Hämmästyin, miten mä oon voinu jättää sellasen asian huomioimatta??
Anyway, huippuhyvä fiilis olla lomalla!
Oon varautunu pienellä apteekkilaukulla jos sattuu että Rauhalle tulee jotain..kokemusta kun on et sille sattuu ja tapahtuu!!!Kaikki pitäsi olla valmiina senkuin huomenna pakkaa tavarat kassiin ja suuntaa kentälle.
Jätin tänään kuntokortin reksille ja toivon, ettei kukaan ole kerännyt yhtä paljon pisteitä kuin minä. Eniten pelkään, et joku "mummo" kävelee mun yli ja ottaa kaikkien yllätykseksi voiton!! Reksi lupas tuoda mulle sen pääpalkinnon (sykemittarin) Thaimaahan jos voitan sen (hän kun tulee sinne myös yhtäaikaa).
Mutta palaan vielä huomenna asiaan, siihen asti hyvää yötä!!

Kommentoi

Haastatteluvuorossa "Käkälä"

suoppi22 - 12.12.2007 22.05 - ihmissuhteet 

Heippa "Käkälä"!!

1. Olet muutama kuukausi sitten muuttanut? Mikä muutosta on ihanaa?

Uuteen ja yhteiseen kotiin oli ihanaa muuttaa, ja sai hävittää kaikki ysäri-
tavarat.

2. Mikä on ollut suurin investointi uuteen asuntoon ja mikä on
mielestäsi ollut onnistunein huonekaluvalinta?

Se oli Dimensio-kirjahylly, koska "neljäkutonen" on vielä kaupassa. Tv-taso
on ihan kiva olla olemassa.

3. Olen kuullut jutun susta, että oot joskus nuorena matkustanu
bussilla kotikaupungistasi Tampereelle luistelemaan? Eikö Raumalla jäädytetty kenttiä tuolloin vai oliko Mansessa vaan parempi jää?

Olet muuten kuullut ihan väärin ;), onneksi ihastus ei asunut rovaniemellä...

4. Laskettelu ja lautailu on lähellä sydäntäsi - kumpi on lähempänä ja
miksi?

Molemmat ovat kivoja lajeja, ja paljon opittavaa. Mutta lautailukengät on
paljon siistimmät...

5. Mikä on Rauman kuuluisin nähtävyys?

Jäähalli, eikun se taitaa olla Vanha-Rauma ja sieltä Pyhän Ristin kirkko.

6. Kuka on sun suosikki liikunnanohjaaja ja hänen parhaat puolensa?

No Kati, ai ohjaaja. Sitten se on Suski, aina iloinen ja energinen. Hän on
vaan hyvä työssään, saanut minutkin pysymään (jotenkuten) rytmissä aerobic-
tunnilla.

7. Mitä tuo mieleen Pallo-Iirot ja Rauman pallo?

Verisiä paikalliskamppailuja, joista R-pallo vei yleensä voiton. Ja minä
pelasin siinä joukkueessa. Meillä oli tosi pätevä valmentaja(isä), joka
treenautti meille silloisen ilveksen harkkakuvioita...

Valintatehtävät ja lyhyt perustelu:

Lapin kesä vai Oulujärven sateet?
Oulujärjvn sateet, en ole oikein koskaan  viihtynyt bikineissä ja "lihakset" saivat hyvää kylmähoitoa oulujärvessä +4.

Jäkälä vai kekäle?
Käkälä

Tumma vai vaalee?
hhmm...vaalee

Minnie Mouse vai Peppi Pitkätossu?
Peppi Pitkätossu, tossun alla on kiva olla.

Irina vai Maija Vilkkumaa?
Maija Vilkkumaa

Ranta - vai lumiloma?
Lumiloma, olen niin innostunut uudesta harrastuksesta.

Kiitokset vastauksistasi ja hyvää joulua!!

Kommentoi

3 päivää töitä jäljellä!

suoppi22 - 11.12.2007 21.39 - henkilökohtaiset 

Ei mulla muuta tällä kertaa... hihiii!!
Ai niin, Ms Jefu oli lukenut mun ruokavinkkejä ja TEHNYT MYÖS RACLETTEA! OLI NIIN ALKANUT TEKEMÄÄN MIELI! Tunnustaako joku muu?
Kommentoi

Joulukuu...

mjormana - 09.12.2007 23.09 -

Joulukuuta mennään ja muotti on valmis. Ensi viikolla pitäisi raudat saada perustuksiin ja viemäriputket. Sitten olisikin ensimmäisen valun vuoro. Se taitaa tosin mennä ensi vuoden puolelle. Vastaavamestari lähtee tiistaina lomalle kahdeksi viikoksi eikä tarkastuksia sinä aikana saada pidettyä. Toivotaan että ensi vuoden alussa ei olisi pakkasia jotta valu saadaan tehtyä. Ja talousrakennuksen muotti ja valu jotta sitä pääsisi tekemään... Tänään totesin tontilla käydessä että pitää hankkia sinne varastorakennus, joko ostaa puinen kasattava ja keksiä sille jatkokäyttöä tai sitten hankkia vuokralle pieni kontti jostain... Pitää huomenna selvitellä jos työmatkalla ehtii. Pitäisi aamulla ennen viittä herätä jotta ehtii lentokentälle. Toivotaan että se onnistuu ja vielä löytyis varastokin vielä.

Kommentoi

Maili reksiltä...

suoppi22 - 09.12.2007 10.49 - työ 

"Olen esittänyt hyvin hoidetusta työstä sinulle kannustuslisää. Hyvin hoidetun perustehtävän lisäksi olet edistänyt koulumme liikuntainnostusta ja tuonut koulua esille koko Helsingin
tasolla. "Liikuntapainotus" sekä näkyy että kuuluu. Tämän kaiken järjestäminen ja organisointi hymyssä suin vaatii opettajalta enemmän kuin perusopetuksen hoitamista."

Opetustoimenjohtaja oli päättänyt myöntää rehtorin suosituksesta mulle kannustuslisää kivan pikku summan.
Huippua!! Taas jaksaa, ainakin tän vikan viikon..hihiii!
Lue kommentit (2) | Kommentoi

Juhlat!

suoppi22 - 06.12.2007 21.16 - henkilökohtaiset 

Nyt on itsenäisyyspäivä, 90-vuotiaan Suomen juhlapäivä sekä mun blogin 1-vuotis merkkipäivä!
Tänään meni vihdoin viimein Thaimaan matkan hotellivaraus läpi.Jesh! Huomenna mennään Rauhan kans hoitamaan asiat kaupungille. Kivaa! Töistä vapaata. Ilmat on ollu aikamoiset, vettä tulee taivaan tuutilta, ihan koirien ulkoilutusilma! Larkku oli mtänään lenkillä mun ja Etanan kanssa. Nyt se on ollu niin poikki, että ei oo jaksanu ees syödä. Nukkunu vaan koko päivän! Täytyy alkaa taas tuijottamaan Linnan juhlia!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Pokeripöytä

stix - 05.12.2007 12.38 - käsityöt 

En nyt ennätä kirjoittaa mitn, mutta tossa on kuvaa: epätarkkoja kuvia projektista (aukee uudessa ikkunassa).

Kommentoi

Kilot ovat karisseet!!

suoppi22 - 05.12.2007 10.48 - henkilökohtaiset 

Jippii, kävin tänään pitkästä aikaa puntarilla ja kesästä on tippunu 5 kg! Huippua - oon mä kyllä vaivaakin nähnyt sen eteen. Thaimaassa aioin kyllä unohtaa urheilun ja syödä ihan mitä huvittaa, sit voi taas aloittaa tammikuussa saman kuurin, plääh!

Oon käynyt tässä pari viikkoo uimassa. Ei se ihan entiseen malliin kulje, mutta nopeemmin mä edelleen etenen kuin ne mummot ja papat siellä radalla, jotka leveillä käsivedoillaan valloittaa koko altaan, raivostuttavaa. Siellä hallissa olis tarjolla myös Jani Sievisen uimaopetusta 20 e/ h. Pitäiskö mennä testaan, mitähän se sanois mun tyylistä? Taidan säästää senkin 20 ja kuluttaa sen johonkin coconut juomiin beachillä!

Perhepiirissäkin tapahtuu kaikenlaista; siskon lapset alkaa olla siinä iässä, että nuorimmainenkin (mun kummityttö) lentää pesästä pois ja sisustelee omaa kämppäänsä poikakaverin kanssa. "Poika" saa vihdoin rengastettua tyttöystävänsä (tästä ei sit saa juoruta) ja vanhin tyttö odottaa esikoista. Huh-huh! Häitä sit vaan ootellessa!

 

Kommentoi

Itsenäisyyspäivän viettoon valmistautumista!

suoppi22 - 04.12.2007 18.35 - ravintolat 

Huomenna on koulussa isot Itsenäisyyspäiväjuhlat. Lipunnosto salkoon tapahtuu koko koulun läsnäollessa. Salissa kaikille ojennetaan Pommac pikarit ja se juodaan sivistyneesi (hopefully). Rehtorin kutsussa on myös pyydetty siistiä pukeutumista. Mielenkiintoista nähdä moniko tulee siisteissä vaatteissa kouluun!?!?
Olen itse alkanut myös valmistutumaan ihanaan ja pitkään, vapaaseen viikonloppuun. Kävin eilen ruokakaupassa ja olen suunnitellut aikalailla jo näiden lomapäivien ruoat. Ajattelin vähän avata niitä teille niin jos vaikka B.K:kin innostuu valmistamaan juhla-aterian tai Baby S, kokeilemaan jotakin resepteistäni. Nämä ei ole sitten missään järjestyksessä mitä syödään milloinkin...
- uuniperunat ja katkarapukastike: lisukkeena porkkana/ananasraaste
- Raclettea perunoiden kera : lisukkeena punajuuria, ananasta, suolakurkkuja ja chilivalkosipulikynsiä
- tuoretta nauhaspagettia ja kanaa; lisukkeena kaalisalaattia
Siinäpä niitä oli näin alkuun... Miltä kuulostaa? Juomia en ole vielä suunnitellut, mut veikkaampa, että aikalailla Lidl;n viscy linjalla mennään.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Suomigolfareita Epsanjassa

kebax - 02.12.2007 18.04 - golf 


Jotkut haluavat matkustaa incognito ...
     
... matkanjohtaja sen sijaan myhäilee mystisesti puolivälissä.
         

Porukka päivittäisessä parkkipaikan palaverissa.
     
On se toki hauskaa lomaa kun vietetään.

Panoramican range on pitkä mutta lyhyeksi leikattu.
     
Tällä kertaa tämä mies yrittää piiloutua varjoon.
         

Kitaristinerolla on hymy herkässä kun kerran Garcian kotikentälle on päästy.
     
Eikäpä klubillakaan paljon ikävää pidetä.
         

Allekirjoittaneen vapaapäivä on koittanut.
     
Rennosti ottaa myös pelikaveri.
         

Voittajan rento hymy ...
     
... kisan jälkeen joku toinen miettii syntyjä syviä.
         

Aamuyön tunteina on lähdetty paluumatkalle. Ja kyllä. Sama sankari se taas siellä takana lymyilee.
       Espanjan reissun varsinainen selostus eli "Maitokahvia ja golfia"

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Mein Kampf

kebax - 02.12.2007 16.22 - golf 

Ensikohtaaminen Panoramican #5 reijän kanssa (Kuvattu 28.10.2007):

Plumps!!1


Espanjan reissun varsinainen selostus eli "Maitokahvia ja golfia"

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Joulukuun eka merkintä.

satu350 - 01.12.2007 21.45 -

Mun jutut ovat alkaneet olla kuivia ja tylsiä. Jos vaikka tänään kertoisin, mitä olen tehnyt viimeisen viikon aikana.

Viime viikon lauantaina alkoi kuume, jota kesti torstaihin asti. Tiistaina lääkäri totesi sen olevan virusperäinen kuume. No kuumelääkkeitä naamaan, dekkarin lukua, makoilua, koulusta poissa oloa ja kolmen kokeen väliinjättöä.

Perjantaina eli eilen ja tänään oon uskaltanut jo olla poissa peiton alta ja tehdä kaikenlaista. Mm. tehdä kropsua, lukea englantia ja fyysiikkaa sekä leikkiä kotisivujen ulkoasun kanssa.

Maanantaina jos (aika varmasti kyllä kun) palaan kouluun on edessä monen monta koetta. Maanantaina enkun koe, tiistaina fysiikan, keskiviikkona joku itsenäisyyspäiväjuhla, torstaina itsenäisyyspäivä ja lpk:n jutut, perjantaina matikan koe, viikonloppu ja maanantaina vielä yhteiskuntaopin koe. Jossain välissä pitäisi kolme em. kuumeen aikana tekemättä jääneet kokeet tehdä. Kiva juttu, mutat eiköhän tästä selvitä.

Nyt kuuntelen Ultra Brata. Löysin vihdoin kokoelmalevyn äidin piiloista. Mainittakoon, että äiti ja isä on nyt joissain pikkujouluissa ja päivän olivat Lehtimäellä ja ovat pitäneet lastaan melkein koko päivän yksin. Heitteillejättöä.

Oonpas kirjoittanut paljon. Olen ylpeä nyt itsestäni. Hyvä tyttö.

Kommentoi

Kaamee kapula!!!

suoppi22 - 01.12.2007 20.05 - henkilökohtaiset 

Tuli kävästyä sit työpaikan pikkujouluissa...Tein varmaan lähtemättömän vaikutuksen breikillä, spagaateilla, karaoke lauluilla ja muulla tosi fiksulla käytöksellä! No, onnex moni muukin kansakynttilä oli aika hirveessä kännissä. Yks "kynttilä" oli löydetty lumihangesta torkkuja ottamassa illan päätteeksi. Itellä ei oo kyllä hajuakaan miten oon saanut taksin..Sen muistan että taksikuskia nauratti kun herätteli mua kotipihassa, olin varmaan nuokkunu vaihdekepin päällä..hih! Sen kyllä tunsi tänään sitten aina tuonne klo 16 asti, että oli ottanut eilen reippaanlaisesti.Vuosisadan krapula, pahempi kuulkaas ku se sahalaita krapula! Oon joutunu pari kertaa puhumaan norjaakin! Yritin olla Rauhan seurana autoliikkeissä, mut ei siitä oikein mitään tullu ku autojen vanteetkin alko pyörimään silmissä. Piti käydä ottamassa happea ulkona useampaan otteeseen.
Oon haissu ku rankkitynnyri tänään, yäk!
Oon kuitenkin tehnyt myös yhden hyvän työn tänään; löysin nimittäin tyttöjen kanssa karanneet mäyräkoiran (siis ihan oikean) ja onneksi pannassa oli puhelinnumero. Soitin ja omistaja saapuikin aikanoeesti hakemaan karkuria. Mutta arvaatkaapa mitä sain "löytöpalkkioksi"???????????????? - kaksi Kotipizzan keltaista lippistä!! Mä en niin kestä!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu