Version 0.4.13 out

mirggi - 31.08.2007 12.18 - mobiili 

Another day, another release. This one fixes CTCP version reply (it said 0.4.11 in 0.4.12, bad bad me), channel windows were a bit too low in 3rd edition so they blocked part of the input box and the Links menu crashed sometimes.

Also just noticed Mikko Linnalo's comment about the backup. I had already made the backup registration file, but for some reason it wasn't in the pkg file so it wasn't put into the installation package. Thanks for the comment, sorry for taking this long to fix it!

We'll see if I make 0.4.14 later today or if I'll save it for tomorrow. And this speed in releases can only mean one thing: 0.5 must be coming soon.

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Flunssa!

suoppi22 - 30.08.2007 21.19 - peruskoulu 

Hirvee nuha! Tympee olo ja kylmä!
Tänään oli luokkakuvaus koulussa. Meinas olla hankalaa ku pojat ja tytöt joutu oleen niin lähekkäin toisiaan. Katotaan 9-luokalla, ne roikkuu toistensa kaulassa ihan onnessaan!!
En tiiä onnistuko mun yksityiskuva, ku tällanen hirvee flunssakin on just päällä, ei se ainakaan kaunista sitä kuvaa!!
Vielä yks päivä, ei ku kaks helvetti - meillähän on lauantai työpäivä, VOI PASKA!

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Version 0.4.12 out

mirggi - 30.08.2007 20.16 - mobiili 

Release per day keeps the doctor at bay, or how was it :) Now I've released 0.4.12, which fixes color ordering (RGB was BGR on this platform, damn), adds Danish, Turkish and Hebrew as languages. Hebrew seems to crash my N95, so I don't know if it'll work at all.

Also some speedups and stuff to the screen drawing, so it should be very smooth.

Lue kommentit (10) | Kommentoi

Matkakuumetta

kebax - 30.08.2007 13.21 - golf 

No niin. Lennot on ostettu ja samointein äijä on täysin täpinöissään. Ei mikään ihme sillä kyseessä on ensimmäinen ulkomaan golfreissu. Tokihan tuossa lahden toisella puolen on tullut käytyä, mutta nyt matka suuntautuu oikein golfkentälle!

Reissua Panoramicaan on tullut haudottua jo pidemmän aikaa, mutta vasta nyt aikomus totetutuu. Santalan Tapsa on näitä reissuja järjestänyt jo pidempään. Pelkkää hyvää kommenttia on tullut näistä kuultua. Ja reissuvideoita nähtyä.

Matka Espanjaan alkaa klo 7:35 lokakuun 27. päivä - sellaiset 8 viikkoa odoteltavaa.


Santalan Tapsan golfreissut Panoramicaan
Seuraava juttu Espanjan reissusta eli ''135 tuntia... ja vähenee''

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Version 0.4.11 out

mirggi - 30.08.2007 01.32 - mobiili 

I'm continuing my "new day, new version" line today, so it's time for version 0.4.11 :)

This version is a LOT faster on screen updating, especially compared to the previous version which had a nasty bug in the kludge to reduce flickering.

This version also brings three new CTCP commands: /ping, /version and /clientinfo. So now you can ping others, check their version and clientinfo (that one is probably not used that much). mIRGGI has supported these as the recipient from the beginning but you haven't been able to send them to others.

Also there have been some requests for colors. I'm happy to say that colors are now supported. You have the default 16 colors and you can set both foreground and background colors.

I've also reverted the 2nd edition version a bit regarding the title bar. On 3rd edition the default title bar is very small, but on 2nd edition it's huge. So I'm drawing it myself once again.

So I think this version is once again a lot better than the previous. Hope you like it!

Lue kommentit (7) | Kommentoi

Veli pelaa monopeliä!!!

suoppi22 - 29.08.2007 19.19 - uutiset 

Että silleen, en nyt oikein tiedä miten esitän tämän asian teille... Kannattaa istua eka alas ja vetää keuhot täyteen ilmaa... VELJENI ON VUOKRANNUT MÖKKIKUNNASTAMME TOISEN RAVINTOLAN!!! "Ei mee ainakaan kilpailijalle ja nyt mulla on monopoli!"
Meillä pitää sit aika kiirettä ens kesänä Oulujärvellä, et ehditään valloittaa molemmat ravintolat, laulaa ne kaikki HYVÄT karaokebiisit (uusiakin esiintyjiäkin kun on lupautunut), katsella breikkiesitykset, istua autossa kuuntelemassa Lapin kesää ja siinä ohessa kattella hyviä kelejä!!Huh, huh, täytyy varmaan viikko varata tähän kaikkeen!
Onko muuten Sinikka saanut vahvistuksen suopotkupallosta jo?

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Suffelibuugie

kebax - 29.08.2007 19.06 - golf 

Melkoisen hankalan oloista räpiköintiä alusta alkaen. Loppua kohti koitti sika parantaa juoksuaan. Silleen siinä voi käydä. Reissun päätteeksi tavalliset sauna & bearpurkkitemput. Ja huomenna uudestaan. Stay tuned! Ai niin, se kylmä suihku skuutteroinnin ohessa jäi tällä kertaa väliin. Perkeleen kylmä siellä kuitenkin on. Ei jaksa oikein vituttaa sekään. Olosuhteisiin nähden normia on sekin.

Sait 16 pistettä yhdeksällä reiällä!
Pelasit bufferiin, tasoituksesi 20,3 pysyy ennallaan.
Reikä 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Out
Par 5 4 4 4 3 3 4 3 4 34
Pituus 535 276 244 319 187 153 263 162 367 2506
Hcp 1 9 11 5 7 13 17 15 3
Tulos 8 6 6 6 5 4 5 3 5 48
Pisteet 1 1 1 2 1 2 2 3 3 16
Nimi: kebax
Päivämäärä: 29.8.2007
Kenttä: Aulanko Golf (AGK) - Hugo
Tii: Keltainen
Tarkka hcp: 20,3
Pelitasoitus: 24

Kommentoi

Opiskelukaupungissa

suoppi22 - 28.08.2007 20.23 - matkustus 

Täällä sitä ollaan pyöritty "vanhoissa maisemissa", muistellen yliopisto elämää! Piti käydä ihan fiilistelemässä sisällä ja haistella vanhaa punttisaliakin... Oon istunut seminaareissa kuuntelemassa kuinka hyvin tai huonosti tämän hetken suomalaiset nuoret voivat. Kouluterveyskyselyn vastaukset ovat julkistettu ja luennoitsijat ovat nostaneet pari isompaa asiaa esille. Suomalaiset 8-9 luokkalaiset kokevat työympäristössään väsymystä, niska-ja hartiaseudun kipuja ja menevät yleisesti liian myöhään nukkumaan. Ettei nää vaan liittyis kaikki toisiinsa...;)!!!!Tämä oli yleisesti esiin nostettu "pahoinvointi", odotan mielenkiinnolla koulukohtaista raporttia, josta näen oman koulun tulokset. Onko terveystiedonopetus mennyt hukkaan vai ei??
Soitin tänään "Lumiukon" vanhemmille. Äiti vastas ja puhui huonosti suomea (yllätys!!). Poika ei ollut kertonut juuri mitään tärkeitä asioita kotona; ei taksvärkistä, ei poissaoloista, ei lauantain koulupäivästä eikä mistään muustakaan! GREAT!!!Äiti vaan voivotteli puhelimessa.
Kohta oon menossa ulos syömään vanhan kaukiskaverin kanssa. Mukavaa rupatella ja vaihtaa kuulumisia/muistella menneitä.
Mun piti muuten vaihtaa huonetta, kun oli niin pirun kylmä tuo edellinen hotellihuone. Käytävälläkin oli lämpimämpää. On se kummaa, et maksaa 94 e huoneesta eikjä saa ees lämmitystä kaupan päälle!!Ihmeellistä - onko vähän ylihinnoiteltu? Näin Tony Montanan, hän esiintyy täällä tänään- taitaa se keikka jäädä multa väliin!!!

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Rollercoaster

kebax - 28.08.2007 20.08 - golf 

Radan loppupäässä vaunu vikuroi ja singahti ulos raitelta. Pariin otteseen oli paikka lipsauttaa pörö. Kakkosreijällä kakkoslyönti pinhigh forella josta ylämäkiputti 10cm sivuun reijästä. Ihan mukava tap-in par. Kolmosreijällä kakkonen kerniin ja reiluhkon alamäkiputin jäädessä onnettoman voimattomana vajaaksi tuli siihen sitten töksäytettyä vielä kolme lisää. Hieman normivitutuksesta poikkeava dubbel. Viimeisellä reijällä kakkonen hukkui ns. selvään paikkaan lehtien alle. Varapalloa ei tietenkään tullut lyödyksi. Kotimatkalla taas kylmä suihku skootterin selässä, eikun saunaan ja bearpurkki auki.

Sait 14 pistettä yhdeksällä reiällä!
Pelasit bufferiin, tasoituksesi 20,3 pysyy ennallaan.
Reikä 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Out
Par 5 4 4 4 3 3 4 3 4 34
Pituus 535 276 244 319 187 153 263 162 367 2506
Hcp 1 9 11 5 7 13 17 15 3
Tulos 7 4 6 5 5 4 6 5 - -
Pisteet 2 3 1 3 1 2 1 1 0 14
Nimi: kebax
Päivämäärä: 28.8.2007
Kenttä: Aulanko Golf (AGK) - Hugo
Tii: Keltainen
Tarkka hcp: 20,3
Pelitasoitus: 24

Kommentoi

Uusi vaihe

tara - 28.08.2007 16.06 -

Voi että, kesä on melkeen enää muisto vaan.. Loma oli ja meni, ja nyt istun kolmatta viikkoa koulussa innokkaana opiskelijana! Mutta jos palataan hiukan taaksepäin, vielä lomaan..

Lomalla retkeilin läheisteni kanssa Mikkeliin. Olipa ihana käydä uimassa Saimaassa! Ja todella sitten lähdin Brysseliin, yksin!! Sain koneessa seuraa libanonilaismiehestä, joka ystävällisesti saattoi minut juna-asemallekin.. Hän vannotti, että soittaisin illalla, mutta niin se vaan jäi.. Ihanaa oli kyllä reissussa tulla huomioiduksi, miehet flirttailevat vähän eri tavalla kuin Suomessa. Kävelin loputtomiin katsellen sarjakuvin kuvitettuja seiniä, kauniita puistoja ja aukioita. Kolmantena päivänä tein pikareissun Luxemburgiin. Ja äiti sai belgialaiset ja luxemburgilaiset euronsa!! Loma oli tosi virkistävä ja yllätti sikäli, että englannilla pärjäsin ihan hyvin, enkä edes eksynyt reissussa! Ei muuta kuin itsekseen vaan reissaamaan!

Loma oli kyllä ihan parasta. Voi että. Uimista, rentoutumista, vapautta. Hirmu paljon tuli yksinään käytyä eri paikoissa. Ja sitten, taas piti saada vähän jännitystä elämään ja lähteä yöllä nettituttavuuden kanssa siidereille. Tuli hakemaan mut autolla ja suunniteltiin menevämme johonkin pubiin, mutta autossa tuli puhetta, että jos ei tunnu musta kamalan oudolta ja uskaliaalta, voitaisiin mennä hänen kaverilleen. Ja niinpä mentiin.. Yöstä tuli tosi mukava. Ja hyvin omituinen. Ei sellasta voi tänne julkiseen tilaan edes kirjoittaa. Jäin sinne yöksi, ja seuraavana päivänä jatkettiin rupattelua,mm. Käytiin iltapäiväsellä vielä yhdessä syömässä. Yhteydenpito jatkuu..

Veljen ja veljen vaimokkeen kanssa retkeilimme Jyväskylään rallimatkalle. Olihan sekin nähtävä! Tallinnassa piipahdettiin ystävän kanssa bonuspisteillä. Maununnevan miestäkin tuli nähtyä loman lopuksi.. Ja autokin teki tenät. Kaasu jurnutti, ja kun avasin röörit kunnon polkaisulla, alkoi kuskin ja hantin jalkatilaan tulla öljymäistä nestettä. Seuraavaksi ikkunat alkoivat vetää huuruun. Matkustaminen oli aika riskaabeliä..

Sitten alkoikin koulu!! Uusi vaihe elämässä. Aineet tuntuvat mielenkiintoisilta ja opettajat mukavilta, kun uutta oppia on oma-aloitteisesti lähtenyt hakemaan. Asioita osaa pohtia ihan erilailla, kun on jo kokemuspohjaa asioihin. Toki tehtävien teko välillä aiheuttaa vähän stressiäkin, mutta onneksi niitä ei ole paljonkaan tarvinnut kotona puurtaa.

Kulttuuria on tullut harrasteltua, Espalla Baarifestareiden avajaisissa kävin kuuntelemassa Technicolouria ja JukkaPoika&TiskiPekkaa. Vierailin Marco Bjurströmin jumpassa (mahtavan hauskaa!!) ja parin kaverin kanssa avattiin Lostin kolmas tuotantokausi mitenkäs muuten kuin nauttimalla ruuasta.. Art goes Kapakka-tapahtuman puitteissa tuli testattua muutama ravintola ruuanlaitto-näytöksineen, mm. Jyrki Sukula kokkasi curryä. Siinä on muuten taas upea mies!! Mikä vauhti ja intensiteetti vankan ammattitaidon lisäksi! Testasimme myös ns. kaljaratikan, eli Spårakoffin yhden kaverin kanssa.

Vietin yhden viikonlopun (la-su) näiden viimeisimpien nettimiesten kanssa mökillä(!). Ja oli mukavaa. Vaikka onhan tää juttu aivan utopistisen outo. Huumorilla olemme heittäneet, että tämä on meidän uusi perhe. Nyt suunnitteilla on pikkujoulumatka ulkomaille... Siinä sitä onkin miettimistä, miten selitän reissuun lähdön porukoille... Hmm..

Sukulaistyttö tuli mulle yökylään ja menimme sitten perinteisesti Linnanmäelle. Ja minä, vanha ihminen, jouduin ostamaan rannekkeen, joka kädessä riennettiin sitten laitteesta toiseen.. Ensimmäistä kertaa elämässäni kävin kummitusjunassa silmät avoinna!! Ja mitä vielä, siihen kamalaan rakettiinkin mut tuettiin... Huh.. Jos en mä sitten ihan niin vanha olekaan.. Vaikka polvikin alkoi vaivata. Lääkäri määräsi siihen tulehduskipulääkkeen kymmeneksi päiväksi.

Pitkästä, pitkästä aikaa kävin kiipeämässä hevosen selässäkin! Ruskeasuolla oli avoimet ovet ja pääsi kokeilemaan pikkuruisen lenkin hevosen selässä. Ja oli se kyllä kivaa. Jos rahaa olisi sillä lailla, niin miksipä ei? Vaikka mä en ole kyllä yhtään tavoitteellinen ja etenemishaluinen tommosissa urheilujutuissa. Mutta rentoutus-ja mielihyväkeinona.

Taiteiden yössä pääsin hakemaan Eva Wahlströmiltä nimikirjoituksen, se oli makea juttu! Päädyin myös katsomaan rantalentopallon SM-finaaleja ja ulkoilmaelokuvia. Mukavaa!! Kaveri juhli synttäreitään Lopella ja sinnekin osasin ajaa lähes eksymättä. Kiitos Eniro ohjeista! Hevoset on nyt olleet kuvioissa enemmänkin kun olin katsomassa esteratsastuskisoja. Voiii..

Säät on nyt kääntyneet syksyisiksi. Kyllä se kesä taas väistämättä alkaa olla ohitse.. Mutta, elämä jatkuu! Onneksi kaikenlaista kivaa on varmasti taas tulossa. Lost, Pako ja BB naulitsevat varmaan jonkin verran sohvalle. Kesällä toosaa ei ole paljon tullut avattuakaan. Ihanaa, sekin.

Kommentoi

Tontin, keittiö- ja khhkalusteiden onnellisia omistajia

mjormana - 27.08.2007 22.10 -

Tänään tuli sitten käytyä allekirjoittamassa tontin kauppakirja. Nyt on sitten virallisesti tontti mihin rakentaa. Tai no lainhuuto puuttuu mutta pitää hoitaa se huomenna eteenpäin.

Viime viikon torstaina tuli myös tehtyä kaupat keittiön ja khhn kalusteista ja koneista. Toimittajaksi tuli valittua Iskukeittiöt. Parasta palvelua ja mukava myyjä :) toki keittiökin saatiin mieluisaksi ja toivottavasti toimivaksi. Samoin kodinhoitohuone. Eiköhän ne ole sellaisia myös käytännössä kun ne joskus ensi vuonna saa asennettua.

Pakko taas mainita siitä miten hankala on saada palvelua. Noitten keittiökalusteiden hankinnan yhteydessä sen huomasi. 3:ssa paikassa 5:stä sai sentään palvelua, mutta noissa 2:ssa paikassa oltiin ainoat asiakkaat ja myyjiä 2-3 ja ketään ei kiinnostanut kysyä miten voisi palvella. Liekkö sillä jotain merkitystä että toinen mainostaa itseään edullisena ei "merkki"-liikkeenä. Toisessa taas oli useampaa merkkiä tarjolla. No onneksi nyt oli vara valita minne rahansa kantaa :)

Rakennuslupa olisi mukava saada tällä viikolla vireille mutta perustamistapalausunto puuttuu tärkeämmistä papereista. Naapureiden kuuleminenkin pitäisi ilmeisesti tehdä, joten sekin on oma haasteensa kun ei naapureitaan tiedä taikka tunne... No katsotaan miten se hoidetaan. Toivottavasti huomenna tulisi uusia tarjouksia lisää. Keskiviikoksi on jo yhden toimittajan kanssa sovittu tapaaminen.

Kommentoi

Lue "Johanna Pakosen" haastattelu!!!

suoppi22 - 27.08.2007 22.04 - uutiset 

Vuorossa karaoke kuningatar, jolla vähän kesti vastata näihin kyssäreihin!!

1. "Johanna Pakonen", olet muuttanut takaisin Helsinkiin! Miltä se nyt tuntuu Pihtiputaan, Melbournen ja Ivalon jälkeen?
Tsadista ei oo tietoa, mutta ainaskin tämä Malmi on mahtava paikka, kun täällä tapahtuu niin paljon juttuja, joista voi lukea iltapäivälehdistä.


2. Työt ovat sinullakin alkaneet, miltä se "maistuu" kesän jälkeen?
Rillit vinossa mennään vieläkin. Hauskinta on, että mut pakotettiin koulun "ympäristöagentiksi".
 

3. Uusi työpaikkasi on kuulemma alansa eliittiä, mites "Puttaan tyttö" on sopeutunut joukkoon?
Oppilaat eivät kiroile, mutta opskat kiroilevat, joten hyvin oon siihen nähen sopeutunu.

4. Johdat myös leikkisää Peuravaaran yläastetta, kuinka se hoituu? Voitko vähän valoittaa lukijoilleni mistä on kysymys...
Voih, mistähän aloittaisi.. Juttu on se, että Kainuussa Peuravaaran peruskoulussa henkilökuntaa on 24 hlö ja oppilaita on 2, joten ressitön unelmapaikkahan se on kaikille osapuolille . Ite oon rehtori. Meillä on yksi aktiivinen huoltaja, joka on lesta joten lisää oppilaita pitäis olla tulossa. Byrokratia on pientä ja budjetti suuri. Opettajien ei tarvitse olla päteviä, kunhan ovat soveltuvia. Kaikki opettajat asuvat koululla Peuravaarassa, ainakin suopotkupallon aikana. Työtunteja saa tehdä sisään eli ylityöt maksetaan vapaina.Liikunnanopekin pelasi niin paljon pingistä, että saapuu töihin vasta syyskuussa. Koulun pedagogiikkaan kuuluvat virkistävät elämäntavat: esim. mitään patukka- tai limpsa-automaatteja ei tulla käytäville hankkimaan, mutta pullonpalautusautomaatti katsottiin jo tarpeelliseksi. Joka aamu on aamunavauskaraoke ja tiistaiaamuisin opettajakokous on korvattu AA-palaverilla. Aikas edistyksellinen koulu ollaan ja aikaamme edellä. Harvalla muulla tuon kokoisella koululla on esim. oma kuraattori ja lääkäri ja kanslistilla oma apulainen. Jos tahdot lisätietoa tai lahjoittaa rahaa koulun toimintaa, niin ota yhteyttä :)

5. Osallistuit kesällä useisiin "urheilutapahtumiin", kerro jotain hauskaa niistä jokaisesta!
Jos jokaisesta pitää kertoa, niin siinä tapauksessa olin vain yhdessä urheilutapahtumassa. Kesän kovin suoritus oli varmaankin istua Timantin takapenkillä ja laulaa "Lapin kesää" yli 10 kertaa putkeen!

6. Mitä uutta olet hankkinut lähiaikoina?
Irtoripset, mut ne joutuivat jo hukkaan...


Valitse seuraavista vaihtoehdoista se paras ja perustele vastauksesi:

Luumu vai pähkinä?
Luumu on niin hyvä! Pähkinän kohtaamistä yritän välttää ja joskus siinä onnistunkin!

Karaoke vai breikkiesitys?
Uutena juttuna vetäisisin tähän riverdancen!

Mantsa vai bilsa?
Mantsa ehottomasti. Tai on ihmisbilsaakin kivaa opettaa, kun saa katella, miten kersojen korvat punottavat.

Heinäsirkka vai hepokatti?
Se, millä on pidemmät tuntosarvet.

Käsityöt vai puutyöt?
Mitä on käsityöt? Nimimerkillä: ei vieläkään verhoja.

Latokartano vai maatila?
Kesällä maatila ja talvella latokartano.

Cokis vai vichy?
Kokis kuulemma laihduttaa, joten otetaan sitä.Lue kommentit (4) | Kommentoi

Outissa vaanii vaara

kebax - 27.08.2007 19.52 - golf 

Pari pullia iltahugolla räpiköi avauksissa OB. Mut noin muuten päästiin taas normivitutuksen pariin. Reissun kruunasi jääkylmä sade skuutterin selässä. Nyt saunaan ja bearpurkki auki.

Sait 16 pistettä yhdeksällä reiällä!
Pelasit bufferiin, tasoituksesi 20,3 pysyy ennallaan.
Reikä 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Out
Par 5 4 4 4 3 3 4 3 4 34
Pituus 535 276 244 319 187 153 263 162 367 2506
Hcp 1 9 11 5 7 13 17 15 3
Tulos 9 5 4 6 4 6 5 4 5 48
Pisteet 0 2 3 2 2 0 2 2 3 16
Nimi: kebax
Päivämäärä: 27.8.2007
Kenttä: Aulanko Golf (AGK) - Hugo
Tii: Keltainen
Tarkka hcp: 20,3
Pelitasoitus: 24

Kommentoi

Uusi viikko, uudet kujeet!

suoppi22 - 27.08.2007 16.46 - peruskoulu 

Toivon sydämeni pohjasta, että tämä viikko ei olis yhtä raskas ku viime viikko! Tulevana viikonloppuna olin valmistautunut pitämään valmennuskurssia, mutta se peruuntui vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Se kevensi hieman olotilaa, mutta samalla myös valiettavasti lompakkoa! Joudun kuitenkin viikonlopuksi töihin sillä teemme jotakin lomaa sisään ja pidämme lapset koulussa muutaman tunnin.
Tänään pidin luokalleni lv-vartin. Kertasin hieman mitä tuleman pitää: valokuvaus, la työpäivä, taksvärkki, lappujen palautuksia vanhempian allekirjoituksella ja yleisestä vastuun ottamisesta. Täytyy nimetä taas yks poika luokaltani joka on pihalla ku lumiukko koko ajan - olkoot hän tästä lähtien sit "LUMIUKKO". "Lumiukko" ei tänään tiennyt yhtäkään asiaa mistä heitä oli infottu kun kysyin häneltä kerran asian jo selitettyäni, että mistä puhuttiin. Joka kerta vastaus oli väärä. Mahtavaa tulee olemaan hänen kanssaan seuraavat kome vuotta - tarinaa riittää varmaan tästä oppilaasta!
Illalla vielä vanhempainilta ja lenkki Etanan kanssa!

Kommentoi

Uudistetut sananlaskut osa 2.

suoppi22 - 26.08.2007 21.00 - viihde 

* Meille on annettu kaksi lahjaa, joita tulisi käyttää mahdollisimman paljon - huumori ja mielikuvitus. Mielikuvitus korvaa sen, mitä emme ole ja huumori auttaa meitä hyväksymään sen mitä olemme.

* Kahden aina kalliimpi.

* Itseäni olen aina kiittänyt ja kiitosta on riittänyt.

* Odottavan aika on yleensä alle tunti.

* Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

* Parempi pää täynnä, kun kymmenen oksalla.

* Niin makaa kun sattuu sammumaan.

* Laatta on heitetty.

* Viina on viisaiden luoma.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Thoughts about 0.5

mirggi - 26.08.2007 20.14 - mobiili 

I've been thinking for a quite long time that I'd like to make my own text controls for mIRGGI. The rationale is that I haven't found any way to make the default controls behave. There are scrolling problems, there are flashes, there's everything.

One problem was that people wanted to have copy&paste. This would take quite some time to implement myself, so I didn't do anything about this. Now that I have a URL catcher, I'd like to ask if anyone would object if I removed copy&paste, made my own text controls and you only had the URL catcher? I might implement c&p someday, but I think the scrolling and flashing are the most annoying problems (and many people have said so), so I think this would make the usage a lot better.

Any comments, objections, suggestions?

I've been also thinking about getting the 0.5 version out soon. I have some thoughts about what features it should have. It should be totally translated (this has gone a long way already), it should have more commands in the menu, logging would be nice etc. So after these and the text control (I already have one version in another application) are implemented, we should have enough for a 0.5 release.

What would YOU want to see in version 0.5?

Lue kommentit (14) | Kommentoi

Version 0.4.10 out

mirggi - 26.08.2007 19.29 - mobiili 

Version 0.4.10 is out. Fixes the problem where mIRGGI won't start when installed on a memory card.

Direct links:
3rd edition
2nd edition

I'm also going to release 0.4.11 soon, maybe even tomorrow. So no rush in getting this version to your phone.

Lue kommentit (7) | Kommentoi

Mut on mestattu, osa 2

kebax - 26.08.2007 18.44 - golf 

Ö-sarjan finaalissa kävi näin. B-sarjan voittajaan ei tullut kuin 56 lyöntiä eroa. Sehän on alle kaks lyöntii per reikä, jee...

Sait 23 pistettä!
Tasoituksesi nousi 0,1, uusi tasoituksesi on 20,3.
Reikä 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Out
Par 4 3 4 4 5 3 4 5 4 36
Pituus 325 175 315 345 460 160 350 465 370 2965
Hcp 10 4 16 2 18 14 8 6 12
Tulos 6 4 7 6 6 5 6 6 6 52
Pisteet 1 3 0 2 2 1 1 2 1 13
Reikä 10 11 12 13 14 15 16 17 18 In Total
Par 4 5 3 5 3 4 3 4 5 36 72
Pituus 295 535 160 450 145 350 110 375 440 2860 5825
Hcp 11 1 15 13 7 3 17 5 9
Tulos 8 9 4 6 4 6 5 7 7 56 108
Pisteet 0 0 2 2 2 2 1 0 1 10 23
Nimi: kebax
Päivämäärä: 26.8.2007
Kenttä: Aulanko Golf (AGK) - Eversti
Tii: Keltainen
Tarkka hcp: 20,2
Pelitasoitus: 22

Kommentoi

Lokalisoinnin typeryyttä (varsinkin Apple)

symbiatch - 26.08.2007 10.53 - IT-ala 

Olen jo jonkin aikaa tuskaillut idioottimaisia lokalisointeja softissa. Enkä tällä kertaa tarkoita edes kieliasua tai sanoja vaan teknistä toteutusta. Varsinkin Apple on kunnostautunut tällä saralla.

Otetaanps englanninkielinen käyttöjärjestelmä. Asetetaan asetukset suomalaisiksi ja määritetään käyttöpaikka Suomeksi. Ei säädetä mitään kieliasetuksia pois englannista. Otetaanpa vaikka iTunes ja asennetaan. Hupsista, suomea pukkaa. Mutta minähän olen englanninkielinen!

Sentään Windows-iTunesin asennuksessa kysytään kieli. Mutta hupsista. Otetaanpa Autoplay-asetukset. Siellä nätisti selitetään rippaukset ja muut suomeksi. Mutta en minä ymmärrä suomea, siksi minulla on englanninkielinen käyttis! Entäs Services? Sielläkin selitetään serviisien tarkoitus suomeksi!

Olen jo aiemmin maininnut parista muusta softasta jotka toimivat yhtä idioottimaisesti. En ymmärrä miksi oletuskieli pitää valita minkään muun mukaan kuin käyttöjärjestelmän kielen mukaan. Se, että Suomessa väki käyttää suomalaisia numero- ja aikaformaatteja ei tarkoita, että kaikki ymmärtäisivät (tai haluaisivat käyttää) suomea. Se tarkoittaa vain sitä, että halutaan käyttää niitä suomalaisia formaatteja kun Suomessa ollaan.

Milloinkohan tämä menisi perille softanvääntäjille?

Lue kommentit (5) | Kommentoi

Vaihtoehtoilta

suoppi22 - 25.08.2007 22.57 - ruoka 

Oli ihanaa herätä aikaisin tänään ja nauttia viikonlopusta: surffailin netissä ja varasin junaliput ens viikon virkamatkalle!Kämppä siivottiin ja pöytä katettiin, sauna päälle ja grilli läpöiseksi. Baby S. tuli kylään ja vietettiin vaihtoehtoinen ilta (ryyppämisen sijasta)!
Pelattiin Sportti Buzzia ja katteltiin tv;tä kunnes Rauha kysäs: "Mitä sitä ihmiset tekee lauantai-iltana muuta ku on baarissa ja ryyppää???? -Mennään keilaamaan!" Babyn ja mun katseet kohtas ja revettiin nauruun.!!KEILAAMAAN! "Mennään leffaan tai vuokrataan leffa!" - Hyvä idea, mut keskustaan olis turha yrittää autolla kun on Taiteiden yö ja Rauha oli oikeestaan jo tutkinut, että mitään hyvää vuokraleffaa ei olis tarjolla. "LEIVOTAAN!"
HÄH? Babyn kans meinattiin tukehtua nauruun. "Mitä me leivottais? - Tiikerikakku ja syötäis se taikina! - Haeppa ne sun reseptikirjat ja katotaan mitä leivotaan! Suklaaneliöitä!-Joo, hyvä idea, leivotaan niitä!"
Uskokaa tai älkää niin Baby ja Rauha leipoi pellillisen suklaaneliöitä! Niin kuohkeita ja niin hyviä! Kokeilkaa tekin tällaista vaihtoehtoiltaa, hauskaa ja leppoisaa!

Kommentoi

Mut on mestattu, osa 1

kebax - 25.08.2007 17.06 - golf 

 

Sait 27 pistettä!
Tasoituksesi nousi 0,1, uusi tasoituksesi on 20,2.
Reikä 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Out
Par 4 3 4 4 5 3 4 5 4 36
Pituus 325 175 315 345 460 160 350 465 370 2965
Hcp 10 4 16 2 18 14 8 6 12
Tulos 5 4 6 7 6 4 5 9 8 54
Pisteet 2 3 1 1 2 2 2 0 0 13
Reikä 10 11 12 13 14 15 16 17 18 In Total
Par 4 5 3 5 3 4 3 4 5 36 72
Pituus 295 535 160 450 145 350 110 375 440 2860 5825
Hcp 11 1 15 13 7 3 17 5 9
Tulos 5 7 4 7 5 5 4 6 10 53 107
Pisteet 2 2 2 1 1 3 2 1 0 14 27
Nimi: kebax
Päivämäärä: 25.8.2007
Kenttä: Aulanko Golf (AGK) - Eversti
Tii: Keltainen
Tarkka hcp: 20,1
Pelitasoitus: 22

Kommentoi

Version 0.4.9 out now!

mirggi - 25.08.2007 16.52 - mobiili 

I've released v0.4.9 and it's available from MOSH. It fixes the problems with autojoins, hangs etc. I don't know if the problems with not starting will be fixed since I haven't gotten that error on my test devices.

There are also two new features:

Autocommands
The commands to send when connecting to server. Separate multiple commands with newline characters. The commands must be in IRC protocol form since they are sent verbatim (for example, /msg is PRIVMSG nick :message, note the colon)
URL capturing
All URLs starting with http:// or https:// are captured and can be sent to clipboard from menu.

Hope this works fine and you like the new features.

Lue kommentit (14) | Kommentoi

Vespat Everstin suojassa

kebax - 25.08.2007 16.01 - golf mopoilu 

Väriloistoa klubin nurkalla. Pieni vanhus ja pulleampi nuorukainen sulassa sovussa.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Apple-ihanuuksia, osa 1

symbiatch - 25.08.2007 10.06 - IT-ala 

On tässä tullut käyteltyä nyt jo jonkin aikaa OS X:ää niin pitää kommentoida hieman tyhmyyksiä siitä.

Ensimmäisenä viimeisin huomioni: property listat. Softat tunkevat asetuksensa ja muutakin plist-tiedostoihin. Nättiä että yhtenäinen formaatti jonka Apple on jopa määrittänyt. Ja vielä XML:ää. Eli käsittely on helppoa? No ei ihan.

plist-tiedostot sisältävät dictejä, jotka sisältävät avain-arvo -pareja. Tähän asti ihan ok. Mutta miten avain-arvo -parit on tehty? Siten, että sekä avaimet että arvot ovat suoraan dictin lapsia. Eli näin:

<dict>
 <key>asd</key>
 <string>joo</string>
 <key>dsa</key>
 <string>ei</string>
</dict>

Ok. Mites tällaisesta sitten haet nätisti tietyn avaimen arvon? No onnistuuhan se XPathilla hakemalla vaikka avain jonka innertext on sopiva ja sen next-sibling. Ei kovin nättiä. Entä jos haluan poistaa jonkin avain-arvo -parin? En voi tehdä sitä atomaarisesti mitenkään. Koko formaatti tuntuu olevan vain serialisointimuoto, eikä sitä pysty käyttämään XML:nä mitenkään järkevästi.

Entäs jos haluankin tehdä muutoksia tietoihin? Pitää varmistua että tägit ovat varmasti oikein peräkkäin. Ja sehän ei XML:n perusperiaatteisiin oikein sovi. Tägien pitää voida olla missä järjestyksessä tahansa, koska kyseessä on rakenteinen formaatti. Tietysti järjestyksellä on merkitystä, mutta ei siten että toisiinsa liittyvät asiat erotetaan.

Nykyisellään plist vastaa ini-tiedostoa, tai itse asiassa ini-tiedostot ovat jopa parempia koska niissä osiot nimetään. plistissä dict on vain dict.

Miten tämä sitten pitäisi tehdä oikein? Onhan kiva että datasta tietää mitä tyyppiä se on ja se löytyy helposti. Joten kerrotaan ne asiat, mutta ei sotketa asioita sen enempää. Esimerkiksi näin:

<dict>
 <value key="asd" type="string">joo</value>
 <value key="dsa" type="string">ei</value>
</dict>

Eli ei ollenkaan vaikeaa. Ja nyt voi sitten hakea nätisti halutun arvon, poistaa sen atomaarisesti jne. Miksi aina XML-formaatit pitää tehdä väärin? Muina esimerkkeinä Finvoice ja Ficoran domaininrekisteröinti-XML.

Kommentoi

Voittajien aamiainen ...

kebax - 25.08.2007 08.57 - golf 

... näköalalla.

Kommentoi

Version 0.4.9 out tomorrow

mirggi - 25.08.2007 01.23 - mobiili 

Crap, me stupid. 0.4.8 is totally broken so I'll put 0.4.9 out tomorrow. Stupid bugs, should not code in a hurry.

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Huono kenraali ...

kebax - 24.08.2007 21.45 - golf 

... olikin sitten toudella heikko. Ja väärällä kentälläkin peräti. No näistä tunnelmista sitten huomenna Everstille 10:08.

Sait 23 pistettä!
Tasoituksesi nousi 0,1, uusi tasoituksesi on 20,2.
Reikä 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Out
Par 4 5 3 4 4 4 3 4 4 35
Pituus 315 472 160 324 360 388 174 371 327 2891
Hcp 5 9 15 13 11 7 17 1 3
Tulos 5 8 6 8 6 5 4 5 6 53
Pisteet 3 0 0 0 1 3 2 3 2 14
Reikä 10 11 12 13 14 15 16 17 18 In Total
Par 5 4 4 3 4 5 3 5 4 37 72
Pituus 452 284 347 166 363 466 155 500 341 3074 5965
Hcp 6 14 2 16 12 8 18 4 10
Tulos 7 6 7 6 8 10 4 6 10 64 117
Pisteet 2 1 1 0 0 0 2 3 0 9 23
Nimi: kebax
Päivämäärä: 24.8.2007
Kenttä: Vanajanlinna Golf & Country Club (VLG)
Tii: Keltainen
Tarkka hcp: 20,1
Pelitasoitus: 25

Kommentoi

Valituksia valitusten perään!!

suoppi22 - 24.08.2007 12.54 - peruskoulu 

Joo - tää ei ollu meikäläisen viikko! Eka se mummonkortti, sit yks valitus liikkanumerosta yhdeltä isältä (tullu toki jo kesäkuussa, mut reksi sano nyt siitä mulle):" "Tyttö sai liikuntanumeroksi 8 ja harrastaa sentään jalkapalloa. Eikö se ole kohtuutonta!"? - eli pitäiskö kaikille fudiksenpelaajille antaa automaattisesti 9-10 numeroksi!
No-ei tämä vielä tähän jää: keskiviikkona alotin liikuntatunnin klo 10.20 yleisurheilukentällä (silloin ei vielä satanut, enkä kuuntele radiota kesken työpäivän, että olisin saanut varoitukset). Murkkuikäiset 8-luokkalaiset tytöt valittivat kaikesta mahdollisesta heti päästyäni paikalle. Lähetin "varusteettomat" tytöt kävelylenkille ja muiden kanssa aloitin tunnin. Melko pian alkoi satamaan ja lopetin tunin kesken yhdessä poikien liikunnanopettajan kanssa. Sovittiin nopeasti että lähden koululle (autolla) ilmoittamaan seuraavalle ryhmälle, että eivät lähde kentälle sateen vuoksi ja miesopettaja jää pitämään pukukoppiin sadetta oppilaiden kanssa. Tytöt olivat lähteneet kuitenkin kävellen tai osa pyörillä kotiin/koululle ja ilman muuta he kastuivat täysin!
Eräs tyttöoppilaan äiti ole lähettänyt luokanvalvojan kautta viestin, että vaatii minulle rangaistusta kun olen pakottanut oppilaat kentälle ja he ovat kastuneet, lisäksi olen ITSE AJANUT AUTOLLA KOULULLE - joka hänen mielestä oli tosi törkeää!
VOI V______ mä sanon!!! Kuinka mä voin osata ennustaa että se on vuosisadan ukkoskuuro, en mä nyt mikään fakiiri kuitenkaan ole! No, taas tänä aamuna sitten reksin kansliaan asian tiimoilta puimaan mitä vastataan äidille! Rehtorikin oli aika touhtunut asiasta - kaikenlaiseen sitä tuhraantuu aikaa!
Antakaa tauko ja pitkä sellanen - mä en jaksa - onnex on viikonloppu!

Lue kommentit (6) | Kommentoi

Tuplan paskaa ...

kebax - 23.08.2007 21.15 - golf 

... väänsin Tawastilla.
Sait 24 pistettä!
Tasoituksesi nousi 0,1, uusi tasoituksesi on 20,2.
Reikä 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Out
Par 4 5 4 5 4 4 3 4 3 36
Pituus 302 455 403 485 350 305 119 339 143 2901
Hcp 13 1 5 9 3 11 17 7 15
Tulos 5 6 6 6 8 7 4 6 6 54
Pisteet 2 3 2 2 0 0 2 1 0 12
Reikä 10 11 12 13 14 15 16 17 18 In Total
Par 4 3 4 4 3 4 5 4 5 36 72
Pituus 364 121 328 364 152 290 440 325 456 2840 5741
Hcp 4 18 12 8 16 14 6 2 10
Tulos 5 3 6 6 5 6 8 7 7 53 107
Pisteet 3 3 1 1 1 1 0 1 1 12 24
Nimi: kebax
Päivämäärä: 23.8.2007
Kenttä: Tawast Golf (TawG)
Tii: Keltainen
Tarkka hcp: 20,1
Pelitasoitus: 23

Kommentoi

Uusia sananlaskuja osa 1.

suoppi22 - 23.08.2007 19.47 - henkilökohtaiset 

No niin, nyt vanhat sananlaskut nurkkaan ja uudet tilalle!!!


* Kukaan ei ole hyödytön. Aina voi olla edes huonona esimerkkinä.

* Ken leikistä suuttuu, se ottakoon diapamin
.

* Se viimeksi nauraa, joka hitaimmin ajattelee.

* Se parhaiten nauraa, jolla vahvin lääkitys.

* Kun on korviaan myöten kusessa, on parempi pitää suunsa kiinni.


* Naura ongelmillesi, niin kaikki muutkin tekevät.

* Se mikä ei tapa, se vituttaa.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Version 0.4.8 out

mirggi - 23.08.2007 12.55 - mobiili 

I've just released version 0.4.8. It includes some anti-flicker fixes, it should be a bit faster and the scrolling bug should be a bit less annoying (but it's not really fixed yet). It also has some new languages (translation is still ongoing) and the title bar has been changed to the default. Now you can see what writing mode you have as well as the battery and signal status.

There are probably some bugs, so please report them. This isn't version 1.0 yet...

Lue kommentit (16) | Kommentoi

Taas tyttöjen tiillä ...

kebax - 22.08.2007 22.24 - golf 

... ja tällä kertaa lyhennettiinkin baanaa reilusti.

Sait 17 pistettä yhdeksällä reiällä!
Pelasit bufferiin, tasoituksesi 20,1 pysyy ennallaan.
Reikä 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Out
Par 5 4 4 4 3 3 4 3 4 34
Pituus 490 260 211 271 133 121 225 119 323 2153
Hcp 1 9 11 5 7 13 17 15 3
Tulos 8 5 5 5 4 3 5 4 6 45
Pisteet 1 2 2 2 2 3 2 2 1 17
Nimi: kebax
Päivämäärä: 22.8.2007
Kenttä: Aulanko Golf (AGK) - Hugo
Tii: Punainen
Tarkka hcp: 20,1
Pelitasoitus: 19

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Partiointia ja ehkä vähän muutakin

satu350 - 22.08.2007 21.53 -

Tänään oli tämän viikon toiseksi viimeinen kunnon koulupäivä, sillä huomenna menen 7D:n kanssa leiripäiville. Viikonloppua en tuskin malta odottaa! Eilen olin VJN:ssa. Siellä päätettiin, mitä pidämme tulevana vuonna. Pidän siis poikavartiota entisen vartiolaiseni kanssa. Mitähän tästäkin tulee. Toivottavasti edes jotain vaikka vj-pari ei ole mikään suuri suosikkini.

Eilen ja tänään olen pistänyt myös kaksi ilmoittautumista piirintapahtuminiin. VJ-vihjareille meen syyskuun lopussa ja syyskuun puolessa välissä syyskisoihin. Molempia odotan. Syyskisoissa näkee tuttuja ja vihjareilla ehkä myös tuttuja, mutta myös saa uusia tuttavuuksia.

Kisojen tehtäväluetteloa on aina yhtä kiva katsella ja arvailla, mitä nimien takana on. Joku aina menee oikein. Nyt nämä on niin hyvin kätketty nimien taakse, että aika harva vain ratkeaa. Mitähän Pesu-nimisellä rastilla voisi olla. Toivottavasti ei pyykinpesua! Siniseen oli ilmoittautunut äsken me ja neljä muuta vartiota. Ei siis ole tulossa samanlaisia ns. tynkäkisoja kuin talvella oli. Silloinhan heti lähdössä oli varmaa, että ollaan piirinmestareita, jos meitä ei hylätä eikä keskeytetä.

Huominen ja perjantai on kiireellisiä. Huomenna koululle kahdeksaksi, sieltä leirikeskukseen ja sieltä kotiin ehkä kahdeksan yhdeksän välissä. Sitten perjantaina taas kouluun, kotiin puoli kolmeksi ja Seinäjoelle lähtö tapahtuu puoli neljältä, mistä sitten jatketaan matkaa Treelle ultrakivaan viikonloppuun! Jei.


Kommentoi

Taukoa!

isla - 22.08.2007 21.01 -

Nyt täytyy pitää kuukauden tauko pääsykokeisiin lukemisesta, pitää lukea ihan toisen alan tenttiin. Ärsyttää, kun sormet syyhyäisi tarttua kemian kirjaan, ja erityisesti vanhoihin valmennusmateriaaleihin, joita olen kemian osalta jo jonkin verran käynyt läpi, ja vieläppä ihan hyvällä menestyksellä! Käyn ko. matskuja läi sillä periaatteella, että aina kun tulee vastaan jokin epäselvä asia, otan lukion kirjan viereen ja selvitän/opiskelen asian sieltä. Näin tuntuu homma etenevän paljon jouhevammin kuin pelkkiä lukion kirjoja kahlaamalla, koska näin en ainakaan juutu epäolennaisuuksiin. Selkenee asiat kummasti, kun tietää mitä asioista on hyödyllistä opetella perin pohjin. Palaan asiaan.

Kommentoi

Radiosta tuttu ääni

suoppi22 - 22.08.2007 19.44 - viihde 

Hei toverit! Ettekö te kuuntele radioo? Meitsi oli tänään suorassa lähetyksessä (ihmettelin ku kukaan teistä ei tunnistanut mua!). Osallistuin pyynnöstä Voicen kisaan ja yritettiin Rauhan kans voittaa rahaa Thaikkulaan. Ei tärpänny, sillä Rauhalla oli väärä vastaus vaikka oli kuulemma pitkään sitä jo pohtinut! Huvittavinta tässä on se, että mä oikeesti pääsin läpi, rupes ihan jännittämään!Hassua!!

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Kortti naapurilta

suoppi22 - 21.08.2007 19.49 - asuminen 

Eilen löytyi postilaatikosta ylläri: naapurin Mummo oli laittanut postikortin, jossa luki näin:" Ihan ystävällisesti kysyisin mistä se häirintä johtuu, kun rupee nukkumaan , niin alkaa pauke ei tässä iässä jaksa enää kuunnella, joku ratkaisu täytyy löytyä, vaikka paineellakin (tai päivälläkin, en saa oikein selvää käsialasta). Jotain pahaa kait olen tehnyt, tietysti sama on vuosia jatkunut. Mistä se johtuu?"
- No, minähän kävelin ovikelloa soittamaan ja keskustelemaan asiasta. Olin ensiksi hieman tuohtunut, mutta jutusteltuamme hetken huomasin, että Mummu höpöttää aika pahasti kaikenlaista sekavaa, mua alkoi lähinnä säälittämään. Kuulemma telkkarin sammuttamisen jälkeen alkaa pauke ja "ne tietää kun liikautan kättänikin!Miten ne sitä ohjaa?"
Tuumasin illalla, et pitäisköhän ostaa Mental wearin paita Mummolle, jossa lukee "I hear voices".
Pace jumppatunti oli esittelytunti ja porukkaa oli pienessä tilassa aika paljon, kaikki ei ees mahtunu kokeileen laitteita. Laitteet oli hydropaineella toimivia yksinkertaisia vempeleitä, joista osta muistutti ostoskanavan laitteita. Päätettiin kuitenkin Pakosen kanssa alkaa käymään tunneilla kerta viikkoon, joten Baby S. mukaan vaan!!

Lue kommentit (5) | Kommentoi

Talopakettitarjoukset käyty läpi...

mjormana - 21.08.2007 10.25 -

Nyt on sitten käyty läpi kaikki tähän mennessä tulleet tarjoukset ja 3 valittiin 7:stä jatkoon... Keskiviikkona olisi tarkoitus aloittaa uusi kierros valittujen kanssa ja laittaa lopullinen hinta toimitukselle.

Tällä viikolla olisi myös tarkoitus saada valittua keittiön ja khh:n toimittaja. Tänään oli sovittu tapaaminen yhden ehdokkaan kanssa, mutta sain juuri puhelun että se pitää siirtää torstaille. No sen jälkeen voikin päätöksen tehdä ja jäädä odottelemaan että pääsee käyttämään uutta keittiötä :)

Eilen tuli myös tehtyä pari pientä muutosta pohjaan ja julkisivuun. Sovimme myös mestarin kanssa että hän piirtää lupakuvat ja hoitaa luvan hankinnan. Katsotaan, jos saadaan se ensi viikolla liikkeelle maanantain jälkeen kun tontin kauppakirja on saatu allekirjoitettua...

Kommentoi

Mitä ihmettä?

kebax - 20.08.2007 18.54 - golf 

No ny on joku eksynny eli täysin väärään paikkaan erehtynny.

Lue kommentit (5) | Kommentoi

Viikonloppu

suoppi22 - 20.08.2007 12.11 - henkilökohtaiset 

Launtaina aamusta skootterin korjaamista!! Joo, ihan totta-mullahan se meni rikki heti alkuunsa! Vaihdettiin Maritan ja Rauhan kanssa siihen akku, mutta vielä täytyy korjata poljin (jolla sen mopon voi myös käynnistää). Nyt se toimii kyllä hienosti!
Ilta ei menny putkeen, mut ei siitä sen enempää...
Sunnuntaina väsytti ja otti päähän kaikenlaiset asiat, joten lohdutukseksi kävin ostamassa kannettavan! Illalla vielä skootterin kans ajelulla ja mukavaa oli!!
Tänään mennän Pakosen kans testaamaan Pace jumppa! Pakonen oli muuten eilen aika heikossa hapessa, oli kuulemma vetäny fisuhotteja ja sunnuntaina silmät harotti toinen itään ja toinen länteen! Toivottavasti se koulukuva ees onnistuu!!!

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Elomessuilla

kebax - 18.08.2007 17.38 - viihde 

Kypsiä messumimmejä.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

joupeutui.

satu350 - 17.08.2007 19.28 -

"Voi että miten söpöä." Tuo on soinut päässäni muutaman aikaa. Tuo on kohta lause PMMP:n Taiteilia-kappaleesta. Tykkään tuosta.

Ensimmäinen kouluviikko oli ja meni. Tämä päivä hurahti varsin nopeasti. Aamulla linkkapysäkille mennessä (matkaa vajaa 150m) kastuin lähes täydellisesti, farkut olivat litimärät, sillä vettä tuli kaatamalla. Vieläkin tulee lujaa. Ei ollut Kurikan markkinoilla kiva olla, kun tuuli lujaa.

Viikonlopuksi ei ole kai tiedossa mitää erikoisempaa. Ensi viikko sitten on menevämpää, tiistaina VJN, torstaina seiskojen leiripäivä ja perjantaina lähtö Kuruun. Tästä tulee kivvaa.


Kommentoi

San Remo

suoppi22 - 17.08.2007 17.12 - harrastukset 

Ostin skootterin, sen nimi on San Remo ja sen punainen! Aivan huippua ajella!En tiedä miten ehdin enään ees tänne blogiin kirjoittelemaan;)!Hyvin kulkee, 70km/h!Mahtavaa!
Täytyy mennä taas ajeleen, huomiseen!!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Vauhtia tyttöjen tiiltä..

kebax - 16.08.2007 21.27 - golf 

.. tosin varsinainen potku jäi puuttumaan.

Sait 30 pistettä!
Tasoituksesi nousi 0,1, uusi tasoituksesi on 20,2.
Reikä 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Out
Par 4 3 4 4 5 3 4 5 4 36
Pituus 290 130 240 275 410 120 290 410 330 2495
Hcp 10 4 16 2 18 14 8 6 12
Tulos 6 5 4 6 5 4 5 5 10 50
Pisteet 1 1 3 1 2 2 2 3 0 15
Reikä 10 11 12 13 14 15 16 17 18 In Total
Par 4 5 3 5 3 4 3 4 5 36 72
Pituus 250 470 120 410 115 300 90 310 405 2470 4965
Hcp 11 1 15 13 7 3 17 5 9
Tulos 5 5 4 7 3 6 5 6 6 47 97
Pisteet 2 3 2 1 3 1 0 1 2 15 30
Nimi: kebax
Päivämäärä: 16.8.2007
Kenttä: Aulanko Golf (AGK) - Eversti
Tii: Punainen
Tarkka hcp: 20,1
Pelitasoitus: 16

Kommentoi

Ryhmäytymistä..

suoppi22 - 16.08.2007 20.45 - peruskoulu 

Tänään oli luokkani "ryhmäytymispäivä" nuorisotyöntekijöiden kanssa. Heterogeeninen joukkomme selviytyi kaikista tehtävistä hyvin ja osasivat asiallisesti tehdä ruokaakin koko porukalle! Itse saarnasin suu vahhdossa vastuuta vanhemmille viimeisen puolituntisen ja toivottelin heillekin "hyvää yläastetta!".
Huomenna koeajamaan Maritan mopoa, huippua!! Saa nähdä syntyykö kaupat??

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Tyhmä peli

kebax - 16.08.2007 01.17 - golf 

No niin, silleen siinä kävi että kun luuli vaihteeksi olevansa astetta viisaampi, huomasikin tajuavansa ei sitten yhtikäs mitään. Mitä tästä opimme? Sen että golf on aivan helvetillisen tyhmä peli josta ei seuraa mitään hyvää. Se on kurjaa kidutusta jota vain vaivoin sietää. Miksi ihmeessä muuten sietää? Tätä lähtee allekirjoittanut taas huomenna selvittämään iltalenkille. Hyvää yötä!

Kommentoi

Ja taas sukellettiin...

kebax - 15.08.2007 22.35 - golf 

Sait 25 pistettä!
Tasoituksesi nousi 0,1, uusi tasoituksesi on 20,2.
Reikä 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Out
Par 4 3 4 4 5 3 4 5 4 36
Pituus 325 175 315 345 460 160 350 465 370 2965
Hcp 10 4 16 2 18 14 8 6 12
Tulos 8 4 3 6 9 3 5 8 6 52
Pisteet 0 3 4 2 0 3 2 0 1 15
Reikä 10 11 12 13 14 15 16 17 18 In Total
Par 4 5 3 5 3 4 3 4 5 36 72
Pituus 295 535 160 450 145 350 110 375 440 2860 5825
Hcp 11 1 15 13 7 3 17 5 9
Tulos 5 12 4 6 6 8 4 - 6 - -
Pisteet 2 0 2 2 0 0 2 0 2 10 25
Nimi: kebax
Päivämäärä: 15.8.2007
Kenttä: Aulanko Golf (AGK) - Eversti
Tii: Keltainen
Tarkka hcp: 20,1
Pelitasoitus: 22

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Lenkki kielto!

suoppi22 - 15.08.2007 14.40 - terveys 

Mulle tehtiin tänään kirurginen toimenpide ja siinä samalla sain lenkkeilykiellon! Ei oo ehkä koskaan ottanut päähän (kirjaimellisesti) tollanen kielto mut nyt ottaa!! Just oon päässy hyvään vauhtiin! Onneksi aavistin tämän ja kävin ma,ti lenkillä - mut en mä kyllä viikkoo odota, viikonloppuna hilpasen lenkin!
Löysin eilen netistä vaikka mitä jänskää Helsingin kaupungin työntekijöille; kaikenlaisia jumppia, tenniksen alkeiskurssin&jatkokurssin, vesijuoksun, joogan jne. ja todella edulliseen hintaan. Miks mä en oo ennen niitä käyttäny hyväksi?? Nyt alan ja olan takaa. Aattelin syksyksi tenniksen alkeet&jatkokurssin, keväällä jotain muuta. Ei saa liian tiukkaa proggista tehdä, muuten saan kuulla siitä!!
Onkohan Lady M. ja Enrique oikeesti tänään menossa breikkitunnille?? Huikeeta jos on!!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Peliajatuksia

kebax - 15.08.2007 10.27 - golf 

Pituuden tavoittelu golfissa on järkevää ja sen suhteen tulee olla nälkä - halu lyödä pitkälle vie ennenpitkää pidemmälle. Pelitilanteessa pituuden tavoittelusta on kuitenkin pelkästään haittaa - hyväksyy vain lyöntiensä pituudet ja elää niiden mukaan kentällä. Aikataulussa on syytä koettaa pysyä, mutta mikään kiire sen suhteen ei välttämättä ole.

Pallo löytää itsensä ennemmin tai myöhemmin hankaliin paikkoihin. Näistä selviäminen useimmiten sen varmimman vaihtoehdon kautta joka usein tarkoittaa yhden lyönnin uhrausta. Layup tai jopa droppi ei näytä enää nololta parempana numerona kortissa. Jos pallon makuusta herää yksikin kysymys, on syytä unohtaa sankarilyönnit samantien - kaikella on aikansa.

Tarkoitukseton 18-reijän räiskintä tuskin johtaa mihinkään. Suunnitelmallisuus ei välttämättä vie sen pidemmälle, mutta todennäköisyys onnistuneeseen kierrokseen on tällöin suurempi. Suunnitelmat voivat olla yksinkertaisiakin, pääasia että jokainen lyönti on jollain tapaa järkevä. Jos hyvän suunnitelman toteutuksessa epäonnistuu, ei auta sitä hylätä vaan pitää tiukasti kiinni.

Pallon pelaamiseen on syytä suhtautua tietyllä hartaudella, mutta eipä se niin kamalan vakavaa kuitenkaan ole. Nauramalla kuittaa vaan omat mokansa. Ja jos se metrin putti tiukassa tilanteessa ei uppoa, niin paskanko sen on väliä. Golf ei ole helppo peli, mutta eipä sitä auta keinotekoisesti vielä vaikeammaksi tehdä.

Kommentoi

7 B

suoppi22 - 14.08.2007 16.21 - peruskoulu 

Olin kuullut huhuja, että saan koulun tulokkaista "vaikean" luokan. Tänään (vielä) luokkani käyttäytyi mainiosti, mutta eka päivä aina vähän jännittää. Joka yläasteen luokassa on seuraavat stereotypiatyypit (niin myös minun, näin 3 tunnin tuttavuuden jälkeen):
- pari kikattavaa tyttöä (löytyi - ne tuplaajat)
- yks nörtti poika (kesän paras muisto: oli ladannut koneelle uuden pelin ja pelannut sitä) - käsi pystyssä koko ajan ja vähän tyhmiä kysymyksiä all the time!
- muutama hilajnen tyttö: ei jäänyt kasvot eikä nimi mieleen
- Luokan johtaja poika: istui rohkeesti eturivissä ja tuli viime tippaan joka kerta välkältä, hitusen myöhässä.
- Urheilija: jääkiekkoilija poika, tytöt eivät tuo heti lajiaan esiin.
Siinäpä ne mitä mieleen jäi omasta luokastani.
Ihan hyvin meni, paljon asiaa joita ne ei kuitenkaan muista. Torstaina kerrataan viimeistään kun meillä on ryhmäytymisharjoituksia!

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Boogieman! (osa 2)

kebax - 14.08.2007 12.51 - golf 

Tässä meriselistys ekasta pokirundista.

01) Avaus vienona mutta lyhyenä droona väylään. Metsännurkka melkein tiellä ja feidiyritys suoraan koivuun josta pomppu väylän vasempaan reunaan. Nosto kannelle ja pari puttia. Bogi. +1
02) Avaus matalana feidinä (onkos sellaisiakin?) loikkien avulla kannelle. Kolme puttia, perkele! Bogi. +2
03) Avaus vasempaan suuntautuvana feidinä raffiin (Iitti korkeus). Puut estävät pääsyn kernille ja koska nyt ei ole sivukierteisten taitolyöntien aika niin kiltisti layup väylän oikiaan reunaan. Nosto kannelle ja pari puttia. Taktisesti kypsä bogi. +3
04) Kaksi perättäistä feidiä ja sitten lähestyminen ikävänä sutaisuna bunkan reunamille. Nosto kannelle ja pari puttia. Dubbel. +5
05) Avaus feidinä väylän oikian reunan tietämille raffiin (alle Iitti korkeus). Sitten isku kaikin voimin tuloksena feidi keskelle väylää. Nosto kannelle ja pari puttia. Heleppo par. +5
06) Avaus lievästi vahvana droona. Jäi myös vajaaksi. Chippi ja kaksi puttia. Bogi. +6
07) Avaus korkeena pullina koivikkoon. Layup väylän oikiasta reunasta puhki raffiin (alle Iitti korkeus). Lähestymiseen tautisen kaunis droo kannelle. kolme puttia. Dubbel. +8
08) Avaus pushina väylän oikiaan reunaan. Pulli ampparin tienoille väylän vasempaan reunaan. Lähestyminen bunkan kautta melkein forelle. Chippi ja pari puttia. Bogi. +9
09) Avaus pullina raffiin (Iitti korkeus). Feidi ohi ampparin väylän oikiaan reunaan. Feidi bunkkaan josta hädintuskin ylös. Chippi ja putti. Dubbel. +11


10) Avaus feidinä ampparin viereen. Lähestyminen feidinä loikilla kannelle. Pöröputti ohi ja korttiin vaan par. +11
11) Avaus liian jyrkkänä droona raffiin (Iitti korkeus). Lyhyenläntä korkia pulli veulalle. Nätti droo pitkästi etiäpäin. Liian jyrkkä droo bunkkaan. Haudasta kannelle. Pari puttia. Dubbel. +13
12) Feidi kannelle, pöröputti ohi ja korttiin vaan par. +13
13) Avaus vienona droona lähelle ojaa. Feidi satkun läpyskälle. Nosto kannelle ja pari puttia. Par. +13
14) Feidi kannelle, pöröputti ohi ja korttiin vaan par. +13
15) Avaus vienona droona lähelle bunkkaa. Grogilasinkorkuinen haudasta ulostörröttävän haravan kautta bunkkaan. Surkea lähestyminen chipin päähän tikusta. Chippi ja kolme puttia. Tripla saatana! +16
16) Push kannelle, ei pidä ja valuu raffiin (alle Iitti korkeus). Chippi ja putti. Parsei. +16
17) Kaksi perättäistä feidiä ja sitten lähestyminen kannen kautta takaraffiin (alle Iitti korkeus). Chippi ja putti. Taktisesti kypsä bogi. +17
18) Avaus feidinä keskelle väylää. Jatko feidinä lähes satkun läpyskälle. Lievä push kernin kautta takaraffiin (alle Iitti korkeus). Chippi ja palli ~1,38972662m kupista. Tää sisään ja eka ysikympin alistus. Eipä sitten mennytkään. Hölömö bogi. +18

Pallo pomppi kohtuusuosiollisesti (Everstillä nimittäin on esmes runsaasti Iitti korkeuden ylittävää raffia). Päivä oli hieno ja seura loistavaa. Mitäpä muuta voi toivoa? Paitti sen toiseks viimeisen putin sisään tietty.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Haastattelussa Ray Ban!!!

suoppi22 - 13.08.2007 23.11 - viihde 

1. Ray Ban; olet hurahtanut golfiin täysin. Kerropa lukijoille mikä
siinä golfissa niin viehättää?
- No minä nyt olen aina ollut sellainen suupaltti ja golfihan tunnetusti on sosiaalinen tapahtuma. Niin tarkoitan vaan, että kun nämä normaalit arkipäivän keskustelut ja maratonpuhelut eivät enää riittäneet, löysin golfista uuden tavan käyttää keskustelutaitojani. Ja onhan se kiva, kun saa ostaa kaikkia uusia teknisiä välineitä, joilla voi huomattavasti parantaa peliä(seuraavaksi hankinnassa on upouusi vuoden 2008 draiveri! Kallein tietenkin).

2. Veikkaisin, että toinen intohimosi on saunominen, mistäs se juontaa
perunsa?
- Äidillä tuli lapsivedet saunaan..oiskohan niitä peruja sit...

3. Lienenkö oikeassa kolmannesta intohimostasi, karkeista? Jos sinun
tulisi valita kaupasta
a) suklaalevy
b) karkkipussi
niin minkä ottaisit?

- Molemmat+ jäätelön.

4. Miltä tuntuu kun ei tarvitse mennä treeneihin tänä kautena?
- aivan huippua, näkee kavereitakin useammin, hih!!!

5. Nähdäänkö Ray Ban valmentamassa tänä kautena?
- Epäilen vahvasti ettei nähä...

6. Mikä on paras kesämuistosi 2007?
- Kyllä se oli se Thaimaan reissu.

7. Jäikö jotain tekemättä tänä kesänä, mitä olisit halunnut tehdä?
Jos, niin mitä?
- Holari on tietty ollut tavoitteena ekasta pelikierroksesta lähtien, mutta kun on se draiveri puuttunut bägistä. Vai auttaiskohan vielä lisäksi ne Pingin raudat..?

Valitse ja perustele lyhyesti:

Jääkiekko vai golf?
- Golf ja uusien ihmisten tapaaminen

Poroa vai makkaraa?
- Poro on parasta!(Mutta ei se kuitenkaan tee makkarasta huonon makuista.)

Lappi vai Pääkaupunkiseutu?
- Täl hetkellä pääkaupunkiseutu, täällä kestää golfkausi pidempään.

Britney vai Madonna?
- Britney ehdottomasti!Tätä itsestään selvää asiaahan ei tarvii edes perustella.

Kotiruoka vai grilliruoka?
- Molemmat.

Punaviini vai Vodka?
- Punkku... vodka vetää mut vähän kireex.
- Seurajuomana punaviini myöskin sopii paremmin.

Kusti vai Posti?
- Posti.Vai veiskö Kusti ne postit...??

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Karalahti Kärppiin...

suoppi22 - 13.08.2007 21.50 - uutiset 

Mä vähän pelkasin tätä... olin lukenut huhuja!! Hitto, mä en oikein tiedä miten tähän suhtautuis...
Jatkoaika kirjoittaa; "Uusi nousu Oulusta" - jätkälle on tarjottu aika monta mahdollisuutta, mutta mihinkään niistä Karalahti ei ole kunnolla tarttunut. Mielestäni HIFK on antanut jo liian monta tilaisuutta ja tuntuu jotenkin vaikeelta uskoa, että MIES muuttuu ja toteuttaa oikeesti NHL:n nollatoleranssi päihdeohjelmaa. Sorry Jere Fanit, mut mä en vaan jaksa uskoo nollatoleranssiin!!
Mehän voitaskin järkätä äänestys tästä. Kuka uskoo, et Jere muuttuu ja pitää nollat? Ja kuka ei usko!! Kommentteja!Minä en usko!Jossain välissä se repsahtaa, viimeistään sitten ku Kärpät voittaa mestaruuden (saakohan Jere ottaa ees silloin muuten luvan kanssa?)!!

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Boogieman!

kebax - 13.08.2007 21.06 - golf 

Sait 43 pistettä!
Tasoituksesi laski 2,8, uusi tasoituksesi on 20,1.
Reikä 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Out
Par 4 3 4 4 5 3 4 5 4 36
Pituus 325 175 315 345 460 160 350 465 370 2965
Hcp 10 4 16 2 18 14 8 6 12
Tulos 5 4 5 6 5 4 6 6 6 47
Pisteet 2 3 2 2 3 2 1 3 1 19
Reikä 10 11 12 13 14 15 16 17 18 In Total
Par 4 5 3 5 3 4 3 4 5 36 72
Pituus 295 535 160 450 145 350 110 375 440 2860 5825
Hcp 11 1 15 13 7 3 17 5 9
Tulos 4 7 3 5 3 7 3 5 6 43 90
Pisteet 3 2 3 3 4 1 3 3 2 24 43
Nimi: kebax
Päivämäärä: 13.8.2007
Kenttä: Aulanko Golf (AGK) - Eversti
Tii: Keltainen
Tarkka hcp: 22,9
Pelitasoitus: 25

Lue kommentit (10) | Kommentoi

Kiintolevy kateissa?

symbiatch - 13.08.2007 17.32 -

Näin pyytää Nordean maksutomaatti Martinlaaksossa. Onkohan joku käynyt nappaamassa kiintolevyn? ;)

Lue kommentit (1) | Kommentoi

MOSH bugaa

symbiatch - 13.08.2007 12.41 - web 

Argh. MOSH sitten vähän bugaa. Lisäsinpä mIRGGIn versiot MOSHiin ja katsokaapa minkälaista jälkeä tuli kun moista kokoelmaa katsoo...

MOSH bugaa

En todellakaan lisännyt kuin asennuspaketteja ja tuosta kun klikkaa next, tulee vain mIRGGI-paketteja. Pitääpi laittaa palautetta...

Kommentoi

MOSH "a bit" buggy

mirggi - 13.08.2007 12.35 - web 

Argh. MOSH is a bit buggy. I added a mIRGGI collection to MOSH and see what I got...

MOSH bugaa

I really didn't add any female rear ends to my mIRGGI packages, but MOSH gives quite random content there. Damn.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Status update

mirggi - 13.08.2007 11.46 - mobiili 

I've been quiet for a while, so I thought I'd write a little status update.

First, thanks to all you great people for the translations! I'll try to get all of them to the next release and find more strings to translate.

Second, I've added mIRGGI installation packages to Nokia's new MOSH service. I will keep all the previous versions there, so if there are problems with new versions, you can downgrade easily.

Thirdly, I've been a bit "busy" trying to relax a bit. I will resume developing mIRGGI soon, don't worry :)

Lue kommentit (7) | Kommentoi

Nokia MOSHaa

symbiatch - 13.08.2007 10.38 - bloggaus mobiili web 

Nokia on sitten vihdoinkin avannut "julkisen" betan uudesta Mobilize and Share -palvelustaan. "Julkinen" siksi että kuka tahansa ei noin vain pääse kokeilemaan vaan pitää lähettää sähköpostiosoite johon saa kutsun. Todnäk kutsuja kuitenkin lähtee melkolailla kaikille.

Itse tuohon tutustuin ensimmäistä kertaa pari kuukautta sitten, mutta koska asia oli hyshys, ei siitä voinut puhua. Nyt kai sitten voi :)

Ensimmäinen tuntuma itsellä oli "ai taas yksi jakosivusto teineille." Eikä kyllä toinenkaan tuntuma kauheasti siitä muuttunut. Nokia kun on menossa näihin ohjelmisto- ja palvelutoimintoihin entistä vahvemmin niin kai tällainen sitten on tarpeen. Jotenkin vain ihmetyttää vieläkö ihmiset jaksavat taas uutta palvelua käyttää. Onko mitään oikeasti uutta ja hienoa?

Tietysti asiaan vaikuttaa sekin, että uusiin puhelimiin tulee vakiona MOSH-softa. Tällöin voi hyvinkin tottua käyttämään sitä ja jakamaan sekä lataamaan tavaraa kännyynsä. Näkee kunhan se tapahtuu.

Mietityttää myös tarkoittaako tämä loppua Lifeblog-touhulle. Nythän on käytännössä vastaava toiminne toisessa softassa ja vieläpä oma sivusto minne käyttäjät voivat tunkea tavaransa. Kunhan eivät nyt ihan tuhoa Lifeblogia kännyistä, se on ollut hyvin kätevä tapa lähettää tännekin sivustolle tavaraa.

Joni Koski jo kokeilikin tuota mobiilisoftaa ja mainitsi ettei se oikein softa vielä ole kun availee vain webbisivuja. Itse en tuota ole kokeillut kun en huomannut sen tulleen. Myöskin mietiskeli miksi softassa on asetus ostotoimintojen varmistukselle. En tiedä mitä kaikkea Nokian suunnitelmista voi puhua (eivät itsekään ole kovin tarkasti puhuneet, suunnitelmat kesken vielä), mutta jonkintasoista sisältömyyntiä tuonne on tarkoitus tehdä, jopa ihan käyttäjien toimesta. Mutta miten, minkälaista, millä logiikalla - en tiedä. Näkee kunhan pääsee betasta etiäpäin.

Twango-kauppa myös tuli julki tuossa aiemmin, tiedä sitten onko Nokia tehnyt heidän kanssaan yhteistyötä MOSHin kehittämisessä ja nyt saivat sitten kaupan setvittyä julkiseksi. Tiedä häntä, ainakin palvelu on aika erilainen. Nokia kuitenkin kertoi pari kuukautta sitten että koko MOSH on väännetty hyvin lyhyessä ajassa, joka on harvinaista niin isossa talossa. Viittaisi siihen että jotain valmista on saatu.

Mutta pitänee testata nyt uudestaan kun kerran alphasta siirtyi betaan. Josko sillä tekisi jotain. Tuskin kuitenkaan minä.


Näköjään tuo "MOSH-softa" on vain Nokian katalookisofta muokattuna MOSHille. Eli ei ollenkaan sitä mitä kuvittelin sen olevan. Pläh :P

Kommentoi

Kesäjuhlat, Nummela 2007

suoppi22 - 12.08.2007 16.42 - viihde 

Huh, huh - selvisin hengissä!! Olin "Etanan" kanssa etukäteen pohtinut, että "Tuskin se meno siellä Nummelassa on kovin riehakasta, kaikki on kuitenkin 8 vuotta vanhenut viime kerrasta!" Joopa joo, väärässä oltiin - ei paljon vanhenemisen merkkejä näkynyt muualla kuin ryppyjen määrässä!!
Perjantaina ilta meni rauhallisesti siihen asti kunnes baarinpitäjät alkoivat pitää omia henkilökunnan bileitä kellarissa. Huomasin vanhana kettuna poistujat ja suuntasin itsekin kellarin uumeniin. Fisutarjoiluthan siellä oli käynnissä! "Birgitta" ja allekirjoittanut löysivät kirppiskassit ja vaatetimme koko henkilökunnan uusiin asusteisiin. Meidät kuitenkin yllätettiin kellarista juuri kun olimme tulossa näytille hienoissa asusteissamme.
Ilta jatkui rantasaunassa "Ray Banin" tuskafestareilla!! Löylyt oli yhtä kovat kuin osasimme arvata, onneksi järvivesi viilensi hiukan, melkein kärventynyttä ihoamme. Pahin rasti oli kuitenkin suunnistaminen pilkkopimeässä takaisin talolle!!!Huhujen mukaan reitti oli ollut tosi vaikea kaikkine kantoineen ja kivineen. Lähtöhetkellä "Marita" näytti "uimahypyn" järveen, tismalleen samasta paikasta kuin vuosia sitten!!Kuusenoksat eivät tällä kertaakaan pysäyttäneet harha-askeleen ottanutta "Maritaa", mutta matka keskeytyi hieman ennen järveä tälllä kertaa: "Kunnossa ollaan!" - kuului alhaalta ja kaikki huokaisi helpotuksesta!!Rento kierähdystyyli säästi Maritan suurimmilta vammoilta (tänäkin vuonna).
Vinyylitanssit pidettiin toisessa kerroksessa entiseen malliin. "Passi Rosita" ei ollut tyytyväinen "Hella 6;n" musiikkiin, mutta parketti oli täynnä tanssijoita anyway. "Rauha" sai kuunnella Myrskyluodon Maijan toivekappaleena ja PirttiHirmukin taisi breikata suomipopin tahtiin (muistaakseni). Enrique, Ray Ban ja Birgitta jäivät väsymyksen vuoksi tansseista paitsi.
Lauantaiaamun valjettua Birgitta ja Mama olivat lämmittäneet saunan. Kävimme heittämässä krapulan veteen ja kellarin kautta haimme jo uutta nousua. Jotkut sen kiitettävästi saivatkin esiin!! Päivä oli mitä loistavin nurmikolla löhöilyyn, traktorin kunniakierrokseen, flip cup-kisaan ja paraolympialaisiin. Savustettu lohi&uudet perunat oli ihana lounas, kiitokset kokeille vielä kerran. Alkuillasta saunoimme toistamiseen ja muutamat (siis hyvin harvat) kömpi jo aikaisin punkkaan nukkumaan. Yökuunnelman mukaan saunalla oli Etana ja Ray Ban ottaneet tirsat ja polulta oli löytynyt maantiekiitäjä Sinikka  nukkumasta!! Kaikki kuitenkin pääsivät saunalta ja polulta talolle. Houkuttelevin peti oli eittämättä Enriquen huopasänky, tyynynä-rullalla ollut matto. Liekö Enrique odotellut vinyylitansseja?? Se oli jotenkin niin hellyyttävän näköinen! Mikke oli käynyt yöllä pelastamassa kännyköitä ja iPodin vesisateelta, sai kiitokset omistajiltaan.
Huippuhauskaa oli! Nyt on pakko rauhottua, sillä arki alkaa!Kesä 2007 alkaa olla paketissa. Kelit jatkuvat upeina - hyvä niille, joilla on lomaa jäljellä. Mulla seuraavan kerran 2 kk päästä, silloin pääsemme mökkeilemään jälleen. Tytöillä oli menny hienosti uudessa hoitopaikassa, saavat mennä sinne toistekin - kiva, taas yks paikka lisää.
Ei muuta kuin: Oikein mukavaa työviikkoa kaikille!!


Lue kommentit (3) | Kommentoi

O_-

satu350 - 10.08.2007 22.19 -

Tänään se alkoi, nimittäin koulu. Kaksi ekaa tuntia meni 7D:n kanssa säätäessä, me ei saatu leikkiä niiden kanssa, höhhöh. Ehkä sitten leiripäivänä saadaan leikkiä oikein olan takaa! Omalle luokalle tuli uusi tyttö. Tyttö ei puhunut koko päivänä kuin pikkasen luokanvalvojalle ja eräs meidän luokkalainen jotain vittuili sille.

Uuden lukujärjestyksen torstai-perjantai on ihan syvältä sekä keskiviikkokin pikkasen. Keskiviikkoisin on kaksi tuntia köksää, kaks tuntia saksaa (muuten, tänään Citymarketissa saksan opettajani melkein ajoi päälleni ostoskärryillä naisten vaateosastolla... Hmm...) ja kaksi tuntia liikkaa. Torstaisin ja perjantaisin on molemmissa jaksoissa matematiikan kaksoistunnit, mä en kestä! No se hyvä, että ei ole kuin kaksi kertaa viikossa matikan läksyjä...

Eilen en ollenkaan ehtinyt koneelle, olin menossa lähes koko päivän. Päivällä Seinäjoella, iltapäivällä tukarikokouksessa ja illan Kauhajoella sedän luona. Näin erään serkkunikin viiden vuoden tauon jälkeen. En kyllä yhtään muistanut, minkä näköinen Juha on.


Kommentoi

Tauko paikallaan?!

kebax - 10.08.2007 12.46 - golf 

Useamman viikon kestänyt peliputki päättyi keskiviikon rämpimiseen alkuviikon syöksykierteen jälkeen. Viikkojen aikana pelivire oli kadoksissa ja sutiminen lähestulkoon toistuvasti silkkaa tuskaa. Poikkeuksen jatkumoon teki viime sunnuntain ennätyskierros. Näitä vaan tulee kerran kesässä joten se siitä sitten.

Eilinen meni kohtalaisen kivuttomasti pelaamati, mutta tänään tupakilla käydessä alkoi esiintymään pakkoliikkeitä jotka etäisesti muistuttivat swingin tapailua. Mitä tässä taukoillessa sitten oikein pitäisi tehdä? Mihin pitäisi kiinnittää huomiota? Allekirjoittaneen mielipide on että ei tartte tehdä yhtään mitään. Tosin jos hermosto tuollain pyrkii esittämään mielipiteensä riippuvuudestaan niin minkäs sille sitten voi. Taukoon itseensäkään ei mitään erityistä suunnitelmallisuutta löydy, toki syyt ovat pääosin lajin harrastamisen vaikeuksista johtuvaa. Kuitenkin luonnollisesti tapahtunut valinta eikä niinkää järkeilty päätös.

Tauko onkin nyt hurjan pitkä eli kokonaiset kaksi päivää, eilinen ja tänään. Sormet nimittäin syyhysivät ajanvaraussivulla sen verran että huomiseksi oli saatava aika. Sunnuntaina jo pitkältä etukäteen tiedossa ollut golfreissu Nokialle.

Eikun sutimaan ja uutta taukoa odottelemaan.

Kommentoi

Vika lomapäivä...

suoppi22 - 09.08.2007 16.29 - henkilökohtaiset 

Nii-in näin se vaan munkin 10 viikon loma on takana!! En voi käsittää, mua oikeestaan PELOTTAA ETTEN MUISTA MENNÄ HUOMENNA TÖIHIN! Voisko teistä joku muistuttaa mua aamulla??
Tänä aamuna harjoittelin töihin lähtöä (ekaluokkalaisetkin harjoittelee koulumatkaa), mä menin mattopyykille klo 7.00. Siellä sai olla muuten ihan rauhassa, ei ollu ketään muita!! Ihmeellistä!!
Mulle on iskeny hirvee tietsikkakuume, meinasin jo tänään ostaa! Onnex saan hyviä neuvoja Tietsikkanörteiltä; "Sinikalta ja Rauhalta". "Sinikka" kertoo koneen ominaisuuksista ja "Rauha" tekee mulle hintavertailut! Suosittelen muillekin, että soittaisitte heille jos tällanen kuume nousee! Hyvää palvelua!
Tänään on vielä "verinen tennisottelu" tiedossa ja juustokakun leipominen...!!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Lue Enriquen haastattelu!!

suoppi22 - 09.08.2007 09.17 - ihmissuhteet 

Enrique vastaa näin:
1. Se alkaa olla 10 viikon loma takana...sä varmaan
olet jo odottanut viimeiset viikot, että pääsisit  arjen aherruksiin, vai kuinka ?
Arki, mä en ehkä jaksa sua nyt. Odotan siis seuraavaa
lomaa.
2. Mikä oli lomassasi parasta? Mikä oli hauskin muisto tältä kesältä?
Parasta oli hyväkkelit!
Hauskinta ihmiset, joiden kanssa olen saanut jakaa
kelejä ja muita mukavia hetkiä ja retkiä kesällä.

3. Ainahan pitää jotain uutta oppia myös opskan,
niin mitä Enrique on tämän 10 viikon aikana oppinut?Mainitse yksi asia.
Olen oppinut, että yksikin henkilökohtainen virhe
beach fudiksessa saattaa olla kohtalokas koko
joukkueelle..Kiitos ja anteeksi.
Ja opin muutakin:tankotanssia ja breikkiä.

4. Mitä odotat alkavalta lukuvuodelta?
Palkkaa ja mielenrauhaa.

5. Kesäsarjat pyörivät telkkarissa, onko Serranon perheen tapahtumat vieneet sinutkin mennessään?
Noh, täytyy myöntää, että jostain sarjasta heräsi se
polttava ajatus lähteä lähivuuosina Espanjaan au
pairiksi. Liekö sitten ne Serranot.

6. Onko tullut luettua hyviä kirjoja? Jos on mainitse yksi.
Aavetyttö, kiitos muuten lainasta. Kirja laittoi
Enriquen pohtimaan asioita myös öisin.

 7. Suurin kesäostoksesi?
Turun baarissa happy hourin lukuisat fisut.

Raparperi vai mansikka?
Raparperi. Sen varsista saa piirasta, lehdistä kehoa
puhdistavaa hoitoa, ja ovat kuulemma kehitelleet
mukiinmenevän siiderinkin:)

Juoksulenkki vai siideri?
Juoksulenkki arkisin, siiderit viikonloppuisin, muina
pyhinä ja lomina.

Suomi vai Thaimaa?
Suomi, kunnes toisin todistetaan.

Irina vai Maija?
Kummatkin ja Irina. Irinalla on niin mukava rumpali.

Apulanta vai Kilpi?
Helmiä!!Apukilpi.

Surffishortsit vai caprit?
Caprit sopii Enriquen muottiin paremmin.

> Keinaash vai Geisha?
Näistä herkuista vähempisyntinen nautinto, geisha.

Vaahtokarkki vai irtokarkit?
Vaahtokarkkeja 6, sen jälkeen irtokarkkeja. Mutta ei
mitä tahansa irtiksii vaan:
väyrysen päät, manskut, lakumatot, noitapillit ja
päärynäliitulakut.

Musiikki Buzz vai Sportti Buzz?
Musa. Siinä olen vaan niin hyvä. Me latinot..

Saaristoristeily vai Tukholman risteily?
Tämän päivän kokeman jälkeen: saaristoon, vaikka
sitten taxilla.
 

Kommentoi

Opskat hukassa...

suoppi22 - 08.08.2007 21.24 - matkustus 

Tätä päivää oltiin niin odotettu ja kaikki meni pieleen...!!
Jo aamusta alkaen; mun piti jättä koiranulkoiluttajalle avain, hoin sitä mielessäni koko aamun; "Muista jättää avain! Muista jättää avain!" Mä muistin sen sitten kun oltiin jo menossa Kannelmäen kohdalla Pakosen Mondeolla! Ei muuta kuin käännös kotiinpäin!
Oltiin sovittu Enriquen kanssa treffit tiettyyn Espoon satamaan mistä meidän piti mennä tosiaan aikataulujen mukaan... Espoossa ikänsä asunut Enrique neuvoi meidät väärään satamaan, eikä sinne mitään saaristovenettä ikinä saapunut (klo 9 tosiaan seistiin eväsnyssyköiden kanssa siellä)!! Ei muuta kuin yhdellä autolla seuraavaan satamaan joka oli sitten se oikea! Päästiin veneeseen ja matkattiin Isoon Vasikkasaareen. Aika kova tuuli oli ja etsimme saaresta sopivaa paikkaa mihin asettua. Löysimme mielestämmme kivan luodon nokan johon levitimme pöytäliinan ja kaikki eväät. Kukaan meistä ei tarjennut kuitenkaan ottaa bikinisilleen, sen verran kovasti tuuli! Enriquella ei salaatitkaan pysyneet lautasella vaan ne singahti metsikköön. Vajaa 100 metrin päässä pari naista makas kuitenkin bikineissä ja huomasimme ettei tuuli tuivertanut yhtään heidän hiuksiaan.. siispä sinne, mutta vasta kun eväät oli syöty! Ei hitto mikä mesta tää viereinen paikka oli!! Ei tuullut yhtään ja aurinko lämmitti ihanasti. Ihan huippu paikka!! Siinä sitten paistateltiin lihaamme ja kävästiin myös uimassa MERESSÄ! Eka kerta mulle tänä kesänä!!
Oltiin mietitty, että lähdemme takaisin mantereelle 14 aikaan (autot olivat siis kahdessa eri satamassa), mutta laiskuuttamme ei viitsitty mennä tarkistamaan aikataulua vaan luotettiin, että niitä menee vartin välein suurin piirtein. Tultiin lähtöpaikkaan ja pian meille selvis, että A) ollaan vartti myöhästytty B) seuraava laiva menee 1.5 tunnin päästä sinne missä auto on ja C) me ei todellakaan päästä mitenkään autolle vasta kuin 1.5 tunnin päästä. Päätettiin ottaa eka vene ja mennä taksilla autolle!!!Siitä vielä autolla toiseen satamaan missä oli Enriquen auto.... Että sellanen reissu...
Ja mä en edelleenkään päässy saaristoristeilylle vaan näin&koin saman saaren kuin viime vuonna. Tää oli SAARIRISTEILY!!!Ja me oltiin niin HUKASSA koko päivä!

Lue kommentit (5) | Kommentoi

Nyt se kesä vasta alkaa

satu350 - 08.08.2007 20.51 -

Puuh, on kuuma. Käväisin lenkillä, kun on tuollainen kiva ilma. Ei saa valittaa kuumuudesta, eräs vainaa sanoi, että tälläisenä lämpimänä ja aurinkoisena kesäpäivänä säästää viisisataa markkaa, kun etelässä tälläinen päivä maksaa sen noin viisisataa markkaa.

Päivällä tahkosin parisen tuntia The Simssiä, en oo aikoihin pelannut, mutta tuli ihme fiilis, että nyt on pakko pelata ja pelasin. Oli ihan kivaakin pelata sitä.

Huomenna se on, viimeinen lomapäivä ennen koulunalkua. Sitten opiskellaan ahkerasti ja odotetaan uutta kesälomaa. Mitään tavoitteita mä en kyllä halua alkaa keksimään uudelle lukuvuodelle, korkeintaan sen, että keskiarvo ois sama tai joku lähellä sitä. Huomasin kyllä äsken, että ootan jotenkin koulunalkua, että saan tekemistä ja odotan jännityksellä, kuinka monta uutta opettajaa saadaan, toivottavasti saataisiin ainakin biologia/maantietoon ja matematiikkaan. Kumminkaan toiveet ei toteudu, mutta aina saa toivoa.

Kommentoi

Syöksykierteessä

kebax - 07.08.2007 20.59 - golf 

Semmoinen tarina tällä kertaa. Ja vieläpä tyttöin kilpatiiltä. Joopajoo.
Sait 28 pistettä!
Tasoituksesi nousi 0,1, uusi tasoituksesi on 23.
Reikä 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Out
Par 4 3 4 4 5 3 4 5 4 36
Pituus 315 170 295 335 440 130 295 455 360 2795
Hcp 10 4 16 2 18 14 8 6 12
Tulos 6 4 5 4 5 4 4 11 7 50
Pisteet 1 3 2 4 3 2 3 0 0 18
Reikä 10 11 12 13 14 15 16 17 18 In Total
Par 4 5 3 5 3 4 3 4 5 36 72
Pituus 290 475 140 445 125 345 95 365 430 2710 5505
Hcp 11 1 15 13 7 3 17 5 9
Tulos 5 9 5 7 3 6 5 9 9 58 108
Pisteet 2 0 1 1 3 2 1 0 0 10 28
Nimi: kebax
Päivämäärä: 7.8.2007
Kenttä: Aulanko Golf (AGK) - Eversti
Tii: Sininen
Tarkka hcp: 22,9
Pelitasoitus: 23

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Kaksikätistelyä ja pikkuserkkuja

satu350 - 07.08.2007 20.20 -

Kyllä mä tätä nyt kaksikätissesti kirjoittelen, ei toi oikea ranne oo ollu oikeastaan yhtään kipeä tänään. Mutta hiiri on vasurilla. Jos mä oppisin vasurillakin käyttämään hiirtä sit.

Tänää oon puuhannut vaikka mitä. Eka keskipäivällä mentiin porukoiden kanssa uuteen Koskenkorvan S-Markettiin avajaisiin. Ihan kiva kauppa oli, kävin siellä illemmallakin. Sen reissun jälkeen mentiin isän kanssa availemaan salaojaputkia ja käytiin etsiskelemässä hukkakauraa, löysin elämäni ekan hukkakauran! Meille Noppaan soitettiin, että täällä kotona on isän serkku perheineen. Piti kiirehtiä heitä moikkaamaan. Matkalla kotia näin, kun eräs pikkuserkkuni pesi autoaan. Oli ihan kiva nähdä Espoosta tulleita kahta pikkuserkkuja ja heidän vanhempiaan. Näin tänään siis kolme pikkuserkkua!

Tänään olisi ollut myös iltarastit, mutta ei tämän helteen (klo 18 oli +28 astetta ja risat) takia ja sitten vieraiden vuoksi viittinyt mennä.

Sain lauantaiksi töitä. Pitää ensiksi mennä varttia vaille kahdeksitoista tekemään juttu kirkon tapuliin, kun siellä on joku sukukokous ja sen jälkeen mennä katsomaan, kun naisten Suomisarjassa kohtaavat IK ja Köyliö. Toivottavasti ei sada. Loppuviikolle on paljon kivaa aktiviteettia, jee. :)

Kommentoi

Uusi ennätys!!

suoppi22 - 07.08.2007 14.34 - urheilu 

Eilisen mahakivun jälkeen lähin kuin lähinkin "Etanan" kanssa Paloheinään lenkille!! Olipa helv..... raskan lenkki ylämäkineen! Tunti ja vartti (ennätys) tarvottiin  menemään ja kyllä "Etanakin" jo halus lenkin päättyvän - se kun ei yleensä "marise"! Sitten kävin Pakosen sohvaa kantamassa ja sen jälkeen vielä mattopyykillä - täytyy sanoo, et oli energiavarastot kyllä really emptyt!!!
Tänään tytöt pääsee tutustumaan uuteen hoitopaikkaan Espooseen, saa nähdä millanen perhe meitä siellä odottaa ja miten tytöt suhtautuu uusiin ihmisiin.
Huomenna risteilemään, jippii!!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Järkyttävä mahakipu

suoppi22 - 06.08.2007 18.21 - henkilökohtaiset 

Maha on tänään ollu tulessa! En tosiaan tiedä mikä siellä möyrii mutta veti ensin ihan kaksikertaiseksi koko akan ja sen jälkeen oksennukselle ja vaakatasoon! Ei tuu tän päivän urheilusta mitään just ku olis ollu mahtava sääkin!
Barbara on tänään poistunut pääkaupungista lentäen (eihän aateliset muuten liikukkaan) Pohjois-Suomeen ja toivottavsti lento oli nyt ajallaan.
Pakosen Johanna osti tänään uuden sohvan Kartanoonsa ja huomenna sitä lähdetään sitten hakemaan pakulla, oon lupautunut kantoapuun. Ehtiiköhän niitä mattoja pestä huomenna??
Keksiviikkona opet lähtee Espoon saaristoristeilylle koko päiväksi, mahtavaa!!!Aika makoisia kelejäkin on luvannu!!
Viikonloppu mua jo pelottaa...miten sitä selviää siitä Nummelan kesäjuhlista maanantaiksi TÖIHIN???

Kommentoi

Paluu (kirjaimellisesti) arkeen

kebax - 06.08.2007 18.02 - golf 

Ei se näimmä sujukaan kuin elokuvissa. No nollattu tuoreeltaan on!

Sait 17 pistettä yhdeksällä reiällä!
Pelasit bufferiin, tasoituksesi 22,9 pysyy ennallaan.
Reikä 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Out
Par 5 4 4 4 3 3 4 3 4 34
Pituus 535 276 244 319 187 153 263 162 367 2506
Hcp 1 9 11 5 7 13 17 15 3
Tulos 6 7 6 7 5 4 5 4 5 49
Pisteet 3 1 1 1 2 2 2 2 3 17
Nimi: kebax
Päivämäärä: 6.8.2007
Kenttä: Aulanko Golf (AGK) - Hugo
Tii: Keltainen
Tarkka hcp: 22,9
Pelitasoitus: 27

Kommentoi

Vasenkätistelyä.

satu350 - 06.08.2007 17.19 -

Tämä juttu kirjoitetaan pelkällä vasemmalla kädellä (on muuten hidasta puuhaa), koska oikeassa kädessä on hyvin todennäköisesti jännetupen tulehdus ja kättä ei saisi rasittaa. No, tuli ruoho leikattua ja päälläajettavan ratin kääntäminen on sellaista hommaa, että molempia  käsiä tarvitaan. Sitten nurmikonniiton jälkeen mulle tuli kova hinku tehdä jotain raparpereistä, että ne eivät mätäne. Niitten pilkkomisessa tarvisi oikeaa kättä. Mutta mutta kiisselistä tuli hyvää. Silmätulehdus ei ainakaan tänään iskenyt, jee.

Turkinpippuri.

Toinen.

Kolmas.

Tässä bloggaamisen lomassa luin Maikkarin netistä Salattujen Elämien juttuja. Oona, Niko ja Sofia tekevät Kaunarit ja vaikka mitä. Hahhah. Jaksaakohan edes koko sarjaa enää edes vahdata. Lost alka kait ensi viikolla, sitä ehkä voisi katsoa, jos pysyy yhtään perässä, kun toka kausi jäi melkein kokonaan väliin.

Oho, kello on jo yli viiden. Seuraavaksi voisi suunnistaa lukemaan pihalle ton Rebekka-kirjan loppuun...

Kommentoi

Testing...

kebax - 05.08.2007 19.31 -

..1 ..2 ..3

Kommentoi

Uus rekka!

kebax - 05.08.2007 19.31 - golf 

Sait 39 pistettä!
Tasoituksesi laski 1,2, uusi tasoituksesi on 22,9.
Reikä 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Out
Par 4 5 4 5 4 4 3 4 3 36
Pituus 302 455 403 485 350 305 119 339 143 2901
Hcp 13 1 5 9 3 11 17 7 15
Tulos 5 7 5 6 6 6 3 5 3 46
Pisteet 2 2 3 3 2 1 3 3 3 22
Reikä 10 11 12 13 14 15 16 17 18 In Total
Par 4 3 4 4 3 4 5 4 5 36 72
Pituus 364 121 328 364 152 290 440 325 456 2840 5741
Hcp 4 18 12 8 16 14 6 2 10
Tulos 7 4 5 6 4 4 7 7 6 50 96
Pisteet 1 2 2 2 2 3 2 1 2 17 39
Nimi: kebax
Päivämäärä: 5.8.2007
Kenttä: Tawast Golf (TawG)
Tii: Keltainen
Tarkka hcp: 24,1
Pelitasoitus: 27

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Vierasrypäs

suoppi22 - 05.08.2007 16.58 - uutiset 

Aika jännää, että vaikka mulla on mieleistäni aika pitkä loma (siis 10 vikkoa) niin kaikki vieraat ja sukulaiset saapuu samana viikonloppuna!!! Ensin saapu Raksu tool bagin kanssa ja sen jälkeen sisko miehensä kanssa ja perään vielä aatelista seuraa!
Raksun ja siskon kanssa on juostu kodin sisustusliikkeet ja oon ostanu verhojakin peräti kahdet. Kippoja ja kuppeja on käännelty Arabian tehtaalla ja Pentikin liikkeissä kyllästymiseen asti!
Päästiin käymään myös kummisedän huvilalla Villingissä... 5 min venematkan päässä Jollaksen rannasta ja 20 min Kauppatorilta. No joo, aikamoinen mesta!! Taas kun osais kuvia tänne lisätä niin ne kerotois ehkä paremmin kuin mun selitykset. Niille, jotka on meidän mökillä olleet niin tiedätte Iisakin rannassa. Tällä Villingin huvilan rannassa oli myös "Iisakki", mutta se oli "vähän erilainen" nimittäin siellä oli kristallikruunu!!!Ei mun varmaan muuta tarvi siitä reissusta kertoo! Kummisetä oli unohtanu et se on mun kummisetä...
Tänään oon valmistanu ruokaa kaveriporukalle muutaman tunnin. 2.5 kg paisti oli uuniissa muhinoimassa 2.5 tuntia ja palan painikkeeksi tein maukkaat uuniperunat ja  salaatin (Etana on ollut hyvänä oikeana kätenä keittiössä). Jälkkäriksi oli kahvia ja lettuja (jäätelön ja hillon kera)!! Oisko maistunu??? "Johanna Pakonen" on  muuttanut tähän naapurustoon ja ollaan tsekattu hänen "Viikinkartano" ja hyvähän se oli! Mukavaa, että asutaan niin lähekkäin,  voidaan iltakaljalla käydä poistamassa stressiä tosta vaan!!!
4 lomapäivää jäljellä...KÄÄK!!! Oon jo lukkarin saanu!!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Sunnuntain virkeysblogi

satu350 - 05.08.2007 15.10 -

Tulin tässä melkein kaksi tuntia sitten johtajavirkistyksestä ja huomasin, että ei siellä kovin kamalaa ollut, oli jopa hauskaa. Tuli taas uutta pontta jatkaa partiota. Kunhan tietäisi, pidänkö mä vartiota vai laumaa, niin voisi miettiä vähän valmiiksi toimaria, mutta pitää vaan jaksaa odottaa.

Sitä tuli valvottua viiteen asti ja nukuttua noin yhdeksään. Ei ainakaan vielä tunnu, että pitäisi päästä nukkumaan. Toivotaan, että ei kaverista tarttunut silmätulehdus, kun mä en tykkää semmosista. Ja huomasin äsken, että en syö enää ainuttakaan kiiviä, se ei sovi yhtään mun terveydelle. Höhhöh, kiivi on kyllä hyväää.Voisin vielä kertoa lisää mun terveyteni kulmakivistä, mutta ehkä jätän sen tällä kertaa tähän.

Perjantaina sitten alkaa koulu, kurrrrjaa. Torstaina jo pitää käydä koululla tukarikokouksessa. Viikonlopusta en sitten tiedä kaikkea, ehkä Tampereelle meen tai sitten ruinaan isän eliittikisoihin Kuortaneelle. Riippuu vähän, miten menee. Ja kivaa, että se yksi hirvitys tulee Suomeen lauantaiehtoolla, hehee. Toisaalta onhan se ihan kiva, että koulut alkaa, tulee tekemistä ja näkee kavereita, mut mut, niin. Ja onneksi alkaa viimeinen peruskoulun vuosi, jihaa.

Mutta nyt voisi keksiä jotain muuta kuin tämän kirjoittamista.

On se hienoa, että teen jo toisen blogimerkinnän tähän blogiin.
Onnittelen itseäni siitä.
Onnea Satu.
Kiitos.

Kommentoi

Hitaasti, mutta varmasti eteenpäin..

isla - 03.08.2007 22.17 -

Nyt onkin tässä kirjoittamisessa ollut pieni tauko, kun en ole oikein ehtinyt tehdä mitään muutakaan, en oikein edes lukeakaan. On nimittäin lapset kesälomalla (siis vanhempi, nuorempi on vielä muutenkin kotona) ja mieheltä taas loppui loma, joten päivät ovat erittäin työntäyteisiä ja illalla jotenkin ei ole enää puhti riittänyt. Joka ilta olen edes tunnin verran yrittänyt opiskella, mutta sen enempään en ole venynyt. Nyt tahkoan kemian epäorgaanista osuutta, jossa olen vata aika alkutekijöissä. Siitä olen kuitenkin tyytyväinen, että melkeinpä kaikki asiat olen ymmärtänyt jotka olen tähän mennessä opetellut ja jotka on jo kursseissa käsitelty, mitään ei ole jäänyt epäselväksi. Siis ihan joitain yksittäisiä juttuja, mutta pääpiirteittäin kaikki on mennyt tähän kelluvaan kaaliin!:) Joka on jo itsessään pieni (tai aika suurikin) ihme. Mutta PAAAALJON on vielä edessä. Ostin yhden valmennuskurssin vanhat materiaalit ja touhukkaana rupesin kemian osuuden tehtäviä käymään läpi, kunnes jo muutaman tehtävän jälkeen totesin, että ihan yhtä kaikki voin vielä joksikin aikaa jättää ne materiaalit suosiolla rauhaan; näillä kemian tiedoilla ei vielä päästä edes alkuun! Jo tässä vaiheessa olen enemmän kuin useasti todennut, että tässä asiassa ei ole oikoteitä;kaikki asiat on vaan opeteltava ja käytävä läpi. Ja sit niitä pitäisi vielä osata integroida ja soveltaakin pääsykokeessa. Taitaa olla liian kova pala purtavaksi... Tuntuu, että pitäisi olla joku nero yli-ihminen, että lääkiksen ovet aukeaisivat.

Kommentoi

Aloitus

satu350 - 03.08.2007 18.58 -

Raukka taas keksi, että voisi aloittaa kirjoittamaan blogia. Monet epäitoivoiset yritykset ovat kerta toisensa jälkeen lopahtaneet, kun ei ole jaksanut kirjoitella. Yritetään, jos tällä kerralla yritys jatkuisi kauemminkin.

Kävin tänään kirjastossa yhden maissa. Ajeltiin autolla Lapualle ja Seinäjoen Cittarin kautta kotiin. Lueskelin matkalla melkein 150 sivua uusinta Tuija Lehtistä, Rebekka tarttuu toimeen. Tämä uusi kirja tuntuu luettavammalta kuin sarjan edellinen kirja.

Kesätyöt ovat tältä kesältä mun kohdalta ohi. Viikon päästä kulutan taas koulun penkkiä, onneksi alkaa se viimeinen pakollinen vuosi! Tänään sain tiedon, että olen 7D:n tukari. Sillä luokalla on sitten tämän kylän kolme tyttöä ja muutama partiolainen. Mulle kävi niin kuin pelkäsinkin. En olisi halunnut saada tuota luokkaa, kummiluokakseni, mutta ei voi mitään. Pitää yrittää selvitä hengissä, ehkä mä selviän.

Nyt voisin lopetella ja katsoa, mitä innostuisin tekemään sivujen eteen. Pelottavaa, ikinä tiedä, mitä mä keksin.

Kommentoi

Tuloskortti Everstiltä

kebax - 03.08.2007 10.02 - golf 

Sait 30 pistettä!
Tasoituksesi nousi 0,1, uusi tasoituksesi on 24,2.
Reikä 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Out
Par 4 3 4 4 5 3 4 5 4 36
Pituus 325 175 315 345 460 160 350 465 370 2965
Hcp 10 4 16 2 18 14 8 6 12
Tulos 6 4 7 7 8 5 4 6 10 57
Pisteet 1 3 0 1 0 1 4 3 0 13
Reikä 10 11 12 13 14 15 16 17 18 In Total
Par 4 5 3 5 3 4 3 4 5 36 72
Pituus 295 535 160 450 145 350 110 375 440 2860 5825
Hcp 11 1 15 13 7 3 17 5 9
Tulos - - 4 6 4 6 3 6 6 - -
Pisteet 0 0 2 2 3 2 3 2 3 17 30
Nimi: kebax
Päivämäärä: 2.8.2007
Kenttä: Aulanko Golf (AGK) - Eversti
Tii: Keltainen
Tarkka hcp: 24,1
Pelitasoitus: 27

Kommentoi

Tontilla tapahtuu...

mjormana - 02.08.2007 19.24 -

Pientä edistystä taloprojektissa. Tontilla oli käyty tekemässä porausreiät joten pohjatutkimus edistyy. Eilen tuli myös ensimmäinen tarjous rungosta ja kaksi viimeistä toimittajaa tuli käytyä tapaamassa. Toivottavasti parin viikon sisään tulisi kaikki tarjoukset jotta saatais homma mahdollisesti lupahakemusta varten kuntoon ennen kuun loppumista. Huomenna katsomaan ensimmäistä keittiöehdotusta... Palaan siis mahdollisesti huomenna asiaan.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Nokia 8600 Luna - Miksi ostaa?

symbiatch - 01.08.2007 17.23 - mobiili 

Tuli käteen Nokia 8600 Luna ja ihmetyttää kovasti hälinä ja hinta. Tokihan se on nätihkö teräs/lasikuorineen (joihin jääkin sitten kaikki sormenjäljet ja rasvat kiinni, huomasin) mutta yli 700 euroa tästä? Ei käy järkeen.

Puhelimessa on S40 3rd Edition FP1, ei 3G:tä, eikä mitään muutakaan hömppää. Painoa on 140 grammaa, eli 20 grammaa enemmän kuin N95. Tuntuu kädessä. Liukukansi aukeaa helposti, kiinni laittaminen on jäykempää. En tykkää.

Käynnistettäessä huutaa saman Nokia tunen ja kädet liittyvät yhteen kuin muissakin. Eikö tämän pitänyt olla tyylikäs puhelin? Näytönsäästäjä on ihan nätti Flash-kikkare. Teemat ovat mitä ovat, aktiivinen valmiustila on aika ruma. Näppäimet lukittuna hetken päästä puhelimen numeronäppiksen valot alkavat feidailla päälle ja pois. Tämä on kai sitten hienoa?

Yritin sitten konffata nettiyhteyttä että saisi vaikka selaimen testattua. Järkyttävän monimutkaista hommaa, pitää luoda konfiguraatio access pointille, sitten webille, sitten säätää ne käyttöön jne. Taviskäyttäjä säätää S60-luurinkin helpommin käyttöön kuin tämän.

Eli ei tosiaan minun puhelimeni ollenkaan. Enkä pidä tuota edes kauhean ihmeellisenä muutenkaan. Mutta ehkä joku tuohon on tyytyväinen 700 euroa tuhlattuaan, ainakin jos ympärillä olevat tietävät hinnan.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Lisää MacBook-kokemuksia

symbiatch - 01.08.2007 09.49 - IT-ala 

Nyt on vähän aikaa tullut tökittyä MacBookia ja huomattua lisää asioita. Taitaa mennä tällä kertaa pääasiassa valitusten puolelle.

 • iTunes ei tietenkään suostu lisäämään WMA-musiikkia kirjastoon (ei tarvitse selittää paskasta formaatista tai muusta, WMA on parempi kuin MP3 ja sitä voin soittaa soittimissani, iTMS:n kamaa en)
 • Tab ei tunnu siirtävän valintaa checkboxeihin, nappuloihin jne, joten pitää hiirellä tökkiä. Ehkä en vain osaa, mutta ärsyttävää jos pitää eri tavalla noihin mennä (OS X:nhän piti olla niin kätevä ja helppokäyttöinen ja looginen ja...) Näppisasetuksista saa säädettyä, epäloogisesti kylläkin Keyboard Shortcuts, eikä Keyboard.
 • Miro näyttää kätevältä softalta, saa latailtua videostreameja. Vakiostreamit on ihan typeriä, mutta löytyy mielenkiintoista asiaa vaikka mistä kun vain hakee.
 • Näyttö on ihan liian glossy, ei voi naputella heijastusten takia jos valo tulee takaa
 • F9/F10/F11 on kätevä
 • Magsafe on kiva
 • Muistin päivitys oli helppoa, vaikkakin ruuvit olivat ärsyttävän pieniä ja hankalia
 • QuickTime Playerin mielestä musiikki on "movie"
 • Akun lataus kestää kauan eikä akku kestä niin hurjan kauaa kun kaikki aina hehkuttavat
 • Remote Desktop löytyy OS X:lle ja näyttää toimivankin ihan ok
 • Ei ole helppoa keinoa suurentaa ikkuna koko ruudun kokoiseksi
 • Esc ei tosiaan sulje kaikkia dialogeja, osan kyllä

Pitää taas lisäillä asioita kun tulee vastaan, kyllä tässä paljon säätämistä ja virittämistä on että saa minulle sopivaan kuntoon.

Apple muuten mainostaa:

Sinun pitäisi voida yhdistää kamera, kirjoitin, peliohjain, videokamera tai puhelin tietokoneeseesi ja käyttää sitä. Tämä on kokemus, josta tulet nauttimaan Macin kanssa. Macissa tarvitset vain USB-, FireWire- tai Ethernet-kaapelin. Liitä toinen pää laitteeseen. Ja yhdistä toinen pää Maciisi. Kaikki on valmista. Voit luottaa Maciisi täysin, sillä siihen on asennettu valmiiksi kaikki ohjaimet, joita saatat tarvita liittäessäsi tavallisimpia laitteita tietokoneeseesi. Sinun ei tarvitse uhrata ohjaimille ajatustakaan - kiitos Mac OS X:n.
Vaikka pakkauksessa ei mainittaisikaan Maciä, mutta laite liitetään USB-, FireWire- tai Ethernet-kaapelilla tai Bluetoothin avulla, laite todennäköisesti toimii ongelmitta. Ja ne harvat kerrat, kun Macissa ei ole kyseisen laitteen ohjaimia valmiina, ne löytyvät helposti laitevalmistajan kotisivuilta tai Googlen avulla.

Ok, mainitaan puhelimet. Puhutaan myös "tavallisimmista laitteista." Kokeillaanpa N95:ttä. Massamuistina toimii, PC Suite -moodissa (eli haluaisin USB-modeemiyhteyden, en mitään PC Suite -toiminnallisuutta) sanoo vain ettei ajureita löydy. Ja sanoo tämän tietysti konsolissa, joka pitää erikseen avata. Windows sentään sanoo suoraan käyttäjälle "sori, ei tunnisteta, mitä tehdään?" OS X:n kanssa käyttäjä jää ihmettelemään mitä tapahtui, tai tapahtuiko mitään.

Entäs Luna? Sama homma. Ei nyt ihan näytä siltä että laitteet toimivat noin vain. Ulkoinen kiintolevy tietysti toimii koska niille on geneerinen ajuri melkein kaikissa järjestelmissä.

No, sanotaanpa Googleen Applen ohjeiden mukaan "Mac OS X Nokia N95." Tulee Joostia ja kotimaisia foorumeja jne. Ei sanaakaan ajureista missään tai tuesta. Eli ei nyt tämäkään toiminut Applen sanomien mukaan.

Taidanpa lähettää Applelle postia ja kysyä eikö heidän mielestään Nokian kännyt ole Suomessa "tavallisimpia laitteita" ja kun sanovat että puhelimet toimivat noin vain...

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu