Millä silmällä?

tatipensio - 31.03.2005 09.31 - televisio trendit 

Nyt sitten kotimainen Sillä Silmällä tuli ruutuihin. Kovaa hehkutusta ja ennakko-odotukset alhaalla, luonnollisesti. Suurin asia jota odotin oli budjetin suuruus. Alkuperäisessähän rahaa poltetaan reippaasti (sponsoreita on helppo saada), Suomessa tilanne on varmasti toinen. Ja siltähän se näytti. Sokokselle mennään yhden vaatemerkin kohdalle ostoksille, talossa tehdään vähän maalausta ja vaihdetaan verhoja, ehkä pari sohvapöytää siihen sitten lisäksi. Se siitä. Varmasti paransi tämän henkilön elämää runsaasti!

Ja ah ihanaa miten Tommy osasi koko ajan kysyä "miksi?" Miksi on kengissä vielä hintalapun naru, miksi on kaksi samankuvioista kravattia, miksi miksi miksi. Ja niin tylsistyneen oloisena vielä. Innolla odotan jatkuuko ensi viikolla sama touhu. Enkä pidätä hengitystäni.

Kommentoi

Tupakointi tappaa

tatipensio - 24.03.2005 11.24 - terveys 

Brittilässä on sitten tutkittu, että todennäköisesti jopa 30 ihmistä kuolee päivittäin passiiviseen tupakointiin. British Medical Journalin sivuilta löytyy tutkimuksesta lisätietoa.

Ja jotkut kun pitävät meuhkaamista tupakoinnista julkisilla paikoilla turhana ininänä...

Kommentoi

Uusi homosarja?

tatipensio - 24.03.2005 09.07 - televisio urheilu 

Viime päivinä on ilmestynyt kadunvarsimainontaan uusi mainos. "Kenen saunaan poika päätyy" mainos kyselee. Kyseessä lienee joku uusi homosarja selvästi?

Sarjassa varmaankin kisaillaan nuoren pojan suosiosta erilaisissa tehtävissä ja katsotaan kuka lopulta saa poitsukan saunaansa. Mietityttää vain näytetäänkö myös saunan tapahtumia tässä sarjassa...

11.04.2005 - Näköjään tästä asiasta on ollut jopa äänestys eräällä foorumilla. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Jyväskylään olisi menossa. Mutta kenen kanssa?

Kommentoi

Suomalaisetkin autoilijat yllättyvät talvesta

tatipensio - 24.03.2005 09.05 -

Jo vuosia jenkkilässä on yllätytty talven tulosta. Myös VR on joka talvi yllättynyt talven ongelmista ja junat ovat myöhässä. Nyt sitten myös suomalaiset autoilijat ovat yllättyneet talvesta. Jostain syystä on käsittämätöntä että talvella sataa lunta, on huono näkyvyys ja liukasta. Mutta eihän se ajotapoihin vaikuta, eihän pääkaupunkiseudulla näin ikinä käy. Ihan hyvin voi ajella huoletta lumipyryssä kesärenkailla.

Toivottavasti saadaan oikeasti kiinni ne idiootit jotka eivät osaa autolla ajaa, saataisi taas hieman turvallisemmaksi tätäkin maata.

Kommentoi

EU Microsoftin kimpussa, taas

symbiatch - 24.03.2005 08.59 - EU yhteiskunta 

Ensin EU vaati poistamaan Media Playerin. Sitten itkettiin nimestä. Nyt sitten valituksen aiheena on se, että jos Windowsissa ei ole Media Playeria, eivät jotkin videoleikkeet esimerkiksi Wordiin upotettuna toimi. Tämähän on ihan järkyttävää, pitäisihän siellä olla Media Player näitä soittamassa, vaikka se juuri käskettiin poistaa.

Osoittaa entistä paremmin miten typerää joukkoa EUssa on näitä asioita hoitamassa. Halutaan miljoonia rahaa ja vähän pörhistellä höyheniä jenkkilän suuntaan, mutta sitten ei saadakaan asiaa hoidettua kuntoon.

Kyllähän siihen Windowsiin voi kuka tahansa tehdä vastaavan mediasoittimen, samallahan sitä sitten saa ne videot Wordissakin näkymään. Kun kerran muut mediasoitinten tekijät kerran halusivat päästä paremmille markkinoille, siinähän se on. Eikö osata? Eikö kiinnosta? Mitähä?

Kommentoi

Ei toimeentulotukea jos lainaa saatavilla

tatipensio - 23.03.2005 15.19 - opiskelu yhteiskunta 

Opiskelija yritti hakea toimeentulotukea kunnalta kun tarvitsi rahaa ennen opintojen alkua. Opintorahaa ja asumislisää olisi saanut syyskuusta alkaen, tarvitsi rahaa jo elokuussa. Kunta eväsi pyynnön koska opintolainaa olisi voinut nostaa elokuussa. KHO oli samaa mieltä asiassa, vaikka hallinto-oikeus välissä sanoikin että pitäisi maksaa.

Mielestäni oikea päätös. Jos kerran on valtio taannut lainaa ja tarvitsee yhdeksi kuukaudeksi rahaa, senkun nostaa sen lainan ja maksaa vaikka samantien takaisin. Ei tarvitse ihmetellä sen enempää eikä tarvitse valtion ja kuntien enempää tuhlata rahojaan jokaiseen "mähaluunhetilisäärahaakunoonopiskelija"-tyyppiin.

Kommentoi

Radio Sputnik

tatipensio - 23.03.2005 09.33 - radio 

Nyt vasta huomasin, että Radio Sputnik kuuluu Turussakin. Aina matkalla sinne (ei, en huvikseni sinne menisi) on kuuluvuus katkennut ja tullut vaihdettua kanavaa, vaikka sitä on jo vuoden lähetetty tuollakin päin. Ensi kerralla pitää kyllä katsoa että saa kuulumaan.

Radio Sputnik kuitenkin on paras radiokanava mitä olen löytänyt. Ei typeriä teinejä, ei typeriä juttuja, hyvää nykypoppia, jota ei välttämättä ostaisi, mutta työpäivästä tekee mukavan. Tuleehan samat biisit tietysti päivästä toiseen mutta jostain syystä melkein kaikki biisit ovat hyviä, joten se ei haittaa. Ei ole typeriä örisijöitä selittämässä kanavatunnuksia, ei naurettavia pällejä keksimässä tikusta asiaa, ei mitään. Vain hyvää ohjelmaa.

Pitänee kuitenkin sanoa etten ymmärrä venäjää vielä paljoakaan, joten voihan siellä jotain tyhmääkin olla, mutta päivisin ainakin hyvän musiikin osuus lähetysajasta on niin suuri ettei paljoa haittaisi. Muilla kanavilla ei tällaiseen olla päästy mitenkään. Saisivat ottaa oppia, vai olenkohan niin poikkeava ettei kannattaisi.

Kommentoi

Opensource-softat toimivat, osa 38573295

symbiatch - 16.03.2005 10.28 - IT-ala 

Yritän käyttää Thunderbirdiä sähköposteihin, se kun vaikuttaisi aika hyvältä softalta sinänsä. Kuitenkin siinä on kivoja pieniä vikoja, jotka estävät sen aika tehokkaasti.

Virheilmoitukset

Softienhan ei tarvitse antaa virheilmoituksia, eihän? Esimerkiksi jos yrität kirjoittaa nyysseihin ja softa antaa valita profiiliksi sähköpostitiliin merkityn profiilin, lähetä-nappia painaessa on ihan ok heittää viesti bittitaivaaseen ja olla mainitsematta käyttäjälle. Eikös?

On myös ok avata viestikansio IMAPilla ja näyttää käyttäjälle ettei ole viestejä tullut vaikka oikeasti softa ei osaa avata yhteyttä. Tästähän ei kannata antaa virhettä, eihän?

Useita tunnuksia samalla serverillä

Yritän tosiaan käyttää samaa postipalvelinta mutta usealla tunnuksella. Thunderbird ei tästä selviä vaan yhtäkkiä lopettaa juttelun, näyttää nykyiset viestit eikä anna virhettä. Vasta jos kirjoitat viestin ja lähetät, sanoo softa "ai sori, en voikaan tallettaa sitä sent-kansioon, yritänks uusix?" Jos vastaat kyllä, ei TB kuitenkaan ikinä saa yhteyttä auki. Sanot ei, viesti menee sen siliän tien. Eli et saa kuitenkaan talteen juuri kirjoittamaasi viestiä, jos se vaikka katoaa postipalvelimella tai vastaanottajan filttereihin.

Thunderbird on siis vallan tyypillinen open source -softa: virheilmoituksia ei viitsitä antaa, perustoimintoja ei viitsitä testata ja laitetaan versionumeroksi 1.0 jotta saadaan edes joku käyttämään, vaikka oikeasti ollaan kaukana toimivasta. Pitäisiköhän tyytyä Outlookiin...

Kommentoi

Viestintäviraston tietoturvamaksu

tatipensio - 16.03.2005 10.00 - IT-ala yhteiskunta 

Viestintävirasto tosiaankin yrittää viedä läpi lakia joka velvoittaisi jokaisen FI-domainin omistajan maksamaan heille "tietoturvamaksua." Tätä perustellaan sillä, että Ficoran perustama CERT-FI -työryhmä on kaikille yrityksille tarpeellinen. Omituista asiassa on se, että rajaus tehdään verkkotunnusten mukaan.

Ficoran mukaan asiaa ei voisi muuten hoitaa tarpeeksi tasapuolisesti. Ihmetyttää miten Ficora määrittelee tasapuolisuuden, kyseinen ehdotus kun vain lisäisi sitä. Jos yritys ostaa yhden FI-domainin, maksaa silloin yhden osan tietoturhamaksua. Ostat kymmenen, maksat kymmenkertaisen maksun. Ostat sata com-domainia, et maksa mitään. Missä siis idea?

CERT-FI -toiminta on muutenkin yrityksiä hyödyttämätöntä toimintaa. Ficoran edustaja ei osannut sanoa yhtään tapausta, jossa heistä olisi ollut jotain apua. Ihmetyttää miksi sitten hehkutetaan tätä niin tarpeellisena, jos mitään hyötyä ei ole nähty vieläkään.

Ja miten nämä maksut pitäisi sitten periä? Jos vaikka niiltä, joita tämä toiminta ehkä vähän edes hyödyttää, eli kuluttajilta. Suomessa hehkutetaan olevan laajakaistaliittymiä miljoonan paikkeilla. Tietoturhamaksua pitäisi saada vuodessa puoli miljoonaa euroa. Pikainen laskutoimitus siis kertoo, että tarvittaisi neljä senttiä kuukaudessa per laajakaistaliittymä, jotta tämä maksu katettaisi. Vuodessa 50 senttiä per liittymä. Miksi siis ei oteta sitä operaattoreilta suhteessa liittymiin, jolloin maksun maksaisivat ne oikeat tahot? Ficora haloo? Liian yksinkertaista?

Kommentoi

Helpdesk-idiootti

tatipensio - 15.03.2005 19.53 - IT-ala 

Tulipahan törmättyä taas uuteen henkilöön sarjassamme "olen olevinani paremmat kuin muut ja annan sen näkyä." Kyseessä siis helpdesk-henkilö, jonka asenne kaikkia kohtaa on "olet *tun idiootti, älä vaivaa mua typeryyksilläs." Mietityttää miksiköhän henkilö on valinnut tuon alan sitten.

Itse en ainakaan menisi helpdeskiin töihin jos en kestäisi "tyhmiä kysymyksiä." On se silti kiva että on ainakin yksi ihminen, joka ei ikinä kysele mistään mitään vaan tietää kaikesta kaiken. Ja antaa muidenkin ymmärtää sen.

(Jos minulta kysyttäisi miksi on tuossa duunissa, sanoisin että ei osaa oikeasti mitään että pääsisi minnekään muualle. Yrittää sitten vaan todistella omaa paremmuuttaan alistamalla maallikkoja. Haluaisinpa nähdä hänet sairaalassa vain latinaa puhuvan lääkärin kanssa. Näkisi uskaltaako kysellä "tyhmiä" vai olisiko hiljaa kun ei uskaltaisi myöntää ettei tiedäkään kaikkea...)

Idiootin helpdeskarin horinoita

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Näin asennetaan SDK:t

symbiatch - 14.03.2005 20.35 - IT-ala mobiili 

On se ihanaa että asennusohjelmien tekijät osaavat. Tuossa kun asensi ihan vain muutaman tiedoston takia koko Siemensin SX1 -SDK:n (vaivaiset 618 megatavua), oli niin ihana nähdä loppukommentti: "niin tää on nyt sit sun vakio-SDK, jos sulla sattui olemaan asennettuna jo jotain muita niin muista sitten käydä käsin säätämässä ne takas vakioasetuksiksi kun me ei oikein viititä tehdä näitä asioita oikein." Aarh!

Ei tarvitse varmaankaan sanoa sitäkään, että kun useita SDKita on ja vaihdat toisen laitteen käyttöön, menevät silti käännetyt ohjelmat jonkun toisen SDK:n hakemistoihin, jolloin eivät toimi SISsin teot eivätkä emulaattorit jne. Näin sitä pitää.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Supermalleja haetaan

tatipensio - 11.03.2005 21.20 - televisio trendit 

On kovin huvittavaa seurata samaan aikaan jenkkien supermallihakua ja suomalaisten vastaavaa viritelmää. Jenkkilässä kilpailemassa on oikeita naisia, jotka tietävätkin alasta jotain ja oikeasti haluavat sitä. Suomessa kilpailemassa on nuoria tyttöjä, jotka eivät oikein tiedä mitä koko homma on tai kiinnostaako se edes.

Pelkästään ulkomuotoakin katsomalla näkee suuren eron: jenkit ovat sentään jonkun kokoisia, muutakin kuin luuta ja nahkaa. Suomalaiset taas ovat sitä tyypillistä langanlaihaa blondia (okei, pari on tummahiuksisia sentään). Minulle ei ainakaan näillä kotimaisilla yrittelijöillä paljoa tavaraa myytäisi, eihän niitä juuri jaksa katsoa, vaikka ihan kauniita tyttöjä sinänsä ovatkin. Jenkkiporukassa sen sijaan on sitä oikeaa tavaraa.

Hassua, kerrankin jenkkilässä jokin on paremmin...

Kommentoi

Owned by Stockmann

tatipensio - 10.03.2005 08.11 - yhteiskunta 

Iskipä silmääni jo hieman vanha juttu, eli Maskun Kalustetalon ja Stockmannin käräjöinti. Masku oli käyttänyt mainonnassaan "hullut päivät"-termiä ja sehän ei Stokkalle käy. Hehän omistavat nuo sanat. Ja sitä mieltä oli myös käräjäoikeus.

On aika huvittavaa että jopa Suomessa voi vaatia korvauksia jos joku käyttää samoja sanoja kuin sinä. Maskun "6 hulvattoman hullua päivää" on nyt sitten liian lähellä Stokkan "hullut päivät"-teemaa, puhumattakaan siitä, että Stokkalla kuulemma hulluilla päivillä on suurin osa tuotteista sellaisia joita ei normaalisti myydä. Enpä olisi uskonut...

Tai sitten kyse on vain siitä, että Masku yritti mainostaa "hulluja alepäiviä", Stokkan hullut päivät kun ovat aika kaukana alennusmyynnistä, enemmänkin rahastetaan niitä, jotka eivät ymmärrä mitä oikeasti myydään ja miten paljon ylihintaa niistä kiskotaan.

Kommentoi

Nokia hyvä, Microsoft paha?

symbiatch - 09.03.2005 17.48 - IT-ala 

Vuonna 2004 myytiin 14,4 Symbian-pohjaista älypuhelinta. Nokian markkinaosuus näistä oli 78%. Lopuista monet käyttävät Nokian Series 60 -alustaa, eli sen markkinaosuus on vielä suurempi.

Nokia tunkee väkisin puhelimien mukana esimerkiksi Realin mediasoittimen, selaimen jne. Näitä et saa pois puhelimesta, et voi vaihtaa niitä toiseen ja jos niistä löytyy jokin turva-aukko, se on voivoi. Joudut käymään huollossa päivittämässä, jos sittenkään sitä korjataan (vrt. Nokian Bluetooth-aukot joita ei kai vieläkään ole korjattu).

EU:n edustajan mukaan heillä ei ole tietoja Nokian tai Symbianin tekevän mitään väärää. Olisiko siis Microsoft voinut välttää jatkuvat taistelut mediasoittimesta ja selaimesta vain jakamalla yrityksen kahtia? Sitten olisi saanut laittaa nämä ohjelmat Windowsin mukana ja mitään pahaa ei ole tehty? Vai onko kyseessä totaalinen kaksinaismoralismi?

Odotan innolla EU%3An tarkempaa vastausta asiasta, en ainakaan itse hyväksy sitä, että joudun tuhlaamaan puhelimeni muistitilaa Realin huonoihin tuotteisiin, mieluummin päätän itse mitä puhelimeen haluan. Mutta ei kai se ole minun asiani, pitäisi olla kilpaileva yritys joka nostaisi metelin. Tai no, ei tarvitse olla kilpaileva, olihan Nokia yhtenä kantajana Microsoftia vastaan nostetussa jutussa. Nokian ja Microsoftin kilpailuala? Älypuhelimet, ei mediasoitin. Eli pelkääkö Nokia Microsoftin saavan jalansijaa puhelimissa ja yrittää kampittaa keinolla millä hyvänsä?

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Get down, stay down

tatipensio - 06.03.2005 22.06 - televisio viihde 

Pitihän sitä vilkuilla SubTV:n hurja uutuus, Get Up, Stand Up. Kuten arvelinkin, kyseessä oli sitä samaa hurjan hauskaa ständappia jota Suomesta löytyy runsaasti. Eli siis sitä joka ei oikeasti ole hauskaa eikä naurata, ellei ole toitotettu että tämä on hauskaa ja yleisöä juotettu sopivaan tilaan.

Kai tuosta joku jotain saa, tämä täti ei ainakaan nauranut millekään. Jostain syystä kotimainen huumori ei muutenkaan pure, ehkä en ole jämähtänyt viisivuotiaan tasolle vaan kaipaan vähän enemmän älyä huumoriin.

Kommentoi

Ketteryys on in?

symbiatch - 04.03.2005 14.02 - IT-ala 

Accenture kovasti mainostaa itseään yrittämällä tuoda "ketteriä ohjelmistokehitysmalleja" yritysten käyttöön. Sentään itsekin osaavat sen verran sanoa, että kyseessä on vanha juttu jo, mutta kai sitä pitää silti lämmitellä kun ei muutakaan ole millä uutisiin pääsisi.

Kyseessä on siis malli, jossa tehdään tärkeimmät toiminnallisuudet ensin, jotta saadaan softa tärkeimmiltä osiltaan heti tuotantoon. Hurja idea, itse en ole ollut tällaista toteuttamassa kuin vasta vuosikaudet. Kyseessä on ihan luonnollinen iteratiivinen kehitysmenetelmä, jota parhaiten voi käyttää räätälöidyissä ohjelmistokehityshankkeissa. Luulisi kenen tahansa ymmärtävän, että ensin lähdetään tärkeimmistä ja sitten tehdään niitä vähemmän tärkeitä.

Ai niin, kyse on softa-alasta. Siellä normaalit toimintatavat ja maalaisjärjen käyttö ovat aika vieraita käsitteitä. Todennäköisesti ainakin Accenturella, kun näin kovalla voimalla näitä hienoja menetelmiään toitottavat. Omien sanojensakin mukaan ovat nyt vasta saaneet pari projektia tällä tavalla tehtyä. Ja kolme vuotta ovat ihmetelleet koko mallia. Ehkä senkin ajan olisi voinut käyttää tuotteiden tekemiseen, mutta mikäpäs minä olen näistä asioista tietämään, enhän ole konsultti...

Kommentoi

ASP.NET 2.0 tulee, oletko valmis?

symbiatch - 03.03.2005 09.22 - web 

Microsoft esitteli eilen ASP.NET 2.0 -kiertueella uusia ominaisuuksia. Vaikka tuota on hieman tullut jo käytettyä (tämäkin sivusto muuten on tuolla tehty), tuli silti hieman uusiakin asioita ilmi Brian Goldfarbin esityksissä.

Tekniikka näyttää entistä kehittyneemmältä ja vaikka ASP.NET 1.1 oli jo upea parannus edellisiin (ASP, PHP jne), on uusi versio entistä parempi (mukaanlukien Visual Studio .NET 2005): XHTML 1.1 -yhteensopiva vakiona, WGAC-tarkistukset, kaiken tulosteen voi itse muokata, olioita voi käyttää tietolähteinä tietosidonnaisissa kontrolleissa, sitemapit, treeview, membership/rooli/profiilituet, kaikki pyörii provider-mallilla jne. Ja providerien tekeminen ei ole vaikeaa, tämän saitin login-järjestelmä on membership/role-järjestelmän päällä ja hakee PostgreSQL-tietokannasta kaikki tiedot. Eikä kyseisen palikan tekeminen tyhjästä vienyt kuin 20 minuuttia. Ja tietysti Microsoftilta saa esimerkkikoodit heidän provider-palikoihinsa.

Nyt vain odottelemme innolla josko beta2 tulisi pian, sen pitäisi olla sen verran vakaa että sitä voi käyttää kunnolla ja kaikkien ominaisuuksien pitäisi olla kohdallaan. Sitten kehitystyö on nautintoa, voi keskittyä oleelliseen ja antaa järjestelmän hoitaa tylsät asiat.

Kommentoi

Laatukeksintöjä, osa 2455789

symbiatch - 03.03.2005 09.14 - IT-ala 

Jenkkiläissä on PATENTOITU hieno tapa varoittaa piraatteja: muutetaan musiikkitiedostoa hieman ja laitetaan sisälle varoitusviesti. Sitten vaan laitetaan kaikkiin P2P-ohjelmiin lisäpalikka, joka huomaa nämä muutokset ja soittaa lataajalle tämän viestin. Laillisessa musiikissa "ei todennäköisesti" kuulu näitä viestejä koskaan.

Onhan se kiva että patentoidaan turhuuksia. Piraatit eivät yleensä hanki P2P:stä musiikkia vaan kotikäyttäjät. P2P-ohjelmiin ei varmasti saa moista palikkaa kiinni kaikille. Ja mitä se musiikkitiedosto tekee siellä netissä, edes muutettuna? Miksei suoraan laita sellaista tiedostoa, joka on nimetty "oikein" ja sisältää vain "älä varetsta"-viestin? Ai niin, piraatit voivat filtteröidä tällaiset pois, kuulemma.

Sanokaa minun sanoneen, että tuota ei taida kukaan tulla ikinä oikeasti käyttämään, tai ainakaan siitä mitenkään hyötymään...

Kommentoi

Turku kielsi tupakoinnin Messukeskuksessa

tatipensio - 01.03.2005 12.39 - terveys 

Kirjoitin aiemmin tupakoinnin ongelmasta Turun Messukeskuksessa. Sain juuri vastauksen STTV:ltä asiasta ja uutiset olivat hyviä: Turun Ympäristöterveydenhuolto on kieltänyt tupakoinnin Messukeskuksen ravintoloissa kunnes ilmanvaihto on korjattu ja estetty tupakansavun leviäminen messuhalliin. Kannatti taas valittaa, kiitän STTV:tä ja Turun kaupunkia.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu