Opensource on standardinmukaista

symbiatch - 30.11.2005 08.18 - IT-ala 

On se hienoa lukea uutisia siitä kuinka SSH-speksin kehittäjät tekevät muutoksia omiin softiinsa jotta toimivuus yleisen OSS-toteutuksen kanssa toimii. Syyhän on tietysti kaupallisen version, eikös? No ei tietenkään vaan OSS-softassa on tehty speksiä vastaan oleva toteutus, joka ei sitten toimi muiden kanssa yhteen.

On se hassua miten ihmiset jaksavat itkeä esimerkiksi MS:n Kerberos-laajennoksesta, joka tehtiin täysin speksinmukaisesti mutta tällaisten törkeiden speksiä rikkovien toteutusten kanssa ollaan kovin hiljaa...

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Flander ei kuseta

symbiatch - 18.11.2005 15.20 - IT-ala mobiili 

Flander toteutti nyt syksyllä Smartphone 360 -tutkimuksen, johon haki osallistujia. Puhelimeen asennettiin ohjelma, joka lähetti tietoa puhelimen käytöstä. Korvaukseksi luvattiin 20 euron lahjakortti yhteysmaksujen kattamiseksi.

Nyt kuitenkin ainakaan jotkin kyseisessä tutkimuksessa mukana olleet eivät ole saaneet mitään lahjakorttia. Flanderin sivuilta ei löydy sähköpostiosoitetta, itse tutkimuksen sivut ovat tyhjät jne. Eli ollaan kadottu yhtäkkiä maan pinnalta kokonaan. Onko siis kyseessä huijaus vai onko Flander vain "unohtanut" hoitaa korvaukset? Onko kukaan saanut kyseistä lahjakorttia?

Kyseisessä tutkimuksessa oli mukana myös Tekes, Nokia ja TKK, mutta heiltäkään ei varmasti löydy henkilöä, joka asiaan osaisi mitään sanoa.


Nyt (23.11.) ovat nämäkin henkilöt saaneet lahjakorttinsa. Olisi ollut kuitenkin hieman järkevämpää pitää sivusto ylhäällä, ihan siksikin että ongelmia voi ilmetä. Nyt ei ollut mitään mahdollisuutta kysyä mistään tai keneltäkään missä mennään. Siitä iso miinus järjestäjille.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Microsoft lahjoo

symbiatch - 17.11.2005 14.56 - IT-ala 

Microsoft lähetti näköjään minulle Sisua. Kyllä, juuri sitä itseään, sokerittomana versiona. Yrittävät lahjoa minut markkinoimaan SBS 2003:a kovasti. Saas nähdä, en taida olla näin helppo nakki...

Kommentoi

ITviikko suosittelee tyhmiä

symbiatch - 17.11.2005 10.08 - IT-ala 

Digitoday uutisoi ITviikon tekemää testiä, jossa kerrotaan "RAID 0 -standardin" polkevan jalkoihinsa yhden kiintolevyn järjestelmät. Ovat päätyneet niinkin yllättävään tulokseen, että kun jaetaan data useille levyille, nopeus nousee. Stop the press!

"Hitachin 500 gigatavun sata 2 -levy maksaa 400 euroa ja neljä Seagaten 160 gigatavun sata 2 -kiintolevyä yhteensä 380 euroa. Kiintolevytehon saa siis nelinkertaistettua samalla rahalla tekemällä oikeat hankintaratkaisut." Niin, 500 gigan levyt ovat järkyn hintaisia, joten tietysti ostetaan pienempiä, ei tässäkään mitään uutta ole.

Mutta se tyhmyys? Suositellaan oikeasti hankkimaan kaksi tai neljä levyä ja laittamaan ne RAID 0:lla kiinni "jos halutaan maksimoida kiintolevytehot." Samalla sitten maksimoidaan tiedonhukka, sillä jos yksikin noista neljästä levystä hajoaa, kadotetaan kaikkien neljän levyn tiedot. Teoriassa jotain tietoja saatetaan saada ongittua ulos, mutta koska tiedot monesti jaetaan esimerkiksi 32 kilotavun paloissa eri levyille, pitää tiedoston olla korkeintaa 96 kilotavua että sen ulos saa, siis teoriassa. Käytännössä ei saa helposti, koska itse tiedostojärjestelmä on rikki.

Tietysti voisi ajatella että tämä ei eroa mitenkään siitä tilanteesta, että käytetään vain yhtä levyä ja se hajoaa. Tällöinkin tiedot ovat hukassa. Pitää kuitenkin miettiä, että jos käytät useampaa levyä, todennäköisyys että yksi hajoaa on suurempi. Oikea ratkaisu normaalikäytön tehonlisäykseen on tietysti hankkia neljä levyä ja käyttää RAID 1+0:aa, eli raidoitetaan kaksi levyä ja peilataan niiden sisältö kahdelle muulle. Tällöin lukunopeus on maksimoitu, koska voidaan vieläkin lukea neljältä levyltä, mutta joudutaan kirjoittamaan aina vähintään kahdelle levylle, joten kirjoitusnopeus ei ehkä ole paras mahdollinen.

Nyt sitten odotellaan kun kotikäyttäjät haluavat "maksimoida nopeuksiaan" ja itkevät kun kaikki tuhoutui yhden levyn pimahdettua. Kun kerran neuvottiin näin tekemään.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Nokia 9500:n postiohjelma tuhoaa vääriä viestejä

symbiatch - 15.11.2005 10.48 - mobiili 

Tulipahan huomattua myös sellainen ihanuus, että Nokia 9500:n postiohjelma on aika ikävästi viallinen. Osittain tämä johtuu tietysti IMAPin idioottimaisuudesta, mutta enpä ole aiemmin törmännyt näin ikävään sekoiluun.

Käytän siis posteja sekä pöytäkoneelta että kommukasta. Jos pöytäkoneelta tuhoan yhden viestin ja tulee uusi, kommukka yhteyttä ottaessaan päättelee "jahas, siellä on 100 viestiä, viimeksi kun katsoin, oli 100 viestiä, eli ei mitään ladattavaa." Sopii miettiä miten käy, jos vaikka viesti numero 50 poistetaan, sen jälkeen kommukka ei tajua minkään muuttuneen ja poistat viestin numero 60. Oikeasti poistuukin kommukan listassa oleva viesti 61, etkä saa mitään ilmoitusta tästä. Sitten vaan ihmettelemään mihin posteja on kadonnut. Samoin viestien avaaminen avaa "väärän" viestin.

Ihme ettei edes tällaista ole testattu, aika peruskamaa, ettei kommukka ole pääpostinluin, vai eivätkö ole tajunneet näin testata. Tietysti jos IMAPissa olisi vain UIDeja, eikä järjestysnumeroita, asia olisi heti parempi, mutta nyt annetaan asiakasohjelmistojen tehdä kaikkea typeryyttä, kuten luottaa siihen ettei kukaan tuhoa viestejä toisesta asiakasohjelmasta. Hienoa.

Kommentoi

Samsung SGH-Z500

symbiatch - 15.11.2005 09.47 - mobiili 

Tuli kokeiltavaksi tuossa jokin aika sitten Samsung SGH-Z500 enkä ole edes muistanut kirjoitella kokemuksiani. Kyseessä on siis paketinkin mukaan "Compact & Stylish 3G UMTS Phone"

Puhelin on simpukkamallinen ja kovin pieni. Ei kuitenkaan liian pieni että sen hukkaisi helposti. Pari milliä paksumpi kuin Nokia 6260, avattuna kolme senttiä lyhyempi ja tyyli todellakin toiselta planeetalta. Vaikka toisaalta pidänkin 6260:n askeettisuudesta, ei se vetoa varmastikaan muotitietoisempaan. Z500 sen sijaan vetoaa.

Ulkoasu on musta hopeilla reunoilla, normaalia muovia. Pinta tuntuu kuitenkin kestävämmältä kuin 6260:n, jossa maali lähtee muovin pinnasta helposti irti (varsinkin kun tiputtaa sepeliin, ärr). Ulkokuoressa on näyttö, jossa vakiona sinisellä digitaalikello, kuuluvuus ja akun tila. Suljettaessa simpukka näkyy hetken aikaa myös oranssilla analoginen kello. Kuoressa on myös kameran linssi.

Sisäpuolella on myös kamera, koska puhelin tukee luonnollisesti 3G-videopuheluja. Näyttö on selkeä ja kirkas. Kameratilassa kuva päivittyy nopeasti ja kuvanlaatu näyttää hyvältä.

Näppäimistö sen sijaan on hieman outo, meni hetki tajuta, että kun ruudussa on kaksi pehmonäppäinselitystä, ne pehmonäppäimet ovat 4 senttiä näytöstä alaspäin. 6260 on tässä suhteessa selkeämpi (mutta kyllä 7710:n sekoilu pehmojen ja ruudulta painettavien nappien välillä on silti hulluinta). Näppäimistö on litteä ja tuntuma on mukava. Löytyy normaalit ITU-T -näppäimet sekä C, soitto, katkaisu, kaksi pehmonäppäintä, D-pad tulitusnapilla sekä kaksi erikoisnäppäintä. Erikoisnäppäimet ovat saranan "alla", joten ainakaan minun peukaloillani ei niitä paineta kovin mukavasti.

Sitten varoitus: jos haluat käyttää puhelinta suomeksi, ÄLÄ osta tätä! Suomennos on mahdollisesti jopa kauheampi kuin Motorola MPx220:ssa. Tyhjätään välimuisti, puhelin sanoo "Lopetettu." Mitähän se lopetti? Ahaa, se tarkoittaa "Completed", selvä. Puhelin myös sanoo virheellistä JARia ladattaessa "virheellinen kuva", josta ei moni tajua tarkoitettavan tosiaan imagea, mutta ei mitään ruudulla näytettävää kuvaa, vaan ohjelman binäärivedosta. Loogista. Muutakin hauskaa ja tuskastuttavaa löytyy, selkeästi Suomi on niin pieni alua ettei kannata tuhlata sitä paria sataa euroa mikä menisi tuon suomentamiseen edes kohtalaisesti.

Puhelin ei tue Bluetoothia J2ME:stä, joka on hassua. Puhelimessa kuitenkin on MIDP 2.0 ja Bluetooth, miksei JSR-082 ole tuettuna? Puhelin ei myöskään hyväksy JADeja eikä JAReja sinihampin kautta, vaan ne pitää ladata selaimella. Ja selainhan sitten pitää kaiken välimuistissa vaikka väkisin, eikä historiatietoihinkaan mene JAD-URLit, joten joka kerta tyhjätään välimuisti, kirjoitetaan uudestaan osoite ja taas asennetaan, jos haluaa testata sovelluksia.

Kaiken kaikkiaan mukava perusluuri tyylitietoiselle, tehokäyttäjän kannattaa hankkia joku muu.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Nokia + J2ME + Bluetooth

symbiatch - 15.11.2005 09.33 - mobiili ohjelmointi 

Olipa sitten tarve tehdä J2ME-sovellukseen Bluetooth-tuki ja vieläpä SPP:lle. Kyllähän se suht kivuttomasti meni tiettyyn pisteeseen asti, vaikkakin NCF näyttäisi olevan aika surkea tässä. Kun yrität etsiä lähellä olevia laitteita, se antaa yleensä ensimmäisen löytyneen vaihtoehdon, joskus kaksi ja kerran päivässä ehkä jopa enemmänkin. No, ainahan voi painella refreshiä softassa.

Isompi ongelma NCF:n kanssa on se, että en saanut sitä ottamaan yhteyttä minnekään. Kovasti se juttelee, mutta en tiedä puuttuuko emulaattorista tai jostain PIN-koodin hoito, koska jumiin jää aina. Pitää sitten testata oikeilla laitteilla, joka ei ole kivaa.

Sitten kun sai hommat kasaan, selviääkin että Nokian J2ME-sinihampi on niin viksu, että jos yrität lukea enemmän dataa kuin on saatavilla, se ilmoittaa EOF ja jättää hommat sikseen. Nyt kun kyseessä on laite, joka lähettää dataa kun haluaa, eikä kerro datan pituutta, on vallan mukavaa arpoa mitä sieltä tulee. Nokia on sentään laittanut tämän "tunnettuihin ongelmiin", mutta eihän sille mitään tarvitse tehdä, eihän. Sama vika on ihan S60:sta S80:iin. Ihanaa.

Softien testailu Nokian laitteilla on myös tuskaa. Sentään voi heittää pelkän JARin sisään, ei tarvitse JADia antaa ja sitten ladata jostain JARia. Mutta asennus kestää kauan, aivan liian kauan. Vertaa esimerkiksi SonyEricssonin K500i:hin: JAR sisään, puhelin kysyy käynnistetäänkö ja softa on käynnissä. Ei mitään asentamisia. Sama homma Samsungin SGH-Z500:lla. Miksi Nokia on tehnyt asiat vaikeasti?

Kommentoi

Nokia + J2ME kivittää... itsensä

symbiatch - 14.11.2005 07.03 - mobiili ohjelmointi 

J2ME + Nokia, siinäpä yhdistelmä. Selvästi tulee sellainen olo, että Nokia ei missään nimessä halua tukea Javaa hyvin, koska se vähentäisi Symbianille kehittävien määrää. Ja jos kaikki kehittäisivät J2ME-softia, nehän toimisivat useammissa malleissa (joo, justiin), jolloin S60 ei olisikaan välttämättä niin kauhean houkutteleva.

Ensimmäinen huomio oli kamera-APIn puuttuminen. Nokia on kyllä hehkuttanut 3650:n tultua kuinka tukevat multimedia-APIa ja kameraa sen kautta, mutta mitenkäs kävikään sen jälkeen? Eipä toimi esimerkiksi 6260:ssa. MM-API kyllä löytyy, muttei kameraa. Hienoa. Ja mikä parasta: Nokian "emulaattoreissa" tämä kyllä toimii!

Seuraavaksi esimerkiksi MIDP 2.0:ssa tullut kiva uusi ChoiceGroup-tyyppi: POPUP. Kyllähän se tuettu on, mutta entäs kun sieltä pitäisi saada palautetta kun valinta vaihtuu? Ei sitä tarvitse tietenkään tukea. Ei vaikka taas kerran (uudempi) "emulaattori" sitä tukee. Vanhemmista emulaattoreista on ollut mainintaa, etteivät nekään tukisi.

Samaan liittyy myös tekstikenttien palautteen saaminen. Nokian laitteissa saatat saada eventin kun olet muuttanut tietoa JA siirryt toiseen kohtaan. Eli jos sinulla on vain yksinäinen tekstikenttä ruudulla, et saa ikinä mitään vihjettä sen muuttumisesta.

Eli on se mukavaa, että Nokiakin pitää huolta että toteuttaa yhtenäisiä rajapintoja kiltisti. Tai voihan olla, ettei Nokia itse J2ME-toteutuksiaan tee, mutta voisi silti jonkinlaista laadunvarmistusta olla. Mutta toimiihan nuo ChoiceGroupit ja tekstikentät esimerkiksi 9500:ssa, joten eihän siinä mitään sitten...

Kommentoi

020300200 ei palvele

tatipensio - 11.11.2005 11.47 - mainonta 

020300200 on mainostanut kovasti palvelujaan ja hehkuttaa kuinka neljännes yrityksistä on jo asiakkaana. Mutta mitenkäs onkaan palvelun laita?

Kyseinen palvelu on keksinyt laittaa eräälle yritykselle puhelinnumeroksi yksityishenkilön numeron. Kun tästä ilmoitettiin, jonkin ajan päästä kerrottiin asian olevan kunnossa ja pahoiteltiin asiaa. Mitään selvitystä ei suostuttu antamaan mistä kyseinen numero oli keksitty.

Menipä pari viikkoa ja hupsista. Taas on sama puhelinnumero tiedoissa saatavilla. Eikä yllättäen taaskaan mitään vastausta tule. Tietysti palvelun ehdoissa sanoudutaan irti kaikista virheistä, mutta on se kumma miten palveluntarjoaja voi pitää virheellistä, yksityishenkilölle puheluja aiheuttavaa numeroa sivuilla vaikka asiasta on ilmoitettu. Ehkä vika on siinä, ettei tämä yritys ole maksanut heille yhtään rahaa. Mutta eipä onnistu myöskään tietojen poistaminen kokonaan palvelusta jostain syystä. Kai siitäkin pitäisi maksaa.

Lue kommentit (6) | Kommentoi

Nokialta blogataan

symbiatch - 11.11.2005 08.06 - bloggaus mobiili 

Bloggaus on sitten nostanut päätään Nokialtakin, ihan kolmen blogin voimin. See into S60 on yleisblogi, johon kirjoittelee useita ihmisiä eri asioista. Odotan innolla tuleeko sinne jotain hyödyllistäkin, nyt puhutaan ruuasta sekä vinkistä jonka voisi lukea suoraan ohjekirjasta (mutta eihän ohjekirjoja lueta).

Tommi's S60 applications blog taasen keskittyy S60-sovelluksiin ja MRKTNGman oletettavasti kirjoittaa markkinoinnista. Näkee mitä näistä sitten tulee, ihmetyttää miksei kukaan S60-alustan kehittämisestä vastuussa oleva taho ole alkanut kirjoitella, vai tulisiko siitä liian pitkä valitusvirsi? Olisi oikeasti ihan kiva tietää enemmän Nokian suunnitelmista kun tuntuvat joka S60-versiossa sotkevan asiat aina uusiksi.

Puhumattakaan siitä, että Nokia voisi laittaa pari ihmistä silloin tällöin vastailemaan Forum Nokian kysymyksiin, nykyisin sieltä ei saa apuja juurikaan, kun kukaan ei tiedä miten asiat ovat. Arveluja kyllä on ja paljon kludgeja, mutta minkäs teet kun ei tietoa ole saatavilla. Mutta eihän kehittäjillä ole väliä, parempi että markkinointiosasto pääsee höpisemään netissä enemmän.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Pelaako McLaren itsensä ulos?

varikko - 08.11.2005 14.26 - moottoriurheilu 

McLaren käyttää ensi kaudella vuonna 2007 lajista pois jäävän Michelinin renkaita. Samoin tekee Renault, mutta heidän kykynsä uudistua on aina ollut parempi kuin brittitallin, joten Renaultille yhden kauden etumatkan antamisesta kilpailijoilleen tuskin muodostuu ongelmaa tai riskiä. Sen sijaan McLarenille tällä voi tulevaisuuden kannalta olla arvaamattomia vaikutuksia.

Viimeisimpänä käänteenä Adrian Newey lähtee tallista tammikuussa sopimuskauden loputtua. Onko Neweyn kaltaisen velhon päästäminen kilpailijan leipiin viisasta, ja ennen kaikkea, mistä McLaren löytää samanlaisen virtuoosin hänen tilalleen? Vai onko Newey sittenkään sellainen taikuri kun on annettu ymmärtää? Vaikkei olisikaan, niin kun katsoo McLarenin ja Mercedeksen yhteisiä vuosia, käy selväksi että paketin heikompi osapuoli on aina ollut moottorivalmistajan osuus. Auto on aina ollut joko hyvä tai erinomainen. Jos haetaan viimeisen 5-6 vuoden ajalta yksi yleisin suoraan moottoriin liittymätön keskeytyksiä aiheuttanut vika, niin se on auton hydraulijärjestelmä. Sekään ei siis ole aerodynamiikkavelho Neweyn käsialaa. Voidaan siis sanoa että mikään negatiivinen asia McLarenilla ei ole liittynyt Newey:iin. Tällainen kultakimpale ollaan päästämässä karkuun varsinkin kun vuodeksi 2008 uumoillaan suuria aerodynamiikkamuutoksia, kuten CDG-takasiipeä.

Alan yhä enemmän olla sitä mieltä että tulevan kauden olisi syytä olla Kimin viimeinen McLarenilla, sillä alamäki voi alkaa koska tahansa ja siitä voi tulla pitkä. Voin tietysti olla väärässä, ja toivonkin olevani. Mutta ainakin Italiassa on sellainen talli joka osaa tehdä kestäviä autoja. Kaiken muun Kimi osaa parhaimmillaan paikata omalla ajotaidollaan, joten miksi ei?


Lue kommentit (1) | Kommentoi

Kiinteistövälittäjät eivät osaa välittää

tatipensio - 08.11.2005 08.05 - asuminen 

Kun nyt tuli jo haukuttua Etuovi ja Oikotie käyttökelvottomiksi, pitää samalla valittaa välittäjien välinpitämättömyydestä tietoja antaessa. Haetaanpa asuntoa ja merkitään valinta vain kohtaan "omistusasunto", vaihtoehtoina löytyy sitten osaomistusta ja asumisoikeutta jne. Tuleepas halpaa, Helsingissä Kivikossa 73 m2 kolmio, lukee vielä "(omistusasunto)" ja hinta 18151 euroa! Ostanpa heti! Eikun hupsista, tarkemmissa tiedoissa lukee sitten "osaomistusasunto." Miksi välittäjät eivät osaa merkitä näitä tietoja oikein?

Tällä hetkellä ainakin OP Kiinteistökeskus ja Asunnonvaihtokeskus.com / Vantaa (miksi hitossa se pistekom pitää tunkea nimeen?) tekevät tätä. On se kiva että on asiansa osaavia välittäjiä.

Kommentoi

Oikotie uudistui käyttökelvottomaksi, Etuovi mainostaa toimimattomuuksia

tatipensio - 08.11.2005 07.51 - asuminen web 

Oikotie uudisti sitten ilmettään ja samalla veti koko palvelun käyttökelvottomaksi. Nimittäin jos haluat hakea autoja tai asuntoja, tulee sivulle vain iso flash-hässäkkä, jota esimerkiksi minun selaimeni ei edes näytä. Eli en pääse hakemaan yhtään mitään. Mikä ihme näillä sivuja tekevillä yrityksillä oikein on kun eivät tajua, että kaikki eivät halua tai voi käyttää moisia systeemejä? Ei olisi paljoa vaatinut tehdä tuon tilalle ihan listaa alueista? Silloinn tätä voisivat käyttää muutkin. Mutta ei, sehän vaatisi ainakin viisi minuuttia lisätyötä.

Etuovi sen sijaan jaksaa näyttää mainoksissaan myös kommunikaattoria. Kokeillaanpa ladata sivusto sillä ja hakea vaikka asuntoja. Hupsista. Sivu aiheuttaa yli 160 kilotavun latausurakan (GPRS:n yli siis kiva käyttää) ja avaa kaksi uutta ikkunaa. Toisessa lukee "Valittuna:" ja toisessa "Hakuehdoilla löytyy 20512 asuntoa." Kiinnostavaa.

Yritetäänpä tehdä haku. Aluevalintaa saa naputella parikin kertaa jotta pääsee seuraavaan lootaan ja viimeisestä valinta katoaa aina. Hienoa. Näyttää päivittävän näitä toisia ikkunoita, sinne tallettaa valinnat, mutta eipä valita useita kun valinnat katoavat.

Miksi siis mainostaa kommunikaattoria, kun sillä ei pysty palvelua oikeasti käyttämään?

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Sony menee liian pitkälle

tatipensio - 01.11.2005 12.26 - IT-ala musiikki 

Sony BMG on päättänyt kaikessa hiljaisuudessa tehdä oikein kunnon kopiosuojauksia levyilleen. Mark Russinovichin artikkelissa kerrotaan kuinka hän sattumalta huomasi koneessaan outoja prosesseja ja ajureita ja tutki asiaa tarkemmin. Selvisi että tämä "pieni soitto-ohjelma", jonka Sony BMG:n tuottama CD kertoo asentavansa, onkin isompi järjestelmä, joka nappaa koneen haltuunsa melko syvältä ja piilottaa tiedostoja ja prosesseja.

Tällainen toiminta on normaalisti määritelty "rootkitiksi", joka käytännössä tarkoittaa "järjestelmän luvattomasti korkeilla oikeuksilla haltuunottavaa ohjelmistoa." Ei ole tietoa mitä kaikkea tuollainenkin ohjelma tekee sen lisäksi miltä nyt näyttää. Tätä voisivat kuitenkin viruksetkin käyttää hyväkseen: jos kerran on jo olemassaoleva prosessisuojaus, miksei käytä sitä hyväkseen. Virus/troijalaisprosessit piiloutuvat automaattisesti ja se siitä. Ja ketäs saamme syyttää sitten...

Eli siitä vain boikotoimaan Sony BMG:tä. Ja muistakaa: Idols on heidän hömppäänsä myös, joten jos haluatte koneenne Sony BMG:n valtaan, siitä vain tuhlaamaan rahojanne äänestyksiin...

Kommentoi

Visual Radio floppasi lopullisesti?

symbiatch - 01.11.2005 12.01 - mobiili radio 

Nokia yritti hypettää Visual Radiota kovasti kun sen "keksi." Sivuston demo näyttää niin tylsältä, että itse en keksi miksi joku moista käyttäisi. Suomessa KissFM lähti mukaan hömppään, aluksi selitti toimivan vain Soneran asiakkailla (miksi ihmeessä?), myöhemmin muilla. Eipä vaan koskaan alkanut toimia muilla. Ja nyt ilmoittivat, että alkavat tutkia DVB-H -pohjaista korviketta tälle. Ei tarvitsisi kuluttajien maksaa operaattoreille tästä sitten.

Itse näen pari ongelmaa tässä: lisälaitteita (vai joko pian kaikissa on kameran lisäksi DVB-H? tuskin) tarvitaan, palveluntarjoaja tarvitsee kallista ilmatilaa sekä laatu. Jos sisältö tuotetaan ihan MPEGgaamalla tavaraa, tulos on järkyttävä. Vai onko DVB-H:ssa olevinaan joku muukin tapa lähettää tavaraa, en ainakaan ole vielä tästä tietoinen.

Selkeästi siis näyttäisi siltä, että vieläkin tarvittaisi järkevä systeemi (jos tälle kerran on markkinoita), itse jätin moisen kehittelyn kesken sekä kiireiden että sen pikku faktan takia, että Nokia ei suostu julkistamaan radioiden APIa. Tietenkään, koska muut tekisivät paremman radion. Ja sehän ei käy Nokialle. Asiaan voisi silti ehkä hieman paneutua ajan salliessa.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu