Mopon sarviin

kebax - 31.03.2008 15.44 - mopoilu 

Hanget ovat todentotta sulaneet silmissä ja kevään ensimerkki eli kakspyöräinen otetaan ulos säilöstä. Ennuste tälle viikolle näyttää vallan mukavalta joskin viikonlopuksi lienee uhattu hieman inhoittavampaa keliä. No pienen räntäsateen mopeli kyllä sietää pressunkin alla.

Tässä on nyt vierähtänyt 146 päivää mopotta ja jälleennäkeminen on takuulla ratkiriemukas. Tästä sitä otetaan ensiaskeleet kohti kevättä.

Hipheijaa!!1

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Kevät keikkuen tulevi

kebax - 28.03.2008 14.00 - golf 

Aurinko porottaa kuumasti ja lumennöyhdät saavat kyytiä. Viikonloppuna koittavat sateet tekevät selvää hennoista hangista ja ensi viikon povatut leudot kelit alkavat olla jo kuolinisku talvelle. Kevät on täällä ennen kuin ehtii kiurua sanoa.

Lumen alta paljastunee mysteereitä joiden ratkomiseen golfkenttien ammattilaiset ovat toivottavasti jo kuumeisesti paneutumassa. Amatöörin vahva veikkaus on kuitenkin että kahden viikon sisään alkaa kotomaan kesäviheriöille sutimiskausi.

Hipheijaa!!1

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Ulkomailla...

suoppi22 - 27.03.2008 19.25 - harrastukset 

Tulin pääsiäislomalta takaisin kouluun ja multa kysyttiin: "Missä ulkomailla sä taas oot ollu?" - " No, Porin lähellä mökillä, jos sitä nyt voi ulkomaaksi kutsua!"
Ilmat olivat siis mahtavat ja kasvot ovat saaneet kai jonkin verran väriä ku tällanen kysymys esitettiin.
Loma meni ihan ok, paremmin kuin hiihtoloma - siis kesälomaa ootellessa!Siihen on muuten enään 10 viikkoo!
Kävin eilenkin sitten vissiin "ulkomailla" - Povoossa katsomassa säbää. Yli 400 katsojaa, aika hyvin naisten play off  peliksi! Tunnelmaakin riitti; Nakkisormien kannustusjoukot ja porvoolaiset kylähullut loivat aidon tunnelman jokseenkin latomaiseen halliin!
Mielenkiinnolla odotan myös miesten lätkän finaaliparia...Viime vuonna Jokerifanien käyttäytyminen Oulun raksilassa oli niin käsittämättömän typerää, että jo senkin vuoksi toivon Bluesin voittavan - jos vaikka niillä olis yhtään fiksummat fanit, vai onko sellasia muuten ees olemassa?

Kommentoi

Sähköputkia, siivousta ja villoja

mjormana - 24.03.2008 23.32 -

Pääsiäisviikonloppu meni sitten siivotessa, sähköputkia asentaessa ja villoja siirrellessä yläpohjaan. Villojen siirtely olikin melkoinen urakka. Reilut 50 paalia nostettiin ja siirrettiin "vintille". Eikä siihen mennyt edes kauhean paljon aikaa. Kiitos veljeni, veljeni vaimon, rakkaan pikkusiskoni sekä kanssarakentajani. Ei tuota kyllä kovin usein tekisi. Kyllä siinä sen verran hiki virtasi. Vielä pitäisi toki levitellä villat yläpohjaan. Iso urakka siinäkin mutta eiköhän siitä selviä kun ottaa mukaan juomista, radion, villaveitsen, hengityssuojaimen ja aikaa.

Isä aloitteli sähköputkien vedon ja rasioiden laiton. Toki piti itsekin olla apuna ja oppimassa ettei homma jää siihen jos isä ei pääse auttamaan. Melkein kaikki sinne tulikin laitettua. Tietoliikenne- ja antennikaapelien putket jäi vielä laittamatta mutta ne ehtii vielä. Putkien vedon ohessa tuli myös siivottua sekä sisällä ja ulkona. Siivouksessa oli äiti kyllä erittäin hyvänä apuna. Varsinkin sisällä. Ulkona tytöt sai myös järjesteltyä tavaroita hyvin ja rakentajien homman hankaloittamiseksi tietysti piti tehdä keskelle taloa iso kasa styroksista ja uretaanilevystä. Ensi viikolla pitääkin aloitella lattiaeristeiden asennus jotta jossain vaiheessa pääsisi lattian valua tekemään.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Synkkä takapiha

kebax - 22.03.2008 18.08 -

Talvi kun kerran sai otteen, niin tuntuu ettei se hevillä luovuta. Luonto uinuu ruususen unta lumipeitteen alla eikä heräämisestä ole tietoakaan.

Elämä ei jaksa puskea hangen läpi. Kasvit ovat muumioituneet jäiseen ympäristöön ...

... mutta ihmekös tuo kun mittaria tiiraa. Yöksi on uhassa vielä alempia lukemia. Näillä eväillä se kevät ei kyllä tule.


Noin vuosi sitten mentiin näin.

Kommentoi

I have not forgotten thee

mirggi - 20.03.2008 15.23 - mobiili 

I haven't responded in a while here, that's just because I've been totally busy with other work. I'll try to get a newly signed version of the application on the site soon, it might require removing the old before installing, but that's not a problem for first-time installers.

I hope I'll get also some fixes and new features done soon, but I can't promise anything at the moment :(

Lue kommentit (13) | Kommentoi

Golfaamaan?!1

kebax - 20.03.2008 12.07 - golf 

Vuosi sitten jotakuinkin näihin aikoihin Nokia River Golf ilmoitti avaavansa Kartano kenttänsä viikonlopuksi. Nyt kelit ovat sitä luokkaa että mikäli kautensa aikoisi aloittaa niin ainoa vaihtoehto olisi lentää pääsiäiseksi Epsanjaan. Jääpi syksyyn kyllä tuollainen reissu, saa sitten olla vähän pidempään. Nyt on tyydyttävä pelaamaan xboxilla TWtä.

Aurinko näkyessään kutittaa kivasti selkää mutta kun joku on unohtanut jääkaapin oven auki niin pimeämpään aikaan pakkanen suorastaan paukkuu. Ensi viikkokaan ei helpotusta lupaa mutta sutijan harras toive olisi päästä Hattulan ysille jo huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Sinne on reilut kaksi viikkoa. Saapas näkee mitä kenkä tekee. Niin tai näin, joskus sen kevään on tultava.

Kommentoi

Pääsiäislomalle mökille...

suoppi22 - 19.03.2008 19.01 - henkilökohtaiset 

Ihanna, huomenna alkaa pääsiäisloma. Olemme varanneet kavereiden kanssa mökin, jostain "Kultarannasta"! Oon jo pakannu kamppeet, huomenna ruokaostoksille ja sitten vaan matkaan. "Tytötkin" pääsee maastoon ja möksälle, mukavaa vaihtelua niillekin!
Taidetaan ottaa vähän häppää, pelata lautapelejä, saunoa ja syödä hyvin. Tuosta syömisestä muuten tulikin mieleen, että multa otettiin tässä viikko takaperin verikoe ja verenpaine. Järkytys: mulla oli kolesteroliarvo (nimenomaan se huono) koholla! Mullahan on menny viikko tässä taivastellessa ja miettiessä mistä se johtuu. Olen tullut siihen tulokseen, että suurin syy on perimä!!! Saakeli soikoon, ärsyttävää! Nyt muka pitäis sit seurata tarkempaan omaa ruokavalioita ja 2-3 kk ja sen jälkeen mennä uudestaan ottamaan verikoe! Omasta mielestä mä syön terveellisesti, kai mun pitää syödä vielä terveellisemmin, mutta en nyt ainakaan pääsiäisenä!!Pakko saada muutama suklaamuna, siideri ja sipsejä...hih! No joo, mutta mukavaa pääsiäistä kaikille ja rentoutukaa!

Kommentoi

Skuutteri torin laidalla

kebax - 19.03.2008 16.33 - mopoilu 

Kommentoi

Villaa ja kattotiiliä

mjormana - 18.03.2008 22.56 -

Nyt on mennyt pari iltaa villojen kanssa touhutessa. Eilen töiden jälkeen tuli touhuttua puoli 11een illalla ja jatkettua tänään klo 7. Ja tietysti vielä töiden jälkeen muutama tunti. Nyt ne on sitten laitettu yläpohjaan sinne minne ei villalevyjä saa kunnolla kun höyrynsulkumuovi on paikoillaan. Iso työ siinä oli mutta isompi jos en nyt olis laittanut. Tuli myös huomattua miksi rautakaupassa myydään polvisuojia. Ne olis pitänyt olla jo eilen ja tämä aamuna.

Tänään oli myös laitettu toiselle katon puoliskolle kattotiilet. Aikaisemman tiedon mukaan ne olisi pitänyt laittaa vasta ensi viikolla mutta hyvä näin jos ne tulevat kuntoon ennen Pääsiäistä. Pitää huomenna metsästää asennusryhmän pomo jotta voisi neuvotella kattoturvatuotteiden asennuksesta. Ainakin lumiesteet olisi hyvä saada paikoilleen. Muita ei oikein voi vielä laittaa paikoilleen.

Ikkunat on vieläkin paketissa. Asentajat haluaisivat laittaa ne paikoilleen mutta vielä on neuvottelut kesken. Ei kuulunut mitään Kastellin suunnasta tänään. Eilen ehdotettiin puitteiden maalaamista ja hinnanalennusta, mutta ei sekään oikein ottanut tulta allensa. Pitää huomenna kysellä maalauksen mahdollisuutta ja hintaa yhdestä liikkeestä. Huomista odotellessa siis...

Kommentoi

"Lumiukko" sulaa kohta...

suoppi22 - 18.03.2008 21.13 - peruskoulu 

"Lumiukko" on pannu ranttaliksi - tuli pari soittoo naapuri koulusta ja puistosta. "Lumiukko" oli ollu kavereidensa kanssa häiritsemässä toisessa koulussa, tuijotellu ikkunasta sisään jne. Sen jälkeen siirtyny torille polttelemaan vessapaperirullia ja heitelly niitä puiden latvoihin ja oksille!
Huomenna lumiukko sulaa mun käsissä...PirttiHirmu laittaa sille porkkanan suuhun ja kouluttaa vähän...ihan vähän vaan!

Kommentoi

Kätevän kokoine laite...

kebax - 18.03.2008 19.00 - mobiili 

... ALT tosin puuttuu.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Taskut tyhjentävä harrastus?

kebax - 18.03.2008 16.49 - golf 

Hämeen Sanomissa oli tällä viikolla artikkeli joka oli otsikoitu ”Golf on halpa harrastus”. Kirjoitus keskittyi lähinnä pöyhimään asiaa junioreiden kantilta, jotka aloittaessaan saavat vuositasolla golfiin kulumaan noin 350..450 euroa. Melko edullista näinkin hyvän harrastuksen ollessa kyseessä.

Aikuisten osalta mainittiin että harrastus on aika tavalla kalliimpaa. Tämä pitääkin paikkansa mikäli aikoo pelata vähääkän enemmän kaudessa. Sen sijaan jos pelaa harvakseltaan, on nuo kulut aika liki junioriluokkaa. Melko monipuolista tarjontaa näinkin hyvän harrastuksen ollessa kyseessä.

Golfiin ei nyt kuitenkaan aivan älyttömiä rahoja saa kulumaan ellei nyt siihen sitä vartavasten syydä. Tokihan nuo varat ovat pois jostain muusta, mutta mitäpä sitä muuta edes ehtiikään tekemään. Melko todennäköistä näinkin hyvän harrastuksen ollessa kyseessä.

Kommentoi

Otteita kokeista...

suoppi22 - 16.03.2008 19.43 - peruskoulu 

Kenelle ja mistä syystä abortti sallitaan?
- raskaana oleville
- abortti sallitaan niille jotka on raskaana tai tuntee olevansa, naishenkilöille.

Kuinka ehkäsiylaastari ehkäsiee, kuinka sitä käytetään ja kenelle se sopii?
- ehkäisylaastari ehkäisee huonosti. Päivää ennen yhdyntää. Sopii molemmille.
- Se erittää nestettä, joka tuhoaa hormoneja, Sopii irtosuhteita käyttävälle.

Mitä seksuaalisuus tarkoittaa?
- Tuntee muihin ihmisiin seksuaalista tunnetta, esim.alapäähän.

JEP, JEP!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Kevät on peruttu! Jälleen.

kebax - 16.03.2008 16.26 - golf 

Kevään tulon seuraaminen on muodostunut riitiksi sutijalle joka malttamattomana odottelee hetkeä jolloin hauras lyöntinsä särkyy jäisen nurmen pintaan. Kauden alku kuitenkin on harrastelijan parasta aikaa kun riijuumenot lajin kanssa ovat parhaimmillaan. Kauden kuluessa suhde muuttuu arkisemmaksi ja syksyllä ollaankin jo lähes mykkäkouluasteella.

Läpi kauden kestävä pelikausi olisi siitä hyvä että harrastelija olisi pakotettu etsimään highlighteja muualta. Toisaalta tylsistyminen riittäämättömiiin taitoihin voisi tappaa koko tekemisen. Suo siellä vetelä täällä. Turha sitä on itkeä kun kerran pikkusormensa on antanut.

Sääennusteet ovat tällä hetkellä  erinomaisen tylyt  mutta toiveikkaana katse kuitenkin kääntyy kohti huhtikuuta. Silloin se kausi alkaa.

Kommentoi

Tuulensuojaa ja iv-putkea

mjormana - 14.03.2008 22.37 -

Tänään oli ilmastointiputkien asennuspäivä kun välikäton kosteussulku on vielä asentamatta. Helpottaa putkien asennusta huomattavasti. Kaikki vinoon välikattoon tulevat putket tuli asennettua. Loput asennetaan alaslasketun katon sisään khh:n, ph:n ja saunan kohdalle. Viikonlopun aikana pitäisi myös eristys tulla iv-putkiin.

Rungon pystytysporukka on jo aikapitkällä villojen ja tuulensuojalevyjen asennusten kanssa. Eiköhän se annettu arvio pidä että asennukset on tehty ensi viikon aikana. Ainoa miinus on väärän väriset ikkunoiden ulkopuitteet. Tuli sitten harmaana kun piti olla valkoiset. Sitä on nyt selvitelty molemminpuolin ja syy on selvillä miksi näin. Nyt sitten selvitellään että miten edetään...

Kommentoi

ADHD

suoppi22 - 14.03.2008 21.47 - asuminen 

On taas ollu virtaa enemmän ku laki sallii - miten sen sais pois multa! Oikeesti itteenikin alkaa kohta hatuttaan ku kaikki muut osaa relata ja mää en! Pakko alkaa opetteleen se taito, oiskohan siihen mitään kurssia??
"ADHD" oli siis tänään töissä (tuntia aikaisemmin vahingossa), tuli kotiin ja vei koirat pitkälle lenkille, tuli kotiin ja siivosi koko asunnon, teki lettuja ja lähti heti paistamisen jälkeen lenkille, meni suihkuun, vei koirat ja otti muutaman kaljan!
Mun Tex Mex voileipäkakku sai muuten mahtavan suosion opehuoneessa (tekasin sen eilen). Huippu hyvää ja kukaan ei meinannu ees uskoo et oon tehny sen ite! Millanen kuva niillä on oikeen musta? En kässää!

Kommentoi

Tuloskortti roskikseen!!1

kebax - 14.03.2008 14.22 - golf 

Palloa olisi kuulemma syytä pitää pelissä, mikäli haluaa päästä tasaiseen lopputulokseen. Mutta kun pallon pelissäpitäminen on muutenkin jo elinehto niin miksi tukehduttaa asioita entisestään? Valitse maila jolla lyöt pisimmälle suoraan – eikös tuollainen ajatusmalli ole melko suppea ja köyhään eikä edes välttämättä tasaiseen lyöntivalikoimaan ohjaava? Junnaavaa tai negatiivista kehitystä tuollaisesta vain saa aikaiseksi.

 

Tuloksista olisi ylipäätään päästävä ajatuksissa eroon. Voisi kuvitella että lähtemällä vaalimaan hyviä suorituksia, niitä nappiosumia, tulosvaateet saavat kyytiä. Asia ei nyt välttämättä ole niin yksinkertainen sillä tuosta voi kehkeytyä yhtä piinaava noidankehä kuin kortin palvonnasta.

 

Tärkeää olisi ymmärtää että jokainen makuu on haaste jonka selvittäminen tuottaa parhaimman nautinnon. Tilanteesta ulospääsy kuitenkin tarkoittaa ainoastaan sitä että edessä on uusi makuu ja näin ollen tuore nautinnollinen haaste. Mitään tästä ei jää käteen, on vain se tilanne joka on reisillä. Kaikki muu on taaksejäänyttä historiaa ja seuraavat haasteet odottavat nurkan takana.

 

Reikäin tuloksien tuskailusta on pikkuhiljaa nivoutunut päätä kiristävä vanne joka tahtoo viedä lopunkin ilon koko touhusta. Kortti on tullut turhautuneena revittyä useasti, eiköhän se olisi parempi heittää roskiin jo ennen rundia?

Lue kommentit (1) | Kommentoi

I`m back

suoppi22 - 13.03.2008 20.51 - henkilökohtaiset 

Moro, on ollu vähän taukoo-on ollu tärkeempää tekemistä! Onnex kukaan ei pakota mua kirjoittamaan tänne, ihan vaan omasta aloitteesta saa tätä tehdä! Kirjoitin muuten salibandyn puolivälierä ennakon tänne, mutta jostakin syystä se ei tallentunut.
Veikkaukset olisivat osuneet kohdilleen; Oilers hakee yllätystä ja muut ennakkosuosikit porskuttavat vakuuttavasti kohti välieriä! Täytyy sit yrittää tehdä se välierä ennakko tänne kun sen aika koittaa.
Olin tänään jälki-istunto valvonnassa 16-18. Yks 9-luokkalainen poika nukahti sinne, kollega herätti sen tasaisesta kuorsauksesta. Eräs ärsyttävä 7-luokkalainen poika piti lähettää sielktäkin kotiin kun ei osannut käyttäytyä, vaikee tapaus! Laskeskelin tuossa muuten että selaset 11 viikkoo koulua jäljellä kun se auutuas kesäloma alkaa. Me ollaankin menossa opettajien kanssa kaupunkilomalle heti ensimmäisellä viikolla. Parasta aikaa äänestämme matkakohdetta ja vaihtoehdot ovat: Barcelona, Lissabon, Praha ja oliko se Köpis?? Mulle on periaatteessa ihan sama minne mennään, aion olla turisti ja stressaamatta mistään mitään. Kattellaan minne sitä sitten lennetään...

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Kausi 2007, osa 3: Syksy

kebax - 13.03.2008 15.29 - golf 

Syksyn tullen sutiminen on aina kohdannut jonninsortin taantuman ja eipä siihen poikkeusta tehnyt tämäkään kausi. #golfklubin mestaruuskisojen aattona tuli sutaistua salatreeneissä tasan sata joka tietty ennusti vielä vaatimattomampaa kisatulosta. Kettu yllättäin voitti pippalot jotka tällä kertaa pidettiin allekirjoittaneen  kotokentällä, kauniilla everstillä.


Vuoden tulokkaan tittelin vei kuvankaunis Gia.

Pitkin syksyä tuli sudituksi sormet kohmeessa tasaiseen tahtiin ja välillä auton avustuksella ehti töidenkin jälkeen hurauttelemaan koko 18 reikää lävitse. Ihan mukavaa touhu periaatteessa, varsinkin kun sudiskeli vielä useasti punaisilta pulikoilta. Hugollakin tuli heitettyä yksi iltalenkura punaisilta, alkureijän katastrofin jälkeen korttiin viisi paaria ja yhdeksältä reijältä 20 binnaa. Sillä sitten pamahti kympit händärissä.

Kauden lopetus huipentui sitten Espanjaan jossa taidot pantiin oikeasti puntariin vaativalla kentällä händärivaatimuksen täyttymättä yhdelläkään 7 kierroksesta. Kelit olivat loistavat ja puitteet erinomaiset, vahinko vaan että ymmärrys näistä nauttimiseen kasvoi kukkaansa vasta viimeisenä päivänä. Asia on kuitenkin korjattavissa ja hyvin vahva tarkoitus on palata noihin maisemiin tulevana syksynä uudestaan.


Panoramican nelonen ja surtijan vapaapäivä.

Siihen sitten käytännössä loppui viime kausi. Tulevaan kauteen tähyily on jo päässyt alulle toiveena aikainen startti leudon talven jäljiltä. Viime vuonna ensi reissu osui 24.3 mikä oli silloinen korttiin merkattu händäri. Toivottavasti historia ei tule toistamaan itseään.

Kommentoi

Rakentaminen etenee

mjormana - 12.03.2008 22.37 -

Rakentaminen etenee. Nyt on jo yksi seinä levytetty ja kerros villaa paikallaan. Tuossa ylemmässä kuvassa tyhjennetään "uima-allasta" isolla vesi-imurilla. Nyt sen pitäisi pysyä kuivana kun aluskate on paikoillaan. Ensi viikon alussa pitäisi myös vesikaton tulla paikoilleen. Ensi viikon jälkeen pitäisi Kastellin asennus olla valmis mutta vielä hieman epäilyttää kun rakentajien tahti on sen verran verkkaista. Kahden aikoihin tontti tuntuu olevan jo tyhjä.

Tänään kävin "juottamassa" pilarikengät paikoilleen eilen porattuihin reikiin. Ne piti sitten porata kun jäi varaukset tekemättä innokkaan valumiehen takia. Mut meni se noinkin. Meinas vain porakoneesta loppua vääntö ja tulla käyttösavut ulos kun sekoitin kuraa... Perjantaina pitäisi asentaa ilmastointiputket. Pitää silloin palata viimeistään asiaan...

Kommentoi

Nokia, ECIS, Microsoft, Silverlight, XAML

symbiatch - 11.03.2008 21.06 - web 

Kaikki ovat varmaan jo nähneet miljoonat uutisoinnit Nokian tulevasta tuesta Microsoftin Silverlight-teknologialle. Harva kuitenkaan välttämättä muistaa miten tilanne oli vain vuosi sitten. Minäpä muistan, varsinkin kun kirjoitin asiasta aikoinaan.

Nokia on (vieläkin?) osa yhteenliittymää nimeltä ECIS, johon kuuluu mm. IBM, Sun, Oracle, RealNetworks ja Adobe (sivulinkki ei näköjään ainakaan enää toimi). Kyseessä on olevinaan porukka joka vaalii avoimia speksejä vähän kaikkeen. Niinkin huvittavasti että Adobellakin on Flash, jota ei avoimeksi voi sanoa, kuten myös PDF oli (ja on vieläkin osin vaikka kuinka olisi ISO-standardi).

No, vuosi sitten kyseinen porukka nosti metelin siitä että Microsoft aikoo vallata maailman, tai ainakin webin, XAML-kielellä. Ja kun tämä on Vistassa sisäänrakennettuna niin iikapua, EUn pitää äkkiä kieltää kaikki. Ja oltiin menossa oikeuteen ja vaikka mitä.

No mitäpä tapahtui sitten nyt. Nokia innoissaan on ottamassa Silverlightia kännyihinsä. Mitenkäs tämä kuuluu asiaan? Siten, että Silverlight juurikin käyttää XAMLin osajoukkoa kuvaamaan sisältöä. Eli Nokia on nyt sitten yhtäkkiä avustamassa Microsoftia asiassa josta sitä syytti vielä vuosi sitten? Pienoinen takinkääntö kenties?

Syytökset olivat huvittavia jo heti vuosi sittenkin. Ihan kuin jokin instanssi voisi "vallata" webin uudella tekniikalla kun ei sitä tähänkään mennessä ole voitu tehdä. Mutta onhan se kunnianosoitus Microsoftia kohtaan kuvitella että he kykenisivät moiseen.

Joten miten on, Nokia, vieläkö XAML on paholaisen keksintö ja se pitäisi tuhota pois vai onko sittenkin niin että XAML ja Silverlight ovatkin todella hyviä teknologioita jotka tuovat erittäin hyvää kilpailua raskasta ja versiosekoiluista kärsivää Flashia vastaan?

You have all probably already seen the millions of articles about Nokia including Microsoft's Silverlight technology in their devices. Very few remember how things were just a year ago. I remember, especially since I wrote about it then.

Nokia is (still?) part of a group called ECIS which includes among others IBM, Sun, Oracle, RealNetworks and Adobe (the link doesn't seem to work anymore). The group was trying to be about open specifications for everything. Very amusing, since e.g. Adobe's Flash is far from open as wasn't PDF (and still isn't even though it's an ISO standard).

A year ago the group yelled about Microsoft trying to take over the world or at least the web with XAML. And since it's included in Vista, OMG OMG EU must ban everything. And lawsuites were flying.

What happened then? Nokia is very excited about Silverlight support coming to their devices. And the relevance? The fact that Silverlight uses a subset of XAML to describe the content. So now Noia is helping Microsoft to achieve what they accused them of trying just a year ago. Talk about a 180 or what.

The accusations were hilarious even a year ago. Like someone could "take over" the web with a new technology after many have tried and failed. It's somewhat an honor to Microsoft to think that they could do it.

So how is it Nokia. Are you still considering XAML to be an invention of the devil and trying to destroy it or is it so that XAML and Silverlight are a very good technology and bring a long awaited competition to the bloated version problematic Flash?

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Elämä voittaa / Life Prevails

symbiatch - 11.03.2008 20.30 - IT-ala 

Windows Server 2008 + Macbook

Tulipahan sitten kyllästyttyä melko lopullisesti OS X:n sotkuihin puolen vuoden käytön jälkeen. Järjestelmä kun on "helppokäyttöinen", eli "me päätämme miten teet asiat, tyydy siihen tai mene pois." Joten päätin mennä pois.

Esimerkiksi Finder vs Explorer. Finderissä ei hakemistopuuta, joten tiedostoja siirtäessä pitää joko odotella kansioiden pompahtamista auki ja selailla pitkiä polkuja tai sitten avata kaksi ikkunaa joissa vedellä. Explorerissa vaan vetää hakemistopuussa haluamaansa paikkaan. Puhumattakaan siitä että Finder ei tue tiedostojen leikkaamista, joka on erittäin kätevää Explorerissa. Valikossa moinen valinta kummittelee, kuin piruillakseen.

Myöskin aimmin mainitsemani muistin katoilu on todella ärsyttävää ja tekee järjestelmästä käyttökelvottoman hetkessä.

iTunes on sanotusti bloattihirviö Windowsissa. Hassusti silti OS X:ssä se rantapalloilee jatkuvasti ja hidastelee, Windowsissa täsmälleen sama kirjasto (täsmälleen samat tiedostot, kirjasto mukaanlukien) pyörii nätisti, vidcastit latautuvat eikä mitään ongelmia. Hassua.

Eli tästä lähtien käyttöjärjestelmä on Windows Server 2008. Pyörii loistavasti Macbookissa, kunhan haki näytönohjaimelle ajurit Inteliltä ja netistä latasi uusien Mac Proiden ajurilevyn. Jostain kumman syystä Apple ei tarjoa päivityksenä "vanhoihin" Leopardeihin 64-bittisiä ajureita, mutta uusissa Pro-laitteissa tulevat mukana. Ja jostain syystä ei tueta touchpadin napautusta vaan pitää painaa nappia.

Virtuaalityöpöydät tulivat nätisti VirtuaWinin kautta ja toimii paremmin kuin OS X:n Spaces. Ei pakkovaihda pöytää kun avaat tiedoston latautumaan toiseen softaan, ei häiritsevää ja hidastavaa animaatiota, ei rumaa ja sotkevaa HUDia. Vain työpöydät, se siitä.

Suosittelen siis lämpimästi vaihtamaan OS X:n 64-bittiseen Vistaan (Vista SP1 on binääreiltään sama kuin Windows Server 2008) niin hommat sujuvat. Enää puuttuu hibernaatiopakotus, sleep-tila kun vie akkua tässä laitteessa aika paljon.

Mutta kyllä se tästä. Nyt voi oikeasti tehdä töitä eikä tarvitse kärsiä käyttiksen jumailuista.

I finally got totally bored using OS X after six months of use. The system is "user friendly" which means "we decide how you do things, live with it or go away." So I decided to go away.

For example Finder vs Explorer. In Finder there is no directory tree, so if you want to move files you have to either wait for folders to pop open and go through long paths or open two windows and drag between them. With Explorer you just drag the files to where you want in the directory tree. Not to mention that Finder doesn't have cut for files, which is a very nice feature in Explorer. The cut selection is in the menu, just pissing on the user.

Also the memory problems I mentioned before are totally annoying and make the system unusable in no time.

iTunes is said to be a bloated monster in Windows. Funny, in OS X it's constantly hanging and making me wait and in Windows with the exact same library (exact same files, even the library file) there is no problem. Everything works smoothly, vidcasts download nicely etc. Very strange.

So starting now my operating system is Windows Server 2008. Works very well in my Macbook. I just had to get display drivers from Intel and downloaded 64bit drivers from the Net for new Mac Pros. For some strange reason Apple won't support "old" Leopards with 64bit drivers. They are only included in the new Pro devices. And for some reason the drivers don't support tapping the touchpad, I have to click the button.

Virtual desktop is provided by VirtuaWin which works better than Spaces in OS X. No forced change of desktop when opening a file in another application, no annoying slow animations, no ugly distracting HUDs. Just the desktops, nothing more.

So I very much recommend everyone to change from OS X to 64bit Vista (Vista SP1 is the same binary as Windows Server 2008) and you'lle get things done. The only thing missing is forced hibernation, this machine uses quite a lot of battery when sleeping.

But this'll do. Now I can actually get work done and I don't have to suffer the slow operating system.


Niin ja jos haluat asentaa WS2008:n tai Vistan ja ainut mitä saat on kysely tyyliin "1. 2. Select boot method" niin se johtuu siitä että levyllä on sekä BIOS- että EFI-boottimahdollisuus ja Applen rauta on niin ihanaa ettei näppäimistö toimi tuossa vaiheessa pätkääkään. Lataa siis oscdimg.exe (esim KAIK-paketissa, joka on 1,2 gigaa kylläkin) ja sano sille loitsu oscdimg -bX:\boot\bootsect.com X:\ C:\image.iso ja polta kyseinen image. Tämän jälkeen ei ole kuin yksi boottivaihtoehto niin asennus käynnistyy nätisti. (X: on DVD-asema, C: on minkä haluatkin)

Oh, if you want to install WS2008 or Vista and all you get is a prompt like "1. 2. Select boot method" it is because of the dual BIOS/EFI boot on the DVD and Apple's hardware is so nice that the keyboard won't work while booting. So download oscdimg.exe (included at least in the KAIK, which is 1.2GB though) and use the command oscdimg -bX:\boot\bootsect.com X:\ C:\image.iso and burn the resulting image. After this there is only one boot method and installation will start as it should. (X: is the DVD drive, C: is whatever you want)

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Kevättä pukkaa?!1

kebax - 11.03.2008 17.25 -

Vai iskeekö talvi uudestaan? Ja kuinka monta kertaa? Jotkin linnut kyllä huutelevat uhmakkaasti kevään puolesta.

Kommentoi

Jänskä viikko.

satu350 - 08.03.2008 23.07 -

Aika jännä päivä tänään ollut. Tuntuu, että tää viikko on ollut kokonaisuudessaan aika mahtava. Keskiviikko on tähän mennessä ollut viikon paras päivä ja tämä lauantai melkein samanlainen. Muutama miinus on ollut, mutta ei ne menoa ole haitannut.

Maanantaina kuultiin suru-uutinen. Isän enon vaimo oli kuollut maanantaipäivällä. Hautajaiset on meidän vartion retken aikaan, joten joudun jättämään retken väliin. Ei kai mun ihan pakko ole mennä hautajaisiin, mutta haluan, koska tuota tätiä olen aika paljon nähnyt ja haluan nähdä sukulaisia.

Tiistaina oli joku kisa puukässän tunnilla. Ammattioppilaitos oli hommannut kolme tv-tason osaa, semmosta kaappia ja piti koota se ja katsottiin, ketkä on nopeimpia ja saavat sen parhaiten koottua. No, mut ja eräs puukässän ryhmämme toinen tyttö pistettiin samaan ryhmään ja me koottiin tuo kaappi nopeiten puukässänryhmästämme. Poikia kyllä otti päähän, kun tytöt pesi ne. Ja meidän kaapissa ei ollut muuta moitittavaa kuin se, että joku nuppi oli vähän löyhällä. Kenties päästään jatkokilpailuihin. Saatiin tästä voitosta monityökalu, sille löytyy käyttöä ainakin PT-kisoissa.

Keskiviikkona oli saksan koe yhdeltätoista. Se meni melkein täydellisesti penkin alle, mutta onneksi en muista sitä enää. Ehkä sieltä jonkinlainen numero tulee. Keskiviikkona, kun pääsin kotiin, mulla oli lista, mitä mun pitäis muistaa tehdä. Kerrotaan nyt eka pohjustusta:  Sunnuntaina äiti ja isä lupasivat, että saan lähteä kielikurssille ensi kesänä. Varasin matkan sunnuntai-iltana. Sit keskiviikkona mun piti varmistaa pari juttujuttua ja soitin puhelun Helsinkiin ja sieltä kerrottiin, että varaamaani kielikurssia ei järjestetä. Meenkin sit viikkoa myöhemmin Brightoniin.

EA-kurssi peruuntui. Nyyh. Syksyllä ehkä, toivottavasti sitten.

Toisena hommana tein keskiviikkona yhteishaun ja paikkakuntani lukio on sitten ykköstoiveena. Hakua aloitellessa luki: "Varaa aikaa haun tekemiseen vähintään 20 minuuttia". Minähän tein sen noin kolmessa minuutissa.

Kolmantena haettiin isän serkulle surukukka, koska hänen miehensä sisko oli kuollut ja isä koki, että heitä pitää muistaa jollain tavalla. Tosin ihan oikeassa isä oli, kun ollaan tämän serkun kanssa isän serkuista eniten tekemisissä. Haettiin se paikallisesta postikukkakaupasta ja arvaa mitä?! Mä kyselin sieltä kesätyöpaikkaa ja on hyvin todennäköistä, että saan sen. Jee!

Ja neljäntenä juttuna kuulin yhden tositositosi kivan jutun, jota en kerro teille! Ähää! Sen löytää mun kännykästä saapuneista viesteistä.

Perjantaina oli lehtiraportti äikän tunnilla.
Siinä piti tutkiskella viikon ajan uutisia ja sitten kertoa neljästä mielenkiintoisesta kotimaan, ulkomaan, kulttuurin ja urheilun uutisesta. Jotakin motkottamista mun esiintymisessä oli, mutta ei nyt mitään suurta. Sain siitä ysipuolen. Ja Väinö Linna -esitelmästä Hennan kanssa saatiin kymppi. Pelottavaa.

Tänään seikkailin Jonnalla. Minä ja neljä muuta ihmistä oltiin samassa paikassa ja meillä oli aika jännää. Valokuvailtiin, laulettiin karaokea, lenkkeiltiin, pulkkailtiin, syötiin, pelattiin rallipelejä ja riehuttiin muutenkin. Oli ihan jänskää. Uudestaan voitaisiin ottaa, mutta pitää olla silloin enemmän suomalaisia karaokelauluja.

EDIT: Niin, ja tämän päivän jälkeen Lissujen Pissiksistä muistaa tämän päivän kuusituntisen seikkailun.

Kommentoi

Viimeiset neljä päivää...

mjormana - 05.03.2008 22.21 -

Kuukausi vaihtui maaliskuuhun ja rungon pystytys alkoi. Nyt on runkotolpat ja kattoristikot paikoillaan. Saa nähdä onko arvioitu 3 viikkoa kuinka pitävä kun ensimmäinen viikko päättyy kohta ja ainakin tämän päivän aikana ei silmämääräisesti paljoakaan ollut tapahtunut. Pitää katsoa mikä tilanne on huomenna. Tosin jos sää on se mitä luvattiin voi työt olla pysähdyksissä huomenna. Lunta ja kovaa tuulta luvassa. Toivottavasti matkahuolto ei tuo huomenna keskuspölynimuria tontille keskelle lumipyryä...

Kommentoi

Haastatteluvuorossa "Miiperoinen"

suoppi22 - 02.03.2008 19.05 -


1. Entisenä jääpallon pelaajana kerroppas lukijoille yksi
legendaarinen jääpallisti (nimi ja miksi oli hyvä/mielenkiintoinen
pelaaja)? Ja kuka on tämän hetkinen jääpallokenttien "kunkku"?


Veikko Niemikorpi, kulmalyöntien spesialisti. Tämän hetken ”kunkku” on Mika Mutikainen.

2. Mukavin muisto kaukalopallo ajoiltasi?

Mahtavat venäjän matkat!

3. Olet paljasjalkainen hesalainen, mutta viivyit aika pitkään keski-
suomessakin. Mitkä ovat Helsingin ja Jyväskylän parhaat puolet
(mainitse molemmista kolme)?

Helsinki
1.Tapahtumat
2.Shoppailumahdollisuudet
3.Helppo lähtea maailmalle

Jyväskylä
1.Kaikki lähellä
2.Urheilumahdollisuudet
3.JYPHT

4. Suomen-ruotsalaisena olet kokenut kovia Helsingissäkin... kerroppas
yksi tarina kouluajoiltasi, jolloin suomalaiset ovat teitä kiusanneet!

Suomalaiset kiusasi ja haukku meitä hurreiksi ja silloin juostiin aina pakoon, niin nopeesti kuin päästiin….

5. Uusin harrastuksesi on golf; lyhyesti yhdellä lauseella; Miksi
minun pitäisi aloittaa golf?  

Siinä on riittävästi haastetta sinullekin!


6. Olet myös innokas musiikkinainen... Kolme parasta vinyyliäsi ovat:

1.Eva Dahlgren
2.Boney M
3.Baccara

7. Täytät tuota pikaa "pyöreitä". Mitä odotat juhliltasi ja miten olet
valmistautunut niihin?  

Olen valmistautunut niihin jo lähes 40 vuotta ja odotan hauskaa rentoa meininkiä.


8. Unelma mitä et ole vielä toteuttanut...

Golfmatka jonnekin läpöiseen paikkaan.

Kiitokset haastattelusta!

Kommentoi

OS X/VMware ja muisti / OS X/VMware and Memory

symbiatch - 02.03.2008 10.56 - IT-ala 

Olen tuskaillut OS X:n muistinkäyttöä, joka saattaa liittyä myös VMware Fusioniin. Ensimmäinen kuva on sen jälkeen kun käyttis on ollut pari päivää päällä ja VMwarea on ajeltu. Muistia on 3,5 gigaa käytössä ja se ei vapaudu vaikka aktimonitorin mukaan softat eivät sitä kaipaa (kyllä, kaikki prosessit näkyvissä).

Tässä jos yrittää käynnistää softia jotka kaipaavat vähän enemmän muistia ja tehoja (esim. Aperture 2:n testiversio), tahmaa niin kauheasti eikä muistia anneta käyttöön. Nättiä.

Jälkimmäinen kuva on käynnistyksen jälkeen. Nätisti 3 gigaa enemmän muistia käytettävissä. Ota tästä sitten selvää onko vika käyttiksessä vai VMware typerästi pitää muistia varattuna vai mikä. Toisaalta, VMwaren virtuaalikoneillekaan ei ole annettu kuin 1,5 gigaa muistia joten ei liene syynä siihen että kolme gigaa katoaa. Mutta tiedä häntä.

I've been quite pissed off at OS X and it's memory usage which could be related to VMware Fusion. The first image was taken after the OS has been running for a couple of days and VMware has been used. Memory usage is 3.5GB and it is not freed even though Activity Monitor doesn't show any processes that would require the memory (all processes showing).

In this state if I try to start applications that require a bit more memory and power (like Aperture 2 trial, everything will be very sluggish and the memory is not freed. Nice.

The latter image is after reboot. 3GB more for use. So is it the problem of OS X or is VMware keeping memory in its use even though it's not running or what. Though VMware VMs have only 1.5GB of memory allocated to them so I can't understand why it would lose 3GB. But you never know.

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Neuroviisujen satoa

tatipensio - 01.03.2008 20.46 - musiikki 

Ensin esiintyi Ninja. Kappaleessa ei mitään sanomaa tai ideaa tekstissä. Kauheaa.

Sitten Jippu. Ei tällä kertaa vinkunut mutta shösshötti alussa, oli kumarassa kuin 80-vuotias mummo ja lauloi huonosti.

Crumbland kuulosti samalta kuin 200 muuta bändiä, paitsi että laulu oli laulettu epätahtiin (kai tarkoituksella) ja vielä kappale soitettiin välillä nuotin vierestä.

Hanna Marsh yritti kelttityyppistä pelimannikamaa, mutta jätti homman puolitiehen ja heilui kuin hevonen eestaas.

Vuokko Hovatta sentään lauloi aika mielenkiintoista kappaletta ja osaa oikeasti laulaa. Ei silti mikään Euroviisubiisi. Olikos hän Ultra Brassa tai jotain, kuulosti niin tutulta...

Jenna lauleli tyypillistä Asikainen-oksennusta. Ei meikata sun vuoksi ja ei sydänkään hakkaa. Ja tämä jonkin teinipurkkapopin päälle ja jotain poikia heilumassa. Y Ä K.

Väliaikanumerona Aikakone. Olen tykännyt nuorna tyttönä heidän biiseistään mutta tämä uusi kappale ei oikein sytyttänyt. Kuulosti siltä että olisi pitänyt olla vähän nuoremmat esittäjät, tai jotain. Näkee miten käy kunhan levyn tekevät. Ollaankohan tulemassa takaisin kun Makia ei enää oteta tekemään puolia euroviisukappaleista?

Ja yllättävää, kansa äänesti juurikin ne kaksi kuunneltavaa esiintyjää eteenpäin. Eli Vuokko ja Crumbland.

Kommentoi

Sekalaista jutunjuurta!

suoppi22 - 01.03.2008 20.23 - henkilökohtaiset 

Mailissa oli kutsu tulla viettämään Ylläkselle wappua! What a great idea, ja itse asiassa itsekin huomasin metrossa tämän saman houkutusmainoksen. Pitkän pohdinnan jälkeen päätin kuitenkin kieltäytyä matkasta sillä laskeskelin, että aika kalliiksi se tulee & koirille tulee hankkia hoitaja 4-5 päiväksi (vappuna, ei kivaa kenellekään).
Olin koulutuksessa urheiluopistolla. On se vaan niin mukava ympäristö olla; hyvääå ruokaa, siistit tilan kaikin puolin ja urheilumahdollisuudet vailla vertaa. Kumpa joskus pääsis töihin sinne!!
Kalenteri täyttyy taas pikaisesti kaiken maailman koulutuksista ja velvollisuuksista; oon aika monessa mukana, alkaa jo hirvittämään, että mihin kaikkeen sitä itsensä laittaakaan. Vielä olis viikon aikaa pohtia hakeeko yhtä paikkaa vai jättääkö sen roolin muille. Pientä painostusta on tullut, että paperi pitäis laittaa...kukakohan sen tekin mun puolesta? Onx innokkaita??
Naisten salibandyliiga on saatu päätökseen ja parhaillaan käydään neuvotteluja kuka ottaa kenetkin vastaansa. Teen ennakkoa kuhan vastustajat saadaan selville!
Hyvää viikonloppua!

Kommentoi

Maaliskuussa maalataan. Eiku?

satu350 - 01.03.2008 00.33 -

Saan näköjään laittaa jo maaliskuun nimeksi, kun äsken vaihtui kuukausi. Enää tämä, ensi ja sitä seuraava kuukausi, niin on kesäkuu, jihaa!

Tänään oon seikkaillut aika paljonkin. Ja aiemmin viikolla vielä enemmän. Tiistaina lähdettiin Tallinnan risteilylle ja se linkka kiersi Porin kautta. Ihan karseeta, oon syönyt Porin Tikkulan ABC:lla seisovan pöydän. Tallinnassa oli ihan muksaa. En kuluttanut maissa oikeastaan yhtään rahaa. Kahdeksan euroa lapasiin vain. Laivalta sitten ostin karkkia.

Tänään olen käynyt Lapualla hakemassa lämpökeskukseen jonkun jutskajutskan ja Seinäjoella Citymarketissa. Siellä alkaa remppa olemaan loppusuoralla. Toivottavasti pian olisi valmis, kun se pihamaa on tyhmä rempan aikana. Ostin Mammuttimarkkinoilta kolme cd-levyä, kaikki CMX:n levyjä. Ei siellä tarjouskopassa ollut mitään muita hyviä! (No okei, oli siellä Sir Elwoodin hiljaisten värien levyjä, mutta kun en oo tutustunut suuresti niiden tuotantoon, niin en uskaltanut ostaa.)

Seinäjoen ja Lapuan seikkailujen jälkeen oli lpk:n vuosikokous ja hallituksen kokous sen perään. Toimin ekaa kertaa elämässäni niiden sihteerinä. Kyllä siitä elävänä selvisi. JN:ssa meidän suurin murhe oli ensi kesän piirileiri. Ilmoittautumisaikaa on vain tämän kuun loppuun ja piiriltä on tullut vasta kuluvalla viikolla kunnon infopaketit ja ilmoittautumislaput. Ja oikeastaan mitään infoa ei ole tullut aiemmin lpk:lle, minkä ois voinu jakaa vartsuille tai supeille. Nyt sitten alkaa kova mainostus ja ilmoittautumishässäkät. Ja johtajisto ei tiedä, saadaanko kokoon omasta lpk:sta savua, kun ihmisillä on kesätöitäkin ja yli 16-vuotiaista leirille lähtijöistä on pulaa. Ja minä ainakin haluaisin olla muualla kuin omassa savussa. Vaikka tiedotuksessa tai toimistossa töissä. Ehkä me mennään samaan savuun jonkun muun lpk:n kanssa.

Yhyy, pian on talviloma lusittu. Maanantaina alkaa normaali arki ja pojille pitäisi pitää kierrätettävät jäät. Ja keskiviikkona on saksan kokeet. Sitten ei oo kuin kuun lopussa saksan verbikoe ja menee pitkät ajat ennen kuin on taas kokeita.

Mitähän sitä keksisi vielä kahdeksi viimeiseksi lomapäiväksi? Jotain kehittävää pitäisi. Tässä tapauksessa se on kai palapelejä, lukemista tai Losteja.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu