Nokia korjasi ongelman!

symbiatch - 30.08.2005 08.19 - mobiili 

Ilmoittelin taas Nokialle heidän browser APInsa latausongelmista, eli tiedostoja ei saa ladattua heiltä. Ongelma on ollut jo useita kuukausia, mutta mitään ei tapahtunut. Nyt jopa Nokia korjasi ongelman ja laittoi otsaketiedostopaketin ladattavaksi. Senkin jälkeen oli ongelmia, paketista nimittäin on aina puuttunut myös lib-tiedosto, jonka Nokia on dokumenteissaan sanonut löytyvän samalta sivulta kuin otsakkeet. Ilmoittelin sitten vielä tämän libin puuttumisesta erikseen taas kerran (eihän Nokia nyt voi useaa asiaa korjata kerralla) ja mikä yllätys: nyt katsoessani tämä puuttuva lib-tiedosto on saatavilla!

Kiitos, Nokia, kerrankin teitte jotain kehittäjien hyväksi, vaikkakin siihen meni monia kuukausia.

Kommentoi

MTV3 osaa Big Brotherin

tatipensio - 29.08.2005 20.00 - televisio 

On se hienoa että MTV3 laittoi aikalaskurin tuohon Kohti Suomen Big Brotheria -ohjelmaan. Lopussa sitten näytettiin kuinka enää muutama sekunti aikaa ja käännä äkkiä kanavaa. Olivat vaan sitten ehkä unohtaneet mainokset, sillä SubTV:ltä ei vielä viiteen minuuttiin alkaisi koko ohjelma. Ehkä kannattaisi miettiä pari kertaa ennenkuin laittaa moisia laskureita, voisivat olla sitten kohdallaankin...

Toinen omituisuus on se, että taloon astumista ei näytetä suorana. Brittiversiossa aina on suorana näytetty tällaiset, mutta näköjään Suomessa ei uskalleta tai osata. Tai sitten haluttiin rahastaa niitä, jotka haluavat suorana nähdä. 25 eurollahan saa 24/7 jotain nähtäväkseen. Kuinkahan moni on ottanut?

Kommentoi

Fonecta kertoo olevansa huono?

tatipensio - 29.08.2005 19.02 - mainonta 

Fonecta mainostaa puhelinluetteloa: "vuodessa ehtii paljon muuttua." Tarkoittavatkohan sitä, että vuoden aikana puhelinluettelo on turha, kun moni puhelinnumero ja osoite muuttuu? Silti haluavat kynsin ja hampain pitää kiinni luettelobisneksestä vaikka olisi huomattavasti halvempaa, ekologisempaa ja mukavampaa kuluttajallekin tuottaa luettelot ihan muuten kuin paperisina. Mutta ei, nykyaikaan ei voi astua millään.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

6260:n päivitys on pop

symbiatch - 29.08.2005 17.25 - mobiili 

6260 on sekoillut jo jonkin aikaa, joten ajattelin käyttää päivityksessä. Homma kuitenkin pissi kauniisti jaloille Nokian idioottimaisen "varmuuskopioinnin" takia. Puhelimeen kyllä tuli uudempi softa, mutta puhelin ei tyhjäytynyt päivityksessä. Tämän jälkeen ei myöskään kamera toiminut. Piti iskeä kolmisormityhjennys että puhelin oikeasti tyhjeni.

Tämän jälkeen kamera kyllä toimi, mutta tietysti haluan softat ja asetukset takaisin varmistuksista. Onnistuu, puhelin buuttaa. Taaskaan ei toimi kamera, teema ei tule varmistuksista takaisin jne. Kukahan nyt sitten kertoo miten varmistuksista palautetaan vain puhelinnumerot, viestit jne, mutta ei niitä tiedostoja, jotka selkeästi rikkovat kameran toiminnan? Nokia kun suuressa viisaudessaan ei anna valita mitä haluaa varmistaa, se on kaikki tai ei mitään.

Pitänee siis raahautua Nokian huoltoon niin saavat keksiä miten korjataan. En pidättele hengitystäni.

Kommentoi

Windows Media Center

symbiatch - 25.08.2005 08.15 - IT-ala televisio 

Microsoftilta on Suomessa odoteltu päivitystä Windows Media Centeriin jo jonkin aikaa. Nykyisellään kun tukea digivastaanottimille ei kovin laajalti ole, virallisesti taisi olla vain maanpäälliseen verkkoon, kaapeliin ei ollenkaan. Myöskin EPG puuttuu Suomesta kokonaan. Itse järjestelmä toimii vallan hienosti, jos koneessa on TV-viritin, ilman sitä koko systeemi muuttuu turhaksi.

Ystävälläni on kaksikin digiboksia kiinni kaapeliverkossa ja niitä ohjaamassa Media Center kahdella kaapparikortilla. Järjestelmä on ihan mainio, mitä nyt kanavan vaihdossa tulee viivettä kun kanava kerrotaan digibokseille infrapunalla ja niissä on oma viiveensä, samoin Media Centerissä. Ohjelmien nauhoitus, leikkailu ja katselu on vallan mukavaa, käyttöliittymäkin on kiva zoomailuineen, ei vain vaihdeta ruudusta toiseen.

Sen sijaan kun kokeilin järjestelmää ilman mitään virittimiä tai kaappareita, ihan vain kodin viihdekeskuksena, en pitänyt siitä ollenkaan. Voin selailla videoita ihan Explorerilla, en tarvitse siihen mitään kummempia käyttöliittymiä. Sielläkin näkyy videosta pieni kuva jne. Media Centerin käyttöliittymä myös vilkkui aina kun se napsi videosta esimerkkikuvia, joten käyttö oli rasittavaa. Välillä myöskin se jumittui joksikin aikaa tekemään jotain. Puhumattakaan siitä, etten keksinyt mitään muuta tapaa hypätä videossa tiettyyn kohtaan kuin kelata sitä 30 sekunnin hyppäyksissä eteenpäin (taaksepäin pääsi pienemmällä välillä, joten suht tarkka haku onnistui, oli vain hidasta).

Taitaa jäädä moisen käyttö vähälle, ehkä käytän vain kaukosäätimelläni normaalia Windowsia ja katselen siitä videoita. Toimii paremmin.

Kommentoi

Grandiosa pizzavaalit

tatipensio - 25.08.2005 07.05 - ruoka 

Kaikki varmaan törmäsivät Grandiosan pizzavaaleihin jokin aika sitten. Vaalien voittajaksi sitten tuli mozzarella, jauheliha&sipuli jäi toiseksi. Hieman ihmetytti tämä tulos aikoinaan ja kyllä vieläkin.

Jauheliha&sipuli katosikin kaupoista hetkeksi, mutta nyt sitä on näköjään isot kasat taas pakastealtaissa. Paketeissa ei sanallakaan puhuta pizzavaaleista, eli ovat aivan uutta erää. Myös mozzarellaa löytyy runsaasti, mutta kaikissa paketeissa puhutaan vielä pizzavaaleista. Eli onko kulutus siltikin ollut suurempaa jauheliha&sipulissa? Mahdollistahan on, että koko vaalitulos on määritelty siten, että ihmiset kuvittelisivat mozzarellan olevan parempi ja ostaisivat sitä enemmän. Tai sitten on tullut runsaasti palautetta ja jauheliha&sipuli otettiin myös valikoimiin.

Joka tapauksessa hieman outoa toimintaa, eihän kukaan tietystikään sanonut etteikö toiseksikin tullut tulisi valikoimiin, mutta senhän kuvan saa kun sanotaan "valitse kumpi jää valikoimiin."

Kommentoi

Malmön kirjasto uuteen aikaan

tatipensio - 24.08.2005 08.30 - yhteiskunta 

Malmön kirjasto on siirtynyt uuteen aikaan. Enää ei lainata pelkkiä kirjoja vaan nyt voi lainata myös ihmisiä! Ajatuksena on tarjota mahdollisuus juttutuokioon esimerkiksi muslimin tai luontoaktivistin kanssa. Näin saadaan ehkä murrettua ihmisten ennakkoluuloja, ainakin jonkin verran. Ainoa ongelma vain on se, että tässä vaaditaan aktiivisuutta ennakkoluuloisilta ja sitähän harvemmin ennakkoluuloisilta löytyy (minunhan se pitäisi tietää...).

Joka tapauksessa toivotaan että edes joillekin tämä antaa uutta tietoa ja vähentää ennakkoluuloja. Milloinkohan Suomessa?

Kommentoi

Testi

quips - 23.08.2005 12.33 - ihmissuhteet 

Testing testing.... :D

Kommentoi

Navicore taipuu?

symbiatch - 23.08.2005 00.04 - mobiili 

Navicoren "päivityksistä" ja muista on ollut hurjasti juttua uutisryhmissä ja nyt vaikuttaisi jotain olevan tapahtumassa. Navicore on luvannut vaihtaa kesäkuussa tai myöhemmin ostetut Personal Scandinavia 2005 -ohjelmistoversiot uusimpaan. Outoa tässä vain on se, että verkkosivuillaan tätä eivät suostu kertomaan. Eli onko kyseessä kenties yritys saada pidettyä päivitysrumba minimaalisena kun tavallinen käyttäjä ei tätä asiaa tiedä?

Useampikin henkilö on pyytänyt laittamaan tiedon reilusti sivuille näkyviin mutta vielä sitä ei siellä näy. Saas nähdä miten käy. Joka tapauksessa koko "päivitys"politiikka on ollut hyvin sekavaa ja selittelyjä saa kuulla laidasta laitaan. Huvittavimpana tietysti se, että tällainen tuote olisi jotain uutta ja ennenkuulumatonta, tai että tällaiset "päivitykset" ovat ihan uutta tällä alalla. Hassusti kyllä on karttoja, sanakirjoja ja tietosanakirjoja toimitettu laitteille vuosikaudet ja näissäkin ihan on ohjelmisto ja sisältö yhdessä. Navicoren edustaja piti tätä niin poikkeuksellisena. Ja on niitä päivityksiä tehty ohjelmistoalalla myöskin vuosikaudet, joten turha selitellä. Tietysti on erilaista päivittää ohjelmisto massamedialle, mutta ei se ole mikään syy olla tarjoamatta päivitystä kenellekään ilman suurta rahasummaa.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Kännyt elokuvissa

tatipensio - 22.08.2005 19.22 - elokuvat 

Kävin katsomassa Sin Cityn ja taas tuli vastaan näitä ajattelemattomia (tai itseään todella tärkeänä pitäviä) ihmisiä, joiden kaaliin ei mene kännykän sammuttaminen elokuvissa käydessä. Ja vieläpä vastasi tähän puheluun. Selkeästi siis piti itseään tärkeämpänä kuin muiden elokuvanautintoa (tai ehkä soittaja oli presidentti tai muu tärkimö?), kun kerran viitsi alkaa puhua elokuvissa. Toisellakin henkilöllä taisi känny soida, mutta tajusi nopeasti vain katkaista puhelun ja sammuttaa kännykän.

Toisaalta tämä ei edes ollut niin paha kuin muutama vuosi sitten kärsimäni tapaus. Olimme porukalla intiimissä pikkuteatterissa katsomassa Evitaa, kun kahden ihmisen päässä ollut henkilö sai puhelun. Tietysti kännyä kaivettiin jostain laukun pohjalta, sitten alettiin selittää että ollaan elokuvissa ja mitähän sulla oli asiaa jne. Sitten katkaisi puhelun ja eiköhän soittaja soita hetken päästä uudestaan ja nainen taas selitteli ummet ja lammet elokuvissa olemisestaan. Tämänkään jälkeen ei känny mennyt kiinni vaan takaisin laukkuun. Nainen kylläkin lähti, nimittäin kesken elokuvan hakemaan lisää naposteltavaa ja muisti kysellä ääneen seurassaan olevilta haluavatko he jotain.

Itselläni ei kännykässä edes ole kenttää elokuvateattereissa, silti muistan sen sammuttaa (ei sinänsä, soittoääneni on yleensä pelkkä piippaus muutenkin, en halua terrorisoida kanssaeläjiäni). Yrittäkää tekin nyt muistaa sammuttaa ne kännyt tai laittakaa ne äänettömälle, ette te oikeasti niin tärkeitä ole. Tai sitten pysykää poissa elokuvista.

Kommentoi

Tulista Turkinpippuria

varikko - 20.08.2005 16.43 - moottoriurheilu 

Turkin uusi GP-rata näytti jälleen - kuten niin moni muukin lähivuosina käyttöön otettu,  nykyaikaiselle kilpakalustolle suunniteltu rata - että kisoista saa edelleen mielenkiintoisia jos niin halutaan. Vanhat, ahtaat, ikivanhoille autoille suunnitellut radat kuten Imola ja Hungaroring voitaisi hyvin jättää pois formulasarjojen ohjelmasta. Samoin keinotekoisesti shikaaneilla turvalliseksi tehdyt radat kuten Monza ja Montreal. Uudet radat ovat mielenkiintoisia ja niissä on ohituspaikkoja ja kisat niissä ovat täynnä tilanteita ja dramatiikkaa. Sen näytti jälleen tämänpäiväinen GP2-osakilpailu.

Jälleen on siis lupa odottaa mielenkiintoista kisaa myös huomiseen F1-kisaan. Jos ja kun Kimi ei tänä vuonna yllä mestariksi, niin ainakin hänen on mahdollista tehdä itsestään moraalinen mestari napsimalla Alonsoa enemmän voittoja. Tosin, jos Jean Todtin puheeista voi johtopäätöksiä vetää, hän on tehnyt itsestään moraalisen mestarin jo kauan sitten. Jos maailmanmestari, median lempilapsi, nuhteeton ja "ihana suklaasilmäinen" Alonso ei kiinnosta Ferraria, vaan he ovat enemmän kiinnostuneita jäykästä ja hermostuneesta mörököllistä joka vetää viinaa, pakoilee mediaa ja sotkee naisasioitaan, niin se sertoo kyllä karua kieltään siitä kumpaa kuskia pidetään oikeasti lahjakkaana.

Tästä päästään taas McLareniin... vaikka tallissa yhdistyy ehkä kaksi maailman suurinta moottoriurheilumahtia, Mercedes ja McLaren, niin 10 vuoden yhteistyö on tuottanut suorastaan hämmästyttävän huonot tulokset. Mersu on yleensä pärjännyt oikeastaan kaikessa mihin on sotkeutunut, McLaren taas on osoittanut voivansa tehdä autoja jotka dominoivat sarjaa vuodesta toiseen. Kuitenkaan nämä kaksi eivät yhteiselonsa aikana ole yltäneet kuin puolentoista kauden ajanjaksoon jolloin auto on ollut sitä mitä noilla meriiteillä pitäisi olla. Kannattaa muistaa kun puhuu tallista "suurena tallina", että Mercedes-McLaren parivaljakko on saanut toistaiseksi vain yhden merkkimestaruuden. Viimeisen kolmen kauden aikana voittoja on tullut vain puolenkymmentä. Se on sitä oikeaa McLaren-Mercedestä.

On hyvin mahdollista että Kimi tekee lähiaikoina päätöksiä siitä missä tallissa haluaa uraansa jatkaa. Kimi nähdään Ferrarin ratissa hyvin todennäköisesti ensi kauden jälkeen, ja tällä hetkellä näyttää siltä, että valinta ei voisi olla parempi. Kuten tämäkin kausi osoittaa, luotettavuudella voitetaan mestaruuksia, ja sitä Ferrari on tarjonnut jo 10 vuotta - saman ajan, jonka McLaren on rämpinyt milloin huonon moottorin, milloin huonon luotettavuuden kanssa.

Kommentoi

Nokia 7710 UU-ihanuus

symbiatch - 20.08.2005 11.26 - mobiili 

Huomasinpa tuossa, että 7710 sitten lähettää sähköpostin liitteeksi heitetyt kuvat UU-koodattuna. Enkä löytänyt mistään asetusta miten tuon muuttaisi MIMEksi. Mikähän päähänpisto tuo on ollut, muut kokeilemani luurit kun käyttävät ihan MIMEä kuten muukin maailma, mutta tähän on pitänyt sitten saada tämäkin tehtyä eri tavalla. Ärr!

Kommentoi

Ilotulitus 2005

tatipensio - 19.08.2005 23.09 - viihde 

Ilotulitus_1.jpg

Kaivopuistosta tunnelmakuva. Brittiläiset eivät oikein osanneet tehdä musiikkiin sopivaa esitystä, kyllä suomalaiset sentään osaavat.

Kommentoi

Seurassa juttua

tatipensio - 18.08.2005 13.29 -

Uudessa Seurassa on suhteet-palstalla juttua blogeista ja tätikin on siellä haastateltuna. Artikkeli ei ole kovin pitkä mutta valottaa asiaa maallikolle.

Kommentoi

Andy Mart replied

symbiatch - 18.08.2005 07.16 - IT-ala 

As I suspected, Andy Mart's reply was quite clear:

Your comments make no sense. I am not under any obligation to list anything. Microsoft's products are defective. The day I held my news conference they announced yet another "major security flaw" in their main product.

So I replied:

As I suspected, no truth behind accusations. You are under no obligation, but it's usually a good thing to have something to back up your sayings. Seems like you think the people in Illinois are quite stupid, to swallow everything you say as truth without any proof. I hope they aren't.

You know, Apple just released fixes for 40 holes in OS X. Strange, isn't it, since no other company has defective products. Strange indeed...

(Note: I have nothing against Apple or OS X and am not saying their product is crap, just pointing out to the guvernor-wannabe that the other mainstrem OS has flaws too)

Kommentoi

Kehitäpä taas softaa...

symbiatch - 17.08.2005 23.13 - mobiili ohjelmointi 

Kaikkihan tiedämme, ettei Nokiaa kiinnosta pätkääkään seurata omaa kehittäjäfoorumiaan webissä. Itse en ymmärrä yhtään miksi. Esimerkiksi Microsoftilla on palkattuna ihmisiä jotka vastaavat nyysseissä, kirjoittavat artikkeleita ja blogeja ja vaikka mitä. Nokialla sen sijaan on näyttänyt joskus vuonna 2002 olleen ihmisiä jotka ovat vastailleet joihinkin ongelmiin, mutta nykyään mitään apuja ei saa (ilman rahaa siis).

Yksi kovasti ihmetelty asia on Browser API. Nokia itsekin kertoo dokumentissaan "2nd Edition Platforms Known Issues" että nämä tiedostot puuttuvat SDK:sta ja ne saa ladattua tietysti URLista. Ihan kiva, mutta mainitulta sivulta kun yrittää ladata tiedostoa, tulee vain valittelu ettei löydykään. Ja tästäkin on useasti kyselty foorumilla, ilman vastausta.

Laitoinpa suoraan sivuston palauteosaston kautta menemään kyselyä, en kuitenkaan odota vastausta. Tässä kuitenkin olisi Nokialla hyvä tilaisuus korjata ongelmia ja alkaa vastailla ihmisten ongelmiin. Ei kehittäjätukea, ei kehittäjiä, ei myytyjä puhelimia. Surku vain että vie liian kauan aikaa moinen. Pätee ennemminkin "paljon puhelimia, paljon käyttäjiä, pakko jotenkin kehittää vaikkei ole dokumentaatiota" ja se ei ikinä ole tervettä.

Kommentoi

Nokia ihan sekaisin?

symbiatch - 17.08.2005 14.51 - mobiili 

Meinasinpa tippua tuoliltani kun 7710 oli BT-yhteydessä GPS:n kanssa ja meinasin lähettää sille tiedoston samalla BT:n kautta. Tajusin yhtäkkiä että eihän tuo toimi kun Nokialaisethan osaavat vain yhden BT-yhteyden (jotkut ovat raportoineet satunnaisten mallien osaavan kaksi, jos järjestys on tietty tai muuta sekavaa). En ehtinyt kuitenkaan painaa peruutusta ennen kuin laite alkoi vastaanottaa tiedostoa. Eli 7710 osaa jutella useamman laitteen kanssa kerrallaan!

Onko Nokia mennyt ihan sekaisin, eihän nyt kukaan tarvitse useampaa yhteyttä kerrallaan. Nokian tienvarsimainontakin on ollut niin sopivaa (käytä päätäsi, älä käsiäsi -tyyliin) kun itse ovat estäneet esimerkiksi navigointisoftan ja langattoman handsfreen käytön yhtä aikaa. Nyt sitten tällä luurilla voikin näin tehdä. Uskomatonta.

Mitähän seuraavaksi, keksivätköhän vielä tehdä kunnollista dokumentaatiota rajapinnoista tai alkaa vastailla foorumillaan ihmisten ongelmiin? Ei kai nyt sentään...

Kommentoi

Valkeakosken koiranäyttely yllätys

tatipensio - 14.08.2005 18.51 - eläimet 

Valkeakoski-koiranäyttely.jpg

Eilen kävimme vaihteeksi Valkeakoskella koiranäyttelyssä. Aiemmin jo kirjoitinkin kuinka osoite oli tällä kertaa annettu selvästi, toisin kuin niin monissa muissa näyttelyissä. Pitää kyllä kertoa lisääkin positiivista.

Ohjeissa oli myös erittäin hyvät ajo-ohjeet, sekin poikkeuksellista. Kerrottiin myös kaikki tarpeellinen, huomautettiin myös että kannattaa varata parkkimaksu heti valmiiksi, se kun peritään alueelle ajettaessa. Itse alueella oli myöskin erittäin selkeät opasteet kehiin ja niitä oli useissa paikoissa.

Alueella oli selkeästi ilmoitettu kylteillä mihin ei telttoja saanut laittaa. Samoin kovin yllättäen kehien laidoille oli tuotu penkkejä katsojille. Tätä en ole missään muualla nähnyt.

Kaiken kaikkiaan jäi erittäin hyvä olo järjestelyistä, missään muualla en ole huomannut näin paljon käytetyn aikaa ja vaivaa pikkuasioidenkin ajattelemiseen, vai ovatkohan järjestäjille itsestäänselviä asioita? Saisivat olla muillekin.

(Samalla tulee koetettua tätä sähköpostilla jutun lähettämistä, kännykästä kätevää laittaa kuva ja teksti menemään tien päältäkin)

Kommentoi

Nokia 7710:n kamerapäivitys

symbiatch - 14.08.2005 18.37 - mobiili 

Netissä on paljonkin puhuttu Nokia 7710:n uuden ohjelmistoversion aiheuttamasta kamerapäivityksestä. Aiemmin (3.x-versioissa) puhelimen kamera oli 1Mpix, mutta uudemmissa ohjelmistoversioissa (4.x-sarja) kamera on 1.3Mpix. Kun olen hieman kuvia napsinut tuolla testimielessä, taidan tietää miksi.

Nyt 1.3Mpix-moodissa kuvia ottaessa näkyy oikeassa ja vasemmassa alanurkassa häiriöitä. Värit muuttuvat hieman ja kuva on tummempi. Vaikuttaisi siltä, että puhelimen fyysinen suunnittelu aiheutti kameran näkymään varjostumia ja Nokia päätti pienentää kuva-alaa jotta nämä menisivät piiloon. Ehkä uusissa malleissa vika on korjattu ja siksi annetaan koko kuva-ala käyttöön?

Muuten en ainakaan keksi mitään syytä miksi määrittää ohjelmallisesti kuva-ala paljon pienemmäksi kuin kameran kenno kykenee.

Kommentoi

Open invitation for Andy Mart

symbiatch - 12.08.2005 09.31 - IT-ala 

Lähetin CTFM:n pomolle Andy Martille avoimen pyynnön perustella lehdistötiedotteensa väitteet. Alla kirje, ilmoitan hänen vastauksensa jos sellaisen saan. Itse epäilen etten saa, ainakaan sellaista joka vastaisi näihin kohtiin.

You said in Your CTFM press release that:

"No other company in America gets away with selling defective products and then expecting its customers to wait years for proper product operability."

This is an open invitation for You to list all those thousands of companiesn the America that sell perfect and flawless products. Since every company (except Microsoft) is one, it mustn't be too hard to list, say, 100 of them? And if they were software companies, it would be very nice, since they would relate to Microsoft best.

You can also explain how the fact that Apple Computers releases also updates and bug fixes periodically, forces people to buy new versions just to get the operating system to work as it should etc is OK in your opinion. Clearly it is not releasing a defective product, since there is only one company in America that releases those, and it isn't Apple Computers.

I have released this letter in my web page at http://symbiatch.jutut.fi/article/190 and I will report your reply there also. I hope you will find the time to answer.

Or could it be that all this press release is is an attempt to get more publicity for your campaign for governor?

I expect to hear from You soon.

Kommentoi

CTFM vaatii Microsoftilta virheettömiä tuotteita

symbiatch - 12.08.2005 09.24 - IT-ala 

Committee to Fight Microsoft (jo nimi selittänee paljon tässä esittämiäni epäkohtia heidän toiminnassaan) on nyt nostanut taas meteliä Windows Vistasta. He vaativat täydellistä toimivuutta tai muuten ei saisi tuotetta tuoda markkinoille. He jopa sanovat, että yksikään muu firma ei pysty tuomaan markkinoille viallisia tuotteita ja pääsevän kuin koira veräjästä. Aha?

Esimerkiksi se, että XP:hen tulee vielä neljä vuotta julkaisun jälkeen päivityksiä, on paha asia. Se kuulemma kertoo siitä, että tuote oli rikki pahasti alunperin. Sillä ei ole väliä, että monet päivitykset tuovat uusia ominaisuuksia. Jos verrataan vaikka OS X:ään, sielläkin tulee koko ajan päivityksiä, korjauksia ja uusia versioita. Mutta tämä ei tietenkään haittaa CTFM:n FUDia, koska he eivät näe muita kuin Microsoftin.

MBnetin viallisessa suomennoksessa vielä sanotaan heidän valittavan sitä, että XP vaatii jopa 128 MB muistia. Oikeasti he lehdistötiedotteensa mukaan valittavat sitä, ettei XP:lle sanottu 128 MB riitä. Miten niin ei riitä? Käyttöjärjestelmä toimii ihan hyvin tuolla määrällä. Jos käyttää ohjelmia, jotka vaativat enemmän, ei se ole Microsoftin vika.

Sanovat myös, että MS haluaa rautamyyjien myyvän alitehoisia koneita. TÄH?!? Aina aiemmin on selitetty miten MS on vaatimassa ihan kauheita konetehoja ja mikään ei riitä. Nyt sitten toisin päin?

Heidän mukaansa Win95 oli kauhea, kolme vuotta meni korjata pahimmat viat (höpö höpö, Win95 oli aika kauhea, mutta se oli paras mitä silloin oli ja mitähän nämä pahimmat viat olivat?) ja Win98 toi vain uusia vikoja. CTFM varmaan voisi nyt sitten perustella väitteitään ja listata ne kaikki tuhannet softat, joissa ei ole yhtään vikoja, kun kerran muut eivät viallisia tuotteita tuo markkinoille.

Eli selvää julkisuudenhakuisuutta vain ilman sen kummempaa faktapohjaa. Sääliksi käy. Ja miksi sanon näin? Koska kyseinen henkilö on mukana kisassa Illinoisin kuvernööriksi vuonna 2006! Lienee siis kovin selvää miksi nostaa meteliä asioista, joilla pääsee kaikkiin mahdollisiin lehtiin.

Kommentoi

Samsung suosii pomojen häpäisyä

tatipensio - 12.08.2005 07.53 - mainonta 

Samsung mainostaa multimediatuotteitaan taas televisiossa. Mainoksesta saa vaan hieman oudon kuvan. Lopussa selitetään kuinka ei ole ollenkaan vaikeaa keksiä kivaa Samsungin tuotteilla, mutta minkä kuvan saa itse mainoksesta?

Ensin poika kuvaa videokameralla firman bileitä. Sen jälkeen näyttää pomolle otoksia sieltä, saa palkankorotuksen. Sen jälkeen lähettää sähköpostia pomon pomolle, saa oman huoneen. Sen jälkeen esittelee vielä ylemmäs taulutelevisiosta lisää bileitä, lähetetään piiloon Espanjaan johtamaan osastoa.

Minkä muun tästä keksii kuin sen, että on kivaa kuvata pomoja kännissä ja sen jälkeen kiristää niiltä parempaa paikkaa? Uraputki nousuun kiristyksellä? Jos ei, niin miksi nykyään niin monet mainokset antavat ihan toisen kuvan kuin mitä kai sitten yrittävät? Tekisivät parempia mainoksia tai ottaisivat minut kertomaan mitä ne oikeasti sanovat, mainosten tekijät eivät kai itse niitä mokiaan tajua.

Kommentoi

Puhuminen auttaa.

tompsukka - 11.08.2005 14.07 - henkilökohtaiset 

,

Näin tuon kaverini kanssa maanantaina, puhuttiin paljon ja jo se tuntui helpottavan.

Oma ongelmani on kotoa irroittautuminen. En haluaisi jättää lapsiani muiden hoitoon, vaan haluan huolehtia heistä itse sen 24 h vuorokaudessa, kai tahdon tuntea itseni tarpeelliseksi. Kun jätän lapset miehen hoteisiin (joka on loistava isä ja pärjää noiden kanssa mainiosti) tunnen huonoa omaatuntoa siitä etten ole kotona..

Kaverini sanoi, että hänellä nuo kaikki samat jutut edelsivät sairastumista, joten pitäisi olla tarkkana tässä vaiheessa. Oikeasti. Pitäisi vaan saada aikaiseksi irroittautua kotiympyröistä hetkeksi aikaa ja latautua. Pitäisi muistuttaa itseään, että lapset eivät tarvitse äitiä läsnäolevaksi joka sekunti. Ehkä he pärjäävät muidenkin hoidossa sen puolisen tuntia.

Puhuminen auttaa, nähtävästi. Pitäisi vain saada avattua suunsa vielä miehellekkin, uskokaa tai älkää, mutta hänelle en ole mitään vielä asiasta puhunut. Enkä tiedä miksi. Kai tunnen itseni tässä tilassa todella heikoksi, enkä haluaisi näyttää sitä muille. Mies ei suutu, ei suhtautuisi alentavasti tai muuta vastaavaa. Mutta silti jokin vain hannaa vastaan. Tahdon pärjätä yksin..

Kunhan saan suuni avatuksi, mieskin varmasti ymmärtää paremmin, miksi tahdon omaa aikaa niin paljon tällä hetkellä, miksei seksi kiinnosta, miksi olen tälläinen kuin olen..

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Mersun pudotus

varikko - 07.08.2005 19.02 - moottoriurheilu 

Mersun osalta Nurburgringin osakilpailu päättyi vähän alavireisesti. Hyvän lähdön jälkeen Mersukaksikko Paffett-Häkkinen johtivat kisaa aina viimeisiin varikkostoppeihin saakka. Ensin Häkkinen pilasi oman kisansa ajamalla liian huonoja kierroksia kun suuri osa kanssakilpailijoista oli käynyt varikolla ja siis raskaammalla autolla liikkeellä. Häkkinen teki stoppinsa viimeisten joukossa, mutta silti useamman sekunnin johto Mattias Eckströmiin hävisi kuin tuhka tuuleen. Kun Häkä tuli viimeiseltä varikkostopiltaan takaisin radalle, hän saattoi vain katsella Eckströmin takavaloja kun tämä paahtoi niukasti hänen edelleen. Mika heräsi, mutta vähän liian myöhään, ja pilasi kisansa lopullisesti pari kierrosta myöhemmin kun hän yritti epätoivoista ohitusta Eckströmistä ja joutui ajamaan ensimmäisen mutkan pitkäksi. Siinä paloi aikaa sen verran että Tom Kristenssenkin pääsin Mikan ohi. Häkkinen ei enää kilpailun loppukierroksilla saanut kumpaakaan Audikuskia riittävästi kiinni ja neljäs sija näytti todennäköiseltä.

Tilanne kuitenkin muuttui. Suvereenissa johdossa ajaneelle Gary Paffetille langetettiin varikon läpiajorangaistus hänen ylitettyään varikolta tullessaan radan ja varikkotien erottava valkoinen viiva. Hän puolestaan putosi nyt neljänneksi mutta alkoi ajaa kovaa vauhtia Mikaa kiinni. Viimeisellä kierroksella Mika "ajoi vähän huolimattomasti" ja sarjajohtoa puolustanut tiimikaveri Paffett pääsi ohi. Taisi olla vähän tiimipeliä, kysyi haastattelija kisan jälkeen, johon Mika totesi virnistäen: "Sähän laitat sanoja mun suuhun".

Mikallahan ei enää ole kuin teoreettisia mahdollisuuksia mestaruuteen, ja Paffettin jatkaessa samaa armotonta tahtiaan, nekin mahdollisuudet hupenevat aika äkkiä. Paffett on ehdottomasti Mersun tämän hetken kovin kuski ja on täysin ymmärrettävää että talli satsaa häneen. Mikan media-arvo on kiistämätön, mutta nopeudessa hän jää selkeästi 24-vuotiaan Paffettin varjoon, ainakin vielä tänä vuonna.

Mersu siis luovutti kuskien omien virheiden takia kaksoisvoiton Audeille ja sarjajohtoon siirtyi kisan voittanut Eckström. Lohtuna voisi todeta että oli Audin voitosta jotain hyötyäkin: seuraavassa kisassa Mersut ja Audit ovat saman painoisia. Se nähdään kolmen viikon päästä.

Kommentoi

SuperPole-supermies!

varikko - 06.08.2005 16.25 - moottoriurheilu 

Mika Häkkinen teki jo ties kuinka monennen kerran tällä kaudella upean tempun nousemalla vähän alavireisesti menneen aika-ajon ensimmäisen osan jälkeen toiseen lähtöruutuun huomiseen Nurburgringin DTM-osakilpailuun. Mika oli ensimmäisen aika-ajojakson jälkeen vasta kymmenes ja pääsi viimeisenä kuskina juuri ja juuri mukaan SuperPole-aikaajoon, jossa 10 kärkikuljettajaa ajavat kukin vuorollaan yhden nopean kierroksen jonka mukaan kisan lähtöruudut määräytyvät.

Jännittävä trilleri käynnistyi kun Mika joutui radalle joukon ensimmäisenä ja paransi siihen mennessä nopeinta kierrostaan kymmenyksellä. "Se oli hyvä kierros. Kyllä siinä joutui käyttämään ihan maksimisuoritusta", olivat Mikan tuoreet kommentit heti varikolle palattuaan.

Kuljettaja toisensa jälkeen yritti suistaa Mikan kärkipaikalta, mutta vasta sarjan kärkipaikkaa pitävä Gary Paffett onnistui siinä loistavan viimeisen sektorinsa ansiosta. Hallitseva mestari, ensimmäisen osion nopein ja viimeisenä radalle lähtenyt Mattias Eckström ei hänkään pystynyt Mercedes-kaksikon vauhtiin jääden kolmanneksi. Mersuleirissä iloittiin jopa hiukan odotuksia paremmasta tuloksesta. Ensimmäisen aika-ajon jälkeen viiden kärkikuljettajan joukossa oli nimittäin peräti 4 Audia, eikä kympin kärkeenkään mahtunut kuin kolme Mersua.

Kommentoi

On Suomessa sentään jotain hyvin terveydenhuollossa

tatipensio - 06.08.2005 10.22 - terveys yhteiskunta 

Katselin juuri 30 Days -sarjan ensimmäisen osan. Sarjan ideana on laittaa ihminen 30 päiväksi aivan uuteen ympäristöön ja katsoa miten pärjätään. Idean isänä on Supersize Me -dokumentin tekijä, joka tässä ensimmäisessä jaksossa vaihtaa elämään minimitoimeentulolla kihlattunsa kanssa.

Pari pärjäsi muuten aika hyvin rahallisesti, mitään ilotteluja ei oikein voinut harrastaa kun rahaa tuli erittäin vähän. Suuri shokki kuitenkin oli terveydenhuolto. Ilmaisklinikat ovat tietysti aivan täynnä ja parin molemmat puoliskot joutuivatkin käymään kerran kumpikin ensiavussa. Ja sen hinta: naiselta $300 pelkästään siitä että kävi, sen lisäksi toimenpiteet ja lääkkeet. Mieheltä $551 pelkästään käynnistä, sen lisäksi $40 käsisiteestä ja muita maksuja. Kaikkiaan yli tuhat dollaria siitä, että sattui satuttamaan ranteensa töissä ja toinen saamaan virtsatieinfektion surkean asumisen takia.

Suomessa sentään saa parilla kympillä vuoden hoidon terveyskeskuksissa, hammashoidosta vain joutuu maksamaan. Jenkkilässä ei monilla ole varaa vakuutukseen, joten sitten kärsitään kotona. Pistää hiljaiseksi.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Välillä jaksaa välillä ei.

tompsukka - 05.08.2005 22.08 - henkilökohtaiset 

,

Kiitos Susanna kommentista.

Olen pyrkinyt antamaan molemmille pojille huomiota, yhdessä ja erikseen. Esikoinen tykkää todella paljon jos pääsee äidin mukana vaikka viemään roskiksen ulos, tai leikkimään pihalle äidin kanssa hetkeksi aikaa ilman vauvaa. Vauva taas nauttii rauhallisista jutusteluhetkistä äidin kanssa kun esikoinen on nukkumassa.

Omaa aikaa. Meillä tuo esikoinen vaan on niin kiinnostunut äidin tekemisistä, että jos alan kaivamaan ompelukonetta esiin, niin tuo ei varmasti ole enää kiinnostunut tippaakaan omista tekemisistään vaan tahtoo koneen kimppuun. Ja kun vauva ei viihdy kauaa lattialla, sitterissä tai jumppalelun kanssa, vaan vaatii viihdyttämistä..

Pakko vain yrittää repiä sitä aikaa itselleen, tiedän että se auttaa. Illemmalla kun mies tulee töistä kotiin, olen niin väsynyt että en millään jaksaisi raahautua enää ulos. Pitäisi kai lukittautua makuuhuoneeseen omaan rauhaan edes puoleksi tunniksi..

Laittelin tuossa kaverini kanssa sähköpostia. Hän sairastui esikoisensa syntymän jälkeen synnytyksen jälkeiseen masennukseen ja sen takia kyselin häneltä vähän asioista. Sovittiin että nähdään ja jutellaan. Ehkä se helpottaa..

Kommentoi

Taas edistystä, Microsoft

symbiatch - 05.08.2005 16.17 - IT-ala 

Windowsin palomuurien kanssa on ollut jonkinmoista ongelmaa alussa, esimerkiksi XP:n palomuuri ei alunperin lähtenyt käyntiin heti bootissa vaan myöhemmin, joten tänä aikana oli mahdollista päästä sisään vaikka muuri olikin päällä. Myöhemmin tähän tuli päivitys joka korjasi ongelmaa.

Kun asensin Windows Server 2003:n x64-versiota, huomasin taas edistystä. Heti asennuksen jälkeen tulee ilmoitus, jossa kerrotaan kaikkien sisäänpäin tulevien yhteyksien olevan estettyinä, ellei niitä ole erikseen asennuksessa avattu ja että pitäisi tarkistaa päivitykset ja säätää automaattipäivitykset kuntoon. Erittäin hyvä idea. Tämä on tullut x64-versiossa selkeästi, koska 32bit-versiota asentaessani tällaista ei tullut.

Kommentoi

Kuultiinko valitukseni?

tatipensio - 05.08.2005 16.11 - harrastukset 

Olen jonkin aikaa tuskaillut koiranäyttelyiden järjestäjien selkeää virhettä. Näyttelytiedoissa nimittäin ei ole juuri koskaan katuosoitetta. On vain ajo-ohjeet ja piirretty kartta, jolla ei ole mitään tekemistä oikean tiestön kanssa muotojen suhteen. Näillä on joskus hankalakin löytää perille.

Nyt tänään tuli tiedot Valkeakosken koiranäyttelystä ja siellä oli nätisti suoraan katuosoite. Nyt onkin helppo laittaa reittihaku ja löytää perille.

Seuraavaksi pitää kai valittaa kun ei ole suoraan koordinaatteja, nekin olisivat kivat...

Kommentoi

Tarjousten saannin vaikeus, osa 2

symbiatch - 05.08.2005 16.07 - IT-ala 

Toinen mistä olen tarjouksia yrittänyt saada on verkko. Ensimmäisenä tietysti kysyin senhetkiseltä verkon toimittajalta, TDC Songilta. Heillä myynti ja vähän muutakin on ulkoistettu Davocolle, josta minulla aiemmin on ollut aika huono kuva. Esimerkiksi tarjosivat viime kesänä 30 % alennuksia, mutta mitään yhteyttä eivät sitten ottaneet. Lopulta vuodenvaihteessa hoitui sekin kuntoon, kun asiaa alkoi hoitaa toinen henkilö heidän päässään.

Davocon kautta oli kovin hankalaa saada tarjousta verkosta. Kyseessä oli vieläpä verkko paikkaan, johon Songilla pitäisi mennä kuitua suoraan ja on varmasti asiakkaita. Luulisi olevan listahinnat suoraan sitten. Mutta ei. Pari viikkoa taisteltuani sain "kai nää suunnilleen oikeat on"-tyyliset hinnat. Ei paljoa lohduttanut.

Kyselin myös laitteistopaikkatarjouksia TDC Songilta, EUnetilta, Kotisivut.comilta sekä Otaverkolta. Ensimmäiseltä sai hinnat melko kivuttomasti (tällä kertaa oli kai hinnasto olemassa), kolmannelta tuli parissa päivässä vastaus ja neljänneltä myös. EUnet vastasi jopa muutamassa tunnissa suoraan hintatietoineen.

Hintavertailu osoitti EUnetin olevan edullisimmasta päästä ja ainakin myyntipalvelu toimi hyvin. Lisätietokyselyihin vastattiin tuntien sisällä ja kaikki tarpeellinen tieto löytyi heti. Kertaakaan ei tullut edes "otanpa selvää ja palaan asiaan"-tyylistä viestiä. Ainoa odotusaika oli yhteyshenkilön loma kun lähetimme ilmoituksen että haluamme tilata, mutta se ei haitannut mitään koska tilauksella ei ollut kiire. Heti loman jälkeen asia hoitui tilauskin eteenpäin.

Lopulta valinta osui tosiaan EUnetiin, johtuen hyvästä myyntipalvelusta sekä netissä lukemastani kommentoinnista heidän palveluistaan. Pian näkee miten laatu vastaa odotuksia.

Niin ja nämä tarjouskyselyt eivät osuneet edes suoraan loma-aikaan, vaan sitä ennen. Joten ei pitäisi senkään takia vastaus viipyä (laitteistoissa osalta ei tullut ollenkaan vastausta, edes parin kuukauden päästä).

Kommentoi

Tarjousten saannin vaikeus, osa 1

symbiatch - 05.08.2005 15.59 - IT-ala 

Tuli aiheelliseksi hankkia tarjouksia verkosta ja palvelinlaitteista. Tietysti kuvittelin, että helpostihan se valinta käy kun on melko tarkasti selvillä mitä haluaa jne. Toisinpa kävi taas kerran.

Yritin hankkia tarjousta 1U-palvelinlaitteistoista, pääasiassa kiinnosti Dellin PowerEdge SC1425 ja HP ProLiant DL140 tai DL145. Ilmaisin siis tarjouspyynnössä toiveet prosessorista, muistitilasta, levyistä jne sekä että HP:n nämä mallit voisivat olla hyvinkin sopivia. Helppo siis antaa hintatietoja, vai mitä? Delliltä tietysti heidän malliaan vastaavat tiedot.

Lähetin tarjouspyynnön Verkkokauppa.comiin, Tietoasemaan, BusinessForumiin, eKanavaan ja Smartitiin. Surkeaa oli vastausten saanti. Tietoasema tarjosi melko nopeasti (samana tai seuraavana päivänä vastaus) itse rakennettua vaihtoehtoa, jonka hinta kylläkin oli kalliimpi kuin merkkikoneiden enkä usko heidän tarjoavan on-site -takuita, varsinkaan seuraavaksi päiväksi. Kuitenkin jäi hyvä maku suuhun (lupasivat laskea kyllä HP-tarjouksenkin jos haluaisimme). Verkkokauppa.com, BusinessForum ja Smartit eivät edes vastanneet (kai heille tuollainen neljän palvelimen toimitus on liian pientä). eKanava toimitti myös samana tai seuraavana päivänä vastauksen, jossa tarjous (ei siis vain listahinnat), saatavuustiedot jne. Jäi hyvä maku tästäkin.

Dell ei aluksi vastannut sähköposteihin mitään. Sitten keksin suuryrityspuolella olevan suoran tarjouspyyntömahdollisuuden kunhan vain kasaa halutun kokoonpanon. Tein sitä kautta pyynnön, tuli ilmoitus että on tehty konfiguraatio- tai hintamuutos, kävin katsomassa. Ei mitään muutosta. Outoa.

Sen jälkeen soitin heille ja juttelin hetken tarpeista. Kyselin että onko neljä palvelinta liian pieni että saisi tarjousta, sanottiin että tietysti saa tarjouksen, ei mitenkään liian pientä. Lähetin sähköpostilla suoraan tälle henkilölle tiedot ja hän sanoi yrittävänsä saada tarjouksen samana päivänä. Lähetti kylläkin viestin myöhemmin että saan seuraavana aamuna heti tarjouksen, ei ehtinyt samana päivänä.

Seuraavana aamuna sitten (ärsyttävää kun ovat tunnin "jäljessä" kellossa, sai odottaa kauan ;) tuli viesti, että SC1425 on niin alas hinnoiteltu, etteivät voikaan antaa tarjousta. Eivät myöskään myy ilman levyjä ja muisteja ollenkaan koneita (nämä kun olivat heillä paljon kalliimpia kuin muuten ostettuina). Samalla kysymistäni PDA-laitteista ja muista tuli kyllä tarjous.

Lopulta päädyin tilaamaan Dellin tuotteita, koska hintataso oli kuitenkin järkevä ja saatavuus hyvä (HP:n palvelimia olisi saanut yhden heti, loput kolme joskus kuukauden päästä). Tein tilauksen ja viikon päästä olivat koneet perillä.

Kommentoi

Taas.

tompsukka - 04.08.2005 17.45 - henkilökohtaiset 

,

Kiitos Maria kommentista.

Miten voin tänään? Mitä minulle kuuluu, oikeasti? Mitä haluaisin tehdä jos voisin? Siinä kysymyksiä.

En tiedä.

Aamusta alkaen on pyörryttänyt, johtuneeko väsymyksestä, korkeasta verenpaineesta, alhaisesta hemoglobiinista. Pitäisi levätä, mutta en osaa. Välillä olen niin väsynyt etten tiedä mitä tehdä, kun saisi vain nukkua vuorokauden ympäri, vauva on muutaman edellisen yön heräillyt melkein tunnin välein ja se alkaa väsyttää äitiä melkoisesti. Varsinkin kun esikoinen herättää kuitenkin aamulla aikaisin..

Haluaisin tehdä niin paljon, mutta en saa aikaiseksi mitään. Ehkä aloitettua kyllä, mutta sen jatkamiseen sitten ei puhtia riitä. On päiviä, jolloin jaksan tehdä mitä vain, leivon, siivoan, ompelen, touhuan lasten kanssa vaikka kuinka paljon. Sitten välillä taas on päiviä, jolloin pelkät arkirutiinitkin ovat työn takana..

Tiedän vaativani itseltäni liikaa, ei minun tarvitse olla kaikessa täydellinen. Mutta silti vaadin itseltäni aina liikaa..

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Alonsosta uusi Schumi

varikko - 03.08.2005 11.55 - moottoriurheilu 

Vuosien varrella on puhuttu paljon siitä kuinka Schumin ylivoima on perustunut tallikaveriin nähden ylivoimaiseen kalustoon ja tallin keskittymiseen vain yhteen autoon. Jo Benetton-aikanaan Schumin tallikaverina JJ. Lehto valitteli testin puutetta, kun Schumi omi kaikki testit itselleen ja autosta tuli luonnollisestikin Schumille mieluinen, mutta muille vaikea ajettava.

Nykyään Benettonista on tullut Renault ja tallissa valtaa käyttää uusi "tulevaisuuden Schumi", Fernando Alonso. En tiedä onko vika tallissa vai kuskeissa, mutta tuntuu kovin oudolta että siinä vaiheessa kun Trulli viime kaudella sai potkut tallista huonojen ajosuoritusten takia, hän oli Alonsoa edellä MM-pisteissä. Miksi siis hän sai potkut eikä Alonso?

Tällä kaudella kuvio on säilynyt muuten samanlaisena, paitsi että Renault on tehty alusta alkaen Alonson ehdoilla, eikä sillä voi kukaan muu ajaa, sillä Alonson ajotyyli poikkeaa vielä  Schumiakin enemmän "tavallisen kuskin" ajotyylistä. Tämä on näkynyt Fisichellan otteissa koko kauden, ehkä kauden avaus-GP:n tuurivoittoa lukuunottamatta.

Schumissa ja Alonsossa on siis sen verran yhteistä että kummatkin taitavat vallankäytön aseenaan kilpailijoita vastaan. Eihän siinä mitään pahaa ole, mutta tuntuu vähän epäreilulta kun suomalaiset eivät ole tätä koskaan osanneet, ja ovat joutuneet tekemään mestaruutensa eteen tavallaan enemmän töitä kuin kilpakumppaninsa. Eivätkä Schumi ja Alonso ole suinkaan yksin. Alain Prost ja muutkin suuret mestarit osasivat nämä temput, kuten Nigel Mansell uransa jälkeen toi julki, ajettuaan urallaan mm. Prostin tallikaverina. Olisiko suomalaistenkin jo aika oppia että F1 on muutakin kuin kovaa ajoa?

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Ferrari tulee

varikko - 02.08.2005 20.40 - moottoriurheilu 

Ferrarin suorituskyky näyttää salakavalasti paranevan koko ajan samalla kun McLaren ja Renault taistelevat keskenään. Näyttää jopa siltä että muut kärkitallit olisivat unohtaneet Ferrarin. Se olisi kuitenkin virhe, sillä kauden alussa paljon kritiikkiä saaneet Maranellon punaiset uhkaavat Schumin johdolla nousta jopa Kimin haastajaksi kuljettajien MM-pisteissä. Vielä yksi keskeytys Kimille, niin tilanne käy mielenkiintoiseksi...

Loppukautta ajatellen Ferrarin täytyy ratkaista vain yksi ongelma, niin he pystyvät taistelemaan jäljellä olevissa kisoissa jopa voitoista. Renkaat täytyy saada ylläpitämään edes kohtuullinen suorituskyky läpi koko kilpailun. Unkari oli jo toinen kilpailu peräkkäin, jossa Ferrarien suorituskyky laski dramaattisesti kilpailun edistyessä. Lopussa auto oli jo yksi radan hitaimmista. Ja kuitenkin Schumin nopein kierros oli koko porukan kolmanneksi nopein heti McLarenien jälkeen.

Ferrarin nousujohteisen kunnon esiin tuominen on jäänyt autostaan aina kaiken irti ottavan Schumin harteille. Michaelin nopeusero Barrichelloon tuntuu kasvavan eksponentaalisesti sen mukaan mitä huonompi Ferrarin auto on. Barrichello näyttää tällä kaudella kadottaneen täysin niin motivaationsa kuin nopeutensakin. Mitä tulee Barrichellon nopeuteen, hänen nopein kierroksensa jäi 1,3 sekuntia Schumin nopeimmasta. Ei ihme että Ferrari alkaa katsella muiden tallien suuntaan ensi kauden tallipaikkoja jaettaessa.

Kommentoi

Ailahtelua.

tompsukka - 01.08.2005 15.28 - henkilökohtaiset 

,

Kai tämä on sitä hormonimyräkän ja väsymyksen summaa. Välillä kun ollaan niin aallon pohjassa ja sitten taas olo on mitä parhain.

Nyt kun on taas se parempi kausi menossa. Esikoisellekkaan ei tule räjähdeltyä turhista (ainakaan niin usein..) ja jaksan noita uhmakohtauksiakin melko kärsivällisesti..

Sitten taas kohta mennään alas ja lujaa.

Koskakohan tämä helpottaa?

Lue kommentit (1) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu