ihan pihallako?

fou - 31.08.2006 19.35 -

Eilisestä vielä kun olin kaverin luona alottelemas niin tuli taas mulla nii hyviä väläyksiä, joita nyt harmikseni ei pysty muistamaan :( mutta tässä pari kuultua mun suusta (enkä yhtään aattele, ennekuin sanon mitä aattelen, eikun nyt mä menin sekasin) no kumminkin, mun seuras ei voi tylsistyä: "eihän täälä voi palaa, kun sataa vettä"  (sillon sato vettä ja paloauto meni ohi pillit päällä, hmm enkä yhtään aatellu tietenkään mitään järkevää) "Hei, toihan on ihan samanlainen auto kun meillä" - voi daa se on ehkä meidän auto (olin kaverin kyydis ja saavuttiin sit siihen pihalle ja päästin taas sammakon suustani, tottunu siihen, että yleensä mun autolla mennään niin näin siinä sitten käy..)

Kommentoi

Liikenneympyrä -liian vaikea konsepti

guy2cool4you - 31.08.2006 17.34 -

Liikennesäännöt voivat olla vaikeita ymmärtää ja vielä vaikeampia noudattaa. Jokainen ajaa joskus ylinopeutta ja vaihtaa kaistaa kieltoviivan yli. On kuitenkin jotain sääntöjä joita pitäisi pystyä noudattamaan puhuessa puhelimeen, samalla kuin ajattelee kotona odottavaa tärkeää televisio-ohjelmaa ja vaihtaessa kaistaa. Vilkun käytön jalo taito.

Vilkkukäytäntöjä:
-ikuinenvilkku: vilkku on päällä koko matkan paikasta A paikkaan B
-salamavilkku: vilkku on niin nopea että sitä ei ehdi nähdä edes hidastuskameralla
-jujuvilkku: vilku on päällä toiseen suuntaan mihin kääntyy
-hätävilkku: kun ei tiedä minne päin villkua pitää näyttää hätävilkut päälle niin menee varmasti oikein
ja tietenkin viimeisenä muttei vähäisimpänä:
-ei mitään vilkkuja

Liikenneympyrä, tuo fiksun miehen ikuinen helvetti. Miten vaikea on näyttää liikenneympyrässä vilkkua oikein? Mikään yllä luetelleuista ei ole oikein ja jos mietit miten vilkkua pitää käyttää liikenneympyrässä niin voitkin mennä takaisin autokouluun.  Yleensä se ei riitä.

Mielestäni ajokortin vaatimuksien lisäksi autolla ajamiseen pitäisi vaatia tietyn älykkyystason saavuttamista. Esimerkiksi ihmiset jotka pitävät Salatuit elämät -sarjasta eivät saisi ajaa autoa. Sarja nyt vaan on niin huono. Muitakin esimerkkejä löytyy, tupakointi pitäisi ehdottomasti kieltää autoillessa ja samoin alkoholin nauttiminen ennen ja ajon aikana. Hmm vai olikos se kielletty jo. Noh toteutuuko laki, kerro lisää.

Onneksi en aja enää aja autolla muutoin kuin tarpeen vaatiessa.


Hajotkaa liikenneympyröihin!

Lue kommentit (9) | Kommentoi

Tupakointi ja muut paheet

guy2cool4you - 31.08.2006 17.29 - kuluttaja 

Miksi tupakoidaan? Jos haluaa savua keuhkoihinsa voi mennä ulos ja nautiksella Venäjän metsäpaloista hengittämällä pienhiukkasia tai jos metsäpalot eivät vaivaa niin liikenteen ja hiekoituksen aiheuttamat pitoisuudet pitävät huolen siitä että jokainen saa osansa. Mihin tarvitaan enää tupakansavua?             

Tupakoitsija selittää riippuvuuttaan, myönnettyään sen, yleensä sillä että nauttii siitä ja että sillä on myönteisiä vaikutuksia. On kuitenkin selvää että tupakalla ei ole mitään myönteisiä vaikutuksia kuten ei ole katupölylläkään. Miksi kierrellä ja kaarrella asian ympärillä kun asiat voi sanoa suoraan: tupakka tappaa. Niin tappaa myös muut mainitsemani keuhkoihin kulkeutuvat hiukkaset. Hitaasti mutta varmasti.

Mielenkiintoista kuitenkin on että viime aikoina tupakka-askin kylkeen on tullut ilmoitus sen vaarallisuudesta. Tätä varoitusta ei näe monessa paikassa. On kuitenkin helppo nimetä tuotteita tai toimia joissa hengestään pääseen tietyn ajan kuluttua. Liikenne on hengenvaarallinen paikka samoin ovat pikaruokalat ja baarit. Harvemmin kuitenkin baarin ovella on varoitusta jossa asiakasta varoitetaan joutumisesta alkoholin ja tupakansavun vaikutuspiiriin. Me haluamme itseasiassa maksaa siitä että saamme kuulovaurion, passiivisesta tupakoinnista aiheutuvia haittoja ja alkoholin myrkytyksen ja sen jälkioireita.

Sosiaalisessa kanssakäymisessä on hyväksytty jo se, että tupakoitsijaa saa torua ja moittia. Moni alistuukin tähän ja pahoittelee tapaansa aivan kuin siinä olisi jotain pahoiteltavaa. On jokaisen oma päätös tukehduttaa kanssa ihmisensä ja itsensä vaarallisella kaasulla useasti päivässä. Älyttömäksi tilanne muodostuu kun ihminen jolla on itsellään paheita moittii tupakoitsijaa. Suuhunsa ranskalaisia ahmiva ylipainoinen valittaa bussipysäkillä tupakoitsijalle tämän pilaavan hänen ilmansa. Mutta jos joku kolmas hyväkuntoinen kertoo moittijalle tämän kuvottavasta elintavasta jossa tämä ahtaa itseensä liikaa rasvaa, suurin osa kuulijoista kauhistelee tämän sanomisia.

Mitäs eroa on ylipainoisen tai tupakoitsijan haukkumisella? Molemmat heistä vievät rahaa epäsuorasti jokaiselta veronmaksajalta ylimääräisinä sairaalakuluina. Tyhmyys maksaa, valitettavasti ei vain tyhmälle vaan myös muille. Toisaalta epäterveelliset elintavat asettavat ne henkilöt jotka elävät terveesti parempaan asemaan. Siispä kuluttakaa vaan ranskalaisia ja tupakkaa niin paljon kun jaksatte.


Hajotkaa epäterveelliseen elämäntapaanne.      

Lue kommentit (1) | Kommentoi

aika shittii.. :(

fou - 31.08.2006 04.10 - ravintolat 

oltiin tänään kaverin kans meidän vakio paikas, mutta eihän sielä paljon ketään populaa ollut jotain 15 henkee.. :( aivan vidun perseestä! voi että mä inhoon tota uutta baaria, joka on tullut tänne vähän aika sitten, kun se vie meidän kaikki asiakkaat.. Aika paha sanoo vaikka onkin ite töis baarissa, mutta aivan taatusti lopetan sielä, jos meidän vakio paikka joutuu lopettaan toimintansa! Sitä mä en enää kestäisi, kun on täs kuukauden aikan jo tarpeeks tapahtunu kaikkee muutakin mullistavaa.. Oikeesti mä oon ihan palasina ja toivois et heräis vaan tästä painajaisesta.  tässä vähän biisin sanoja lainaten mun tunteista: "pidä kiinni, jos jaksat pitää kiinni molemmat meistä tiesi, et tää tulee päättyy näin. Toivot että joku kantais sut kotiin ottais sut syliin ja kantais sut kotiin, pidä kiinni jos jaksat pitää kiinni molemmat meistä tiesi et täs tulee käymän näin, pidä kiinni, jos jaksat pitää kiiinni, molemmat meistä tiesi et täs tulee käymään näin.."

Ripsipiirakka - pidä kiinni (en ikinä haluais et tä kanta baari joutuu sulkeen ovensa, mut toivotaan parasta sille)  :)

Kommentoi

biisi hukassa

fou - 30.08.2006 17.40 - musiikki 

Tää on tosi turhauttavaa kun yrittää muistella et miten se yks biisi menee tai kuka sen laulaa, mut ei vaan saa päähän. Se soi siinä oc:n tunnaris se suomalaanen, jos joku tietäis mikä se on? vaivaa tosi pahasti, kun ei tierä sitä.

Taas toi päivien viemää voi eikä oikeesti saisivat ny antaa ilmi jo sen tappajan.. se on vaa nii hyvä sarja, ainiin joo se täydelliset naisetkin alkaa myös pian :) sitä on ootettu jo kauan.

jeps mut mä meen koittaa jos sais sen kaverin kiinni vihdoon..

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Nyt piirsi Nooramussukka

keijjo - 30.08.2006 13.40 -

nooran.JPG

Kommentoi

Huomenta

fou - 30.08.2006 12.20 -

Tänään lähretää kaverin kans vähän viihteen puolelle taas jälleen kerran, mitäköhän siitä illasta taas tulee.? No ainakaa tällä kertaa pyörää ei voi enää pölliä, kun on kuski joka heittää. Ainiin siitä tuliki mieleen et pitää käydä tänään muuten hakemas pollarilta se virallinen ajokortti, huoh onneks se kuvaki on muutettu :) vielä kun menee sinne nii muistaas vaan kysyä sitte sitä mun pyörääkin, josko se ois löytyny, mut luulen kyllä et joku on laittanu sen pakuun ja suunnannu jonnekki päi suomia tai no minne vaan eikä sitä enää nää. Ei se muuten nii harmita vanha pyörähän se oli, mut ny joutuu katteleen huutokaupasta jonku mummuskan (ne onki parempia) mut huutokaupas ne vaan maksaa nii törkeesti :(

Lue kommentit (1) | Kommentoi

BB

fou - 29.08.2006 22.52 - televisio 

Tuli justihin kattotua tota Big Brotherin toista tulemista ja voi sanoo että eipä ollu kovin kummonen, ainakin heti yks pärstä rupes nyppiin ja pelkkä sen puhetyylikin on todella rasittava, sais kyl häipyä sieltä talosta muualle. En kyl rupee kattoon tota, ensimmäänen oli paree tai no hyvä nyt vielä sanua mitään, mutta niin kauan kun se yks rasittava on sielä niin en varmahan katto.

Tää koko päivä on ollu aika masentava tai ei silleen kauheesti, mutta ei oo huvittanu tehrä juuri mitään ja sit ollu jotenkin yli väsynyt, mutta uni vaan ei oo tullu :(  voi hitsi unohdin ihan kokonaan tänään kattoa sen 4D nirsot naiset, se olis varmaan ollu aika mielenkiintonen kattoa.

Kommentoi

Tietäis kenet haluais

fou - 29.08.2006 18.16 - ihmissuhteet 

Tää on tosi turhauttavaa kun ei tiedä kenet haluaa, vai haluaako ollenkaan. Jaska se on "paha poika" se on niinkun magneetti joka vetää mua kokoajan sen puoleen. Se on tavallansa pahis ja tunnetustihan mä oon ihan heikkoina niihin se on raju, mutta kumminki se on Jarkon kaveri.. Ei se olis ihan oikeen Jarkkookaan kohtaan jos olisin rupeisin oleen Jaskan kans sen hyvän kaverin, kumminki oltiin yhres Jarkon kans pitkään, mut toisaalta taas Jaskan kautta mä tapasin Jarkon ja kiinnostuin siitä tyhmä kun olin. Jarkko se on niin välinpitämätön se leikkii et se ei välitä kenen kans mä oon, mutta kyllä se välittää onhan tua ny huomattu, mut silti mä vaan tykkään siitä kumminkin oli se millanen tahansa. Jarkko ei ikinä pidä sen lupauksia se ottaa todella päähän, mut Jaska pitää hmm. Ne on niin erilaisia, mut kumminki samanlaasia, minkäs sille voi kun välittää kummastaki, mut ei tiedä kummasta enemmän. Aina jompikumpi tekee jotain tosi tyhmää ei niitä voi verrata.

Sit on tää Markoki se on "kiltti poika", mutta siinä ärsyttää se että kun sen kans on niin sen puhelin piippaa kokoajan sillä noita muijia riittää, no niin kyllä Jarkolla ja Jaskallaki. Marko asuu melkee naapuris se on mun kiltti naapurin poika, joka pitää sanansa aina.

Ainiin ei sovi unohtaa Jyrki poikaa :) se on niin lutunen sil on läväri ja tatskakin (ne vaan on nii ihania ja sille sopii ne hyvin) Mies justiin mun makuun, harmittaa vaan se että se ei oo käyny inttiä, yleensä en huoli ketää semmosia, mut Jyrki on kyllä poikkeus ehottomasti. Kyl me kummakki tieretään tunteemme ja tosi vaikiaahan se on olla aina jossaki kaveri porukan keskellä kun hengataan samas porukas, aina saa olla varovaanen ettei kukaan tajua tai tiiä meistä mitään.

huoh ei mulla tänään yhtään tylsempää oo, eikä sitä varmaa huomaakkaan muuten vaan kirjotellu tänne kokoajan jotain :D 

Lue kommentit (1) | Kommentoi

jättäis jo rauhaan

fou - 29.08.2006 17.33 -

voi eiiikä toi päivien viemää on nii jänskä, ei se voi noin loppua oikeesti ei jaksa ootella huomiseen asti. Vähän oon niin kovasti koukus tohon sarjaan, pakko aina ottaa nauhalle jos ei oo jossaki telkun ääres justihin.

Äsryttää muuten yks jätkä tosi pahasti se niinku ei voi jättää mua ollenkaa rauhaan, vaikka oon pyytäny siltä eka nätisti ja sit lopulta hermostunu siihen aivan lopullisesti kun sille ei mee se päähän, että jättää mut rauhaa. Mua ei todellakaan kiinnosta sen seura tai mikää muukaan siinä ihmises.

Kommentoi

29.8.-06 Gm

fou - 29.08.2006 14.20 - ravintolat 

Eileen lähettii käymäs tuola jyväskylän Gigglin marlinis oli kyllä mukava reissu. Paikka nyt vaan oli kauhean sokkeloinen tai kyllä siinä humaltumisen asteessakin saattoi tuntua ihan vaikea kulkuiselta muutenki x) Kaverit hukku monta kertaa mikä positiivista on että onneks ne löyty illan päätteeks. Harmittaa tosi paljon kun sielä oli aivan yli pösö siis (söpö) kundi, mut eihän sitä numeroo nyt tietty muistanu ottaa :/ *kiroo*

Linkka matka kotio päin oli aivan kauhia, tai siis silleen kun nukku siin penkil jotenki aivan yli hämärästi jalatki vonksotti ihan hullusti :O ei kyl tajua miten semmoseenki asentoo oli ittensä saanu laitettua ja mikä kivinta oli koittaa nousta siitä sitte ylös ja joka paikkaa jomotti oli nukkunu huonos asennos yli kauan..

Nää aamut on sit aina niin mukavia baari-illan jälkeen että.. eikä varmaa yhtää huono olokaan o0o..  sen on kyl aika mystinen juttu että aina tulee ainaki yks mustelma, vaikka ei oo ees kolauttanu sitä minnekkää hmm. Onnistunu ilta oli joka tapaukses eikä tullu ees soiteltua noita "känniääliöpuheluita" joista saa aina kuulla myöhemmin :D

Kommentoi

WebDays, blaah

symbiatch - 28.08.2006 16.15 - ohjelmointi web 

Kävin tuossa viime torstaina Microsoftin WebDays 2006 -tapahtumassa. En kovin kauaa jaksanut olla kun vaikutti aika hirveältä. Alun keynotet olivat ihan kiinnostavia ja oli mukava nähdä ADO.NET vNextiä. LINQiä olinkin jo nähnyt ja sitäkin odotan kovin innolla, pääsisi vähän mukavampaan datanhakuun kiinni kunhan tulisi. Mutta sen jälkeen sitten kiinnosti Media Center -asia, joten sinne siis.

Esityksen alussa esiintyjä puhui liian pitkään edustamastaan yrityksestä, tästä jo tuli mieleen että kyseessä on vain julkisuuspuffi ja substanssi (kuten pomo-osasto tykkää sanoa) jää vähäiseksi. Kun itse asiaan päästiin tämä kävi vähän liiankin selväksi. Itse esiteltävä sovellus oli hyvin simppeli, tuollaisen tekemiseen ei kauaa menisi. Tietysti Oracle+Tomcat+JSP saattaa asettaa haasteita verrattuna parempiin ympäristöihin. Esitelty toiminnallisuus kuitenkin oli hyvin yksinkertaista, pelkkää kannassa olevan datan esittämistä.

Kun kyseessä oli kuitenkin käytettävyyteen erikoistunut firma, hieman ihmetytti miksi esiintyjä päätti esitellä kludgea jolla saadaan skrollaus aikaan. Kludge kun olettaa että kaikilla on samankokoinen fontti suhteessa resoluutioon, muuten teksti saattaa mennä ulos ruudusta. Hienoa.

Myös muita käytettävyysvikoja sovelluksessa oli mutta en takerru niihin. Enemmän ärsytti se, että henkilö ei kauheasti tiennyt mistä puhui, olkoonkin erityisalana Media Center (firman ensimmäinen MCE-veppisovellus tämä, selvästi). Varsinkin kyselyaikana henkilö oli ihan pihalla eikä osannut vastata oikeastaan mihinkään. Yleisö olisi ollut kovin kiinnostunutta, joten Microsoftilta huono valinta esiintyjäksi. Ikävää.

Tästä jäi sen verran tylsä maku suuhun että käytin lopun päivää muuhun innostavampaan, kuten vakuutusyhtiössä istumiseen jne :P Pitää katsoa loput videot kunhan ehtii, siellä saattaa olla hyvinkin kiinnostavaa asiaa vaikka Atlas ja muut tuttuja ovatkin (enkä sitäkään vielä ainakaan käytä, sen verran ikäviäkin asioita sisältävät).

Kommentoi

Nokia päivittää kotona!

symbiatch - 23.08.2006 09.48 - mobiili 

Här re gyyd. En paremmin voi sanoa. Nokialta saa nyt jopa seitsemään puhelinmalliin firmwarepäivitykset suoraan kotona tehtäväksi. En oikeasti uskonut tätä päivää näkeväni kovin äkkiä. Tämä on erittäin positiivinen yllätys, pitääkin tutkia onko tuossa N70:ssä uusin versio vai ei ja katsoa miten päivitys toimii jos ei ole.

Sitten enää toivotaan että Nokia oikeasti korjaisikin vikoja vanhoissa malleissa, siis niitä pahempia vikoja eikä pikkuisia kosmeettisia kuten yleensä.

Ainakaan tällä hetkellä ei oikein tunnu toimivan tuo softa. Jumittelee heti käynnistyksessä, näköjään tuo nsl_host_process ei saa juteltua serverille. Serveriltä yritetään kysellä SOAPin läpi tietoja ja ainakin itse kyselemällä saa vain gateway timed out -ilmoituksia, tiedä sitten eikö toimi kuin sopivilla virittelyillä jotka tuo softa osaa tehdä. Edes WSDL-määritystä ei saa irti serverin antamasta osoitteesta.

Kerran sain käynnistymäänkin, sen jälkeen softa kaatui kokonaan. Tiedä sitten onko se vähän nirso kun puhelimen läpi on nettikin kun pitäisi se päivitys ladatakin jotain kautta...


No, kun päivitti PC Suiten uusimpaan (en tiedä onko vaatimus, ainakaan softa ei tietenkään sitä sano), alkoi jotain tapahtua ja kun nyt pääsin taas 3G:n piiriin, päivittyi kännykin ilman ongelmia. Vaikuttaa ihan hyvältä siis tämä toiminne.


28.8.2006: Nyt on sitten jo kahdesti puhelimesta loppunut akku ilman käyttöä alle vuorokaudessa kotona, eli muuttikohan päivitys jotain tehonkulutuksen suhteen. Oikein kiva jos joutuu pitämään laturissa koko ajan luuria. Voi olla että yrittää päästä 3G-verkkoon kun olen juuri muutaman solun rajalla mutta eipä aiemmin tätä tehnyt. Ärr.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Vesi -sitä saa vesijohdosta

guy2cool4you - 22.08.2006 11.46 - kuluttaja 

Suomessa myydään pullotettua vettä ja vuonna 2002 ulkomaista pullovettä myytiin 700 000 litraa. Kyse on siis vedestä jossa ei ole hiilihappoa. Pulloveden kulutus on kasvanut runsaasti ja sitä juotiin vuonna 2005 20 litraa suomalaista kohti. Se on paljon vettä.

Ulkomaista pullovettä siis tuodaan maahan ja myydään sitten kalliilla hinnalla sitä ostaville. Satunnaista ostopäätöstä voisi perustella yllättävällä janolla. Suhtaudun kuitenkin skeptisesti kaikkee yllättävään. Yllättäähän talvikin monen autoilijan vaikka on varmasti selvää, että jos maassa on lunta niin kesärenkailla ajaminen ei ole järkevää. Jos luulee että jano yllättää voi ottaa pullon vesijohtovettä mukaan, minne sitten meneekin. Tietääkseni vesipullon kanniskelu on nykyään trendikästä.

Työpaikoille on alkanut ilmestyä vesiautomaatteja joista saa raikasta lähdevettä nopeasti ja helposti. Jossain vaiheessa yrityksetkin voisivat ottaa päänsä ulos pensaasta ja ajatella järkevästi. Konsepti jossa vesi kulkee ulkomailta laivareittiä pitkin satamaan ja sieltä välivaraston kautta kuljetusautolla yrityksen vesiautomaatille on älytön ja tämän järjestelmän olemassaolon tekee tarpeettomaksi vesihanan avaaminen.

Litraa pullovettä maksaa noin kuusi euroa. Tämä on vähintäänkin ryöstöhinta ja vakavalla naamalla pulloa tarjoava kauppias on todellinen roisto. Yrityksen jotka myyvät pullovettä ajatteleva vain yhtä asiaa -rahaa. Pullovesi on yllättävää kyllä todella kannattava bisnes. Yhdestä kuuden euron litranvesipullosta yritykselle jää katetta kaksi kolmas osaa eli neljä euroa. Tämä on aivan järjetöntä, vesi on muka kalliimpaa kuin bensa?!

Suomi on erikoinen maa myös siinä suhteessa, että täällä vettä voi juoda lähes järvistäkin ilman suurempaa sairastumisen vaaraa. Vesijohtovesi on käytännössä aina parempaa kuin mikään kaupanhyllyllä lojuva ylihintainen ja voimakkaasti brändätty monikansallisen yrityksen rahanahne tekosyy vedelle. Jos ympäristön vaatimukset ovat liian suuret voi ajatella ostavansa muovipullon ja täyttää sen vedellä sen sijaan että ostaa joka kerta uuden. Pulloveden ostajat ovat hölmöjä eivätkä tiedosta ympäristöään.

Sitten se tapahtuu. Joku järjenjättiläinen lausuu televisiossa seuraavaa: "Kun juo Voss:ia niin lähtee oikeasti jano!". Selattua Voss:in internet-sivua hetken voisi luulla, että on kysymyksessä hajuste tai joku muu ylibrändätty luksustuote. Sivun katseleminen alkaa suorastaan janottaa. Hmm käynkö ostamassa Voss:ia kaupasta vai kävelenkö tuohon vesihanalle?  Hyväksyn jos alussa mainitsemanilainauksen sanonut henkilö tukehtuu Voss:iinsa...

Hajotkaa lähdevesiyritykset turhuuteenne.

Lue kommentit (14) | Kommentoi

Väki pyrkimässä ulos?

tatipensio - 21.08.2006 12.22 -

ihmisia.jpg

Myyrmäessä näköjään väki pyrkii keinolla millä hyvänsä ulos talosta, jossa kirjastokin on. Ovat vain jääneet puolitiessä kiinni seiniin...

Kommentoi

Terasseja on monenlaisia...

tatipensio - 21.08.2006 12.19 -

terassi1.jpgterassi2.jpg

Töölössä näkyi parikin hienoa terassia (kuvat otettu 1.7. mutta jääneet laittamatta tänne). Yksi on ravintolan terassi joka näyttää kyllä aika ankealta. Toinen taas jonkun ensimmäisen kerroksen asukkaan oma pieni terassi jalkakäytävällä. Onhan se mukava varmaan siinä istuskella juomassa aamukahvia :)

Kommentoi

Elisa tekee sen helpoksi

symbiatch - 21.08.2006 12.02 - kuluttaja laajakaista 

Elisa tekee kaiken helpoksi, kuulemma. Yksinkertaista ADSL-kytkentää eivät näköjään kylläkään saa tehtyä helposti.

Tilasin heinäkuun puolella ADSL-liittymän uuteen asuinpaikkaan ja myyjä sanoi 14.8. voitavan asentaa. Sillä hetkellä tieto oli että pääsisin tuolloin jo muuttamaan, joten sovimme tuon päivän. Parin päivän päästä kuitenkin sainn tietää etten pääsekään kuin vasta 15.8. joten ilmoitin Elisalle että asennus olisi hyvä hoitaa 16.8. jotta saan päätelaitteen kytkettyä, näin kertoivat asennuksen sujuvan hyvin. Niinpä niin.

14.8. tuli puhelu asentajalta joka sanoi että pitäisi päästä asuntoon. Ilmoitin että ei onnistu kun minulla ei vielä ole edes avaimia ja että olen ilmoittanut aiemmin jo heille että 16.8. pitäisi asentaa. Asentaja kertoi ettei itse ole tuolloin töissä mutta siirtää toiselle asentajalle ja hoituu sitten kuitenkin hyvin.

16.8. tuli ja meni eikä mitään kuulunut. Soittelin tukeen jossa mieshenkilö töykeästi vain sanoi että siinä voi mennä pari päivääkin ilmoitetun päivän yli ja se siitä. Ajattelin että antaa olla kun kellokin oli jo viisi, ei kukaan kuitenkaan mitään enää tekisi.

17.8. tuli ja melkein meni, soittelin taas tukeen ja ystävällinen mieshenkilö tarkisti asioita ja kertoi että on osittain asennettu mutta jokin osa vielä puuttuu joten ei vielä täysin toimi ja että lisää puhelinnumeron tikettiin, tulee sitten viesti heti kun on hoidettu.

18.8. tuli ja meni, ehdin soittaa vasta kolmen jälkeen ja kun jonotukset ovat 15-30 minuuttia, oli kello neljä kun pääsin läpi. Ystävällinen mieshenkilö tutki asiaa ja selvitteli asentajalta ja sanoi että sekä edellisenä päivänä että samana päivänä oli yritetty ottaa yhteyttä. Tarkisti puhelinnumeronkin ja oikea oli mutta yhtään puhelua ei kyllä kumpanakaan päivänä ollut tullut. Tai sitten Elisan GSM-verkko ei oikein toimi.

Nyt sitten on jo maanantai, mitään ei vielä 12 aikaan kuulu. Tuki sanoi ettei tiedä asentajien aikatauluista tarkemmin mutta yrittää kiirehtiä asiaa. Sanoin että jos ei tänään asennu, saa sitten olla ja siirryn toiselle operaattorille suoraan.

Mikä ärsyttävintä, asumus on juuri sellaisessa kohdassa jonka joka puolella 50 metrin päässä toimisi 3G mutta tässä kohdassa vain 2G, ei edes EDGE. Joten on mukava yrittää siirrellä kymmeniä megoja neljän kilotavun sekuntivauhdilla. Laajentaisivat edes 3G-verkkoa sata metriä suuntaansa lähellä olevista soluista niin pääsisi sillä verkkoon kunnolla.


Nyt sitten tuli puhelu, kuulemma työnjohtaja laittanut väärän asennuspäivän ja tänään niin täyttä ettei ehdi eikä kukaan muukaan kai voi hoitaa. Pitäköön tunkkinsa siis, ei jaksa enää odotella moista sähläystä. Kokeillaan sitten muita tarjoajia. Ärsyttävää vain olla vielä pari viikkoa ilman nettiä kun pitäisi töitäkin saada tehtyä.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

noniii!

nutukka - 16.08.2006 14.39 -

se on nyt siinä.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Tulospaineita

kebax - 10.08.2006 16.30 - golf 

Numerot kortissa liittyvät oleellisesti golfiin. Pelin idea on saada pallo reikään mahdollisimman vähin lyönnein. Ulkoilun ja yhdessäolon osuus pelissä on merkittävä, mutta numeroita ei voi vähätellä. Väylän tuloksesta on syytä huolehtia palloa hengissä pitämällä kuitenkin huolta kantamatta.


Satasen alitus ei ole temppu eikä mikään. Asiaa ei auta rajan rikkomisen märehtimällä murehtiminen. Jos sisääntulo alkaa nelosella on syytä jatkaa samaa rataa. Jarruttelu ei auta. Liian pitkälle viedyt näkymät kierroksen kehityksestä on myös haitallista - ei se rundi ensimmäiseen plusneloseen kaadu. Sopivassa rentoustilassa satanen poksahataa huomaamati.


Bougiin pelitys on helppoa. Sen saa kovin monin eri tavoin:

  • kanttiin rämpien parissa ja chippi sisään
  • kanttiin hukattu böördi sekä chippi ja putti
  • kanttiin aikataulussa sekä chippi ja kaksi puttia
  • kannelle ja perinteinen kuvio

Peli menee bougiin kunhan vaan ei sitä ajattele. Bougipelillä satasen alistus on melkoisen saletti.


Tasoituspaineet ja pisteiden alituinen laskeminen ei vie minnekään. Tällä tavoin parhaimmillaankin pääsee korkeintaan bufferin reunalle. Tulos pitäisi laskea vasta kun kierros on pelattu. Pihkuran vaikeaa on se!


IIgeli siintelee myös korkeahändärisen mielessä. Harvakseltaan tippuvat böördit lämmittävät mieltä. Ja kurkkua jos on pullo mukana. Säkäiikelin upottamisesta distanssista tässä ei ole kyse vaan nysärei'llä chippi tai pomppu sisään. Tälläisessä tilanteessa kädet kuitenkin yleensä jäykistyvät pölkyiksi ja duffien tai kylkkärien saattelemana korttii merkitään dukkel. Järkevällä pelillä matka pilkkoen vaikkapa raudoille bougi olisi lähes varma. Myös par saattaisi lipsahtaa sisään. Iiigeli haaveesta lyhykäisellä rei'ällä ei vaan tahdo hellittää.


Tuloksen ei pitäisi merkitä juuri mitään harrastelijalle. Siirretään sitä painetta tuloksesta palloon. Ja pelataan tääsillä!

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Digiroad-päivitys tulee...tulee...ko?

symbiatch - 09.08.2006 08.10 - IT-ala 

Kun otimme Digiroad-aineiston käyttöön, data oli vuodelta 2003 ja toukokuuksi lupailtiin seuraavaa aineistoa, joka olisi vuoden 2005 lopun tasalla. No, toukokuu tuli ja meni. Heinäkuussa sitten tuli ilmoitus että hieman myöhässä ollaan mutta heinäkuun aikana toimitus tulee. Sitten viimeisenä päivänä kysellessäni missähän viipyy kun heinäkuu jo loppuu ja aikataulut pissivät pahasti, ilmoitettiin että viime viikolla alkavat toimitukset. Selvästikin toimituksia sitten on hurjan paljon kun ei vieläkään näy.

Pitää muistaa tulevaisuudessa ettei luota Tiehallinnon, WM-datan ja TietoEnatorin heittelemiin aikatauluihin kovin paljoa, ettei näin pahasti heittele sitten omat aikataulut.


15.8.2006: Nyt sitten tuli Tiehallinnolta uusi sopimuspaperi allekirjoitettavaksi kun hinta on muuttunut. Ja sen toimitettuaan sitten ehkä jopa saa uuden datan. On se byrokratia hienoa :P

Kommentoi

Jönsaksen/Kaivokselan alueella putkipalo

tatipensio - 04.08.2006 09.08 -

smoke3.jpgsmoke2.jpgsmoke1.jpgsmoke4.jpg
<>

> >J <> ön <> saksen ja Kaivokselan alueiden välillä Vantaalla pieni putkipalo josta kohosi iloisesti mustaa savua ilmaan. Palokunta jo paikalla, samoin kaupungin työntekijöitä. En viitsinyt mennä lähemmäs häiritsemään.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu