Hain-uutisia

symbiatch - 30.12.2006 13.31 - mobiili ohjelmointi 

Kun moni on kysellyt mitä Hain-projektille ja varsinkin softalle kuuluu, laitanpa tähän hieman kuulumisia.

Mobiilisoftat

 • 3rd Edition -versio on olemassa ja toimii nätisti mutta asentuu vain yhteen puhelimeen (aiemmin jo kirjoittelin kuinka pari muuta testiluuria vain buuttaavat kun yrittää käynnistää)
 • 3rd ed -solutiedotkin toimivat jos asennuspaketin allekirjoittaa puhelimen IMEI-koodiin sopivalla sertillä
 • hieman uudella arkkitehtuurilla tehty versio on nyt kehitteillä ja toivottavasti tämä versio (osittain puhtaalta pöydältä tehty) ei sitten buuttaile 3rd ed -malleja
 • Java-versio on tulossa samalla arkkitehtuurilla
 • omia reittejä voi talletella ja lähetellä muillekin jos tahtoo
 • reaaliaikainen karttaseuranta sekä itselle että muiden sijainnille
 • reitinhaku koko Suomessa osoitteella

Uuden arkkitehtuurin versiossa tulee myös sellaisia mukavia lisäominaisuuksia kuten mahdollisuus tehdä omia osasovelluksia (jotka joko käyttävät paikkatietoa tai eivät), pelejä jne. Myöhemmin keräilen beta-ryhmää testailemaan järjestelmää ja kokeilemaan kehitystä.

Web-puoli

Webbipuoli on jäänyt mobiilipuolen jalkoihin viime aikoina mutta senkin kehitys jatkuu. POI-tiedostot ovat kovin kiinnostavia olleet, niitä tulee lisää ja mahdollisuus ladata vain halutut tiedot koko kannasta on jo valmiina mutta vain testikäytössä. Pian kaikkien käytettävissä.

Reittien haut tulevat myös, testissä ovat jo ja toimivat nätisti koko Suomessa. Myöskin omien reittien lähettäminen ja muiden lähettämien reittien haku toimii webissäkin, samoin kaverien seuranta.

Muuta

Myös paljon muuta on kehitteillä mutta kaikkea ei vielä voi paljastaa. Jos kiinnostuneita betaajia löytyy, voi ottaa yhteyttä niin uuden version saa kunhan se on tarpeeksi pitkällä. Kannattaa myös mainita kiinnostaisiko omien osasovellusten koodaaminen niin voi siihenkin päästä. Ja tietysti onko käytössä S60 2nd ed, S60 3rd ed ja/vai J2ME -luureja koska softa pyritään saamaan kaikille samanaikaisesti. Pitää myöhemmin tehdä beta-lomake jossa kysellään kaikki tarpeelliset tiedot niin saa tarkemmin tietää mitä kukin voisi testailla.

Tässä vielä pari Sudoku-kuvaa ajettuna sekä S60:lla että J2MEllä. Uusi softa siis ajautuu samalla tavalla molemmissa arkkitehtuureissa ja tämä tietysti laajentaa käyttäjäkuntaa, nopeuttaa kehitystä (joiltain osin kyllä hidastaakin) ja muuta mukavaa.
Sudoku S60Sudoku J2ME

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Huoneistomyynti - pysykää kaukana

tatipensio - 29.12.2006 12.41 - asuminen 

Tuttava möi asuntoaan ja välittäjä Huoneistomyynnistä otti yhteyttä. Kävi ihan vain katsomassa asuntoa asiakkailleen, ei ollenkaan edes myynyt firmansa palveluja. Hyväkäytöksinenkin oli.

Myöhemmin otti yhteyttä ja tarjosi rinnakkaistoimeksiantoa jolloin tuttava voisi itsekin myydä ja jos saa myytyä ennen välittäjää ei mitään kulujakaan tule. Mikäpä siinä, tuttava ajatteli ja teki sopimuksen.

Ensimmäinen näyttö oli ja väkeä kävi ihan mukavasti. Sopimus oli lyhytaikainen joten sitä piti jatkaa kun kukaan ei heti ensimmäisen näytön jälkeen halunnut ostaa. Sopimus tehtiin kuukaudeksi.

Välittäjä piti muutaman näytön ja joskus kertoi oliko väkeä käynyt. Valitteli hintaa (itse oli alunperin halunnut vielä isommankin hinnan) ja olisi halunnut heti tiputtaa kymppitonnilla. Tuttava ei halunnut vielä tiputtaa kun kiire ei ollut ja hinta oli ihan järkevä.

Noin viikkoa ennen sopimuksen päättymistä välittäjä ilmoitti "siirtyvänsä toisiin tehtäviin" ja että toinen henkilö ottaisi yhteyttä kun alkaa hoitaa toimeksiantoa. Eipä toisesta henkilöstä ikinä kuulunut mitään. Eikä koko firmasta.

Viikko sopimuksen päättymisen jälkeen vieläkin oli asunto heidän sivuillaan myynnissä, samoin etuovessa ja oikotiellä. Vielä silloinkin oli pieni ja huonosti skannattu pohjapiirros näillä sivuilla vaikka tuttava toimitti hyvälaatuisen version heti sopimuksen alkaessa. Ja vieläkin asuntoa kuvailtiin "tutustumisen arvoinen" (ainakin minun ja tuttavan mielestä aika negatiivinen kommentti).

Sähköpostia firmaan ja selvityspyyntö miksei ole mitään yhteyttä otettu, ei kerrottu onko avain jätetty asuntoon vai vielä heillä, miksi asunto näkyy sivuilla jne. Ei mitään vastausta. Soitto viikon päästä ja vastaus "kai se avain siellä kämpillä on." Se siitä.

Kannattaa siis miettiä kaksi kertaa ennen kuin tuohon firmaan rahojaan pistää, näköjään jos asunto ei heti mene, unohdetaan se kokonaan ja jätetään roikkumaan vain sivuille jos joku joskus olisikin kiinnostunut siitä.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Vituttava naapuri taisi pistää asunnon muutaessa kuntoon...

pocky - 27.12.2006 09.42 -

...kun tarvitaan ISS damage control / vahinkosaneeraus. Aika hyvin :* ----
Lähetetty Sony Ericsson -matkapuhelimel

Kommentoi

Mein Kampf - Java style

symbiatch - 26.12.2006 13.36 - ohjelmointi 

Olen tässä yrittänyt taistella Visual Studio 2003:a x64-koneeseen jotta pääsisi käyttämään Carbide.vs:ää. Sain vihdoinkin homman siihen pisteeseen että VS välähtää ruudussa ja kuolee sitten. Yritin tutkailla josko Carbide.vs sotkisi jotain (kopioin asennuksen toisesta koneesta joten asetuksetkin ovat sellaiset).

Carbide.vs:n asennus käyntiin ja homma menee läpi. Kuitenkin VS valittaa jostain ongelmasta sen kanssa eikä käynnisty enempää. No, yritänpä poistaa Carbide.vs:n. Eipä onnistu. "Sinulla ei ole Javaa koneessa." Täh? Asennus siis onnistuu muttei poisto? No, asennetaan sitten Java.

Rohkeasti uusin kutosversio JDK:sta sisään ja jännityksellä yrittämään poistoa. Win64 not supported. Täh? Eikös Java ollutkaan yhteensopivaa kaiken kanssa?

Eli näköjään Java on sitten täysin portattavaa kunhan otat huomioon käyttiksen ja prosessoriarkkitehtuurin erikseen, ainakin paketoinnissa. Vau. On se nättiä...

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Perillä!!

suoppi22 - 23.12.2006 10.23 - henkilökohtaiset 

7 h 15 min Hki-Oulu väli eilen (22.12). Ei paha! Oli vähän ruuhkaa mutta aika sujuvasti liikenne kulki! Poliiseja oli paljon joululiikennettä valvomassa ja hyvä niin, nimittäin yx Audi kuski ohitteli aika leveesti autoja ja hetken kuluttua se tienlaidassa sakkolappu kädessä (hih,hih,hii!!)!
Maltoin eilen ottaa asiallisesti ja tulin yöpaikkaanikin suht`ajoissa, joten hiukan erilainen olo tällä hetkellä kuin viime vuonna tänä päivänä!! Huh-vieläkin puistattaa se viime vuotinen!!
Oli mukava nähdä vanhoja kavereita ja vaihtaa kuulumisia. Yx ystäväni on Ivalossa opettajana ja keskustelimme siitä millaisia oppilaita siellä on. Hänellä on kokemusta myös Espoon oppilasaineksesta ,joten osasi tehdä vertailua. Yläasteen tytöt ovat kuulemma hyvinkin muodikkaita "Pissiksiä", mutta Lapin pojat ovatkin vaikeampia tapauksia! Eppuhan se osais taas tässä selittää sen, että miksi-se oli niin hienosti eilen kerrottu, ootellaan siis Epun kommetteja, tarina oli nimittäin mielenkiintoinen oikeesti!).
Näin muuten Rositankin eilen, sillä oli hame päällä ja saappaat komiasti , mutta asuun sopimattomat rukkaset oli jääny vissiin edelliseltä laskettelureissulta kätteen...Rosita oottaa nyt bussia Raaheen!
Muuten muutama juttu mikä kuuluu tähän oululaiseen elämään: Täällä on talvella aina joko helevetin pakkanen, hirviä tuuli tai täällä haisee. Toinen: Oululaiset kulukee pyörällä kesät talavet. Eilenki ihimiset kuskas joulupaketteja kottiin pyörän sarvesa! Ihan hirviijjää!
pakko lähtee kiertämään nuo kaupat, siihen ei mee ku se yx tunti!

Kommentoi

PHP toimii, osa 3285784

symbiatch - 23.12.2006 01.04 - ohjelmointi 

Olen jo jonkin aikaa tuskaillut erittäin ikävän ongelman kanssa: Horden Imp-webmail on sekoillut mystisesti. Vähän väliä tulee vain tyhjä sivu, lokeihin ei kirjoiteta mitään selitystä. Ja tätä ei tapahdu jatkuvasti. Ongelmaa olen yrittänyt kaivella jo kuukausia, mitään ei ole löytynyt.

Nyt sitten päivitin PHP:n uusimpaan versioon ja hupsista. Tulee virheilmoitus että haluttu php-tiedosto ei ole open_basedir-asetuksen hakemiston alla. Ja se hakemisto on ihan toisen virtualhostin hakemisto. Sitten tutkimaan onko webmail-vhostilla asetettuna open_basediriä. Eipä ole.

Eli rakas PHP:mme, joka toimivuudellaan ja laadullaan aina jaksaa yllättää, osaa jopa tehdä niin nätisti että ottaa toisesta vhostista asetuksia käyttöön. Todennäköisesti tietenkin siksi että Apachen prosessi on viimeksi juuri palvellut tätä toista vhostia. Mutta on se pieni bugi että asetuksia revitään jostain mistä ei pitäisi.

Ja ei, ei ollut mitään säikeistettyjä MPMmiä tai muita käytössä, ihan prefork kuten pitääkin.

Tässä taas yksi hyvä syy olla onnellinen siirtymisestä monen vuoden PHP-koodauksen jälkeen ASP.NETiin. Ei varmasti törmää tällaisiin ikinä.

Kommentoi

Nyt ymmärrän

symbiatch - 22.12.2006 12.34 - mobiili ohjelmointi 

Olen aiemmin ihmetellyt miksi Nokian S60 3rd Edition-puhelimet sanovat kauheat varoitukset aina kun asennat softaa joka ei ole oikein allekirjoitettu. Nyt en ihmettele. Hain Mobile on omassa N93:ssa pyörinyt jo jonkin aikaa nätisti kehitysversiona. Nyt sitten piti antaa parille testiin sovellus ja mitenkäs kävikään. Ei onnistu.

Toisella on N73, toisella N80. Molemmissa heti kun sovelluksen käynnistää puhelin buuttaa. Totaalisesti. Eli sovellus ei pääse edes vauhtiin. Nyt ymmärrän mitä varoitukset tarkoittavat: puhelimen saa oikeasti ihan sekaisin jopa sovelluksilla jotka tuntuvat toimivan ihan ok jossain toisessa. Ei mitään pientä virheilmoitusta vaan koko buutti. Näin sitä pitää...

Laitoin sitten sovellukseen AppViewiin heti ensimmäisenä Exit(). Ei auta, sama homma. Kokeillaan AppUi:hin. Sama homma. Eli mitään omaa koodia ei edes yritetä ajaa, silti kaadetaan luuri. Jes.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Synnin päästö

suoppi22 - 20.12.2006 16.39 - matkustus 

Koulun kanssa oltiin joulukirkossa tänään...Hirvee show!Oikeesti jotkut ei vaan osaa käyttäytyä eivätkä ehkä ole kotoo saaneet siihen kasvatusta. Jollakin oli tiettu kännykkä päällä ja viestinmerkkiääni kuulu kesken papin joulurauhan julistuksen! Koulumme entinen (kaksi päivää sitten "virastaan" itse jättäytynyt) oppilaskunnan puheenjohtaja poistettiin kirkosta ihan rehtorin toimesta!Hoh hoijjaa..no se siitä!
Eilen naisten lätkäpeli oli jännittävä, vauhdikas ja tilannerikas...toki sekava myös!Kerrankin Suomi tasoitti ottelun loppuhetkillä onnekkaasti (hah hah haa Hannu Hanhet, siitäs saitte!!Maistaa omaa lääkettänne!) ja vei vielä voiton rankkareilla!Hieno homma! Toivottavasti tuohon suoritukseen joukkue pystyy myös MM-kisoissa!
Tänään täytyy viedä joulutervehhdys ystäväperheelle joka on jaksanut vuoden aikana useasti hoitaa koiria!Ja sen jälkeen ehkä kävästä vielä ostoskeskuksessa katsomassa löytyykö enää mitään!!
Olen jo henkisesti alkanut valmistautua jumattomaan ajomatkaan joka siis alkaa perjantaina noin klo 11. Seurana toinen koirista, juttuseuraa siis kaipaan, JOTEN KAIKKI YSTÄVÄT-MINULLE SAA SOITTAA PERJANTAINA 11-19 VÄLILLÄ NIIN MONTA KERTAA KUIN IKINÄ HALUATTE!!Vois matka mennä nopeemmin puhelimessa puhuessa...Ehkä?!

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Ja vielä viime viikolta

pocky - 19.12.2006 19.00 -

Tuli tosiaan kalibroitua tää mieltymys halleihin Espoonlahdessa, heti Keski-Espoon jälkeen paras paikka Espoossa harrastaa uintia muuten vain polskien eikä tosissaan vetää 25m koko ajan täysillä. ----
Lähetetty Sony Ericsson -matkapuhelimella

Kommentoi

Leppävaaran uimahalli

pocky - 19.12.2006 18.24 -

Jos Tapiola oli perseestä, niin tämä on sitten ihan vitun perseestä. Ihan kiva mesta uida mutta tää paikka on 70-luvulta. Paska sauna, paskat pukukopit ja toi hallialue oli silkkaa betonia joka puolelta. Parasta on ettei täällä ole vielä elektronista sisäänpääsyä ja vanhakin osasi vielä avata kaapin puolikierroksella taaksepäin. So far: paskin halli. ----
Lähetetty Sony Ericsson -matkapuhelimel

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Widsets - ei ihan

symbiatch - 19.12.2006 12.13 - mobiili 

Kun Tietokonekin jo uutisoi miten Nokian Widsetit tuovat web 2.0:n kännykkään, pitihän sitä taas testata. Josko olisi kehittynyt sitten viime näkemän kun kerran ihan yhteisöllisyyttä pitäisi olla! No eipä ollut.

Sovellus on vieläkin suurimmalta osin pelkkä RSS-luin. Ja sisältöä tietysti on käyttäjiltä mutta niin sitä löytyy ihan millä tahansa RSS-lukimella. Joten ihmetyttää missä se "web 2.0" ja "yhteisöllisyys" nyt on. Vai enkö vain löydä?

Myöskin toiminnallisuudesta voi mainita pari pientä asiaa. Kuva kertoo enemmän, tässäpä näitä:

blogi sekaisinYlen uutisia runsaasti

Ensimmäisessä on oma juttusivuni mutta hassusti siellä näkyy Teron blogin sisältö. Toisessa taas Ylen pääuutiset. Aika hiljaista näyttää olevan...

Eli ei ihan nyt vastaa lehden uutisen kuvausta eikä toiminnallisuuskaan ihan natsaa. Myöskin itse webbisivun salasanan unohdus -toimintoa piti kokeilla kolme kertaa eikä toiminut, vasta sähköposti ylläpidolle korjasi asian.

Tekijätiedot kunnossa
Myöskin luotaessa "omaa" widsettiä tuli tekijän tiedoksi joku Antti ja käyttäjiäkin oli iso kasa. Hieman taisi tiedot heilahtaa päin mäntyä?

Tietokannat toimivat
Ja luonnollisesti tietokantayhteydetkään eivät aina toimi ja käyttäjälle kerrotaan todella nätti virheilmoitus...

Kommentoi

Menoo ja meninkii..

suoppi22 - 18.12.2006 21.14 - henkilökohtaiset 

No niin 5 tuntia niistä 12 tunnista on tehty!Jaksoin jopa opettaa koripallon heittoa 7-luokkalaisille tänään: panin peliin porkkanaa-oikeaa heittotyyliä käyttäen kun tekee korin saakin viisi (5) pistettä ja sillä "tyttötyylillä" vaan yhden pisteen! No ei kovin montaa 5 pisteen koria kuitenkaan tullu...höh!
Nuo uudet matot on ihan huiput, ne on melkein yhtä mustat ku nuo koirat niin niiden karvat (karvatupot) ei näy niissä ollenkaan!! Mahtavaa!
Suomen naisleijonat voitti Saksan 11-0! Huh, huh! Aika tasasta! Huomenna ratkeaakin sitten sen turneen voitto ku Suomi kohtaa Ruotsin Tikkurilassa! Meen katsomaan miten tasaista se on!?
Kiipeilyssä ei tänään tullut mitään huippusuoritusta, ennemminkin vaan sormet ihan sikakipeeksi! Ei oikein jaksanu vääntää diagonaalia, eikä mitään muutakaan hienouksia!Porukkaa oli hulluna, kaikki yrittää tsempata ennen joulukinkkua... Mun ei onnex sitä tarvi miettii, en nimittäin oo joulun enkä jouluruoan ystävä lainkaan!! Paan siihen ruokaan niin paljon ketsuppia, että se ei muulle maistukkaan-ja joka joulu kuulen sen saman lauseen: "Tuo se sitten laittaa tuota ketsuppia joka paikkaan!"

Kommentoi

Joululahjoja ja joulupesuja

suoppi22 - 17.12.2006 20.54 - viihde 

Oltiin lauantaina parissa "perhehelvetissä" aamusta ostamassa joululahjoja! Siellä ei muuten todellakaan tarvinnu olla yksin! Mun perinteeseen kuuluu, että yksi huumoripitoinen lahja pitää ostaa jollekin (satunnaisesti valitsemalleni) sukulaiselle! Tänä vuonna sen saa kummityttöni ;), oon itsekseni jo naureskellu hänen ilmettään ku paketti on avattu! Heh! Kerron sisällön sitten myöhemmin!
Toinen koirista sai tänään joulupesun!! Se on muuten "aika hupaisaa touhua".... Ai niin ja samalla koko pesuhuone sai joulupesun; pesukoneen kyljet, kaapit ovet, oven pielet, lattia ja kaivonkannet (muuten olis tukos tullut!)!!
Oon laskenu tunteja, että milloin työt loppuu ja loma alkaa; niitä ei oo enään ku n. 12 h!Ja ne jaetaan 5 päivän kesken ;), ei oo siis kauheesti per päivä!!JIPPII!!Kyllä kai mä sen kestän?!!

Kommentoi

Pakkasta!

suoppi22 - 16.12.2006 17.32 - henkilökohtaiset 

Yläkerran Herra on kuullut mun toivomuksen ja maa alkaa vihdoin jäätyä-Ihanaa!
Salibandyn Suomen Cupin peleistä sen verran, että kylläpä oli jännä miesten peli ja h.....tin p.... naisten peli! Ei Tiikereillä ollu mitään jakoa Erää vastaan. Ex-palaajani A.V heitti köykäsesti hattutempun ja "Fani" katsomossa oli innoissaan!A.V on kyllä huippukunnossa, pakko myöntää!!!
Miesten peli oli Kapasen ja Kukkosen esiinmarssia! Loistavaa peliä, toivottavasti jatkavat samaan malliin, että SSV voittaa mestaruuden!
Käykääpä googlettamassa "anagrammi" ja laittakaa omanne &  kavereiden nimet sinne, saatte hauskoja uusia nimiä ystävillenne! Mun kaveripiirii kuuluu mm: Komenna Neniin, Heikko Harri Manaa, Hitler Haarla! Katteleppa ketä sun kaveripiiriin kuuluu!!

Kommentoi

Hiekkaa, karvaa-jynssää ja putsaa!!

suoppi22 - 14.12.2006 20.19 - eläimet 

Mua kyllä ressaa nyt tää ilma!! Aamulla ku töihin lähtee on pimeää ja iltapäivällä kun töistä palaa on synkkää!!Tulis jo lunta!!
Tää on himassakin yhtä siivousta koko ajan: koirista lähtee hulluna karvaa ja hiekkaa kantautuu sisään vaikka kuinka niitä yrittää lenkin jälkeen pestä!! Mä en jaksa enää jynssätä, putsata ja siivota!!
Huomenna tulee siskon poika tyttöystävänsä kanssa viikonlopuksi tänne! Säpinää riittää siis!
Alkas jo loma, ei jaksa niitä oppilaitakaan, motivaatio täysin nollassa.Kolme kokonaista päivää pitäis vielä kestää ja sitten vois jo heittää lomavaihteen päälle. Oon tässä miettiny, että jaksaakohan tuota lähtee Pohjoiseen ajamaan jouluksi (oon kyllä jo sanonu että tuun), mutta jos nää kelit jatkuu tälläsena niin onpa kiva lähtee paahtamaan 8 tuntia sateessa ja pimeessä kohti Oulua!!!En tiijä....

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Päivän laatupalvelut

symbiatch - 13.12.2006 13.20 - henkilökohtaiset yhteiskunta 

Postissa saapui tänään parikin hienoa mokaa. Ensimmäinen oli jätelasku YTV:ltä. Ensimmäisellä rivillä laskua komeilee "vakiotyhjennys joka toinen viikko" ja heti sen alla sitten jäteastiavuokraa 11 viikkoa. Ihan ok, sopii laskutuskauteen. Mutta tämän alla sitten 10 viikon kohdalta tyhjennys. Ei ihan sovi yhteen.

Soitto laskutukseen, sieltä katsoivat että joo-o, noinhan siinä lukee mutta heillä on tiedossa että joka viikko pitäisi käydä. Joku siis ei ollut syöttänyt sopimusta sisään (edellisillä asukkailla oli joka viikko). Asia kuitenkin hoitui samalla kuntoon ja laskunkin korjaavat, eli ei suurta ongelmaa. Ja puhelinnumerokin oli 09 eikä mikään sikahintainen 010/020.

Toinen taas sitten tuli Eläketurvakeskuksesta. Ilmoittivat että saamansa selvityksen mukaan (eivät tietenkään kerro mikä selvitys, keneltä jne) olen tehnyt YELin mukaista toimintaa mutta minulla ei ole YEL-vakuutusta. Ja pitäisi kahdessa viikossa kirjeen postituspäivästä hoitaa heille tieto mistä on otettu tai ottavat minulle moisen. Mielenkiintoista, riittääköhän että otan sen pari kuukautta ennen kirjeen päiväystä, YEL-vakuutus kun on voimassa koko ajan.

Pitää näköjään heille soitella, numero on possuhintainen 010 kylläkin ja tänään ei asiaa hoitava henkilö ollut edes paikalla. Ihmetyttää mistä keksivät tällaisia asioita kun yksinkertainen kysely vakuutusyhtiöiltä olisi kertonut että vakuutus on olemassa. Aiemminkin ovat sekoilleet, että sinänsä kai ei mitään uutta. Rasittaa vain tuhlata omaa aikaa ja vaivaa kun setvii heidän virheitään.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Ennemmin innokas ku...

suoppi22 - 12.12.2006 18.02 - työ 

Eilen oli koulussa ya poikien säbäturnaus. Turnauksen kohokohta oli vikamatsi joka meidän oli pelattava vähintään tasan päästäksemme jatkoon. Huikean kotiyleisön edessä pojat paiskivat hommia paidat märkinä ja palkitsivat suoraa kurkkua huutavan pikkuyleisön pelaamalla 2-2 tasapelin! Ilkeä pomppumaali, jossa tasoitimme ottelun, syntyi 3 minuuttia ennen loppua! Itsekin innostuksissani pomppasin ilmaan maalin synnyttyä (heh, vanha innostui koulun säbäpeleistäkin!! Ennen vanhaa piti olla SM-sarjan Play Offit menossa, että pomppas ilmaan jonkun tehdessä maalin!!Näin ne ajat muuttuu!!)

PirttiHirmu on ollu taas aika tehokas tänään. Aamu 10 mennessä olin ehtinyt tekemäään jo seuraavat asiat: aamupalat mukaan ja veljelleni joka oli yökylässä, pyykkikone päälle, kämpän imurointi, kaupassa käynti ja koirien pikku kavelylenkki & pyykkien laitto kuivumaan!!Kokeileppa monelta pitää herätä et ehtii nuo kaikki tekemään ennen 10.00!!

Tuttu hännännaputus käy toisella koiruksista...silmät tuijottaa ja nenä tuhisee. "Kello on 18 ja saisko sitä ruokaa!"-se pyytää..

Kommentoi

ODF Alliancen hieno "FAQ"

symbiatch - 12.12.2006 08.21 - IT-ala 

ODF Alliancella on hieno Office Open XML Fact Sheet (pdf) sivuillaan. Tässä on olevinaan tarkoitus kertoa miksi Microsoftin OOXML on huono. Katsotaanpas mitä sanovat:

...Ecma produced a standard restricted to be compatible with single vendor's own product.

Tuota... Eikö ODF:kin sitten ole huono, OASIShan standardoi sen täsmälleen yhden tuotteen perusteella: OpenOfficen? Miksi ei tehty toisin?

Fast-track procedures should not used rubber stamp single-specificationof over 6000 pages. Can a National Body make an informed decision on such a large specification in the allotted time?

Eli koko doku pitäisi aina lukea läpi tai sitten pitäisi tehdä vain pieniä speksejä? ODF:hän on paljon kevyempi ja jopa puutteellinen formaattina joten luonnollisesti muutkaan eivät saa olla isoja?

Examples of existing standards not used in OOXML include SVG for drawings and MathML for equations.

Pata kattilaa soimaa, ODF ei myöskään suostu käyttämään SVG:tä vaan "svg-compatible"-määritteitä ja muita, jotka eivät ole sama asia kuin SVG. Korjaamaan äkkiä sitä itse toitottamaansa speksiä?

Ecma TC 45's charter prevented members from making any changes that would be incompatible with Microsoft's existing proprietary binary formats. For these so-called “legacy reasons,” OOXML grandfathers in old implementations, including their bugs. For example, the date mechanism used in the Excel spreadsheet application, which caused days of the week before March 1, 1900 to be off by one, continues to be off by one. Such deficiencies should not be perpetuated. There no room in an “open” embedding bugs legacy binary formats.

Tästä olen ihan samaa mieltä. Uusi formaatti, bugit pitää korjata eikä luottaa vanhoihin formaatteihin pätkääkään.

the fact that was designed only one specific application makes interoperability more tenuous achieve.

Eli sama kuin ODF:n kanssa. Mikseivät jutelleet esimerkiksi Microsoftin kanssa että interoperability olisi hyvä? Microsofthan on kuitenkin maailman suurin toimisto-ohjelmistotoimittaja. Sen sijaan mukaan otettiin IBM, jolla on kokemusta ja useita muita joilla ei ole oikeastaan mitään kokemusta. Ja ajettiin läpi vieläkin sen yhden softan formaatti sen sijaan että olisi käyty koko homma oikeasti läpi.

Do we need two standards to do the same thing? Both ODF and OOXML were designed for the same customers (users of text, spreadsheets, and presentations) and use the same technical means (XML in zip archives).

Eli kun heidän porukkansa on jo jotain saanut aikaiseksi, muut eivät saa tehdä mitään? Mitenkäs sitten kun ODF ei tuekaan haluttuja ominaisuuksia? Hieman tuntuu siltä että yritetään saada pakotettua kaikki käyttämään puutteellista formaattia jotta kilpailevat softat laajemmilla ominaisuuksillaan eivät pystyisi näitä käyttämään...

Sinänsä muutamia hyviä pointteja, mutta mikään "Fact Sheet" tuo ei ole vaan yhden porukan itkuja siitä että joku muu tekee samaa kuin he ja joiltain osin paremminkin. Joiltain osin myös huonommin. Ja standardoi sen ECMAn läpi eikä OASIS-organisaation, jolla ei ole sinänsä mitään statusta tai meriittejä standardointitahona.


Olemme muuten nyt ODF Alliancen jäsenenä, katsotaanpa onko kyseinen lafka vain "me teemme lehdistötiedotteita ja muita, jäsenlista on vaan lista" vai onko siellä oikeasti jotain tapahtumaa jäsentenkin kesken. Itse ainakin sanoudun irti tuosta FAQ:sta heti kun noin FUDia on.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Unbelievable!

kebax - 11.12.2006 15.20 - golf 

Näin lauleskeli EMF aikanaan. Mutta käsittämättömin golfkausi on ollut tämä vuosi. Joulukuussa on ehditty velipojan kanssa golfaamaan jo 4 kertaa. Joka kerta eri kentällä:

 • 2.12 Vuosaari
 • 6.12 Meri-Teijo
 • 9.12 Vihti
 • 10.12 Kotojärvi

Vuoden pimein hetki lähestyy mutta toivon mukaan vielä kerran näkee pelata. Nimittäin Vihdin sunnuntaikisassa 17.12.

Unbelievable!

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Hiekkakasa sohvalla...

suoppi22 - 10.12.2006 21.45 - lapset 

Olin tänään 1,5 h jouluostoksilla perhehelvetissä! Siellä oli heti klo 12 jumalattomasti porukkaa ja toppatakit -30% urheilukaupoissa! Mietin vaan että paljonkohan ne on alennettu sitten kun oikeesti se talvi tulee???Sain ostettua yhden lahjan muuten!!!
Iltapäivän jääkiekkomatsin jälkeen karvatassut jäi taas kiinni sohvalla löhöilystä!! Tyyny lattialla, sohvalla kasa hiekkaa ja tassun jälki!!! Heti kun PirttiHirmu korotti ääntään koirat hiipi pantterina eteiseen. Siinä sitten ripitin taas (jo kolmannen kerran tällä vikkolla) tästä samasta aiheesta: "Ettekö te ymmärrä, ETTÄ SOHVALLE EI SAA MENNÄ!"
Saa nähdä ymmärtääkö ne jo pikkuhiljaa...Parempi ois!

Kommentoi

Stockmann juhlistaa joulua

symbiatch - 10.12.2006 12.45 -

Stockmannilla on hienoja koristeita. On säälittäviä siimoilla häntää nostavia rottia ja muuta. Hienoin silti on tuo pienten lasten silmien kohdalla oleva esitys. Yksi rotta on hehkuvasilmäinen paholaiskuningas, toinen vetää viinaa ja kolmas on jo sammunut. Ehkä vähän voisi miettiä mitä laittaa näkyviin...

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Uusia valloituksia!!

suoppi22 - 09.12.2006 19.54 - harrastukset 

Lauantai aamu ja kiipeily. Tänään pääsikin "isommalle puolelle" ja korkeammille seinille kiipeilemään poikkeuksellisesti, kivaa-sillä niitä reittejä en ollutkaan vielä kokeillut!
Niinhän tuota tuli valloitettua taas yksi sellainen lakipiste, mitä ei ollut ennen tehnyt. Reitin vaikeus oli 5-. Oli ihan voittaja fiilis, vaikka reitti oli aika helppo, mutta "top" korkeammalla kuin missä olen koskaan kiipeilemällä ollut!Hauskaa siis!!

Kommentoi

Väliraportti

pocky - 09.12.2006 17.29 -

Terve täältä Sellon vessasta. Iski kinkkisafkan jälkeen paskahätä. En tiennyt aiemmin että kinkkimestat tarjoilee ranskalaisiaperunoita. Ja sitten, vituttava naapuri muutti eilen pois! Olivat palkanneet auton ja kantoapua, ja aamulla äijä hilas vielä autollisen kamaa. En kyllä vieläkään ymmärrä tota ranskalaisiaperunoita. Mutta jos alkais pyyhintähommiin... ----
Lähetetty Sony Ericsson -matkapuhelimella

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Kaikenlaista...

suoppi22 - 08.12.2006 17.58 - urheilu 

Olin oppilaiden kanssa tänään vaihtelun vuoksi kuntosalilla.... Noh-eka ryhmä ryntäili laitteesta toiseen kysellen koko ajan "Miten tässä tehdäään ?" tai sitten he jaksoivat tehdä jossakin laiteessa 10 toistoa, toisessa 12 ja kolmannessa 2!! Ohjeet oli kuitenkin annettu miten kuntosalissa tulee toimia (3-x 15 toistoa kevyillä painoilla, olkaa pareittain, tehkää yksi liike ensin loppuun ja sen jälkeen siirrytte seuraavaan laitteeseen)!!!
No-tuli toinen ryhmä, heidän kanssa tunti sujui huomattavasti paremmin paitsi 5 min ennen koko viikon viimeistä tuntia yksi vaaleahiuksinen oppilas meni juoksumattoa kokeilemaan..
Laittoi tehot niin kovalle, että jalat sotkeentuivat ja hän kaatui, piti vielä kiinni kaiteesta, että oikein roikkui laitteessa kiinni, itse raahautuen perässä!!! Ja siis siellä kuntosalissa kun oli muitakin ihmisiä! Sai taas hävetä silmät päästä! Eräs oppilas kommentoi "Blondi juoksumatolla!"
Iltapäivällä kössitunnin loppupuolella täräytin syötön vastaanoton parini silmään!!Kauhistus ja kulmäpussi oli tarpeen! Onneksi ei käyny hullummin loppujen lopuksi! Tulipahan vaan mieleen että salibandyyn suunnitellut suojalasit olisivat vallan käyttökelpoiset myös ahtaassa squashkopissa!! Huh,huh-onneksi on viikonloppu!

Kommentoi

Tapiolan uimahalli, tällä kertaa.

pocky - 07.12.2006 19.52 -

Ehkä Espoon hehkutetuin uimahalli tämä, mutta Espoonlahden sekä keski-espoon jälkeen aika surkea. Suihkutilat oli aika perseestä sekä vettä tuli ihan liian vähän aikaa kerralla ja ahtaat oltavat. Taas kerran itse isoallas oli vähän rajattu käytöltään, yksi rata oli sentään varattu vesijuoksulle. Porealtaita oli 2kpl ja kävimme jopa semmoisessa. Tuntui siltä kuin olisi saanut koko ajan osumaa kylkeen joltain. Terapia-altaassa kävin tietysti heti ekana ja sitten meidät ajettiin pois kun hain avokin sinne kanssa. Sauna oli jees ja höyry olisi kanssa ollut siellä, miehille että naisille... erikseen :(. En taida jaksaa tänne toistamiseen ajaa uimaan. ----
Lähetetty Sony Ericsson -matkapuhelimella

Kommentoi

Doping seminaarissa..

suoppi22 - 07.12.2006 16.36 - opiskelu 

Tänään olin seminaarissa jonka aiheena oli Doping nuorisourheilussa. Siellä oli arvovaltaisia luennoitsijoita, mutta ennen lounastaukoa sain havetä silmät päästä yhden nuoren herran vuoksi... Antidopingtoimikunnan pääsihteeri oli luennointivuorossa (toki hänen aiheensa oli tylsä, mutta silti..) kun kolmen tyhjän penkin päässä oleva nuori mies alkoi hengittää raskaasti, silmät olivat kiinni ja asento hyvin rento! Kuorsaus oli siis niin lähellä...korinaa jo kuului! Penkkirivimme alkoi vääntelehtiä, jotta saisimme unikeon hereille (koska kukaan suomalainenhan ei uskalla tuntemattomalle sanoo, että HERÄÄ NYT PAHVI!)!! No onneksi hän heräs! Mua hävetti siis NIIIN paljon sen puolesta!!
Toinen hieman hilpeyttä tilaisuudessa aiheutti eräs naispuolinen Nuorisotutkija (ihan väitellyt tohtori) joka ei tajunnut liikunnasta tai urheilusta YHTÄÄN MITÄÄN! Onneksi hän kuitenkin ilmoitti asian heti puheenvuoronsa alussa! Yksi hänen kysymyksensä yleisölle oli: "Minkä mittaisia matkoja ne hiihtää hiihtokilpailuissa? Hiihtääkö ne 10 km?"
Että ottavat sitten luennoimaan kaikenmaailman tohtoreita urheiluseminaareihin!!!
Kisapapin Leena Huovisen ja Marjo Matikainen-Kallströmin puheenvuorot jäivät kuulematta, koska oli pakko tulla kotiin- mä nimittäis arvasin että nuo tai jompi kumpi karvatassuista on taas nahkasohvalla ilman lupaa!! Ja kiinni jäi(vät)-yksi sohvatyynyistä oli lattialla ja se on sen merkki, että sohvalla ollaan loikoiltu!!!Olin unohtanut aamulla laittaa pöydän sohvan eteen esteeksi!!!Shit!

Kommentoi

Onko tämä nyt IN?

suoppi22 - 06.12.2006 21.03 - harrastukset 

Olihan tätäkin kokeiltava, vaikken mikään tietsikkanero olekaan! Kaikilla on nykyään oma "BLOGI" ja mulla meni aikansa enneku tajusin mitä nää oikein on!! Piti sit yhen vanhan koulukaverin kertoo se mulle (silläkin on oma blogi), muilta kehannu kysyä ees!PirttiHirmu yrittää pysyä mukana tässä tietotekniikan kehityksessä, vaikka aika vähänhän tuota aikaa jää keittiöhommista!

Tänään oon ollu tehokas ku mikä: Aamulla hierasin silmät auki, syötyäni aamupalan tekasin lihamurekkeen täytteellä! Tunnin kuntoilun (kössin) jälkeen tein perunamuusin ja mureke kypsyi samaanaikaan uunissa! Sit karvatassut oli jo kiertänyt mut sataan kertaan ympäri niin oli pakko lähtee kävelyttämään ne! Kauheesti niistä lähtee muuten karvaa-oiskohan se tää lämpönen ilma??? Ne pudottaa karvansa ku talvi ei tullukkaan!!?? En käsitä! No,sitten ku siltä reissulta palasin alkoi pipareitten väsääminen... kai niitä jotain 60 tuli tehtyy ja paistettuu!!Tässäpä tää mun ITSENÄISYYSPÄIVÄ sitten olikin...
Lue kommentit (2) | Kommentoi

Karpo keski-espoon uimahallissa

pocky - 04.12.2006 20.06 -

Tuli sitten tälläkin viikolla käytyä uimassa, tällä kertaa keski-espoossa. Halli oli täysin uusi ja altaissa oli omituinen metallipohja. Myös poreallas sekä hassu virtauspaikka. Saunoja oli höyry- (turkkilainen) että ns. Suomalainen sauna. Perussaunan lattian pinta oli aika perseestä samaten kyläkokous porealtaassa, emme siis sitä päässeet testaamaan avopuolison kanssa. Ensi kerralla Tapiolaan siis. ----
Lähetetty Sony Ericsson -matkapuhelimella

Kommentoi

Sekvenssi v2.0

kebax - 03.12.2006 17.11 - golf 

sequence-v2.0-cleaned.JPG 

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Golfia joulukuussa!

kebax - 03.12.2006 14.08 - golf 

Vuoden päätöskierros on nyt takana - toistamiseen.


Varhainen merinäköala citylinkskentällä Itä-Helsingissä.
     
Kun ollaan kaupungissa, aamu alkaa koolla. (Klo 8:55 maalla kyllä alkaisi aalla.)
         

Innokas ryhmä odottaa malttamattomana ränniin pääsyä. Allekirjuuttaneen lisäksi kymppitiiltä aloittaa emäntämme Vallu sekä velipoika.
     
12. lampeen ei allekirjoittanut tälläkään kertaa onnistunut palloansa pudottamaan. Ehkä ensi kerralla sitten.

Porukkaa riittää Vuosaaren kumpujen lomassa.
     
Emäntämme Valdemar.
         

Puolivälin perinteinen huurteinen.
     
Sekä ykkönen että kymppi imevät rännistä palloja.
         

Kenttä kehoittaa välttämään liikettä...
     
... tässä sen sijaan liikutaan reippasti.
         

Golfia jouluussa! Ja sehän selvästikin golfareille kelpaa.
     
Kierros päättyy ysin kernille

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Joulukuu

hokkaido - 02.12.2006 18.24 -

Joulu tuli Helsinkiin. Sataa vettä, kuten aina joulukuussa, ja keskusta välkkyy ja räiskyy. Valot ovat sinänsä ihan mukava juttu tässä pimeydessä. Tosin, jossain vaiheessa helmikuuta alkaa sitten ihmisten jälkeenjääneisyys herättää kiukkua, kun niitä valoja ei raskita millään siirtää takaisin varastoon, kun ne on kovalla vaivalla sieltä viritetty esiin. Palataan asiaan sitten helmikuussa kuvien muodossa.

Toisella puolella katua keski-ikäiset pikkujoululaiset tyhjentelevät skumppapulloja ennen ravintolaan siirtymistä. Mitään ei jätetä. Tämä pula-ajalta opittu periaate pitää edelleen pintansa. Nainen näyttää paasaavan miehelle, että "kuset vasta sisällä wc:ssä". Hienoa. Noin, nyt saatiin skumpat ja bisset tyhjennettyä. Tyhjät pullot asetellaan satunnaisen siistiin muodostelmaan jalkakäytävälle ja ei kun sisälle.

Ikävä jättää teille pelkkä luu käteen, mutta pitää jo kiirehtiä. Kinkkua sitten seuraavalla kerralla.

joulu.jpg

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Vituttava naapuri

pocky - 02.12.2006 17.57 -

Kerrompa teille naapureistamme, semmonen läski pariskunta joka on ostanut uuden Mazdan ja jättäneet vanhan autonsa parkkipaikalleen ja lisäksi ottaneet siitä kilvet pois jotta se hinattaisiin pois... kyllä, heidän omalta paikalta. Tämä asia oikeuttaa heidät jättämään autonsa pelastustielle. Ja pahinta tässäkin asiassa on se, että nämä geenialtaan pohjasakat ovat lisääntyneet ja opettavat jälkikasvulleen tälläisiä tapoja. Lisäksi tuosta on paska mennä lastenvaunuilla ohi taikka muutaman kauppakassin. Ja tietysti tämä kaikki sen takia, että idiootit luulevat jonku hilaavan heidän auton pois heidän omalta parkkiruudulta. Pistää kyllä taas vaihteeksi vituttelee. ----Lähetetty Sony Ericsson -matkapuhelimella

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Sekvenssi

kebax - 01.12.2006 21.55 -

sequence-v1.1-very-clean.JPG 

Kommentoi

Raportti päivemmältä

pocky - 01.12.2006 16.42 -

Koska ihminen viettää joka päivä aikaa vessassa ja minä itse myös pari kertaa päivä vähintään, niin yllättäen tämä tulee nyt Sunin koulutuspaikan vessasta. Loppui tosiaan tänään viikon kestänyt Solaris-kurssi ja se oli aika Saatanan hyvä kurssi. Ei kertaakaan tullut semmoista ADHD-tunnetta. Loppu viikosta alkoi jo tuntumaan solaris ihan hyvältä ja miellyttävältä. ---- Lähetetty Sony Ericsson -matkapuhelimella

Kommentoi

Symbian Signed -testaus

symbiatch - 01.12.2006 09.12 - mobiili ohjelmointi 

Kyselin tuossa jo toukokuussa Flanderilta miten heidän mainostamansa Symbian Signed -testaus hoituu, he kun mainostivat että testi määrittää sovelluksen olevan "of high quality" ja muuta sellaista. Vastauksena tuli Symbianin doku, joka kertoo mitä testataan. Ja saadaanko testissä selville josko sovellus lähettelee kontaktitietosi ja tekstiviestisi jollekin kolmannelle osapuolelle tai tehdään jotain muuta turvatonta? Ei tietenkään. Testataan että sovellus asentuu ja poistuu nätisti, näyttää pari dialogia ja selviää virtakatkoksista ja muistin loppumisesta. Woohoo. Sehän se on se tärkein.

Onhan se hyvä että moisia testataan mutta ei tuo tietoturvaa pätkääkään lisää. Se, että sovellus asentuu ja poistuu nätisti ei mielestäni ole syy antaa sille oikeuksia käpistellä laitteen tai käyttäjän datoja noin vain. Mutta olenkin tyhmä.

Puhumattakaan siitä, että Symbianin "best practices" ovat välillä ristiriidassa oikeasti hyvien tapojen kanssa, mutta näitä ei silti muuteta. Jos siis teen asian oikeasti oikein enkä siten kuin Symbian haluaa, sekö on virhe? Pätkää soveltavasti siteeratakseni: "Asiahan ei tietystikään minulle kuulu, mutta minä vaan kysyn"

Lue kommentit (13) | Kommentoi

Pepsin kisa kusee

symbiatch - 01.12.2006 08.34 - kuluttaja 

Tuossa yritin nyt sitten syöttää Pepsi Max -pulloista löytyviä koodeja Pepsin kisasivustolle. Ensinnäkään etusivun "klikkaa tästä ja syötä koodi" ei tee yhtään mitään vaikka kuinka klikkailisi. Pitää tajuta mennä jollekin toiselle sivulle, että voi klikata. Sen jälkeen koodin syöttö ei tee yhtään mitään, ei sano onko oikein vai väärin vai mitä. Ja pulloissa olevat kooditkin ovat niin epäselviä ettei ikinä tiedä onko kyseessä O, 0, G, D vai Q.

Lähetin jo palautetta Activearkille, jonka osoite on palauteosoitteena. Vastauksena tuli vain:

Mene kohtaan "ongelmia koodin kanssa" (sivun vasemmassa reunassa) jos et pääse korkin koodilla pelaamaan.

No, tuosta kun klikkaa (sekin oli hyvin epäselvä, käsitin että jos on ongelmia koodin kanssa, lähetä palautetta annettuun sähköpostiosoitteeseen), pitäisi syöttää pullosta jokin koodi. Kiva kiva, pullot on jo kaupassa kun jätin vain korkit kun niitä piti tarvita.

Eli eivät kai sitten halua korjata itse kisa-flashia mitenkään, näyttäisi. Odottelen vielä siihen vastausta ja jos ei niin sitten pitänee mainita asiasta eteenpäin. Ikävää, aiemmin se kilpaileva merkki on sotkenut kisansa ihan täysin teknisesti, nyt sitten Pepsikin.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu