Vuosaari

kebax - 30.11.2006 22.25 - golf 

Nyt ovat tuota Vuosaarta pitäneet auki melkein kaksi viikkoa. Ränniin ei vaan oo ehtinnä. No ehkäpä tulevana lörstaina.

Ei ny kuitenkaan ihan tämänhetkinen tilanne tämä. No ehkäpä tuostakin saahaan tuareempaa kuvaa.

Kommentoi

Länsi-metro

pocky - 28.11.2006 16.25 -
Aamulla kun ajelin koulutukseen, niin saatana että Vitutti. 100km/h alueella sai könöttää 20km/h. Sitä vain pohti että kannattaako kaivaa tunnelia monta vuotta kun ihmiset ajaa mielummin omalla autolla vaikka kyrpiikin noi Saatanan rampit. Ei se metro tule esim. Turun moottoritien ruuhkaongelmaa ratkaisemaan. Joka tapauksessa se metro vain vie turhaan rahaa sekä kaikki helsingin alueet jotka on idän suunnalla metron varrella ovat ihan paskaa ja vituttavaa asuinaluetta. Ei mulla muuta.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Saatanan hipit!

pocky - 27.11.2006 16.24 -Kyllä allekirjoittaneen mielestä tämmöiset vapaankasvatuksen aiheuttamat sotkut pitäisi kitkeä pois asiansa osaavien fäpsien voimalla. Kaikki mahdolliset töhrijät pitäisi antaa maistaa kaasua ja pamppua jonka jälkeen pariksi yöksi putkaan nuolemaan omia haavojaan. Siinä saisi hipit syyttää ja kirota vanhempiaan sekä heidän ankeita kasvatusmetodeja.

Kommentoi

Ei vituta yhtään

pocky - 27.11.2006 16.24 -Alkoi tänään sitten koko viikon kestävä koulutus, täällä käsitellään Solaris 10:ä. Kaikki on so far ollut ihan loistavaa eikä vituttavat työasiat vaivaa. Limua ja kahvia saa niin paljon kuin napa vetää, ruoka on myös Sunin laskuun. Over and out.

Kommentoi

Antaako Nokia R&D-sertiä vai ei...

symbiatch - 24.11.2006 16.27 - mobiili 

Laitoinpa taas hakemuksen R&D-sertistä Nokialle heidän sivujensa kautta. Viimeksi tuli vain "Your application has been rejected", katsotaan miten nyt. Jos joku Nokialainen sattuu lukemaan, voisi vihjaista jollekin siellä tai kertoa minulle keneen ottaa yhteyttä kun olisi tarve kehittää näkövammaisille sovellusta ja se tarvitsisi vähän lisää oikeuksia. Nokiallekin ihan hyvää mainosta olisi moinen eikä kustannuksiakaan tulisi ja lupaan olla pari minuuttia valittamatta sitten jos sertiä saan... ;)


Tosiaan, nyt ei olekaan syytä hankkia moista kuten tuolla kommenteissa mainitsinkin. 17.11.2006 on muutettu toimintapolitiikkaa ja nyt saa ilmaiseksi kaikki samat oikeudet kuin saisi ACS:n kanssa yhdelle IMEIlle kerrallaan. Erittäin positiivista, kiitän ja kumarran kauniisti.

Lue kommentit (5) | Kommentoi

Kulutuskapula palkittiin

symbiatch - 24.11.2006 10.20 - kuluttaja mobiili 

Kulutuskapula, johon itse tutustuin kesäkuussa Ville Karisen mainittua moisesta Teron blogissa, palkittiin Pääministerin parhaat käytännöt -kisassa. Kokeillessani aikoinaan palvelua sitä ei voinut käyttää kuin kännyselaimella tyhmän tunnistuksen takia, nyt se onnistuu muutenkin. Palvelu ei vain ole tuntunut liikkuvan mihinkään tänä aikana.

Idea on oikein hyvä ja toteutuskelpoinen. Siksi ihmetyttääkin miksi mitään ei ulkoisesti näy tapahtuneen. Kokeilin juuri useita perustuotteita (maidosta limsaan) ja yhdestäkään ei osattu sanoa kuin valmistaja. Ja yhden valmistajan perässä mainittiin tyyliin "olemme huolissamme isoista monikansallisista yrityksistä." Ei kauhean hyvää sisältöä ja Digitodayn uutisessa joku jo kirjoittikin: «taustavaikuttajat näyttäisivät olevan jotain "Kaikki suuryritykset ovat paholaisia" -jeesustelijoita». Sellaisen olon tuosta sisällöstä kyllä saikin.

Samassa uutisessa kirjoitetaan: «Matkapuhelimissa toimivan Kulutuskapulan toiminta pohjautuu kulutustavaroista löytyviin viivakoodeihin – kun sellaisen skannaa Kulutuskapulaan, saa luettavakseen ruuduntäydeltä eettistä faktaa.» Tämä on aika virheellistä sillä julkisesti tarjolla ei ole sovellusta joka koodin skannaisi ja "ruuduntäydeltä" on myös yliarvioitua kun tietoa ei saa oikeastaan yhtään. Pitäisiköhän pyytää tuo sovellus ja katsoa toimiiko se oikeasti, ehkä voisi jos sisältöä tietäisi olevan.

Sivuilla myös sanotaan: «Varoitus! Suurin osa Kulutuskapulan tarjoamasta tiedosta on vielä toistaiseksi tarkastamatonta ja mahdollisesti virheellistä. Suhtaudu siis Kulutuskapulan tarjoamaan tietoon varauksella. Tietoa ei myöskään ole kovinkaan kattavasti, ja mahdollisesti syöttämästäsi viivakoodista ei löydy mitään sanottavaa.» Eli siis tietoa saattaa olla tai sitten ei ja tieto saattaa olla luotettavaa tai sitten ei.

Turun Sanomien artikkelissa taas mainitaan kyseessä olevan avoimen lähdekoodin projekti. En kyllä löydä lähdekoodiakaan mistään vai onko kyseessä vain avointa lähdekoodia käyttävä, ei sitä tuottava projekti?

Ehkä tuo kymppitonnin palkinto auttaa saamaan jotain substanssia ja toimintaakin tuonne mutta se jää nähtäväksi. Toivotaan parasta.

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Carbide.c++-kysely

symbiatch - 24.11.2006 09.02 - mobiili ohjelmointi 

Nokialta pyydettiin kommentoimaan Carbide.c++-kyselyyn ja mainitaan se täälläkin jos joku haluaisi heille kommentteja antaa.

Itse mainitsin myös toiveena saada Carbide.VS:stä uusi version Visual Studio .NET 2005:lle. Nyt joudun käyttämään joko 2003:a tai uudessa koneessa olemaan osittain ilman projekteja koska VS.NET 2003 ei asennu 2005:n jälkeen x64-systeemeihin. Ja menin tietysti ensimmäisenä asentamaan 2005:n kun en tätä tiennyt. Carbide.c++ Eclipse-pohjaisena on itselleni ihan liian tahmea ja resurssisyöppö että siihen jaksaisin koskea.

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Päivän ostokset

symbiatch - 23.11.2006 19.08 - tietokonepelit 

Tuli sitten moiset ostettua, ei ollut kyllä minun ideani mutta en osaa sanoa ei. Kai sitä jotain kuntoilua tulee tanssimaton kanssa touhuttua tai jotain...

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Eläintarhako?

pocky - 23.11.2006 16.21 -Aika hyvä yllätys kun tulen tänne työpaikan vessaan paskalle. Miten vitussa joku ei viitsi harjata paskojaan irti pytystä kun on huuhtomisen jälkeen huomannut jarrutusjälkensä? Kai tämä vituttava eläin jättää kotonaankin paskat keräämään katu-uskottavuutta. Mutta kun työpaikalla on muitakin IHMISIÄ.

Kommentoi

Pepsi mainostaa ihanasti

symbiatch - 22.11.2006 16.44 -

Jotenkin epäilen että tämän mainoksen Zero-viite ei ole vahingossa kun miettii miten sopivasti juuri kilpailijan mainoskampanjan aikana tämä tuli...

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Adobe jatkaa itkujaan

symbiatch - 21.11.2006 09.17 - IT-ala 

Ensin Adobe yritti repiä Applelta rahaa PDF-tuen saamisesta OS X:ään. Apple ei suostunut vaan hoiti asian muuten. Adobe itki.

Sitten Adobe yritti repiä Microsoftilta rahaa PDF-tuen saamisesta Officeen. Microsoft ei leikkinyt mukana vaan teki tuesta erillisen, ilmaisen pluginin. Adobe itki lisää.

Nyt Adobe on sitten keksinyt että Microsoft on tuhma kun ovat laittaneet Vistaan ja Office 2007:aan XPS-tuen. XPS on monilta osin laajempi ja parempi kuin PDF (esimerkiksi painotalot ovat kaivanneet monia parannuksia ja niihin on XPS:ssä puututtu) ja vieläpä XML:ää PDF-oksennuksen sijasta. Adobe itkee ja parkuu ja yrittää saada EUta mukaan kun Microsoftilla on isompi kaivuri hiekkalaatikolla.

Ehkäpä Adoben kannattaisi laittaa hieman paukkuja tuotekehitykseen ennemminkin. Muutama sata euroa siitä että saa PDF-tiedostoja tuotettua on aika järjetöntä. Ja tuossa aiemmassa Office-itkussahan selvästi totesivatkin että kukaan ei ostaisi heidän Acrobatiaan jos Officesta saa suoraan PDF:t pihalle.

Kyllä sinne PDF:ään tungetaan 3D-malleja ja muita mutta vieläkään, vuonna 2006, ei Adobe Reader osaa avata tiedostoja joiden nimet ovat unicodea. Uskomatonta? Minustakin, mutta silti näin on. Kokeilkaapa laittaa tiedostonimeen vaikkapa hattu-s tai kyrillinen merkki kun käyttis muuten käyttää Windows-1252:a tai muuta. Adobe Reader sanoo nätisti filenotfoundit ja se siitä.

Puhumattakaan siitä että XPS menee avoimeksi standardiksi C#:n ja CLIn tapaan. PDF:ää Adobe ei ole halunnut missään nimessä tehdä standardiksi vaan pitää mustasukkaisesti siitä kiinni. Niin sitä pitää, ehkä joskus ei tarvitse tuskailla PDF-oksennuksia enää.

Kommentoi

Meri-Teijon reissu

kebax - 19.11.2006 13.06 - golf 

Vuoden päätöskierros on takana - nyt voi hyvillä mielin aloittaa hallikauden. Kentän väki  oli taikonut loistavan kelin ja tyytyväisenä sai lampsia leudossa laaksossa. Perinteetkään eivät sitten päässeet katkeamaan - tämä oli jo kolmas peräkkäinen kerta kun kausi tulee viedyksi loppuun KsKentällä.

mt_2006_11_1.JPG
Ajomatka Forssan kautta läpi jäisen Someron on edennyt jo Salonkin ohi kentän liepeille. Kisapappia ei hyljätynnäköisestä kirkosta löydy.
      mt_2006_11_2.JPG
Noniin, perillä ollaaan kahden tunnin ajomatkan jälkeen. Meri-Teijo näyttää todella vehreältä!
         
mt_2006_11_3.JPG
Klubitalo jää taakse kun velipojan kanssa siirrytään ykköstiille. Selkeästi varsinaiset urheilijanuorukaiset ovat nyt liikkeellä.
      mt_2006_11_4.JPG
Tässä sitä ollaan valmiina avauslyöntiin. Draiverilla tottakai - vain raukka painaa jarrua!
         
mt_2006_11_5.JPG
Peliseurueeseen eksyi kaksi leidiä ja tässä ryhmä puskee sumuun kakkosreijällä. Näkyvyyttä ei ole juuri ollenkaan, mikä sinällään on ihan ok - voi sanoa lyövänsä pallon silmänkantamattomiin.
      mt_2006_11_6.JPG
Näkymä 11. tiiltä. Allekirjoittanut lennätti pallonsa tuonne vasemmalle jossa katosi kahden katajan taakse. Teijon reissuilla tulee kaaduttua joka kerta ja aina eri tavalla. Tällä kertaa oli vuorossa oikialla näkyvä ojan ylittävä silta. Liukkaalla sillalla kompurointi ei kuitenkaan peliä haitannut - griinille tultaessa palli löytyi pinhigh kernin vasemmalla puolen. Chippi ja putti - kierroksen ensimmäinen parsee!
         
mt_2006_11_7.JPG
Velipoika ikuistaa huru-ukkojen seuraan eksyneiden tyttöjen ennätysmyöhän kotimaan kierroksen. Taustalla aukeaa 12. reikä.
      mt_2006_11_8.JPG
Porukkaa kentällä riitti lähes yhtä sakeana kuin vallitseva sumu.
         
mt_2006_11_9.JPG
Urakan jälkeen maistui klubilla bear. Se oli täysin ansaittu vaikkei rundista jääny käteen kuin kaksi paaria kentän lyhyimmiltä kolmosilta. Meri-Teijo vetää jälleen kerran pidemmän korren - maybe next time is my turn...
      mt_2006_11_9.JPG
Viiden lyönnin tappio velipojalle oli sen verran kirvelevä kokemus että paikalliseen täytyi vääntäytyä. Muutaman lohduttavan huurteisen jälkeen selvästikin alkoi jo mieli selkiintyä.

Tällä kertaa oli paras keli koskaan tuolla suunnalla. Nämä reissut ovat ajoittuneet joka kerta loppuvuoteen. Yksi ensi kesän tavoitteista on kiertää Teuvo silloin kun luonto on täydessä kukassaan.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

9,5h

kebax - 18.11.2006 01.13 - golf 

Aikaa on melko rajallisesti nukkua ennen koitosta. Aina ehtii piänet reenit vetää silti:

viimehetkenviritykset.JPG

Kommentoi

Tikusta asiaa

kebax - 17.11.2006 20.01 - golf 

tikusta_asiaa_v2.JPG 

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Suolistossani on varastettua tavaraa.

mai - 16.11.2006 19.08 -

Pääsin koulusta poikkeuksellisesti samaan aikaan kuin neiti A ja neiti B, joten me päätettiin mennä kahvilaan juoruilemaan. Matkalla me käytiin Anttilassa ostamassa A:lle eväitä. Sillä ois ollu viulutunti myöhemmin. Mulle tuli mieleen että kotona ei oo mitään ahmittavaa. Jäätelö ja hedelmäkarkit meni eilen. Kun A ja B mietti vauvanruokaosastolla mikä piltti on parhaan makusta, kävin laittamassa kaks suklaalevyä ja lakupussin laukkuuni kenenkään näkemättä. Varastamisesta on tullu tapa jota harrastan, vaikka mulla ois rahaa. Enkä ois kehdannu ostaa mitään lihottavaa laihan kaverini nähden. Me oltiin kaupassa vielä jonkun aikaa ja lähettiin sit kohti kahvilaa. Ovella meijät pysäytti vartija ja kauluspaitanen mies.
"Sulla on varastettua tavaraa laukussas. Nyt lähdetään tonne alas."
Nyökkäsin ja meijät vietiin valkoseen koppiin jossa ei ollu muuta ku pitkä penkki ja "fuck" -kaiverruksia seinällä. Meijän takit ja laukut otettiin tutkittaviks ja vartijat kyseli B:ltä:
"Olitko mukana tässä?"
"En todellakaan!" B vastas.
"Niinhän ne kaikki väittää." Geelipäinen vartija mulkas B:tä.
Meijän nimet otettiin ylös ja B kyseli hätääntyneenä:
"Saaks mä soittaa? Saaks mä käydä vessassa? Mitä nyt tapahtuu? Soitatteks te meijän kotiin?"
"Et saa. Poliisit soittaa teijän koteihin."
"Mut mä en ollu mukana tässä!" B huus.
"Niin varmaan." Vartija hymyilii ilkeesti.
Meijät jätettiin koppiin tietäen että poliisit hakee meijät kahden viiva kuuden tunnin kuluttua. Yritin jutella vartijoille ja kysellä niiden ammatista mut ne halus säilyttää coolin vaikutelmansa eikä oikeen keskustellu.
Puolentoista tunnin kuluttua pidätyksestä koppiin tuotiin kaks itkevää pikkutyttöä joista toinen oli varastanu meikkejä Anttilasta. Niiltä kysyttiin samat kysymykset ku meiltä.
"Mä en ollu mukana tässä! Mä olin tullu ostamaan talvikenkiä! Tää oli eka kerta ku pääsin yksin ostoksille ja nyt mun äiti raivoo mulle!" Syytön itki.
"Kyllä sun äiti sua uskoo." Lohduttelin.
"Ei usko, sä et tunne sitä." Tyttö valitti.
Meni vielä tunti poliisien tuloon. Ne vei meijät poliisiasemalle jossa istu venäläinen poika ja 19-vuotias narkkari. Kysyin mitä narkkari oli tehny ja se kerto rikkoneensa ikkunan tapellessaan. Venäläinen puhu niin huonoo suomea etten saanu selvää siitä.
Meitä kuulusteltiin ja koteihin soitettiin. A ja B sai 28 euron sakot mukana olemisesta koska on jo 15-vuotiaita, mä sain merkinnän nuorisorekisteriin joka tyhjenee parin viikon kuluttua ku täytän 15.
Kotona sain huudot äidiltä. Poliisiasemalla mun suurin huolenaihe ei ollu vanhempien reaktio vaan se, etten vois ahmia ja oksentaa, enkä käydä lenkillä tänään. Ja hävetti vitusti. Äiti selvästi epäilee mun sairastavan jälleen bulimiaa mutta ei kysele koska ei haluu kuulla sitä. Ei sillä et kertoisinkaan.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Lämpöaalto

kebax - 16.11.2006 12.16 - golf 

Lounaisen suomen lumet lienee sulaneet olemattomiin sillä Meri-Teijossa on tänään avattu kenttä pelaamiselle. Niin sitä pitää! Kentän pinta lienee arka kulutukselle koskapa kärryjen vetäminen on kielletty. Teijoon nyt suuntaavien kannattaa siis pakata mailansa kantopäkiin. Lörstaina toivon mukaan pelataan tuolla myös sillä silloin on aika varattuna. Jonkin verran liikehdintää Teijon suuntaan näkyy myös Golfpisteen forumilla.

teijonvarsusteet_2006.JPG

Varusteiden tsekkailu täsä meneillään.

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Videotesti sähköpostitse

symbiatch - 16.11.2006 07.50 - asuminen 

Testataan sitten vielä videota sähköpostilla. Pitäisi toimia nätisti. Kuvassa muuten nautinnollisia vieraita joita parhaimmillaan lentelee talon yli 2-3 minuutin välein. Videon ääntä ei ole mitenkään muutettu, N70:n kuvaamana suoraan. Lentoaseman ja oikeusasteiden mielestä tämä ei ole häiritsevää ääntä ollenkaan.

Kommentoi

Videotesti

symbiatch - 16.11.2006 07.45 -

Videotesti Lifeblogin kautta...

Kommentoi

Videokaikuja...

kebax - 13.11.2006 11.04 - golf 

Jos nykyswengula onkin rivo niin vielä hurjempaa meno oli alussa. Tässä muutamia kuvia vuosien takaa:

nv_2005_0001.jpg

nv_2005_0002.jpg

nv_2005_0003.jpg

nv_2005_0004.jpg

nv_2005_0005.jpg

nv_2005_0006.jpg

nv_2005_0007.jpg

nv_2005_0008.jpg

nv_2005_0009.jpg

nv_2005_0010.jpg

nv_2005_0011.jpg

Tuo draivi kaikesta huolimati osui väylään mikäli muisti ei pahasti pätki. Tapahtumapaikkana oli Niitväljän ykköstii keväällä 2005.

Sitten vielä vanhempaa materiaalia:

2004_0001.jpg

2004_0002.jpg

2004_0003.jpg

2004_0004.jpg

2004_0005.jpg

2004_0006.jpg

2004_0007.jpg

2004_0008.jpg

2004_0009.jpg

Tuo on kuvattu Ellivuoressa talvella 2004. Näihin aikoihin törmäsin proffaan. Tuo vääntelehdintä muuten oli edistysaskel pois taputtelusta´- tästä vanhempaa materiaalia ei juuri ole olemassa; mikä saattakin olla IHan hyvä. Kaikkea ei voi kerralla saada ja tiettyjä asjoita ei koskaan. Siksipäs tyytyminen on olla ikuinen taputtelija.

Kommentoi

Pullerin Kalle Versio 2

kebax - 12.11.2006 18.32 - golf 

Tänään uusi yritys pienillä säädöillä:

pkv2_1_aim.JPG

pkv2_2_starting.JPG

pkv2_3_lifting.JPG

pkv2_4_twisting.JPG

pkv2_5_top.JPG

pkv2_6_switching.JPG

pkv2_7_dragging.JPG

pkv2_8_loosing.JPG

pkv2_9_impact.JPG

pkv2_10_through.JPG

pkv2_11_catching.JPG

pkv2_12_stopping.JPG

pkv2_13_done.JPG

Sellasta. Ei tuosta sen kummemmaksi muutu ennenkun pääsee proffan kanssa asjaa ruotimaan.

Täsä sit vielä muutama kuva wetkelyönteestä:

pkv2_wetke_1.JPG

pkv2_wetke_2.JPG

pkv2_wetke_3.JPG

pkv2_wetke_4.JPG

pkv2_wetke_5.JPG

pkv2_wetke_6.JPG

pkv2_wetke_7.JPG

pkv2_wetke_8.JPG

pkv2_wetke_9.JPG

pkv2_wetke_10.JPG

Kommentoi

Pullerin Kalle

kebax - 12.11.2006 12.53 - golf 

Harjuuttelusessio hallissa (K-18):

pullerinkalle_2006_aim.jpg

pullerinkalle_2006_starting.jpg

pullerinkalle_2006_lifting.jpg

pullerinkalle_2006_twisting.jpg

pullerinkalle_2006_top_of_backschwing.jpg

pullerinkalle_2006_downschwing.jpg

pullerinkalle_2006_downschwing_2.jpg

pullerinkalle_2006_loosing_lag.jpg

pullerinkalle_2006_hit_zone.jpg

pullerinkalle_2006_hit_through.jpg

pullerinkalle_2006_catching_clubhead.jpg

pullerinkalle_2006_1.jpg

pullerinkalle_2006_2.jpg

 

 

Lue kommentit (6) | Kommentoi

Prismassa on hauskaa

symbiatch - 11.11.2006 20.17 -

Joskus ostoksilla löytää mielenkiintoisia asioita. Tällä kertaa Prismassa oli kuntolaite joko rasvalla tai ilman, hyvä valikoima hirttoköysiä sekä kuvastotuotteena paita jota oli vain s-kokoisena. Ihmetyttää kuka s-kokoinen tuollaisen edes ostaisi ja miksi kokovalikoima on niin heikko.

Kommentoi

N95-kilpailu, ehkä ei sittenkään...

symbiatch - 11.11.2006 12.50 - mobiili 

Tuossa mietin tuohon N95-kisaan osallistumista mutta luinpa sitten hieman tarkemmin lisenssin johon suostuu automaattisesti kun lähettää mitä tahansa Nokialle:

By submitting, and upon such submission of, any information or materials such as feedback, data, text, software, music, sound, photographs, graphics, video, messages, answers, questions, comments, suggestions, scores, hints, strategies, concepts, designs, ideas, plans, orders, requests or the like, or any other materian ("Content") to Nokia or through the Site(s) and Services, for example, by e-mail, SMS and/or MMS, you license and grant Nokia and its affiliates and sub-licensees a non-exclusive, royalty-free and free of charge, perpetual, worldwide, irrevocable and fully sub-licensable right to use, reproduce, modify, adapt, communicate to the public, make available, publish, translate, copy, modify, adapt, create derivative works of, distribute, and display such Content or any concept described in it throughout the world in any media, product and/service, including, without limitation game decks, games, consoles, wireless devices, mobile phones and any related products, services and accessories, advertising, marketing and promotional materials, and digital reproductions, without compensation, restrictions on use, acknowledgement of source, accountabiliti or liability, and with waiver of all moral rights and rights of attribution, integrity and identity.

Eli siitä vain sitten antamaan Nokialle ilmaista softakehitystä ja ideoita, he voivat sitten tehdä niillä ihan mitä haluavat ja sinua ei mainita missään, sinulta ei kysytä mitään eikä sinulle makseta mitään. Kuulostaa varmasti yhden N95:n arvoiselta, vai mitä? Varsinkin kun tuotteen pitää olla muualla julkaisematon.

En siis itse tuohon osallistu enkä kyllä suosittele kenellekään muullekaan!

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Recap

lasik - 10.11.2006 10.24 - terveys 

Melkein puolitoista vuotta siitä kun viimeksi mitään sanonut, jäi sitten tämä ihan kesken. Mutta jospa nyt ottaisi pienen recapin kuten televisiopuolella sanotaan.

Eli kuukauden päästä piti käydä tarkistuksessa mutta kävin kolmen kuukauden päästä kun aikataulut olivat ihan sekaisin. Mitään ongelmia ei ollut niin ei tullut aiemmin pakotettua itseään tuonne väkisin. Näöntarkastuksia tehtiin ja näkö oli yli-inhimillinen, tai ainakin niin hyvä kuin voi. Yhdellä silmällä näki toiseksialimman rivin ja molemmilla silmillä alimman. Ja lääkärin mukaan siinä tulee jo aistinsolujen kanssa ongelma, pienempää tekstiä ihmissilmä ei pysty edes erottamaan. Oli ihan kiva uutinen vaikka tietysti pitää ottaa pienellä varauksella.

Silmien kuivumista oli aika pitkään, voisi sanoa melkein vuoden. Perintönäkin on saanut todennäköisesti taipumusta kuivuuteen, joten vaihtelee todella paljon miten muilla käy. Silmätippoja tuli käytettyä päivittäin muttei mitenkään jatkuvasti. Enimmäkseen iltaisin television kanssa ja jos kesäkuumalla oli tuuletin käytössä kuivatti ilmavirta silmiä enemmän. Mutta sitä se tekee kaikilla.

Myöhemmin on välillä tuntunut kuin vasen silmä näkisi eri tavalla kuin oikea. Voi olla että sen näkö on hieman heikentynyt mutta ei ainakaan niin pahasti että siitä juuri haittaa olisi. Hämärässä tämän tuntuu näkevän parhaiten ja esimerkiksi televisiota katsoessa. Myöskin jos toiseen silmään osuu valoa ja toiseen ei, tulee hieman ongelmia näkemisessä. Mutta tämä ei välttämättä liity itse leikkaukseen.

Kaikkiaan nyt puolitoista vuotta leikkauksen jälkeen olen silti tyytyväinen. Enää ei etsi silmälaseja tai yritä laitella piilareita (se loppui aika nopeasti vaikka olikin ärsyttävää), pystyy lukemaan tekstejä melko kaukaakin ja pientä, paremmin kuin tuttavat. Ja epäilisin että jos näin kauan on näkö pysynyt näin hyvänä, se tuskin enää lähtee tästä heikkenemään.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

eMSN-varoitus

symbiatch - 10.11.2006 09.51 - mobiili 

On jo pitänyt aiemminkin mainita mutta aina unohtuu. Jotkut käyttävät innoissaan eMSN-sovellusta jolla saa MIDP2-tuellisiin puhelimiin MSN Messenger -yhteydet. Itse en suosittelisi käyttämään tätä sovellusta koska tunnuksesi ja salasanasi lähetetään salaamattomana heille ja he kirjautuvat puolestasi Messengeriin. Epäilen tämän olevan vieläpä käyttöehtojen vastaista mutta joka tapauksessa kannattaa kysyä haluatko antaa nämä tiedot ulkopuolisten käyttöön. Heidän sivuillaan tästä ei mainita edes FAQssa, tietenkään, tällöinhän kukaan ei uskaltaisi sovellusta käyttää.

Suosittelenkin että kerrotte kaikille tuota käyttäville että miettivät kahdesti kannattaako riskeerata.

Nokia Software Market muuten myy tuota tuotetta myös, he eivät varmaankaan J2ME-softien touhuistakaan pätkääkään välitä, taitaa olla rankemmat säädökset vain Symbian-softilla. Toisaalta, Forum Nokialla on linkki Guidelines-dokumenttiin Nokia Software Marketin osalta ja se kertoo vain 9210-softien sääntöjä. Kai siellä on jämähdetty siihen tasoon sitten... ];)

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Porttaus on tympeää

symbiatch - 10.11.2006 08.13 - ohjelmointi 

Jos olisi köysi, voisin jo olla sen jatkona. Juuri mikään ei ole tympeämpää kuin portata koodia C#:sta C++:lle, vieläpä kun kohteena on Symbian. Tuli taas unohdettua sekin että RArray ei hyväksy sisäänsä ainakaan alle 32-bittisiä arvoja eli RArray<bool>, RArray<unsigned char>, RArray<unsigned short> eivät kelpaa missään nimessä vaan kupsahtavat saman tien (emulaattoriajossa ainakin, muistelen ettei laitteessakaan toimi). On se hienoa miten nämä on toteutettu oikein.

Ärsyttävintä silti on se että C#-koodissa tehdään paljon laskentaa ja muunnoksia. C++:ssa kun ei ole mitään "anna taulukon koko"-operaatioita jouduin itse tekemään sopivan templaatin joka käsittelee kaksiulotteisia taulukoita nätisti. Ja operaattoriylikuormitus []:lle ei sekään aina toimi nätisti. Puhumattakaan siitä että jos tarvitse dynaamisen version tuosta, pitää minun sitten tehdä (*taulukko)[1][20]. Oikein rumaa ja tympeää. Ja virhealtista, satuinpa yhteen kohtaan naputtamaan *(taulukko)[1][20] ja sinne osuessaan ajo kupsahti heti. Arh.

Osa koodista on myös pikaisesti tehtyä (eikä minun toimestani) joten siellä luotetaan nätisti roskienkeruuseen. C++:ssa taas kaikki pitäisi itse vapauttaa joten ihanaa käydä läpi koodi ja etsiä missä kaikkialla jätetään vapauttamatta muistia.

Argh. Ja tietenkään taulukkoja ei alusteta mitenkään, toisin kuin C#:ssa. Intit on aina nollia. C++:ssa yleisesti satunnaisdataa. Ja tietysti satunnaisesti sattui ensimmäisenä eteen tapaus jossa kaikki toimi ihan nätisti, sitten alkoi poksahdella ja tuli käytettyä aika pitkä aika etsiessä kaikkia kohtia joissa pitää alustaa ettei turhaan alusta kaikkia. Grh. Jopa J2ME olisi mukavampaa kuin tämä. Mutta eiköhän se pian tuosta valmistune, vaatii vaan paljon testausta sitten. Ja taas projekti viivästyy.

Kommentoi

Wikipedia taas toimii

symbiatch - 10.11.2006 08.02 - IT-ala 

Satuinpa lisäämään Wikipedian artikkeliin .NET Frameworkista korjauksen puheeseen managed-koodin hitaudesta jossa kerron managed-koodin olevan joskus nopeampaakin kuin natiivin johtuen JITtauksen paremmasta optimointitiedosta. Yllättäen muutaman tunnin päästä tämä oli poistettu maininnalla "If true at all, it is rare enough that it shouldn't be highlighted here." Ja kyseinen henkilö kuvaa itseään Wikipediassa näin: "I know some things about .NET." Sehän varmaankin sitten oikeuttaa poistamaan omaan arvomaailmaan sopimattomia faktoja?

Pitänee lisätä kommentti takaisin ja laittaa mukaan vaikka nämä linkit:

Ja nämä löytyivät parissa minuutissa, olen useita muitakin lukenut. Tuskin silti tuokaan asiaa auttaa kun joillain on vankkaa arvaustietoa, joka päihittää kaiken muun. Vahvistipa taas minun ja monien käsitystä siitä miten mielipidepohjainen Wikipedia on.

Kommentoi

Parkkipaikan satoa

symbiatch - 09.11.2006 09.37 -

pic

Näin siinä käy kun parkkeeraa Innopolin parkkiin. Surku että huomasin vasta nyt. Edessä taisi olla jonkin firman varaamat paikat, pitää käydä katsomassa. Fiksua jättää kertomatta että törmäsi. Nyt ainakin huudan jos tekijä selviää.

Kommentoi

Saunalahden määräaikaiset sopimukset

symbiatch - 08.11.2006 12.33 - kuluttaja mobiili 

Jo aiemmin tänä vuonna uutisoitiin Kuluttajaviraston puuttumisesta TeliaSonera Finlandin vuoden verran automaattisesti jatkuviin määräaikaisiin sopimuskausiin. Tuossa Digitodayn uutisessakin mainitaan että Elisa ja Saunalahti olisivat poistaneet moiset kokonaan myös. Näin ei selvästi silti ole koska sain juuri viestin vuoden sopimuskaudella olevasta palvelusta jossa sanottiin sopimuskauden jatkuvan automaattisesti vuoden eteenpäin jos en sitä nyt peruuta.

Lähetin jo Saunalahdelle kyselyä asiasta, näkee mitä vastaavat.

Kommentoi

Allun grilliä testaten

symbiatch - 07.11.2006 18.19 - ravintolat ruoka 

picpicpic

Tuli sitten vihdoin käytyä Allun grillillä, tuossa Mika Häkkisen vanhassa sponsorissa. Ruoka ei ollut kovin kummoista, olisin kaivannut enemmän pippuria kun molemmissa annoksissa oli olevinaan pippurikastike. Liha oli ok ja oikein medium. Hintataso normaalin ravintolan tasoa (13-17 € pihvit). Tuskin kovin usein tulee käytyä.

Kommentoi

Lifeblog-lähetys

symbiatch - 07.11.2006 16.50 - bloggaus ravintolat ruoka 

pic

Testataan nyt vielä HTML:n lähetystä. Kuvassa melko maukas valkosipulipihvi Chico'sista.


Ja sehän toimii nätisti. Siitä vain naputtamaan täkyjä käsin Lifeblogiin kännyssä jos tahtoo

Kommentoi

Vedä suolta

symbiatch - 07.11.2006 16.26 - mobiili terveys 

pic

Tällainen hempeä näyttelyesine löytyy Heurekasta tällä hetkellä. siitä vain vetämään. Testaan samalla Lifeblog-sovellusta, näyttää toimivan ihan hyvin Juttujen kanssa yhteen.


Ja vielä kun tuo kännyversio ulostaisi HTML:ää, pitää testata josko siihen voisi käsin kirjoittaa täkyjä vai tuleeko <p> ulos sen sijaan.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

N93 - kamera jolla ei voi kuvata ja muuta kivaa

symbiatch - 07.11.2006 09.41 - mobiili 

Onkohan tämäkin kovin yleinen ongelma tämän laitteen kanssa vai mikähän on homman nimi. Netistä olin katsovinani että uusimmassa softassa (11.jotain) olisi korjattu kameran muistinkulutusta mutta eipä näytä kovin hyvältä. Kertokaa ihmeessä jos teillä tämä ilmenee tai ei ilmene, jos jollakulla edes tuota luuria on.

Kamerassa asetukset suurimmalla koolla (3Mpix). Jos mikä tahansa softa on taustalla auki (sähköposti, soitin jne), tulee ilmoitus ettei muisti riitä. Ja vaikka yksikään sovellus ei olisi auki voi ilmoitus tulla parin kuvan jälkeen. Ja yleensä parin kuvan jälkeen kamerasovellus jumittaa kuvan ottamiseen, kohdistus"neliö" muuttuu vain valkoiseksi ja se siitä.

Eli pitääköhän tässä formatoida koko luuri varmuuden vuoksi (vaikka senhän softapäivitys jo tekeekin) ja sitten seuraavaksi alkaa taas Nokian kanssa "keskustelemaan" tästä "ominaisuudesta" joka varmastikaan "ei haittaa ketään."

Myöskin laite tekee todella aliarvoista JPEG-kamaa (joko lukiessa tai kirjoittaessa), hyvin paljon on piikkejä ainakin omalta ruudulta katsottaessa. Pitäisi siirtää kuvia koneelle ja katsoa onko vika vain surkeassa lukutoteutuksessa.

Joka tapauksessa aika säälittävää ettei tällaisella vahvasti kuvaamiseen tarkoitetulla laitteella voi kuvia ottaa kuin heikommalla pikselimäärällä.

Sama ongelma muuten tulee heti esiin jos teet oman softan joka yrittää käyttää kameraa täysillä. Hienoa.


Toinen ärsyttävä "ominaisuus" on videokuvauksen katkeaminen puheluun. Haloo? Pitääkö tätä laitetta käyttää videokamerana vain ilman SIMmiä ja kantaa toista luuria mukana ettei vahingossa sitten katkea kuvaus juuri strategisella hetkellä? Asetusten paikka, Nokia?


Ja sitten se positiivinen asia: musiikkia kuuntelee, puhelu tulee. Musiikki loppuu, puheloit, katkaiset puhelun, musiikki jatkuu. Pop. Mutta vielä kun tämä olisi tehty kuten Windows Mobilessa eli tälle olisi vieläpä asetus eikä taas päätetä käyttäjän puolesta.


Soittosovelluksissa myös on jotain todella hämärää. Menin gallerian kautta musiikkikappalelistaan, loin kappalelistan, soittelin. Sitten meninkin suoraan Soitin-sovellukseen ja hupsista. Kappalelista ei näy siellä. Luodaanpa toinen samalla nimellä, ei onnistu kun on jo olemassa mutta eihän sitä voi silti näyttää. Hienoa! Gallerian kautta sen sijaan näkyy tämä uusikin.

Myöskin Soitin-sovelluksessa näkyy Nokian ihana välinpitämättömyys suomenkielisistä versioista (muistatteko valitukseni N70:n kamerasovelluksesta?). Meillä on sekä "kappalelista" että "toistolista." Mikä on ero ja miksi näin samanlaiset nimet? (ero on se, että kappalelista talletetaan puhelimeen multimediatietokoneeseen/muistikortille, toistolista taas on senhetkinen lista jota soitellaan)

Myöskin selaimessa on kohta "Haut", joka ei siis liity mitenkään tiedonhakemiseen vaan on loogisesti tietysti ladattavien tiedostojen lista.

Toisaalta, ei se mitään. SonyEricssonin selaimessa (joku multimediapuhelin, ei-symbian) laitat tiedoston lataukseen, ruutuun tulee tiedot. Valitset piilota, puhelin kysyy "katkaistaanko lataus?" ja jos vastaat ei, lataus katkaistaan. Muuten se vain piilotetaan. Eli juuri nurinkurin. Tätä sentään en ole löytänyt Nokialta.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Aikatauluongelma

symbiatch - 06.11.2006 02.09 - mobiili 

Nyt sitten tulikin ongelma. Tänään olisi sekä Mobile Monday, jossa asiaa Windows Mobilesta että VAMOSin Telematiikalla älykkyyttä liikenteeseen -seminaari. Ehtisi kyllä käydä ensin VAMOS-seminaarissa ja lähteä hieman ennen pois ja kiireellä keskustaan mutta sitten jäisi Heurekan näyttely katsomatta. Enkä ole itse asiassa ollut Heurekassakaan koskaan katsomassa näyttelyä, ainoastaan kerran käynyt myymässä näyteltävää sinne. Olisi sekin sitten koettu ja vieläpä ilmaiseksi.

Toisaalta Sysopen Digian höpinät ei kiinnosta, ei myöskään niin kauheasti jonkin puhelindistribuuttorin asiat tällä hetkellä. Joten ehkä VAMOSissa olisi enemmän kiinnostavaa asiaa.

Olisivat nyt vähän voineet katsoa etteivät laita moisia asioita päällekäin kalenteriini!


Enköhän sitten mene tuonne VAMOSin seminaariin ainakin aluksi katsomaan miltä näyttää. Jos on tylsää, voihan sitä siirtyä sitten toisaalle. Ja eiköhän Tero raportoi jos jotain mielenkiintoista MMssä tulee.

Kommentoi

Tiedonsiirtoa ilman verkkoa

symbiatch - 03.11.2006 07.07 - mobiili 

On se hienoa että Nokia on vihdoinkin keksinyt että puhelimen muistikortti voisi näkyä tietokoneessa ihan normaalina USB-massamuistina. Mikä taas on todella idioottimaista on se, että puhelin menee offline-tilaan, eli katkaisee puhelinverkon siksi aikaa kun sitä käyttää!

Kuka idiootti on keksinyt että puhelinverkko tarvitsee muistikortin? Vai onko tuo niin resurssi-intensiivistä ettei puhelin jaksa molempia? Tiedonsiirtokin tuntuu todella tahmealta, hakemistot vaihtuvat hitaasti jne. Ei oikein vakuuta. Ja puhelimella ei voi tehdä yhtään mitään sinä aikana kun tuo tila on päällä. Ei näin!

Haloo, Nokia. Selitystä? Korjausta? Ai niin, tuo on ominaisuus, ei vika. Samoin kuin Bluetooth-ongelmat varsinkin N73:ssa ja 6680:ssa.

Kommentoi

Maintenance Release - 66 megaa pikkujuttuja?

symbiatch - 01.11.2006 16.10 - mobiili ohjelmointi 

Nokia on julkistanut 3rd editionin SDK:sta Maintenance Releasen. Jos katsoo tuosta nootteja, seuraavia on muutettu:

 • TRK support for on-device-debugging
 • Platform security support in examples
 • Platform security documentation
 • SIP client application development environment including SIP server emulator
 • Http monitoring tool
 • System event generator tool
 • New additional web browser in emulator
 • RealPlayer in emulator
 • Improved S60 API documentation
 • Support for context sensitive S60 API help in CodeWarrior 3.1
 • Documentation as a Carbide.c++ plugin

Ja paketin koko? 66 megaa isompi kuin aiemmin. Että piti sitten pistää paremmaksi kuin aiemmin ihan väkisin.

Tuonkaan paketin kanssa en ole saanut komentoriviltä käännettyä millään emulaattorille softaa. Itkee kaikesta mahdollisesta. Ja Carbide.c++:aa ei tule ja Carbide.vs kun ei voi millään tulla VS.NET 2005:lle niin siinähän sitä sitten on. Visual Studio 2003:lla kun on ongelma asentua 64-bittiseen käyttikseen 2005:n jälkeen. Olisinpa tiennyt tämän ennen 2005:n asennusta.

Nooteissa on muutama vielä mielenkiintoisempi pätkä:

Note that the Camera API implementation is device-specific. The Camera API provided in the S60 platform SDK is not compatible with e.g. Nokia devices. Camera APIs for specific devices will possibly be released later in Forum Nokia.

Eli siis täh? Jos haluan tehdä softan joka käyttää kameraa, se ei sitten onnistukaan tällä SDK:lla? Ja ehkä mahdollisesti joskus saatetaan julkistaa sitten palikat joiden avulla onnistuu? Vai mitähän tässä yritetään sanoa? (Ei kai ainakaan sitä ettei kameraa voisi käyttää koska se onnistuu kyllä)

Emulator freezes if files are deployed into \private\10003a3f\import\apps.

Niin, miksi tuotakaan korjaamaan alkaa, parempi tehdä kiertoteitä.

Bluetooth USB dongles are not supported. Casira hardware and/or BrainBoxes PCMCIA family devices can be used.

No sepä kivaa, eihän kenelläkään ole normaaleja dongleja, kaikki käyttävät noita laitteita.

Emulator: None of the documented CTRL-ALT-SHIFT-debug key combinations work.

No sepä kiva. Enhän niitä olisikaan tarvinnut ikinä.

Tulisikohan pian sitten Maintenance Release for Maintenance Release jossa saataisi vähän asioita toimimaankin...?

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu