Pixmania-kokemuksia

tatipensio - 30.12.2005 11.06 - kuluttaja 

Tuttavani tilasi Pixmaniasta tuotteita kun kovasti tätä paikkaa oli mainostettu hyvänä. Itsekin firma tietysti hehkuttaa vaikka mitä "lupauksia", mutta aika heikkoa näytti olevan ainakin tämän tapauksen osalta toiminta. Tässä hieman kommentteja Pixmanian hehkutuksiin.

"Tuotteiden nopea toimitus. Tuote on perillä 48 tunnissa! Tilauksesi vahvistamisen ja sen lähettämisen välillä kuluu yksi tunti!"

Tilaus tehtiin ennen kello 12 ja sivuston mukaan ennen kello 13 tehdyt tilaukset toimitetaan samana päivänä ja ovat perillä DHL:llä 24-48 tunnissa. Realiteetti olikin toinen: tilauspäivä oli perjantai, tilausta alettiin käsitellä vasta maanantaina ja saapui keskiviikkona. Toimitusaika siis viisi päivää, ei 1-2. Oikeastihan tuotteen olisi pitänyt saapua sunnuntaina, ei missään sanota että tuo "24-48 tuntia" ei kata viikonloppuja. DHL myöskin jätti paketin Brysseliin vuorokaudeksi jostain syystä lojumaan, mutta toimitti kuitenkin 52 tunnin päästä siitä kun Pixmania sen heille luovutti. Meni siis siinäkin yli 48 tunnin.

"Pidä silmällä tilaustasi! Pixmanian « tilausseurantapalvelun » avulla voit seurata tilauksesi kulkua reaaliajassa!"

Niin, ensin tilaus muuttuu tilaan "toimitettu", mutta mitään tietoja ei saa ulos, kun "asiakaspalvelu ei ole vielä vahvistanut tilausta." Sitten kun vihdoinkin vahvistetaan, jää tilaus vielä pariksi päiväksi odottamaan. Ja sitten kun se toimitetaan, menee vielä noin päivä että saa DHL:n seurantakoodin. Hyvin siis voi seurata mitä tapahtuu.


Toinen tapaus taas oli sellainen, että tuote tilattiin ja hinta laski 10 minuutin päästä tästä. Pixmania ei palauta rahaa, jos hinta laskee, mutta kertovat että voit peruuttaa tilauksen ja tehdä uuden, jos haluat. No, peruutus tehdään lähettämällä viesti asiakaspalveluun, josta se otetaan käsittelyyn sitten jossain välissä ja selitellään että ei ehkä voida peruuttaa tilausta suoraan kun se on DHL:llä jo. Paketti ei kuitenkaan mene edes Pixmanian käsittelyyn ennen kuin seuraavana päivänä, mutta silti eivät voi peruuttaa sitä. Jotain pielessä ehkä heillä kun haluavat maksaa toimituskulut siitä, että asiakas sitten ilmoittaa DHL:lle ettei ota vastaan ja tilaa uuden tuotteen. Kätevää.


Voivat olla yksittäisiä tapauksia, mutta ei tuo kovin hyvää kuvaa firmasta anna. Varsinkin jos tilauksen peruutus ei mene suoraan tilauksen tietoihin, josta viimeistään varastolla nähdään, että tilausta ei pidä toimittaa.

Lue kommentit (18) | Kommentoi

Nokialla ei mene hyvin

symbiatch - 30.12.2005 09.15 - mobiili 

Juuri kun Nokialle vahvistettiin jo aiemmin määrätyt yli 200 miljoonan euron sakot, tuli vielä uutinen Ruotsista kännyköiden myynnistä Telian myymälöissä. Kovasti jäi Nokia kakkoseksi Samsungille, puhumattakaan siitä, että top10:ssä puolet puhelimista oli SonyEricssonia, Nokiaa vain kaksi ja Samsungiakin kolme. Mutta mitä voi odottaa, kun SonyEricssonin peruspuhelimet vain ovat niin paljon parempia kuin Nokian?

Lue kommentit (2) | Kommentoi

FI-verkkotunnus - merkki hankaluudesta

tatipensio - 30.12.2005 09.11 - IT-ala 

Viestintävirasto ja Accenture ovat suuressa viisaudessaan päättänyt tehdä FI-verkkotunnusjärjestelmästä mahdollisimman hankalan ja huonon. Näennäisen "turvallisuuden" nimissä on palvelu alunperin tehty toimimaan vain yhdelle selaimelle (tämä oli varmaankin Accenturen valinta, saivat lisärahaa kun korjasivat toimimaan muillakin), whois-palvelun puutetta seliteltiin vaikka millä kunnes se vihdoinkin saatiin tehtyä jne. Nyt ilmeni uusi hankaluus: verkkotunnuksen siirto kun sen hankkii "palveluntarjoaja" itselleen.

Jos "palveluntarjoaja" rekisteröi itselleen domainin ja haluaisi siirtää sen toiselle taholle, sepä ei noin vain onnistukaan. Tätä varten pitää luoda uusi tunnus! Ainoastaan "haltija" voi domainin siirtää. Mitään järkeä tässä ei ole, Viesintäviraston edustaja vain kommentoi "voihan se tuntua hassulta jos on vain muutama verkkotunnus." Kyllä se tuntuu hassulta vaikka niitä olisi enemmänkin.

Kun uuden tunnuksen rekisteröi, pitää vielä liittää halutut domainit tähän tunnukseen. Domainit voi liittää, jos Y-tunnus on sama sekä domainissa että "haltijatunnuksessa." Miksiköhän tämäkään ei voi tapahtua automaattisesti? Myös "palveluntarjoajatunnuksessa" on Y-tunnustieto, miksi sillä siis ei saa tehdä siirtosuostumusta?

Odotan innolla mitä seuraavaksi. Hinnoista on turha puhuakaan, FI-verkkotunnus on kallis ja kovasti hehkutettu tietoturhamaksu uhkaa myös nostaa hintoja. On se hassua miten yritys tarvitsee enemmän tietoturvaa, jos sillä on FI-domain (saati kymmenen).

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Vantaan viheralueyksikkö palvelee

tatipensio - 23.12.2005 08.24 - yhteiskunta 

Tuttavani lähetti Vantaan kaupungille kiitokset Rajatorpan koirapuiston uudistuksesta, jossa koko aita uusittiin, joitain puita poistettiin ja maapohjaa parannettiin. Isomman portin alaosaan oli kuitenkin jäänyt aukko, josta joku pieni koira voisi päästä karkuun. Kyseli samalla onko tähän tulossa vielä korjausta. Vastaustaso yllätti kovasti.

Seuraavana päivänä Vantaalta tuli vastaus, jossa kerrottiin työn tulleen hyväksytyksi ja siirtyvän Vantaan kaupungin hoivaan. Mainittiin juuri tämä ison portin alaosa yhtenä asiana, jota vielä korjataan. Vastaus oli erittäin informatiivinen ja se tuli nopeasti. Tuttavani oli kovin tyytyväinen.

Kaksi päivää tämän jälkeen tuli vielä uusi viesti, jossa kerrottiin, ettei tämän ison portin alaosaa voidakaan tehdä samalla tavalla kuin pienen portin, vaikka tämä oli alkuperäinen suunnitelma, vaan siihen kytketään este muuten. Samalla mainittiin, että aidan ja maan väliin oli jäänyt pieniä aukkoja ja nämäkin tullaan tukkimaan lähiaikoina. Tämä viesti vasta yllätti tuttavani. Otetaan vielä uudestaan yhteyttä ja kerrotaan mitä tapahtuu.

Tässä täytyy tädinkin nostaa hattua Vantaan kaupungin Viheralueyksikölle. Monessa paikassa näin tarkkaa tietoa ei olisi saanut, eikä varsinkaan näin nopeasti.

Kommentoi

Helsingin sivut uudistuivat

tatipensio - 23.12.2005 08.18 - web 

2ndhead uudisti Helsingin kaupungin kotisivut joulukuun alussa. Hienosti tehtiin mukamas XHTML-taittoa ja muuta, mutta mikäs onkaan totuus? Sivulla komeilee alussa kyllä XHTML-DTD, mutta eihän sisältö mene edes validaattorista läpi. Puhumattakaan siitä, että sivu olisi XML:ää. Joten miksi edes yritettiin XHTML:ää?

Tiedän, että taustalla oleva "julkaisujärjestelmä" tuottaa tuonne epäsopivaa materiaalia, mutta voisi sitä ehkä samalla selvittää senkin tilaa. Ei kovinkaan mukavaa, että sivut ovat nyt sillisalaattia ja selaimet voivat jättää koko roskan näyttämättä, koska se ei mene XML-jäsentimestä läpi.

On se hienoa että osataan.

Itse sivusto tuntuu jotenkin oudolta. Kolme palstaa, joista oikeanpuoleinen melko turha aina ja keskimmäisen vähän sisältö ängetty kovin pieneen tilaan. Toisaalta, portaalihan tuo nyt on: mistä tahansa painelet, tulee vain kasa linkkejä muihin sivuihin. Liikuntaviraston sivu on samalla ulkoasulla ja on mielestäni kovin niukka. Katsokaapa esimerkiksi sivu veneily (kuka idiootti on keksinyt tuollaiset linkit edes, lyhyemmilläkin pärjäisi!). Vasemmalta on valittu veneily, siitä kerrotaan pari lausetta, sen jälkeen pitää valita taas oikealta lisätietolinkki jne.

Kysynkin vain sopiiko moinen portaalius kaupungin sivuille? Aiheuttaa ainakin paljon lisäklikkauksia kun tieto on jaettu mikrokokoisiin palasiin. Koko veneilyinfon olisi voinut laittaa yhdelle sivulle ja heittää koko oikean palstan mäkeen niin olisi jotain mahtunutkin ruutuun. Mutta minähän en ole suuri ja hieno veppisivufirma, en minä tiedä mitään näistä.

Kommentoi

Microsoft ei ehdi tukea Xboxia

tatipensio - 22.12.2005 11.44 - tietokonepelit 

Microsoftilla on Suomessa niin kiire Xbox-puhelinpalvelussaan että sähköpostiviesteihin eivät ehdi vastata mitään. Asiakaspalveluhenkilö tämän minulle vahvisti, joten ihmetyttää miksi xbox.com-sivustolla sitten sähköpostitukivaihtoehto on saatavilla?

Myöskin puhelinpalveluun on vaikea tosiaan päästä, se on aivan tukossa. Ei lienisi suuri investointi palkata paria ihmistä lisää vastaamaan puheluihin ja sähköposteihin, mutta ei varmaankaan kannata odotella.

Puhelimessa odotellessa myöskin annetaan lahjakkaasti veppiosoite, jossa voi käydä vaihtamassa vanhan live-tilin uudeksi: "tuplaveetuplaveetuplaveepiste äkxpokxpistekom maikreissön" Hienosti siis ymmärretty sanoa tuplavee eikä vee, mutta miksi tuo maikreissön sanotaan noin? "Migration" menisi suomalaisellakin paremmin läpi, saati että olisi tehty uudelleenohjaus vaikkapa nimellä "tilinsiirto."

Kommentoi

Adobe on ajan tasalla

symbiatch - 20.12.2005 15.20 - IT-ala 

Olen tässä jo pari vuotta odotellut milloin Adobe pääsisi tälle vuosisadalle. Nimittäin Adobe Reader (muiden surkeuksiensa lisäksi) on niin ihana, että se ei osaa edes käyttää tiedostoniminä unicodea. NT-sarja on alusta asti käyttänyt sisäisesti unicodea, joten ei voi olla vaikeaa tukea sitä (välillä tuntuu että on vaikeampaa olla tukematta).

Eli mikä on ongelmana, kuulen monien kysyvän. No se, että minulla on sloveniankielisiä PDF-tiedostoja, joiden nimetkin ovat sloveniaksi. Eli niissä on hattuässiä ja muuta ihan normaalia. Eipä Adobe Reader osaa niitä avata kun tiedostonimi ei ole kelvollinen. Onpas kivaa. Onneksi on oma PDF-luin niin ei tarvitse moisten kanssa leikkiä.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Nokian ja SonyEricssonin AT-komennot epätoimivia

symbiatch - 20.12.2005 13.45 - mobiili 

Huomasin tuossa sellaisen mukavan asian, että esimerkiksi Nokia 6680 ei BT-modeemiyhteyden läpi AT-komentoja juteltaessa kerro oikeita tietoja ulos. Esimerkkinä seuraava: (ulkomuistista, luvut eivät välttämättä oikein)

AT+CREG=2
OK
AT+CREG?
+CREG: 0,1,"716F","F625"

Näyttää ihan hyvältä, eikös? Kyseessä kuitenkin on Elisan 3G-verkossa oleva puhelin, joka antaa API-funktioilla CIDiksi 4F625. Eli AT-komennon kautta annetaan vain alimmat 16 bittiä. Miksiköhän?

Ei sen puoleen, SonyEricssonin K600i antaa samassa kysymyksessä näin:

AT+CREG=2
OK
AT+CREG?
+CREG: 0,1,"6F71","0004F625"

Huomatkaa LACissa toisin päin olevat tavut. Miksiköhän ihmeessä näin taas? Myöskään +CSQ ei anna mitään tietoa signaalista SE:n luurissa, Nokian sentään antaa sen ulos.

Kommentoi

Idols on kuollut

tatipensio - 19.12.2005 11.49 - musiikki 

Kansa sitten äänesti Ilkan voittamaan Idolsin. Se siitä sitten. Ilkka itsekin YleX:n haastattelussa vastasi niin mukavasti kun kysyttiin miltä tuntuu olla koneiston osa. Vastaus oli kutakuinkin "ilman tätä koneistoa ei meistä olisi tullut mitään." Ja se ei olisi ollut Ilkan osalta yhtään huono asia kyllä.

No, näkee josko joskus oppii laulamaan kunnolla vai käykö kuten Ind-x:lle ja Janelle. Eipä ole mitään kuulunut aikoihin ja levyjä on myyty alelaareissa pitkään. 15 minuuttia julkisuutta menee nopeasti ohi.

Kommentoi

V8 vs. V10

varikko - 18.12.2005 15.52 - moottoriurheilu 

McLarenin Pedro de la Rosa on arvostellut V8-moottoreita jälleen kovin sanoin. Hänen mukaansa formulan ajamisesta on tullut liian helppoa kun pito ei ole vähentynyt samaan tahtiin moottoritehon kanssa. Tässä on varmasti perää, mutta lähivuosina tämäkin korjaantunee kun aerodynamiikkasäännöt muuttuvat.

Huomioni on keskittynyt siihen, että tämä usein haukuttu V8-moottori kuuluu McLareniin. Muiden tallien kuljettajat sen sijaan ovat olleet varovaisen optimistisia moottorin suhteen, ja usein on kuultu että "eron huomaa, mutta se on yllättävän pieni". Mitä tästä voitaisi päätellä, jos haluttaisi maalailla piruja seinille, ja miksei haluttaisi? Ainakin sen, että Mercedeksen V8-moottorin ero heidän omaan V10:iin on jollain tapaa erityisen suuri, kenties suurempi kuin muilla talleilla! Ja kun muistetaan, ettei Mercedes ole ollut sarjan 3:n tehokkaimman moottorin joukossa kertaakaan tällä vuosituhannella, niin jos tehoero entisestäänkin kasvaa, kuten voisi päätellä, niin McLarenille ja Kimin mestaruushaaveille voisi povata ongelmia tulevalla kaudella.

Ja kuin varmemmaksi vakuudeksi, viime viikkojen testiajat ovat antaneet viitteitä saman suuntaisista asioista. Torstaina Schumi paukutti V8-moottorisella Ferrarillaan 1,2 sekuntia paremman kierrosajan kuin Montoya McLarenilla. Sama ilmiö on havaittavissa verrattaessa Mäkkiä mihin tahansa kärkitalliin. Tehon puutteesta huolimatta Mercedes näyttää edelleen olevan myös epäluotettava, sillä samaisena päivänä McLaren kärsi yhden moottoririkon Ferrarin nollaa vastaan.

Katsoin tällä viikolla muutaman F1-kisan vuodelta -95, ja tuli jotenkin tuttu tunne. Vielä tuolloin punavalkoisessa värityksessä ollut McLaren hyytyi radan varteen sen verran usein että voisi sanoa ettei homma ole 10 vuoteen kehittynyt mihinkään.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Superstoren loppu

symbiatch - 18.12.2005 12.41 -

Superstoren_loppu.jpg

PC Superstorekin meni nurin ja nyt on sitten saatavilla mukavasti toimitilaa seuraavalle...

Kommentoi

Mahdollisesti elämäni paras ateria

tatipensio - 16.12.2005 11.30 - ruoka 

Sattumalta eksyin Forumin Rendez-Vousiin syömään muutama päivä sitten ja olin erittäin tyytyväinen vahinkooni. Päädyin tilaamaan listalta valkosipulikanaa sen kummemmin miettimättä, olenhan valkosipulin ja kanan ystävä. Pöytään tuli erikseen viipaleperunat ja lautasella erittäin murea kanafile (pelkällä haarukalla koskettaessa liha "hajosi"), tummaa valkosipulikastiketta valkosipulimurskan kanssa, muutama valkosipulin kynsi, papuja sekä muita kasviksia.

Perunat olivat suussasulavia, kirjaimellisesti. En ole kovin suuri perunan ystävä, mutta nämä oli valmistettu aivan upeasti. Pehmeitä, mutta eivät silti hajonneet heti. Kastike oli todella maukas ja siitä jäi hyvä jälkimaku suuhun. Papujakaan en normaalisti kovin himoitse, mutta nämä maistuivat todella hyvin minullekin.

Aterian jälkeen olinkin melkein hurmostilassa jonkin aikaa, parempaa makuelämystä saa hakea. Suosittelen.

Kommentoi

Videoseven LTV32H

tatipensio - 16.12.2005 11.26 - televisio 

Testailin hieman Videoseven LTV32H -LCD-televisiota. 32" ja 1366x768 resoluutio, komponenttiliitäntä, DVI ja VGA löytyy.

Tietokonekäytössä näyttö ei DVI:n läpi suostunut antamaan kuin 1280x768 parhaaksi resoluutioksi nVidia GeForce FX 5600:lla. En ole varma johtuiko näytönohjaimesta vai paneelista. VGA-liitännän kautta sai 1360x768 resoluution ja sitä sai hieman säädettyä, selkeästi 1:1 pikselikokoon näyttöä ei saanut, mutta kuva oli silti loistava. Jos käyttötarve olisi Media Center PC, televisio olisi hintansa väärti (~1100 euroa).

Xbox 360:n kanssa komponenttiliitännällä kytkettynä televisio antoi myös hyvän kuvan. 720p ja 1080i molemmat näyttivät hyvältä, vaikkakin olisi mukavampi jos resoluutio olisi 1280x720 ja käyttäisi 720p:tä. Tällöin pikselisuhde olisi 1:1 ilman skaalausta. Jostain syystä vain televisiovalmistajat ovat lähteneet 1366x768-linjalle, joka HDTV-käytössä ei anna parasta kuvanlaatua. Joka tapauksessa kuvanlaatu oli erinomainen.

Digiboksin (Topfield 5100 kaapeliversio) kun kytki komponenttiliitännällä kuva tuli eri kirkkaustasolla kuin RGB-SCARTin kautta. Televisiossa on vain yhdet säädöt kirkkaudelle ja kontrastille, joten eri lähteistä tulevan erilaisen kuvan joutuu säätämään aina uusiksi. DVD-soittimesta tuleva komponenttikuva oli myös eritasoinen, joten säätämistä olisi joutunut tekemään jonkin verran. RGB-SCART kuitenkin riittää nykyiselle digiteeveelle ihan hyvin.

Digiteeveekäyttöön tämä televisio ei sovellu kovin upeasti tällä hetkellä, kuten eivät juuri muutkaan LCD:t. Tämä johtuu ihan vain siitä, että esimerkiksi MTV3 pakkaa kuvan niin surkeaksi, että kaikki virheet näkyvät LCD-ruudussa aivan liian selkeästi. Vanha kunnon pehmeä CRT päihittää kyllä kuvanlaadussa televisiokäytössä uudet LCD:t.

Kontrasti oli myös hankala saada paikoilleen, monissa ohjelmissa tuntui olevan todella jyrkkä kontrasti, jolloin esimerkiksi puolivarjossa olevat kasvot olivat toiselta puolelta ihan hyvät, mutta hämärä puoli meni todella pimeäksi. Tähän kyllä tottui muutamassa päivässä, mutta oli se silti ärsyttävä ominaisuus.

Hintataso kun on tuo ~1100 euroa, voi vain miettiä miksi ostaisi melko tuntemattoman Videosevenin kun Samsungin vastaavan mallin (ja paremmalla kuvalla) saa pari kymppiä kalliimmalla. Tietysti voi olla mukava käydä noutamassa Videoseven suoraan myymälästä eikä odotella Samsungia postitse (myymälöissä Samsungin hinnat ovat hieman enemmän), mutta itse en pidä parin päivän odottelua niin pahana.


Unohdin vielä mainita sellaisen asian, että (ainakin Topfieldin) digiboksin kanssa tämä televisio jätti kuvasta osan pois. Tämä oli kovin selkeää, sillä digiboksin infoikkunat olivat aiemmin normaalitelevisiolla (ja toisella LCD-televisiolla katsottaessa) reippaasti reunoista sisällä, tällä televisiolla ne koskivat reunoja. Eli kuvaa jää näkymättä jos tähän tarjoustuotteeseen satut haksahtamaan. Vaikka tätä ja "Kansalaisboksia" mainostetaan nyt kovasti Helsingin katukuvassa, älkää sortuko. Kansalaisboksiinkaan ei saa päivityksiä suoraan verkosta, vaan se pitää tehdä vaikeamman kautta.

Kommentoi

6680 - Puhelin jolla ei voi soittaa

symbiatch - 16.12.2005 08.03 - mobiili 

Nyt Nokia sitten on keksinyt sen: puhelin jolla ei voi soittaa! 6680 nimittäin on niin ihana, että kun käytän sitä 3G-verkossa, jonkin ajan kuluttua se päättää olla ottamatta vastaan puheluita, ei anna soittaa niitä ja pahimmillaan jumittuu jos yrittää. Olenkin jo pitkään miettinyt milloin Nokialta tulee moinen puhelin, joka ei siis ole puhelin. (vika ilmenee ainakin versiossa 02.04.15 ja 04.04.07)

En ole selvittänyt johtuuko 3G-verkosta jossa olen (Saunalahti, eli Elisan), mutta miksi puhelin jumittuisi soittoa yritettäessä vaikka verkko ei tottelisi? Samaa jumiutumista on ollut myös vanhoissa kommunikaattoreissa kuulemma.

Myöskin puhelin on muuten erittäin huono. Ihmettelin hetken miksi ohjelmat katoilevat eivätkä pysy päällä, sitten näin keskustelua verkossa asiasta ja tajusin asian todellakin olevan niin idioottimaisesti, että puhelin tappaa prosesseja jos muisti on vähissä. Ja onko se miten helposti vähissä? Verrataanpa 6260:aan:

 62606680
perustila81927088
TomTom 527921288
Opera 843643144
jmIrc61164144

Muistitila tutkittu FExplorerilla, eli se vie jonkin verran muistia itsessään, ei kuitenkaan paljoa kuten perustilasta voi päätellä. Lisään listaan vielä muutamia muita sovelluksia, mutta varsinkin jmIrc näyttää, että jotain nyt on vialla jos puolet muistista menee pienen J2ME-IRC-asiakasohjelman käyttöön. 6260:ssa menee vain neljännes. Miksiköhän? Tämä kuitenkin todistaa sen, että jos käynnistän jmIrcin ja haluan samalla navigoida TomTomilla, en pysty sitä tekemään 6680:lla mutta 6260 suoriutuu tästä mainiosti. Kummallakaan ei silti pysty navigoimaan ja surffaamaan samanaikaisesti, joka mielestäni olisi aika peruskamaa kyllä.

Nämä kun lisää sähköpostiohjelman sekoiluihin ja siihen, että vieläkään ei ole olemassa mitään muuta tapaa laittaa puhelimeen hälytys kuin tehdä siitä "kokous" (kaikkihan ne kokouksia ovat" sekä syntymäpäivistä hälytetään keskiyöllä, saadaan puhelin, jolla ei voi soittaa, jolla ei voi ajaa kuin yhtä ohjelmaa kerrallaan, jonka PIM-ominaisuudet ovat marginaaliset jne. Helposti kannattaa sijoittaa yli 400 euroa tähän vehkeeseen. Mutta onhan siinä 3G.

Pitänee yrittää kaivaa joku henkilö Nokialta joka viitsisi/saisi/haluaisi tähänkin asiaan vastata, alkaa olla sen verran jo vakavia vikoja ja puutteita kalliissa tuotteissa etten tajua miten softapäivityksissäkään ei näihin puututa. Ottaisivat edes minut testaajaksi laitteilleen kun niin helposti niistä löydän vikoja.


18.12.2005: Näköjään muillakin samoja ongelmia verkosta tippumisen kanssa, joten ei ole verkosta tosiaan kiinni. Nokiallakin ollut tiedossa selvästi alusta asti, mutta eipä ole viitsineet korjata asiaa.

Lue kommentit (5) | Kommentoi

Idols-Ilkka maailmalla

tatipensio - 14.12.2005 20.21 -

Idols-Ilkka.jpg

Moinen auto tuli bongattua Töölöstä tänään, surku että henkilö itse ei ollut näkysällä (lieni ravintolassa jonka ulkopuolella auto oli), olisi voinut kysellä milloin opettelee laulamaan. Uskomatonta miten äänestäjät jaksavat äänestää henkilöä, joka ei pysy nuotilla, vetää kaiken läskiksi eikä ota hommaa vakavasti. Ehkä ovat sekoittaneet Big Brotherin ja Idolsin nyt keskenään ja haluavat äänestää "äijää" voittajaksi. Tiedä häntä.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Elektroniikka vähenee

varikko - 10.12.2005 19.48 - moottoriurheilu 

FIAn päätös siirtyä standardeihin moottoriohjausjärjestelmiin on tervetullut muutos formula ykkösiin. Autoista tulee vaikeampia ajaa, ja kuljettajan merkitys lisääntyy selvästi.

Jotkut saattavat pitää muutosta huonona koska se muka vie lajilta "hi-tech"-statusta, mutta asia voi olla päinvastoin: Moottoriohjausjärjestelmissä ei nykyisen tietotekniikan aikakautena ole mitään ihmeellistä. Samanlaisia järjestelmiä on mahdollista rakentaa mihin tahansa sarjavalmisteiseen henkilöautoon. Eli ne eivät nykymittapuun mukaan ole millään lailla hi-tech:iä. Ainoa asia mikä niissä on erikoista sarjavalmisteisten autojen järjestelmiin nähden, on säätämisen optimointi ja sekin perustuu ennenkaikkea kokeiluihin ja kokemukseen. Toki ohjelmat ovat monimutkaisia, mutta ei tietotekniikkamielessä millään lailla mullistavia.

Sen sijaan järjestelmien standardointi voi johtaa toisenlaiseen, oikeasti hi-techiin kehitykseen: Kun autoista tulee vaikeampia ajaa, niin insinöörien on keksittävä jotain millä inhimillisiä virheitä voidaan minimoida. Aktiivijousitus tuli aikoinaan käyttöön tällaisesta syystä. Painon siirtymisestä johtuva kallistelu ja aerodynaamisen pidon muutokset auton kiihtyvyyden suhteen vaikeuttivat kuskin työtä. Aktiivijousituksella pyrittiin siihen että painon siirtyminen vaikuttaisi auton käyttäitymiseen mahdollisimman vähän, ja tavallaan kuljettajan roolia tahdottiin keventää.

Frank Williams on joskus sanonut että hänelle kuski ei merkitse mitään, vaan hän on pikemminkin välttämätön paha. Frank on sanonut pyrkivänsä aina tekemään puhtaasti teknologian avulla sellaisen auton jolla voi voittaa kuka tahansa. Williamsin ylivoima kaudella -92 puhui vahvasti tämän mielipiteen puolesta.

Kommentoi

6680:n postiohjelma käyttäytyy myös huonosti

symbiatch - 08.12.2005 12.18 - mobiili 

Aiemmin kirjoitin kuinka 9500:n postiohjelma tuhoaa vääriä viestejä. Nyt sitten huomasin, että 6680 tekee ihan samaa. Jos satut tuhoamaan pari viestiä toisella ohjelmalla, saat pari uutta viestiä, 6680 ei tajua mitään tapahtuneen eikä näytä näitä uusia viestejä listalla. Jos valitset jonkun viestin luettavaksi, lataa se palvelimelta ihan väärän viestin ja tuhotessa tuhoaa. Miten ihmeessä näin surkea ohjelma on päässyt läpi ja vielä useisiin puhelimiin?

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Wikipedia todistaa taas upeutensa

tatipensio - 07.12.2005 08.33 - web 

Wikipediaa on hehkutettu joka suunnalta sopivin väliajoin, milloin alkuperäistä, milloin suomalaista. Suomalaisessa ei paljoa hehkuttamista ole, artikkelit ovat kovin keskeneräisiä, sekavia ja virheellisiä. Tynkiä on paljon, mutta silti hehkutetaan määrää.

Ensin ITviikolta tuli "tutkimus" suomalaisen Wikipedian sisällöstä. Arvosana oli kehno ja sen arvasikin. Aiemminkin on nähty miten huonot suomentajat ottavat alkuperäisestä satunnaisia pätkiä, tapellaan "faktoista" ja muutetaan eestaas sisältöä. Ei toimi.

Nyt sitten tapahtui pahempi: John Seigenthaler, entinen John Kennedyn avustaja, on nostanut meteliä, koska Wikipedia väittää hänen olleen epäilty Kennedyn murhaan! Tämä muutos tietoihin on tehty kuukausia sitten ja kukaan ei ole korjannut sitä. Siinä taas nähtiin se nopea korjaustahti, jota Wikipedistit hehkuttavat.

Nyt sitten Wikipedian sääntöjä muutetaan. Uusia artikkeleita ei voi kirjoittaa ilman rekisteröitymistä, muutoksia voi tehdä. Auttaa varmasti paljon. Ja vieläkin voi nimimerkin taakse piiloutua, eli ei vaadita mitään osaamista, tietoa tai vastuunottoa kirjoituksilta. Hienoa.

Pitäisiköhän sitä pistää pystyyn vastaava projekti, mutta siten, että jokainen kirjoittaja on itsenään tuottamassa sisältöä. Täyttä varmuuttahan ei identiteeteistä saada, mutta olisi ainakin jotain laatua saatavilla. Miksi olisi kenellekään ongelma seisoa tietosanakirjan asioiden takana?

Kommentoi

Raxin herkullinen pizzataulu

tatipensio - 06.12.2005 06.56 - mainonta 

rax-pizza.jpg

Aikatalon Rax pitää näin kaunista taideteosta heti sisääntulossaan, herkullista eikö totta?

Kommentoi

Anttilan PS2-mainos

tatipensio - 06.12.2005 06.54 - IT-ala mainonta 

PS2-Xbox.jpg

Onkohan Anttila varmasti hyväksyttänyt tämän mainoksen Sonylla...

Kommentoi

Missä on perhe-Live?

tatipensio - 05.12.2005 08.57 - tietokonepelit 

Kun nyt tuo uusi Live Gold on olemassa, mietityttää hieman missä viipyy perhe-Live? Jos en ihan väärin ole käsittänyt, nykyinen Live on per käyttäjä, ei per konsoli. Eli jos perheessä haluttaisi pelata netissä pelejä, täytyy jokaiselle ostaa Live Gold ja tämähän on kallista. Olenkohan käsittänyt aivan oikein?

Microsoft voisi kehittää jonkin konsoliin sidotun Liven, jonka avulla voisi hankkia yhden Liven ja kaikki konsolin käyttäjät voisivat sen avulla pelata. Olisi vallan hyvä lisä.

Kommentoi

Xbox 360 - pettymys

tatipensio - 05.12.2005 08.55 - tietokonepelit 

Nyt kun tuota vehjettä on hieman tullut käytettyä, pitää sanoa että olen hieman pettynyt. Uusi Live on kiva, sieltä voi latailla pelidemoja suoraan (kylläkin 500-1000MB, menee hetki imeä!) ja pikkupelit ovat kivoja (Hexic HD on addiktiivinen). Monelta muulta kantilta laite on kuitenkin huono:

 • erittäin äänekäs tuuletin
 • laite käy kuumana
 • erittäin äänekäs DVD-asema
 • musiikin soiton käyttöliittymä vaatii kauheasti napinpainalluksia
 • Media Center -toiminne on hidas ja turha, ei tue kuin muutamaa formaattia
 • ei tue monia tunnettuja ja suosittuja vanhoja pelejä
 • osa vanhoista peleistä bugaa tai emuloinnin teho ei riitä (esim Baldur's Gate II)

Näistä johtuen laitetta ei voi käyttää DVD-soittimena, koska sen pohina pilaa elokuvan äänimaiseman. Ei sitä voi käyttää joissain peleissäkään, joissa on myös hiljainen äänimaisema. Ylikuumenemisvaara kun on, laitetta ei voi laittaa minne tahansa. Itse olen jo kolmesti saanut kaatumaan kuumenemisen takia, ei ollut tarpeeksi ilmatilaa takana.

Mutta on niitä plussiakin:

 • HDTV toimii hyvin (heti kun löysin sen kytkimen)
 • konsolissa on potkua reippaasti
 • Live ja sen pikkupelit
 • käynnistys ja sammutus peliohjaimesta
 • langattomat ohjaimet toimivat täydellisesti
 • monet vanhat pelit toimivat hyvin

Näkee nyt kunhan tulee enemmän uusia pelejä kokeiltua miltä tuntuu. Silti pitää jättää vielä tämän yhden "jokakodin multimediakeskuksen" lisäksi PC ja DVD-soitin olohuoneeseen. En jaksa PC:tä käynnistellä DVD:n takia, siksi molemmat. Jos tämä olisi hiljainen sekä tukisi kaikkia videoformaatteja MCE:n kanssa, ei tarvitsisi kuin yhden. Ehkä joskus...

Kommentoi

Nokia taitaa käyttöliittymät

symbiatch - 05.12.2005 08.24 - mobiili 

Tulipa taas sitten huomattua uusi ihanuus käyttöliittymäsuunnittelussa 7710:n harhaanjohtavien nappuloiden lisäksi. 9500:ssa kun valitset BT-laitetta jolle haluat tiedoston lähettää, on vakiovalintana "Etsi uudestaan." Jos olet jo löytänyt laitteet listaan, liikut listassa ja painat enteriä tai OK-nappia, tietystihän se laite valitaan ja tiedosto alkaa viuhua eteenpäin? Väärin. Tällöin tietystikin valitaan se vakiovalinta, eli etsitään lisää laitteita! Jos haluat oikeasti tiedoston lähettää, pitääkin painaa toista pehmonäppäintä. Erittäin loogista ja hienoa.

Kommentoi

Xbox 360 - täällä tänään

tatipensio - 02.12.2005 08.04 - IT-ala tietokonepelit 

xbox1.jpgxbox2.jpg

Nyt se sitten tuli hankittua, Xbox 360 nimittäin. Heti aamusta piti mennä käymään kaupassa ja olihan siellä kolme muutakin hakemassa konsolia. Ja arvatkaapas oliko niitä kaupan sedällä neljä kappaletta hyllyssä. 360:n saatavuushan tulee olemaan todella huono jonkin aikaa, Suomeen ei montaa kappaletta tuotu.

Ensivaikutelma on hieman sekava. Konsoli on siistin näköinen, mutta melkein yhtä äänekäs kuin Xbox Crystal! Tämä ei ole kovinkaan mukava asia, me kun emme pidä metelöivistä laitteista. Itse käyttöliittymä on selkeä, jotkut asiat vain vaativat kauhean monta napinpainallusta ja taaksepäin pitää mennä samaa kautta (esimerkiksi tietyn musiikkikappaleen soittaminen).

HDTV-tukea en saanut päälle, testikuva tulee, mutta sitten konsoli sanoo että ei käy, kaapeli on asetettu TV:lle. Ei siinä kaapelissa ole mitään asetuksia, tahtoo nyt sen 1080i:n tuohon ruutuun ja heti!

Ikävä yllätys meidän perheessä oli myös se, että Star Wars: Battlefront 1&2 eivät ole tuettuna! KOTORit kyllä ovat, samoin Jade Empiret jne, mutta Battlefrontit ovat ylivoimaisesti pelatuimmat pelit, joten toivotaan että tuki tulisi. Muuten joutuu pelaamaan kahdella konsolilla ja se on aika tylsää.

Kytken juuri tuota kiinni Media Centeriin, näkee miltä kuva tuntuu ja josko voisi viedä PC:n pois television lähettyviltä jo. Kertoilen lisää kunhan ehdin.


Pitihän se arvata, että liian hyvää ollakseen totta. Media Center -yhteyden kautta voi näyttää vain parissa formaatissa olevia videoita, ei kaikeka mitä MCE osaisi itse näyttää. Joten turha on meillä. Myöskin MCE:n käyttö oli todella hidasta, videoiden kuvat siirtyvät erittäin tahmeasti, eikä sillä aikaa voi tehdä mitään. Jos ei ole MCEtä koneessa, voi asentaa Windows Media Connectin myös XP:hen ja tätä kautta saa musiikkia ja kuvia Xboxiin. Kone silti meillä jää television viereen vielä.

Live on mukava. Nyt sieltä voi latailla pelejä ja muuta mukavaa ja pikkurahalla voi ostaa krediittejä, joilla saa sitten ostettua lisää pelejä ja turhaakin tilpehööriä. Ihan kiva idea.

Paul Thurrot on muuten listannut tuettuja pelejä, joten kannattaa katsella onko oma varasto tuettuna. Hänkin kovasti kaipalee Battlefront-tukea, onhan se myydyin Star Wars -peli. Toivottavasti tuki tulee pian.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu