Kaikenmaailman Yritysvalmentajat

maksy - 30.12.2008 07.03 - yhteiskunta 

Tuntuu olevan trendikästä olla julkkis Yritysvalmentaja. Kaikenmaailman jääkiekkovalmentajat, näyttelijät ja muut julkisuuden hahmot vetävät yritysvalmennuksia oman toimensa ohessa. Meneekö se tässä sitten niin, että et voi olla vakavasti otettava omassa ammatissasi jos et samalla vedä yritysvalmennuksissa oman alasi teesejä vai onko kyse vaan rahanahneudesta. Ainakin tuntuu hullunkuriselta, kun kyseiset henkilöt ovat yleensä hyväpalkkaisissa hommissa ja aivan täystyöllistettyinä. Sitten ammutaan kalenterin pienimmätkin aukot täyteen yritysvalmennuksia.

Toisaalta ei se ole hullu joka pyytää, vaan se joka maksaa. Samat teesit tulevat ilmi kun aivan eri aloilta olevat ihmiset ovat valmennuksia pitämässä. Kaikki ovat lukeneet samat opukset ja käyneet samat preppauskurssit. Ja yritysjohto sitten ostaa näitä palveluja hirveeseen ylihintaan järkyttävällä innolla. Ehkä nämä nykyiset talousnäkymät vähän jarruttavat noita yrittäjiä ja mahdollisesti karsii pois rahankerääjät. Mutta on tässä kyllä aikansa trendi-ilmiö taas kyseessä.

Ja jos haluaa loppuvuodelle hyvät naurut niin kannattaa mennä katsomaan vaikka Speakers Forumin listoja. Siellä on näyttelijöitä, valmentajia ja muita turhia julkkiksia listat pullollaan, mutta missä on ne oikeat yritysjohtajat? Sitä sopii miettiä onko 20 vuotta teatteria näytellyt parempi kertomaan miten yrityksissä saadaan hommat toimimaan vai kenties 20 vuotta yritystä johtaneet henkilöt.

Kommentoi

Joulukiukuttelu ja orastava lama

maksy - 22.12.2008 22.56 - yhteiskunta 

Niin mun piti kirjoittaa autoilusta, mutta otetaan ensiksi käsittelyyn ajankohtaisempi aihe. Nimittäin joulukaupassa tapahtuva päätön kiukkuisuus ja riitely. Muistan hyvin ajan vuosi sitten, kun joululahjaostoksilla sai pelätä henkensä edestä jonkun kilahtamista. Eli siis joulustressin laukeamista kaupassa muihin ihmisiin. Päätöntä kiukkua jota purettiin törmäilemällä kanssa-shoppailijoihin ja riitelemällä oman puolison kanssa. Hermot kireänä jokaisella kaupassa asioivalla ja parkkipaikalla toinen näytelmä samaan aikaan meneillään - "kuka saa sen viimeisen paikan".

Oi kuinka ihanaa on ollut tänä jouluna käydä kaupoilla. Vastaavaan aggressioon en ole törmännyt kertaakaan, edes parkkipaikoilla. Tämä on orastavan laman aivan hienoimpia puolia. Ostohuuma on pienempi ja sen näkee jo 15min jälkeen kaupoilla käydessään. Jos nyt myynti jää pienemmäksi, niin ainakin ne omat ostokset on saanut tehdä "rauhassa".

Samalla toisaalta kapitalistina toivon, että ihmiset kuluttaisivat minkä kerkeisivät. Ilmeisesti sitä rahaa ei ollut viime joulunakaan nykyistä enempää, mutta nyt luotto-ostot ovat vain talouden tilanteen takia jääneet vähemmälle. Se rauhoittaa kummasti ostoshurmaa, kun kotona odottaa muutaman kuukauden nettopalkat vievä luottokorttilasku. Tervettä siis, että tammikuussa todennäköisesti koteihin menevät luottokorttilaskut ovat vuositakaisia huomattavasti pienemmät. Ja samoin lääkäriltä haettavat rauhoittavat joulukaupassa pärjäämistä varten,

Itse selvisin joulukaupasta ilman vammoja ja luottokorttilaskukin tulee olemaan pienempi monina hiljaisina kuukausina aiemmin. Vielä kun jaksetaan nämä pari vajaata kauppapäivää ennen lahjojen jakoa niin voi hyvin olla, että tästä joulusta selvitään pääosin vain masentavia talousuutisia lukien.

Tälläkertaa en enää lupaa kirjoittaa autoilusta, koska todennäköisesti jokin ajankohtaisempi aihe ajaa sen yli. Mutta se juttu on kyllä aivan varmasti tulossa, kun vain aika on kypsä siihen.

Kommentoi

Kiire, tekokiire ja oikea kiire

maksy - 19.12.2008 14.19 - yhteiskunta 

Kyllä se vaan kummastuttaa kuinka kaikilla on nykyisin kiire ja aikaa on liian vähän. Jos jokin laite tahi muu hyödyke hajoaa tulisin se heti vaihtaa uuteen tai viimeistään seuraavaksi päiväksi korjata. Kyseistä hyödykettä ilman on eletty 20 vuotta ja sitten kun sellainen on hankittu niin se on muuttunut välttämättömäksi asiaksi. Maailma kaatuu ilman sitä ja sen vuoksi rähinä hyödykkeen valmistajalle on valmis.

Itselläni oli juuri autossa vikaa vikaa ja maahantuojalla meni kaksi kuukautta selvittää mitä osia pitää vaihtaa. Ei se oikeastaan minua haitannut vaikka vika turvallisuuteenkin vaikutti. Samalla vaan mietin kuinka joku toinen olisi jo ollut useaampaan otteeseen tiskillä huutamassa hoosiannaa. Nyt auto on saatu korjattua ja kaikki toimii. Ei siitä minun tarvinnut erillistä stressiä ottaa.

Uskoisin, että ongelman pohjana on ihmisten oma kiire. Tai oikeammin nykyään tekokiire. Kaikilta vaaditaan tiukkoja aikatauluja ja jos jokin siinä systeemissä ei natsaa niin eikös se itku pureta kolmanteen osapuoleen. Ja kun suurinosa kiireestä on itse luotua kuvitelmaa jonka vuoksi sitten saadaan ihan oikeasti oikea kiire aikaiseksi.

Blogi on avattu ja itku voi jatkua. Seuraavaksi kirjoitan hieman autokäyttäytymisestä kun vaan jaksan avautua tarpeeksi.

Kommentoi

Joutsenlaulu

kebax - 16.12.2008 13.54 - bloggaus 

Aina tulee elämässä eteen paikka jolloin on vaihdettava suuntaa tai mentävä eteenpäin. Allekirjoittaneen jutuille tulee nyt stoppi tässä yhteisössä. Aika aikansa kutakin, mukava paikkahan tämä on ollut ja alustan tarjoajalle suurkiitos siitä että kirjoitelmani ovat saanee täällä majailla.

Höpinöitteni julkaisemista en ole lopettamassa, ainakaan kokonaan. Uusi blogini majailee osoitteessa: blog.kebaxhouse.net/

Lue kommentit (1) | Kommentoi

S40 + Webkit

symbiatch - 05.12.2008 13.16 - mobiili 

Nyt on sitten sekin julkista tietoa, että S40 6th editionista alkaen WebKitiin perustuva selain löytyy myös noista perusluureista. Ihan kiva sinänsä, päästään taas eteenpäin webbituessa mobiililaitteissa. Kunhan vaan selain toimii eikä muisti lopu koko ajan kuten S60:ssa on käynyt...

Now it's public that starting from S40 6th edition the WebKit browser will be included also in these "basic" phones. It's a good thing, a step towards better support for the web in mobile devices. As long as it works and doesn't run out of memory all the time as we've seen on S60...

Kommentoi

Carbide ilmaiseksi / Carbide for Free

symbiatch - 05.12.2008 12.58 - mobiili ohjelmointi 

Nokia julkaisi juuri Carbide.c++ v2.0:n ja yllätti ainakin minut hurjalla vedolla tarjota kaikki versiot OEMää myöten ilmaiseksi. Näin sitä pitää, edellinen $1200 lisenssi siitä että saa käyttää melkeintoimivia lisäpalikoita ja performanssikaluja (joista en ole saanut mitään järkevää millään ulos) oli kyllä aivan järjetön. Vertaa vaikka Visual Studioon.

Nyt vain odottelemaan että v2.1 tulee ja korjaa taas lisää asioita joihin olisi pitänyt puuttua jo v1.2:ssa...

Nokia just released Carbide.c++ v2.0 and surprised at least me with a bold move to offer all editions, including OEM, for free. This is the way to go, the previous $1200 license fee was huge and gave access to almost-working tools and performance utilities (from which I've yet to get anything sensible out). Compare to Visual Studio and you'll see.

Now I'll just wait for v2.1 to come and fix things that should've been fixed already in v1.2...

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu