Säälittävää uutisnäkymistä

tatipensio - 31.10.2005 21.30 - web 

Optinet on keksinyt pitkästä aikaa säälittävimmän uutisnäkyvyystempauksen. He kovasti nyt selittävät taistelevansa vanhentuneita webbisivuja vastaan. Lupaavat jopa 50 kappaletta omia palvelupakettejaan vuodeksi sopiville sivustoille. Ja oikein yli 41000 euron arvoista tämä!

Tuostahan voi siis laskea, että yksi paketti maksaa yli 830 euroa. Ja mitäs sillä saa? Surkean, vakiomuotoista ulkoasua käyttävän sivuston, jonne voi tekstejä tunkea sitten ja jopa yhden kuvan sivulle. Hui. Tällaisiahan saa muualta ennemminkin 80 eurolla vuodessa, joten aika säälittävää on. Mutta eihän se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa.

Jos oikeasti olisivat huolissaan vanhentuneista sivuista, siihen olisi muitakin keinoja puuttua. Vaikkapa saada ihmiset ilmoittamaan vanhentuneita sivuja pitäville yrityksille tästä, tai vaikka voisivat tiputtaa hintojaan sellaiset 80 prosenttia, jotta olisivat järkevällä tasolla. Tai ihan mitä vain, mutta moinen itsetehostus ja hurjat 50 lisenssiä ei kyllä osoita mitään huolestumista mistään.

Vai aikovatko seuraavaksi huolestua virheellisestä koodista webissä? Heidän oma härpättimensäkin kun suoltaa virheellistä koodia. Kannattaa käyttää siis heidän palvelujaan.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Laserista

toukka80 - 31.10.2005 18.19 - terveys 

Hei kaikki!

Kävin Lauttasaaren silmälaserissa Lasik-leikkauksessa vuonna 2000. Siitä asti näköni on pysynyt erittäinhyvänä. Regressiota on tullut vain 0,5 diopteria. Lähtökohdat olivat 3,5 ja 3,75. Joten olen erittäin tyytyväinen. Hämäränäkö on huonontunut ja autolla ajaessa käytän silmälaseja ihan omasta tahdostani, mutta muutoin selviän mainiosti ilman laseja. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo, mutta tällä hetkellä vielä kaikki hyvin ja leikkauksesta 5 vuotta aikaa. Voin suositella kaikille! ;)

Lue kommentit (2) | Kommentoi

OBH Nordica x2

tatipensio - 27.10.2005 13.43 - ruoka 

Tuli ostettua pari OBH Nordican tuotetta ja hieman tuli petyttyä.

Ensimmäinen ostos oli QuickGrill. Tätä oli perheessä mietitty jo pitkään, ensimmäisistä televisiomainoksista alkaen. Nyt sitten mies päätti että se hankitaan ja mitäs minä siihen sanomaan.

Ensimmäisenä testasimme kanan rintafileitä täytettynä juustolla ja yrteillä. Laitteen ohjeessa mainittiin, että ensimmäisellä käyttökerralla saattaa hieman kärytä, mutta se oli aikamoista vähättelyä. Grilli savusi oikein kunnolla ja pitkään, mutta lopetti sitten kuitenkin. Lämpötilasäätöä ei ollut ja tuntui että ehkä hieman liian kuumaksi tulee, fileisiin tuli mustia kohtia parilasta vaikka liha oli juuri kypsynyttä. Mehevää kyllä oli ja on ainakin helppoa pitää täytteet sisällä kun ei tarvitse käännellä kuten pannulla.

Jauhelihapihvejä myös teimme ja nekin onnistuivat kivasti, taaskin hieman lämpöä kun saisi pienemmälle, ei tulisi mustia kohtia, mutta kyllä tuo silti kivempi on. Pitää vielä kokeilla kalaa, sekä paneroituna pakasteversiona että ihan tuoreena.

Eilen sitten huomasin, että on tullut myös uudempi versio tästä tuotteesta, QuickGrill Easy Clean, jossa on irroitettavat levyt helpompaa puhdistusta varten ja päällä on jokin säädin, en tiedä onko tehosäätö vai mikä. Hintakin sitten 13 euroa kalliimpi.

Toinen tuote jonka hankimme oli jalkakylpylaite. Tämä olikin sitten totaalinen pettymys: laite on äänekäs, värinää ei juuri tunne, kuplat eivät hiero yhtään ja pedikyyri pyörii erittäin hitaasti. Eli koko vehkeellä ei tee yhtään mitään. Onneksi kaupassa on palautusoikeus (tietenkin ajoin tuolla "kuivaharjoituksen", tuohan voidaan luokitella tuotteisiin joita ei palautuslupa koske kun on lähellä hygieniatuotetta), pitää viedä takaisin. Älkää tekään ostako missään nimessä tuota, helpommalla pääsee kun tunkee vatiin lämmintä vettä ja vaikka pillillä puhaltelee kuplia, jos sitä tahtoo.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

BB goes MP3

tatipensio - 25.10.2005 08.30 -

bb-mp3.jpg

Nyt sitten on myynnissä Big Brother -ämpärisoittimiakin. Brändätty hienosti mukamas BB Suomi -malliksi, mutta itse vehkeessä ei Suomea mainita. Ruma muoviläystäke, jossa pari nappia ja näyttö, ei sisällä muistia vaan muistikortti pitää hankkia erikseen. Erittäin kallis tuollaiseksi (50 euroa...). Ja tarvitset tietysti vielä sitten koneen ja muistikortinlukijan ja...

Kommentoi

Nakkikeittoa viinin kera, nam

tatipensio - 19.10.2005 08.46 -

nakkiviini.jpg

Toisella linjalla oleva ravintola (olikohan nimikin vielä Ravintola II Linja, en muista) mainostaa näin herkullisesti. Nakkikeitto talon punaviinillä voisikin olla aikamoinen makuelämys...

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Kuparitalo on putsattu

tatipensio - 19.10.2005 08.45 -

säihkytalo.jpg

Huomasin myös, että Toisella linjalla oleva hapettunut kauhean näköinen talo on putsattu, ja olin oikeassa: se on kuparia. Kyseinen talo oli vakuutusyhtiön omistuksessa, mutta jo muutama vuosi sitten laittoivat remonttiin ja möivät pois. Näköjään ovat sitten julkisivunkin hoitaneet alkuperäiseksi(?) (tai uusi omistaja). Häikäisevä kokemus, vallan.

Kommentoi

Eestin herkut

tatipensio - 19.10.2005 08.44 -

eestinherkut.jpg

Tulipas törmättyä kävelymatkalla Kalliossa tällaiseen liikkeeseen, tai oikeammin liikkeen entiseen toimipisteeseen, liike on muuttanut muutaman korttelin vasemmalle. Tyhjä liiketila sai hetken miettimään minkälaisia herkkuja Virosta tänne Suomeen tuodaan, varsinkin kun Kalliossa ollaan...

Lue kommentit (63) | Kommentoi

Tarja ei aukene kaikille

tatipensio - 15.10.2005 16.06 - web 

Interactive Partners Finland on tuottanut presidenttimme sivut (odotan vielä vastausta onko itse sivutkin tehneet vai vain järjestelmän, sanamuoto sivuillaan oli epäselvä). Mainostavat hienona uutisena tätä vallan. Mutta mikä on lopputulos, luulisihan Tarjan haluavan sanomisensa kaikkien nähtäville?

Sivuille jos menee esimerkiksi mobiiliselaimella (vaikkapa Nokia 9500:n mukana tulevalla), sivu näyttäisi jatkuvan n. kuusi kertaa pidemmälle vaakasuunnassa kuin mitä ruutuun mahtuu. Sisältö silti on kerralla ruudussa. Mutta yritetäänpä päästä navigoimaan. Eipä onnistu. Miksei? Koska menu on pitänyt tehdä erittäin huonolla purkkaviritelmällä, joten se ei toimi mitenkään.

Tekstiselaimet eivät myöskään anna linkkeinä kuin kielen vaihdon. Tämä tarkoittaa siis sitä, että hakukoneetkaan eivät etusivua pidemmälle mene. Ja suuri osa näkövammaisista käyttää tekstiselaimia vastaavia ohjelmia, jotka puhuvat tai esittävät tekstin braille-koneella. Hekään eivät siis tätä sivua taida auki saada. Varmasti haluttua.

Näkee nyt vastaako hänen "toimistonsa" mitään palautteeseeni, on ärsyttävää että vieläkin toistaitoiset virittelijät tekevät täysin järjettömiä purkkaviritelmiä, eikä sivuja voi tehdä oikein. Ja siitä vielä maksetaan.

17.10.2005 - Presidentin toimistosta kerrottiin, että asiaa tutkitaan kunhan sivustoa uudistetaan kampanjan alkaessa. Kukaan muu ei ole kuulemma myöskään asiasta maininnut aiemmin.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Mestari ilman omaa syytään?

varikko - 14.10.2005 16.27 - moottoriurheilu 

Olen pitkin kautta ollut sitä mieltä, että Alonso on kumma persoona. Hän antaa itsestään leppoisan ja rennon vaikutelman, niinkuin ei vähästä hätkähtäisi. Hänen kommenttinsa kuitenkin kertovat epävarmasta selittelijästä, jolla on tapana kääntää juttunsa itselleen edulliseen suuntaan. Ylipäätään on kumma että tällaisesta henkilöstä pidetään F1-maailmassa niinkin paljon.Hänen uusin lausuntonsa kertoo taas kaiken oleellisen:
 
 - Yritän voittaa kisan, mutten sen takia, että Kimillä on seitsemän voittoa. En välitä siitä, kuinka monta voittoa toisilla on. Jos tilanne säilyy tällaisena, niin olen tyytyväinen, koska olen voittanut vain yhden kisan vähemmän kuin F1:n paras auto, Alonso totesi Kiinan GP:n alla.
 
Jos asiaa ei sen kummemmin ajattele, niin "piikki" menee ohi. Tutkittuani hänen käytöstään jo pari vuotta, tämän kaltainen "viaton" kommentti saa omissa ajatuksissani ihan eri kaiun. Eikä tämä ole ensimmäinen kerta.

Alonso on pitkin kautta vihjaillut lehdistön edessä McLarenin suuntaan, kun McLarenin nopeus on meinannut "varastaa shown", että Renault on itse asiassa paras auto, koska se on luotettava ja silti nopea. Tämähän on ihan totta, kun pisteitä lasketaan koko kaudesta eikä vain yksittäisistä kisoista.

Surkean alun jälkeen McLaren on ollut supernopea ja on napannut näyttäviä voittoja Alonson haaliessa McLarenin ongelmien myötä heruneita tuuripisteitä. Ihmiset ovat jopa alkaneet puhumaan jopa, että moraalinen maailmanmestari onkin Kimi! Tässä tilanteessa Alonsolle tuli jostain syystä kova tarve kääntää koko asia päälaelleen, eli että nyt sitten Mäkki onkin paras auto, ja hän voi ottaa kunniat itselleen siitä, että on voittanut MELKEIN yhtä monta kisaa "huonolla" autolla, kuin Kimi sarjan parhaalla autolla. Kumpikin kommenteista voi tietyissä olosuhteissa olla totta, mutta ei saman kuskin suusta ja samalla kaudella, ei!

Melkein toivoisin, että McLaren häviäisi valmistajien mestaruuden (eli olisi virallisesti huonompi auto kuin Rellu!), mutta Alonso jäisi 6:een voittoon. Mitähän hän sitten keksisi selitykseksi...? Ensimmäinen maailmanmestari pitkään aikaan, joka ei ole mielestäni mestaruuttaan ansainnut, koska radalta löytyy ehkä useampikin parempi kuski kuin hän. Jos on riittävän hyvä, ei tarvitse selityksiä tai takinkääntöjä. Kimi on käyttäytynyt koko kauden niinkuin mestarin arvolle sopisi, ja siitä tosi iso plussa hänelle. Siviilielämässä on sattunut ja tapahtunut, mutta se ei suomalaistähteä himmennä. Tsemppiä Kiinaan Kimi!

Edit 16.10.2005: Niin siinä sitten kävi, eli Renault on paras auto ja Kimi voisi halutessaan kääntää asian niin päin, että "hän voitti yhtä monta kisaa kuin sarjan paras auto". Kimi on kuitenkin suoraselkäinen, rehti Suomalainen ja hän ei moiseen pelleilyyn alennu. Antaa kaikenkarvaisten katkerien bloki-kirjoittelijoiden hoitaa se puoli. ;)
 

Kommentoi

Blast From The Past

symbiatch - 13.10.2005 08.43 -

riot-e.jpg

Törmäsinpä sattumalta Pasilassa tällaiseen takkiin. Eipä ole tuotakaan nimeä kauheasti näkynyt viime aikoina, ainoastaan jonkun tekemän kirjan yhteydessä tuostakin firmasta puhuttiin. Nostalgista.

Kommentoi

Nokia kosii bisneskäyttäjiä

symbiatch - 13.10.2005 07.09 - mobiili 

Nokia julkisti uuden E-sarjan bisneskäyttäjille. Huvittavaa sinänsä oli Niklas Savanderin kommentti: "it-osastot haluavat turvallisen ja hallittavan alustan, ja laitteiden on samalla tuettava erilaisia työntekijöiden tarpeita." Niin, eihän tässä ole kuin pitkään valiteltu yritysten taholta kun ei oteta huomioon yrityskäyttäjiä mitenkään. On kommuja, joita ei hinnan, koon ja muiden syiden takia hankita kuin harvoille. Muut joutuvat tyytymään satunnaisiin muihin malleihin, joista sitten puuttuu softatukea, eikä edes kolmansilta osapuolilta saa kaikkea. Nyt sitten ovat näköjään yhtäkkiä keksineet, että tarvitsisi tehdä jotain. Vau.

E60 näyttää melko samalta kuin edellisetkin luurit, sisältö ja WLAN-tuki lienee ainoa uusi asia. E70 taasen on klooni vanhasta luurista, ympätty nyt vain mukaan Series 60 ja WLAN. E61 näyttää suoralta kopiolta jenkkilässä myytävistä laitteista, ensimmäisenä tulee mieleen Blackberryt ja Treot. Onneksi Nokia innovoi.

Kommentoi

Alien katsoi meduusaa?

tatipensio - 12.10.2005 22.43 -

alien.jpg

Tämä hieno alien taisi tuijottaa Meduusaa kun muuttui kiveksi. Näitä kun saisi pari portinpieliksi ajotielle niin olisi hienoa. Löytyy Mechelininkadulta Ruoholahden päästä kivenmuokkausfirman edestä.

Kommentoi

Blogilista vaihteeksi toimimaton

symbiatch - 12.10.2005 07.59 - bloggaus IT-ala 

Blogilista taas vaihteeksi ei toimi, tai sitten ei pidä kirjoituksistani. Väittää vieläkin viimeisten kirjoitusten olevan 5.10. vaikka sen jälkeen on useita kirjoituksia. Hienoa. Eikä auta vaikka vaihtaa tarkistettavan sivun osoitettakin. Eli sen mielestä kaikki on samaa kuin edellinen.

No, enpä tuolta palvelulta ikinä mitään ihmeempiä odottanut, sen verran viritys se on aina ollut. Kuten hitaudestakin näkee, tekemässä ei ole ollut alan ammattilainen.

Kommentoi

SE W550i

symbiatch - 12.10.2005 07.51 - mobiili 

Sain pikakokeiluun SonyEricssonin W550i -walkmanpuhelimen protoversion. Ulkoasu on aika mukava, erilainen verrattuna vanhoihin Ericssonin laatikkomalleihin. Värillinen osa kuoresta on mielenkiintoisen tuntuinen, hieman kumimainen. Kuori on myös tukeva, jotain mitä Nokian monissa malleissa on kovasti kaivattu.

Näppäimistö pyöritetään puhelimen alta esiin, tämä on aika epäkäytännöllistä. Edelliset numerot, nimet jne tietysti saa ilmankin hoideltua, mutta viestien lähetys on vähän ikävää jos joutuu aina kääntelemään. Puhumattakaan vakiona olevasta äänestä, joka metelöidään aina näppäimistöä käännettäessä. Näppäimistö ei ole myöskään "normaalisti" koholla, vaan hieman kuoren sisällä, eikä painotunnetta juuri tule.

Puhelimessa näkee Walkman-idean heti: aina näkyvillä on Walkman-nappi, josta pääse musiikkiin käsiksi. Biisit vaihtuvat oikealle ja vasemmalle paineltaessa, ylös ja alas pääsee biisilistaan käsiksi. Äänenlaatu on hyvä ja puhelimessa on kolme kaiutinta: edessä, takana ja sivulla. Tämä tuo ihan mukavan äänen riippumatta asennosta. Toisin kuin verrattuna Nokian 7710:aan, jossa ääni tulee kapeasta raosta ja muuttuu kulmasta riippuen rajustikin.

Puhelimessa on myös web-nappi, josta pääsee suoraan web-selaimeen. Nokialaisissa tämä on tehty pitämällä 0-näppäintä pohjassa hetki, tämä on ehkä hieman kätevämpää. Selain näyttää ihan hyvältä perusselaimelta, valitettavasti en ehtinyt enempää sitä tutkailla. Näppäinlukolle on myös oma liukunappi kyljessä. Näppäinlukitus on siis hyvin helppoa, pois saa liu'uttamalla samaa kytkintä kahdesti. Erittäin kätevää.

Käyttöliittymä on tuttu uusista SE:n puhelimista, värikäs ja mukava. Ei käytetä Nokian Series-tyyliin tylsiä yksivärisiä töksähteleviä listoja vaan isketään värejä mukaan, vieritetään pehmeästi jne. Erittäin mukavan tuntuinen ja mikä tärkeintä: nykyaikainen. Series-puhelinten käyttöliittymä muistuttaa enemmänkin Windows 3.0:aa kuin nykyajan järjestelmiä.

Puhelimessa oli sisällä Gauntlet ja se tietysti voitti vanhan sydämen. Oi niitä aikoja kun Atari ST:llä pelailtiin tuota vanhaa klassikkoa. Itse peli oli aika identtinen vanhan kanssa, äänetkin tuntuivat suoraan alkuperäisestä otetuilta. Radoista en muista, saattaahan olla, että ovat samat myös.

Toinen peli jota hieman kokeilin oli Digital Chocolaten joku snoukkapeli. 3D:tä pyöritti hieman ja kyllähän se ihan kivalta näytti, jos ei välittänyt häiriöistä. Pelattavuus ihan ok. Puhelimella pelataan vaakatasossa ja tällöin on myös vasemmalla kaksi toimintanappia käytettävissä. Napit ovat läpinäkyviä ja melkein huomaamattomia normaalikäytössä, erittäin hyvä valinta.

Kameran laatu vaikutti hyvältä, kuva päivittyi ruudussakin nopeasti. Video oli erittäin hyvän näköistä verrattuna viimeksi kokeilemiini Nokian 6260:aan tai 7710:aan. Tästä saa jopa hyvin selvää, eikä kuva ole täynnä neliöitä. Kokeilin liikkuvassa autossakin kaupunkialueella ja silti kuvanlaatu oli hyvä.

Kaiken kaikkiaan mukava puhelin, nykypäivän ihmiselle hyvä ostos. Tulee kivoja pelejä, musiikin kuuntelu helppoa jne.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Nokia tajuaa freewaren arvon

symbiatch - 12.10.2005 07.36 - mobiili 

Symbian-ryhmittymä on jo jonkin aikaa puhunut Symbian Signed -asioista. Kyseinen idea on siis se, että maksat isot rahat testiorganisaatiolle siitä, että he "testaavat" ohjelmasi toimivaksi, varmistavat että se on sinulta ja lisäävät siihen digitaalisen allekirjoituksen. Muilla alustoilla tällainen allekirjoittelu hoituisi ihan valmistajan toimesta, mutta Symbian-ryhmittymä haluaa rahaa kaikesta.

Nyt Nokia on sitten tajunnut, että freeware on tärkeää ja vähenee huomattavasti, ellei alueelle keksitä jotain allekirjoitusten osalta. Nyt sitten alkaa joku instanssi tarjota ilmaisia "testauspalveluja" ilmaisten ohjelmien tekijöille. Nähtäväksi jää miten nopeaa tai laadukasta testausta tuo sitten on. Epäilen että jää kaikkien maksavien asiakkaiden jalkoihin hyvin pitkälti.

Nokian dokumentti asiasta

Kommentoi

Tervetuloa!

hippaliinu - 08.10.2005 08.10 - tietokonepelit 

Olet juuri saapunut minun, Hippaliinun paperitallille.

Kommentoi

GIGA ja VAMOS alkoivat

symbiatch - 06.10.2005 09.19 - IT-ala 

Tuli käytyä kuuntelemassa osa Tekesin GIGA- ja VAMOS-projektien aloitusseminaarista. Erittäin ärsyttävästi nämä projektit oli niputettu toisiinsa siten, että asiat olivat limittäin. Täten olisi joutunut olemaan koko päivän paikalla, vaikkei toinen projekti kiinostaisi. Myöskin puhujavalintoihin olisi voinut hieman kiinnittää huomiota.

Kari Tilli aloitti puhumalla Tekesin ohjelmatoiminnasta. Painotus oli ohjelmien muidenkin etujen käyttämisessä kuin vain rahoituksen. Yritykset tähän mennessä ovat käyttäneet ohjelmia pääasiassa rahoituslähteenä vaikka niistä olisi paljon hyötyä liiketoiminnassa muutenkin.

Seppo Borenius puhui seuraavaksi GIGA-ohjelman tavoitteista. Tämä puhesessio olisi ollut ohi viidessä minuutissa (kesti nyt 20 minuuttia), mutta puhuja takelteli ja toisteli sanoja hyvin paljon. Asia oli kuivaa ja meni reippaasti ohi ihan puhujankin takia. Suurta ihmetystä meidän ryhmässämme aiheutti termi "konvergoituvat verkot." Konvergoituminen tarkoittaa johonkin yhteen pisteeseen ajautumista. Silti puhutaan jatkuvasti heterogeenistyvästä laite- ja verkkokannasta. Mikä siis konvergoituu? Kaikki liittyvät IP-verkkoon? Liittyvät jo, eli ei se ole konvergoitumista. Hyvin epäselvää asiaa. Puhumattakaan sloganista: gigabitti verkko kaikille kaikkialla vuoteen 2010 mennessä. Varmasti.

Petteri Saarinen kertoi VAMOS-ohjelmasta. Puhuja oli selkeästi kokenut, hoiti asian tyylikkäästi loppuun saakka, vaikkakin hieman kuivasti.

Henry Tirri yllätti sitten täysin. Kyseinen henkilö oli loistava puhuja (professorismiehiä), esitti erittäin mielenkiintoisia visioita ja asioita ja häntä olisi mieluusti kuunnellut ihan tunnin, ellei kaksikin. Surku että tämäkin sessio kesti vain 20 minuuttia.

Markku Tinnilä selitti sitten liiketoimintamalleista murroksessa. Mitä voi odottaa selitykseltä, jos heti ensimmäisenä kertoo koko terminkin olevan epäselvä, tuhansia merkityksiä ja tuhansia "malleja" eri yrityksissä. Malli tarkoittaa jotain, jonka avulla valmistetaan muita "objekteja", miten siis joku voi olla malli, jos sitä ei käytetä kuin kerran? Sehän on vain objekti itse. Muutenkin koko esitys oli erittäin ristiriitainen ja sai ymmärtämään, että taidan olla aivan väärässä paikassa, jos muut tästä jotain irti saavat. Kovasti myös annettiin ymmärtää, että kaikki tuntevat Porterilaisen mallin ja kaikki muut, koska kaikkihan ovat käyneet bisneskouluja.

Mitä jäi mieleen hänen puheestaan? Liiketoimintamalli on termi, jota heitellään kun ei osata sanoa mitä oikeasti tehdään, tai ei haluta tehdä mitään. Arvoketjut verkottuvat pajoissa räätälöimään vakiopaketteja, joita arvopajat eivät tietenkään määrityksen mukaan tee. Ja niinn edespäin. Tämän jälkeen enempää ei kestänyt.

Vasta lounaan ja puolen tunnin GIGA-ohjelmasepustuksen jälkeen olisi ollut se itseä kiinnostava asia, eli VAMOS-ohjelman selitys Tekesin taholta. Jostain syystä ei vain kyennyt jäämään siihen asti kun aamu jo meni aivan järkyttäväksi höpinäksi. Myöskin olisi ollut verkottumissessio, jossa melkolailla kaikki tutkimusasiat ovat GIGA-projektista eivätkä liity VAMOSiin.

Sinänsä siis sääli, että nämä projektit nivottiin niin tiukasti yhteen. Parempi olisi ollut tehdä molemmille oma osansa, toinen aamulla, toinen iltapäivällä. Silloin olisi voinut kuunnella vain ne asiat jotka oikeasti liittyvät omaan alaan, eikä suoraa BS:ää.

Kommentoi

Nokian tuotteet myöhässä bugien takia!

symbiatch - 05.10.2005 17.38 - mobiili 

Nyt on tapahtunut jotain järkyttävää: Nokia on myöhästyttänyt muutaman tuotteen markkinoilletuloa (N91 ja 770) koska niissä oli ohjelmisto-ongelmia! Tämä alkaa olla varmaan lopun alkua, ennemminhän on tuotteet isketty markkinoille toimivuudesta välittämättä ja sitten julkistettu uusia softaversioita. Ja softista tietysti ei tiedoteta käyttäjille, vaan pitää itse keksiä käydä kyselemässä olisiko uudempaa saatavilla.

Josko Nokia nyt samalla perustaisi sivun, josta saisi aina katsottua uusimmat softaversiot puhelimiin, kertoisi mitä on korjattu jne. Mutta se varmaan vaatisi aivan liikaa työtä noin pieneltä firmalta.

Kommentoi

Iina ei kiinnosta?

tatipensio - 03.10.2005 21.16 -

Iina.jpg

Tulipahan osuttua Sokokselle tänään ja siellähän sitten oli tunnin verran Fanipalamainostettu BB-showta nähtävillä. Itse käväisin tuossa puolivälissä vain vilkaisemassa ja eipä näyttänyt juuri väkeä olevan katsomassa. Onkohan vika sitten Iinassa vai itse tapahtumassa? Tuskin kovinkaan moni jaksaa raahautua johonkin kauppaan katsomaan tuota, varsinkin kun koko homma on järjestetty yläkertaan rintaliivien ja muiden keskelle, eikä tilaa juuri ole katsojillekaan.

Kommentoi

Upea sanakirja?

tatipensio - 03.10.2005 10.28 - kielet 

Euroword julkaisi vapaasti käytettävän nettisanakirjan, Webdictionaryn. Jostain syystä eivät halua laittaa nimeään tuonne ollenkaan, joka tietysti myös kertoo jotain palvelun laadusta. Päätinpä silti hieman testailla moista.

Uutisryhmissä jo oli kokeiltu esimerkiksi sanaa runnella kääntää suomesta italiaksi ja tulos oli lõhkuda, joka on tietysti viroa eikä italiaa. Satuinpa tutkimaan sitten venäjän osaamista, enkä löytänyt hakemaani sanaa. Laitoin hakusanaksi vain б (eli venähän B-kirjain) ja mitäpä löytyikään! Sanakirjan mielestä бабушка (babushka) tarkoittaa sekä isoäitiä että pappaa! Englanniksi tietysti grandmother ja grandfather. Tämähän ei todellakaan ole näin, vaan merkitys on vain isoäiti. Isoisä/pappa olisi tietysti дедушка (djedushka). Ai ai ai.

Pienten kokeilujen jälkeen ei siis yhtään ihmetytä, että Euroword ei nimeään tuohon halunnut. Jos heillä muutkin sanakirjatuotteet ovat tätä tasoa, ei paljoa kiinnosta heidän tarjontansa.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Toinenkin uusi laihdutushuijaus

tatipensio - 02.10.2005 09.27 - terveys 

PharmaPost markkinoi myös toista ihmetablettia, jonka lupaukset ovat hieman pienempiä, mutta itse mainos selkeästi huijaus. Tässä selitellään kuinka popsimalla pilleriä ennen ruokaa alkaa laihtua reippaasti. Tämähän ei mahdotonta olisi, jos lääke estäisi tiettyjä aineita imeytymästä, mutta nämä harvemmin niin toimivat. Lupauksetkin olivat ~kilo kolmessa päivässä, joka on vähän niin ja näin.

Huijaukseksi tämän osoittaa itse "tarina", jossa äiti ja tytär selittävät miten tytär laihtui. Tässä tarinassa on kuvia, yksi tytöstä lihavana ja muutama laihana. Tyttö vieläpä kertoo kuvatekstissä, ettei aiemmin kehdannut edes lähteä ulos kun oli hurjat 18 kiloa ylipainoinen! Kuvia vähänkin katsomalla huomaa sen, että tämä läskikuva on täysin huijattu. Tytöllä on pehmusteita vaatteissa, eikä oikeasti ole grammaakaan painavampi kuin laihoissa kuvissa. Ihmisen kasvoista näkyy helposti lihominen ja laihtuminen, mutta näissä kuvissa tytön kasvot ovat aivan samanlaiset ja kampaus on identtinen. Tyttö siis ei ole paksumpi.

Joten siitä taas tilaamaan huijauksilla mainostettuja kapseleita ja katsomaan miten mitään ei tapahdukaan. Rahat saat taas takaisin jos et neljässä viikossa ole laihtunut 3-5 kiloa, tai sitten et saa.

Kommentoi

Taas uusi huijauspilleri

tatipensio - 02.10.2005 09.16 - terveys 

Varma en ole miten uusi, mutta itse en ole törmännyt tähän. PharmaPost-nimellä toimiva lafka mainostaa Trimbia-tabletteja aika hurjasti: ottamalla yhden tabletin laihdut aina kaksi kiloa. Tässä vaiheessa pitäisi jo hälytyskellojen soida, mutta jostain syystä näin ei kaikilla käy.

Tutkin vähän netissä ja samalla nimellä on aiemminkin myyty hieman erilaisia tabletteja, yhtä toimimattomia tietysti. Esimerkiksi Kuningaskuluttajan artikkelissa kerrotaan kokeiltujen tablettien sisältäneen lapun mukaan käytännössä teetä, mutta Yliopiston Apteekin edustaja sanoi, että mitään varmuuttahan ei ole mitä oikeasti sisältää.

Lafka mainostaa "rahat takaisin jos et ole tyytyväinen", mutta asiassa on hieman ongelmia. Eivät meinaan halua palauttaa kovin helpolla rahoja ja selkeästi tosiaan liikeidea on repiä rahat niiltä, jotka eivät jaksa palauttaa tuotetta.

Tällaisia huijariyrityksiä vastaanhan olisi ihan kivoja ärsytyskeinoja. Esimerkiksi jos iso määrä ihmisiä tilaisi näitä pillereitä, muttei noutaisikaan niitä koskaan postista. Tästä tulisi yritykselle yli viisi euroa kuluja per tilaaja. Ja luulisi näkyvän jossain, jos mukana olisi satoja ihmisiä. Tietenkään tällaiseen toimintaan en kehoita, sehän olisi aivan moraalisesti arveluttavaa, mutta niinhän on tällainen pillerihuijauskin...

Ihmetyttää myös miksi tällaiset katalookit ottavat näitä selkeitä huijauksia mukaan lehtisiinsä, se vähentää koko lehtisen (ja siinä esiintyvien muiden yritysten) uskottavuutta.

Lue kommentit (18) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu