Asenteellisuus kunniaan

symbiatch - 28.06.2006 15.36 - IT-ala 

Jo pitkään on ärsyttänyt tiettyjen piirien asenteellinen kirjoittelu monista asioista. Nyt tänään pisti taas silmään Digitodayssa pari artikkelia joissa tätä harjoitetaan.

Ensimmäinen kertoo kuinka Microsoft avaa koodin jakamiseen tarkoitetun sivun (vain yksi sivu, luulisi että sivuston...). Täällä on pakko ollut laittaa loppuun kommentti: "Sivusto lienee osa yhtiön kamppailua avointa koodia vastaan." En oikein ymmärrä. Jos MS jakaa esimerkiksi Atlaksen ouppensorsana (kyllä, saat muokata ja käyttää miten haluat), miten tämä on osa kamppailua ouppensorsaa vastaan? Ehkä toimittajan päässä tämä jotenkin toimii, minä en itse ymmärrä.

Toinen kertoo että Nokian PC Suitessa on puskuriylivuoto jonka Gracenote on sinne koodannut. Tähän on ollut pakko sitten kommentoida "Se liittyy Microsoftin ActiveX-komponenttiteknologiaan." Aha. Eli halutaan taas kertoa miten ActiveX on niin vaarallinen, varsinkin kun se ei estä huonon koodarin puskuriylivuotoja?

Tietysti tuonkin saa korjattua poistamalla ActiveX:n käytöstä (mitenköhän se tehdään koko koneen laajuisesti?), mutta tuo on vähän sama kuin sanoisi "oho, me vähän mokattiin, poistakaa kaikki Java-virtuaalikoneet koneistanne niin ei vahingossakaan kukaan voi tätä aukkoa käyttää."

Ärgh. Sainpas vuodatettua.

Lue kommentit (6) | Kommentoi

Loppu hyvin kaikki hyvin..

sabe - 26.06.2006 22.39 -

Suomeen päästiin ja kaikki ok!

Katsellaan sitten lisää kun alkaa oleen enemmän järjissään ja saa kuvia lisää, joten vielä tulee päivitystä :).

Kommentoi

Kisakuumetta

kebax - 26.06.2006 14.08 - golf 

Kohta on jälleen se aika vuodesta, nimittäin Golfpisteen foorumin kutsukisa pelataan ensi viikon perjantaina. Tapahtumapaikkana tänä vuonna on laatukenttä Hämeessä eli Vanajanlinnan upouusi baana joka takaa pelattuna kelpaa vaikka euroopan tourin ammattilaisillekin. Ensimmäisen kerran foorumin kisa pelattiin 2003 Hyvinkäällä vesikelissä. Kilpailun isä on Timo Parantainen joka on vääntänyt nyt kisan kasaan jo neljännen kerran peräkkäin. Lisäksi Timo on taikonut esiin koko kesän kattavan harrastelijatourin jo kolmatta kertaa. Hyvää työtä, Parti!

Tapahtumassa pelataan jälleen useita eri sarjoja. Näistä tärkein on joukkuekisa joka pelataan bestballina siten että joukkueen kaksi parasta tulosta huomioidaan. Viime vuonna joukkueiden kokoonpanoa sotkettiin; mikä oli oikein onnistunut ja piristävä piirre kisassa. Täksi vuodeksi joukkeiden muodostus on jälleen ollut vapaata ja ensimmäisten joukossa kisaan liittyi legendaarinen ~lampIHallitus~. Tämä joukkue, allekirjoittanut mukaanlukien, on erittäin hyvässä vedossa tällä kaudella. Saapas näkee jääkö muille tiimeille mitään jäljelle 7.7 pelattavasta kisasta =)

Kommentoi

Kadonneen harjoituskentän metsästys

kebax - 25.06.2006 14.22 - golf 

Tuli käytyä pari viikkoa sitten Nurmijärvellä pelaamassa parkolmosbaana läpi. Kaunis kenttä jolta löytyi monipuolisia tehtäviä tii toisensa jälkeen.  Tuonne vaan on jonkun verran matkaa kotipaikkakunnalta.

Tänne tiilaaksoon on rakennettu kenttää toisensa jälkeen mutta kunnon harjoituskenttä vaan loistaa poissaolollaan. Lepaalla on kentänhoito-oppilaiden ylläpitämä piskuinen kenttä, jolla kuitenkin löytyy pelkkkien parkolmosten sijaan vähän pidempiäkin reikiä.

Parkolmoskentällä aloittelijat pääsevät pelaamisen makuun ja vähän kokenemmatkin voivat hioa lähiöpelitaitojaan. Joillekin pelaaminen tälläisellä kentällä saattaisi riittää sinällään; onhan se kuitenkin enemmän golfia kuin pelkkä rangella huitominen.

Harjoitusradalle on tällä talousalueella selkeästi tilaus. Jostain syystä täkäläisten kenttäorganisaatioitten kuvioihin ei sovi harjoittelumahdollisuuksien parantaminen näiltä osin. Erillään rakennettuna tälläinen hanke tuskin on toteuttamiskelpoinen.

Kommentoi

3G, Nokia ja Saunalahti

symbiatch - 24.06.2006 16.06 - mobiili 

Laitoin nyt sitten Saunalahdelle kyselyä josko toimittavat uuden SIM-kortin kun Nokian matkapuhelintuen pääjehu on sitä mieltä että vika on verkossa eikä heidän puhelimissaan. Normaaliahan se on että puhelin saa jumittua tai bootata itsensä jos verkko on tuhma, eikös? Hieman tietysti jo epäilytti josko vika olisi SIMmissä tai verkossa kun kerran kaksikin puhelinta sekoilee. Kumpikin kylläkin Nokiaa, joten voi olla että ovat vain korjanneet edellisen mallin verkkojumituksen sillä että uudempi boottaa itsensä jos näin käy.

Yllätyin kuitenkin Saunalahden vastauksesta. He voivat toimittaa uuden SIM-kortin mutta se maksaa 7,40 euroa. Kysyin josko he hyvittävät hinnan sitten takaisin jos vika on heillä, kun kerran Nokia niin väittää. Eivät hyvitä. Mutta miksi, jos kerran vika ei voi olla SIM-kortissa eikä heidän verkossaan? Suoraan sanoivatkin ettei puhelimen kaatuilu tai muu johdu ikinä verkosta. Eli nyt on sitten Saunalahti vastaan Nokia.

Sain myös Saunalahdelta hyvän korjausvinkin 3G-ongelmiin: älä käytä sitä. Heidän mielestään ongelmien ilmetessä pitää siis lopettaa palvelun käyttö. Sanoivat myös että esimerkiksi Vantaalla 3G-verkon peitto ei ole tarpeeksi hyvä ja 2G-moodissa pitäminen olisi hyvä asia. Kiitin tiedosta ja kerroin että olen itse ollut tyytyväinen 3G-peittoon, mutta hyvä kun kertoivat ettei minun pitäisi olla. Onhan se rehellistä kertoa asiakkailleen ettei kannata tyytyä ihan hyvään toimivuuteen. Pitäisi kai sitten vaatia enemmän?

Eli asia pitänee siirtää kuluttajaihmisten hoitoon jos kerran kumpikaan osapuoli ei myönnä mitään vikaa voivan omissa tuotteissaan olla ja silti tuhansilla muilla homma pelaa, muutamilla vain on ongelmia.

(Ja ennenkuin joku mainitsee ettei asia kuuluisi kuluttajaviranomaisille pieni vinkki: sekä liittymä että puhelimet ovat yksityisomistuksessani ja asia on silloin kuluttaja-asia)

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Hyvää juhannusta kaikille!!

sabe - 23.06.2006 15.49 - matkustus 

Jeps, eli kaikille hyvää juhannusta vaan jotka vielä jaksaa meidän raportteja lueskella :) ja kiitokset niille jotka sitä ovat jo tännekkin toivottaneet tai tulee toivottamaan.

Kokon poltto täällä suunnassa on vielä vähän kysymysmerkki. Meinaan kun tuo lento takaisin on jo maanantaina ja jos kokkoa aletaan polttamaan, niin ties mihin poliisin huostaan sitä vielä joutuu ;). Joten ehkä ollaan pidempäänkin täällä ;o

Koittakaahan olla hukkumatta ja jos, niin laittakaan ainakin vetoketju kiinni matkalla pohjaan. HYVÄÄ JUHANNUSTA KIINASTA!

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Maailmanympäri päivässä.. :)

sabe - 23.06.2006 15.30 - matkustus 

Aamulla testattiin hotellin oma aamupala, kun kuuluu huoneen hintaan ja sinänsä positiivisempi yllätys kuin mitä ehkä odotti. Erilaisia ruokia oli mielinmäärin, niin eurooppalaista kuin kiinalaistakin.

Aamupalan jälkeen lähdettiin juna-asemalle ja suuntana oli Shenzen kaupunki tuolla hiukan etelämmässä meren rannalla. Matka kesti reilun tunnin ja perillä odottinkin sininen taivas ja kuumepi kuin koskaan tällä reissulla. Aiemmin siis aurinko tullut esiin silloin tällöin ja HK:ssa pari kertaa enemmänkin, mutta nyt oli lähes sininen taivas, joten se porotti niskaan kokoajan.

Shenzenissä oli taas hieno metro, samanlainen mitä HK:ssa tosin huomattavasti halvempi. Päästä päähän tuli maksamaan 1€ kahdelta ja matka oli kuitenkin aika pitkä kun aikaakin meni lähes 30min. Perillä oli paikka nimeltä "Window of the world" josta löytyy about kaikki maailman nähtävyydet pienoiskoossa joista osa suurempia ja osa pienempiä. Eli maailmanympäri matkaa ei mene 80 päivää vaan sen tekee myös parissa tunnissa ja noin 12€ per nuppi :). Paikka oli hieno ja taas on kuvia koneella mielinmäärin jota sitten myöhemmin voidaan esitellä, kun ollaan takaisin suomessa.

Jälleen kerran vähän shoppailua Shenzenissä ja illalla takaisin junalla. Tarkoitus oli vielä käydä venäläisessä lentotukialuksessa (Minsk), mutta ei onnistuttu, kun ei ollut mitään paikallista karttaa / opasta ja taksikuskit ei ymmärtänyt sanaakaan niin kuin ei kukaan muukaan koko Shenzenissä. Juna-asemalle kuitankin päästiin ja junalla takaisin omaan kylään ja omaan hotelliin.

 

Kommentoi

Reklamointia..

sabe - 23.06.2006 15.22 - matkustus 

Eilen turhauduttiin sitten sen verran kaikkiin säätöihin ja ongelmiin mihin hotellissa törmättiin, niin alettiin reklamoimaan.

Reklamoinnista oli sitten hyötyä ja saatiin huomattavasti tilavampi huone uudesta siivestä jossa kaikki muukin on uutta. Edellisessä tapetitkin vähän repsotti ja muutenkin kaikki oli vanhaa ja kulunutta. Nyt on sohvat, uudet sängyt, hieno telkkari ja muutenkin tilaa yllinkyllin ja kivat oltavat :).

Illalla käytiin vielä vietnamilaisessa syömässä ja oli taas kerran hieno paikka, paljon ruokaa ja tällä kertaa todella edullista ruokaakin. Oluitten kera koko mötköille tuli hintaa aika tarkalleen 18 euroa. Illallisen jälkeen löydettiin vielä irkkupubi missä sitten löytyikin kaikki muut paikanpäällä olevat länsimaalaiset :).

Kommentoi

Reppu selkään!

kebax - 22.06.2006 21.10 - golf 

Kärryjen vetämistä golfkentällä pidetään usein vähemmän vaivalloisena kuin kantaa mailoja selässään. Allekirjoittanut sai täksi kaudeksi idean kantaa mailojaan hankittuaan asiaan soveltuvan bägin lähinnä talven treenireissuille.

Kantobägi muuten on ihan hemmetin hieno juttu ja on vaikea ymmärtää miksi sen hienoutta ei ole tullut aikaisemmin tajunneeksi. Siitä vaan kävelee bägi seljässä kernin poikki, paikkaa ohimennessään muutamat alastulojälet, nappaa lipun kainaloon ja vie bägin toiselle puolen griiniä. Sitten palaa putterin kanssa takaisin ja töksää kolme kertaa. Lippu kuppiin, takaisi bägille, putteri kassii ja bägii selkään. Seuraavalle tiiauspaikalle kävellessää merkkailee tulokset korttiin - aika näppärää!

Reppu selässä kävellessään on muutenkin kaikinpuolin vapautuneempi fiilis. Sateenvarjon kanssa puljaaminenkin onnistuu huomattavasti helpommin. Bägi seuraa suurinpiirtein sinne minne pelaajakin menee. Jos pallot on loppu, uusia on lähellä. Jos mailavalinta ei miellytä, toinen on lähellä. Melko kompaktia meininkiä.

Alaselkä tuntuu tulevan kipeäksi kantamisesta, mutta tätä voinee vähentää säätämällä remmit oikein. Ajan myötä tuota kyllä varmaan jaksaa kantaa väsymättä. Allekirjoittaneelle tällä hetkellä puolisetin kantaminen tuntuu olevan sopivan suuruinen rasitus. Tämä kausi kuitenkin tullee vedetyksi sisulla läpi.


toskibag.JPG

Allekirjoittaneen Toski bägi päässee ens viikolla muihin tehtäviin kun remmiin astuu Sunmountainin Superlight 3.5.

Kommentoi

Takaisin kiinassa..

sabe - 22.06.2006 13.22 - matkustus 

Dodih, takaisin paastiin, mutta muuta ei olekkaan ollut kuin ongelmia. Ei saatu nettia toimintaan meidan huoneeseen ollenkaan tai saatiin, mutta se ei paastanyt millekkaan suomenkielisille sivuille jne..

Huoneen puhelin toimi ihan ok, kun tultiin sisaan, mutta valissa kun kaytiin syomassa, niin joku puhelinasentaja oli siella huoneessa kun tultiin ja sitten se ei enaan toiminutkaan. Saatiin ravaa eestaas alakertaan(huone on viela ylimmassa kerroksessa) ja kukaan taas vaihteeksi puhu englantia, niin aika moista sahellysta kokoajan.

HK meni ihan ok ja kaytiin Matleenan kanssa dim sumilla mika oli erittain mukava kokemus ja sen jalkeen tultiinkin junalla kiinaan takaisin. Ikava kylla ei paasty talla kertaa ykkosluokkaan, kun junassa ei semmoista ollut, mutta sinansa kokemus se oli tuokin junamatka. Juna itsessaan niin kuin suomessa, mutta tarjolla oli keitettyja vihanneksia, kanankoipia, etc, etc..

Tanaan sitten kaytiin kiertelemassa viela taalla paikallisten ostoskeskukset, mutta ei sielta mitaan mukaan tarttunut kuin kenganpohja ostamistani sandaaleista. Onneksi oli jo kaikki kierretty ja juuri muutenkin ottamassa taksia takaisin, niin ei siitakaan liikoja ollut haittaa. Huomenna olisi tarkoitus lahtea Shenzheniin ja sinne nahtavyyksia katselemaan.

Tanaan loydettiinb vihdoin netti tasta talosta ja saatiin tietoa miten paastaan esmes sinne Shenzheniin. Kysya on vahan hankalaa, kun nama ei todellakaan puhu englantia eika sita ymmarra. Tanaan kuitenkin on toissa joku joka ymmartaa ja osaa puhua, niin ehka se netti viela saadaan meidankin huoneeseen + loytyi tama aulan kone mita ei eilisen mukaan ollut edes olemassa :).

No niin näyttäisi siltä, että saatiin vihdoin toimiva netti. Yleiskorjaaja jantunen kävi paikalla (sama joka viimeksi rikkoi puhelimen) ja korjaili vähän systeemejä. En tosin tajua miten huonosti kiinni olevat piuhat voi vaikuttaa ettei jotkun tietyt sivut toimi, mutta tietyt sivut toimii samaan aikaan täisin.

(Aiempi viesti on sitten kirjoitetty kiinalaisella näppiksellä, joten voi olla vielä normaalia sekavempi ;)

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Pettynyt

molisijat - 21.06.2006 01.00 - bloggaus 

Jaahas. Osa tekstistä puuttuu viime kirjoituksestani. Olen hieman pettynyt tähän systeemiin :(.

Kommentoi

Takaisin Hong Kongiin

sabe - 20.06.2006 18.45 - matkustus 

Aamu vielä siis Macaossa ja kamat saatiin nopeesti kasaan ja vietiin respaan, jotta pääsee vielä vähän syömään ja katselemaan kylää. Pakko se on myöntää, että ei se niin kiinalaiselta paikalta näytä. Vielä kun joku ottaisi pois ne kiinalaiset merkit ja valotaulut, niin sitä luulisi jo olevansa portugalissa tai siellä päin muuten. Skoottereita oli kokoajan joka poulella ja muutenkin kaikki oli aivan erilaista mitä kiinan puolella.

Kiertelyn ja kaartelun jälkeen hakemaan tavarat hotellista ja kohti satamaa. Niin juu ja päivä oli säältään aivan mahtava! Aurinko paistoi ja oli jälleen kerran todella kuuma. Lautalla sitten Honkkariin ja perillä yllätys yllätys(!!!!!) oli sama sade kuin aiemmin Macaossa :(. Tämä kuitenkin loppui samantien kun päästiin hotelliin, joten ei sen suurempaa ongelmaa. Kello olikin jo sitten sen verran, että syytä alkaa suunnistaa kohti paikallista vuorta(peak). Huipulle pääsee hienolla yli 1000v vanhalla raitiovaunulla joka kulkee parhaillaan 45 asteen kulmassa, joten jo pelkkä matka oli aika hieno kokemus. Ylhäällä oltiin juuri siten, että kerettiin nähdä itse HK vielä päiväs aikaan ja näkymä oli mahtava. Vieressä oli thai ravintola ja kun ei moisessa ole vielä käyty, niin kokeiltiin nytten sekin. Hintaa oli, mutta se oli aika oletettavaa siellä paikassa. Vihannesten joukossa oli vielä kivana yllätyksenä pieniä punaisia jalopenoja mitä Teemu onnistui laittamaan suuhun heti ensimmäisellä suupalalla(oli sitten aivan sairaan tulista tavaraa :). Ruokailun jälkeen vähän shoppailua ostoskeskuksessa(nämä näyttävät rakentavan niitä ihan mihin vaan) ja sen jälkeen olikin kiva katella HK:ta pimellä, kun alla oli aikamoinen tulimeri erilaisista pilvenpiirtäjistä ja muista mainoksista jne.. Toivotaan vaan, että kuvat on edes vähän samanarvoisia mitä muuten.

Lopuksi vielä käytiin shoppailemassa vähän vaatteita Tsimsha tsuissa ja sitten oltiinkin taas täällä kirjoitelemassa mitä on päiviin kuulunut. Kuvia ei vieläkään ole siirretty vaikka olisi jo ollut mahdollista, mutta ei sitä jaksa alkaa säätämään, kun kone on kuitenkin aika heikohko kannettava ja kuvat on otettu niin isolla resolla, että kokoa löytyy. Eihän se kovin hankalaa olisi erinäisten sovellustenkaan avulla, mutta nyt ollaan lomalla ja kyllä ne kuvat keretään näyttää myöhemminkin :).

Huomisen ohjelmassa olisi tavata Alexin entinen kämppis ja mennä syömään dim sumia päivällä. Sitten pitäisi saada vielä jostain yksi matkalaukku, kun ei oikein enään rinkat taida riittää ei sitten kirveelläkään. Päivällä sitten jossain vaiheessa takaisin Kiinan puolella josta tulikin mieleen, että pitääpä saada se hotelli sieltä vielä :o. *hups* Näin tässä voi käydä, kun ei kaikkea kerralla ole otettu ja ei ole varma kuinka kauan missäkin on. Ties vaikka ollaan täällä vielä yksi yö, kun ei tämä hotelli niin kovin kallis ole. Tosin Kiinan puolella olisi jonkun verran jo suunnitelmia ja edullisempaa, niin ehkä me kuitenkin.. Aika näyttää ja blogi kertoo ;).

Niin juu ja jokainen joka tuntee minut(Pasi), niin ei ihmettele jos teksti on vähän epäselvempää kuin muuten :). Lukihäiriön lisäksi voidaan ottaa syyksi se, että tarina kirjoitetaan aina aika nopeaan ja koitetaan vikkelään keksiä kaikki mitä on tapahtunut päivien varrella, joten koittakaa kestä jos on epäselvää, niin tämä kaikki täällä meillekkin on :).

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Casinot ja vesisade

sabe - 20.06.2006 18.43 - matkustus 


No niin mistäs sitä taas aloittaisi, kun meni taas hetki ettei tullut raapustettua mitään.

Päästiin siis Macaolle ja hotelliin joka oli hieno, niin kuin sivuilta varmaan näki. Ensimmäisenä päivänä oli taas vähän väsynyt olo, kun oli rinkkoja roudannut ja muutenkin saanut säätää 'muuton' kanssa. Jostain syystä nuo tavarat on aina levällään ja niitä tulee kummasti kokoajan lisää ;).

Tarkoitus oli että kierrelleen hiukan casinoita ekana päivänä ja pelaillaan hiukan ja seuraavana päivänä sitten katsellaan taas saarta ja viereistä Tapei saarta enemmän, kun siellä sitten muitakin nähtävyyksiä. Kuten suunniteltu, niin eka päivä meni casinoissa ja ulkona ihmetellessä casinoiden valomerta, kivaa oli ja rahaakin taisi tulla enemmän kuin meni tai ainakin ei pahemmin sitä mennyt.

Toinen päivä alkoi huonosti, kun ulkona oli jumalettu vesisade(ensimmäinen tällä reissulla ihme kyllä.) ja sitä oli jo odotettukin, kun viime vuonna tässä kuussa taisi sataa 28 päivää tjsp.. Aamupala kuitenkin tuotiin suoraan huoneeseen ja oli kyllä semmoinen setti, että kelpasi taas hymyillä :). Päivä sitten jatkui sisätiloissa niin kuin ensimmäinenkin ja ikävä kyllä sitten meni casinoille jo jokunen euro enemän, mutta ei kuitenkaan siten että olisi vaikuttanut tai ylittänyt matkabudjettia vielä.

Ilalla sade sitten olikin jo loppunut, mutta ei sitä enään pimeessä jaksanut lähteä mihinkään sen enempää vaeltelemaan. Macao toweriin mentiin kuitenkin ilalliselle ja jösses sentään se olikin sitten hieno paikka. Torni on aikalailla samanlainen kuin näsin neula treellä ja yläkerta pyörii täyttä ympyrää kokoajan. Kyseessä oli buffetti joka maksoi 22e/hlö ja siellä oli vaikka mitä. Eipä ole moisessa buffeessa tullut koskaan oltua. Tarjolla oli kaikennäköistä kiinalaista pöperö, sushia, intialaista, amerikkalaista ja vaikka mitä. Varsinkin seafood osio oli erittäin nautinnollinen, kun tässä on aika paljon muutenkin tullut nautittua sitä osastoa matkan varrella. Kaiken kruunasi vielä jälkiruoka osio joka oli täynnä kaiken näköisiä pieniä gourmee juttuja ja hedelmiä mitä sai vielä dipata suklaa suihkulähteeseen :).

Päivä sitten olikin aika pitkälle siinä ja aamua varten oli taas syytä mennä ajoissa nukkumaan.

 

Lue kommentit (14) | Kommentoi

Eläintuttavuutta

molisijat - 19.06.2006 08.05 -

PIC.jpg
Sesi hieman vältellyt itseään pienempikokoisia koiria. Nyt Gali nukkuu kun äskön käytiin kaupassa ja Gali on hyvin kiinnostunut kaikista ympärillä olevista hajuista, jotenka kävellessään se touhottaa paljon ja juoksentelee ristiin rastiinTällainen Gali herra täällä luonani taas on. Poikaystäväni koira. Kissat tulevat tänne sittenkin vasta huomenna. Kisut eivät vielä ole täysin hyväksyneet Galia, vaan sähisevät sille ja onpa Gali pari kertaa kynnestä kuonoonsakin saanu. Kerrankin ulvahti niin kovaa ja pitkään ja peitti käpälällä naamansa että pelkäsin Galin sokaistuvan. Ei kuitenkaan onneksi silmiin mitään tullut ja testasinpa hänen näkönsä vielä pallollakin. Travolta on nykyään alkanut jo vähän rohkeammin kuljeskella ympäriinsä Galin täällä ollessa, välistä on käynyt Galin nenääkin haistelemassa, mutta Jimi vielä kyyhöttää pöydällä nurkassa tietokoneen tulostimen vieressä. Laitankin siis Jimille aina yöksi ruokakupit pöydälle Galin ollessa täällä. Vanhempieni koiran ja kissan kanssa Jimi ja Travolta ovat hyviä kavereita, kun pienestä saakka ovat heidän kanssaan olleet tekemisissä. Vanhempieni Sesi-koira kyllä varmaankin mielelläänleikkisi Galinkin kanssa mutta Galissa on niin paljon nuoren koiran intoa että hän vain jahtaa Sesiä ja näykkii koko ajan takapuolesta, siksi Sesi välistä komentaa pienempäänsä. Sen jälkeen kun Gali ja Sesi olivat ensi kerran tavanneet, ol

Kommentoi

Suunta kohti Macaota..

sabe - 18.06.2006 12.31 - matkustus 

Eilisiltana kuitenkin vielä käytiin parilla oluella, kun Riikkakin oli tullut kuntoon(onneksi!) ja sitten suihkuun ja nukkumaan. Vikana yö hostellissa ja ihan hyvä niin, kun alkoi jo olemaan ikävä erillistä suihkua, että ei tarvi vessanpöntön päällä pestä itseään.

Aamulla kamat kantoon ja ainakin vielä mahtui yllättävän hyvin, kun puvut kannettiin käsissä ja sitten samantien katamariinille. Paatti siis samanlainen millä mennään tallinaan, mutta aika hyvin se heilu kun sinne mentiin. Edessä oli vastaavanlainen ja moottorit käynnissä, niin aaltoja oli ja paatti heiluikin sitten sen mukaan. Hiukan huti kun astuu, niin olisi ollut jo meressä tai vähän isompi aalto, niin olisi lähtenyt laskusilta mereen tjsp..

Matka kestin vajaan tunnin ja oltiin perillä oikeastaan samantien. Taxi hotelliin maksoi taas huimat 1,5e. Hotelli on Casino Lisboa(http://www.hotelisboa.com) ja aivan levoton paikka. Kokoa on yhden kortellin verran ja olisi syytä olla oma kartta, että löytää huoneeseen, respaan jne. Paikassa on oma casinonsakkin ja niitä täällä muutenkin aika hyvin. Huomenna sitten selviää pitääkö syödä nuudeleita koko loppuloma ja onko kaikki rahat palanyt vai vielä jotain jäljellä ;).

Tänään vähän viileämpi sää ja hiukan ryytynyt olo taas, kun sai tuolla helteessä ravata rinkkojen kanssa ja eilen niin paljon kävelyä, että ei oikeen jaksa tänään kierrellä kovin paljoa. Huomenna kuitenkin tarkoitus käydä katselmassa paikallisia nähtävyyksiä ja niistä saatiinkin hyvät vinkit Laurilta ja Riikalta kun alkuviikosta olivat itse täällä.

Täällä siis kaksi yötä ja sitten takaisin Hong Kongiin jossa näillä näkymin vielä yksi yö ja  lopuksi Kiinan puolella viettämään loppuaika. HK:ssa on Alexin entinen kämppis odottamassa ja lupasi viedä meidät syömään dim sumia oikeen paikalliseen ilmapiiriin, joten sinnekkin on jo suunnitelmia luvassa. Nyt kuitenkin hiukan katselemaan paikkoja, joten tarina oli tässä tällä kertaa.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Shoppailua ja nähtävyyksiä

sabe - 18.06.2006 12.22 - matkustus 

Tässä taas pari päivä oltu niin kovassa liikenteessä, että ei ole jaksanut päivitellä ihan liikoja tätäkään blogia.

Toissapäivä kuitenkin saatiin puvut, Teemu ostin kameran ja muutenkin se oli shoppailua taas kerran erilaisissa marketeissa ja kauppakeskuksissa, kun nekin on jo osa nähtävyyksiä. Illalla ajoissa petiin, jotta seuraavana päivänä pääsee taas katselemaan nähtävyyksiä mihin ei mene rahaa ;).

Aamulla ajoissa ylös, pyykit pesuun ja nokka kohti Lantaun saarta. Saareen pääsee kätevästi metrolla. Itse saarella lähdettiin katsomaan budhaa joka on maailman korkein ulkoilmassa oleva budha! Paikan päällä löytyi myös pari temppeliä ja "wisdom path" missä vierailtiin. Maisetmat oli aivan käsittämättömän hienoja ja itse budha aika levottoman kokonein myös. Paikka oli saarella sijaitsevan vuoren päällä ja bussimatka sinne kesti noin 40min ja oli osittain aika moista höykytystä. Kuski taisi muutenkin ajaa sinne suuntaan koko matkan ykkös vaihteella, kun bussi piti sen luoka meteliä ja nopeuskin oli sitä luokkaa :).

Lauri tuli paikanpäälle noin 30min meidän jälkeen yksikseen, kun Riikka oli äkillisessä vatsataudissa hotellissa (illakin kuitenkin jo täysin kunnossa). Kierreltiin ja kaarreltiin ihmettelemässä maisemia jonka jälkeen päätettiin lähteä toisesta paikasta lautalla seuraavaan saareen.

Matkalla toiselle saarelle nähtiin useaan otteeseen hienoa pieniä hiekkarantoja siellä täällä missä ei kuitenkaan ollut ketään. Paikat oli kyllä todella houkuttelevia, mutta tiedä sitten pääseekö moneenkaan paikkaan ilman omaa venettä ja siksikö ne niin tyhjiä, tosin muutenkaan näkynyt ihmisiä rannoilla.

Toinen saari oli hiukan pienempi ja kampeimmalta kohdaltaan vain 200m leveä. Rantautuminen tosin antoi kuvan, että olisi tultu kanarilalle tjsp. Siellä oli niin etelämäinen tunnelma ravintoloineen ja rantalelu kappoineen, että ei moiseen ollut aiemmin törmätty. Nähtävästi täällä kävi paikalliset rentoutumassa ja toisella puolella olleella rannalla sitten paikallisia olikin makoilemassa ja uiskentelemassa. Otettiin yhdet nouvoa antavat ja alettiin katsella mihin eksyttäisiin. Pari vuorta oli taas tässäkin saaressa, mutta sinne ei siinä kuumudessa ollut minkäänlaista aikomusta kiivetä. Kuitenkin toisin kävi ja jossain vaiheessa huomattiin olevan yhden niistä päällä pienessä paviljongissa. Matka oli pikkusia polkuja pitkin ja perillä oltiin sitten jokainen aivan läpimärkiä. Aiemminkin tullut hikoiltua, mutta tämä oli jo täysin toinen ulottuvuus. Matka kuitenkin palkittiin aivan uskomattomalla näkymällä ja vielä, kun aurinko alkoi juuri laskemaan, niin näkymä vain parani entisestään. Sen verran se oli hieno ettei oikein sanoin pysty edes kuvaamaan. Kuvia on ja katsellaan jos jossain vaiheessa saataisiin niitä esillikki toisin kuin tähän mennessä.

Kommentoi

Bloggailuongelmia

molisijat - 17.06.2006 22.05 - bloggaus 

Yritän kokeilla nyt kirjoittaa sähköpostin kautta, kun puhelimella ei näytä luonnistuvan tuo omilla sivuilla kirjoittaminen, uloskirjautuu automaattisesti liian nopeasti, ja aina kun kirjautumisen jälkeen menee takaisin kirjoittamis sivulle ja yrittää julkaista saman jutun uudestaan, niin näyttää vain otsikon. Mutta ehkäpä se sähköpostin avulla rupeaisi nyt luonnistumaan tämäkin kissablogi.

Kommentoi

Karvaiset kaverini

molisijat - 16.06.2006 17.11 - eläimet 

Kaksi karvaista kaveriani ovat tällä hetkellä siskoni hoivissa, maanantaina taas heidät näen. Jimi on pienikokoinen, harmaaraidallinen kissa, jolla on eriväriset silmät ja nenässä synnynnäinen vika. Toinen sierain on pienempi kuin toinen, josta johtuen Jimillä on välistä hengitysvaikeuksia ja toisinaan hän aivastelee useasti. Jimi on luonteeltaan viisas ja herkkä runosielu. Travolta on punavalkea ja isompikokoisempi poika joka juttelee paljon ja tarvitsee paljon hellyytä. Travolta osoittaa helposti mieltään, esim. pissimällä lattialle ja tiputtelemalla tavaroita ikkunalaudoilta alas. Kumpikin kissa on aivan omaa persoonansa, enkä kyllä kummastakaan luopuisi. He ovat karvaisia ja luotettavia ystäviäni.

Kommentoi

Uloskirjautuminen

molisijat - 16.06.2006 12.55 - bloggaus 

Tässä paikassa uloskirjautuminen tapahtuu liian nopeasti, kaikkea ei aina puhelimella ehdi niin nopsaan kirjoittaa kuin tietsikalla :(

Kommentoi

Mieleenpainuneet asiat..

sabe - 15.06.2006 21.22 - matkustus 

No niin eli siis jotain asioita jotain reissun päällä on hyvin jäänyt mieleen..

Guangzhoussa aivan mielettömän moni kantaa kokoajan jotain. Tiedä sitten onko kyseessä kaverin koko omaisuus vai mitä?? Enivei ne kantaa kokoajan jotain ja kantamukset on kuitenkin aika hemmetin isoja vielä..

Kaikki pelaa kokoajan tätä yhtä noppapeliä jokapuolella, varsinkin täällä HK:ssa. Jokaisella on oma kuppi missä sekoitetaan 5 noppaa ja sen jälkeen joku aloittaa ja sanoo, että kaikkien pelaajien kupeissa on vähintään joku tietty määrä jotain tiettyä numeroa. Tämän jälkeen seuraava pistää siitä paremmaksi, esmes jos eka sanoin 3x4, niin seuraavan pitää sanoa 3x5 tai 4x2 jne... Kuka tahansa saa välissä sanoa, että ei usko toista ja sen jälkeen kaikki näyttää noppansa ja ne lasketaan. Joko se joka sanoin tai se joka katsoi häviää ja se aina ottaa huikan juomastaan.. Ykkönen on aina mikä luku tahansa ja se tekee pelistä aika mielenkiintoisen. Pelissä on myös vähän erikoissääntöjä, mutta ei niistä nyt enempää.. Kummaa vain on se, että tätä peliä pelataan täällä JOKAPUOLELLA!!!!

Guangzhoun liikenne.. Nämä kaverit ajaa aivan sairaana. Ei mitään järkeä missään ja kun aiemmin kävi nykissä, niin luuli jo, että se olisi jotain, mutta tässä ei ole yhtään mitään järkeä. HK:ssa sentään käytetään vilkkua joskus, mutta ajo on silti aika sairaan oloista.

Ruoka on hyvää ja edullista, mutta olut taas hemmetin kallista suhteessa kaikkeen muuhun. Kaupasta jos ostaa, niin halpaa tyyliin 0,20-0,50€ kpl muta ravintolassa taas ollaan täysin suomen hinnoissa ellei välillä jopa ylemäpänä..(Hong Kong siis on kyseessä..)

Baarien ja pubien sijainti HK:ssa. Paikat on aina jossain ihan ihme mestoilla eli siis yleensä vähintään toisessa kerroksessa ja sitä ennen joudut menemään johonkin todella hämärään ja likaiseen rappukäytävään jostan sitten hissillä eteenpäin. Toki löytyy pubeja etc turisteille, mutta nämä on sitten myös turistihinnoissa ja ei niin paikallis meninkiä kuin näissä muissa.

HK itsessään on vähän kuin olisi jossain tieteiselokuvassa (Blade Runner jne..). Todella hämärän oloinen paikka, niin skylineä myöten kuin itse keskustassa olokin. Tiedä sitten onko tämä sää yksi syy siihen, kun on niin paljon tummaa pilveä kokoajan ja alhaalla vai mitä, mutta on se outoa tuolla katutasollakin..

Kyllähän täällä päin on normaalia, että paikat on auki vaikka kuinka myöhään, mutta kuka ihmeessä haluaa käydä jalkahieronnassa 04 tai käydä ostaan sohvan 02 yöllä?? Pubit ja baarit ok tähän aikaan, mutta kun näillä on auki silloin vaikka mitä...

Kyllähän näitä juttuja olisi varmaan vaikka mitän, mutta hiljakseen tässä alkaa tulla jo väsy ja onhan se kellokin jo 02:20, joten tätä sivua päivitellään (ehkä) tulevaisuudessakin..

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Hong Kong...

sabe - 15.06.2006 21.03 - matkustus 

No niin siis puvut käytiin sovittamassa ja huomenna selvii mimmoiset sitten saadaan.. Joepoika: Niin ja ei se tainnut lisäsenttejä otella..(ps. Teemu kyselee kukas joepoika on??)

Pukujen sovituksen jälkeen käytii hiukan katsomassa mimmoinen on paikallisten oma iltaelämä.. Jonkun sortin pubi löydettin ja samalla opittiin paikallinen noppa peli. Meinaan tätä peliä peltaa joka puolella. Kyseessä on juompeli jossa häviäjä aina ottaa huikan. Samalla selvisi, että näitä juomapelejä on useampiakin. Ihmeellistä siinä kuintenkin se, että eihän nämä ihmiset juo mitään ja jos juo, niin juo vähän. Kuitenkin tässä pelissä juodaa kokoajan ja noin ulkoisesti näyttäisi nekin juovan kokoajan.. Tiedä sitten mistä on kyse.. Samalla tutustuttiin pariin paikalliseen tyttön joista toinen lupasi lähteä huomenna oppaaksi shoppailemaan, saa nähdä käykö näin vai ei, mutta puhelinnumero on ainakin tallessa...

Sen verran siinä sitä olutta kuitenkin maisteltiin, että tämä päivä meni hiukan rokulissa aluksi, mutta illalla asia kuitenkin korjattiin ja siksi vasta takaisin kämpillä. Hyvä asia tässä maassa on se, että mikään ei oikein mene kiinni ihmisten aikaan. Eli siis huonekaulukaupatkin on auki vielä puolenyön jälkeen :o.

Tänään sitten olikin aika hauska tilanne, kun tavattiin Lauri(kalde, pasin kaveri) ja sen tyttöystävä. Käytiin syömässä Gaylord nimisessä intialaisessa paikassa ja sitten parilla oluella vielä parissa muussa saaren puolella olevassa kuppilassa.

Huomisen ohjelma onkin sitten aikalailla shoppailua. Tarkoitus olisi saada hiukan tuliaisia ja niille oma uusi matkalaukku, kun alkaa olemaan nuo rinkat jo aika hemmetin täysiä. Lisäksi Teemulle uusi kamera ja huomenna painotus shoppailulle jos kerta saadaan vielä paikallinen opas auttamaan shoppailussa.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Kissoista

molisijat - 15.06.2006 15.32 - eläimet 

,Tänne tulen silloin tällöin kirjoittelemaan kaikkea kissoihin liittyvää. Ohimennen saatan kirjoitella hieman myös koirista, mutta lähinnä tästä tulee kissablogi.

Kommentoi

Päivä Kowloonissa..

sabe - 14.06.2006 13.18 - matkustus 

Tänään sitten aamusta pyykit hostellin pesulaan ja nokka kohti Kowloonia.

Kowloon on tuossa mantereen puolella ja hiukan edullisempi paikka kuin mitä itse saari missä meidän hostelli on. Paikka oli vielä pahemmin täytetty kylteillä ja valomainoksilla kuin mikään muu paikka tähän mennessä ja kadutkaan ollut liian suuria, niin ihmiset täytti joka paikan. Länsimaalaisia alkoi myös löytyä enemmän ja enemmän, joten oli edes hiukan kotoisempi olo. Mistä tulikin mieleen tämä suomalainen johon törmättiin.. Aluksi kun lähdettiin metrolla, niin mentiin paikkaan minkä nimi oli Kowloon(olettaa sitä vähemmästäkin), mutta tämä nyt ei kuitenkaan ollut oikea paikka tai ainakin kun meni metrosta ulos, niin tuli jonkunsortin miliisi vastaan ja ohjasin takaisin metroon.. Siellä sitten hetken ääneen ihmeteltiin että mihin menisi, kun paikka nyt olisi oikean niminen kuitenkin, niin siinä sitten joku kuuli ja alkoi opastamaan.. Samalla kertoi pari muutakin paikkaa mihin mennä..

Kowloonissa turisteista pidetään ja välillä oli muutenkin olo kuin olisi olut etelän lomakohteissa, kun tuli verispesialpraisforjuu tarjouksia vähän väliä. Toinen mitä oli tultiin kokoajan tarjomaan oli räätälit ja kuten muutkin varmaan kuullut, niin täältä niitä vaatteita pitäisi saada edullisesti mittatilaustyönä ja käytiin sitten katsomassa yksi paikka. Olihan se sinänsä kokemus, kun meidät taas vietiin johonkin rappuun, hissiin ja muutaman mutkan kautta jonkun räätälin luokse. Hinnat ei ollut ihan niin hyviä mitä oli mainoksissa ja muutenkin eka paikka, niin päätettiin poistua aika nopeaan. Muutama räätäli mesta oli kuitenkin jo tiedossa jotka oli jonkunsortin hk tourismin suosittelemia, niin päätettiin siellä käydä ja sieltä sitten se tilauskin lähti..

Mistä tulikin mieleen, että tultiin vain suihkuun ja vaihtaan vaatteet ja sitten pitikin lähteä takaisin räätälille sovittamaan uusia vaatteita. Sen jälkeen vielä vähän lisää Kowloonia ja sitten varmaan se rittää, kun siellä jo päivä mennyt.. Lisää tästäkin ehkä vielä myöhemmin, mutta nyt on jo KIIIREEeeee..............

Lue kommentit (12) | Kommentoi

Oikeusasiamies tuomitsee uskonnollisen jakelun kirkkoon kuulumattomille

tatipensio - 14.06.2006 07.47 - uskonto 

Vantaan Sanomat uutisoi 11.6.2006 eduskunnan oikeusasiamies Jukka Lindsted tehneen päätöksen kahden vantaalaisen valituksessa Vantaan Laurin ja Tikkuristin jakelusta kirkkoon kuulumattomille. Valittajien mielestä lehtien jakaminen evankelis-luterilaiseen kirkkoon kuulumattomille on uskonnonvapauslain vastaista ja uskontoon pakottamista.

Oikeusasiamiehen päätös oli erittäin positiivinen: näin ei saisi tehdä. Yllättäen kirkko ei tätä näkemystä jaa. Esimerkiksi Vantaan seurakuntayhtymän lakimies Pekka Laakso on sitä mieltä, että perustelut ovat heppoisia ja "perustuslain tulkintaa on laajennettu keinotekoisesti ja ilman pitäviä perusteita." Tietysti, kirkkohan ei haluaisi mitään erivapauksia menettää.

Oikeusasiamies vertaa hengellistä jakelua muihin ilmais- ja mainosjakeluihin ja on sitä mieltä ettei näitä voi verrata. Jos henkilö ei kiellä mainosjakelua, sitä saa tehdä. Hengellistä materiaalia ei silti saa tuputtaa.

Kenestä tuntuu tutulta perustelulta Laakson heitto: "Se, joka ei halua lehteä, voi panna sen sivuun samalla tavalla kuin radion voi sammuttaa tai televisiokanavaa voi vaihtaa kun sieltä tulee uskonnollista ohjelmaa." Hmm... Roskapostia taidettiin selitellä samalla tavalla. "Helppoahan se on painaa deleteä vaan." Joopajoo, onhan se niille parille mutta kun tulee satoja viestejä päivässä.

En ymmärrä myöskään mikseivät seurakunnat ajattele säästöjä. Ai niin, kirkko on sikarikas, joten ei väliä vaikka painetaan ylimääräistä lehteä. Ja väliä sillä puumassalla joka niihin menee.

Kehotankin nyt kaikkia uskontokuntia lähettämään kaiken mahdollisen materiaalin Pekka Laaksolle, hänhän antaa tässä siihen suostumuksen. Hän voi vapaasti olla lukematta sitä sitten. Ja voisi selvittää sähköpostiosoitteen ja alkaa sinne toimittaa materiaalia kommentilla "tämähän on niin helppo poistaa, ei tämä sinua häiritse." Katsotaan kauanko on samaa mieltä...

Asiasta on keskustelua Helsingin Sanomien sivuilla ja kristillisten kansanedustaja Päivi Räsänen on tehnyt kannanoton asiasta

Keskustelussa on taas selkeä kahtiajako: toiset eivät halua tällaista hengellistä hapatusta, syystä tai toisesta. Toiset taas eivät tajua tätä vaan pitävät sitä itsestäänselvyytenä että Kirkko isolla koolla saa jakaa mitä haluaa minne haluaa ja jos se kielletään, pitäisi kieltää kaikki kebab-mainoksista lähtien. Eli tässä ei ymmärretä ihmisten halua päättää itse mitä materiaalia haluaa saada.

Räsänenkin ihmettelee pitääkö kaikista lehdistä kieltää kristillinen materiaali ettei vain sitäkään ole. Miksi? Yleisesti ilmaisjakelulehtien hengelliset jutut ovat hyvin pienessä osassa ja ne voi oikeasti hypätä yli. Samalla tavalla kuin minun ei tarvitse lukea jalkapallouutisia jos haluan lukea lähialueen konserteista. Mutta se, että tungetaan luukusta sisään kokonainen lehti tätä hapatusta henkilöille joita se voi suorastaan loukata (kysykää vaikka Uskontojen uhrit ry:ltä), se on suorastaan ajattelematonta.

Kommentoi

Guangzhou - Hong Kong..

sabe - 13.06.2006 16.00 - matkustus 

Aamulla siis ylös ja kamat kasaan ja matka kohti toista juna-asemaa. Tavaroiden pakkaaminen olikin taas yllättävän vaikeeta vaikka ei sitä nyt vielä paljoa ollut lisääkään tullut ostettua, mutta jotain pientä kuitenkin ja likapyykit nyt vei vähän enemmän kuin viikatut vaatteet.

Hotelli maksettiin ja taas taksiin joka ei tajua, mutta kartan avulla liikkeelle lähdettiin. Tällä kertaa taisi kyllä taksisetä vähän kiertää kulman jos toisenkin, kun kierreltiin ja kaarreltiin aika pitkään. Ainakin pari kertaa mentiin sillä tavalla, että itsekkin huomattiin jo huijas. Eipä tuosta matkas kuitekaan tullut kui 3€, joten sitä liikoja jaksanut alkaa stressaamaan.

Perillä sitte lippujen ostoon joka oli yllättävän helppoa. Hinta oli noin 25€/hlö ja kun kyseessä first class, niin ei sekään paha hinta ollut. Hiukan oli Alexi pelotellut junamatkustuksilla, hard/soft seat jutuilla, niin aateltiin ottaa parasta mahdollista, kun hintakaan häävi ollut.

Junamatka sitten olikin aikamoista juhlaa. Tilaa oli niin kuin ykkösluokassa voi olettaa ja tarjoilu pelasi ja ilmaiset, mehut, limut, kahvit/teet ja erinäisiä lehtijulkaisujakin oli tarjolla luettavaksi. Tax-free etc mahdollisuudet ja penkki oli sen verran iso ja tilava, niin unetkin sai. Matka nyt kestänyt kuin noin 1,5h kun oli suora ja pikajuna. Matkalla nähtiin ensimmäistä kertaa jo sinistä taivastakin sitten lennon jälkeen ja se sitten tuntuikin, kun perille päästiin. Lämpötila tai kosteus pisti aivan ällikällä, kun juna-asemalta poistuttiin.

Päätettiin sitten kokeilla mimmoinen on metrojärjestelmä täällä ja yllätys oli aivan mieletön. Metrot on täällä niin helppoja käyttää, että siinä pärjää vaikka lapsi ilman mitään ongelmia. Liput on noin 4-15HK$ riippuen kuinka kauas on menossa ja lippu valitaan automaatista mihin vain näpäytetään päämäärä. Metrot itsessään on myös aivan uusia ja kaikki tilat todella puhtaita ja hienoja muutenkin. Erittäin positiivinen yllätys ja jos vaikka vertaa suomen metroihin, niin kyllä suomi on selkeä kakkonen vaikka sekin hyvä.

Metrolla siis helposti perille, mutta sen jälkeen olikin vähän hankalaa löytää hostellia, kun se oli vain pieni ovi keskellä isoa tietä ja kadulta kun kysyttiin niin meidät neuvottiin aivan väärään suuntaan. Elikkä rinkat selässä ravattiin kauheessa helteessä aivan väärän suuntaan pidemmän aikaa kunnes löytyi joku ystävällinen joka käski kääntymään takaisin.

Hostelli itsessään oli vielä karumpi kuin oletettiin. Kotisivut antoi aika erilaisen kuvan, mutta eihän tämä 6 neliön huone ja 1 neliön vessa olekkaan kuin yöpaikka ja tavaroiden säilytys paikka, joten eiköhän tämä tästä.

Aika nopsaan sitten lähdettiinkin katselemaan HK:n katuja ja sieläl sitten talsittiinkin pari tuntia silmät solmussa, kun taas oli niin paljon katseltavaa. Laidalla on semmoisen näköistä taloa, että välillä tuntuu niinden hajoovaan siihen paikkaan ja välissä taas löytyy hienoa lasipalatseja. Keskusta taas on verrattavissa nykiin omine pilvenpiirtäjineen ja valomainoksineen.

Sää on ollut aika hellepitoinen suhteessa muihin, mutta voihan se olla tuo merikin joka tekee tästä pahemman. Ainakin sieltä tuleva tuuli on aika ihana elämys niin kuin kauppojen ilmastointikin. Käytiin samalla tarkistamassa Macaon reissua varten lautat ja samalla tuli jokunen hotellipaketti tajouskin jotka ainakin toistaiseksi vaikuttaa erittäin hyviltä.

Huomenna sitten alkaa nähtävyyksien metsästely ja täällä taitaa mennä enemmän niin ettei hostellilla pahemmin olla. Aiemmin hotelli oli niin iso, hieno ja lähellä jotta sinne meni helposti lepäämään, kun kuumus kuitenkin on aika kova. Täällä ollaan saaren puolella ja täysin toisessa päässä missä taas itse keskusta on. Eli joudutaan varmaan vilvoittelemaan oluen ääressä ;).

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Guangzhou

sabe - 13.06.2006 15.42 - matkustus 

No niin ensimmäinen ilta Guangzhoussa ei ollut ihan semmoinen kuin odotettiin. Ilta alkoi kun mentiin taksiin ja kuski taas ymmärtänyt mihin halutaan, niin jouduttiin sitten neuvomaan ajoreitit matkalla, ainakaan ei tultu huijatuksi :). Perille kun päästiin, niin yökerhohan oli kiinni ja toista ei siitä läheltä löytynyt. Päädyttiin sitten vaan menemään kunnon illalliselle ja sehän me saatiin, pöytä koreeksi reilun tunnin session kaupasta pari olutta ja hotellille takaisin.

Ilta meni meni korttia lätkiessä ja kuitenkin sen verran myöhään, että hiukan oli väsy seuraavana päivänä. Eli kuten funk jo vähän aavistelikin, niin vähän oltiin väsyjä. Hyvien unien jälkeen kuitenkin päätettiin alkaa selvittämään miten sinne honkkariin pääsee. Vastapäätä oli juna-asema, mutta sinne päästyä selvisi ettei sieltä junia lähde kyseiseen suuntaan. Seuraavat kaksi paikkaa oli sitten bussiasemia ja ei niistäkään päässyt ja ohjeet oli taas puoliksi kiinaan ja puoliksi jotain englantia mitä ei kumpikaan osattu. Hiukan selvitystä ja kartan hankinnan jälkeen ei kuitenkaan enään ollut ongelmia. Samalla sitten selvisi missä se oikeaoikea keskusta on ja mistä sitä yöelämääkin löytää. Päätettiin siinä sitten samalla jos menisi sinne ilalla syömään ja katsomaan hetken mimmoista meno on.

Pilvepiirtäjät siis löyty vihdoin ja niin myös kaikki hieno ja kallis alue. Käytiin jossain macaoleaisessa paikassa ilallisella ja taas kerran saatiin pöoytä niin täyteen ruokaa, että paha olo tuli jo katselusta. Tilattiin siinä samalla pullo sakea ja yllätys oli aikamoinen, kun saatiin 720ml pullo pöytään semmoisenaan. Hiljakseen se ruoka siitä kuitenkin hupeni ja juomat myös, perään käytiin vielä yhdessä yökerhossa (Gipsy King) ja sitten vielä katsomassa hiukan fudista(Australia-Japani) joka oli myös aika kokemus. Kiinalaiset oli aivan onnesta soikeena aina kun aussit teki maalin ja melu oli yllättävän kova vaikka ei paikalla kauheen montaa ihmistä ollut.

Lopuksi vielä taksilla hotelliin suht ajoissa jotta aamulla jaksaa lähteä junailemaan.

Kommentoi

Idealiike

symbiatch - 13.06.2006 07.23 - mobiili 

VTT julkisti tuossa hetki sitten Idealiike-sivustolla keräämänsä 37000 mobiilipalveluideaa. Kävin noita hieman läpi, niissä kun pitäisi olla ainakin 2000 huippuideaa. En tiedä millä kriteereillä näitä on tuollaisiksi kategorioitu, joten vaikea kommentoida tuota.

Hyvin paljon ideoita oli suoraan sellaisiin asioihin, joihin Hain joko kykenee nyt tai on tarkoitettu kykenemään kunhan yhteistyö yritysten kanssa toimisi. Monesti kaivattiin seuraavia:

 • itsensä paikantaminen
 • kaverien/vanhempien paikantaminen
 • palvelujen etsiminen
 • hintavertailujen tekeminen
 • lisätietojen saaminen tuotteista

Eli enää tarvittaneen uusi versio J2ME-softasta jotta käyttäjäkunta on laajempi ja hurja markkinointi niin siinähän sen pitäisi sitten olla. Ja sitä ennen pitäisi saada firmat kiinnostumaan niin paljon, että tarjoaisivat sitä tietoa. Mutta se tuntuukin olevan vaikeampi homma kuin luulisi.

Itse Idealiikkeen tiedonulostusformaatti on hirveä. On vain skannattu paperit sisään, dokumenteissa on sivuja joissa ei ole mitään muuta kuin tyhjää tilaa, osasta teksteistä ei saa mitään selvää kun skannerin asetukset ovat olleet pielessä jne. Eli ideoiden kaivaminen tuolta on erittäin hankalaa. Pitäisi kai tehdä tuosta raportti ja alkaa myydä, säästäisivät muut paljon aikaa kun saisivat suoraan tiedon mitä eniten kaivattiin...

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Ensimmäinen päivä Guangzhoussa

sabe - 11.06.2006 16.21 - matkustus 

Päivä alkoi huonepalvelulla joka oli erittäin mieluisaa, hinta oli vähän kallis paikallaiseen hintatasoon nähden, mutta näin meille aika edullista.

Sitten suunta kohti kadunnutta kaupunkia(siis ei tiedetty missä keskusta on). Teemu sinne nopeesti suunnistikin ja löydettiin muuakin kuin sitä aiempaa slummia. Samalla saatiin muistikortti kameraan, kun se jäi tietenkin töihin :( ja usb-lukija jotta kuvat saa koneelle. Yhteys kuitenkin sen verran heikko ettei saada niitä ainakaan vielä esille.

Keskustan kupeessa oli sitten hieno paikallinen kansallispuisto tjsp joka on hiukan kuin nykin central park. Siellä oli huvipuisto, bonsaipuu puisto, iso lampi(järvi) keskellä, ruokapaikkoja ja vaikka mitä muutakin..

Muutaman tunnin reissaamisen jälkene oli taas kiva palata hotellin ilmastoituun huoneeseen lepäämään. Meinaan aika ahdistaavaa tuolla olla monta tuntia ja kokoajan tulee kuitenkin ravattua eestaas katselemassa ihmeellisyksiä. Joista yksi poliisit, jotka pitää vilkkuja kokoajan päällä oli kiire tai ei! Hotellissa sitten minä(pasi) uskalisin lähteä parturiin(hotellin oma) ja oli kyllä aikamoinen kokemus. Hiukset kai jotenkuten ok, mutta se prosessi oli hieno. Hiukset pestiin pariin otteeseen ja samalla tuli niin niska kuin päänahkahieronta ja mikä hassua, niin ne hiukset pestiin siiän parturin tuolissa eikä niin kuin suomessa siellä altaan luona.

Äsken käytiin juuri tunnin hieronnassa joka maksoi hiukan alle 5€ ja oli aivan mahtavaa. Oltiin samassa huoneessa ja hierojilla oli hauskaa, kun kummatkin kutisi niin paljon :D.

Tarina kertoo, että yöelämää olisi sunnuntaisin, niin päätettiin tänään lähteä sitä katselemaan. Tiistaina kuitenkin matka kohti Hong Kongia, niin ei sielloin viitti kovin ryytynyt olla.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Ensimmäiset ruokailut

sabe - 11.06.2006 14.02 - matkustus 

Eilen käytiin ekan kerran syömässä ja valittiin varmuudella hotellin oma ravintola lounaskohteeksi. Loppupeleissä tämä nyt oli suhteellisen heikko valinta koska oli aikamoinen floppi koko juttu :o).

Alotettiin teellä mikä tuli suorastaan väkisin ja sen jälkeen hiukan alkupalaa ja vielä sekaan pari puolikasta sorsaa tjsp.. Tee oli ihan hyvää ja alkupalatkin maistui maukkailta. Pääruokaa odotellessa alkoi alkuruoka ja tee täyttää vatsaa hiljakseen, hyvä niin koska itse pääruokaa ei pahemmin näkynyt. 30min odottelun jälkeen oltiin tilaamassa uudestaan, niin tarjoilija kertoi 'sorsan' tulon kestävän pitkään ja kysyi, että halutaanko tilata jotain muuta. Noh, päätettiin sitten kuitenkin odottaa ja kerrottiin tämä myös tarjoilijalle. Jossain vaiheessa sitten lähtettiin Alexille tevi ja naureskeltiin asiaa, Alexi sitten osasi kertoa ettei uunit ole päällä kuin vasta noin 17:00 jälkeen joten ei kannata 'sorsia' tilailla aiemmin, tarjoilijat joko ei osaa tai ei kehtaa tulla kertomaan asiasta. Eli siis lasku ja takaisin huoneeseen päikkäreille..

Päikkärien jälkeen sitten kylille taas etsimään uutta paikkaa ruokailulle ja löytyikin kivan oloinen seafood paikka jossa saatiin ite valita taskuravut joita tilattiin ja tarjoilija tajusi ettei olla ihan kartalla koko hommassa, niin alkoi ehdottelemaan kaikkea muuta sekaan. Ei siis ollut ihan hallussa, että joka ruokalaji pitää tilata erikseen, mutta onneksi jo tokalla kerralla tämäkin tajuttiin. Loppupeleissä syötiin taskurapuja, nautaa, jotain vihreetä, nuudeleita ja jotain valkoisia systeemejä jossain kermaisen oloisessa kastikkeessa :). HYVÄÄ OLI!!! ja hintakaan ollut kuin huimat 24€ sisältäen litran olutta ruokajuomaksi.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Symbian-ohjelmointia, osa 3

symbiatch - 10.06.2006 11.11 - mobiili ohjelmointi 

Tässä taas tullut törmättyä muutamiin ärsyttävyyksiin, joten mainitaanpa ne täälläkin.

Setting Item Lis 6

Taas yksi dokumentoimaton virhekoodi. Itselläni tämä johtui siitä että loin dynaamisesti CAknEnumeratedTextPopupSettingItem-instansseja ja annoin niille TInt-muuttujan joka ei ollut nolla. Koska listassa ei ole valintoja, tämän on oltava nolla mutta tätähän ei kerrota missään. Dokumentaation mukaan vasta LoadL:n kutsuminen lataa tuon arvon sisään.

CEikonEnv::InfoMsg

Symbianin dokumentaation mukaan näitä variantteja on monta. Nokian dokumentaation mukaan on vain pari vaihtoehtoa ja kaikki vaativat resurssin viestin formatointiin. Ihan ok, mutta arvatkaapa mitä tapahtuu jos käyttää Symbianin dokumentoimia muotoja? Emulaattorissa toimii nätisti, puhelin ei tee mitään. Näin sitä pitää. Ei ymmärrä miksei näitä voinut toteuttaa tai vastaavasti poistaa emulaattorista. Ja voisi edes heittää paniikin tai muuta että tietää ettei saa käyttää.

Niin ja Symbianinkin dokumentaatio on laadukasta tässäkin kohtaa. Esimerkiksi metodiesittelyä void InfoMsg (TInt aResourceId,VA_LIST aList) seuraa parametriesittely jossa ensimmäisenä const TDesC& aDes - Message to display. Hassua, minä en näe tuossa metodin esittelyssä missään kohdaa TDesCiä, nimellä aDes tai muutenkaan.

Ainoan S60-dokumnetaatiossa sanotun InfoMsg-variantin käyttökin aiheuttaa sitten rakkaan Des16Align-paniikin, joten eipä onnistu. Pitää siis käyttää CAknInformationNotea.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Perille päästiin..

sabe - 10.06.2006 04.59 - matkustus 

No niin perille päästiin vaikka alku olikin vähän hidasta. Lentokone pääsi kiitoradalle ja samantien lähettiinkin takas korjaamaan konetta. Jotain siinä meni rikki ja korjaukseen meni noin tunti ja sitten matka jatkui.

Lento oli ihan jees, mutta aika raskas, kun sen 10h sai siinä istuskella. Elokuvat oli aivain kauheita ja olivat vielä pistäneet viskinkin maksulliseksi :( Nukkuahan siinä ei oikeen osaa ja kun vähän väsy, niin ei se ihan helmeä ollut.

Noh, perille päästiin ja ei ongelmia kentällä, mutta taksi sitten alkoi heti pyyteleen pariasataa ja ei suostunut mittaria laittamaan eikä mun satasen ehdotustakaan ottanut vastaan. Hetken taistelun jälkeen suostu mittariin ja matka jatkui hotellille (suoraan se ainakin vaikutti ajavan ja satasen makso yhteensä).

Hotellissa taas ei ollut huonetta mitä oli varattu, niin ystävällisesti laittoivat meille pykälää paremman samaan hintaan. Hinta siis hiukan vajaa 40e/yö ja tiistaisin saakka pitäisi täällä majailla. Hotelli on hieno kuin mikä joten kyllä kelpaa oleskella. Nettikin tuli samantien toimintaan ja ei edes kiinan valtio pahemmin estele blogiin pääsyä :).

Itse Guangzhoiu on kyllä aika mielenkiintoisen näköinen paikka. Alexi oli suht oikeassa, kun vertaili paikkaa herttonimen teollisuusalueeseen ;) Tosin ehkä vähän isommassa mittakaavassa ja kyllä siellä näytti kivojakin paikkoja olevan. Liikkenne taas aivan hullua ja nyki jää kevyesti kakkoseksi. Ihmiset kävelee keskellä tietä, prätkät ajelee vääriin suuntiin teitä jne..

Seuraavana olisikin ohjelmassa kevyemmät vaatteet päälle, suunta kohti kauppoja ja sandaalien ostoon + jonkunlainen kortinlukija, niin saataisin jotain kuviakin tänne laitettu. Joten ei tässä muuta kuin kuulumisiin..

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Avoimia standardeja Tanskassa

symbiatch - 09.06.2006 09.07 - IT-ala 

Tanska näköjään päätti että pitää siirtyä avointen standardien käyttöön pikimmiten. Tästä Digitoday sitten tyypilliseen tapaansa veti johtopäätöksiä ja raportoi, että "kiirehditään avoimeen koodiin." Näillähän ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

Odotankin nyt innolla josko Tanska sitten kieltää esimerkiksi Javan käytön, se kun ei ole avoin eikä standardi. Sen sijaan C#, CIL ja CLR ovat avoin standardi, joten niitä varmaankin tuetaan sitten innolla. Ja tämähän ei olisi ollenkaan huono asia.

Surku vain että nyt sitten aletaan innolla vääntäytyä ODF:n käyttäjäksi. Kyseinen sillisalaattiformaatti väännettiin standardiksi vain Microsoftin kiusaksi sen sijaan että formaatti olisi oikeasti suunniteltu loppuun. Formaatissa esimerkiksi ei millään meinattu käyttää tietenkään SVG:tä grafiikkaan (sehän olisi rumaa, toinen avoin standardi ottaa käyttöön!), nykyisessä versiossa sentään yritetään, mutta asiat ovat vain "svg compatible." Ja mainitaan että kaikki implementaatiot eivät välttämättä toteuta kaikkia SVG:n määrittämiä vaatimuksia tietyille täkyille. Hienoa.

Eikä tuo formaatti muutenkaan kovin upealta vaikuta, olisivat vain aloittaneet puhtaalta pöydältä ja perustaneet komitean jolla oikeasti on kokemusta toimisto-ohjelmista. Intel ja Sun eivät oikein tähän kategoriaan sovi, muut nyt jotenkin. Mutta Microsoft tietysti jätetään ulos, koska silloin tulisi liikaa muutosehdotuksia ja standardista voisi tulla jopa useampien mielestä hyvä.

Kommentoi

Sähköposti testi kiinan rajoituksia varten..

sabe - 09.06.2006 08.19 -

Testataan samalla tätä sähköpostin lähetystä jos se toimisi. Meinaan kuten sanottua niin kiinassa voi tuota sensuuria olla, mutta luulisi sähköpostin edes toimivan.. Jeps, mutta takaisin töihin ja jos katselisi sitten kun alkaa oleen jo kiinan puolella.

Kommentoi

IT-viikko haastatteli

symbiatch - 08.06.2006 12.04 - mobiili ohjelmointi 

IT-viikko teki puhelinhaastattelun viime viikolla Symbianista ja näköjään netissäkin on tuo artikkeli tai ainakin osa siitä. Pitänee itse lehti kaivaa jostain esiin niin näkee koko jutun.

Lue kommentit (12) | Kommentoi

N70 käytössä

symbiatch - 05.06.2006 09.16 - mobiili 

Nyt on sitten N70 käytössä, joten pitää siitäkin kirjoittaa kommentteja. Ei mikään uusi luuri, mutta toivotaan että on parempi kuin 6680, jolla ei tehnyt mitään. Lisäilen tänne asioita taas sitä mukaa kun niitä huomaan.

Plussat

 • hyvä koko
 • kamera parempi kuin edellisissä, videokuvallakin tekee jo jotain eikä ole pelkkää blokkimoskaa
 • medianäppäin on "togglaava" eli kertapainallus tuo näkyviin haluamasi ohjelman, toinen painallus palaa edelliseen ohjelmaan
 • kameralle on toinenkin nappi vaakakuvaukseen ja se tallettaa kuvan oikein eli käännettynä 90 astetta
 • 3G on pirteä
 • puhelimessa tuntuu olevan sopivasti potkua
 • muistia käytettävissä yli 20 megatavua

Miinukset

 • punainen luuri sulkee senhetkisen softan eikä vain palaa idleruutuun, tämä on typerintä mitä tiedän, pitäisi olla asetus
 • ainakaan minä en meinaa saada kameran läppää auki yhdellä kädellä
 • näppäimistö muutenkin pieni ja OK-nappia painaessa monesti painan oikealle tai alas
 • ensimmäisenä oikeana käyttöpäivänä kaatui 3 kertaa (IMAP-yhteys koko ajan auki, jossain välissä soitin musiikkia, IRC välillä auki, eli ei mitään raskasta)
 • BT-yhteyksissä on pientä häikkää kuten 6680:ssakin, mutta tässä ei tunnu kovin usein ilmenevän
 • muistikortin luukku on hankala avata, aina pelkää että se lähtee kokonaan irti, samoin kortin työntäminen sisään on aika hankalaa pieneen koloon vähänkin isommilla sormilla
 • uusi laturin plugikoko, täytyy aina raahata mukana joko laturia tai helposti hukkuvaa välikappaletta, muuten todennäköisyys löytää tuttavilta sopiva laturi on ~0,2 % kun aiemmin se oli 98 %.
 • jos kerran on LED-"salama", miksei voi tehdä kuten SonyEricsson ja antaa mahdollisuutta käyttää sitä taskulamppuna
 • ei voi säätää varoitusäänille voimakkuutta ja puhelin huutaa piippejä vähän joka välissä sitten, WMobilessa voisi säätää jokaiselle oman äänenkin halutessaan. tässä pitää pitää varoitusäänet poissa ettei rasita lähelläolijoita
 • Java-softien äänenvoimakkuutta ei voi säätää. kokeilin mukana tullutta lumilautailupeliä ja sammutin saman tien kun huusi niin lujaa ettei sitä kehtaisi kuin kotona peiton alla käynnistää
 • jos tulee viesti kun kuuntelet musiikkia, musiikki katkeaa eikä sitä jatketa ilman käyttäjän toimia
 • puhelu katkaisee musiikin, eikä sitä jatketa ilman käyttäjän toimia

Toivottavasti kaatuilu ei jatku, muuten tämäkin on täysin turha kun softat eivät pysy käynnissä. En tiedä onko samaa 3G-ongelmointia kuin 6680:n kanssa vai vain sattumaa.

Puhelimeen on tehty myös kielipäivitys ja se ei ainakaan täysin toiminut. Kun avaa musiikkisoittimen ja se päivittää listaansa, tulee ruutuun teksti tyyliin "a processar" joka ei minun mielestäni kovin Suomea ole. Pitänee mainita asiasta, tiedä mitä muuta on vielä väärällä kielellä.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin vaikuttaa ihan ookoolta, pitää vain opetella painamaan tuota mikäsennimionkaan valikkonäppäintä ja sitten poistu jos haluaa idleruutuun. Rasittavaa kun ennen riitti punaisen luurin painaminen.

Lue kommentit (10) | Kommentoi

PC Sync ruulz ok

symbiatch - 05.06.2006 09.07 - mobiili 

Tuossa taas satuin tekemään niin typerästi että synkkasin puhelimen PC:n kanssa, saman tien vein päivitykseen ja kun kerran oli uusi luuri, en tehnyt mitään varmistuksia jne ettei ainakaan mikään "tiedostovirhe" pääse tulemaan (Mannerheimintien Sonera/Päämies/Desk/mikäonkaan-liikkeen lempiselitys kaikille vioille). Sitten yritin synkata uudelleen. Tulos: 0 muutosta. Eli PC Syncin mielestä kaikki on ok vaikka puhelin on tyhjä ja Outlookissa >300 synkattavaa asiaa. Hienoa.

Ei sillä että tätä olisin mitenkään ihmetellyt, normaaliahan tämä on PC Syncin kanssa. Vihdoinkin vian päätin tutkia asiaa hieman tarkemmin ja selvittää mikä mättää. Ja selvisihän se.

PC Sync säilyttää PC:ssä tietoa siitä mitä puhelimessa on. Se ei siis tee asioita oikein ja juttele SyncML:ää tarpeellisten tietojen selvittämiseksi (kuten että puhelin on tyhjä). En tiedä miten voisin dumpata BT/USB-yhteyden kautta kulkevan datan, puhelimenhan pitäisi sanoa ensisynkkauksella että "hei nyt tehdään täysi synkkaus." Jos puhelin toimii oikein, PC Sync päättää tehdä jotain toisin. Tai sitten molemmat toimivat väärin.

PC Sync siis avaa Outlookin kontaktit, kalenterin ja tehtävät. Vertaa niitä PC:ssä olevaan kopioon ja päättää tämän perusteella onko kaikki ok. Jos muutoksia Outlookiin ei ole tehty, kaikki on ok. Ja kun puhelin on tyhjä, se ei tietenkään sano mitään muutoksia PC:lle, joten kaikki on senkin suhteen ok.

Milloinkohan Nokia viitsisi ottaa yhteyttä synkkauskoodin tehneeseen firmaan (Time Information Services Ltd) ja vaatisi toimivaa koodia. Tuskin koskaan, eihän kenenkään tarvitse tyhjäillä puhelintaan tai muuta mukavaa. Eikä PC Sync ikinä muulloin sekoile, ei toki.

Jos tuskailette puuttuvien tietojen kanssa, tuhotkaapa %USERPROFILE%\Application Data\Nokia\PCSync\SynchData\:n alta sopiva hakemisto (yksi per puhelin) ja sen jälkeen synkkiohjelma joutuu tekemään täyden synkkauksen. Toimivaa.

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Tyttö tuli

kebax - 04.06.2006 00.33 - lapset 

Tyttö tuli. Ei edes puuoliks oma tai sitten mitään sinne päinkään. Lähehellekäkään. Läheiseltä tuntui jo ennen tulemistakaan. Mutta LPGAlla on ennen kuin huomaattekaan. Näin ennustaa vaarin  puolikas.

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Matkan valmisteluja

sabe - 02.06.2006 12.52 - matkustus 

No niin..

Tässä on serkun kanssa koitettu valmistella matkaa siten, että olisi vähän lääkitystä niin etukäteen kuin matkallakin jos jotain sattuu.

Matka-aboteekissa siis löytyy froppia päänsärkyyn, pahoinvointiin, ripuliin(toivottaasti ei tarvetta), ennalta ehkäiseviä maitohappobakteeri 'pastilleja', käsiendesifiointi ainetta, allergialääkettä ja jokunen laastari.. Lääkärillä taas käytiion ottamassa jäykkäkouristus rokotteet kuntoon ja hepatiitti rokotus joka on suolaisen kallis ja usemassa osassa otetta.

Muuten matkavalmisteluihin perus vaatteiden etc lisäksi viisuminen hakeminen kiinaan, jotta pääsee perille. Läppäri tulee myös mukaan, jotta pääsee kertoilemaan miten menee, kamerat kuvauksia varten ja hiukan netistä printtiä jotta tietää mihin menee. Lisäksi rakas serkku (Alexi) auttoi käytännön asioissa, kun on Kiinan puolella vieraillut useampaan otteeseen. Kieltäkin on opittu sen verran, että osaa sanoa joo, ei ja tylyllä tapaa EI jos tarvetta :o).

Seuraavan kerran sitten jotain tarinaa paikan päältä jos vielä ollaan hengissä ja laitteet toimii.. meinaan alkoi tuo kannettava nykimään jo kotosalla :o

Lue kommentit (2) | Kommentoi

ARGH resursseja

symbiatch - 01.06.2006 19.18 - mobiili ohjelmointi 

Yritin sitten tehdä softaan lokalisointeja ja ihmettelin pitkään miksei onnistu. Aina vaan emulaattorissa ja laitteessa ruutu vilahtaa valkoisena mutta mikään ei toimi. Pitkään väänsin kunnes vihdoin tajusin syyn: olin määrittänyt lokalisointi-include-tiedostoissa TBUF-resurssin ja includet olivat ensimmäisenä. Ja tämähän ei käy, ensin pitää olla RSS_SIGNATURE-resurssi.

Tuon nyt jotenkin ymmärtää, mutta eihän sekään riitä. Jos seuraavina eivät ole r_default_document_info ja EIK_APP_INFO, eivät vakiomenu ja -cbat tule näkyviin!

Että Symbian näköjään luottaa siihen että resurssitiedostossa on tietyssä järjestyksessä tietyt asiat, sen jälkeen saa olla miten vain. Ei sitten voi tehdä niin että resurssikääntäjä varmistaisi asian, saati että edes emulaattori antaisi jonkin järkevän virheen. Argh. Kai tämäkin on omaa tyhmyyttä kun ei osaa leikkiä typerien resurssien kanssa.

Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu