Digitoday taas ajan hermoilla

symbiatch - 27.06.2005 11.10 - IT-ala 

Digitoday uutisoi tänään, että Longhorniin tulee RSS-tuki. Whoa. Hurja uutinen. RSS-tuki kun löytyy jo huhtikuussa 2004 julkaistusta Longhornin CTP-versiosta. On se hyvä että taas ollaan ajan hermoilla, kuten yleensäkin...

(Täytyy kylläkin sanoa, ettei näin laajasti RSS-tukea vielä ole tuossa versiossa kuin nyt esitelty, mutta silti ei kannattaisi mainostaa hurjana uutuutena moista)

Kommentoi

Kotimainen taloushallinto-ohjelmisto mainostaa

tatipensio - 23.06.2005 07.58 - mainonta 

Onhan se kiva että on rahaa tuhlata mainontaan, mutta olisivat voineet kyllä jättää tekemättä nämä pari uutta mainosta. P:llä alkava kotimainen taloushallinto-ohjelmisto kun on keksinyt uuden mainostustavan. Kannattaa katsoa joskus ostosteeveetä, jotta tiedätte mistä puhun.

Toisessa mainoksessa nuoripari on kotona, poika yrittää katsoa televisiota ja tyttö selittää melkein orgastisesti miten tämä ohjelmisto on niin hyvä ja seliseli. Poika vaan vastailee "joo", "sikamageeta" jne. Keneenköhän tämän mainoksen pitäisi purra?

Toisessa sitten on tällainen "connoisseur"-tyylinen setä sikarin kanssa puhumassa ihan samat asiat kuin tämä tyttö, huonolla englannilla vieläpä. Ja tämänkin pitäisi johonkin vedota. Ei ainakaan tähän tätiin.

Mielenkiintoista on myös se, että aiemmin mainostettiin "joka viides yrittäjä" käyttää tätä tuotetta, nyt "joka viides yritys." Eli on tainnut tulla alaspäin markkinaosuus, kun yrittäjiä on paljon enemmän kuin yrityksiä Suomessa. Olisi muutenkin kiva nähdä perustelut tuolle luvulle, myyntiluvut kun eivät mitään kerro. On helppo heittää se ohjelmisto roskiin, vaikka sen olisikin ostanut. Epäilen aika useankin tehneen näin.

Kommentoi

Mainostajan "pieni" moka

tatipensio - 23.06.2005 07.53 - mainonta 

Osuipa tässä käteen Финляндский Торговый Путь ostoksilla käydessä. Siinä oli sopivasti Textile Outletin mainos, jossa tekstin kirjoittaja on kyllä vähän mokannut. Ehkä heillä osataan vain suomea ja venäjää, tiedä häntä, mutta olisi tällainen virhe pitänyt huomata.

Mainosteksti kuuluu: Thousands of high quality textiles with enormous prices. Kuulen osan teistä jo hihittelevän siellä, mutta ne jotka eivät heti hoksanneet, tässä sanan enormous käännöksiä: giganttinen, huima, huimaava, mahtava, mammuttimainen, mittaamaton, kolossaalinen, valtava, suunnaton. Eli siis hinnat ovat järkyttävän isot. Onkohan tämä nyt ihan järkevää mainostusta?

Kommentoi

TV-maksun järjettömyys, osa 2

tatipensio - 22.06.2005 19.15 - televisio yhteiskunta 

Aiemmin jo kirjoitin TV-maksun järjettömyydestä, tässä uusimmat laskelmat asiasta kun kerran maksu taas nousee roimasti:

 • TV-maksu on halvimmillaan 200,70 euroa tulevana vuonna
 • rekisteröityjä TV:n käyttäjiä oli vuonna 2004 2005185 kappaletta (yli 11500 vähemmän kuin vuonna 2003, hyvä!)
 • vuonna 2004 oli työllisiä Tilastokeskuksen mukaan 2365000
 • keskimääräiset tulot vuonna 2003 20 131 euroa vuodessa eli 1677,58 euroa kuukaudessa
 • opintotuen maksimimäärä 259,01 euroa kuukaudessa

Näitä lukuja kirjoittaessani huomasin, että aiemmat laskelmani olivat virheelliset. Olin ottanut keskitulot kokoaikaisten palkansaajien tuloista, joten numero oli näköjään heilahtanut aika pahasti. Pitääkin lisätä merkintä tuonne toiseen tekstiin. Myöskään tässä laskelmassa ei ole otettu huomioon eläkeläisten verotusta, jonka vaikutus olisi kovin pieni.

Oletukset: TV-maksua maksaa yhtä monta kuin vuonna 2004, tulotaso vuoden 2003 tasolla ja työllisyysluvut vuoden 2004 tasolla sekä Viestintäviraston prosentuaalinen kulurakenne pysyy samana (ikävä ottaa kahden vuoden tietoja, mutta vuoden 2004 yleistulotietoja ei löytynyt Tilastokeskukselta).

 • TV-maksulla kerätyt rahat: 2 005 185 * 200,70 euroa = 402 440 629,50 euroa
 • maksetut palkat: 2 365 000 * 20131 euroa = 47 609 815 000 euroa
 • Viestintäviraston turhat menot: 11 607 778,26 euroa
 • TV-maksun osuus palkoista: 0,845 %
 • TV-maksun osuus yhden henkilön palkoista: 0,997 %
 • TV-maksun osuus opiskelijan opintotuista: 6,45 % (laskutapa pahimman mukaan: koko vuosi opintotukea, ei palkkatuloja)
 • TV-maksun osuus palkoista korjattuna Viestintäviraston turhien menojen leikkaamisella: 0,821 %
 • Hyöty verotuksessa verrattuna nykyiseen: 21,4 %

Tästä on nähtävissä, että yhden henkilön maksamana tämä maksu on huomattavasti isompi kuin veroista napattuna. Kun poistetaan Viestintävirasto turhana välistä ja otetaan veroista, saadaan samantien yli viidenneksen parempi hyötysuhde! Miksi valtio ei tätä halua tehdä, kysyn vain?

Myös opiskelijat hyötyisivät kun eivät joutuisi maksamaan isoja maksuja vaan ainoastaan tulojen mukaan.

Mitä tällä säästöllä sitten saisi? Yli 11 miljoonaa kun käytettäisi muualle, saataisi vaikkapa yli 600 ihmistä työllistettyä ja maksettua 1200 euroa kuukaudessa (plus työnantajamaksut). Olisiko se huonompi asia kuin se, että maksetaan muutamalle virkamiehelle ja turhalle tarkastajalle lisätienestejä? Tarkastajat tuskin ovat täysipäiväisiä työläisiä, saati työttömiä jotka on työllistetty.

Ja kyllä moinen 11 miljoonaa euroa varmasti terveyspalveluissakin vähän auttaisi, ja monessa muussakin paikassa. Puhumattakaan siitä, että niissäkin olisi paljon kuluja karsittavana.

Kommentoi

Blogeista A-studiossa ja yleensä

tatipensio - 20.06.2005 21.29 - bloggaus trendit 

A-studiossa kerrottiin hieman asiaa blogeista, taas vaihteeksi kylläkin sekoitettiin blogit ja journalismi. Niillähän ei yleensä ole mitään tekemistä keskenään, vaan ihmiset bloggaavat tyyliin "olen kiinnostava ja tietysti kaikkien pitää saada tietää mitä söin aamiaiseksi."

Schizoblogin kommenteissa vellihame vei asian jo toiseen päähän, mutta aika samaa linjaa voi vetää. Mitään journalismiahan ei tuokaan blogi edusta, vaan "mä nyt teen tällasta ja oon hip ja pop ja kaikki lukee mun blogii." Meemiä meemin perään, listoja listojen perään. Ehkä bloggauksen pointti onkin se, mutta tylsää se on.

Puhumattakaan siitä, että ennen blog-termin keksimistä oli ihan samanlaista tavaraa kotisivuilla, mutta se ei ollut yhtään hip ja in. Nyt se on kun ihmiset haluavat olla ekstroverttejä, vaikkei mitään sanomista ole. Jos kerran Mervi ja Matti kiinnostaa, kai minunkin tylsä elämäni? Onko se bloggailujen pointti? Jos on, ei se kauaa kestä. Tarvittaisi vähän sitä substanssiakin.

Mutta kuten jo aiemmin olen sanonut, bloggailua yritetään pitää sisäpiirin juttuna. Höpistään "blogistanista" ja vaikka mistä, yritetään hehkuttaa miten luetaan juuri näiden Tiettyjen ja Valittujen blogeja (jotta oltaisi itsekin kuuleja "by association") jne. Kasvakaa jo aikuisiksi (tai kuten aikoinaan Assemblylla eräs mainos oli mutiloitu: kasva isoksi kuseksi).

Lue kommentit (2) | Kommentoi

Viikko 2

lasik - 20.06.2005 16.50 - terveys 

Kolmas viikko jo menossa ja ei ongelmia. Imukupista tullut pieni punainen läntti toisessa silmässä alkaa olla kadonnut. Hieman on ollut päänsärkyä johtuen valosta, mutta sitä oli ennen leikkaustakin. Liian kirkas auringonvalo kun sattuu välillä vähän liikaa, pitää pysytellä sisällä. Surku kun ei löydy mukavia aurinkolaseja oikein mistään, edelliset alkavat olla naarmuttuneet liikaa.

En huomannut hämärällä autoa ajaessa (ei se kovin hämärää kyllä vielä ollut) mitään halo-efektiä autojen valoissa tai muutenkaan, joten se on hyvä. Joissain kirkkaissa valoissa on näkynyt, mutta niin muistaakseni on näkynyt ihan ennen leikkaustakin. Starburst-ilmiötä ei ole näkynyt ollenkaan.

Yksi uusi "ongelma" on ilmennyt: alkaa rasittaa kun näkee aina! Välillä kaipaa sitä olotilaa kun silmät eivät nähneet kuin suttua, en tiedä miksi. Kai se on vaan rasittavaa nähdä kaikki kaiken aikaa eikä hetkenkään lepoa :)

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Huhut kuolemastani ovat...

symbiatch - 17.06.2005 16.07 - henkilökohtaiset 

Hetkeen ei ole ehtinyt kirjoittelemaan mitään, mutta se johtuu vain siitä, etten ole tosiaan Symbianiin ohjelmointimielessä päässyt (lue: joutunut) koskemaan hetkeen. En siis ole vielä epäonneksenne poistunut keskuudestanne vaan palannen vielä uutta inhoa puhkuen asialle kunhan muut kiireet antavat myöten.

Kommentoi

"Käteviä pikkurutiineja C#:lle ja .NET 1.1:lle"

symbiatch - 15.06.2005 21.21 - IT-ala 

Codezonessa on artikkeli Käteviä pikkurutiineja C#:lle ja .NET 1.1:lle (joka tietysti on Word-dokumentti kaiken lisäksi...), jossa nimenkin mukaan esitellään käteviä rutiineja. Jostain syystä vain kirjoittaja ei ole paljoa ajatellut muutamia asioita.

Lokirivin kirjoittaminen -osassa kerrotaan miten kirjoitetaan lokitiedostoon uusi rivi. Ihan kiva, mutta ei ollenkaan oteta huomioon sitä, että entäpä jos tiedostoa ei saadakaan auki? Softa kaatuu kun poikkeusta ei käsitellä. Miksi ei, kun kerran itse kirjoitus käsitellään? Eikä edes mainita, että ehkä kannattaisi jotain tehdä, jos sitä riviä ei saada kirjoitettua. Myöskin järjestelmän lokiin kirjoittaminen olisi ihan mukava mainita

MD5-hajoitteestakin puhutaan (mikä ihmeen hajoite?), mutta ei kerrota, että MD5 ei ole kauhean turvallinen enää. Samoin käytetään turhaan apurutiineja, jotka voisi hoitaa yhdellä rivillä koodia. Eli lisätään funktiokutsuja, hidastetaan softaa jne. Miksi ihmeessä luoda uusi ASCIIEncoding-olio kun voi suoraan käyttää System.Text.Encoding.ASCII:ta? Entä jos ei halutakaan ASCIIta vaan jotain muuta? Olisi nyt suoraan käyttänyt UTF-8:a niin ei tulisi ongelmia minkään merkin kanssa. Puhumattakaan siitä, että ByteArrayToHexString-apurutiinissa for-loopissa kutsutaan jokaisella kierroksella input.Length-propertya, joka pahimmassa tapauksessa ajaa koodia joka kerta. Foreach on keksitty myös.

Kai noista joku saa jotain apua, mutta monesti näitä kirjoitellaan vähän liian kiireellä ja sitten osaamattomammat luulevat asioiden olevan oikein tehtyjä kun oma osaamistaso ei vielä kerro mitään vikaa niistä.

Kommentoi

Codezone, onko hyötyä?

symbiatch - 15.06.2005 21.10 - IT-ala 

Microsoft jo jonkin aikaa sitten julkisti Codezone-sivuston. Sitä mainostetaan kehittäjille tarkoitettuna sivustona, josta löytyy kaikenlaista tietoa. Jostain syystä sivusto ei kauheasti minua ainakaan lämmitä.

Sivustolla on vain kasa linkkejä jaoteltuna eri ryhmiin. Olettaisi, että voisi olla edes kommentointimahdollisuus, mutta ei. Ei foorumia, ei mitään palautetta. Vain linkkejä. Tätäkö nyt kehittäjät kaipaavat sitten? En minä ainakaan. Varsinkin kun nämä artikkelit ja linkkivinkit ovat osaltaan todella huonoja.

Jos joku oikeasti keksii jotain hyödyllistä tuosta sivustosta, kertokaa ihmeessä. Minä kun en keksi, mutta helposti parantamalla siitä saisi hyödyllisen. Ja kun siitä tekisi edes käytettävän.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Ensimmäinen viikko takana

lasik - 13.06.2005 07.43 - terveys 

Nyt on sitten ensimmäinen viikkokin ihan takana ja pari päivää enemmänkin. Tuntuu hyvältä, ei mitään komplikaatioita vieläkään tullut. Tuossa koira onnistui kylläkin melkein kynsimään silmää, mutta onneksi meni pari senttiä ohi. Ärsyttää muutenkin kun se ei tajua, ettei ihmisiä saa kynsiä. Mutta onhan se vasta pian kahdeksan kuukautta vanha.

Eilen tuli käytyä saunassakin ensimmäistä kertaa, mikään suuri saunafani en ole muutenkaan, joten ei ollut senkään odottelussa ongelmia. Hetken siellä olin ja varoin ettei hikeä valu silmiin. Koira kylläkin onnistui nuolaisemaan silmään, mutta mitään vakavampaa ei tuntunut tapahtuvan.

Viikon aikana olen melkolailla joka aamu etsinyt silmälaseja, vaikka tiedän aivan hyvin näkeväni täydellisesti. Silti kun on tottunut parinkymmenen vuoden ajan ne päähänsä laittamaan aamulla, ei se hetkessä ohi mene. Piilolinssien poisto -tunne on poistunut kylläkin, joten parempaan suuntaan ollaan menossa näissä "harhoissakin" :)

Niin ja tuli muuten testattua hyvin näköä: Helsingin rautatieasemalta kun katsoo itään, voi nähdä ratapihan länsipuolelta Merihakaan, siihen verotoimiston viereiseen taloon. Sen ylimmässä kerroksessa on kirjaimia ja nämä näkee vallan mainiosti ilman laseja. En ole varma olisinko nähnyt laseilla. Matkaa sinne taloon on noin puolitoista kilometriä ja kirjaimet ovat ikkunan korkuisia (en ole varma onko normaalin ikkunan vaiko pikkuikkunoita), joten eiköhän tämäkin jo kerro ettei ole pahemmin vikaa enää. Tuolloin en kauempaa mitään voinutkaan nähdä kun sumua oli jonkin verran ilmassa.

Kaiken kaikkiaan siis onnistunut tähän mennessä, nyt tulee varmaan kirjoiteltua vähemmän ellei ongelmia ilmene. Saa silti kommentoida!

Lue kommentit (4) | Kommentoi

Miehiä syrjitään

tatipensio - 07.06.2005 12.46 - mainonta 

Kaikki varmaan ovat nähneet tuon Comfort-mainoksen jossa poika ja tyttö rullaluistelevat ja heittävät pahiksen päälle huuhteluainetta. Tässä outoa on vain se, että tyttöhän ei luistellessaan katso eteensä yhtään, törmää poikaan ja heittää pullon. Silti heti ensimmäisenä tyttö on huutamassa kuinka Vikatikki tulee ja hakkaa pojan. Miksi ihmeessä? Siksikö ettei naisia saa lyödä? Vai siksi että tyttö haluaa heti syytellä poikaa?

Kaiken lisäksi jos poika ei olisi pysähtynyt, tyttö olisi luistellut suoraan kadulle eteensä katsomatta. Nämä nykyajan mainokset antavat kyllä huonon kuvan nuorisosta!

Lue kommentit (3) | Kommentoi

Päivä 2

lasik - 05.06.2005 07.08 - terveys 

Aamulla juuri herätessäni oli toinen silmä hieman sumea, mutta se on normaalia ihan ilman leikkauksiakin. Tipat silmiin ja heräilemään.

Tänään voisi yrittää käydä suihkussa, pitää vain varoa silmiä vielä viikko, joten en tiedä miten hiusten pesu onnistuu. Puhumattakaan kasvoista, jotka saisi pestä vain vedellä tässä vaiheessa. Suojalasit ovat aika tiiviit, mutta reunoilta voi jotain mennä läpi ja valua pahastikin silmiin. Enkä tiedä miten kestäisivät vettä useampaan kertaan. Ehkä yritän varovasti ilman.


Siinähän se suihkuttelu meni ilman ongelmia. Aika usein tullut nyt tuo olo että haluaisi ottaa piilolinssit pois. Mitään ärsytystä ei silmissä ole ollut ja antibioottitipat voitelevat silmiä tarpeeksi. Vaikuttaa siis hyvältä.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Päivä 1

lasik - 04.06.2005 23.05 - terveys 

Eilen illalla oli hassua mennä nukkumaan. Yöllä täytyy pitää suojalaseja, jottei vahingossa unissaan hiero silmiä ja aiheuta ongelmia läpän kiinnittymiselle. Siinä sitten meinasi ottaa lasit pois kun normaalistikin nukkumaan mennessä niin tekee. Onneksi tajusi ettei nämä olekaan ne lasit.

Aamulla herätessä ei vielä tuntunut yhtään oudolta että näkeekin ilman lasien laittoa. Silmät olivat hieman kuivat, mutta antibioottitippa korjasi asian. Tippoja pitää muistaa laittaa neljä kertaa päivässä, kosteutustippoja ei vielä ole tarvinnut.

Päivä meni ihan mukavasti, ulkona tuli käytyä eikä ilmavirta kirvellyt silmiä eikä valo sattunut. Aurinkolaseja pitää pitää ulkona varmuuden vuoksi, ultraviolettisäteily voi vahingoittaa silmiä nyt herkemmin. Ja onhan tuolla välillä aika kirkastakin.

Illalla tuli monta kertaa halu mennä ottamaan piilolinssit pois. Tuli ihan sellainen tunne, että on linssit silmissä ja että ovat olleet niin monta tuntia että parempi olisi ottaa pois. Lievä kuivuminen vaikutti varmasti asiaan, linssien kanssa kun useamman tunnin jälkeen alkoivat silmät kuivaa. Toisaalta ihan hyvä tämä, sattui pari kertaa juuri siihen aikaan kun piti laittaa antibioottitipat niin eivät unohtuneet.

Näkökyky on muuten hyvä, ainoa ikävä on lievät halo-efektit valoissa, mutta pystyn näkemään kauas ja tekstejä saa luettua yllättävän pitkän matkan päästä. Näkökentän laidoilla myös tuntuu välillä heilahtelevan lievää sumeutta, mutta se toivottavasti menee ohi. Onhan vasta ensimmäinen päivä takana.

Lue kommentit (1) | Kommentoi

Se siitä sitten

lasik - 03.06.2005 19.58 - terveys 

Nyt on sitten leikkaus ohitse. Itse toimenpide oli erittäin yksinkertainen ja suorastaan kivuton:

 • puudutetaan silmä tipoilla, hieman kirvelevät
 • teipataan luomet auki ja asetetaan levitin
 • asetetaan imukuppipidike ja paineistetaan silmä, hieman puristavaa kipua hetken ja näkö pimenee
 • asetetaan läppäleikkuri pidikkeeseen ja leikataan läppä, surinaa muttei tunnu miltään
 • kastellaan silmää, avataan läppä ja laseroidaan, hieman meteliä muttei tunnu miltään
 • läppä paikoilleen, kastelua, levitin ja teipit irti

Ja se siitä, leikkaus ohi. Sama toiseen silmään laserin kalibroinnin jälkeen ja homma selvä. Aikaa per silmä meni ehkä 2-3 minuuttia, koko operaatio alle puoli tuntia. Sitten odotellaan noin tunti ja tehdään tarkistus. Itselläni läppä meni täydellisesti takaisin eikä edes roskantunnetta tullut.

Seuraavan pari tuntia oli lievää kirvelyä, varsinkin kun valo osui silmiin tai ilmavirta, mutta ei oikeastaan edes niin pahaa kuin jos saisi saippuaa silmiinsä. Viisi tuntia leikkauksen jälkeen näkö on toisessa silmässä melkein täydellinen, toisessa hieman sumea, sumeutta voi kuulemma kestää pari päivää.

Tällä hetkellä siis olen täysin tyytyväinen, laseja ei tarvitse tämänkään kirjoittamiseen (vaikka ensimmäisenä päivänä ei saisikaan tällaista oikein tehdä, mutta olenkin levännyt silmät kiinni melkein koko päivän muuten), aiemmin olisi ollut mahdotonta.

Jatketaan seuraamista ja katsotaan miltä tuntuu huomenna herätä ilman että tarvitsee hamuilla laseja tai laittaa piilolinssejä nähdäkseen...

Kommentoi

Tuomion päivä

lasik - 03.06.2005 07.05 - terveys 

Tänään on se päivä. Joko pääsen eroon laseista ja piilolinsseistä vuosikausiksi tai vain hetkeksi ja näköni palaa ennalleen, tai menetän näköni kokonaan. Riskejä on, mutta ne ovat pieniä ja ne olen valmis ottamaan. Illalla tietää miten kävi lyhyellä aikavälillä, vuoden päästä tietää lopputuloksen. Kovasti ei edes jännitä, mutta eiköhän se siitä pahene kun sairaalaan asti pääsee.

Kommentoi

Tupakkilakko

hellurei - 02.06.2005 13.33 - henkilökohtaiset 

Se kestää jo viidettä päivää... Apuna on ollut nicorettepurukumit ja rautainen tahto. Kertaakaan en ole sortunut ostamaan röökiä tahi pummimaan mokomaa syöpäkäärylettä. Sen sijaan olen muutaman kerran kaivellut partsilta vanhaa tuhkakuppia ja vetänyt posket lommolla jämäsauhut. Mutta ei se merkitse kyllä oikeastaan mitään naiselle joka aiemmin poltti pari askia päivässä. Joten vakaasti uskon, että tässä ollaan matkalla kohti vapautusta tupakista.

Miksi näin? Yksinkertaisesti siksi, että olen lopen uupunut siippani kännäämiseen ja teimme sopimuksen, että jos mie jätän pöllit, hän jättää turmiolan tommin liemet. Katsotaan, miten tässä käy. Aikoo kuitenkin viedä viinipönttönsä työkaverilleen saatesanoin: "Ei tää enää mun päähäni koske". Huumori löytyy siitä, että noin kymmenisen vuotta sitten toinen työkamu vei samaiselle tyypille viinipönttönsä noilla saatesanoilla, joten isäntä ajatteli, että historia voisi hieman toistaa itseään.

Mutta kerron myöhemmin a) onko tupakkilakkoni pitänyt ja b) onko isäntä raivoraitis

Lue kommentit (29) | Kommentoi

Kiinteistökauppa- kolmannen korvapuusti?

hellurei - 02.06.2005 13.10 - yhteiskunta 

Helvetti on irrallaan... Annoimme asuntomme pienelle välittäjälle myytäväksi viime maaliskuussa. Onnettomat teimme samointein neljän kuukauden toimeksiannon... Nyt on kulunut kolme kuukautta ja näyttöjä on ollut kokonaiset kolme kappaletta, kun taas hyvä kiinteistökauppatapa edellyttäisi niitä olleen jo n. 12 kertaa... Välittäjä pyytää kokoajan laskemaan hintaa (ekassa näytössä käyneelle pariskunnalle), kieltäytyy ilmoittamasta lehdissä, eikä vaihda netissä julkaisemaansa kuvaa vessanpöntöstä... Erään kerran hän ei saapunut pitämään esittelyä sopimaansa aikaan, eikä edes suvainnut ilmoittaa muutoksesta.

Otin välittäjästä yhteyttä kuluttaja-asianeuvojaan, joka kertoi, että välittäjää pitää ensin "varoittaa" ja vasta sen jälkeen voi sopimuksen purkaa. No, annoimme varoituksen. Mikä muuttui? Viime viikonloppuna välittäjä piti esittelyn, olimme pihalla ja näimme lasten kanssa, kuinka väkeä laukkasi kodissamme. Esittelyn jälkeen Herra Välittäjä luikahti pihalta mitään meille sanomatta ja nyt viiden päivän jälkeen hän ei ole vaivautunut kertomaan meille mitään esittelystä. Välittäjä lupasi myös varoituksen saatuaan vaihtaa nettikuvat, joita oli asunnostamme sivustoillensa ja etuoven nettisivuille laittanut... Surullista... Edelleen kuvissa komeilee vain vessanpönttömme ja keittiön holvikaari niinkuin se olisi kallellaan (mikä ei vastaa totuutta), lisäksi välittäjän söhertämä pohjapiirustus asunnostamme on varmaankin jostain muusta kämpästä.

Herra Välittäjän pelleily (ilmeisesti kamukaupan yritys) on kolauttanut kuusihenkistä perhettämme ikävästi. Haluaisimme näet ensin myydä tämän vanhan asunnon, ennenkuin ostamme uutta. Ja näin ollen "ihannekoti" maalta meni sivu suun. Mutta ehkäpä noita terijoenhuviloita muutamalla kymppitonnilla tulee kaupan muulloinkin.

Jos nyt aivan rehellinen olen, tekisi mieleni vetää Herra Välittäjä munistaan hirteen ja haukkua pataluhaksi. Mutta paras rangaistus lienee kuitenkin se, ettemme laske hintaa kamulle, vaan kun sopimus raukeaa, pidämme pienen tauon ja vaihdamme välittäjää. Lisäksi jokaiselle joka tuttavapiirissämme harkitsee asuntokauppaa, kerromme tuosta pienestä helsinkiläisestä toimistosta rehellisesti.

Eli tässä kaikille, jotka lukevat tämän pienen purkaukseni neuvoksi, että ottakaa asuntokauppaa tehdessänne yhteys vain suuriin ja luotettaviin kiinteistönvälitystoimistoihin.

 

Lue kommentit (1) | Kommentoi

 
Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |   kirjaudu